Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 13:50 - Интервю с Богомил Бонев
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 13304 Коментари: 28 Гласове:
0



16.05.2009 г., в. "Стандарт", с. 13-41

 Костов да каже кой пазеше Йосич

Коалиция на ГЕРБ с Командира и Яне е като вафли с яхния, казва Богомил Бонев

 - Г-н Бонев, влязохте ли в амплоато на директор?

- Не, аз не се изживявам като някой кой знае колко значим фактор тука. Най-важният фактор са акционерите. Великата титла директор на Пловдивския панаир, за която получих поредната порция шамари в жълтия печат, не е чак толкова съблазнителна.

- А какво смятате за всички тия процеси, които текат вдясно?

-Откровено казано съм леко отчаян, че има надежда нещо да се направи. След поредните неуспешни избори преди 4 години трябваше всички стари лидери да си тръгнат. Петър Стоянов постъпи честно и освободи председателския пост в СДС. И тогава нямаше да има смесване на минало, настояще, един кошмар, който се сънува от СДС непрекъснато. Като реална алтернатива виждам само Бойко Борисов.

- Вие как гледате на една евентуална коалиция Бойко Борисов - Иван Костов? Притеснява ли ви?

- Мен това въобще не ме притеснява, би трябвало да притеснява Бойко (смее се). Защото това е опит за влизане през задния вход в политиката. На гърба на Бойко Борисов може да се натоварят много хора. Той може да вкара в парламента много магарета, но това не значи добро управление.

- Преди година и нещо цял вътрешен министър си отиде заради среща с братя Галеви. Когато вие бяхте вътрешен министър, срещахте ли се с подобни хора, това нормална практика ли е?

- Казах на мутрите, че което е било, свършва

Маргините мисля, че не бяха, но бяха първите пет-шест най-големи бабаити. Но всъщност това е практика на специалните служби по света. Но това е официална среща, на която се слагат правилата на масата. Та тогава казах на тези момчета, че това, което е било, свършва и хората повече няма да им плащат. Освен това им казах, че няма като моите предшественици демонстративно да ги бия по офисите, а след това да си пия питиетата с тях.

- Точно по ваше време братя Галеви бяха махнати от системата на МВР. Трудно ли беше това?

- Не, не, никак не беше трудно. Имаше и много сигнали, че там се вършат безобразия. Но в същото време всяка проверка идваше със заключението, че това, което се твърди в сигналите, не е вярно. Дори шефовете на НСБОП по това време ме уверяваха, че те са ценни. Но в един момент аз им казах - колкото и да са ви ценни, тези хора носят много повече вреда, затова ги уволних.

- Конфигурация Бойко-Костов-Яне Янев по-малко опасна ли би била от конфигурация Бойко Борисов-Костов?

- Тази конфигурация ми прилича на вафли с яхния. Аз просто не виждам как може да стане.

- А БСП-ГЕРБ? Възможна ли е, правилна ли е?

- Доколкото разбирам, Бойко категорично декларира, че няма такива намерения. В крайна сметка има един шаблон, който за съжаление е верен - каквото реши избирателят, това ще бъде. Ако Бойко има по-малко от 120 депутати и се наложи да вземе депутати от други парламентарни групи, които 20 години мимикрират непрекъснато, той ще стане техен заложник. Непрекъснато ще бъде изнудван за едно или друго нещо. А той не е човек, който би го позволил, и така ще има конфликт. Бойко не е човек, който ще се остави да му правят интриги зад гърба.

- Има ли наистина Борисов връзки с групировки в страната - ВИС, СИК, сега беше намесен Сретен Йосич ?

