Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2012 22:33 - "Недей псува, а накарай другите да те псуват"
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 13385 Коментари: 31 Гласове:
8

Последна промяна: 07.09.2013 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Едно откровено интервю, което, странно защо, не стана популярно... А си струва да се прочете!

Бойко Борисов: Тодор Живков ми казваше "Недей псува, а накарай другите да те псуват" 

В досието ми пише: "Бойко Методиев Борисов", роден еди-къде си, дядо му еди-кой си, "монархофашист, враг на народната власт, да не се допуска да заема ръководни постове". Написано черно на бяло и "да не се допуска да заема ръководни постове", подчертано с червен флумастер. Значи те "скопяват", е точната дума, още докато имаш "жълто" по устата. Цветелина Бориславова не само ме тласкаше напред, но ме и предпазваше да не вляза в никоя "схема". Възхищавам се на Ангела Меркел, тя е жена по облекло, иначе е просто желязна, заявява премиерът в интервю за hotnews.bg.

- Г-н Борисов, кога разбрахте, че ако искате нещо от живота, трябва да си го вземете сам?

- Бил съм на 16-17 години и усещам, че каквото почна, нещо се запира работата. И си го спомням като ден-днешен, татко се върнал от работа и вика: "Дай да се разходим малко!" Излязохме в Банкя, в гората, и започва да ми обяснява, че досега не са ми казвали, но навремето ДЯДО АСЕН Е БИЛ ОБЯВЕН ЗА "ВРАГ НА НАРОДА"... ИЗВЕЛИ СА ГО ОТ НАС НА 12 СЕПТЕМВРИ 1944 И С ТОЯГИ СА ГО ПРЕТРЕПАЛИ В ЦАРЕВИЦАТА НА ДВОРА.

Това са го видели децата тогава - майка, леля...

- А Вашият баща защо Ви разказва всичко това?

- Баща ми работеше в пожарната и го беше викал кадровикът на МВР Даскалов, спомням си го като име - който се занимаваше с кандидат-студентите. И му казал: "Мето, няма шанс твоето момче! Ако максимум нещо може да се помогне, за да е в МВР, то е за пожарната, трети факултет. Няма шанс другаде". А на мен "Отличен" /6,00/ ми е дипломата. Знаете, за пълен отличник дипломата се удвоява и това ти дава голям старт. Аз исках да кандидатствам за един от двата факултета - Държавна сигурност или Народна милиция.

Моята сила беше литература, история - това, което е говорилнята... Математиката ми е била най-слабата част от познанията. Обаче за пожарната само с математика се кандидатстваше. Осен това баща ми вика: "Гледай сега, това, което си говорим, майка ти не трябва да го разбира, защото просто ще се поболее!" А майка ми, тя беше толкова свястна жена, толкова добър човек, не можете да си представите... Викам: "Татко, как ще й казвам? Ако трябва, шофьор ще съм!" Защото пък тогава много ми се караше кола.

- Търсили ли сте документи за дядо Ви?

- Аз като станах главен секретар, намерих документите от затвора. И в смъртния акт - той е от 26 септември, когато им го връщат да го погребат, пише: "Умрял от червен вятър". Наглеци! От "червен вятър", минал "червеният вятър" и задухал всичките. Това го има написано. А в досието ми - може да го извадим от МВР - пише: "Бойко Методиев Борисов", роден еди-къде си, дядо му еди-кой си, "монархофашист, враг на народната власт, да не се допуска да заема ръководни постове". Написано черно на бяло и "да не се допуска да заема ръководни постове", подчертано с червен флумастер. Значи те "скопяват" е точната дума, още докато имаш "жълто" по устата.

- Как реагирахте тогава?

- Можете ли да си представите КОЛКО Е ТЕЖКО ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ОСВЕН ПОЖАРНИКАР НЕ МОЖЕШ ДА СТАНЕШ ДРУГО.

А понеже бяхме заедно в казармата и гледаш - тия от Държавна сигурност, другите от милицията - и виждаш, че по нищо не те превъзхождат... Но просто имат "сой" - тяхното потекло е друго.

- Как преодоляхте този момент?

- Татко беше приятел с Кръстьо Чакъров. Той беше треньор на "Левски". Отборът идваше да се готви в Банкя. Даже Гунди, Бог да го прости, с татко и той беше приятел, идваше у нас, като са на лагер. Сега ми е пред очите - майка, колкото и да сме били бедни, извади буркан месо, а Гунди: "Венче, кисело мляко и баница, това ми е най-сладко. Не искам друго!"

И един ден Кръстьо Чакъров си го спомням, дойде по едни бели къси гащи... Седнахме и той ми вика: "Бойко, с твоето досие, моето момче, имаш два варианта - единият е спорт, другият е да правиш нещо с наука. В МВР полковници - много, учени - нема!" Запечата ми се в съзнанието и ми стана като програма... Тогава каратето беше много модерно, но в пожарната не беше разрешено. Ама аз си намерих един клуб - в Института за чуждестранни студенти се събираха да тренират - и почнах да ходя...

- А кога започнахте да пишете дисертация?

- Бях се амбицирал страшно много, затова и ТРЕНИРАХ ПОВЕЧЕ, И УЧЕХ ПОВЕЧЕ. ЗНАЕХ, ЧЕ НЕ МИ Е ПОЗВОЛЕНО НИЩО, КОЕТО НА ДРУГИТЕ Е ПОЗВОЛЕНО.

