Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2013 20:32 - Статията е уникална - прочетете я внимателно!!!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 12766 Коментари: 19 Гласове:
16

Последна промяна: 23.01.2013 21:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

А аз ще я копирам тук - да не би да изчезне след известно време от нета... Въпросът е простичък...
Какъв Министър-председател искаме? Държавник или кукла на конци? Аз искам държавник! А вие?

 

Министър-председател - държавник или кукла на конци

 

Тези дни по време на празниците малко ни се омотаха възприятията за държавност. Хората в България започнаха да свикват с едната посредствена представа за хранене и пържоли и изобщо не ги вълнува халът, до който са ги докарали политическата класа, министрите и безпаричието.
Но в Лондон обаче е друго. На ден по 5-7 пъти говорят за желязната лейди-баронеса Тачър, за големия държавник, която като министър-председател е успялa да устои британската корона над Фолкленските острови. С цената на голямо упорство премиерът на Великобритания запазва като неотменена територия на кралицата Фолкените и с това си заслужава обичта на всички британци като голям държавник.

 

А „Дейли Мейл“ информира читателите си на цяла страница, че някаква английска баба помага в България на известен български професор Дайнов да направи благотворителен концерт в Търновско село.

Дотук добре, но „Дейли Мейл“ не продължава да уточнява,че този професор Дайнов, бивш син шаман в политологически план склонен напоследък в почерняване, е синът на оня кореспондент на БТА в Лондон Александър Дайнов. Другарят Дайнов, който ЦК на БКП или по скоро външнополитическия отдел финансира здраво, за да може да получава своевременна вражеска информация и от време на време да посреща и изпраща Людмила Живкова през годините на развития социализъм. Но бащата на днешния професор Евгений, бе ръководен на времето от бащата на днешния Сергей Станишев.И тъй като в България е модерно да се знае кой на кого е бащата, аз и за това го уточнявам. Цялото пребиваване на стария и младия Дайнов струваше на България много английски лири, които видимо значително са подпомогнали професора-политолог днес очевадно да ни учи на неговата демокрация. Та този Дайнов, професорът с благотворителния концерт на английската баба и още един от ЦК на БКП,  само че от другия отдел, на манипулаторите “Идеологическа политика“, именуващ се Андрей,  през последните дни на новата година просто не издържаха духом. Не издържаха не заради своята привързаност към хубавата музика или към хубавите цигари, а заради- според тях  „лошата“ политика на Премиера Борисов.
Надлъж и на шир и професора Дайнов, и Андрей Райчев, а къде пък и без ортака им Стойчев в трио трасират нова политическа стилистика. Нещо като политологическо обяснение за корените или управлението на държавата под ръководството на ГЕРБ. Но тъй като то - управлението, не им допаднало много, интересно защо за първи път от 23 години , им приличало повече на „диктатура“, отколкото на реална демокрация.
До тук сме наясно само с едно, че след първи януари на новата 2013 г. рефренът „диктатура“ ще бъде тепърва основополагащ и първостепенен до средата на лятото.
Бившите майстори на Юлски концепции и всякакви младежки ТНТМ програми за изучаване на комсомолския дух и трудовите навици на българската младеж по поръчка на ДКМС, започват да говорят за първи път за „диктатура“. Това трябва да се запомни добре, защото именно тези утвърждаваха манипулацията през втората половина на 80-те години на онази диктатура.И диктатурата като стил и метод на управление им е толкова добре позната, че е изключено те да са сгрешили в търсенето на точен заради манипулацията и лъжата термин. Важното е едно. Да се утвърди рефренът –„диктатура“. Защо? Защото Бойко Борисов нанесе безпощаден удар на политическата олигархия и на кастата на БСП. С това си действие той я омаломощи завинаги и доказа на Станишев, че приказките му за социална справедливост са приказки от 1001 нощ. Някой може да не признава този му огромен принос да сплоти на практика разноезични като политически възгледи хора ,но синдрома на Станишевци бе разбит. Кастата, утвърдила практиката никога да не бъде допуснат до върха на държавата лидер извън нея и независим, окончателно се провали. Синдромът на превърналия се от шерп  водач, с реална перспектива като възприятие за народа, трудно се преглъща.Това е и гениалната грешка на Кънчо и Андрей. В случая, непредсказуемостта на Бойко Борисов не преопределя координатите, в които те могат да се впишат утре. За първи път от 1983 г. Кънчо и Андрей не са на страната на новите, не виждат път на политическата арена, по който те могат да се впишат, за да запазят имането си.
Заиграването на тема “диктатура“ ще бъде втората голяма, фундаментална грешка на мислителите - политолози на „Галъп“ . За първата да им напомня с няколко изречения. Защо им трябваше на Кънчо и Андрей да набутат г-жа Ангелина Петрова в дебрите на ДС. Там, заедно с Румен Петков, да отмъстят на един Георги Коритаров, защото наистина е голям като мъж, журналист и най-вече човек, не си струва. Заради Г. Коритаров, Р. Петков, Ангелина Петрова и стоящите в сянка Райчев и Стойчев запалиха чергата на цяла България. А сега се подготвя и втора серия на този филм. Някой от покровителите на народния милиционер от Добрич, който председателства комисията по досиетата, подготвял нова алинея за преходните и заключителни разпоредби в закона за разкриване на досиета на ДС и разузнаванията. А тя гласяла горе-долу така „ Да се забрани на синове,дъщери и родственици на обявените по закона на досиетата на бъдат допускани до държавна или друга представителна работа за следващите 50 години“. Когато това предложение скоро излезе в БСП по места, ще разберат каква пасмина се е настанила на „Позитано“ и кои от нея, начело със Станишев доведоха до унижението на толкова голям брой българи, слагайки им клеймото на доносници и гуляйджии . Тогава нека БСП попитат Р. Петков това ли е неговата национална сигурност и от какво той не се срами, че е българин. А аз съм сигурен, че ще има един ден в България парламент, който да изпражи тази позорна беда, тази нагла гавра с историческите факти и истината. А защо асоциациите на разузнавачите и контраразузнавачите мълчат - това е другия голям въпрос? Чакането и прераждането на Живков в новия Станишев не е възможно да са представяни като най-нравствения избор и подход при защита на офицерското достойнство.
Защото не е възможно днес да се търси ход да се еталонизират Иван Костов и крадците му , Румен Петков и ортаците му за праведни, а обявените от комисията по досиетата за грешници. Онези български разузнавачи и офицери които гарантираха етническия мир, които не допуснаха нито едно голямо злорадство към народа си, да ги подредим в една редица с подлеците на Живковата каста от измисленият им техен социален-свят , е просто голяма подлост. Нека още веднъж вестителите за „диктатурата“ помислят как да подредят пропагандният й стил, докато е рано, защото късното й възпиране ще струва скъпо за вестоносците. Повтарянето на една лъжа 1000 пъти не й гарантира успеха. По този повод ето и следващия факт. Само два дни след Андрей Райчевите размисли за “диктатурата“ , професор Здравко Райко, в в свое 4 минутно интервю пред БГНЕС, заявява: „ Реално у нас имаме диктатура“. За разлика от Стойчев и Райчев, проф. Здравко Райков е разумен човек и бих искал да поспоря с него. Излагам по този повод няколко тези в подкрепа на въпросът ми, а той е следният! Като какъв трябва да бъде възприеман министър-председателя на България – държавник или кукла на конци ?

