Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 13:19 - Вот на недоверие ли?! Да, ама не!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 14509 Коментари: 33 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вот на недоверие ли?!

ЗА - 70
ПРОТИВ - 124
Въздържали се - 2
......
Срам за СК и Атака, които не участваха в гласуването. От независимите - 9 бяха против, а двама се въздържаха. БСП и ДПС гласуваха ЗА, ГЕРБ гласуваха ПРОТИВ. БСП и ДПС разочаровани напуснаха залата... :))) А Тодор Великов помоли Станишев да си прибере Костов в редиците на БСП... ;)




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Има по-проста процедура. В парламентото е ясно.
17.06.2011 13:29
Питай първите трима срещнати на улицата - верват ли му или не на Бойчето.
цитирай
2. marystaneva - Едни - да, други - не.
17.06.2011 14:29
Хората са различни, ценностите им са различни, приоритетите им са различни... А колко от тях на кого и в какво вярват, ще видим наесен, нали? Да ги броят статистиците! Но ти май не вярваш и на статистиката, когато резултатите не съвпадат с личното ти мнение?
цитирай
3. tutankhamon661 - marystaneva
18.06.2011 10:02
Та, както обичам да казвам - като танк. Непобедими!
Учудва ме поведението на Атака. Те са приели, че трябва да действат брутално и явно очакват всички да са като тях. Има обаче граница, която не трябва да се преминава. Не може всичко да е на "литър кръв и метър кожа".
Нямат право да се сърдят.
цитирай
4. creese - Срам..?
18.06.2011 23:47
Не е срам за СК. Срам за независимите депутати, които се оказва, че са доста по-зависими отколкото би било нормално... Обвинения от страна на купени депутати, които не водят смислен дебат, а правят неостроумни закачки са най-глупавото нещо, на което може да се оповавате. И какво означава това "непобедими" :D ... сякаш зависи от моментната форма на депутатите този вот :D. Избрали сме си ги за 4 години и докато изтекат, те ще са силните, но след това какво, другари и другарки? :) ...Е, за вас знам - ще си намерите нов кумир...
цитирай
5. boristodorov56 - 2. marystaneva
19.06.2011 12:18
Що имам чувството, че живеем в различни Българии?
цитирай
6. marystaneva - А аз защо имам чувството...
19.06.2011 14:09
А аз защо имам чувството, че във всякакви форуми тъмносините нападат ГЕРБ по-яростно дори от комунистите?!
Борисе, ти си разумен човек, смяташ ли че това е нормално отношение към друга партия, член на ЕНП? Не казвам, че в ГЕРБ са безгрешни, но правят и много добри неща. Как поне веднъж някой костовист не ги похвали?!
цитирай
7. creese - ;(
19.06.2011 16:13
Да не ви става тъжно, като ви критикуваме? Знаете ли защо тъмносините избиратели толкова не харесват ГЕРБ? Аз ще ви отговоря - защото тъмносините избиратели са образовани хора, с изградено собствено мислене и реална визия за бъдещето на страната, а ГЕРБ са олицетворение на простащината, некомпетентността и провинциализма, който цари в цялата страна - то не бяха шменти капели, не бяха картофи, не му беше виновен мързеливия народ, не бяха къси гащи и семкина Герена...наистина живеем в различни Българии. Не ми минавайте с това, че сме били сестрински партии в ЕНП - ЕНП са същите популисти като ГЕРБ и аз лично защитавам позицията ДСБ да се оттегли от ЕНП. Партия, която не изрази ясна позиция против словата на вашия вожд, че Тодор Живков построил най-много и никога няма да го стигнем... :D

Избройте 5 добри неща, които правят, като изключим магистралите и детските градини.. :D
цитирай
8. marystaneva - Магистралите и детските градини са важни.
19.06.2011 17:41
Няма как да ги подмина, защото в София се откриват по десетина детски градини годишно. А магистралите са безкрайно нужни за развитието на бизнеса и регионите.