Това ме правеше по-дисциплиниран. Затова се хванах здраво и записах свободна аспирантура, защото иначе, като кандидатстваш, могат да те спрат. На първата година си взех всички изпити, за две години и половина я завърших. Защитих дисертация на 27 години, само един имаше "въздържал се". Аз имах изобретения, ефективни предложения, бях събрал за доцентура вече и ме направиха началник катедра. Бях капитан с няколко полковници подчинени... Паралелно с това направих карате клуб "Нешев". Кръстихме го на капитан Нешев, който е загинал при пожара във фабрика "България". Това е първият мой клуб, където само пожарникари бяха. Избрах си селски момчета, яки, и след занятията в пет - по три часа тренировки здрави. Като направихме отбора, си спомням какви подигравки бяха: "С шлангове ли ще се биете?", "С кофпомпа ли?", "Кои сте вие?"... Обаче като почнахме да ги понапердашваме...

- Кого пердашехте?

- Спомням си зала "Универсиада", когато за пръв път бихме баретите, бихме УБО, започнахме да правим шампиони... И в Лондон от целия национален отбор всички бяха пожарникари, само Пламен Ангелов - от Търговище едно момче, мисля, че беше от баретите. После, когато напуснахме през 1991-1992 година, дойде "Василка" - фирмата за почистване - стана ни спонсор и прекръстихме карате клуба на "Василка". Така на практика по линия на спорта - това, дето ми го каза Кръстьо Чакъров - станах национален треньор, а по линия на науката станах доктор на науките. И се измъкнах.

- Но преди това сте гасили пожари.

- Като завършихме и дойдох вече в пожарната като взводен командир, баща ми вече можеше да ми помогне. Каза ми: "Сине, ако искаш да си в моята сянка и да ти е леко, трябва да станеш профилактик. Ако искаш да си правиш твоя биография и кариера, трябва да станеш боевак и да минеш през най-трудното".

- Какво е "профилактик"?

- "Профилактик" - това са тези пожарникари, които са със зелените униформи. Ходят на работа с чанта, правят проверки, работят от осем до пет... Аз станах боевак - поделение 702 220 А - и ме направиха командир на централна рота. Ако намерите от СТАРИТЕ ПОЖАРНИКАРИ, ЩЕ ВИ КАЖАТ, ЧЕ АЗ НЕ СЪМ ДОПУСКАЛ ДРУГ ДА ВЛЕЗЕ В ПОЖАРА ПРЕДИ МЕНЕ...

- И че сте гасили без каска и противогаз.

- Абсолютно! Тогава имах много готина коса и като си сложа каската, си смачквам косата.

- Това не звучи много...

- Да, това е безумие. Това е глупост! Да не си смачкам прическата и да съм хубав. Аз целият в сажди, мръсен, та мръсен, ама да не си смачкам косата. Спомням си с Васо Стоев - страхотен старшина - един случай. Между другото аз имах най-добрите старшини - Еленков, Паунчев, Васо Стоев... Страхотни! И отиваме на един пожар - беше гръмнал газов бойлер и беше убил човек. Страшна паника, ние влизаме през грешен вход, понеже хората викаха: "Тука, тука, тука!" Аз най-бърз, нали спортист, бягам напред и след мене върви линията - войниците хвърлят шланговете, скопчават и тичат нагоре. Отваря ни една жена, влизаме вътре в таванското помещение и разбираме, че пожарът е от другата страна, през другия вход. Обаче от дупката на пожара - пара, вода, пушек... Вратата се затваря след нас и не мърда. Ние с Васо Стоев искахме да минем от другата страна - не може. И като почнахме да се давим вътре...

- Вие сте без противогаз и каска - това е ясно, ами старшината?

- Васо Стоев - и той така! Махнал всичко, за да ме стигне, понеже е по-възрастен. Той беше почнал работа на 13 юни 1959 година, когато аз съм роден. Рядък старшина, рядък пожарникар и много готин човек. И като легнахме през цепката на вратата долу да взимаме въздух, ама то ужас - няма измъкване... И аз като се вдигнах и като се засилих - с един шут от каратето извадих вратата с пантите и с трупчетата. Падна цялата. Отидох, взех Васо и излязохме. И сме застанали на един прозорец - дишаме, дишаме... А отдолу една жена, по пеньоар, ама с едни страхотни гърди. И ние, както бяхме се зашеметили, и двама та: "А!" Мина ни, мигновено ни мина.

- Къде ви завари 10 ноември 1989 година?

- На тренировка, във факултета на пожарната. Излязохме и срещам един колега, Ценов, гледам го - облякъл се официално. "Къде отиваш бе?" - "На митинг!". "Какъв митинг?" - "Има митинг!". Никой не знаеше какво се случва, но ние използвахме деполитизацията - ако не се откажеш от членството в партията, напускаш без никакви претенции системата - и си тръгнахме целият отбор. Станахме фирмен отбор на "Василка". Тогава се запознах с ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА, ТЯ МИ КАЗА: "ИМАШ ПОВЕЧЕ КАЧЕСТВА, ОТКОЛКОТО ДА ХОДИШ И ДА СЕ РИТАШ КАТО МАГАРЕ - ДАЙ ДА НАПРАВИМ ФИРМА!"

Тя много ми помогна със знания. Научи ме - договори, преговори, акредитиви... всичко това как се прави.

