Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2009 16:21 - Търся работа!
Автор: marystaneva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 21277 Коментари: 36 Гласове:
3

Последна промяна: 09.09.2009 12:06


Търся работа.

Аз съм енергична и уверена в силите си. Амбициозна, делова и изпълнителна, с висше образование. Не се "скатавам" и не "кръшкам".
Не се оплаквам - търся работа! Но нещо не се получава. Струва ми се, че още като ми видят ЕГН-то и не си правят труда да четат по-нататък. На никого ли не му пука какво знам и какво мога, какъв човек и какъв работник съм?
Зная, че има криза, зная, че има висока безработица, зная, че има много млади хора без работа. Но това значи ли, че като наближавам 50-те, не ставам за нищо? Не съм съгласна! Естествено, вече не търся тежка физическа работа - в края на крайщата има много хора без образование, за които тя е единствения шанс. Аз все още имам надежда, че някой работодател ще има нужда от моите знания и опит, с които мога да бъда полезна и на фирмата и на себе си.
Все още съм на трудовата борса, но оттам за 6 месеца не ми предложиха нищо. Не искам да чакам още шест! Търся работа! Уча се бързо. Не държа да работя по основната си специалност, но ми е необходима работа с прилично заплащане.
Може би все пак някой ще се заинтересува?
Този път реших да започна отзад-напред.

Първо: качествата ми, а ако някой се интересува, ще изпратя подробна автобиография.


Живея в София - район "Връбница" и не карам кола.
............................................................................................................
П.П. /09.09.2009 г./
Пропуснах да уточня, че към работа като дистрибутор или застрахователен агент не проявявам интерес.


  ..........................................................................................................

Лични и социални умения и компетенции
  Притежавам качества като лоялност, толерантност, колегиалност, силно-развито чувство за справедливост, комуникативност. Изпълнителен, организиран и дисциплиниран служител съм и съм честен, почтен, принципен и отговорен човек. Непримирима съм към корупцията и злоупотребата със служебното положение. Може да се каже, че съм работохолик и перфекционист.  Енергичен, но спокоен човек съм, умерен оптимист.

  Част от тези качества са ми заложени с възпитанието, което съм получила от родителите си, други съм придобила  по-късно.

  Дълги години съм работила в екип, където най-важното беше да се свърши бързо и качествено дадената работа, а едва на второ място – кой има по-голям принос при изпълнението на поставените задачи.

  Инициативна съм и преследвам упорито поставените цели до успешното им изпълнение.

 

Организационни умения и компетенции

  Добър администратор и координатор съм. Умея да работя ефективно и качествено дори под напрежение. Еднакво добре се справям и с индивидуално- поставените задачи и с работата в екип.

  По време на работата ми като началник-служба в БТК-АД организационните ми умения и компетенции ми помагаха да организирам и разпределям задачите между служителите  по такъв начин, че  да бъде облекчена тяхната работа, което естествено водеше до по-бързото и по-качествено изпълнение на поставените от ръководството задачи.

  Изготвяла съм индивидуални технически задания и примерни проекти, свързани с работата  ми в БТК, които са ми били възлагани от ръководството.

  Извън работата си, на обществени начала, като председател на  инициативен родителски комитет,  в  екип с други хора , през 2004-та година спечелих одобрението на МРРБ за финансирането и изграждането на  направен по моя идея проект за спортна площадка в кв. „Модерно предградие”  по  т. нар. „Малки демонстрационни проекти”.

Технически умения и компетенции

Работя с компютър – ползвам операционна система WINDOWS;

Ползвам уеббраузърите Internet Explorer и Mozilla Firefox;

Работя с MS Office / 97-2003 и 2007/ - EXCEL, WORD, INTERNET, електронна поща/.

 

 


Ако някой има нужда от отговорен служител, може да се свърже с мен по e-mail:
mary_staneva@abv.bg

Благодаря на всички, които си направиха труда да прочетат това, което исках да споделя!



