Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 14:29 - Изолацията на ГЕРБ е чест за мен!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 15549 Коментари: 32 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Една приятелка от "Фейсбук" - Маргарита Русева, сподели това в "Нов форум на ПП ГЕРБ":

"Излацията на ГЕРБ е чест за мен. Гласувах за ГЕРБ с надеждата, че ще осъществят това, което правят досега. Едно по едно да отстраняват пипалата на октопода, от който никой нормален българин не можеше да се опази. Благодаря на Бойко Борисов, на Цветан Цветанов, на Симеон Дянков, на правителството и ГЕРБ, че само за 1 година и 10 месеца едно по едно отстраняват пипалата от все още живия организъм на народа ни. Сега ясно се вижда, че тази мрежа от пипала е изграждана от всички досега управлявали партии и тези, които са били в Народното събрание. Обществена тайна беше, че споровете им бяха само „за пред хората”, че зад „сцената” всички са обвързани. Та как иначе се става богат изведнаж, само за 4 години мандат? И ето ги сега всички заедно. И защо? Защото работата на правителството на ГЕРБ им спря кранчетата едно по едно. Нямат вече храна, затварят им чешмичките:
• Масово спиране източването на ДДС. Защо сега критикуващите не ги откриваха? Явно милионите са отивали не само в джобовете на измамниците. Големи торби ще да са били!!!
• Спряха отвличанията; да пази Господ пак да се върнат на власт бившите управници.
• Спряха безконечните нападения по магистрали. Преди това беше невъзможно дори да ги открият, а камо ли да ги обезвредят.
• Мигновена реакция при сигнали за престъпления и то резултатна. Е, г-н Цветанов, защо толкова добре работите? Нищо не им оставяте. Те откъде ще се хранят?
• Защита на интересите на български граждани извън страната. Повика някой обикновен българин в тежко положение и премиерът веднага реагира. Кога е било това? Преди да, но само за ближните на управляващите.
• Прибраха дипломатите с досиета. Г-н Костов и сините не го направиха като бяха управляващи. Не че не можеха, но не искаха.
• Всички спрени еврофондовете вече са в България. Протестират, че имало контрол по усвояването им. А не протестираха, когато бяха спрени заради тяхната алчност и безконтролност.
• Живеели сме тежко. Че ние никога не сме живеели по-добре. Само да си спомним как обединени и червени и сини окрадоха спестяванията на обикновения българин в началото на демокрацията. Политиката на Полша не им допадаше, защото нямаше да могат безконтролно да крадат. Но сега поляците са добре с двойно по-висок стандарт от нас.
• С безсрамие унищожиха всичко, градено десетилетия, което работеше и можеше и днес да храни половин България. Не оставиха камък върху камък. Сега плачат. Кога плаче рушителят? Когато види, че нещо се гради.

Толкова са жалки, като ползват глада на обикновените хора и страха им от безработицата, за които вината е само тяхна. Кой унищожи икономиката на България? Имаше приказни малки фабрики в малките градчета, с гарантирани пазари. Имаше добри земеделки стопанства. Та дори една Германия не си позволи да разруши земеделието в бившата ГДР, защото дава храната. Но тук не, безсмислието им беше пословично. И то, за да забогатеят бързо. А народът, улисан в създадените от тях условия - да се спасява, да не може да реагира на мръсотиите им. И доведоха държавата ни до това, да ни сочат по света като пример за мафия, която си има държава.
И когато дойде Бойко с екипа си от ГЕРБ, те си мислеха, че това ще продължи, като при тяхното време. Но времето им мина. Колкото и да плюят, колкото и да „плачат” за неволите на българина, забрава за тяхната пошлост и мръсна политика няма. Връзката е прекъсната. Те сами я прекъснаха. Мен не могат да ме заблудят в добрите си намерения.
Във великата книга, Библията пише: „По делата ще ги познаете”. А делата на Бойко и правителството, на ГЕРБ, не са скрити. Те са видими за всички. Това не могат да простят на ГЕРБ. Затова всички са обединени.
Да подкрепим ГЕРБ, за да не допуснем да се върнат. Техните дела ги гледахме доста дълго, цели 20 години.
Да подкрепим ГЕРБ!
"


И за мен тази "изолация" на ГЕРБ е чест! Щом всички, които са грабили 20 години, са срещу ГЕРБ, значи че политиката на това правителство е правилна. Това е пътят, по който трябва да продължи България. За да пребъде!




Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Единия клан на ДС реже клона, на който стои другия клан.
14.07.2011 14:35
Но продължават руските проекти в България!
Безработицата се повишава.
Кризата се задълбочава.
Корупцията си е корупция - на най-високо равнище.
Кражбите от държавната софра продължават.

На кой му пука какво казват Цвичко и Бойко?

На никой!
цитирай
2. tutankhamon661 - marystaneva
14.07.2011 15:00
Трябва ли някой да се притеснява от изолацията?
Обратният вариант е да работят с крадците.
Борисов мисли за държавата повече, отколкото за семейството си, но и това не му признават. Страшно "честно" отношение!
цитирай
3. marystaneva - Борисе,
14.07.2011 15:00
Това са твърдения, а не факти. Една жена казала...

Фактът е, че Синята коалиция ще подкрепи БСП и ДПС. Би трябвало да те е срам...
цитирай
4. marystaneva - 4. анонимен, Ти име нямаш ли?
14.07.2011 15:56
Поне половината от това, което казваш, дори не си го прочел, а си го чул. Ако беше го прочел, щеше да знаеш повече и нямаше да говориш толкова глупости.
цитирай
5. marystaneva - 6. анонимен,
14.07.2011 17:34
Аз, преди да пиша, много съм изчела. Предимно документи, а не кой какво е казал в някой форум. А ти само шариш по форумите, където разни "чукчи-писатели" се изказват неподготвени.

Посланиците не се назначават от правителството, а от президента.
Валентин Златев се опита да "смачка" министър Трайков, но не му се отвори парашута.
БСП никога няма да командва, докато ГЕРБ е на власт! Тук-там в провинцията, където са се маскирали като "гербери", скоро ще ги изчистим.
Борисов не вкарва в затвора. МВР и прокуратурата са повдигнали обвинения и им изкараха "кирливите ризи" на светло, но в затвора вкарва съдът.
Живея в т.нар. "Модерно предградие" /някои му казват "мизерно"/, в панелка. И нямам кола и шофьор. Мъжът ми е шофьор, но той кара камион.
Около нас няма боклуци за прескачане - чистотата е на ниво.
Страхуваш се, защото си страхливец! Страх те е дори името да си напишеш!
Хората, които са останали в селата, бяха докарани до това положение от тези, които управляваха преди ГЕРБ. Ние вълшебни пръчки нямаме. Правим, каквото трябва и каквото можем. Съжалявам че не става толкова бързо...
В критиките се вслушваме, но пазарлъци не правим!
4 от апартаментите на Цветанов са наследствени - какво искаш, да се откаже от наследството си ли? Що за глупости? Другите са купени преди да стане вицепремиер, а не сега или след властта.
За Андрей Иванов НАП се произнесе - няма нищо незаконно. Човекът много отдавна е влязъл в частния бизнес, бил е кадърен и е печелил. Дай Боже всекиму! Да си богат не е престъпление. Само комунистите твърдят обратното.
Бизнесът ще се изсветли - няма избор! Който не го направи, ще бъде закрит.
За "Юлен" много се изприказва, но както виждаш, нищо не е решено - тепърва ще се прави проверка.