Всъщност Цветелина е кръстницата на ИПОН. Каза ми: "За да ти се работи във фирмата, тя трябва да носи някакво име, което ти е близко". Така стана ИПОН, което значи "победа", "чиста победа". После станахме членове на Световната асоциация на охранителните фирми, IAPPA се казваше. Разви се добре КАТО ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА - ПАЗИХМЕ ТОДОР ЖИВКОВ, ЗЮГАНОВ, САМАРАНЧ... ПОСЛЕ ЦАРЯТ ДОЙДЕ.

- Цветелина Бориславова ли беше човекът, който ви тласкаше напред?

- Абсолютно! Казвам го, защото обичам на всеки да отдавам заслуженото, тя не само ме тласкаше напред, но ме и предпазваше да не вляза в никоя "схема". Защото тогава с момчетата бяхме много диви, много буйни, много организирани. Но нямаме нито един съмнителен договор, нито едно произшествие, нищо, от което да се срамуваме.

- Охранявали сте и Тодор Живков, и Симеон Сакскобургготски. От кого научихте повече?

- Запознах се с Тодор Живков, когато беше под домашен арест, и съм много доволен, защото съм имал време, часове да го слушам по много теми. Има доста неща, които съм чувал и от Тодор Живков, и от царя за историята. И казаното от двамата се припокрива по един изключителен начин. Примерно за посещението в България на Реза Пахлави, шаха на Иран. Това, което от Тодор Живков съм чул, е съвпадало с това, което после ми е казал царят. Има дори една сентенция, която съм чул от двамата, но казана с различни думи. Царят казваше: "Бойко, не се ядосвай, а прави другите да се ядосват!", а Тодор Живков: "Недей псува, а накарай другите да те псуват!" (смее се). В общи линии смисълът е един и същ, но е казано в единия случай с народния език на Тодор Живков, а в другия - с по-аристократичния език на царя.

- Как се почувствахте, когато станахте главен секретар на МВР?

- Споменът е много пресен... Изборите бяха юни 2001 година. После с царя се разделихме, прие го НСО да го пази и аз си заминах. Не се бяхме чували месец и половина, а може би повече. Изведнъж царят се обади, покани ме на вечеря и каза: "Моля Ви се да вземете и Цветелина!" Отиваме и двамата на вечеря, дойде и царят: "Трябва да станете главен секретар! Знам какво ще ви причини това, но важно е да имам сигурен човек там"... И вечерта стана катастрофата, Весела - на Цветелина малката дъщеря - се беше обърнала и се обадиха от "Пирогов"...

И оттам вече амбицията пък да се докажа. Два тежки момента имам като главен секретар. Единият, когато яхтеният скандал гръмна. В тоя кабинет дойдох, обясних на царя всъщност кой е Доктора, какво правят там, каква е цялата ситуация и очаквах пълна подкрепа в това, което сме направили, защото нямаше нищо, и АКО ЦАРЯТ БЕШЕ ЗАЕЛ МОЯТА СТРАНА, АЗ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА ВТОРИ МАНДАТ.

И вторият, когато сложиха Румен Петков за министър. Аз отидох при царя във "Врана" и му казах: "С този човек няма как да сме заедно! Не може ли да дадете на БСП военното министерство, а Петканов да си остане в МВР?" Царят ми отговори: "Не може!" Тогава си написах оставката. Даже пак тук с Румен Петков дойдохме. На тия два стола седяхме (посочва), а Станишев беше отсреща. И аз на Румен Петков направо му казах: "Виж, просто ще се сбием накрая, с вода и олио няма как да направиш сплав".

- Не Ви ли предричаха тогава, че напускате завинаги политиката?

- Да! Даже си спомням репортажа по телевизията - "Залезът на Борисов". Вечерта се прибирам, Цветелина направила едни спагети - ям, ама съм си забил носа в чинията и само гледам да се нахвърлям... А Цветелина най-човешки ми вика: "Добре, не можеш ли да разбереш, че МВР за тебе вече е затворена страница? Никога няма да се върнеш повече в МВР". Все едно ми отряза главата още веднъж. Аз никога не съм удрял нито жена, нито дете, но как не я плеснах Цветелина тогава, не знам... (смее се)

- Как го преболедувахте това нещо?

- Прибрах се после в Банкя, ама внимавах, защото много врагове имах, и много-много не се показвах... Пак извадих късмет де, избраха ме кмет на София. Фактически по някакъв друг начин се върнах, но ако ги нямаше тези избори...

- Имаше ли момент, в който си казахте: "Аз няма да се откажа. Аз няма да се предам!"

- О, през цялото време!

ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ СИ КАЗВАХ: "АЗ ЩЕ ИМ ГО ВЪРНА НА ВСИЧКИ!"

- През последните години България се управлява от премиери, които не може да се каже, че са мечтали за този пост. Първо Симеон Сакскобургготски. Той е роден за цар, възпитан е като цар и винаги е искал да бъде цар. После Сергей Станишев. Той е искал да бъде историк - да чете и да пише статии, книги. Вие пък винаги сте искали да работите в МВР... Не мислите ли, че има съдба и тя решава?

- Аз съм благодарен, че си извървях пътя - първо главен секретар, после кмет... Всички други, които изброихте, ставаха премиери, без да са ръководили нищо. Има голяма разлика. Аз винаги съм бил началник на много хора. През годините там, където съм бил, съм бил винаги лидер на групата. Малка, голяма, средна. Имало е винаги хъс да се наложа... Не съм лъгал, не съм бил свадлив, винаги съм си бил принципен и съм се разбирал с хората. Освен това НА СТАНИШЕВ БАЩА МУ Е ЧЛЕН НА ПОЛИТБЮРО НА БКП. ЦАРЯТ - БАЩА МУ Е ЦАР. И ДЯДО МУ Е ЦАР (СМЕЕ СЕ). В СРАВНЕНИЕ С ТЯХ АЗ СЪМ "ОНЯ ОТ БАНКЯ" ИЛИ "ЕДИН ПОЖАРНИКАР".