Гласувай:
3



1. teachme - Стана тя...
16.08.2009 16:32
щом и в София не може да се намери работа,
какво ли е в по-малките градове...
а за ЕГН-то си права - все млади търсят.
В чужбина, казват... не е така,
скоро ще се убедя на място!
Успех ти желая!
цитирай
2. marystaneva - И аз мислех за чужбина...
16.08.2009 16:44
Но малката ми дъщеря я приеха след 7-ми клас в гимназия. Скоро ще навърши 14 години и точно сега не мога да я оставя и да замина.
Успех и на теб!
цитирай
3. veninski - За съжаление не мога да ти помогна, ...
16.08.2009 18:30
За съжаление не мога да ти помогна, но ми е познато твоето положение. Надявам се да се намери някой, който ще оцени качествата ти.
Сигурен съм, че твоята принцеса ще продължи да те да радва.
Поздрави от Родопите!
цитирай
4. анонимен - така е навсякъде!!
16.08.2009 21:23
Права си,така е!Отвсякаде ни надуват главите за проблемите на младите и пенсионерите.А нас ни забравят /средното поколение/ умишлено или не.А пък и кой ли го интересува в този абсурдистан България!Но не се отчайвай-който търси,намира!
цитирай
5. анонимен - natali
16.08.2009 21:47
Mary,да вземем да се организираме в някаква асоциация ли,сдружение с нестопанска цел или друго такова и да действаме в пакет!Шегата настрана,за образованите и квалифицирани хора работа няма.Всеки бизнесмен е намърдал себе си и семейството си да върши квалифицираните дейности могат или не могат.Черната работа я вършат квалифицирани или не хора без доходи.Младите ги назначават за по-малки заплати и на пенкилерски длъжности.Ти явно си умна жена,помисли за собствен бизнес "от вкъщи".Само не се поддавай на отчаянието.Щото то е заразно.Горе главата!
цитирай
6. анонимен - po sveta i u nas
16.08.2009 21:47
Ami navsqkade e taka po sveta minalata godina v 6tatite i po-minalat si be6e napravo ujas ima6e dosta sakrateni i mnogo ofisi gi zatvoriha.nikoy ne znae koga 6te spre tova.po dobre mislete da rabotite za sebe si a ne za nqkoy drug.6tom ste okolo 50te i tova koeto ste napisali e realno a ne samoocenka spokoyno ste mogli da darjite ne6tata pod kontrol v svoi race t.e. da si imate nqkakav sobstven biznes.
Tova vaji spored men i za Bg
Sorry za latinicata ama nqma cirilica
цитирай
7. анонимен - подкрепа
16.08.2009 21:54
Пожелавам ти успех! Не трябва да спираш да търсиш.
ivo_isa
цитирай
8. marystaneva - Благодаря на всички за добрите думи!
16.08.2009 22:28
Наистина имах нужда от тях!
№ 6. анонимен,
Мислила съм за това, но изплащаме жилище - всеки месец банката си прибира близо 500 лв от доходите на семейството ми. Слава богу, съпругът ми работи, двете ми по-големи деца, които живеят отделно - също. Но на този етап няма как да започна какъвто и да е собствен бизнес.
Нужна ми е работа! Аз съм добър работник и ако някой ме наеме, няма да съжалява. Продължавам да търся и не се отчайвам лесно. Работя от 15-годишна и имам 32 години трудов стаж. Нямах образование - била съм мебелист, строителен бояджия, продавачка, сервитьорка, монтьор, отговорник-склад, фрезист... Имала съм и други тежки периоди, но съм се справяла. Завърших средното, а през 2003-та г. и висшето си образование /телекомуникационна техника и технологии/ задочно, работейки и грижейки се за семейството си. Последните 18 години работих в БТК. Не спирах да уча - завърших курсове по информатика, основни умения в продажбите, основи на цифровите преносни системи, СОТ и четири нива по английски език. Сигурна съм, че ще успея и сега, въпреки кризата. Просто се надявам някой да ми даде шанс да докажа какво мога.