цитирай
6. marystaneva - 8. анонимен,
14.07.2011 18:33
За апартаментите на Цветанов - чети, ама много внимателно!

http://marystaneva.blog.bg/politika/2010/10/18/spukaniiat-balon-na-rzs-ili-quot-na-lyjata-krakata-sa-kysi-q.621740

За хонорарите на Лъчо - законни са, но не ги одобрявам. Не защото е получил хонорар от частна фирма /пазарна икономика/, а защото не го е декларирал навреме. Но пък и той отдавна не е на ръководна позиция нито в парламента, нито в ГЕРБ.

Обществените поръчки в МРРБ никога не са лбили по-открити. Ако някои местни кметове си позволяват да ги провеждат по стария начин, бъди сигурен, че рано или късно ще "изгърмят". Достатъчно е някой да подаде сигнал. Все пак в ГЕРБ не сме врачки и няма как да знаем всичко.

Полицейски произвол?! Единични грешки или на местно ниво. МВР много усърдно се чисти от "боклука", който наследи. Но и "боклукът" е много...

http://press.mvr.bg/Anticorruption/default.htm

За Велико Търново - не знам. Ако ти имаш доказателства за някакви престъпления, подай сигнал в прокуратурата, ДАНС или МВР. Това е дълг на всеки гражданин. Казах вече, че в ГЕРБ-София не сме врачки. А с писане по форуми и блогове нещата няма да се оправят.

Между другото, "Блог.бг" изтрива анонимните коментари след известно време - автоматично. После ще излезе, сякаш съм си говорила сама... ;)))
цитирай
7. toshotoshev - да, да. . . чакай да подкрепим герб
14.07.2011 22:55
да, да ... чакай да подкрепим герб
цитирай
8. boristodorov56 - Нали гледа по ТВ надприказването на ЦЦ с Ив. Костов ? То не беше ли преди обявяването на вота?
14.07.2011 23:23
marystaneva написа:
Това са твърдения, а не факти. Една жена казала...

Фактът е, че Синята коалиция ще подкрепи БСП и ДПС. Би трябвало да те е срам...



Искам да поправя едно твоя представа за политическите ми виждания - не членувам в партии. От тази гледна точка - няма от какво да се срамувам.
Нима СК не обяви още преди месеци позицията си за ЦЦ?
От друга гледна точка - ЦЦ е един голям балон с въздух под налягане, който се спука доста отдавна - защо не го изчисти ББ?
Нима нема се намери друг верен му като куче човек?
Или човек можещ да върши неговата работа?

Не мога да разбера с какво положението на обикновените трудови хора у нас се е променило?




цитирай
9. svilen75 - Хммм, нещо много станаха поддръ...
15.07.2011 00:47
Хммм, нещо много станаха поддръжниците на герб в това блог.бг ..... изведнъж маса народ взе да става политически активен и то все в посока герберчетата :))) Я кажете, на заплата ли сте, на хонорар, на брой символи или прочитания ;)))
цитирай
10. анонимен - вашата власт
15.07.2011 10:00
YouTube - new mafia part 1 of 2
цитирай
11. muerte - Както винаги - осанна или разпни го!
15.07.2011 11:45
Наистина ВСИЧКО се поляризира - до крайност. От политиката (което е задължително за нас българите), до отношенията тука в блог.бг. Научете се бе хора най-накрая - крайностите не водят доникъде!
В началото много се дразнех, когато четях лични нападки, а не постове по същество - това просто показва ниска култура, липса на възпитание и доста комплекси. Дори и пост написах! Писах си на ЛС с представители и на двете "воюващи" тук групи - оказа се, че са нормални хора, когато учтиво и нормално контактуваш с тях. Тогава ЗАЩО е тоя див вербален садо-мазохизъм и повсеместна копролалия???
И защо се хващате толкова за думите "Лош мат`рял" , "шибан народ" и др. п.? А не сме ли??? Я вместо да мрънкате напишете какво ВИЕ правите, за да сте добре, а? Защо винаги някой трябва да ни ОПРАВИ (както искате го разбирайте)? И да ни се даде наготово? Българина е цар да бъде винаги контра. (сега е модерно да му се вика "хейтъри"). Барем нихилисти да бяхте, а то...!