Ето ти още няколко:

* Свързването на бензиностанциите и митниците с НАП;
* ДНСК започна да работи;
* Търговете в МРРБ са открити;
* Откритост и публичност на управлението - видео /на живо/ от НС, публични стенограми от заседанията на НС и МС;
* Няма политически чадър над тези, които са "сгазили лука" - пример: кметовете на Ямбол и Белослав;
* Запазване на нивото на данъците /вкл. ДДС/ в период на финансова и икономическа криза, когато много други по-развити държави ги вдигнаха;
* Постигане на решение да не се строи петролопровода "Бургас-Александруполис", без да има финансови или други санкции за България и отлагане на строителството на АЕЦ "Белене", докато се намери подходящия начин да не плащаме неустойки, ако не я строим;
* Връщане на доверието към България и на финансовите потоци от ЕС, безкрайно необходими на страната ни, особено в този момент;
* Строят се пречиствателни там, където наистина живеят хора, а не край обезлюдени населени места, които са без канализация;
* Усвояването на средствата от ЕС е в пъти по-добро;
* В София вече не се строи безразборно, а съгласно приетия ОУП;
* Ускорено се изгражда метрото;
* Строителството на Дунав мост-2 също върви доста бързо;
* Държавата си върна НДК;
* Контролът по харченето на обществените пари е много по-голям;
* МВР продължава да си чисти къщичката от натрупаните за 20 г. боклуци;
* Държавните пари се харчат прозрачно - всеки що-годе грамотен човек може да си направи справка в сайтовете на съответните министерства.
* Дефицитът от над 25% падна до под 4%...

Мога да изреждам още много. Да, нито едно от тези неща не пълнят джоба ни директно. Но би било популизъм да се раздават пари, които ги няма и да се трупа дефицит, който да плащат следващите правителства.
цитирай
9. marystaneva - Може Бойко Борисов да не ви харесва като държание.
19.06.2011 17:49
Но не това е важно за България. Важно е, че има държавническо мислене и е честен човек. Важно е, че правителството на ГЕРБ управлява открито и честно, както обещаха. Имаше и забавяне в началото, имаше и грешки, но няма престъпления, закриляни от това управление. Хората го виждат и го оценяват. Поне тези, които не изживяват като някакъв "елит", а просто са българи. Ето още едно мнение за отношението на т. нар. "елит" към Бойко Борисов:

http://marystaneva.blog.bg/politika/2011/02/17/koi-mrazi-borisov.688433
цитирай
10. creese - :D
19.06.2011 18:29
Добре - да се почваме тогава.
*Файдата от свързването на бензиностанциите с НАП е нулева. Когато се убива малкия и средния бизнес, чрез позволяване на картелни споразумения между разни доставчици на гориво (и не - не говоря, че се убива като не се позволява да влезе в този пазар, а просто горивото е голям разход за повечето индустрии - по този начин се покачват разходите, пада производителността и скачат цените на всички останали продукти по веригата).

*Това че ДНСК започнала да работи и на МРРБ търговете са открити не ми влиза в категорията "добре направени неща" - това е нормалния ход на нещата. Говорим за добри управленски решения.

*И откога гледате телевизия, че сега чак виждате, че НС се излъчва на живо всеки петък?

*Както няма политически чадър над кмета на Ямбол, така има чадър над един кмет в един съседен град - лично човек от изпълнителната власт (Цветан Цветанов) си позволи да се изказва по въпрос, който е в компетенциите на съда. Няма да ви издавам кой е градът - може да видите единствената статия, която съм поствал за къде се отнася...Та, примерът ви е нескопосан и непълен - това, че няма на 1-2 места не значи, че няма навсякъде

*Това за запазването нивото на данъците е лъжа - в края на миналата година бяха вдигнати осигуровките. И какво са акцизите според вас, г-жо Станева?