цитирай
9. анонимен - позната тема...
17.08.2009 03:13
За съжаление такава е действителността! Но се оказва, че по сайтовете за търсене на работа се търсят повече жени отколкото мъже! И това ако не е полова дискриминация. Вчера гледах и една обява за работа в Кипър - търсят се 2 момичета до 30 години за да работят на бензиноколонки там... Започвам да си мисля, че може и да са на бензиностанция, но няма да пълнят коли, а ще ги пълнят тях... дано се усетят и не се излъжат !
цитирай
10. анонимен - Предлагам работа в МЛМ компания
17.08.2009 09:56
Без изискване за възраст и образование.Необходимите качества ги притежавате.Безплатно обучение.Справка www.flp.bg
за контакт pette@abv.bg
цитирай
11. анонимен - ВТ
19.08.2009 00:11
Госпожо,аз съм също с близко до вашето ЕГН.Пробвайте с фразата " Аз не мога..." Просто сте "влязла" в един шаблон и никой не ви чете писаното,защото е твърде много за днешните работодатели.Нестандартно предложение,но определено провокира питане-а какво можете.И отговор-позволете ми да ви покажа.Ако сте уверена в способностите си,няма да останете без работа.От опит го казвам.
цитирай
12. анонимен - ВТ
19.08.2009 00:36
пропуснах да напиша,защо прочетох написаното от Вас-заради дразнещото грешно написано "Й" вместо "И"-масова грешка на малко челите и разчитащи на външен вид,говорене и т.н..Ако е клавиатурна грешка,няма проблем.Ако е правописна...на образованите много подсказва,за необразованите не значи нищо.
цитирай
13. marystaneva - Й ?
19.08.2009 01:35
Бихте ли ми помогнали? За коя думичка става въпрос?
цитирай
14. анонимен - ВТ
19.08.2009 15:22
"крайщата",връщайки се от работа,където нямам интернет,Ви отговарям.За да преценя способностите и здравословното състояние на някого просто му подавам химикал и хария ,моля нещо да напише и ако има грешки му давам възможност да ги поправи(всеки се притеснява и греши).А какво е казал,че умее е без значение.Какви дипломи има-също.Сигурно в София е маловажно,то неслучайно от там идват всичките проблеми за България.Много "боклуци от т.н. провинция ви станаха работодатели.Не искам да обиждам,но е факт.Преди 1989 и след това.Всъщност Вие откъде сте родом?Защото аз съм родена в София(студетско бебе) и ме е срам като си подавам документите.Всеки го тълкува-значи си от София,следват обяснения и т. н.
цитирай
15. анонимен - ВТ-за мълчанието
19.08.2009 23:16
Това сега го прочетох:"По време на работата ми като началник-служба в БТК-АД организационните ми умения и компетенции ми помагаха да организирам и разпределям задачите между служителите по такъв начин, че да бъде облекчена тяхната работа, което естествено водеше до по-бързото и по-качествено изпълнение на поставените от ръководството задачи." Госпожо,кой служител Ви подкрепи?За БТК-без коментар.Разказваме на децата си и внуците какво е това.Смея се на мненията,дадени преди да се включа.Знаета ли защо?Защото Ви пасват,но полза никаква.Като навремето-припев!
цитирай
16. marystaneva - ВТ, от София съм. Покойният ми баща ми - също.
20.08.2009 12:58
Но и аз съм човек и не знам всичко. Все пак не съм филолог. За "краищата" е вярно - благодаря.

