Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2009 05:26 - Костов и СДС – обединение. Дали и доколко?!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 1465 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 03.04.2009 05:35


В началото на март тази година Цоньо Ботев призова Иван Костов “да си иде с мир”

http://www.ekipnews.com/?p=8529

Членът на Контролния съвет на СДС Цоньо Ботев призова лидера на ДСБ Иван Костов да се оттегли. Според Ботев единствената причина в България да няма силна десница е точно Иван Костов, който разцепи синята партия и вече 10 години "следва своята стратегия, която е единствено убийството на СДС".

Палачът на СДС да се явява като обединител – това е абсурд, коментира в предаването “Тази вечер” на ТВ “Европа” Цоньо Ботев. “Точно Иван Костов и хората му доскоро се дърпаха от широка дясна коалиция, за която другите партии работим от две години”, припомни Ботев. “Иване, върви си с мир. Не е възможно да има силна десница при наличието на Костов”, категоричен бе той.

“Ако Костов има 200 хиляди гласа, защо му е коалиция с нас – да ходи сам на избори”, отсече Ботев. Веднага допълни, обаче, че в СДС има нещо много важно за Иван Костов. Тази истина, обаче, щял да кажа по-късно.

********************************************************

Във връзка с това интервю е добре да си припомним някои позабравени или малко известни факти от управлението на г-н Костов, описани много добре в следващата статия, както и някои въпроси, на които все още няма отговори:

http://www.sarakt.org/sygarev.html

СТРАШНО Е ДА ЗАСТАНЕШ ОЧИ В ОЧИ С ИЗЛЪГАНАТА ВЯРА

ОТКРИТО ПИСМО ОТ ЕДВИН СУГАРЕВ ДО ИВАН КОСТОВ от 19.04.2005 г.

“Каузата напусна СДС. То е като моментът, в който духът напуска тялото. Истината е, че  духът си отива от тялото, а не тялото изпуска духа. Когато каузата напусне една организация, не можем да тъжим за тази организация. Единственото, което има смисъл в политиката, е политическият дух. Именно ДСБ се превърна в новото тяло на този дух.”
                                                        Иван Костов

                                                        I.

Г-н Костов, горните редове са единствената причина да напиша това открито писмо. Правя го, защото смятам, че има една граница, отвъд която арогaнтността и лицемерието просто не могат да бъдат търпяни – защото търпимостта ни прави съучастници, създава тяхната жизнена среда, превръща паметта и историята в тяхна територия. Нямате моралното право да претендирате нито за каузата, нито за политическия дух на СДС – защото това е каузата, която потъпкахте, и политическия дух, който поругахте....
*************************************************
Целия текст на писмото може да прочетете на посочения по-горе линк - доста е дълго, но ви уверявам, че си струва. Може би нямаше да си спомня за него, ако не бяха намеците на г-н Костов, че ако хората не гласуват за тях, ГЕРБ щял да направи следизборна коалиция с БСП. Защо не ги остави сами да решат? Отново си спомних и онзи митинг, когато същият този г-н Костов призоваваше: "Всички срещу Бойко!".
Господи, на какво ли не е готов, за да запази депутатския си имунитет и да не му се налага да отговаря на неудобни въпроси... А, между другото, ГЕРБ няма да прави коалиция с БСП и ДПС! А Костов отново ще разбие СДС-то...

                  image



Гласувай:
0



1. marystaneva - ГЕРБ спечели изборите през 2009-а.
13.09.2010 02:02
А Бойко удържа на думата си!

Днес е 13.09.2010. ГЕРБ управлява самостоятелно. Не направи коалиция с никого. Права бях!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2657464
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849