*Точно за руските енергийни проекти не говорете, моля ви - толкова да се оплеска с оня бушон Красимир Първанов и толкова да се спекулира и от страна на Борисов, и от страна на цялата пета колона относно Белене, че ми призлява. Бойко плашеше хората, че ако не го построим щели цените да скочат 18 пъти...ОСЕМНАДЕСЕТ ПЪТИ?!?!? Тоя в ред ли е? Той за пазарна икономика чувал ли е? Ако беше чувал нямаше да иска да национализира частните пенсионни фондове, нали така?

*А, върнало се доверието в България? Бойко върна доверието в България, така ли? :D http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=732622 ето ви малко информация за европейските фондове, а не Бойко върна доверието
цитирай
11. creese - ...
19.06.2011 18:49
Не той върна доверието - българският избирател върна доверието на Европа. Няма нищо общо нито с личността на Бойко, нито с качествата му...човек, който е чел една книга през живота си и не знае дори руски, който малко хора от онези години не знаят, със сигурност не може да впечатли особено европейците. Европейците си помислиха, че тука има гражданско общество, за това ни върнаха парите, но уви.

*Ще пренебрегна глупостите за строителството, защото това правителство прави единствено строителство, без капчица реформа в която и да е сфера - да не говорим, че не са се разплатили с някои от фирмите по магистрала "Тракия". А да - и Дунав мост 2 не се строи бързо, след като беше планиран за миналата есен и след това за април тази година.. {}

*Да - в пъти по-добро усвояване на еврофондовете, но аз ви попитах за "добро решение" - не за "в пъти по-добро" от Тройната коалиция. На фона на онова усвояване и построяването на една ясла е в пъти по-добро усвояване на еврофондове.

*ДЪРЖАВАТА СИ ВЪРНА НДК - ЕВАЛА!!! И сега родната култура ще цъфне и ще върже, след като сме си върнали НДК. Не статутът на НДК е проблемът на културата в България, а неинвестирането в таланти и естествено - липсата на такива.

*Добре това, че се харчат по-отговорно пари от Тройната коалиция, ще го призная за плюс, но си остава само един, а аз поисках 5.

*МВР харчи пари за дишащи унифроми на полицаите и на всеки полицаи се пада по чиновник, а вие ми говорите как те "чистели къщичката". МВР е с най-провалилият се министър от цялото правителство след Тотю Младенов сигурно.

*Не знам за коя България говорите и за чии дефицит - http://ikonomika.org/?p=3775
цитирай
12. marystaneva - 10. creese, Не четеш внимателно.
19.06.2011 19:05
* "Файда" има - можеш да видиш разликата в приходи от акцици на митниците. Файда трябва да има за държавата. Ако бизнесът излезе на светло и намали малко печалбата си, нещата ще са по-поносими. Лакомията за голяма печалба, неплащането на акциз и невнасянето на данъци са вредни за държавата.
* НАП, ДНСК, МРРБ и останалите министерства започнаха да работят както трябва. Който не работи, си отива. Това е добре за бизнеса и е лошо за сенчестия бизнес, за който ти ревеш.
* Не говоря за петъчния парламентарен контрол, а за заседанията в сряда, четвъртък и петък, които могат да се гледат он-лайн в сайта на НС. Това някой е пропуснал да го види...
* Аз моите примери ги посочих поименно. Ако посочиш други, нека да са конкретни, иначе няма какво да коментираме.
* Говоря за преките данъци и ДДС, съответно 10% и 20%. Осигуровките ги свалиха и после ги върнаха на старото ниво, ако не се лъжа, така че не са увеличени спрямо това, което завариха.

Останалите приказки няма смисъл да ги коментирам. Няма петролопровод, няма АЕЦ "Белене" - това са факти. А и най-после се работи върху диверсификацията. Толкова за "руското влияние". Как се усвояват евросредствата, можеш да видиш тук: http://www.eufunds.bg/bg/page/766. Крайно време е да се научиш да четеш, а не да повтаряш кой какво е казал.