Относно "Госпожо,кой служител Ви подкрепи?" - за какво да ме подкрепи? В службата имаше три телефона, два компютъра и едни клещи-резачки, а работеха над десет колежки. Когато напуснах /по собствено желание/, имаха седем телефона и пет компютъра, а всяка колежка имаше зачислени инструменти. Това наистина направи работата по-ефективна и беше добро за всички.

За БТК - без коментар. Не мога да нося отговорност за БТК, а само за своята работа там.

А сега относно Вас, ВТ - защо е това негативно отношение? Аз не кандидатствам за работа в блога си, а просто споделям. Беше ми тежко. Имах нужда от добра дума и я получих от хората, писали преди Вас, за което им благодаря. Имах нужда от подкрепа и съвет, а не от урок по правопис, въпреки че и той ми беше полезен.
цитирай
17. tsveta - Марияна, чудесен подход,
20.08.2009 19:52
нестандартно написаната автобиография привлича внимание.
Пожелавам ти успех и работа, чрез която да се чувстваш удовлетворена!
цитирай
18. karavelov - Ще си намериш но друг път!
22.08.2009 21:18
Ще си намериш но друг път!
цитирай
19. анонимен - ВТ
22.08.2009 21:42
Най-искрено се извинявам,ако съм Ви обидила.Но от заглавието и първите изречения останах с впечатление,че предимно търсите работа,а не съчувствие и споделяне.Опитах да дам съвет,определено съм на различно мнение от писалите преди мен.Засягате се от моето анонимно "негативно отношение",както го определяте.А на негативизма в реалния живот как ще издържите?Това е голата истина.По- добре я приемете.Успех!
цитирай
20. marystaneva - До № 10, 18 и 19
23.08.2009 20:02
10. анонимен,
Благодаря за предложението, но то става за допълнителен доход, а на мен ми е нужен основен.

karavelov, как сте в Русе със запетайките?
Сигурна съм, че ще намеря работа. Може би не толкова бързо, колкото ми се иска, но ще стане. Все пак от 15-годишна се грижа сама за себе си и имам опит за справяне с тежки ситуации. А Русе е хубав град - кумовете ми са оттам.

ВТ,
Благодаря Ви, че все пак ми пожелахте успех.
Аз наистина търся работа, но основно по стандартния начин: чрез познати, чрез бюрото по труда и чрез кандидатстване онлайн. Не Ви се сърдя. Но като казахте "... на негативизма в реалния живот как ще издържите?", си спомних стиховете на Вапцаров:
"...
С живота под вежди
се гледаме строго
и боря се с него,
доколкото мога.
..."
http://www.litclub.com/library/bg/vapcarov/viara.htm

Ето няколко сентенции, които са ми помагали да продължавам да живея, без да загубя оптимизма си:

1. Всичко, което не те убива, те прави по-силен.
2. Не е важно колко пъти ще се спъваш и ще падаш по пътя си, а дали след всяко падане ще успееш да се изправиш и да продължиш.
3. Господи, дай ми сили да променя нещата, които мога, търпение - за да приема нещата, които не мога да променя и мъдрост, за да ги различавам!
4. Аз може никога да не се съглася с твоето мнение, но съм готов да дам живота си, за да имаш правото да го изразиш свободно.
5. Прави каквото трябва, пък да става каквото ще.
6. Ако гледаш към звездите, може да се спънеш и да паднеш, но ако гледаш само в краката си, никога няма да видиш звездите.
7. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.
8. Ако не си успял да постигнеш нещо, значи не си го искал достатъчно силно.
9. Когато искаш - намираш начин. Ако не искаш - търсиш причина.

