Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2013 14:37 - Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 5025 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Хубаво го прочетете това, приятели, бавно и внимателно... Ако трябва - няколко пъти! Вижте за какво става дума... И после пак им вЕрвайте, ако искате...

/от "Фейсбук"/
Росица Николова:
Я ПОГЛЕДНЕТЕ НА КАКВО СЕ НАТЪКНАХ!

Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП
…….
Кирил: Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило което трябва да съблюдаваме стриктно е да спазваме своята анонимност. Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка сега домакиня чието основна радост от живота е да гледа сапунени сериали. Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака. За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания . От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволеца пуска коментар присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителките профили. Тук Митко даде едно предложение, как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели.
Димитър: - Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно, единия акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другия в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите, и бързо се добива автоматизъм. В момента в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези подходящи са също Опера и Сафари. Не ми се е случвало да сбъркам и да пусна коментар под друг акаунт.
Елена: - Аз се опитах да си инсталирам Фаърфокс на лаптопа, които ми е предоставен, но ми иска администраторска парола.
Кирил: Които има такива проблеми - компютрите при Павел - той ще ви инсталира каквото е необходимо. Преминаваме нататък. Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници. Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетентен, а дисертацията му преписана, ако води скромен начин на живот, внушавайте, че има милиарди в швейцарски сметки, и т.н. Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. Дори и коментарите ви да не се приемат от случайно четящите ги, те ще се трупат като негатив към вашата фалшива самоличност, но и към истинската самоличност на атакуваните субекти. Основната цел е да се предизвикат пукнатини в имиджа и да се породят съмнения към тях. В този аспект трябва да сме търпеливи и настойчиви както капката дълбае камъка. Втората насока по която трябва да работите е да се създава всеобщо впечатление за безнадежност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите. Декларирайте съжаление към трудния живот на пенсионерите, приравнявайте живота в България с този в страни от третия свят, декларирайте склонност към емиграция и т.н. Тези неща и друг път сме ги говорили. Третият аспект по които трябва да работят доброволците е защита от така наречените "лоши" коментари за партията и политици от БСП. Значи, практиката показва, че влизане в спор по същество не е добра тактика. Проучванията показват, че най-добре работещата тактика е бързо да бъде изтикан коментара назад в списъка с коментарите. Времето напредна, за съжаление имам важна среща след 15 минути и ще трябва да ви напускам. Ще ви бъда благодарен да прегледате този документ, които обаче нямате право да изнасяте. Документа съдържа проучвания за поведението на интернет потребителите, кои са най-популярните интернет медии, а на последната страница са синтезирани изводите от проучването, които биха били много полезни в нашата работа.
Довиждане засега и успех.



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Кой не скача, е
15.02.2013 14:43
червен!
цитирай
2. muerte - Нищо ново под слънцето.
15.02.2013 15:42
Преди 2-3 дни Антон Кутев пак издаде цялата работа. Написах постинг за това, защото много от познатите ми (а и тук в блога) не вярват, че за интернет пропаганда се дават пари. Ами дават се!

http://muerte.blog.bg/politika/2013/02/12/kuti-raiyt-izdade-zaverata.1052389

А както и правилно предположих, ще има и другари, които ще го вършат безплатно.

Нищо ново под социалистическото слънце.
цитирай
3. morko - Сега публикувайте инструкциите на ...
25.02.2013 11:02
Сега публикувайте инструкциите на ГЕРБ как се фалшифицират избори ,тогава ще ви смятам наистина за почтени и честни.Иначе и вие сте просто манипулатори.Публикувайте го и нека хората да преценят на кой да вярват.
цитирай
4. marystaneva - А това ми го изпрати един приятел от "Фейсбук":
01.05.2013 19:21
УКАЗАНИЯ ЗА ПО-НАТАТЪШНАТА РАБОТА
НА ОБЩИНСКИТЕ И МЕСТНИТЕ ПАРТИЙНИ ОРГАНИЗАЦИИ НА БСП

След минималната ни загуба на изборите не трябва да се губи самообладание, няма място за тревога и страх от загубата ни. Напротив, и когато губим ние пак печелим – важи с всичка сила, особено за нашите организации, претърпели неуспех в изборите. Затова горе главите и на работа защото не след много време правителството на ГЕРБ ще падне и ще има нови избори. Подготовката за тях е изцяло във ваши ръце, затова спазвайте всичко което има в тези указания!

1. Общински съвети в които има мнозинство на ГЕРБ или заедно с други представени общински съветници трябва да се направи следното:

2. Не се противопоставяйте явно на решенията, които се вземат с мнозинство от противниците на ГЕРБ

3. Търсете хора от техните редици, които имат амбиция за директори, началници и други. Предлагайте сътрудничество (тайно) обещавайте и няма да се противопоставяте на техните желания и предложения.

4. Много важен момент в работата на общинските съвети е да се поставят наши хора начело в групите на ГЕРБ.

5. Ако има лица, които не можете да контролирате или не се поддават на по-горните предложения за кариера в работата, намерете начин те да бъдат отстранени и компрометирани пред обществото. Компрометирането в никакъв случай да не става от хора на БСП. Това трябва да стане от нашите в ГЕРБ.

6. Търсете и внедрете в редиците на ГЕРБ деца и внуци на бивши членове на БКП (по възможност млади хора), директори и началници, лекари, учители, управители на фирмии др.

7. Там, където в местните структури на ГЕРБ има водачи с изграден обществен авторитет, направете всичко възможно да бъдат отстранени и на тяхно място да се наложат нашите хора, предпочита се те да оглавят структорите в ГЕРБ и оттам целият местен състав на ГЕРБ.

цитирай
5. marystaneva - ...
01.05.2013 20:10
8. Да се избират лица, лежали по затворите за криминални
престъпления и да им се оказва необходимата подкрепа, за да влязат в структорите на ГЕРБ. Те да се ползват с неафиширана ваша подкрепа.

9. Внедрените от нас лица да се подкрепят неофициално и да не им се пречи, напротив, да се използват срещу онези местни лидери, които могат да обединят отново хората и да попречат на изборната ни победа в предстоящите скорошни избори.

10. Да се използват всички възможности на изпълнителната власт (кметове, зам. кметове и председатели на общински съвети и др.), за компрометиране на ГЕРБ. Опитайте да запазите нашите кадри в общинската администрация. Да не се завършва или да не се започва ново строителство там, където кметът е от ГЕРБ.

11. Да се образуват инсценировки с предварителни сценарии, следствия и съдебни дела срещу лицата, водили активна предизборна кампания срещу БСП. Да бъдат разпространявани слухове за тези лица в негативен порядък.

12. Важна основна задача е да се получи разцепление в редиците на ГЕРБ, да се избере ръководство на ГЕРБ, което да е съставено от наши подставени лица и да няма обществен авторитет. Това са задачите. Решението им, което трябва да започне веднага защото изборите са на прага ни."

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2648217
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849