Първа теза: Днешната практика в обясненията за политическата реалност. С цялото ми уважение към професор Райков като перфектен и всеобхватен учен и изследовател, бих му уточнил някои сравнения. Интервютата на Борисов пред Кеворк и Сашо Диков показаха една ясна и категорична човечност на разумността и реалността. А тя е реалност, ясна за всеки. В България има бедност и безпаричие! Но за това не е виновен само Бойко Борисов, а много, много повече Костов и Станишев. Защо не смениха икономическата матрица? Защо не търсеха други икономически стимули –заеми от МВФ, развитие на стопанска структура, водещи направления и така нататък? Защо управленците мислеха само за себе си, а не за работни места, мислеха за олигархията, а не за друг модел на БВП! И когато натрупаха парите си, сега Бойко им бил виновен, че не бил използвал дефицита в други мащаби. Но той не можеше, защото на 100-ния ден от неговото управление, оставеният от Станишев дефицит от 4.9% не му даваше глътка въздух. Още със стартирането на мандата, хазната беше на минус 500 млн лв, фактурираната, надписана и неплатена работа за над 3 милрд. лв, а лева беше почти на половина - 45% под съмнение. И тези наглеци днес обвиняват премиера, че щял да бутне борда? Не той, а те му направиха капан, за да блокират борда, като видяха че губят изборите, но не успяха, защото бяха разпознати. Защо не използваха външно кредитиране - млн като Полша? Защо не преопределиха резерва, дълга, но не като Велчев, заради неговия интерес, а заради България? БНБ и до днес стои като наблюдател, макар че заради България те трябваше да бъдат друг далеч по важен орган. От какво се различават днес в икономическите си принципи Орешарски от Костов? От нищо!!! Те са си просто сиамски близнаци! И защо пенсиите са толкова малки? Защото пенсионната матрица на Костов е грешна. И никой не посмя да я пипне 10 години. Зам министърът по Костово време, който отговаряше за това, Теодор Дечев, днес говори за социалдемокрация, издава вестник „Свободен народ“ и лъже през ред в своите писания. Кой му пречи? Никой! Костов стои отстрани и се надсмива.Той много добре знае, че заложената времева рамка за този модел пенсионна матрица, не е повече за 5 години,тоест изтече още през 2002 г.  Защо Милен Велчев не я промени? Нали каза, че ще реализира социална база по друг модел и обеща на Царя за това. Но повече, помисли за неговия капитал, за братовият му, за хотелите, за банката, за БУЛГАРТАБАК, за БТК и за всичко, което касаеше него.
И сега професор Райков, можем да инициираме една среща и да съберем в една зала всички ония, които днес баламосват с „диктатура“. От Костов до Орешарски, от Велчев до Кунева, от Станишев до Р. Петков и Димитров и да ги попитаме. С какво Бойко Борисов им попречи цели 4500 дни, цели 150 месеца от 1997 г. до 2009 г. да променят механизма за преизчисляване на бюджета, за допълнителните разходи, за разликите в БВП, за отчета на БНБ и възможностите за друг модел на вътрешно кредитиране в условия на борд. Пречеше ли им Борисов всяка година да използват 0.5 от дефицита по главно увеличаване на социалните разходи и диференциране на пенсиите. А не Костов с мазна усмивка да заявява преди 6 месеца, че имало резерви за 50% увеличаване на същите, когато сме в най-голямата криза, на световния капитал и пазари, когато бюджета е трудно изпълним,а ограниченията са толкова много.И въпреки всичко –не можем да не признаем за онази голяма работа, за онези мерки които ни дават по големи възможности от последните 36-40 месеца. Тези успехи биха били далеч по-важни, далеч по-сериозни, ако промяната ни преди 23 години бе изградила друг тип политическа класа.

Теза втора: Днешната политическа класа е грубо олигархилизирана! Тя действително ли е политическа класа или е някаква задруга на политически занаятчии? Каква е днешната политическа класа?Класата, която роди Бисеров и Данчо Ментата като най-ревностните политически търговци в СДС, а днес формира реалностите в ДПС. Орешарски вчера беше перспективно бъдеще на СДС, днес е водач на листа в един от най-силните райони на БСП -Бургас. Даниел Вълчев, Меглена Кунева и още една грамада като кавалкада търсачи на новата политическа перспектива заради парите на олигархията и мафията. Да не споменаваме за Костов, папагала Мартин , Надежда и онези апостоли около тях, които пропиляха шанса на България. Да има и у нас една модерна, целеустремена и съдържателна десница като рупор на свободния дух, на всякакви сантименти на ограничението и прехода на новото време. В България част от водачите могат постоянно и диаметрално да променят ценностните си идеи, с цел да защитят парите си, придобивките и имотите, които натрупаха. И кой им пречи за това днес или от скоро? Премиера.

Защо? Защото Бойко Борисов разкри кой колко земи е заменял ,докато е управлявал, за жълти стотинки. Разкри кои от политическите ортаци, до какво са се домогвали, как са решавани държавните въпроси, заметени под дебелия килим на МС. Още веднъж научихме как е раздържавявал Костов -без пари, как Прокопиев и тем подобни създадоха медийните си проекти, как се договаряха с Емил Кюлев за всяка приватизация чрез жълтите, как търпяха чрез ДПС Илия Павлов и деформираха принципите на българския предприемачески дух.
С едно изречение -българската политическа класа или по скоро нейният елит 20 години се е занимавала само с едно – как да прави пари и богатство против закона, който е утвърдила. И ето един пример за първообраза и лъжата на утрешните управници, дошъл от вчера. Г-жа Меглена Кунева в интервю за вестник „Преса„ заявява, че „искала от бизнеса да не играе карти с премиера„ .Уникална препоръка!  А зам.-министър-председателят в правителството на Станишев, тоест на Кунева пряк началник - Ивайло Калфин, само за 5 минути на заседание на МС, което той ръководи, без да е играл карти с бизнесмен, му “заменя „ повече от 500 дка земя. Калфин „заменя“-„продава“ половин милиона квадратни метра земя на първа линия в красивите и девствени плажове до Шабла. И само за 5 минути, чрез разликата на платената и пазарната цена от 100 и повече милиона евро по препоръка на съветник на Станишев. Калфин подарява на олигарха повече от 200 мил лева, достатъчни за бюджета на БАН за2,5 години. Ето къде са парите за иновации професор Райков. За каква игра на карти става въпрос, г-жо Еврокомисар Кунева. Вие и вашето правителство не играехте карти, не играехте футбол, Вие просто подарявахте на Вашите хора всичко най-ценно, най-продаваемо и най-перспективно в България,както Костов замижава с пари или без пари. Така заменихте и подарихте земи за цели 11 милиарда евро. Къде бе вашата принципност и защо не подадохте оставка, за да се освободите от зависимостта на кабинета на Станишев? Защото знаехте, че Сергей не е държавник,той бе за вас просто една кукла на конци,а не министър-председател на България!!!

България няма нужда от такива премиери .Българите обичат респекта.Защо днес никои от министрите не подаряват за милиони евро земи или други блага? Защото има респект. Защото ще отговарят за действията си! Това диктатура ли е? Не, това е държавническо поведение, което трудно, но тепърва се утвърждава през последните три години. И независимо че и днес съществуват вчерашните зависимости, респектът в държавата с помощта на медиите и гражданското общество далеч по-добре сработва отколкото преди.

Професор Здравко Райков обяснява,че у нас имало „диктаторски“ режим. Не професоре, оценката от различния ъгъл на интереса на държавата профилира и възприятието на действителността .У нас бившата наша партия БСП изроди политическата класа в най-уродливия план.Върхът на нашата бивша партия с изключение на Пирински,Янакиев и още 2-3-ма е свърталище на шмекери които никога не са се замисляли за онези като нас,които я спасихме като политическа организация и в това е нашата огромна грешка.А тя днес не изчерпва цялата ни многозначима и съзерцателна вътрешна противоречивост,защото БСП е друг политически субект,нямам нищо общо с левите идеи. Вземаха Сергей от клона, изпратиха го в Лондон, осигуриха му квартира и стипендия, записаха го в LSE и след година и половина му дариха партията на тепсия. Кънчо и Андрей ръкопляскаха, а ние днес се чудим и лъжем дали Бойко е „диктатор“ на една разпасана, раздрана от противоречие и беззаконие бедна и гладна България. Къде са парите на България, г-н професоре?В олигархията на БСП! Там са парите,в крепости и дворци в Бояна. Кога ги взеха? Не през последните три години!

Днес над 10 млрд евро от авоарите на българската мафия и олигархите са на Каймановите острови и Сейшелите.Когато предложих преди 10 години коренно различен стил в работата на фин.разузнаване и Сметната палата, Прокопиевите вестници ме обявиха за луд. Къде беше държавата? Къде беше парламентът? Още от времето на Костов с блокиране на работата по търсенето на парите на външно търговските дружества и остатъците от техните сметки към 10.11.1989 г. се загубиха над 1,5 млрд долара. Днес само 600 души в България имат спестените пари по влогове –над 1,5 млрд лева.В относителен дял по влоговете на депозит България е първа в света по най-малко n-броя вложители с най-много пари .И в същото време уникална и унизителна бедност за над 83-84% от населението.Днес тези които имат парите от вчера,ще правят, новите партии,ще плащат за новите партийци.Ще плащат на Райчев и Стойчев да обясняват всяка сутрин и вечер,че в България няма демокрация а има „диктатура“.Тези същите с много пари ще пишат депутатските листи,те ще искат да съставят и кабинета и ще определят неговата политика по подобие на Станишевия.

Теза трета: Днешните медии! „Медиите просто ги няма.Те са в криза на доверието „заявява професор Здравко Райков. Защо медиите просто ги няма? Елементарен отговор-нямат пари. Няма купувачи които да имат пари и да ги купуват. Медиите са се свили до абсолютния си минимум от 23 години насам.И който не го признава или лъже или просто си въобразява,че може да промени статуквото. Ние в държавата сме се самозатворили към свободен,свеж паричен ресурс и медиите са едни от най-пострадалия сектор. Фарватера на демокрацията-медиите са в титанична парична криза.И оттам идва зависимостта и поръчковата журналистика.Лъжата и клеветите се настаняват на страниците на печата, в анонимните коментари по сериозните сайтове,а демокрацията бяга оттам .
Седмица преди професор Райков да прозре,че „медиите просто ги няма“ един друг професор Дайнов,онзи с рок концерта в село Миндя и той написа статия която озаглави –„Великия диктатор“. Уточнявайки пътя към диктатурата политологът заявява “ Най-важното и първо от тези неща е да ликвидираш свободата на словото.Ако постигнеш това,никой няма да може да ти гледа далаверите и да ги съобщава на хората.Освен това свободата на словото е в основата на всички останали права и свободи.Премахваш тази свобода и „всичко останало пада като къщичка от карти“. Професорът го е написал, но не му е останало време да го осъзнае от другата страна като факти. Професор Дайнов, вестниците „Дневник“, „Капитал“, „Сега“, „Ретро“, „Преса“ и особено „Свободен народ“ и „Галерия“ май не се вписват във Вашата чакана свобода на словото.Те си пишат всеки ден за министър-председателя каквото и колкото си пожелаят. И как премиера ги е лишил от възможността да им се отнеме словото.Аз искам да намекна и за нещо друго.Но по добре да го илюстрирам с една изказана констатация на известният исторически изследовател на близкото минало Антон Тодоров по повод на медиите -„В Скат е пълно с офицери, но досега никой нито веднъж не ми е казал каквото и да било в опит да ме ограничи да говоря по темите. Иначе ще се радвам да видя как другите медии, които пледират за свободолюбие, доказват това с програмната си политика. Казано иначе-искам да видя текст срещу Трактора в „Галерия“ или „Свободен народ“. Тогава ще разбера,че не са обслужваш персонал на един криминален тип“. Да, има медии, които са в „криза на доверие“, но те не са зависими от диктата на министър-председателя, а от олигархията. Дайнов не иска да види, че Бойко Борисов е един от най-критикуваните политици в България. Но за разлика от другите управляващи доказва всеки ден, че се съобразява с очевадните факти. Това го прави държавник, а не куклата на конци Станишев, когото всички благославяха, а той им се усмихваше на фона на крадливото му обкръжение. И днес Дайнов чака БСП да изпревари ГЕРБ по популярност, за да се върне „свободата“ на медиите от времето на Станишев. И да продължат да баламосват българския народ като прекрасните манипулатори от времето на ЦК на БКП. Те да си крадат и живеят в дворците, а ние да им ръкопляскаме.
Професор Дайнов,с върши това време!! То безвъзвратно си отмина, не без ваша помощ с лъжите от последните 23 години.

Българите успяха в най-важното - прозряха, че за да са богати, трябва да работят много повече. А за водачите им - свършеното и възможността да доказват, че са в състояние да доказват с респект и отговорност, с държавнически разум и сила, без да забравят за свободата на словото. Защото словото, действително е най-важното за всяка демокрация.

Кольо ПАРАМОВ

Взето оттук:

http://www.blitz.bg/news/article/177896





Гласувай:
18



1. penchoan - Изводът е : Всички са маскари! Вс...
23.01.2013 21:47
Изводът е : Всички са маскари! Всички произлизат от БКП, всички са свързани с Държавна сигурност, всички крадат и лъжат!
цитирай
2. vmir - Измисленият "професор" дайнов принципно не се различава от лъжливите муцуни Станишев и Овчаров,
24.01.2013 08:10
затова толкова го влече към тях. През 2002 този Отап Бендер беше или пиар, или шеф на предизборния щаб на Петър Стоянов, или най-малкото негов съветник по президентските избори. Търчилъжкото ръсеше наляво и надясно, че П. Стоянов имал размазваща преднина пред агент Гоце и ако не прави предизборна кампания, това щяло да го възвиси още повече в рейтингите. Петър Стоянов явно го послуша, защото прадължи да си гледа президентската работа, сякаш избори не съществуваха, и докато Гоце обикаляше България като гламав, Стоянов не си взе дори отпуск за предизборния период... Видяхме резултата, но гадта Дайнов с глупостите си се измъкна като ...... из гащи - ни лук ял, ни лук мирисал, а сега пък ще ни залива с "професорски" акъли.

Бойко може да вика на хората, но за разлика от мазниците Дайнов, Станишев и Овчаров, като се хване за нещо го прави, а не си дава вид, че счита бабите и циганите за ескперти по ядрена енергетика с тънката мисъл, че скоро няма да си спомнят какво им е обещавал. За Дайновци и Станишевци, демокрация е само онова, което им осигурява да лъжат без някой да им противоречи и без да им напомня какво са обещавали. Затова сега им се привижда диктатура, което пък показва колко разбират от демокрация...
цитирай
3. muerte - Много истини има в статията.
24.01.2013 10:38
Не че нямат трески за дялане и ББ и ГЕРБ като цяло, но сефте от началото на т. нар. демокрация някой реално прави нещо за тоя скапан и неблагодарен народ - демек нас. Дето сме свикнали да търсим винаги на работата лекото и на `ляба мекото. Щото обикновения българин не стига по-далече от мантрата - нямам пари, значи държавата е виновна. А не трябва да е така.

Сещам се и за останалата в историята реплика на Дж. Ф. Кенеди - "Не питайте какво държавата може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да направите за държавата си!" Ето от тук трябва да почнем, а не само да мрънкаме и да си мислим, че някой ни е длъжен за каквото и да е.

А сегашното управление, на фона на миналите такива, е много по-добро. Пак казвам - имат още бая "ляб" да изядат, за да порастнат, но поне вървят в правилната посока. Просто не ми се мисли какво ще стане ако пак се върнат Станишев-Доган на власт. (който си мисли, че Сокола е вън от политиката, значи нищо не разбира от нея).
цитирай
4. sherif - Поздрави за г-жа Станева!
24.01.2013 12:54
Отново представя интересен материал :)
цитирай
5. marystaneva - Поздрави и за всички вас! Бъдете здрави! И нека разумът ви води, а не емоциите...
24.01.2013 14:33
sherif, Благодаря за поздравите! Радвам се, че статията Ви е харесала. :)
muerte съвсем на място цитира Дж. Ф. Кенеди - "Не питайте какво държавата може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да направите за държавата си!" :)
vmir неведнъж е доказвал, че освен да помни, може и да разсъждава разумно и обективно. :)
penchoan,
Най-лесно е да кажеш, че "всички са маскари" и т. н., но е крайно невярно. Надявам се че не включваш в това число и себе си или някой от присъстващите тук... :(

Бих добавила само, че ако искаме нещо да променим към по-добро, трябва да започнем промяната от самите нас, а не да чакаме някой да ни я направи...

Започни от себе си

Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на англикански епископ в Криптата на Уестминстърското абатство:
"Когато бях млад и свободен и въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живееех.
Но и тя изглеждаше непоклатима.
В залеза на моя живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.
Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си.
Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си по-добра, а кой знае, може би дори щях да успея да променя света."

http://rosesandlove.blogspot.com/2009/07/blog-post_09.html
цитирай
6. mitkaloto - Когато Б. Борисов обяви, че К. Па...
24.01.2013 17:48
Когато Б.Борисов обяви ,че К.Парамов ще му бъде съветник всички скочиха .Ревовете им се чуха в Европа....Изгониха един кадърен икономист.
цитирай
7. apostapostoloff - Пропуснато е НАЙ- ВАЖНОТО:
24.01.2013 17:55
основните доходи на споменатите в статията господа и другари днес идват вече от ЦРУ. Плащат им финансираните от ЦРУ "мозъчни тръстове", които носят екзотични имена- "Център за проучване на демокрацията", "Отворено общество" и пр.
цитирай
8. andrei - Казват се няколко истини и се прикриват стотици лъжи.
24.01.2013 18:12
Знаем добре какво се случи при управлението на тройната коалиция и преди нея.Нищо ново.Но какво направи и кого изправи на съд прехваления Бойко.Не.Това не беше неговата задача.Неговата задача бе ,да симулира управление,да протака и прикрие олигархичните кръгове от които трепери от страх,като с това си поведение дава възможност да се отърват по давност и времето да покрие с пепел.Цялата тази скалъпена героизация на Борисов е като приказки в кръчмата-на следващият ден никой не си спомня,кой какво е говорил.Със сценки по телевизионните канали и лаф-мохабетлък ,политика и реформи не се правят.Ако имаше куража да прави реформи и изправи грабителите на съд,нямаше да има време да си вдигне главата от работа,камо ли да реже лентички и клечи по телевизионните студия.Значи от всичко казано до тук,неговата роля се е свеждала до една фалшива махленска показност и имитация на дейност,която му вмениха няколко фактора за издигането му за Мин.Председател.А те бяха на първо място, "Генераското сдружение",Групата "Монтерей"състояща се предимно от Генерали и полковници от ДС и не безивестният полковник и агент на ДС Виктор Вълков-ликвидатора на БЗНС.Към тях се присъединиха и най-консервативните кръгове на бившата БКП и цялата икономическа олигархия на прехода,като му скалъпиха псевдо-героичен образ,какъвто той няма в действителност.За какви успехи говорите?За нови 450 000 безработни през това управление.За 35 000 емигриращи младежи всяка година.пак от това управление...За десетките хиляди фалирали,малки и средни фирми.За ширещата се бедност и опростачване на населението?За невъзможността възрастите хора да се изхранват,да не говорим за лечение,което стана недостъпно и не само за тях?Още ли да изброявам?Работата на мин.Председателя не е да се оправдава,като селска оплаквачка,а да работи така,че да намали щетите от предишните управления,което Борисов не може,а и не желае да свърши.Явно това са възможностите му и това му е разрешено да прави.Останалото е герберски лъжи и схоластика.
цитирай
9. kostadin - Трагедията на българите започва от ...
24.01.2013 18:51
Трагедията на българите започва от преди мремето на Атила -той завладял почти цяла Европа и Азия и така се родил блянът за българският гении.Всички царе ,султани и всякакви мошеници след тях са били подлагани на влиянието на този блян
Ние -сме най умните ,най- гениалните ,най - крадливите индивидуалисти в света
А Батмана Б€Б€ да си вземе прогламата на партията и да се отчете ,какво е направено до сега,точка по точка.
Другите кучета ги яли ,ако бяха добри нямаше да води Боко четата
цитирай
10. andrei - Когато Парамов прави биографични справки е добре
24.01.2013 18:54
да разкаже своята и на Борисов,но не в съкратен вариант.Тогава ще стане ясно,че от началото на "Прехода"сме били управлявани само от комунисти,агенти на ДС и хора с криминално минало и настояще.Така че куклите на конци сме всички българи,които сме разигравани вече 23г,от кукловодите,за които по-горе стана дума.Докато си говорим празни приказки и обсъждаме казаното от Парамов,Дайнов,Райчевци, Станишевци,Борисовци и още куп хрантутници и престъпници-България се топи и изчезва пред очите ни.Само през това управление са изчезнали от картата на България над 250 села.Още два пъти по толкова са в клинична смърт.За нея трябва да плачем и заради нея трябва да вдигнем сопите и се разправим с цялата политическа паплач.Стига празнословие!
цитирай
11. stn - Хм! Размисли размисли.....
24.01.2013 19:07
цитирай
12. ok3223 - "Кадърния икономист" ...
24.01.2013 19:18
mitkaloto написа:
Когато Б.Борисов обяви ,че К.Парамов ще му бъде съветник всички скочиха .Ревовете им се чуха в Европа....Изгониха един кадърен икономист.

Не е оставен на леб и вода - по тъпата статия личи.
Не е оставен 4-5 месеци без заплата, като работниците от държавен военния завод в Ловеч, принудени да живеят от заеми и да гладуват заедно с децата си. Съкращават 1/2 от тях и ги изхвърлят на улицата утре.
ББ е пресечена 0 като интелект и човек, с тези магистралки, създаде РАБОТА НА 100 - На проститутки.
Нито едно нормално работно място ... нито едно в сферата на производството;
Напротив, бяха закрити много хиляди.
Боко Б и партията му са пример на некадърност, некомпетентност, на пълзене пред чуждите и газене, и насаждане на всенароден страх.
ГЕРБ е гладна и жадна за власт и пари шайка.
Не е като 450, 000 безработни, за които пише колегата по - горе, увеличили се с 200% при царуването на тиквата Боко.
цитирай
13. kostadin - Имаме си 4 гл. прокурори и нито един ...
24.01.2013 19:55
Имаме си 4 гл. прокурори и нито един от тях не разбра ,че всичките депутета от всичките ни народни събрания ,не спазват конституцията ,но никой никого не е подвел за антиконституционна дейност.
Геройството на Боко е да обещава и после да се жалва ,че другите му били криви .Беше казъл ,че докато не си свърши работата ,като кмет няма да се занимава с друго.Един завод за боклук не успя да направи.Да не говорим за предизборната програма на герберчетата.
цитирай
14. staler - радвам се да видя здравомислещи ...
29.01.2013 19:43
радвам се да видя здравомислещи като андреи.тая тупалупаница на различните клонове,групи по интереси,кланове на олигар.-мафиотската организация бкп е отдавна разпозната от норм.интелиг.част от народа ни като полит.водевил с трагични за държавата и нацията ни последствия.да,б.б. е къде ,къде по будещ симпатии с прозхода и държанието си на селски тарикат в сравнение с парт аристократи като станишев например.но къде е тука полит.програма,визията,полит.кадри които да изпълнят тази програма без която до 5-6 години ние сме свършени деиствително?
цитирай
15. penchoan - Единственият изход да спрат про...
30.01.2013 07:44
Единственият изход да спрат протестите и сътресенията в държавата е т.нар. наши управляващи да се махнат и някакви по-читави хора да дойдат, коментира политологът Евгений Дайнов, цитиран от БГНЕС.
"Всички лоши неща, които се случват в държавата, следват примери, давани отгоре. Отгоре, от най-висшите върхове на държавата пирамида, дават примери как се грабят терени от природата, как се шмекерува", смята Дайнов.
"Както каза Бойко Борисов в началото на мандата си - където и да бръкнеш в България всичко е схема. Тогава всички се зарадвахме, че той ще иска да ги спре, оказа се, че нищо подобно - те научиха схемите и ги развъртяха в такива безумни размери, в каквито Тройната коалиция са някакви невинни деца спрямо сегашните", добави още той.
Според него младите хора най-трудно се лъжат, защото още не са влезли в схеми с властта и са най-ясният барометър кое е правилно и кое не.
Той определи протестите в Банско като протести тип "Мусолини".
"Тези хора са на ръба на истинска фашистка диктатура, това са хватки от Мусолини. Искането на протестите, организирани от властта, подкрепени от властта, е да се нарушат законите. Как може държавата да призовава хората да излязат и тя да ги подкрепи с цел да се нарушават законите - това не е държава, това е шайка", каза Дайнов.
цитирай
16. morko - Много интересно-един агент на ДС, ...
30.01.2013 17:36
Много интересно-един агент на ДС ,много близък на Андрей Луканов и Емил Кюлев (за не запознатите и двамата застреляни) написал едно голямо нищо-наплюл бившите си съратници и приятели и направил една св....ка на Бойко Борисов.
цитирай
17. marystaneva - Кой от какво разбира?
05.02.2013 10:54
16. morko,
Нормално е всеки да говори за това, което разбира...
15. penchoan, "Отгоре, от най-висшите върхове на държавата пирамида, дават примери как се грабят терени от природата, как се шмекерува"?!
Това просто не е вярно. Няма как някой да знае всичко, което се случва в държавата. Нали затова сме гражданско общество - да сигнализираме! В момента, в който се чуе за някаква схема, моментално се взимат мерки, а не се прикрива.
