Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2012 22:02 - Пресконференция: "Свободен народ" срещу опитите на Бойко Борисов да открадне следващите избори.
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 24540 Коментари: 7 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СПОРЕД ЦОНЧО КОЛЕВ, БОЙКО БОРИСОВ Е БЕДСТВИЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ.

На 9 декември 2012 г. (неделя) от 12.00 ч. в Национален пресклуб на БТА, бул. "Цариградско шосе" 49 ПП "Свободен народ" даде пресконференция на тема:
"Свободен народ " срещу опитите на авторитарното управление срещу да открадне изборите”. Защо Цончо Колев, треньорът на премиера се връща от САЩ, за да се бори с кражбите на гласове. В пресконференцията участваха Цончо Колев – ръководител на щаба за борба с изборните измами на „Свободен народ“, Евгения Тодорова – съпредседател на партията, Георги Ривов – съпредседател, Радослав Пашов – съпредседател, Теодор Дечев – съпредседател и Велин Джиджев – член на Изпълнителния съвет.

Теодор Дечев представи участниците в пресконференцията и подчерта, че „Свободен народ” не прави младежка структура, а младите управляват. Той обясни отвода на съдия Ченалова да се произнесе по регистрацията на ПП „Свободен народ” с желанието й да си спести натиска, който обичайно се оказва от управляващите върху съда. Теодор Дечев акцентира и върху опитите на Бойко Борисов да се занимава с партийно строителство и разрушаване. Пример за това е случилото се в СДС, разбиването на РЗС и създаването на коалиция „Ярешки”.

И за да се избегнат всякакви спекулации Теодор Дечев заяви, че Алексей Петров няма да се занимава с политическа дейност и няма да се кандидатира от листата на „Свободен народ”.

Георги Ривов обясни, че Бойко Борисов няма технически дан по карате, а има присъден почетен черен пояс, в периода в който е бил главен секретар на МВР. Той акцентира върху липсата на политика в областта на спорта - когато 500 български училища нямат спортни салони, се изливат пари в построяването на помпозна спортна зала, в която сега се правят поп фолк концерти. Българските деца са лишени от възможността да спортуват, защото от един голям обект по-лесно се отделят големи комисионни.

Като участник в протестите на българските майки Евгения Колева изрази възмущението си от случилото се с тях и факта, че управляващите останаха слепи и глухи за исканията им. Исканите от тях 30 милиона няма да бъдат дадени за отглеждането на българските деца, а за построяването на 10 детски градини, всяка по 3 милиона лева, пари с които може да бъде построен четиризвезден семеен хотел. Факт е че, от строителството могат да се вземат комисионни, а майките и децата не са важни. През 2013 г. минималната работна заплата ще бъде 310 лв., 241 лв. ще бъде прага на бедност, а българските майки ще получат по 240 лв.

Радослав Пашов анализира приетия бюджет за 2013 г., подкрепи казаното от колегите си и отправи обвинение към управляващите, че заради строителството са забравили, че има хора, забравили са децата, майките, пенсионерите и системно унищожават малкия и среден бизнес.

Цончо Колев – ръководител на предизборния щаб за борба с предизборните измами заяви, че не се е върнал в България за да прави политика, а за да защити една кауза – правото на избор и на честна игра.

Той потвърди, че е участвал в антитерористични операции по спасяване на заложници и първият българин, влязъл в отвлечен от терористи самолет, пълен със заложници.

Цончо Колев е бил силно провокиран от изключително безочливите изявления на управляващите и най-вече на Бойко Борисов около срещата му с президента на САЩ – Барак Обама. Според него, приписването на президента на САЩ на изявление, че би гласувал за Борисов, ако живее в България е колкото абсурдно, толкова и обидно за американската страна.

Според него крайно негативната му позиция срещу управлението на Бойко Борисов, е обоснована от гледна точка на проблемите на сигурността, където Бойко Борисов редува гафове с откровени престъпления. „Ние като граждани трябваше да реагираме още преди години, когато като главен секретар на МВР, Бойко Борисов нареди един човек с дребна присъда да бъде разстрелян с противотанкови гранатомети. Въпросът не е в това, че днес България е осъдена за това престъпление. Въпросът е в това, че след като тогава на Бойко Борисов му се размина, той доби смелостта да се качи на главата на цялата нация“.

Цончо Колев попита, какво трябва да мислим за ролята на Борисов в мегаскандали като този с Мишо Бирата. Попита и за скандала с френските парашутисти и има ли изобщо България контрол на границите си. „Кога вместо френски парашутисти, гостите ще се окажат терористи, запътили се към АЕЦ „Козлодуй“ ?“ - запита риторично професионалният анти-терорист. Действията на службите и правителството около атентата в Сарафово той определи като „непрофесионални“.

