Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 09:45 - Пак ви плашат с несъществуващи чудовища, пак ви мислят за прости... Докажете им, че не сте!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 6047 Коментари: 8 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пак ви плашат с несъществуващи чудовища, пак ви мислят за прости...
Докажете им, че не сте!


     Били ли сте някога в комисия по време на избори? Може би не, или поне повечето от вас не са били. Аз съм била много пъти. Има 7 човека от различни партии, които се контролират един-друг. В техен интерес е да се контролират. След преброяването на бюлетините резултатите се описват в протокол, а копие от него /преди беше извлечение/ се дава на представителите на всяка една партия и на членовете на комисиите. Това се прави преди да се тръгне за РИК, където се предават оригиналния протокол и чувалите с бюлетини. Бюлетините се броят само в СИК, а не в РИК, ЦИК или от Мишо Константинов в ИО. След обработката на протоколите и въвеждането на данните от тях, същите тези резултати - секция по секция, се публикуват на сайта на ЦИК и всеки може да провери дали тези данни съвпадат с данните от протокола от СИК. Няма как при това положение някой да фалшифицира каквото и да било, не разбирате ли? Всеки човек може да влезе в сайта на ЦИК и да сравни резултатите. Дори не се изисква регистрация. Преди години може би са манипулирали данните, но нямаше как да ги проверим. Сега просто не е така! Говорят ви глупости, защото ви мислят за прости... Обидно е...





Гласувай:
13



1. vmir - От първите демократични избори до последните съм участвал или като наблюдател, или
20.03.2013 10:22
в комисия и гарантирам, че никога не е имало и една подменена бюлетина в комисията, в която съм бил. Не е имало дори и опит за такова нещо. Какви са тези уж партийни лидери, които лъжат, че опонентите им щели да лъжат с броенето и отчитането, не искам да кажа, защото не обичам неприятните определения. Същите по същия начин лъжат хората в очите и за всичко останало, стига да съзрат и най-малката възможност за лъжа и измама, защото тактиката им е да демонстрират на себеподобните, че лъжата е непобедима и заради това, лъжльовците трябва да превърнат лъжата в норма, ежедневие и жизнена необходимост.
цитирай
2. tutankhamon661 - marystaneva
20.03.2013 11:44

Не само за този въпрос.
По принцип се възползват от незнанието на хората, за да разпространяват лъжи.
Понякога имам чувството, че слушам "Приказките на Шехерезада", но в черен вариант - толкова много измишльотини, слухове, легенди, митове ...




цитирай
3. marystaneva - Аз затова обяснявам...
20.03.2013 16:18
Искам хората да знаят! Колкото повече знаят, толкова по-лесно ще разпознават тези, които ги лъжат.
цитирай
4. vmir - Този вечер Лютфито мастито обясняваше по тивито как някой щял да сложи "само една точица"
20.03.2013 23:03
на конкурентната бюлетина, за да я направел недействителна. Този тип явно не знае, че бюлетините по закон се изсипват, разделят и броят пред очите на всички. За да може някой да си слага точици, трябва не само да ги слага пред очите на всички, но трябва да е извършил и редица други процедурни нарушения преди това, не само в избирателната секция, но и в определяне на състава й и поставянето на фиктивни представители на различните партии, а това е възможно САМО при еднопартиен монопол в района и утвърдена практика да се фалшифицират изборите ОРГАНИЗИРАНО от местната еднопрартийна управа, която не зачита законите на България.

Явно имаше предвид практиката на ДПС в малките населени места и се опитваше да я припише на политическите си опоненти. В моята избирателна секция нарушение не е имало никога, и въпреки, че никога не е имало гласове за ДПС, винаги е имало представител на ДПС. Винаги съм се чудил защо пращат хора където нямат нито структури, нито активисти, нито гласоподаватели, а хората, които са ни пращали са крайно неграмотни, инструктирани да бъдат крайно нахални в неграмотността и липсата на елементарна представа за законите и процедурите. Когато съм им обяснявал нелепостта и незаконосъобразността на претенциите им, са ми набирали GSM да говоря с "Хасанов", "Мехмедов", "Юсеинов" и т.н. с явното убеждение, че въпросния ще ме изкомандва да правя нещо извън закона и очевидната вяра, че аз ще му се подчиня. Абе, луда работа, не е за разправяне... просто да виждаш как превръщат неграмотността и незачитането на законите в своя сила за игнориране на закона и порядъчността. И когато ти изпратят един такъв неграмотен наглец, а друг се опитва по телефона да променя закона и порядъчността, ти идва да им извиеш вратовете заради наглостта им, а те се жалват, че ги мразели заради етноса им.

Само не си мислете, че неграмотниците им са само турци, поне в София за целта си купуват винаги българи. И все някакви трамвайджии, зарзаватчии и подобни, дето си мислят, че щом им е дал парите, значи който ги е пратил е някакъв Господ, който има правото да променя закони или да разпорежда на всички кое как да става.
цитирай
5. x2012x - Ако от тия що народа избира вече 23 години се докаже ,че е
21.03.2013 00:53
направил нещо добро за страната без да се облагодеталствал в своя полза ще докажете ,че няма чудовища . Те всички са чудовища ! Какъв избор и да направи човек все чудовище ще дойде .
цитирай
6. smirena - Хората не са чак толкова прости.
21.03.2013 06:04
Аз също съм била в СИК от първите демократични избори,почти всеки път,когато са се провеждали.Това ,което пишеш е вярно за градовете,в селата обаче положението е по-различно.Там няма представители на много партии.Има села,в които цялата комисия е съставена само от хора на една партия.Има села ,в които представители и наблюдатели на никакви партии не пристигат ,защото смятата ,че няма никакъв смисъл.
цитирай
7. theeconomist - .
21.03.2013 08:13
Тъжна герберска тлака!
цитирай
8. marystaneva - Открито и честно! Това е единствено правилният начин за провеждане на избори!
21.03.2013 10:12
От ГЕРБ искаме да има колкото може повече независими наблюдатели, за да се гарантира откритото и честното провеждане на изборите!

ГЕРБ е за пълна мисия на ОССЕ с колкото се може повече наблюдатели. Това заяви пред журналисти Красимир Ципов от ГЕРБ по повод среща на представители на партията с представители на ОССЕ.

http://www.focus-news.net/?id=n1762058
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2648472
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849