Обаче ги бия пет пъти поред, а в края на краищата на мене никой не ми е помогнал за нищо. Всичко съм си направил от "А" до "Я" сам!

- Понеже много се спори за осемте милиарда лева резерв от предишното правителство - има ли ги, няма ли ги?

- Не, това са неща, които не са спорни. Взимате 2009 година, месец август, архивите на всички медии. Във финансово министерство министър Орешарски дойде лично - бяхме със Симеон Дянков там и всички журналисти - и каза: "Да, към днешна дата сме с над половин милиард "под водата"! Аз затова по негов адрес съм забранил лоша дума да се каже - защото той прояви мъжество, а Станишев се скри.

- Срещали сте се с много световни лидери, кой от тях Ви е направил най-силно впечатление?

- Канцлерът Меркел ми е...

- Ангела Меркел? Не очаквах, че жена...

- Тя е жена по облекло, иначе е просто желязна. А от мъжете - Биби Натаняху. Това са много корави хора! Иначе много приятели имам вече - Реджеп Ердоган, Борис Тадич, Туск... С Виктор Орбан например сме много близки приятели.

- А с президента Барак Обама?

- Два пъти съм се срещал с него, но не мога да кажа, че имам такива отношения... Доста се забавлявахме, понеже и на двете ни срещи бяхме с еднакви вратовръзки, костюми и ризи (смее се).

Даже вечерта ме представи на съпругaта си Мишел и обясни, че вече два пъти по един и същи начин сме се облекли. А тя казва: "Много искам да доведете другия път Вашата първа дама - явно имаме еднакъв вкус, защото аз му избирам облеклото". Пък на мене сутринта, като тръгвах, единият ми костюм беше измачкан и Краси, който беше шефът на екипа в Ню Йорк, извади друг и вика: "Шефе, ето тези дрехи!"... И като излизаме от срещата с Обама, Краси, понеже чул какво си говорихме, вика: "Нали никъде няма да споменете, че "първата дама" Ви е избрала дрехите!" Смях страшен. Аз, разбира се, споделих и сега, като излизате, питайте охраната коя е "първата дама". Ще ви кажат веднага.

- Всъщност като се обърнете назад и погледнете през годините, за какво съжалявате?

- До осми клас бях изключителен атлет. Сега тука може да не съм точен, дали бях осми, дали бях девети клас - пък и майка ми не е жива да ми каже - но ме хвана една болест.

ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ИЗРАСНАХ С 30 САНТИМЕТРА. МАЙКА СУТРИН МИ НАПРАВИ ПАНТАЛОНА, СЛЕД ДВА ДЕНА ВЕЧЕ МИ Е МАЛЪК.

Обаче от това израстване не се втвърдява костта, остава хрущял. И ме спряха от всякакъв спорт, даже в училище от физическо ме освободиха и така изпуснах футбола. Съжалявам и за неизпълнения на майка съвет, който и до ден-днешен ми тежи. Затова децата трябва да слушат майките си. Майка ме беше записала на френски език, а аз бягам от уроците и отивам да ритам топка... Е, това е нещото, което ми липсва в подготовката.

АКО БЯХ СЛУШАЛ МАЙКА, НЯМАШЕ ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ!

- Oбикаляте много из страната и говорите с хората, научавате ли нещо важно от тях?

- Ами примерно, като ходя на морето, взимам от някой полицейски катер гумена лодка, от онези, двуместните. Излизам и търся най-старата лодка в морето - най-дървената, там са най-добрите рибари. Колкото е по-напудрена една лодка, толкова са по аджамии рибарите. Отивам, и като спра: "Може ли да половя с вас?" Първо се шокират, после им минава бързо, ловим си и си говорим... Аз така смених шефа на ИАРА - на цялата ИАРА и на варненската ИАРА.

- Какво е ИАРА?

- Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури... И рибарите ми викат: "Много калкан за София отива!" О, я кажи сега! А аз, като хвана кончето, навивам, навивам, навивам и още докато бях там, ги ометох всички в агенцията... И всеки път сменям лодките.

- Страхувате се от две неща - от инжекции и от летене. Инжекциите - ясно, ама защо от летене?

- Аз съм гасил два самолета паднали. И няма ранени. Единия път падна самолетът в краварника на Кривина и в чувалите, като ги наривахме, не знаеш дали е крава, човек ли е - коя кост от какво е. Отвратително!

- Но работата Ви е такава, че пътувате много със самолет.

- Летя много... Страхът е опасен, когато не го преодоляваш - щом излетим, с охраната сядаме веднага, слагаме шаха и играем, докато кацнем. И времето минава.

- Какво е да управляваш държава?

- За разлика от другите партии, на мен самия БЪЛГАРИТЕ СА МИ ДАЛИ ОГРОМНО ДОВЕРИЕ, ЗА КОЕТО ИМ БЛАГОДАРЯ. НО И НИЩО НЕ БИХА МИ ПРОСТИЛИ.

И не ми прощават! Затова, ако някъде сгрешим или стъпим накриво, веднага се връщам, оправяме и пак излизаме.

