Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2012 19:22 - Началото на края на канавките в Модерното!
Автор: marystaneva Категория: Новини   
Прочетен: 2862 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    В кв. Модерно предградие се случва нещо, което хората, живеещи там, са чакали повече от половин век! Над 60 години нито един от управляващите не е успял да се пребори, за да има и този квартал канализация. Наричаха го мизерното, а не Модерното. И имаше защо.
    Да си припомним как изглеждаха всички улици. В крайщата им, по цялата дължина - канавки, пълни с нечистотии. В дворовете – септични ями. А в някои и нямаше. През лятото – неописуема смрад, през останалите сезони – тиня и кал. Част от улиците са непроходими за автомобили и няма как да се почистят, а други стават непроходими за пешеходците, особено като завали дъжд и канавките прелеят... Ужасни улици, дори асфалтираните. Никой не искаше да ги оправя, защото нямаше канализация.

    Но през 2007 г. хората от р-н „Връбница” гласуваха за ГЕРБ. Избраха си млад, почти непознат кмет – Младен Младенов. Избраха го с над 72%. Довериха му се. И не сгрешиха! Вече за втори мандат е кмет и не е спирал да работи, за да изпълни обещаното. Обеща на хората от Модерно предградие канализация. Но те и всички предишни управници им бяха обещавали същото, та вече никой не вярваше... Със съдействието на Бойко Борисов, който по това време беше кмет на София, се издаде разрешително за изграждане на Дубльор на колектор Н. Актуализира се проектът, а през лятото на 2009 г. се направи първата копка. Но първият етап от изграждането на колектора не минаваше през квартала, а през полето, покрай гробищата. Мръсната вода продължаваше да си тече по канавките около къщите... Много от хората дори не разбраха, че вече се работи по канализацията...
     Докато не дойдоха машините. Големи машини... Дойдоха и работници, докараха тръбите и започнаха работа по втория етап.
    Това нямаше как да се случи без усилената работа на районния кмет, на г-жа Фандъкова и на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет. При тази криза тези хора намериха пари и въпреки тежките отчуждителни процедури, нещата се случиха... За което - благодаря!
    Това беше краят на септичните ями. Това беше началото на края на канавките, смрадта и мизерията!
    Строителството напредваше. Започна от ул. "378" и стигна чак до ул. "Баба", до гимназията за древни езици и култури /НГДЕК/. Успоредно с колектора се изграждаше и нов водопровод. Направиха се и тротоари. Хубави, широки тротоари... От „Софийска вода” този път удържаха на думата си. За да спазят сроковете, няколко бригади работници се сменяваха и работеха без почивен ден. И резултатът е налице - нови канализация и водопровод и нови улици! До няколко години целият квартал ще има изградена канализация! А като се направят и булевардите „Стефансон” и „Черни дрин” и се пусне трамваят между къщите и блоковете, това наистина ще стане едно модерно Модерно предградие!

     Някой може би ще се учуди защо споделям всичко това в блога си. Ще ви кажа. Чувствах необходимост да го споделя, защото знам през какви трудности се мина, за да се случи. И те продължават на всеки един етап. Затова искам да благодаря на хората - настоящи и бивши кметове от ГЕРБ и на техните екипи, защото без тях този квартал щеше да продължава да тъне в мизерия. Те проявиха разбиране и успяха да осигурят нужните средства за изграждането на колектора. Вярвам че ще намерят начин за изграждането и на останалата част от канализацията, която трябва да бъде завършена през 2016 г.


http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3474679473652.2123681.1471167121&type=3

/Много са ми големи снимките и не можах да ги кача тук. Можете да ги видите на стената ми във "Фейсбук". Търсете профила на Мариянка Станева и ще ги намерите в албумите ми./
 



Гласувай:
2



1. анонимен - Ченгетата от ГЕРБ - http://www. ...
05.09.2012 11:42
Ченгетата от ГЕРБ - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/09/05/1901208_parlamentut_ne_pojela_da_vuvede_ogranicheniia_za/

цитирай
2. marystaneva - Анонимни доноснико, който побърза да ми "докладваш" това...
05.09.2012 15:38
анонимен написа:
Ченгетата от ГЕРБ - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/09/05/1901208_parlamentut_ne_pojela_da_vuvede_ogranicheniia_za/


За всичко си има причина. Но като слушам кой какви предложения прави на управляващите, си спомних нещо. Едно предание. Защото когато виждаме кой какво прави и чуваме какво казва, добре е да се замислим и защо го прави точно сега и точно по този начин. Или защо не го е направил сам тогава, когато е имал тази възможност?
СДС да го бяха приели този закон за лустрацията тогава, когато управляваха! Самостоятелно - от 8 ноември 1991 г. до 30 декември 1992 г., начело с Филип Димитров или в коалиция - от 21 май 1997 г. до 24 юли 2001г., начело с Иван Костов. Сега е късно... И безсмислено. Те дори и досиетата не отвориха като бяха на власт... Същата работа е и с призивите за събарянето на ПСА в София, на Альоша в Пловдив и за един куп други неща... Как не им омръзна?
Както казах - да бяха го приели тези, които го предлагат сега! Същите са като социалистите, които не подписаха договора за строителството на АЕЦ "Белене" като бяха на власт, а искат ГЕРБ да я строи...
Не се опитвайте да правите хората от ГЕРБ на идиоти.
Аз каквото имах да кажа по тази тема, съм го казала тук:

http://marystaneva.blog.bg/politika/2012/09/05/kakvo-vsyshtnost-e-napisal-gospod-v-prahta-predi-da-kaje-quo.996870
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2657649
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849