- Аз от вестниците научавам, че Сретен Йосич е бил в България, необезпокояван, точно по времето, когато аз бях министър. Резонно е да се зададе въпросът точно на Атанас Атанасов (шеф на НСС по това време-б.р.), защото аз съм говорил с Кирил Радев и той няма отношение към него. А няма отношение, защото очевидно Сретен Йосич е бил "брониран" от НСС, респективно от Атанасов. Брониран означава, че му е заведено дело или за разработка, или като агент. И по тоя начин нито една друга служба няма право да се интересува от него. И затова той може да си ходи необезпокояван. Доколкото разбирам, документите за пребиваването му тука са подписани от Атанасов. На мен като министър не ми е докладвал, но независимо че по закон ми е пряко подчинен, в един момент той де факто беше подчинен само на министър-председателя Костов. Така че може би е резонно да се зададе въпросът - там докладвал ли е.

- Оценката ви за 8-те години на Първанов? Той опроверга ли скептиците?

- Животът ги опроверга, защото станахме член на НАТО, ЕС - всичко, което беше в основата на дясната доктрина. То затова нямаме дясно може би. Извинявайте, но социалистите ни въведоха 10-процентен плосък данък. По-дясна политика от тази може ли да се измисли? Затова е пълна хазната. Това не беше мислимо даже при десните правителства. Затова премиерът е толкова добре приет навсякъде.

(Интервю на Николай Бареков и Валерия Касиян от barekov.com)




Тагове:   общество,


Гласувай:
0



1. karanikolov - Moже би Бонев е прав.
16.05.2009 14:01
На първо четене бих се съгласил с него
цитирай
2. monarchism - Другарят Богомил Бонев се опитва да ...
16.05.2009 14:05
Другарят Богомил Бонев се опитва да манипулира, че видиш ли избирателите щели да направят така, че Бойко Мутров да управлява заедно в БСП. Ала-бала. ГЕРБ си е проект на БСП, Червеният "цар" и старите болшевишки генерали на Лилов и Луканов. Ако някой си мисли, че Бойко е политик, камо ли българин-антикомунист, е невероятно зомби.

Останалото - за Йосич, Атанасов и Костов, е? Да не би някой да си мисли, че другарите от ДСБ не са свързани с Комунистическата мафия?
цитирай
3. karanikolov - @2
16.05.2009 14:12
Всеки вика за другия - че е проект на БСП.
Би ли ми предложил някой не-проект?
цитирай
4. monarchism - Няма такъв. Всички са проекти на ...
16.05.2009 14:15
Няма такъв. Всички са проекти на БКП, едните създадени от живковата номенклатура, другите създадени от Луканов. Нима 20 години не сте го разбрали още?
цитирай
5. boristodorov56 - ... от сън дълбок се събуди!
16.05.2009 14:17
А кой се возеше по яхтите на руските мафиоти?

Какъв му е бизнеса ?
Адвокатлъка ли?
С какви средства построи хотела си в Банско?

Данъци някакви да се плащал?

Да си направят си с Цонев и Юруков - гей тройка - по руски тертип.
цитирай
6. karanikolov - И какво като той има пари,а не ти?
16.05.2009 14:20
Говорим за мнението в това интервю.
Къде е сгрешил ТУК ?
цитирай
7. karanikolov - Мonarhist,
16.05.2009 14:22
Все пак трябва някой да е в Парламента,и в Министерски съвет и т.н. - партия, или някакво лоби, или смесица някаква и т.н...
Не си ли съгласен с това?
цитирай
8. monarchism - Три неща трябва да се свършат обе...
16.05.2009 14:43
Три неща трябва да се свършат обезателно:

1. Лустрация на всички членове на БКП и ченгета на ДС, РУМНО и пр. кагебистки структури, от политическия живот в страната.

2. Свикване на Велико народно събрание, приемане на нова Конституция и намаляване броя на депутатите на 120.

3. Изготвяне на национална доктрина, която да очертае ясен път за развитие на България.