Лошото е, че сме загубили много години, защото ако едното правителство беше направило магистрала "Струма", другото - "Тракия", третото - "Марица", аз сега щях да правя "Хемус"... Тогава можеш да вдигаш и доходите... Но съм сигурен, че ако устискаме тези две години като нация, ще имаме чудесна инфраструктура и съвсем различно самочувствие.

- Знаете ли точно какво искаме ние, българите?

- (замисля се) Българинът иска сега, днес и веднага да му се случи всичко хубаво на света. Правилата да важат за всички други, без него самия (усмихва се). Което, да се надяваме да разберем, че няма как да стане.

- За Вас какво е успехът?

- УСПЕХЪТ Е - КАКВО ДА ВИ КАЖА - И ЛИШЕНИЕ. АЗ НЯМАМ ЛИЧЕН ЖИВОТ.

Това, което обичам да го правя, не мога да го правя. Да ходиш на мач, да се разходиш из Витоша... А и нямам време. Аз, ако ви покажа графика - и съботите, и неделите, всичко ми е заето. Всяка вечер до девет. Това е цената. Но пък така съм спокоен, че отговарям само за себе си и че времето ми е ангажирано на сто процента.

- Кои са тези пет качества, които човек трябва да притежава, за да постига резултати и да успява?

- Те се свеждат до едно - характер. Упоритост, труд, почтеност, да не си алчен и, както казва Ботев, на добрия добро да правиш, лошия - с ножа по главата. Феноменално! Това казва всичко. Неслучайно Христо Ботев ми е любимият поет... А за успеха, успеха трябва да го търсиш, той не идва никога сам. Той минава през много трудности.

МЕН НИЩО ЛОШО НЕ МЕ Е ПОДМИНАЛО.

Нищо. Но щом имаш качества, трябва да ги развиваш. Трябва непрекъснато да се учиш.

HOTNEWS.BG 
 




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. anwel - от кога е това интервю иj
07.08.2012 23:14
кой е журналиста ? наистина е доста интересно и е редно да се прочете от повече хора. Друго си е да познаваш и човека Б.Борсов.
цитирай
2. evrazol - Ристиенин сущии! Как се ставаше ...
07.08.2012 23:32
Ристиенин сущии! Как се ставаше член на БКП няма да питаме. Нито кои са двамата му поръчители за това членство.За показните убииства в неговия мандат - също не питаме.

Не питаме, понеже знаем отговора що ни се дава и срива срамът и на клеветата строшава зъбът. Едно име ново, голямо, епично. Като термопили славно, безгранично и т.н.

Когато Той мълчи, всички изглеждаме двойно по-умни!
цитирай
3. andrei - Параноичен егоцентрик е Борисов!
08.08.2012 06:59
Цялата му философия е събрана в изречението;"Аз ще им го върна на всички".Това е мотивация на идиот,а не на човек решен да се занимава с политика и управление на държава!Тъпо парче изпълнено със завист,лична неудовлетвореност,отмъстителност,самохвалко,но страхлив като мишка.Цялата му биография е скалъпена с лъжи.Дядо му го убиват при битов скандал в кръчмата на Хераково.Един път казва,че дядо му е убит в царевичака на селото-после го изпрати в ловешкият лагер...където никой от репресираните не си спомня да е бил!???Как си обяснявате,че не го приемат да учи където иска,но го приемат в БКП!?Имал диплома пълна шестица,а ма не разбирал хич математиката?!Как стават тия работи???Като ученик е бил пълен тъпак-добре че майка му е била учителка в същото училище.Не прочетох да е имал други приятели,освен милиционери,барети и подобна сган!!!Сам се е натискал да го приемат в милицията и ДС и репресивните комунистически служби,а сега се пише едва ли не десидент...Пълен боклук и престъпна мутра.Баща му е бил полковник в трето ПУ на МВР-София,където хората от квартала си го спомнят,като най-гадния милиционер...На него принадлежи изказването/на което съм присъствал/,че политическите лагери трябва да се отворят отново!
цитирай
4. andrei - Гасил пожари и влизал в огъня без защитно облекло...
08.08.2012 07:57
Всеки пожарникар уважаващ професията,ще ви каже,че това на практика не е възможно и целта на подобно изказване е;пълна неосведоменост,липса на професионализъм и търсене на героичен ефект за неосведомените.По това изказване може да се разбере,колко му чини акъла .Пожарникарите сигурно на това изказване се заливат от смях...Всички които го познават-единственото с което го свързват е изказванията на началниците му,което винаги е завършвало с упрека;Бойко,"Бойко,пак се изказваш неподготвен"...!Като пожарникар единствено е работил,като отговарящ за пожарната безопасност на софийските театри,където предимно играеше шах и си разхождаше фуражката.Не му се хващайте на лъжите...Изпечен лъжец е,и поради тази причина никога не е имал приятели!Всички го отбягваха и презираха...
цитирай
5. tsvetanandreev - Точно кой ДЯДО е убит от комунистите,
08.08.2012 08:57
ЗАЩОТО ВСЕКИ ОТ НОРМАЛНИТЕ ЧОВЕЦИ ИМАТ ПО ДВАМА ДЯДОВЦИ!!!