По темата - и на мен доста неща не ми харесват в сегашното управление. И като действия, и като приказки. Но е в ПЪТИ по-добро от предишните.
И ще се оправим не когато почнем да гласуваме ПРОТИВ този или онзи (както правим от 22 г. насам), а когато почнем да гласуваме ЗА!
цитирай
12. анонимен - Такова писание, не съм чел от вре...
15.07.2011 11:48
Такова писание ,не съм чел от времето когато бях секретар на Учкома в гимназията през 1981 год и пишех доклади и отчети за комсомолски и партийни конференции.Най-много ме "покърти" изречението-Ах г-н Цветанов колко добре работите.Аз бих казал ,че добре работят тъщата и тъста му -все пак са му "дарили" около 200 000 лв.Е не могат да обяснят от къде ги имат ,но сигурно ги вземат от шкафа.Грозно е да се твърди ,че гласувайки срещу Цветанов сините заставали заедно с БСП и ДПС срещу ГЕРБ-или за вас Цветанов=ГЕРБ.Просто в момента ДПС и БСП казват "Добър ден" ,часът е накъде около 14 ,грее слънце.Вие искате сините да кажат "Добър вечер" и да ни убеждават ,че това на небето не е слънцето ,а луната.Да се надяваме дебатите по този вот да се предават по телевизията.Да чуем аргументите и на едните и на другите,защото от предния дебат не чухме нищо,освен това по канал3.
цитирай
13. tutankhamon661 - 13. анонимен
15.07.2011 12:01
анонимен написа:
Такова писание ,не съм чел от времето когато бях секретар на Учкома в гимназията през 1981 год и пишех доклади и отчети за комсомолски и партийни конференции.Най-много ме "покърти" изречението-Ах г-н Цветанов колко добре работите.Аз бих казал ,че добре работят тъщата и тъста му -все пак са му "дарили" около 200 000 лв.Е не могат да обяснят от къде ги имат ,но сигурно ги вземат от шкафа.Грозно е да се твърди ,че гласувайки срещу Цветанов сините заставали заедно с БСП и ДПС срещу ГЕРБ-или за вас Цветанов=ГЕРБ.Просто в момента ДПС и БСП казват "Добър ден" ,часът е накъде около 14 ,грее слънце.Вие искате сините да кажат "Добър вечер" и да ни убеждават ,че това на небето не е слънцето ,а луната.Да се надяваме дебатите по този вот да се предават по телевизията.Да чуем аргументите и на едните и на другите,защото от предния дебат не чухме нищо,освен това по канал3.


Ако не друго, поне се убедихме, че Костов много, ама мноуу "мрази" комунистите. Е, няма значение какво е преподавал .....
цитирай
14. therainss - глупости, глупости, глупости, глупости
15.07.2011 12:03
!!!
цитирай
15. tutankhamon661 - 9. svilen75 - Хммм, нещо много станаха поддръ...
15.07.2011 12:04
svilen75 написа:
Хммм, нещо много станаха поддръжниците на герб в това блог.бг ..... изведнъж маса народ взе да става политически активен и то все в посока герберчетата :))) Я кажете, на заплата ли сте, на хонорар, на брой символи или прочитания ;)))


