Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 13:58 - Гласувам за България!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 3630 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Добре дошли, приятели, в блога „Glasuvam za Bulgaria” и в неговия сайт в Интернет и Facebook. Приканвам всеки един от Вас да спомогне за популяризирането на това движение и да открие късчетата надежда и оптимизъм, които крие в себе си.

Благодаря Ви! Христос Н. Мурутис
(от създателите на блога)

Изпращайте текстове или пишете ни на info@bgnow.eu.
Ще публикуваме мнението Ви.


http://www.bgnow.eu/news.php?cat=1&a01495edf47152f853f188f548b176ec 

Нашият Бойко и голямата му стойност за България

image

  Преди известно време, миналата година, написах един текст в гръцкия печат със заглавие „Гърция се нуждае от своя Бойко”. Днес, колкото повече минава времето, това мое убеждение се затвърждава в мен още повече. Засилва се от събитията в Гърция и непрекъснатото задълбочаване на кризата, както и от начина на функциониране на правителството на ГЕРБ в България и представянето на г-н Борисов в международен план.  

Гърция, за съжаление, вследствие на следваната политика губи постепенно (както спомена неотдавна и г-н Юнкер) суверенната си сила. С други думи, методично и по своя воля се предава в ръцете на своите кредитори. Страната можеше да разреши въпроса по коренно различен начин още от самото начало с настойчивост и с едно предоговаряне на своите дългове, водещо до драстичното им намаляване, опирайки се на нуждата на кредиторите и на Европа да спасят еврото, за да не се превърне ситуацията в едно домино, което да се разпростре и към други страни от европейския юг.

Гръцкото правителство също така с направения избор да получава все нови и нови заеми, за да погасява старите, увеличава дълга, унищожава гръцката икономика и в крайна сметка залага бъдещето на идните поколения в Гърция за повече от 20 години. Това може би беше най-лесното решение за гръцкото правителство, което доведе до непоносими преки данъци, достигащи до 50% за физическите лица и дори до 70% за фирмите, както и до много високи косвени данъци (акцизи, ДДС и др.). Всичко това създава една безумна ситуация, която няма да доведе до никакъв друг изход освен до един малко по-различен и закъснял фалит и до заробване на страната спрямо банките - кредиторки, МВФ и големите европейски страни

Както е разбираемо за мен, страната от която произхождам е мярка за сравнение, затова и го споделям с читателите си. Виждам как там сме стигнали до 360 милиарда евро дълг, нещо на което не му се вижда краят. Данъци, „убиващи” гражданите, които вече не могат да живеят нормален живот и политици, избиращи лесните решения за „предаването” на страната на други сили, вместо да потърсят динамични алтернативи. С течение на времето за мен става все по-ясно, че разликата в развитието на една страна и един народ я правят решенията, взимани от техните ръководители и силата, която те имат, за да „тръгнат срещу течението” и да заемат достойна позиция спрямо своя народ. В гръцката история е имало такива държавници, както и в българската, но е имало и лидери, които не са били на нивото на историческия момент, какъвто според скромното ми мнение, е и днешният социалист премиер на Гърция.

За да не остана грешно разбран, аз обичам страната, от която съм дошъл. В същото време обичам по същия начин и България, която е страната, в която съм избрал да живея. И е тъжно да виждам в първата си родина как политическите й лидери я унищожават и лишават народа от всякакво достойнство. В тази среда надигат глас 18-годишните гърци, зовейки ни да се „събудим” и демонстрирайки по улиците, за да кажат високо и ясно, че не могат да станат заложници на неясното си  бъдеще, оставено им като  тежко бреме от техните бащи и дядовци.  

В този значим, труден момент за една страна, като Гърция, нуждата от един лидер с много по-различни качества става все по-осезаема. И същевременно, подчертава различността и стойността на други държавници, като Бойко, които полагат изключителни усилия за България, които, за съжаление, или не се популяризират достатъчно, или не стават напълно разбираеми от българския народ и останалите страни в Европа. Стъпките, които той е предприел през последните години, са гигантски в сравнение с направеното от предишните български правителства. Аз ще се опитам да начертая основните характеристики, за да аргументирам причините, поради които смятам, че Бойко строи нова България и че след години, двадесет или тридесет, той ще се отличава и изпъква като една различна личност в историята на страната:

Бойко дава за пръв път достойнство на българския народ

Нещо, което никой не вижда от пръв поглед, но се случва постепенно, е че за първи път един държавник дава оптимизъм и самочувствие на българския народ, които бяха отнети от обикновения българин след разрухата от 90-те години на миналия век. Той прави последователни крачки в интерес на страната в много посоки. Отношенията със САЩ и Русия стават все по-интересни, България играе новя роля на Балканите в рамките на ЕС, печели значими битки при усвояването на капитали, които се освобождават от ЕС в рамките на програмата 2007-2013, ускорява увеличаването на европейските фондове за периода 2014-2020, намалява безработицата по време на една голяма криза и най-важното, върви с бързи стъпки към откриването и на природен газ на българска земя – нещо, което ще усили позициите й в Югоизточна Европа и ще донесе много приходи от съответните права и събрани данъци. Все повече чуждестранни компании идват, за да се установят в България, правейки нови инвестиции, износът нараства и развитието идва с големи очаквания. За българския гражданин, както и за ръководителя Бойко, е важно да знаят, че в един период, когато Югоизточна Европа има огромни проблеми, малка България върви с огромни  крачки напред.  

Бойко строи наново България

Винаги лидерите, извършили значими дела, остават в историята на своята страна и Бойко го прави без страх и в интерес на страната. Знае как да използва куража си и да печели битки, а не да зависи и да се влияе от решенията на други. Това го прави различен. Решението му да започне истинския градеж на магистралите в България и останалата пътна мрежа е гигантско. Винаги покрай подобни крупни обекти се правят и десетки други инвестиции, като в крайна сметка се променя и образът на страната като цяло. Така ще се промени и образът на България. Други проекти, като енергийните, биологично очистващите градски системи, за производството на чиста енергия превръщат постепенно страната в енергиен център за целия регион. Инфраструктурата носи развитие, а развитието благоденствие. Бойко води това благоденствие.    

Международната политика на Бойко

Не е лесно да правиш международна политика, когато не говориш чужд език. Това безспорно е минус за един лидер. Въпреки това, за мен, Бойко, въпреки факта че няма тази възможност, е успял да сложи своя значим отпечатък като присъствие в региона, което от ден на ден се засилва. Инструментът за това присъствие е сериозността на държавата и много добрата данъчна система, която въпреки че беше въведена от бившето правителство, днес правителството на г-н Борисов я използва като оръжие, за да привлече инвестиции от Китай и САЩ в Европа чрез България. Лично аз вярвам, че до пет максимум десет години България ще се превърне в основната входна врата към европейския пазар, превръщайки я в „ключов” фактор в региона.  

За мен, Бойко е един различен държавник, който ще остави едно отличаващо се положително присъствие в българската история. Все повече хора го разбират и дават своя принос и доверие в това усилие. В тази връзка, логично е да има съмнения и спорове. Резултатите обаче дават оценка на държавниците и до ден днешен, а резултатите на Бойко и на неговото правителство са изключително положителни, ако вземем предвид цялата ситуация в Европа и особено в Югоизточната част на континента. 

Накрая, нека читателите ми простят, че го назовавам с малкото му име, но той е Бойко, един приятел сред приятелите на всеки един от нас. Не е г-н Борисов, а нашият Бойко. 

 

Христос Н. Мурутис



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - marystaneva
08.07.2011 14:59
Крайно време е Борисов да получи заслужената оценка. Всъщност тя вече е факт. Отделни негативни изказвания не могат да се мерят с мнението на болшинството.
цитирай
2. marystaneva - Здравей, Фараоне!
08.07.2011 16:10
Така е! Много ми се иска тези хора, които обикновено не гласуват, защото са спрели да вярват на политиците, този път, виждайки как работят Бойко Борисов и правителството, да отидат до урните и да подкрепят кандидатите на ГЕРБ. Заради България!
цитирай
3. pagan - Не определям пристрастията си, като "леви", "десни" или "централни",
08.07.2011 20:16
но ги определям, като имам пред вид стандарта на живот на населението! Действията на Борисов ми харесват, както и изказванията му, макар че, най- много го оплюват зарад тях. Те са ясни и прозрачни и на моменти имам чувството, че мога да му бъда личен говорител и да се изказвам от негово име, защото разсъждавам по същия начин за 99% от случаите. Фактът, че ВСИЧКИ реват срещу него,- "социалисти", "демократи", Де- Пе- Сари, (мафиоти), медии и др. затвърждава мнението ми, че (след като съм им "сърбал попарата") има защо!
Не казвам, че е "титан", но останалите му стигат до колената! Всички други, независимо от образование, титли и пр., или нямат достатъчно такова или им действа като "Windows- 7" на "Правец- 8"- ("бъгва" им хард- диска)! Пък и няма и неможе да има човек, способен да поеме абсолютно всички образования и знания, как се ръководи държава! Както е казал Лао Цзъ,- "Не е важна целта, (комунизъм, демокрация и др.- това от мен), важен е пътят! Неговият ми харесва!
цитирай
4. marystaneva - 3. pagan,
10.07.2011 05:34
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2657172
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849