уНИКАЛНИЯТ,НЕНОРМАЛНИЯТ БОЙКО САМО ЕДИН ДЯДО ЛИ ИМА - ГЕРОЯТ,
УБИТ ОТ ЛЮБИМИТЕ МУ КУМУНИСТИ???
цитирай
6. анонимен - minio uishiba
08.08.2012 11:18
tva e kat vica kadet dvama geya si govoryat ,ti kav iakscs da si ami kazal fytbolist i da igraya na vsetovno final i v 89 gevetata d aydarya greda poznai kolko chilaydi okolo 100 chi kazvat e ida ta cukav otzad levak.a imacse takav slucai nali huklancito udari greda nekade tam i dade svet titlan arjentina 78 a?
цитирай
7. анонимен - minio uishiba
08.08.2012 11:21
a za e na men dedo mi i basta mi ne sa li slucaino imperatori samo pitam i otg nesta hay maskari?
цитирай
8. анонимен - minio uishiba
08.08.2012 11:23
a tva e slicaia s nasito i andro ,int e vimnagi idvaha kat kolim praseto,i se sa mazniha na dart minio,o i na men ubuu momce i toi im davacse cast ot praseto ubuu momce maznicite ni sa mazniha a te iskali pari i vlas za djudejeto i diki francia a za nasito brazilia i germania jeleznia sa maznio andrecshko i maznata nasi:P.
цитирай
9. анонимен - minio
08.08.2012 11:34
tei cseli da pusnat znamenie ot nbeto pusnaha vi ve letaysta cinia i se izbihme kat kuceta ot alcnost.
цитирай
10. анонимен - minio uishiba
08.08.2012 11:35
a tva e parvata strofa sarbian dinio kam mim ttya nei dasterya a e sin po hgolemi muskuli ima ot povecto maje,ta sin mim ne pogubvau sebesi za deto ne iskat da povyarvat iskarai edna srabska ciganska pesen :P.
цитирай
11. анонимен - minio
08.08.2012 11:37
a pozasadili i te nesto polezni vidove naklrali da pniknat te da ne sa oste ot zorata na planeta a?
цитирай
12. анонимен - minio
08.08.2012 11:42
tee z izvanzemni sa sa drugirali ili napili s vodka ili rakia idi kaio pri faraona i kaji ce si praten ot gospodary< na svetovete , iaz kat sa nahakam moi sa pomisla za gospod bog i s seki e tei de drogata i alkohola s alocso nestio.
цитирай
13. socialismus - Пък аз се вързах
08.08.2012 11:51
Повярвах, ей богу. Пък то PR. Леле, как ни манипулират! То и сега в Лондон, може във война да ни вкарват, а ние научаваме за прегръдката с Ивет Лалова.
цитирай
14. анонимен - Лелееее. . . не съм виждал до сега по ...
08.08.2012 19:53
Лелееее...не съм виждал до сега по "наведен " журналист или журналистка.....
цитирай
15. tutankhamon661 - 14. анонимен
08.08.2012 21:36
анонимен написа:
Лелееее...не съм виждал до сега по "наведен " журналист или журналистка.....



Сега пък кое е "наведеното"? Виждам съвсем нормални въпроси. На теб какво ти се привидя?

Хайде посочи кой въпрос е "наведен" и кажи как би трябвало да звучи, ако не е "наведен". Можеш ли? Съмнявам се.

Изкушавам се да ти дам примерен вариант на интервю, което би харесал, но постингът ще се превърне в порно. Затова ще се въздържа. Но едно ще ти кажа: нормално интервю не означава да посрещнат Борисов с псувня. Ако за теб това е нормалното, по-добре се консултирай с психиатър

цитирай
16. tsvetanandreev - ТАКА Е! ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА - ДОРИ И ЗА ДРУГИЯ МУ ДЯДО!!!
09.08.2012 02:00
andrei написа:
Цялата му философия е събрана в изречението;"Аз ще им го върна на всички".Това е мотивация на идиот,а не на човек решен да се занимава с политика и управление на държава!Тъпо парче изпълнено със завист,лична неудовлетвореност,отмъстителност,самохвалко,но страхлив като мишка.Цялата му биография е скалъпена с лъжи.Дядо му го убиват при битов скандал в кръчмата на Хераково.Един път казва,че дядо му е убит в царевичака на селото-после го изпрати в ловешкият лагер...където никой от репресираните не си спомня да е бил!???Как си обяснявате,че не го приемат да учи където иска,но го приемат в БКП!?Имал диплома пълна шестица,а ма не разбирал хич математиката?!Как стават тия работи???Като ученик е бил пълен тъпак-добре че майка му е била учителка в същото училище.Не прочетох да е имал други приятели,освен милиционери,барети и подобна сган!!!Сам се е натискал да го приемат в милицията и ДС и репресивните комунистически служби,а сега се пише едва ли не десидент...Пълен боклук и престъпна мутра.Баща му е бил полковник в трето ПУ на МВР-София,където хората от квартала си го спомнят,като най-гадния милиционер...На него принадлежи изказването/на което съм присъствал/,че политическите лагери трябва да се отворят отново!

цитирай
17. анонимен - 666! СУПЕР
09.08.2012 09:14
.....МОДЕРАТ МАИКЯ ТИ ДЕЕЕБАА....!
цитирай
18. marystaneva - На теб ще ти обърна внимание, защото те харесвам /понякога/.
09.08.2012 13:37
evrazol написа:
Ристиенин сущии! Как се ставаше член на БКП няма да питаме. Нито кои са двамата му поръчители за това членство.За показните убииства в неговия мандат - също не питаме.
Не питаме, понеже знаем отговора що ни се дава и срива срамът и на клеветата строшава зъбът. Едно име ново, голямо, епично. Като термопили славно, безгранично и т.н.
Когато Той мълчи, всички изглеждаме двойно по-умни!