Аз ще намеря начин!
цитирай
21. анонимен - ВТ
23.08.2009 20:48
Вапцаров ?-не споделям заблудите и делата му,да не говорим за роднините му днес.Вапцаров-поета-ДА!!!"Песен за човека"-там има една "дама",казал е много чрез нейния вик "Ужасно".Професията ми е далеч от литература,изкуство,за интернет да не говорим,семейна,син студент в Р.Б.- Сф.(задочно следване там няма)-за да няма недоразумения.Така че ,трябва да се работи.
цитирай
22. marystaneva - За Вапцаров
23.08.2009 22:30
Именно за поета става дума. Не говоря за политическите му убеждения, а за човека и поета. Моята специалност също не е свързана с изкуство и литература, но това не пречи да ги ценим, нали?
цитирай
23. анонимен - ВТ
23.08.2009 22:40
P.S.Исаках да кажа,че има само една професия(по света и у нас),за за която никога и никъде няма задочно обучение.Хулена в България,неплатена,самарянска по наше време.Децата ни нас учат.Принципно мнение,не за Вашите и моето дете.Защо има чалга поколение?Нима ние,майките, на вече 50 нямаме вина?Че чакахме политиците?Нима не ги знаехме?Какво обяснихме на децата си?Че се обучавахме,ходиме по митинги,надявахме се да ни "оправи държавата-Партията"Е,аз отдавна го видях.Затова сама се справям,съпруг и син-също.Избор и отговорност.
цитирай
24. анонимен - ВТ
23.08.2009 23:25
Аз бавно пиша(на клавиатура).Обичам Вапцаров-книжката от дете.След 90-та четох много забранена дотогава литература(Богословие,Фройд,Психология-Руска(позната) сравнявах със западната(работата ми е такава) .Македонсия въпрос-ужасих се от написаното и издаденото) ИЗСЛУШВАМ ВЪСРАСТНИ ХОРА,КОПНЕЕЩИ ДА СПОДЕЛЯТ С НЯКОГО.Научих много,никого не съдя и запазвам казаното.НО ТЕЗИ,КОИТО ЗНАЯТ ИСТИНАТА,ОТИВАТ СИ ОТ ТОЯ СВЯТ ОТ СТАРОСТ,НЕЧУТИ ОТ НАС, ОТ ВНУЦИТЕ И ПРАВНУЦИТЕ.Това е политиката досега.
цитирай
25. marystaneva - ВТ,
24.08.2009 11:16
анонимен написа:
.Научих много,никого не съдя и запазвам казаното.НО ТЕЗИ,КОИТО ЗНАЯТ ИСТИНАТА,ОТИВАТ СИ ОТ ТОЯ СВЯТ ОТ СТАРОСТ,НЕЧУТИ ОТ НАС, ОТ ВНУЦИТЕ И ПРАВНУЦИТЕ.