14. staler,
Прав си за липсата на достатъчно подготвени кадри... :( Лошото е, че тези, които са добре подготвени, често използват знанията си не да прилагат, а да заобикалят закона...
13. kostadin,
Заводът за отпадъци се строи на етапи. Идеята беше да се строи с европейски пари, а не с наши - от бюджета. Не знам как си представяш, че трябва да изглежда заводът, но това не е просто една сграда, а огромен комплекс от депа, съоръжения, инсталации и сгради. И се строи! Можеш сам да се увериш!
http://bnt.bg/bg/news/view/91797/op_okolna_sreda_zavodyt_za_otpadyci_v_sofija_shte_zaraboti_do_kraja_na_2014
12. ok3223,
Няма да допуснем да се върне социализмът и няма да субсидираме губещи държавни предприятия само за да има работа за всички. Няма да стане! Криза има не само у нас и трябва сами да се справяме с нея така, както го правят и в останалия свят. Успокоителното е, че няма вечни кризи.
10. andrei,
Да вдигнем сопите ли?! И какво ще постигнем? Я по-добре иди да направиш няколко деца! Но и да ги отгледаш и възпиташ като добри граждани!
9. kostadin,
Ние не сме нито най-умните, нито най-работните... И в този момент е най-добре "четата" да се води от този човек и по този начин. Ако се появи по-кадърен - добре. Но засега не виждам такъв.
8. andrei,
Министър-председателят не съди. МВР си върши работата по разкриване на престъпленията, но в досъдебното производство и прокуратурата може и да "смачкат" делото. Съдът съди въз основа на това, което му се подава от ДП... :(
7. apostapostoloff,
Стига с тази конспиративна теория...
цитирай
18. forest - Каква находка
06.02.2013 21:26
Нямам много информация , защото съм провинциалист. Не съм активист на партия. Но тая статия ми напълни душата , и ми отговори на някои въпроси.Чудех се ,и съм писал--как може такива бездарни , злонамерени манипулатори да се наричат политолози и социолози.Писах до СЕМ, по-добре да разрешат псувните в ефира , вместо гнусните и просташки разсъждения на пишман социолози....ГОЛЯМ РЕЗИЛ..А Дайнов--кой беше тоз ,който му подписа професорска титла....Пошло...--Бойко за мен е политик--мечта--работлив , смел , отговорен ...Той изрита Доган , на който Станишев беше станал ибрикчия...ИЗРИТА И МНОГО ДРУГИ ХИТРЕЦИ - КОСТОВ ,МАЛТИН, ШАРКОВЦИ и много къртици разни... Повече ще Ви пиша директно..Лека вечер .. Радвам се че има обективни хора....
цитирай
19. pvdaskalov - Повтарям това, което намирам за изключително съществено:
09.05.2013 19:03
"Интервютата на Борисов пред Кеворк и Сашо Диков показаха една ясна и категорична човечност на разумността и реалността. А тя е реалност, ясна за всеки. В България има бедност и безпаричие! Но за това не е виновен само Бойко Борисов, а много, много повече Костов и Станишев. Защо не смениха икономическата матрица? Защо не търсеха други икономически стимули –заеми от МВФ, развитие на стопанска структура, водещи направления и така нататък? Защо управленците мислеха само за себе си, а не за работни места, мислеха за олигархията, а не за друг модел на БВП! И когато натрупаха парите си, сега Бойко им бил виновен, че не бил използвал дефицита в други мащаби. Но той не можеше, защото на 100-ния ден от неговото управление, оставеният от Станишев дефицит от 4.9% не му даваше глътка въздух. Още със стартирането на мандата, хазната беше на минус 500 млн лв, фактурираната, надписана и неплатена работа за над 3 милрд. лв, а лева беше почти на половина - 45% под съмнение. И тези наглеци днес обвиняват премиера, че щял да бутне борда? Не той, а те му направиха капан, за да блокират борда, като видяха че губят изборите, но не успяха, защото бяха разпознати. Защо не използваха външно кредитиране - млн като Полша? Защо не преопределиха резерва, дълга, но не като Велчев, заради неговия интерес, а заради България?"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649929
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849