Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2013 15:20 - Има кой да ни чуе! Но дали ще го чуем ние? Имаме ли воля да го направим?
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 34193 Коментари: 55 Гласове:
32

Последна промяна: 05.05.2013 11:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Пак идват избори… А аз не спирам да си задавам разни въпроси… Много въпроси...
       Защо като знаем как и кои ограбиха държавата, унищожиха селското стопанство и леката промишленост, ликвидираха предприятията, крадоха безобразно, а някои дори се хвалеха как разпределят „порциите” във властта, накрая стана така, че едни други хора трябваше да понесат последиците от всичко това? Та нали тъкмо дългогодишното ограбване на страната, съсипаната ни икономика и крещящата липса на справедливост допринесоха най-много за бедността и за безработицата в страната? А световната криза ни дойде като „бонус”...

         Защо тъкмо тези, които се опитваха да оправят нещата, бяха наказани? И нямаме ли и ние вина за сегашното си положение? Къде бяхме 20 години, докато ни ограбваха? Спахме ли? Защо мълчахме тогава? И дали, ако не бяхме мълчали, някой щеше да ни чуе, да ни обърне внимание?

         Защо стана така, че се нахвърлихме тъкмо върху този, който се опитваше да върне държавността, да ни чуе, да оправи нещата, да сложи някакъв ред в държавата… Да, той не успя „да огрее навсякъде”. Допусна и грешки... И ние го наказахме. Но защо го наказахме не само за неговите грешки, а и за чуждите грехове? Въпреки това той /за разлика от някои други/ не ни се "разсърди", а ни разбра. Оттегли се. Върна властта, която му бяхме дали. Поиска прошка от нас. И после пак поиска доверието ни.

         Що за човек трябва да си, за да пренебрегнеш отново собственото си спокойствие и отдавна уредения си живот и да искаш да се занимаваш с нещо толкова неблагодарно като политиката? Пак няма да бъдеш разбран... Какъв човек си? Наивен ли си, луд ли си?! Нали си наясно, че каквото и да направиш, няма да дочакаш благодарност? Тогава – защо??? Защото вярваш в себе си ли? Знаеш, че сам, без нашата подкрепа, няма да се справиш... И въпреки това рискуваш. Или го правиш, защото вярваш в нас?! Ти хубаво ни вярваш, но дали ние си вярваме? Ще проработи ли здравият ни разум, за да те подкрепим отново или ще продължаваме да гледаме безучастно отстрани и да чакаме някой някога "да ни оправи”? Дали ще застанем до теб, за да градим заедно бъдещето на страната ни, включително и своето, или ще си стоим вкъщи, псувайки или мрънкайки против всичко и всички? Защото обикновено така правим… 

         Какво ще направим този път? Какво ще изберем – възможността за някоя далаверка, от която да „намажем” и ние или откритото и честно управление? На кого ще се доверим – на онзи, който ни обещава невъзможни неща или на този, който предпочита да е честен с нас, дори когато от истината той може да загуби, а нас - да ни заболи? Дали ще изберем да повярваме наивно на нечии неизпълними обещания или ще се стегнем, за да помогнем на държавата си в тези трудни времена и така да помогнем и на себе си? Ще можем ли да поемем своята отговорност за бъдещето си или ще продължаваме да разчитаме на поредния „месия”, лутайки се между вечните „Осанна!” и „Разпни го!”? Ще продължим ли инфантилно да „тропаме с крак” и да искаме „от всичко, по много, веднага” или ще постъпим отговорно, гласувайки не за онези, които ни обещават чудеса, а за тези, които са готови да работят? Все едни такива въпроси ми се въртят в главата напоследък...
        Борисов в зала "Арена Армеец" каза: "Не искам да обещавам неща, които не мога да изпълня, но мога да ви обещая финансово стабилна държава, европейски инвестиции и развиване на икономиката. Другото е работа, работа, работа."
           Не улицата ще реши проблемите на държавата ни… Те трябва да се решават в парламента.
           Има кой да ни чуе! Но дали ще го чуем ние? Дали ще го разберем? Дали ще го подкрепим? Имаме ли воля да го направим? Аз вярвам, че имаме! И ще гласувам! :)


image

ГЕРБ: ИМАМЕ ВОЛЯ!
Вярваме в хората! Заедно сме по-силни! И ще успеем!





Гласувай:
38



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
10.04.2013 16:00

Да, знае се кои разграбиха държавата, но лъжци и платени интриганти пак опитват да правят хората на луди. Е, ще намерят тук-таме някоя бройка. Обаче болшинството пак ще гласуват за ГЕРБ, заради което има много опити за сплашване в Интернет. В Blog.bg например става на лични съобщения, а понякога и чрез постинги. За онези, при които няма да свърши работа, Слави Бинев и Алексей Петров обещаха да подновят протестите. Следователно вече се готвят за подмяна на вота, ако не им изнася, т.е. ако ГЕРБ спечелят и мафията пак бъде завряна да не казвам къде.