Явно има какво да се разкаже. Един от начините да се сподели тази информация, е човек да се регистрира и да опише нещата в своя блог. Така информацията ще достигне до повече хора. Няма значение каква е политиката - когато искаме да споделим истината, знанията и чувствата си, интернет ни дава тази възможност. А истината ни прави свободни.
цитирай
26. анонимен - ВТ
26.08.2009 22:12
Напълно съм съгласна с Вас."А истината ни прави свободни. "
цитирай
27. ivoimv - ЗАЩО ДА ЗНАЕШ И МОЖЕШ КОГАТО С ЛЪЖА ИКРАЖБА Е ПО ЛЕСНО
27.08.2009 16:50
ПОГЛЕДЕНЕТЕ ЗАВЪРШЕНВИТЕ ПРОСТАЦИ В БЪЛГАРИЯ КАКА НИ ОГРАБВАТ ЛЪЖАТ И КАРАДАТ И ЗАКОНИ СИ НАПРАВИХА ДА ГИ ПАЗЯТ И ДА ГИ ГЛОБЯВАТ ПО 5000 ЛЕВА ДОРИ ДА РАЗИПЯТ ЕДНА ФАБРИКА НЕВЕРОЯТНО АБСУРДНА СТРАНА!!!
цитирай
28. marystaneva - Не винаги - зависи си от човека.
28.08.2009 10:26
На мен например веднъж ми е предлаган подкуп - 500 лв. Заплатата ми беше 351, но го отказах. И после се чувствах прекрасно, много над нивото на онзи с парите! Така че със сигурност знам, че за 500 лв не могат да ме купят. Надявам се, че и за много повече няма да могат. Продадеш ли се, ставаш зависим, не можеш да се уважаваш и това би ме разяло отвътре. Така че, всичко си зависи от човека. Аз искам да харесвам това, което виждам сутрин в огледалото. Колкото до тези, за които говори ivoimv, наближава Видовден!
цитирай
29. анонимен - за простаците и глупаците
29.08.2009 22:56
До ivoimv -а защто да се раждаш,след като ще умреш?Постакът е завършен, щом е простак.А,че те ограбва,значи ти позволяваш и за съжаление си под нивото му.Че е масово явлание в България е факт.Но не всички сме такива.Не знам на колко си години/ПЪК И НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ/,лъжта и кражбата сигурно ти подсиуряват живота и си доволен.Убедена съм,че не си се замислил/а за бъдещето,деца и внуци,старини.Мисли си,че съм старомодна/нищо ново под слънцето по същество,освен фасадата/ .Познавам психиката на такива.И ужасът,който ги наляга.Не ти го пожелавам.
цитирай
30. анонимен - ВТ
29.08.2009 23:00
Горното от мен,заедно с печатната грешка.
цитирай
31. анонимен - до Търся работа
29.08.2009 23:18
Прави впечатление,че никой от писалите, не пише повече от от един път.Благодарихте им,но както по нашия край казват-туйто от тях.Сърфират ли,не знаят какво да пишат ли,модерно в интернет ли е-наистина не разбирам.
цитирай
32. анонимен - за българката
30.08.2009 00:20
Все забравям,мислейки по темата,да напиша ВТ.За подкупите-никога не са ми искали/знам,че не е за вярване/.За "връзки"-също.Замислих се ЗАЩО?Че и аз не съм искала.А можех."Господи, дай ми сили да променя нещата, които мога, търпение - за да приема нещата, които не мога да променя и мъдрост, за да ги различавам!"-една от Вашите сентенции-вярваща ли сте,и в кой Господ -Бог?Надявам се,че ме рабрахте-широко скроена към хората.С отклик към всички ,хм, 50 г,но децата-НА ПЪРВО МЯСТО.
цитирай
33. marystaneva - ВТ,
30.08.2009 20:11
Християнка съм, кръстих се през-та 1994-та, но по-скоро съм агностик. Опитвам се да спазвам поне 10-те божи заповеди, но не заради "вечния живот след смъртта", а защото така се чувствам в хармония със себе си в този живот.
цитирай
34. marystaneva - Трябва ми допълнителна работа.
10.09.2010 05:47
От половин година работя в един офис, но на 4 часа - от 15.30 до 17.30. Парите не стигат... Трябва ми допълнителна работа. Без значение дали е в администрацията или в производството. Без значение дали работното време ще започва сутрин от 6, 8 или 10 ч., стига да свършва в 14.00. Пускам обяви, но...
цитирай
35. анонимен - Вие сте качествен човек
28.01.2011 00:16
Здравейте,
Според мен сте стойностен и качествен човек. Аз бих ви наел със сигурност, защото един лоялен служител с опит е винаги полезен за една фирма. Годините са само плюс, а нестандартния начин по който се представяте в интернет и идеята да водите блог надвишава много капацитета и фантазията на доста по-млади търсещи работа. За жалост - както виждате от ИП-то ми не съм във вашия район/град. Пиша за да ви пожелая успех и да знаете - със сигурност ще намерите своя работодател. Все още има мислещи и претеглящи правилно нещата хора. Много от работодателите не отдаваме значение на годините, а на качествата. Съветът ми е само - извадете си шофьорска книжка, когато ви позволява бюджета. Живота е динамичен и често това е основно изискване във фирмите, дори и никога да не използват това ви качество.
цитирай
36. marystaneva - 35. анонимен,
30.01.2011 21:36
Благодаря за добрите думи. От около година вече работя в един офис, макар и на 4 часа. Очаквам през февруари - март да ме преназначат на пълен работен ден. Заплатата не е голяма, но работата е отговорна и най-важното - чувствам се уважавана и полезна. Още веднъж благодаря за разбирането. Но с шофьорската книжка се налага да изчакам...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650016
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849