цитирай
13. creese - А за "елита"
19.06.2011 19:07
Аз не виждам нищо лошо в страната да има елит...От кога елит стана мръсна дума? И от кога способните и можещите започнаха да се смятат за псевдо-елит и станаха малцинство? Защо се случи всичко това? Може ли да ми отговорите? И след като ГЕРБ не е само Бойко, как ще обясните тея отвратителни министри като Тотю Младенов и Цветан Цветанов? Как ще обясните от депутатите, които вие облякохте във власт, поведението на Лъчезар Иванов? Парламентарно представена ли сте г-жо Станева и от кого? Не в изпълнителната власт...парламентарно представена ли сте? Искра Фидосова ли ви представлява парламентарно или оня даскал Димитър Лазаров? Или ви представлява, който каже нещо против Костов, пък бил той и някакъв ренегат преобразил се от РЗС-ар в "независим"?

Статията на Дайнов е публикувана преди гафовете с Белене и подписването на задкулисни споразумения от страна на Красимир Първанов. Повярвайте ми, той вече знае за какво става дума :) А това, че има една група хора, които не искат да ги представлява човек, който говори за шменти-капели и казва на висшистите от малките градове да ходят да пасат овце - това са хора, които осъзнават, че на премиера всички трябва да гледат, като пример за подражание и да се вслушват в съветите му. Аз като студент в чужбина как да искам да се върна, когато премиерът на собствената ми страна ми казва, че ще ми осигури работа като овчар?
цитирай
14. creese - Вие обаче избощо не знаете какво е да си десен май?
19.06.2011 19:28
Ако бизнесът излезел на светло и понамалил печалбата си ще са по-поносими. За кого ще са по-поносими бе скъпа? Вие занимавате ли се с частен бизнес, че да знаете защо хората не внасят данъци? Вие знаете ли, че ако няма сива икономика, няма да има никаква икономика в България - даже министърът ви го каза...Не лакомията за печалба кара хората да не плащат данъци, а желанието за поне малко печалба. А вие толкова да не сте запозната с концепцията за алтернативната цена, че чак ми се гади - какво като е събрал 250 млн. от бензиностнациите, като ако разбие монополите, ще има милярди повече производство, покачване на БВП и от там покачване на стандарта на живот?

Някои хора имат работа в сряда, четвъртък и петък и дори това не променя нивото на прозрачност - като им видиш заседанието, ще разбереш, как си вършат работата сякаш. Айде моля ви се - пак ходят да си взимат GSM-и по хотелите...

Няма такъв филм, "ние свалихме ама, после дигнахме". Можеше ли да мине без да се вдигат обратно осигуровките - можеше, но какво направи Баце - вдигна си ги пак обратно...Защо? Защото колкото и да реве, че бил десен политик, не би...и си слуша синдикатиииии и хич не му пука...

Конкретният случай е с кмета на Сливен - Йордан Лечков, за който се застъпи Tzv Tzv. А и още една скорошна новина от Сливен - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=732728 ;( това не са протекции, нали?

Ама като имате предвид нивото на преките данъци, защо пишете, че сте запазили нивото на данъците?
цитирай
15. marystaneva - Пак говориш за личното, а не за важното.
19.06.2011 19:35
ПУБЛИКУВАН Е КОНЮНКТУРНИЯТ АНАЛИЗ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА КЪМ МЕСЕЦ АПРИЛ:

http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/4382

Прочети го, разгледай го внимателно. Това е важното за България. Вас нека ви представляват народните представители от Синята коалиция, мен - моите от ГЕРБ - Митко Лазаров, Краси Ципов, Краси Велчев... Да не ги изреждам всичките, че има дълго да броя. Но резултатите от изборите през 2009-а показаха, че много повече хора искат да бъдат представлявани от ГЕРБ, а не от вас. Сигурно защото народът е "прост", а вие сте "елит"?! Ненапразно съм сложила "елит" в кавички. Да, Лъчо Иванов /и не само той/ се изложиха, но и си понесоха наказанието. От тяхното излагане не са настъпили вредни последици за държавата, а само за тях самите и за имиджа на ГЕРБ. Никой не е безгрешен. Но като цяло, това правителство "изми очите" на България пред света.
Жалко че един образован човек не може да разбере, че премиерът не иска да кара висшистите да пасат овце, а казва че има достатъчно работа за тези, на които им се работи. Образованите хора могат да се върнат и да създадат работещи фирми и ферми, включително и овцеферми. Не може всички да сме чиновници и началници.
цитирай
16. creese - Зa Бога как го изтълкувахте така?!?!
19.06.2011 19:59
Това показва абсолютната неспособност да погледнете с малко по-критичен поглед на този човек. Не - той не е казал да създаваме ФИРМИ и ферми, той каза, че се търсят овчари. Не виждам къде е намека да си отворя ферма - по-скоро това е намек да не си отварям ферма, защото явно има прекалено много овцеферми, щом има търсене на работна ръка в излишък. Да, мен ме представляват моите 14 депутата, но наистина са проводник на моите интереси, а по какъв начин прокараха вашите интереси вашите депутати, г-жо Станева? Чрез изборния кодекс ли? Чрез "ЗАКОНА ЗА ОТВЛИЧАНИЯТА"?!? :D Само се сещам за всички изцепки и ми става едно нелепо. И по принцип не твърдя, че в СК е събран елитът на страната, но да - една от характеристиките на елита е, че е малцинство.. :) Аз просто ви попитах каква е тази злоба към елита? Аз не смятам себе си за елит, но смятам, че в ДСБ са най-елитните хора....за това и гласувам за тях...Лъчо Иванов не понесе никакво наказание за всички простотии, които направи...само се прости с някакъв там мижав пост - тоя човек трябва да се махне от парламента незабавно - всеки месец сгазва лука...какво е това?!

За прогнозата за икономиката - има няколко начина да се изчислява БВП и правителството е избрало най-изгодния за него. И естествено при отворена икономика като нашата, няма как глобалните оптимистични нагласи да не се пренесат и при нас.. :)
цитирай
17. marystaneva - Вашите депутати са проводник на Вашите интереси.
19.06.2011 20:22
А моите - на интересите на България. И къде видяхте злоба? Просто не смятам всички за елит, само защото са в Синята коалиция. Въпреки че и там има достойни хора като г-н Иван Иванов, например.
цитирай
18. creese - Не, не са
19.06.2011 20:59
Бог ни опазил, ако от ГЕРБ единствено зависеха нашите интереси като нация. Най-лобисткото НС на прехода, защитавало интересите на България...Не само г-н Иванов е достоен - всеки един от ПГ на СК струва колкото всичките 117 депутата на ГЕРБ събрани заедно...И да - най-елитните хора са в СК, колкото и да ви е трудно да го приемете...не мислете, че искам от вас да не издигате повече в култ кумира си - правете го, това не е мой проблем...просто повече не пишете "срам за СК". Някак си е добре да се придържате към добрия тон и след това да изисквате от нас такъв.
цитирай
19. marystaneva - creese,
19.06.2011 21:18
Оказа се, че можеш да говориш и разумно /не тук, а в блога си/. Поздравления! Но ако наистина си само на 19 години, просто не си се научил още познаваш добре хората. Има време, ще се научиш... А в СК е добре да се уточнят дали са опозиция или не. Не става с напускане на парламента или с "въздържал се".
цитирай
20. creese - :)
19.06.2011 23:30
Естествено, че мога да говоря разумно - и сега се опитвам да говоря разумно. Просто малко съм се отдал на емоцията, поради простата причина, че казвате "да ни е срам" - ГЕРБ имат много повече от какво да се срамуват. Да се намесват годините в този спор е нелепо, защото става дума за факти. Факт - от СК идват най-добрите предложения за излизанет от кризата, факт - ГЕРБ не се вслушва. Можете ли да отречете, че ако ГЕРБ до сега бяха послушали и едно от предложенията и антикризисните мерки предложени от СК, нямаше положението да е по-добро? Относно другото - очаквам в най-скоро време да сме опозиция.. :)
цитирай
21. marystaneva - И да гласувате заедно с БСП и ДПС?!
20.06.2011 02:07
Какво ли ще си помислят редовите ви симпатизанти...?!
цитирай
22. creese - ..
20.06.2011 13:35
Половин мандат не е малко време...повярвайте - симпатизантите вече сами го искат..
цитирай
23. marystaneva - Ще Ви припомня нещо...
20.06.2011 13:44
А Вие си помислете кое е правилно.

