Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2012 15:16 - Какво всъщност е написал Господ в прахта, преди да каже: "Който от вас е без грях, нека първи хвърли камък"?
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 5620 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 05.09.2012 15:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Като слушам кой какви предложения прави на управляващите, си спомних нещо. Едно предание. Защото когато виждаме кой какво прави и чуваме какво казва, добре е да се замислим и защо го прави точно сега и точно по този начин. Или защо не го е направил сам тогава, когато е имал тази възможност?

   СДС да го бяха приели този закон за лустрацията тогава, когато управляваха! Самостоятелно - от 8 ноември 1991 г. до 30 декември 1992 г., начело с Филип Димитров или в коалиция - от 21 май 1997 г. до 24 юли 2001г., начело с Иван Костов. Сега е късно... И безсмислено. Те дори и досиетата не отвориха като бяха на власт... Същата работа е и с призивите за събарянето на ПСА в София, на Альоша в Пловдив и за един куп други неща... Как не им омръзна?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

   Както казах, сега е късно. Има изтекла давност. Близо четвърт век мина... Ако сега се приеме подобен закон, всички засегнати ще ни осъдят в Страсбург, че сме им нарушили правата.    ГЕРБ доказа /чрез отзоваването на доста дипломати/, че има и друг начин да се отстранят от някои позиции подобни хора. Но не става с точно такъв закон. Както казах - да бяха го приели тези, които го предлагат сега! Същите са като социалистите, които не подписаха договора за строителството на АЕЦ "Белене" като бяха на власт, а искат ГЕРБ да я строи... Няма как да стане.
***
   Но да се върна на преданието, че е важно.


  Какво всъщност е написал Христос върху земята?
    Веднъж всеблагият Господ седял пред Иерусалимския храм и насищал гладните души със Своето пресладко учение...
Но се случило нещо заплашително, диво и жестоко. То произлязло, както и сега по-често от всякога се случва, от книжниците и фарисеите. Какво сторили те? Навярно били заловили предводителя на дружина рабойници? Нищо подобно. Те насила довели една нащастна, грешна жена, "уловена в прелюбодeйство"; довели я с тържествуващо самохвалство и оглушителни груби възклицания:
   "Моисей ни е заповядал такива да ги убиваме с камъни. Ти какво ще кажеш?"
   ...Защо тези старейшини и пазители на закона сами не убили с камъни жената-грешница? За какво я довели пред Иисуса? Мойсеевият закон им давал право на това. Никой не би възразил.
...Защо еврейските старейшини привели тази жена-грешница пред Господа? Не за да получат от Него облекчение на наказанието или помилване. В никакъв случай не за това. Довели я, изпълнявайки предварително обмислен адски план, за да уловят Господа в някоя дума, противна на закона, за да обвинят и Него. С един удар искали да убият два живота – и на престъпната жена и на Христа.
..."Ти какво казваш?", продължавали да настъпват срещу него горящите от злоба, изкривени лица. Тогава Законодателят на нравствеността и човешкото поведение се наклонил към земята, пригладил с длан прахта и "записал с пръст по земята".
   Какво писал Господ в прахта?
    Господ написал нещо неочаквано и поразително за старейшините, обвинителите на жената-грешница. С пръст по земята откривал Той техните тайни беззакония. Защото тези ловци на чужди грехове били искусни в скриването на собствените...
Това беше основното. Мисля че стана ясно. Целият текст - на линка по-долу:


http://www.pravoslavieto.com/docs/sv_otci/sv_N_Velimirovich/kakvo_napisal_Hristos.htm  



Гласувай:
4



1. evrazol - Сравнението с Христос е трогате...
05.09.2012 20:29
Сравнението с Христос е трогателно ................

И нека давност признае този, който е прежалил чедото си!!!
цитирай
2. vencivvg - Няма как ГЕРБ да гласуват срещу себе си
06.09.2012 02:40
В ГЕРБ е пълно с ченгета - доносници.
Няма как ГЕРБ да гласуват срещу себе си
цитирай
3. marystaneva - Има разлика между доносник и разузнавач.
10.09.2012 13:39
Погрешно е да се приравняват. Поради тази причина при всички лустрационни закони, прилагани в европейските държави, е въведен принцип на преценяване на всеки случай индивидуално от орган, избиран от парламента с голямо мнозинство.
evrazol,
Не всеки агент е бил убиец. Имало е и икономическо разузнаване, каквото има във всяка една държава. Имало е и контраразузнаване. Не може да се слагат всички под един знаменател.
vencivvg,
Изобщо не е чак толкова "пълно" в ГЕРБ. Под 5% са в НС. Не повече, отколкото в другите партии и институции. Броят се на пръстите на едната ръка и това са хора, работили в МВР и следствието, а не доносници. Не може да се дамгосват всички наред. Дори Божидар Димитров вече не е министър, въпреки че в началото Борисов го направи такъв на своя отговорност.

26.06.2009, mediapool.bg
Б. Борисов: "Във Варна Павел Димитров е бивш шеф на следствието. Тогава следствието се водеше към ДС. Той не е агент. И в Добрич бившият регионален директор Румен Иванов, аз самият, Цветанов, Иван Петров, това са ни хората, които са били в службите от общо около 250 кандидати... Абсолютно сме отстояли принципите си. Ако искате, проверете да видите колко е абсурдно понякога и те затова ДПС се бяха засилили в тази посока. Аз като командир на взвод и рота съм виждал също на щатовете ни за заплата отгоре пише "ДС". Пожарникарите от София, които гасихме пожарите, ходихме с военни униформи, тъй като имахме войници за пожарникари. Нашето поделение беше 72220. Това е най-същинската част на пожарните. Те им гасят пожарите. Абревиатурата им е поделение 72220, а на служебните ни карти пише "офицер от войските на МВР". Така че ако вземеш това, ще си кажеш – "А, това не е пожарникар, виж какъв е". И шофьорите на пожарните са такива, и на помпените станции са такива, и гасячите са такива, всички са такива. Затова искам много ясно да се направи разликата. Ние нямаме човек, който да се крие.
Ако ние сме за пълно отваряне на досиетата, то е точно за това. Да се разбере кой какъв е."
цитирай
4. zaw12929 - НАЙ ДОБРЕ Е ДА НЯМА ОПОЗИЦИЯ, НО. . . ...
05.10.2012 16:41
НАЙ ДОБРЕ Е ДА НЯМА ОПОЗИЦИЯ, НО... ТАКОВА Е УСТРОЙСТВОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА ПО ДОБРО НЯМА И НЕ НИ ТИКАЙТЕ В ПРАХТА- ГОВОРЕТЕ ЗА ДОБРОТО, КОЕТО СЕГА, ТОВА УПРАВЛЕНИЕ Е НАПРАВИЛО. вСЕКИ ПЪТ ПО ЕДО ДОБРО КАЗВАЙТЕ, ЗА ДА ВИ СТИГНАТ ДНИТЕ...
НЯМА ПО ГОЛЯМО ЗЛО ОТ ТОВА, ДА БРОИШ ГРЕШКИТЕ НА УМРЕЛИТЕ... НА ПРЕЖДЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, А ЖИВОТЪТ СИ ВЪРВИ НАПРЕД И НИЕ СМЕ ПАК 100 ГОДИНИ НАЗАД ОТ ДРУГИТЕ НАРОДИ... В БЕЗИЗХОДИЦА СМЕ И СВЕТЛИНАТА В ТУНЕЛА ИЗЧЕЗНА ОТ ГЛЕДАНЕ НАЗАД...
цитирай
5. marystaneva - Не, zaw12929, не съм съгласна.
24.01.2013 14:40
Добре е да има опозиция, дори е задължително! Без контрол сме за никъде... Защото хората сме грешни, а и властта развращава... Колкото по-добър контрол има днес, толкова по-малко поводи да гледаме назад ще имаме утре. Така ще ни остане време да видим направеното добро и по-скоро ще стигнем до светлината при изхода на тунела... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2657254
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849