Активност, да. Същото може да се каже и за противниците на ГЕРБ. Коректнoстта изисква и това да посочиш.
цитирай
16. анонимен - Икономист
15.07.2011 12:31
А обеци "треперушки" имаш ли?
цитирай
17. svilen75 - Ами аз си пиша мнението за Борисов ...
15.07.2011 13:56
Ами аз си пиша мнението за Борисов още преди да дойде на власт. И то не се е променило. За разлика от някои други хора в блога. То не бяха оди, то не беше чудо. Смешни сте, не го ли виждате.
цитирай
18. haralanov - Имам няколко простички въпроса към теб...
15.07.2011 14:23
За две години управление на ГЕРБ кой от известните бандити и престъпници е осъден и е в затвора?Масларова,Кабил,Станишев,Доган,Емел Етем,братя Галеви,Трактора,Ковачки,Милен Велчев...Кой?
цитирай
19. haralanov - Фактът,че Бойко Борисов...
15.07.2011 14:24
Фактът,че Бойко Борисов е бил пазвантин на Тодор Живков и главен секретар на МВР в правителството на НДСВ,ДСП и БСП какво ти говори?
цитирай
20. boristodorov56 - Това трябва да подскаже нещо.
15.07.2011 15:25
Министър-председателят Бойко Борисов обеща лично да се извини на експремиера Иван Костов, ако десните не се включат във вота на недоверие към кабинета на ГЕРБ. Ако не участвате в този провокационен вот, ще ви се извиня лично, заяви Борисов и препоръча на Синята коалиция да не се нарежда до БСП и ДПС, предаде БТА.

Това си беше чист пазарлък, ние не се пазарим, отговори лидерът на ДСБ.

Борисов контрира, че може да се закълне в обратното. Той обеща извинението си в отговор на въпрос на Костов - защо са тези декларации и от какво се страхува мнозинството.

По-рано днес ПГ на ГЕРБ в декларация обвини Костов, че се "вкопчил в този парламентарен мандат, осъзнавайки ясно, че ще му е последен". Това, според управляващите, тласка лидера на тъмносините към реваншизъм. ГЕРБ в декларацията наблегна и върху грешките в управлението на бившия премиер.

Източник: http://today.actualno.com
цитирай
21. анонимен - До 22
15.07.2011 16:48
Естествено ,че увеличеният брой на хората ровещи по кофите за боклук е мерило за подобряване на живота на хората.Това показва само ,че 98% от хората са "презадоволени" и изхвърлят много храна и други ценности на боклука.Поради това останалите около 2% мързели се снабдяват от боклука с това ,което им е необходимо.Това обаче няма да продължи дълго тъй като предстои трета" първа копка " на завода за боклук обещан ни от Премиера преди 4-5 години и след като заработи той,тези 2% хрантутници ще бъдат принудени да започнат да работят ,тъйкато в София боклук вече няма да има и така напълно задоволените и презадоволени хора ще станат над 100%.Това отговориха от Прес центъра на ГЕРБ на простия коко -въпрос
цитирай
22. marystaneva - Бях за два дни на почивка... А тук е станало доста оживено?! ;)))
17.07.2011 20:54
8. boristodorov56,
Този "въздух под налягане" продължава да прави успешни акции и не му пука, че ти не го харесваш. Къде да се трудят "обикновените трудови хора у нас", та да им се промени положението, като ги няма предприятията? Не ГЕРБ ги разпродаде на безценица...

svilen75,
Надявам се, че не визираш мен. Аз си имам рабта, но имам и убеждения. Това че те не съвпадат с твоите, е друг въпрос.
Още от момента, в който разбрах, че Борисов мисли като мен, го подкрепям. Още нямаше нито СНЦОД ГЕРБ, нито ПП ГЕРБ. За първи път през живота си /а не съм млада/ съвсем съзнателно и доброволно станах член някаква организация - първо на сдружението, а по-късно и учредител на партията ГЕРБ. И не съжалявам.

12. muerte,
"...По темата - и на мен доста неща не ми харесват в сегашното управление. И като действия, и като приказки. Но е в ПЪТИ по-добро от предишните."

Напълно споделям казаното!

13. анонимен,
"...пишех доклади и отчети за комсомолски и партийни конференции." и "...Да се надяваме дебатите по този вот да се предават по телевизията.Да чуем аргументите и на едните и на другите,защото от предния дебат не чухме нищо,освен това по канал3."
И аз направо се "покъртих"! Сега вероятно поскрепяш ДСБ?
Доколкото знам, дебатите ще се предават по телевизията. А миналия път ги излъчваха на живо и в сайта на НС. Отдавна има такава опция, включително за заседанията.