Това са трите фундамента. Без тях не очаквай нищо да се промени. Разбира се, ясно ми е, че няма парламентарно представена партия, която да наложи всичките три. Никой не би се ликвидирал по точка 1. :)
цитирай
9. анонимен - Monarhist
16.05.2009 14:59
Съгласен съм напълно с теб. Жалкото е, че описаните в т. 1 хора и структури успяха да подготвят условия и необходимите кадри преди повече от 20 г. и да тласнат България в грешния коловоз ! Същите сега ще бъдат и в евентуално ново ВНС. Мандалото ни го хлопнаха под носа и то с наше съгласие.
цитирай
10. karanikolov - @8
16.05.2009 15:07
НАПЪЛНО подкрепям становището ти,че е необходима коренна промяна,обаче в друга насока.

1.Спец.службите не трябва да бъдат атакувани,а контролирани.Немислимо е съществуването ни без тях.
2.Очертаване на пътя и нова Конституция са безмислени ако не се оправи правораздаването, ако то не бъде справедливо и бързо.
И сега е забранено съществуването на етнически партии,НО Конституционния съд каза,че ДПС не е етническа партия.
Примери за слугуване от този съд,и другите - колкото щеш.

Затова първо следва да оправим тази система - правораздавателната - и после,след като имаме опора - да почнем другите.
цитирай
11. monarchism - andreshko,
16.05.2009 15:32
напълно прав си, обаче това не ни дава право да се отказваме и да си мислим, че всичко е приключило и болшевиките са победили. Както се казва по филмите - "нищо не е приключило, докато дебелата лелка не запее". :))

karanikolov,

1. В спецслужбите атакувани трябва да бъдат старите и не толкова старите болшевишки "офицери", подвластни на кагебистката мрежа. За 20 години пост-комунизъм има достатъчно млади и кадърни хора, които не са свързани с Комунистическата мафия. Ликвидирането на кагебисткият октопод е цел номер едно ако искаме да няма корупция, организирана престъпност, лъжи, кражби и т.н.

2. Конституцията на пост-комунистическа България е изработена на левичарска основа и в съзвучие с нуждите на Комунистическата мафия. Този пример, който си дал е показателен. А ДПС не е етническа, а ченгесарска партия. Няма как да оправим правораздавателната система без да оправим Върховният закон на страната. Отзад-напред няма да стане.
цитирай
12. анонимен - Monarhist
16.05.2009 15:36
как практически може да стане това, което предлагаш в мнението си №8?
цитирай
13. karanikolov - Мonarhist,
16.05.2009 15:40
Корупция се поражда и от страх,от чувството,че си беззащитен.
Просто мутрата ида и ти казва:"Или вземаш парите, или си пребит,и детето ти, и жена ти,и колата ти подпалена и т.н..."
Кой би рискувал детето си!??

Защитата първо - и после лустрация - щото действително има доста хора за "пенсия" там.

За проблема с правораздаването говори и ОБАМА и според него това е основен въпрос - действията на правораздаването. И в САЩ го има това.

Защото рядкост са безспорните норми в Конституцията.На практика приложението обезмисля нормата.
цитирай
14. monarchism - Анонимен 12,
16.05.2009 15:54
как стана това в Полша, Чехия, Унгария, Балтийските републики и т.н.? Всичко става, стига да има кой да го свърши. Засега ще трябва да се работи на парче.

karanikolov,

не вникваш в дълбочина. Кой бе създателят на мутрите? Кой създаде СИК и кой даде парите на Васил Илиев? Не бяха ли болшевишките генерали? Кой изкара борците от залите по улиците? Не беши ли Трето главно управление на ДС? Кой беше Илия Павлов? Кой работеше и все още работи с руската мафия? Руската мафия откъде дойде?

Това са все риторични въпроси. Не трябва да се разсъждава на битов принцип, защото така не се стига до същината на проблема. Отреже ли се главата на змията - ДС, нейните слуги ще могат да се ликвидират за 1 седмица. Питай ме в Перник да ти кажа какво е положението и с мутрите и с милицията.

Като имам предвид лустрация, нямам предвид да гоним старчоците и некомпетентните (колко компетентни комунисти има, това е друга тема). Имах предвид лустрирането на абсолютно всеки, който е бил част от ДС и БКП. Приказките на разни атакисти, че имало ченгета, които работели за България, да си ги говорят на събиранията пред портрета на Сталин. Няма такива, всичко е служило на Сесесере. Така че ако ще искаме декомунизация, не трябва да се жали никой.

Комунягите пак да се радват, че нямаме армия, та да декомунизираме страната по метода на ген. Пиночет.

Положението в страните от соц. блока, особено пък България, е несравнимо с това на Сащ и която и да е друга западна държава.

цитирай
15. karanikolov - Мonarhist,
16.05.2009 16:08
Да се твърди,че престъпността нямаше да я има,ако ДС липсваше - си е несериозно.
Има ли ДС в САЩ,в Африка, в UK...
Престъпност има там,където има условия за това.
Така или иначе - престъпност щеше да има след 89г.

ДС в случая направиха нещо умно - дадоха възможност на КОНТРОЛИРУЕМИ типове да я оглавят,ако оцелеят в битката с Други от "конкурса".
Така ДС знае какво става и има контрол.

А за лустрация в този вид - май не си живял в България преди 89г.
По онова време ние "се борихме на живот и смърт" с империализма, с Чичо Сам и т.н..
Така пропагандата поставяше нещата - и който не служеше "на партията"- изчезваше просто.
Бързо и неминуемо.

Така,че - не упреквай онези момчета,че действаха енергично и ефективно. Техните мозъци,както и на всички нас - бяха промити.
цитирай
16. monarchism - Кое му е несериозното?!? Аз не ...
16.05.2009 18:51
Кое му е несериозното?!?

Аз не говоря за обикновената битова престъпност, говоря за организираната престъпност и за срастването и с държавата. ДС не са направили нищо умно, те тормозеха българите и преди '89 г. и след нея. Това, което направиха е да се пребоядисат на капиталисти и това, което беше държавна собственост, всъщност пак тяхна, след "промените" да се трансформира в капитал, който те отново да владеят. За разлика от другите соц. държави, които с един замах ликвидираха (поне от политическият си живот) комунягите и не им дадоха власт. Тук, някакъв пияндурски подчовек, наречен Тодор Славков, е показван по телевизията и което е най-гнусното - хората гласуват за този тип, който само заради греховете на помиярската си фамилия трябва да бъде зад решетките.

Разсъжденията ти са доста странни. Значи във всяка държава трябва да има олигархия, за да може политическата власт да контролира престъпността, така ли? Е, хайде сега, това дори не подлежи на коментар. :)
ДС изпусна от контрол Васил Илиев, за това го убиха. ДС контролира цялата организирана престъпност в България, контролира и политическият елит. Ако има лустрация, милиционерите пак ще дърпат конците на организираната престъпност, но разликата ще е там, че тя няма да е сраснала с държавата. Олигархията ще бъде пресечена с един замах и престъпниците наистина ще бъдат преследвани. Ще се върнем във времената преди 09.09.1944 г., когато държавата наистина е била Държава и когато най-долнопробната утайка на обществото - комунягите, беше преследвана заради престъпленията си, за разлика от комунистическото безвремие, където простаците, некачествената измет, управляваше държавата, та чак и до днес. Ако някой изобщо си мисли, че сегашната държава, обвързана с организираната престъпност, ще си мръдне пръста за борба с втората, нека помисли отново....ако може.

Какво значи да действаш енергично и ефективно?! Ти, колко политически затворници познаваш? Това ли е ефективното - да вкарваш по лагери и затвори невинни хора?

цитирай
17. karanikolov - Винаги ще има организирана престъпност
16.05.2009 19:56
Ако някой трябва да бъде отвлечен,или да се открадне скъпия му джип,или фирмата му да се "присвои" - организраните гангстери го правят.
Дори джепчийките по трамваите не действат сами.

Битова е престъпността - семейните побоища, кръчмарските скандали,педофили и прочие психопати.

Организираната въобще не я интересува идеологията на партиите - а доколко те са силни, има ли контрол над властта тази партия - щото подземния свят иска Политически чадър.

Затова не е проблема БСП,а слабостта на нейните опоненти,които не могат да вземат властта.

Задължително бих оставил в спец,службите тези лица,които могат да говорят и въздействат върху мафията, защото света е над-земен и подземен.
Изпуснеш ли от контрол единия - изпускаш половината държава - и ще я вземат китайтице, или руснаците,американците - който успее.

Преди 89г, това бяха критериите за "успешна работа" на спец. службите - ефективна работа срещу инакомислещите политически, и срещу гангстерите.
Тогава държавата работеше успешно.

Защо сега,тези способни професионалисти да ги губим!?
Сменяме целите - и те пак ще са ефективни.
Всъщност -само махаме едната цел.
цитирай
18. karanikolov - Всъщност - и белите якички вършат спокойно прстъпления
16.05.2009 19:59
Мейдоф в САЩ създаде НАЙ-НАЙ пирамидата.
Корупциониите скандали със СИМЕНС в Германия и т.н. и т.н...
Всяка група,която установи контрол върху властта спира да спазва законите.
цитирай
19. monarchism - БСП ли? Аз говоря за всички парла...
16.05.2009 21:28
БСП ли? Аз говоря за всички парламентарно представени партии.

Май не четеш с внимание какво пиша. Да, организирана престъпност винаги ще има, но тя не трябва да е свързана с държавата. В момента е точно така, защото именно ченгетата от ДС са на върха на пирамидата. Премахването им ще ликвидира държавната протекция, която имат групировките.

Как ще бориш организираната престъпност като всички олигарси, босове, мутри и прочее, имат политически гръб? :)) Милиционерите на високите постове сами ли ще се вкарат в затворите?:)) Прокурори, съдии и прочее, всички са с досиета. И те ли ще съдят бандитите? Живееш ли в България??

Кои да губиш? На погребението на Васил Илиев две барети му носеха ковчега. Златко Баретата не е ли от тези структури? Кои са охрана на Черепа? Тези ли не трябва да губим?:)

Ами техните водещи офицери? И те ли трябва да бъдат оставени?

Какви идеологии? Комунизмът не е идеология, а мироглед на най-долнопробната част на всяко общество, която намира завършен вид в пролетарските идеи на Маркс. Там идеологията е - руши, убивай, кради, лъжи, изнасилвай, пак убивай. С такива полухора, или с техните наследници ли ще градим "светлото европейско бъдеще"?
цитирай
20. marystaneva - Добра дискусия се получи. Благодаря!
17.05.2009 08:34
Имаше един главен секретар на МВР, който беше започнал да разчиства къщичката от "боклуци". И свестните полицаи /има и такива/ и до днес го уважават. Сега се бори с боклука на София. Да му пожелаем успех!
цитирай
21. karanikolov - @19
17.05.2009 09:31
Ти ми говориш за обикновените силоваци в МВР,аз ти говоря за Интелектуалния капацитет.
Интелектуалния
Баретите освен да бият - за какво друго са използвани?
Защо въобще ги слагаш в сметката?

И комунизма - освен теб и още 3-4 други НИКОЙ вече не се сеща за него.Ако не бяхте вие -Отдавна да сме го забравили.
Самата БСП го загърби категорично още с УКАЗ 56 от преди 89г.
Всъщност - ако се съди по финансовия ресурс зад нея - тя май е НАЙ-НАЙ дясната партия у нас.
цитирай
22. karanikolov - "Махаш човека - махаш проблема?"
17.05.2009 09:58
Това ли ми казваш с пирамидите?
Условията създават проблема - не хората.
Трябва да променим предпоставките - да не допуснем Сливането да се случва.

цитирай
23. monarchism - karanikolov,
17.05.2009 12:06
симпатиите ти към комунягите си проличават с всеки изминал пост. Трябваше с това да започнеш.

marystaneva,

за никой не е табу факта, че Бойко Мутров има сериозни връзки със СИК, Маджо и ген. Любен Гоцев (този, който докара Червения "цар" тук). На практика те го издигнаха за главен секретар. От целият болшевизъм в тая държава хората напълно се зомбираха, та не могат да преценят кое е лошо и кое добро. Стигна се дотам, че един германски журналист дойде в България и написа, че българите ще си изберат за премиер Ал Капоне.


цитирай
24. boristodorov56 - до -21. karanikolov
17.05.2009 22:29
6. karanikolov - И какво като той има пари,а не ти?

16.05 14:20 Говорим за мнението в това интервю.
Къде е сгрешил ТУК ?

Значи въпросът опира до забравата на комунизма?
Не принизяваш ли нещата?

И тъй като все боклуци от висок карат - какъвто е безспорно Б.Бонев - ми говорят за морал, за истини, за справедливост и т.н. неподхождащи да се пришият към битието му морални категории е малко
перверзно да оценяваме напъните да се покаже в невъзможен за него PR.
Грешниците не хвърлят камъни, а мълчат.
В днешно време шарят кинти за да ги хвалят, той е и явно стиснат или с объркани критерии, щом си позволява да смята, че някой му вярва.

И за парите и за забравата на БКП/бсп и комунизма - да помниш хашиша за равния старт, с който зомбираха всички ни?
Как да забравим, че ебаха мамата на България?
Нарочно го казвам по най-циничния начин.
Равния старт ли изпъди 2 000 000 от страната?

Не му правете пиар на този невероятно арогантен и
безочлив играч за руските интереси у нас!



цитирай
25. marystaneva - monarchism,
18.05.2009 10:30
Вярно е, че има много познанства покрай спорта /никога не го е отричал/, но не видях нито едно доказателство да се е замесил в каквото и да било. Само думи, догадки и слухове. Но щом комунистите /социалисти/ се страхуват толкова много от него, сигурно има защо. "Камъни се хвърлят само подървета, които дават плод." Затова ще гласувам за ГЕРБ.
Можеш ли да посочиш поименно някой друг, който заслужава да гласуваме за него? В момента не виждам по-добра кандидатура. А ти?
цитирай
26. monarchism - Как да не е доказано? :)))Я вземи ...
18.05.2009 11:50
Как да не е доказано? :)))
Я вземи се разрови, че е смешно.

ГЕРБ е партия пълна с милиционери. И това ли не е доказано? :)) Освен това тази ченгеджийница се определя за либерална партия, а аз такива не подкрепям независимо дали са пълни с червенушки или не. Явно си на олимпийския принцип - важно е участието. Няма лошо, аз също ще участвам, най-вероятно с невалидна бюлетина.
цитирай
27. marystaneva - monarchism,
18.05.2009 22:51
Не, не си прав. Има и много учители, лекари, социални работници, предприемачи, пенсионери, младежи... В районната ни организащия сме близо 150 човека. Най-различни хора. Затова е народна партия, затова е член на Европейската народна партия. Хубаво е, че все пак ще участваш - надявам се да размислиш за бюлетината.
цитирай
28. monarchism - Това че участвате не означава, че ще ...
18.05.2009 23:36
Това че участвате не означава, че ще имате някакво влияние в партията. Зад Бойко Мутров стоят старите генерали от кръга "Монтерей", а там политиката, която се води изобщо няма да има връзка с редовите членове.

И все пак, има ли забрана в партията да не влизат членове на БКП и ченгета на ДС? :) Риторичен въпрос, но все пак...:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2662414
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849