http://marystaneva.blog.bg/politika/2009/10/30/no-ruskata-mygla-nejno-ni-obgryshta.425353

Това, което ТЕ не направиха за 20 години, искате от него да го направи за две...
цитирай
24. marystaneva - Какво ще стане, ако "машината" се счупи?!
20.06.2011 13:45
http://extremecentrepoint.blog.bg/politika/2007/09/25/kak-da-schupish-mashina.113913

Дали ще ни стане по-добре?
цитирай
25. creese - :D
21.06.2011 02:13
Ама то това последното за Бойко се отнася... :D Не само, че машината има възможност да се счупи - тя се е счупила вече...и ние не сме взели селянин за филтър, а сме си взели селянин да я поправя. А плюенето е един знаят, който в най-голямата си част се е прилагал в посока Костов...моля ви се - защо си мислите, че ако Борисов правеше наистина реформи, СК нямаше да го подкрепя?

И защо разграничавате ТЯХ от НЕГО? От една и съща закваска са...този човек си е натоварен с всички негативи на прехода - че той си беше една от главните фигури във втората му половина. Плюс това е членувал в партията-майка (не ми излизайте с това "всички членуваха" - не, не всички са членували...баща ми не е членувал, въпреки че не е бил "враг"). И е глупост, че сам си е постигнал всичко - ако ми изброите още трима главни секретари на МВР ще кажа, че го е постигнал, но този човек в продължение на 8 години бе целенасочено лансиран в медиите за да добие популярността си.

Нищо не искам от г-н Борисов - откакто ме прати да паса овце, той вече не ми е премиер...
цитирай
26. marystaneva - 25. creese,
21.06.2011 08:02
Ти не искаш Борисов, аз не искам Костов. Дотук сме квит. Нали затова има избори?
цитирай
27. creese - ...
21.06.2011 15:05
Аха...ама вълната ГЕРБ, чини ми се, започна да се приближава към брега...и другия път няма да говорите колко добри политици са, защото видиш ли, печелели избори...ама всичко с времето си.. :)
цитирай
28. marystaneva - Граждани за Европейско Развитие на България
22.06.2011 18:37
Докато тези, които ограбваха държавата в продължение на 20 години, са против ГЕРБ, значи ГЕРБ води страната в правилната посока. Щях да се разтревожа, ако не бяха срещу ГЕРБ. Това би означавало, че са се договорили, както са свикнали да правят по време на предишните управления.
цитирай
29. megafon - Ми по-добре на Бойко да вярвам,
23.06.2011 19:26
boristodorov56 написа:
Питай първите трима срещнати на улицата - верват ли му или не на Бойчето.

отколкото на триглавата ламя.
цитирай
30. marystaneva - 27. creese, Виж това: 28,2 % за ГЕРБ, ако изборите са днес.
24.06.2011 12:29
creese написа:
Аха...ама вълната ГЕРБ, чини ми се, започна да се приближава към брега...и другия път няма да говорите колко добри политици са, защото видиш ли, печелели избори...ама всичко с времето си.. :)


http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=939080#comments

При такъв резултат се получава следното /за броя на депутатите/:

ГЕРБ - 118;
КБ - 71;
ДПС - 25;
СК - 14;
Атака - 12.