14. tutankhamon661,
"Ако не друго, поне се убедихме, че Костов много, ама мноуу "мрази" комунистите. Е, няма значение какво е преподавал..."
:))) :))) :)))
цитирай
23. marystaneva - Продължавам...
17.07.2011 21:39
19. haralanov,
Само в тоталитарните държави управляващата партия е и съдия, а понякога и палач. В България съди съдът.
Масларова е подсъдима.
http://bulgarski.pogled.info/news/22207/Prodalzhava-deloto-sreshtu-Emiliya-Maslarova
Кабил е следствен.
http://www.livenews.bg/Topsledovatel%3A-Deloto-sreshtu-Nihat-Kabil-za-zamenkite-na-gori-varvi-kam-priklyuchvane-%28VIDEO%29_g_1444?lv=t
Станишев също е със свален имунитет и е следствен.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=949450
Доган го оправда ВАС за хонорара от Цанков камък, а не ГЕРБ. Но според мен в разследванията около него за други неща тепърва ще има развитие.
Емел Етем също е следствена.
http://mishenabg.blogspot.com/2010/01/blog-post_4917.html
Братя Галеви са осъдени съответно на 5 и на 7 години. Обжалват.
http://frognews.bg/news_37010/12_godini__na_toplo__za_bratia_Galevi/
Трактора е следствен. И е кандидат-президент... :(
Ковачки беше осъден за 16 милиона на 3 години условно... :(
За Милен Велчев - не знам.
Виж, Вальо Топлото получи няколко присъди доста годинки, но и той обжалва и е "навън" под гаранция.
http://dnesplus.bg/News.aspx?n=535457
И Николай Цонев го чакат още дела, макар че по две съдът го оправда.
http://www.livenews.bg/Delo-sreshtu-Nikolay-TSonev-tragva-na-vtora-instantsiya--12053
И на мен не ми харесва, че се бавят, шиканират или "смачкват" делата, че се оправдават явни престъпници, а на други им дават условни или минимални присъди. За 20 години всички се научиха добре да прикриват следите си... Но за това трябва да се сърдим на съдебната система /следствие, прокуратура и съд/, а не на изпълнителната власт. И въпреки това разликата от преди до сега е огромна. Сигурна съм, че ще има и още присъди.
цитирай
24. marystaneva - Хараланов,
17.07.2011 21:43
haralanov написа:
Фактът,че Бойко Борисов е бил пазвантин на Тодор Живков и главен секретар на МВР в правителството на НДСВ,ДСП и БСП какво ти говори?


Това ми говори единствено, че не си чел биографията на Борисов.
"На 13 септември 1991 година Бойко Борисов основава фирмата „Ипон-1“ ООД, която осигурява охраната на видни личности като Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски и президента на Международния Олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч. „Ипон-1“ е сред най-големите охранителни фирми в страната, членува в Световната организация на охранителите IAPPA, а Бойко Борисов е персонален член на организацията. През 1992 година Борисов създава „Ипон-2“ ООД и след това „ИПОН – Агенция за сигурност и охрана“ ООД."

И в дейността му няма нищо незаконно. Охранителният бизнес, когато е легален, е бизнес като всеки друг.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2

От 91 г. е в частния бизнес. Охраняваше Тодор Живков тогава, когато той беше под домашен арест - стар и болен. От 1 септември 2001 г. е Главен секретар на МВР - тогава управляваше не тройната коалиция, а НДСВ. На 17 август 2005 г. беше обявено правителството на тройната коалиция, а на 19 септември 2005 г. Борисов напусна сам, защото му сложиха Румен Петков за вътрешен министър - нещо, което той отказа да приеме.
цитирай
25. marystaneva - 21. boristodorov56 - Това трябва да подскаже нещо.
17.07.2011 22:02
Това трябва да подскаже, че ако човек сгреши, е добре да намери сили да се извини. Само достойните хора го умеят.