Цончо Колев оцени собствените си действия по предотвратяването на кандидатирането на Бойко Борисов за президент като голяма грешка. „Допуснахме голяма грешка – трябваше да оставим Бойко Борисов да стане президент, да си рита топка, да позира, да реже лентички и да се чувствува сигурен за житието-битието си още няколко години, но да се махне от премиерския пост в министър-председателската република. Сега с всеки изминал ден той нанася огромни щети на икономиката и на държавността“ - заяви той.

Цончо Колев посочи няколко конкретни посоки, в които ще работи щабът за борба с изборните измами:

Първо - ще бъде поискано максимално увеличаване на броя на чуждестранните наблюдатели, най-вече на наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), поради огромния им опит в проследяване на избори в страни с манипулиране на вота.

Второ - ще направим всичко възможно за постигане на най-добра координация с щабовете на всички ИСТИНСКИ опозиционни партии. Този призив е публикуван във вестник „Свободен народ“

Трето - ще предприемем действия във връзка с предложението за промяна в Изборния кодекс, с която неправителствените организации ще имат право на наблюдатели в изборните секции. Бойко Борисов смята, че тази промяна не го заплашва, защото той има инструменти за „пазаруване“ на неправителствени организации. Ние обаче ще потърсим максимално широки контакти, ще преговаряме и ще сътрудничим с неправителствените организации, които не желаят да допуснат кражба на гласове при преброяването или при попълването на изборните протоколи.

Четвърто - ще бъде обявена награда за предоставяне на годни за пред съда доказателства за купуване на гласове. Предлагаме да бъде обявена още по-голяма награда в случай на предоставяне на изобличаващи доказателства за вербуване и купуване на членове на избирателни комисии.

Пето – „Свободен народ” ще се обърнем към полицейските синдикати с призив служителите на МВР да не изпълняват НЕЗАКОННИ заповеди по време на предизборната кампания и в деня на изборите.

Шесто - ще подкрепим и активираме всички честни разследващи журналисти, които да работят преди, по вреве и след изборите.




Гласувай:
20



1. saportok - Вече не приличаме и на държава. . .
10.12.2012 09:22
Вече не приличаме и на държава...
цитирай
2. apostapostoloff - Ще открадне той
10.12.2012 10:34
на баба си хурката...
цитирай
3. chavdar01 - НЯКОГА КОГАТО ОТКРИЯТ УРЕД КОЙТО ДА ИЗМЕРВА КОРУПЦИЯТА И ПРОСТОТИЯТА,
10.12.2012 11:15
ЕДИНИЦАТА МЯРКА ЩЕ БЪДЕ "1БОЙКО"!
А КОГАТО ОТКРИЯТ "ПЛЯМПОМЕР"ЕДИНИЦАТА МЯРКА ЩЕ Е "1ЦВЪЦКО"!
цитирай
4. bodila - затова ли им вдигнаха заплатите.....
10.12.2012 13:01
Пето – „Свободен народ” ще се обърнем към полицейските синдикати с призив служителите на МВР да не изпълняват НЕЗАКОННИ заповеди по време на предизборната кампания и в деня на изборите.

.............................................
Алоооо ..."Свободен народ",къде бяхте миналите години когато всички предишни управници унищожиха цялата ни икономика и селско стопанство....криво разбрано в Б-я е демокрацията и всичко останало...на последно място сме по бедност ,но май в скоро време и от класацията ще отпаднем...
цитирай
5. zabylgarite - И ГЕРБ
10.12.2012 15:33
са живи комунисти
Бедствие и отгоре
цитирай
6. kostadin - На Боко е поставена спортна задача ...
10.12.2012 19:43
На Боко е поставена спортна задача -да разбива партиите от началото след преврата през 89 година.За сега се справи с три партии.
Що се касае до посещението му в САЩ ,то няма никаква връзка с оповестените от пресата неща Явно са му поставяли бойни задачи ,които не трябва да се знаят от други служебни лица .Съвремените телекумуникации са в състояние да осигурят всякакви срещи без да се харчат пари за полет до САЩ на мин. Предс. на държавица с по малко население нот НЮ Йорк.
Цецо физкултурника днес застана срещу Боко и президентаПресмя се на ролята на президента пред цяла България ,а Комсомолският секретар от югозападна BG e човек избран от Боко, макар че последният определи постъпката на президента ,като мъдър ход.
цитирай
7. zabylgarite - След 2009
10.12.2012 20:17
след 2009 ни управляват топ-простаците членували в БКП-БСП
В единия им джоб е книжката на ГЕРБ а в другия е на БКП-БСП
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5806992
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52687
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов