Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2010 10:53 - Крепете двете карти, за да не се разпадне колодата!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 2886 Коментари: 3 Гласове:
1



Две карти крепят цялата колода /държавата/ - не ги бутайте!

http://news.bgnes.com/view/872831

image

 

Човекът с най-висок рейтинг в цялата страна е принуден да се оправдава за имотното си състояние, но проблемът не е тук - проблемът е, че той не се оправдава пред друг, а пред човека, сочен за лице на българската мафия. Това каза пред бТВ литераторът Едвин Сугарев, визирайки събитията от последните дни с изнесените факти около имотното състояние на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Нищо не се е случило със случаите, засягащи Николай Филчев и Алексей Петров, заради чадъра, който беше разпънат от една страна от Филчев, а от друга страна от президента на България, който тогава възнагради Филчев с посланически пост в Казахстан. Всъщност, не е вярно, че в момента не се работи по убийството на Николай Колев, смята Едвин Сугарев – работи се, "аз лично наскоро съм давал показания в НСС", добави той. Но той не е убеден, че се работи достатъчно убедително, защото в противен случай самият Филчев отдавна да е зад решетките. "Той отговаря за поне две убийства и едно самоубийство", каза Едвин Сугарев, визирайки ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която бе служителка на Алексей Петров, а трупът й бе открит от хора на Петров. Тя се занимавала с доста странни дейности, сключвани от бившата барета по онова време, обясни той, въпреки това никой не е имал интерес от нейната смърт, но тя е държала твърде много компромати и затова станала неудобна. "Но със сигурност това е бил златният шанс на Алексей Петров да постави под зависимост Николай Филчев и го е направил", заяви още Сугарев. По този случай нищо не се доказа, защото той бе гледан по много интересен начин – делото беше засекретено като случаите, които се гледат в случай, че застрашават националната сигурност на България. МВР би трябвало да разполагат с доказателства, уличаващи дейността на Алексей Петров и ямболската адвокатка навремето, защото това са факти, които много пъти са изнасяни в публичното пространство, заяви още Едвин Сугарев. Те са се занимавали с нотариални преписвания с фалшиви документи - отнемане на собствености. Очевидно пипалата на "Октопода" в съдебната система са добре действащи и мисля, че Цветан Цветанов в случая е прав, заяви още Сугарев.

Очевидно много хора имат интерес да не се разплете "Октоподът", смята Сугарев като даде за пример правителството на Борисов, в което двама човека носят цялата тежест – двамата вицепремиери. "Ако тези две карти бъдат извадени целият замък ще се срути", заяви Едвин Сугарев. Той е на мнение, че има политически интерес извън целта на Алексей Петров просто да оцелее. За пример той даде интереси свързани с Българската социалистическа партия. Според него, БСП се надява да разклати така управлението, че при липса на реална политическа алтернатива на ГЕРБ, хората да изберат пак тях. Ситуацията в България е абсолютно парадоксална, допълни Сугарев. Човекът с най-висок рейтинг в цялата страна, Цветан Цветанов, е принуден да се оправдава за хонорари и апартаменти, но проблемът не е тук, проблемът е, че той не се оправдава пред друг, а пред човека, сочен за лице на българската мафия, категоричен е Сугарев. Защо обаче никой не пита Алексей Петров как от офицер в НСС стана мултимилионер. Това е станало със силов рекет, с проституция..., заяви още Едвин Сугарев. На въпроса защо от лоялен гражданин Алексей Петров стана глава на "Октопод" Едвин Сугарев заяви, че Бойко Борисов следва моментния си политически интерес и не се интересува от друго. Той обаче дълбоко се съмнява, че Борисов може да използва структурата на Яне Янев да си подпомогне в кандидат-президентската кампания. Едва ли Алексей Петров е заинтересован Бойко Борисов да стане президент, освен ако не са се разбрали – не е невъзможно, все пак двамата имат еднакъв background, заяви още Сугарев. Не изключвам възможността, ако Алексей Петров успее нещо да се случи с Цветан Цветанов и с Бойко Борисов, каза в заключение Едвин Сугарев. /БГНЕС

Цялото интервю можете да видите в сайта на Бтв:

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/2020646713-Edvin_Sugarev_za_Aleskey_Petrov.html





Гласувай:
1



1. ok3223 - Защо се
08.11.2010 06:48
се занимаваш с простак като Сугарев. Той и като политически труп вони, както смърдееше от киломтри навремето. Гаден тип...
Може би си права като го показваш като воняща останка от миналото.
Още ми е пред очите "гладната му СТАЧКА"...
Харесва ми, че си откровена и с ясни позиции. Уважавам почтените от целият политически спектър, защото знам, че има такива.
И между нацоналсоциалистите е имало свестни хора.
Човек понякога може да се заблуждава и греши, и да не го прави с корист, а защото искрено се стреми по своему към ИСТИНАТА. Неговта си истина.
Което е и свещено право и задължение на всеки ЧОВЕК.
Лек ден.ок
цитирай
2. marystaneva - ok3223,
08.11.2010 11:44
Сугарев може да не ти е симпатичен, но не е луд и не е простак. Във всяка партия има и свестни хора, има и мръсници. Трябва да се научим да ги разпознаваме и да ценим не този, който ни омайва най-добре с високопарни приказки, а тези, които наистина милеят за България. Всички приказки за леви и десни, червени, сини и всякакви други са по-скоро за да ни разделят. "Разделяй и владей." България няма нужда от това. Усвояването на еврофондовете е добро, намаляването на дефицита в пенсионната система е добро, изчистването на името на страната ни пред останалия свят е добро. Около такива неща трябва да се обединяваме, а не да се делим на "кой е по-по-най". Да разсъждаваме не просто политически, а държавнически. Така мисля аз.

П.П.
Извинявай за песничката, с която те "поздравих" при Фараона, ама там наистина изприказва много глупости... Надявам се да приемеш "поздрава" ми с чувство за хумор.
цитирай
3. ok3223 - Виж какво
09.11.2010 19:21
И аз съм за това което искаш , и доколкото мога , правя всичко да се случи. Но този тип не е" простак", а мошеник, който всичко е правил, сега вече не може, защото е политически труп, исканите от теб неща да не станат.
Това е една от най-гадните останки от недалечното и печално минало на на СДС и БГ. Чета с интерес написаното и поднесено от теб и мисля, че вършиш полезна и добра работа.
Сигурно си чела нещО от библията, тази древна и мъдра книга, в която е събрана мъдростта и опита на хилади поколения. Та там е написано в евангелията: "ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ".
Винаги съм ценял хората по делата. За мен думи без дела са димни завеси, дим над водата.
Не може вол да роди теле. Та такава е и герберската сага. НЕ може некултурни и политслабограмотни хора да направят нещо добро за БГ, колкото да искат някой да ни убедят, че е възможно.
Чудеса стават в приказките, а икономиката, политиката, ръководеното на държава не иска болно и вманиячено его(аз, аз), а честни, знаещи и можещи, каквито не виждам в образуванието ГЕРБ, за мое дэлбоко огорчение.
Какво да се прави. Такива са фактите.
Бъди здрава и приятен сънчо: ок
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649778
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849