Публикацията е от днес. Но и предишните изследвания показваха подобни резултати. Ако това е "спадът" на подкрепата за ГЕРБ, аз съм доволна.
цитирай
31. creese - ;(
07.07.2011 12:21
До там ли изпаднахме? Да се аргументираме с разни социологически проучвания? И от кога се кефим на някого, защото е най-подкрепян? Този феномен ми е най-интересен от всички странности на феновете на Бойко. Да приемем, че е десен, какъвто не е и да приемем, че не е лош спрямо Тройната коалиция. Това не значи, че решава реалните проблеми на страната и че е най-добрият за тази работа, и няма по-добри. А вие не знам в какви среди се движите, но аз като човек от средната класа ви казвам, че сме били по-зле само по Виденово време. Някакви паралелни реалности има наистина. Радвам се, че живеете добре, но като "мръсен среднокласов индивидуалист" няма да гласувам за Бате ви :)
цитирай
32. marystaneva - 31. creese,
17.07.2011 22:25
Ами недей да гласуваш за Бате! И аз няма да гласувам за него, след като той не се е кандидатирал за предстоящите избори. Просто няма как... ;))) Но ще гласувам за кандидатите на ГЕРБ! А ти можеш да избираш: БСП, ДПС, Трактора, изчезващата СК, Волен, някой друг... Или да отидеш "за гъби". В момента не се сещам за алтернатива. ;)))
цитирай
33. marystaneva - Да си припомним...
22.07.2013 12:17
Да си припомним всичките вотове по време на управлението на ГЕРБ:

Януари 2011 г. - ГЕРБ поискаха вот на доверие.

ЗА - 141
ПРОТИВ - 72
Въздържали се - 13

При прегласуването:

ЗА - 140
ПРОТИВ - 60
Въздържали се - 14

Гласувалите от Синята коалиция и двата пъти бяха "въздържали се"...

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/pravitelstvoto-na-boiko-borisov-poluchi-doverieto-na-parlamenta,111277/

Октомври 2010 г. - Първи вот на недоверие срещу ГЕРБ.

ЗА - 70
ПРОТИВ - 144
Въздържал се - 1

О, чудо! Синята коалиция гласува против! Все още се надяваха да управляват заедно с ГЕРБ...

http://novinar.bg/news/ochakvano-kabinetat-otcelia-sled-parviia-vot-na-nedoverie_MzM5NTsyMQ==.html

Юни 2011 г. - Втори вот на недоверие:

ЗА - 70
ПРОТИВ - 124
Въздържали се - 2

"Синята коалиция", "Атака" и РЗС не участваха в гласуването.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=734412

Юли 2011 г. - Трети вот на недоверие.

ЗА - 91
ПРОТИВ - 141
Въздържал се - 1

За първи път Синята коалиция явно подкрепи БСП и ДПС срещу ГЕРБ. Вече дори не се прикриваха...

http://www.svobodata.com/page.php?pid=6203&rid=29

Април 2012 г. - Четвърти вот на недоверие - внесен, но несъстоял се.

От "Атака" не се разбраха (за цената?!) с БСП и оттеглиха подписите си.

http://www.ekipnews.com/news/politika/parlament/_ataka_ottegli_podpisite_si_vot_na_nedoverie_nqma_da_ima/130252/

Юли 2012 г. - Пети вот на недоверие.

ЗА - 72
ПРОТИВ - 136
Въздържали се - 2

Синята коалиция и "Атака" не участваха в гласуването.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/07/26/1873976_kabinetut_borisov_ocelia_i_pri_petiia_vot_na_nedoverie/

Това е. Никога "сините" не подкрепиха другата партия - член на ЕНП, освен веднъж, в началото, когато все още се надяваха да получат власт наравно с ГЕРБ... :(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650031
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849