23. metoovch,
Още една подобна дума в блога ми и ще изхвърчиш оттук, въпреки че не си напълно анонимен. Горе пише: "От днес, 10.09.2010 г., започвам да трия коментарите, които съдържат псувни и цинизми, особено ако авторите им са анонимни. Писна ми от от простащина!"

В "Блог.бг" има много демократи, но не всички подкрепят Синята коалиция на всяка цена и въпреки всичко, макар че някога и аз мислех така. Голяма част от тях са интелигентни хора и ако след две години работа са преценили, че това правителство е по-добро, аз мога само да се радвам. Колкото до глупостите за различни никове, сматам че е несериозно. Поне за мен. И тук и във "Фейсбук" съм с името си. Под достойнството ми е да се крия. Всеки има право да защитава мнението си.

По-горе имаше и някакви откровени заяждания, на които не смятам да отговарям.

Това правителство работи. На всички ни е трудно, но причината е в кризата, в съсипаната /липсваща/ икономика и в завареното "наследство". Въпреки липсата на управленски опит и "динените кори", въпреки някои грешки, това правителство работи за интересите на България. Не краде. И строи! И ще продължава да строи - първо пътища, после предприятия и т. н. И независимо дали на някой му харесва или не, в момента няма друг, който да управлява по-добре. А според мен - и не е имало от 89-а насам.
цитирай
26. tutankhamon661 - marystaneva
18.07.2011 08:18
Страшна си! Как ги разхвърля само!
Същите хора се правят на демократи, а в действителност са нещо съвсем различно - самите те не го осъзнават. Не им харесва, че в момента управлява човек, който зачита всички граждани.
Смеят се на Борисов, че разговарял с рибари. Е, и? Кое му е лошото? Би трябвало да го похвалят.
цитирай
27. marystaneva - Трудно им е, Фараоне,
18.07.2011 11:44
Те се изживяват като единствените граждани, като "елит"...

Ненапразно Евгений Дайнов преди време каза:

"Помислете си: градско поведение ли е да клатиш правителството в момента, в който то се е изправило срещу враждебен външен интерес и неговата местна глутница съюзници?

Имам една лоша новина за „мразещите Бойко”: вие само си мислите, че сте градски хора. Не сте. Напротив: имате тежки проблеми с гражданската си идентичност. И затова се занимавате с дълбоко провинциалната игра „да се подиграем на селянчето”. А това е последното нещо, което ще ви направи истински граждани.

Градската принадлежност е политическо явление. Ще рече: когато леви и десни говорят едно и също, нещо дълбоко не е наред с тяхната гражданска идентичност. И още: тази идентичност се доказва всеки ден със способността да работиш за общото благо. Ако не си стигнал до онова равнище, на което да виждаш общото благо, не си гражданин. И най-малко си гражданин, когато се подиграваш на някого, когото нарочваш за „селянин”.

Имам и една по-лоша новина. В последните десетина дни гражданин е именно спортистчето от крайните квартали, израстнал с кокошки и прасе в двора.

Между другото, не е задължително да живееш в исторически градски център, за да имаш поведението на гражданин. Именно извън центровете на градовете чувам – от месеци – следната реплика от страна на стари седесари и на корави Костовисти: „Абе защо нашите пречат на Бойко? Верно, дъни се от време на време, ама се мъчи, бута нещата напред… Защо му скачат по главата, а не помогнат нещо?”.

Това, приятели, е гражданска позиция. Онова, което се случва в последните десетина дни – „всички мразят Бойко” – е елементарно избиване на комплекси."

И още:

"Ако ГЕРБ потъне, чакат ни две години нищоправене и засилване на хаоса (никой не слуша слабо правителство). А после – шарени слаби коалиции, които пак няма да могат да правят важните неща, които трябва да бъдат направени. За коалиция около БСП дори не ми се говори – там работата е ясна: старт на краденето и светкавично връщане на България към положението на крепостен селянин на господарите от Кремъл.