Член на БКП се ставаше лесно. В учебни заведения като Академията в Симеоново - задължително. Дори не вярвам там да са били необходими поръчители... Нали така и в нормалните училища ни правеха чавдарчета, пионерчета и комсомолци - без много да ни питат. А и това не е престъпление, дори и сега.
По време на мандата му като главен секретар... Главният секретар /за сведение/ има предимно организационни и координиращи функции, а не разследващи. Тежките престъпления се разследват от следователи, а не от дознатели, а Следствието е към съдебната власт, а не към МВР.

Може и да не звучи добре, да е нехуманно, неправилно и правно необосновано, но аз нямам нищо против бандитите да се избият едни - други. Хем и пари на държавата ще спестят...

Гледам тук /и не само тук/ какви хора предимно скачат да плюят срещу Борисов - или напълно анонимни, или полуанонимни /като andrei/... Не харесвам хора, които страхливо се крият зад анонимността си. Когато човек е убеден в правотата си, застава с лицето и името си и отстоява това, в което вярва. С такъв човек можем да спорим, да дискутираме... Дори да не стигнем до нещо общо, поне си струва да опитаме. С анонимните не е така. Оставям ги да плюят... Но е добре тези, които най-много хвърлят кал, да не забравят, че когато хвърляш кал по някого, най-напред изцапваш собствените си ръце... :(
цитирай
19. andrei - Всеки негодник ще намери оправдание за членството си в БКП
09.08.2012 16:52
и доносник на ДС,което е едно и също.До днес нито един не се е разкаял публично-напротив гордеят се с гадостите които са вършили.Силата е да имаш моралните устои,за да откажеш на предложението,колкото и съблазнително да е то и каквото и да ти струва...Намекваш,че съм анонимен?Винаги съм стоял за всяка публикация с името си,както в блога,така и в весникарските издания-да не не би да искаш да си изпиша ЕГЕНЕТО и банковата си сметка.Тия герберско-милиционерски приказки ги разправяй на баба си-може и да ти повярва.Намерила си на кого да продаваш краставици...Не си им сърбала попарата,затова плещиш глупости на поразия.
цитирай
20. marystaneva - 19. andrei,
09.08.2012 18:20
Ти си "полуанонимен". Посочил си име. Няма нито възраст, нито снимка... Аз нямам снимка тук, но във "Фейсбук" имам. Не е все едно дали разговарям с човек на 20 или на 50 години... А че не съм им "сърбала попарата" /не знам на кого/ - не съм, прав си. Колкото по-далеч от такива, които карат хората да им "сърбат попарата", по-добре. И да, от ГЕРБ съм, но нямам и не съм имала никога нищо общо нито с милицията, нито с полицията, нито с БКП, БСП или някой друг.
цитирай
21. анонимен - Бре,Бре,Брей
10.08.2012 16:59
Брей,ма той бил много умен и учен,бил член на БКП,а много добре знаем как се ставаше член на БКП.Не бил добре с математиката ама завършил с отличен-6.Явно мама му непомогнала за дипломата.
цитирай
22. tutankhamon661 - marystaneva
10.08.2012 21:22

Andrei е местният идиот. Има сериозни проблеми с културата, което веднага го вкарва в графа "Махленски кретени". Звучи като бивш комунист, който много е искал да намаже от политиката, но не е успял поради липса на акъл.

Каквото и да му говориш, няма да те разбере. Простите хора личат по селския речник - втора природа на Andrei. Аз рядко му обръщам внимание, но Vmir доста пъти му е "правил главата болна".
цитирай
23. marystaneva - До анонимния с маймуницата!!!
13.08.2012 14:49
Ако нямаш български букви на клавиатурата, ползвай това:

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Изобщо няма да си изморявам очите да ти чета шльоковицата. Сори.
цитирай
24. marystaneva - Браво на Vmir! :)
13.08.2012 14:51
tutankhamon661 написа:

Andrei е местният идиот. Има сериозни проблеми с културата, което веднага го вкарва в графа "Махленски кретени". Звучи като бивш комунист, който много е искал да намаже от политиката, но не е успял поради липса на акъл.

Каквото и да му говориш, няма да те разбере. Простите хора личат по селския речник - втора природа на Andrei. Аз рядко му обръщам внимание, но Vmir доста пъти му е "правил главата болна".


Благодаря, Фараоне!
цитирай
25. анонимен - Само като се прочете лайтмотива ...
14.08.2012 08:44
Само като се прочете лайтмотива изведен отгоре се разбира за какъв текезесаро-милиционерски маталитет иде реч. Подобно интервю е апотеоз на тарикатщината и шмекерлъка и разбира се, е естествено да се подкрепя от възторгнати полуинтелигенти като вмировци, фараони и прочие... Жалко, Станева, мислех, че сте по-напред...
цитирай
26. marystaneva - По-напред съм!
14.08.2012 12:22
анонимен написа:
Само като се прочете лайтмотива изведен отгоре се разбира за какъв текезесаро-милиционерски маталитет иде реч. Подобно интервю е апотеоз на тарикатщината и шмекерлъка и разбира се, е естествено да се подкрепя от възторгнати полуинтелигенти като вмировци, фараони и прочие... Жалко, Станева, мислех, че сте по-напред...


Тъкмо заради това мога да различа зърното от плявата и думите от делата. Цитатът отгоре не са мои думи, а на Тодор Живков и са в типичния му стил. А с Тutankhamon661 и Vmir имаме сходни политически убеждения и ги смятам за свои приятели. В никакъв случай не сме "възторгнати полуинтелигенти", но не сме и хейтъри. Нормални, разумни, мислещи хора сме. И като разумен човек смятам, че отделих твърде много време на някакъв анонимен субект. Хубав ден!
цитирай
27. marystaneva - Коментарите на minio ushiba от № 27 до № 32 са изтрити от мен.
22.08.2012 13:17
27 - заради циничен и мръсен език, а останалите - заради омразна реч, която освен това е и трудно разбираема.
Препоръчвам на пишещите на маймуница да ползват "преводач" за превод на български текст от латиница на кирилица. После с копи-пейст могат да го поставят на определеното място.
Преводача може да намерите тук:
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
цитирай
28. staler - много е важно къде е умрел дедо му на ...
26.08.2012 22:15
много е важно къде е умрел дедо му на борисов ,нали?или защо има 6 по математика?почти толкова важно е какъв бизнес е имал тои с хора като разни паши,маджовци,цветелини/почтенна бизнес дама ама я гърмели с бомба/ ит.н....друго ме мъчи г-жо /г-це/ от герб---къде е икономиката в политиката на въпросната партия и правителството и?защо б.б. се прави непрекъснато ту на вътрешен министър,ту на строителен такъв?магистрали се строят и бандити от средно ниво се ловят,факт,и лошо няма.къде са мерките по озаптяване на монополите,развитие на малкия и среден бизнес,защитата на родното производство/което още малко и съвсем ще умре/,възраждане на селските кооперативи и индивид.стопанства,реда и царството на закона по митници,селски провинции ит.н...кога и кои наи накрая ще се нагърби с решаването на проблема с циганите в тая република?/проблема е колкото социален,законов толкова и икономически,верваите ми/.на кои му дреме дали борисов е скачал в огъня без каска а?то и тъи е видно че за таз празна милиционерска кратуна ,природните стихии са детска игра.
цитирай
29. marystaneva - 28. staler,
27.08.2012 13:17
Прав си. Но нека погледнем кой създаде монополите и кой унищожи икономиката... Да видим и кой е сключил безобразните договори за изкупуване на електроенергия... Помним кой е, нали? А сега други трябва да се оправят с последствията от тези решения.
Производство, селско стопанство... Бяха съсипани тотално. Трудно е, когато започваш да градиш от нулата... Да не забравяме и кризата. Въпреки нея и за разлика от други страни, у нас данъците и осигуровките не бяха увеличени. За първи път се дадоха субсидии не само на зърнопроизводителите, а и на зеленчукопроизводителите и животновъдите. Цената на електроенергията от фотоволтаиците се намали три пъти и от 699 лв стана 160 лв.
Разбира се, че има още много за правене. Да се опитаме да помогнем с идеи, вместо само да критикуваме! Лесно се критикува. Трудно е да намериш решение на проблемите. Ако имате добри и полезни идеи, можете да ги споделите в Портала за обществени консултации на Министерския съвет:

http://www.strategy.bg/PublicConsultations/List.aspx?lang=bg-BG&categoryId=1&sortDirection=Descending&sortExpression=OpenningDate

Той е създаден именно за да се чуе и нашият глас. За първи път някое правителство иска да чуе гласа ни не по площадите при свършен факт, а още при създаването на стратегиите за управление на страната и преди взимането на окончателните решения. Вместо да чакаме някой отново "да ни оправи", можем да дадем нашето мнение относно проектите на нормативните актове и стратегическите документи и да участваме при формирането на политиките за развитието на България. Защото да бъдем полезни на България, значи да бъдем полезни и на себе си.
цитирай
30. marystaneva - Вместо да плюем, нека започнем да хвалим страната си!
27.08.2012 14:47
Инвестиционна среда в Република България
Конкурентни предимства на страната ни:
* Икономическа и политическа стабилност
* Финансова стабилност - валутен борд до влизане в еврозоната
* Членство в NATO и ЕС
* Стратегическо географско разположение
* Либерализиран достъп до пазари с над 560 млн. потребители
* Най-нисък корпоративен данък в ЕС: 10%
* Нулев процент данък печалба за инвестиции в 152 общини с висока безработица (от общо 264 общини)
* Завишени амортизационни норми (на 50%) за инвестиции в нови машини, производствено оборудване и апаратура; компютри, периферни устройства и софтуер
* Ползване на данъчен кредит по специалния ред за начисляване на ДДС при внос за изпълнение на инвестиционни проекти над 10 млн. лв.
* 5% данък върху дивидентите
* 10% "плосък данък" върху доходите на физическите лица
* 1 процедура, 1 такса до 2 работни дни за вписване на фирма в електронния търговски регистър на Агенцията по вписванията
* Продължаващо подобряване на административната среда - премахнати или облекчени са 83% от всички режими предложени за облекчаване; Премахване на ненужните, облекчаване и прехвърляне на някои регулаторни режими на неправителствения сектор
* Най-ниските оперативни разходи в ЕС
* Стимули за насърчаване на инвестициите по Закона за насърчаване на инвестициите и Правилника за неговото прилагане.

http://www.mi.government.bg/bg/themes/investicionna-sreda-50-284.html
цитирай
31. marystaneva - Едно до болка откровено интервю на Валерия Велева с Бойко Борисов:
28.08.2012 14:38
26.07.2012 г.

Бойко Борисов:
"Никой не може да ми вземе славата."
"Вярвам, че Бог ми помага."

http://avtorski.pogled.info/article/37590/Boiko-BORISOV-na-53-TSeliyat-mi-lichen-zhivot-e-palen-s-greshki
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650087
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849