Но и дясна коалиция няма да свърши кой-знае каква работа. Погледнете отношенията между Синята коалиция и ГЕРБ и помислете: събрани заедно, тези хора какви точно решителни действия биха могли да свършат заедно?

Кой ще спечели?

Ако ГЕРБ потъне, печелят всички, които не бива.

Печелят бандитите, защото ще е ясно: това беше най-силният напън на държавата срещу тях и скоро няма да може да бъде повторен.

Печелят червените, защото ще могат да кажат: Ето, десните управления се провалят, кризата изисква леви мерки и т.н. и пр. И ще потриват ръце, защото провалът на ГЕРБ ще се окаже провал – за дълги години напред – на самата идея, че в България трябва да управляват каквито и да е десни партии.

Печели Първанов, защото в калабалъка на провала ще има повече шансове да си пробута АБВ-то на отчаяния избирател.

Печели ДПС, защото след един провал на ГЕРБ Догановата партия ще се окаже най-голямата сила в страната – и наистина ще може да разпределя порциите. Особено – в съюз с Първанов.

Печелят висшите чиновници, защото няма да има европейски пари и следователно – европейски контрол. Пак ще може да се краде от бюджета.

Печелят приятелите на Красьо Черничкия, както и социално слабите – ония с хотелите по плажа – в съдебната система. И такова върховенство на закона ще настъпи, че ще ни завидят чак в Узбекистан...

Печелят руснаците, защото ще могат да кажат: братушки, няма откачане от нашата вечна дружба, нали видяхте?

Ако ГЕРБ се издъни, всички „лоши” ще спечелят и всички „добри” ще загубят. Нито един „от добрите”, та била тя Синята коалиция, няма да е на кяр."

Публикациите на Евгений Дайнов са във в. "Седем".
цитирай
28. marystaneva - 31. анонимен,
18.07.2011 17:16
Много добре знаеш, че миналия път беше заради траура. Иначе щяха да започнат обвинения в обратната посока, че ГЕРБ не зачитат националния траур. Не може да се угоди на всички.
Радвам се, че си бил отличник! :)
цитирай
29. анонимен - buy generic online
27.02.2012 22:59
Hello! <a href=http://fpefurosemion.webs.com#1289>furosemide no prescription</a> <a href=http://svmfurosemion.webs.com#1264>where does furosemide work</a> <a href=http://vxqfurosemion.webs.com#2495>furosemide 200 mg</a> <a href=http://aokfurosemion.webs.com#3767>medication is apo furosemide</a> <a href=http://ufifurosemion.webs.com#6814>furosemide kcs</a> <a href=http://thwfurosemion.webs.com#5319>cheap generic furosemide New Jersey</a> .
цитирай
30. анонимен - minio uishiba
16.05.2012 18:55
ou ti drugirns li si ma ,kvi prostii picsecs ami na li geyberite sa sinovete na besepari sedesari i dpesari nea li slucsat tativcite si ma i simona ndesvarkata.
цитирай
31. анонимен - Ами като си го харесвате, целувайте му краката
05.07.2012 13:59
Ами като си харесвате Бойко, цункайте му краката. Само това мога да Ви кажа. Той ще ви оправи отлично, дупе да Ви е яко като си извади рогата. И това не е всичко, ще видите и още, дано не ви се повдигне.
цитирай
32. анонимен - Broad compress release Silderab
02.11.2012 03:58
Made to <a href="http://www.sildenafilin.com ">viagra prescription</a> pull off the uniform as its brand named <a href="http://www.viagraonlinebuying.com ">buy viagra</a>, but at a fraction of the charge, <a href="http://hortonkama.webs.com ">kamagra</a> will organize you intuition like yourself again; youthful, <a href="http://www.viagrapricemd.com ">order viagra</a> energized and ever ready as a service to <a href="http://www.specialistvog.pro ">cost cialis</a> active.
http://www.iviagrabuy.com viagra on line
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2661123
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849