Не вярвам на някой да му е къса паметта и да е забравил кой подписа загробващите договори, заради които хората протестират. Всяко предишно правителство остави по няколко "бомби със закъснител". С изключение на Борисов. А сега искат той да им е виновен. Страхотна наглост!

Знаят се тези неща и не вярвам да са забравени. Следователно ако някой ги отрича, просто лъже умишлено - къде от глупост, къде е от преследване на интереси. А има и известен процент неинформирани хора.
цитирай
2. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
10.04.2013 16:42

За БСП всичко се знае. Няма друга толкова компрометирана партия.

Аз се чудя на онези, които твърдят, че Костов бил най-големият ни държавник. Що за луд народ?!!!!? Точно по негово време стана най-голямото подаряване на печеливши предприятия за жълти стотинки - на свои хора. Знам един такъв - години наред съм му наблюдавал магариите отблизо. Получи от Kостов няколко "златни хапки" на безценица. Знаете ли за какъв човек става дума? Преживял 5 / ПЕТ / атентата /!!!!!!!!!/. Защо ли му се е случило, а? Cигурно от "доброта и честност".

Такива взеха най-хубавите парчета от "държавната баница". Даде им ги точно Иван Костов. И съм го видял с очите си, а не чета за него по форумите като разни виртуални хитреци, които грам не знаят за какво става дума.

Държавник бил! И аз мога да подарявам на приятели. То пък кой ли не може?
цитирай
3. diadokolio - Ще гласувам!
11.04.2013 06:30
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за позитивния пост и реалната възможност!
Да, разчистване бе трудно, защото имаше много мини.
Вторият им мандат ще е още по- труден, защото много са сърдитите.
Не, не съм член, но ги подкрепям и им се радвам, защото подсигуряват бъдещето на внуците ми, нищо, че ми е трудно.
Да, мъчно ми е, че се опитваха само с добро и устрем.
Когато искам плодове от дървото, аз бруля от излишните цветове и не ми е мъчно.
Вярвам, че ще си извлекат поука и ще проверяват всеки, защото не е достатъчна лоялност, а работа!
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
4. marystaneva - "Когато искам плодове от дървото, аз бруля от излишните цветове..."
11.04.2013 08:11
:) Страхотен пример! Благодаря! :)

И аз вярвам, че разумните хора ще гласуват за ГЕРБ. И искрено се надявам, че тъкмо те са болшинството от народа ни.
цитирай
5. vmir - У нас се защитават "правата" на всякаккви дегенерати и престъпници, за да се плюе по държавата.
11.04.2013 08:25
Държавата има нужда от защита както всички останали. Законите са измислени, за да се защитава държавата, друг е въпросът, че Сульо и Пульо плюе държавата, без да смята за необходимо да се позаинтересува какво още значи "държава", освен онова, което ехидни и безскрупулни престъпници непрекъснато повтарят, за да използват низките страсти на дегенератите и самозабравилите се.

Паплачта няма търпение да си разтури държавата, а далавераджиите правят всичко по силите си, за да я подкокоросват. Необходим е закон за защита на държавата от попълзновенията на простаците. Когато у нас е действал подобен закон, България е била далеч по-напред в международните класации, а днес у нас се честват като герои престъпниците, избили защитниците на държавата и нацията.
цитирай
6. kostadin - Каква е тази държава, която не може ...
11.04.2013 08:57
Каква е тази държава ,която не може да си произведе храната?
Интересно ми е ,ако нищо не произвеждаме от какво си мислите ,че ще живеете?
Европарите потъват в джобовете на чуждестраните консорциуми ,които за офис стая с телевон и комп.
Ние сме страната на кривите огледала

Преди изборите ГЕРБ казва Имаме воля!
Преди края на мандата е ясно Ялов е-мами
цитирай
7. demonwind - Определено няма да гласувам.
11.04.2013 09:38
За това статукво, срещу което уж протестираха, пък сега си трайкат - не! Предпочитам да заведа децата си на риба. А и за какво да гласувам, като тези избори са обречени - при най-чисто развитие на нещата, ГЕРБ и БСП заедно вземат не повече от 40 процента. При това коалиция между тези две партии е невъзможна (е, не е при условие че стане като с НДСВ, но това означава политическо харакири на Тиквич, което все пак не е изключено). Дори да приемем, че ГЕРБ се изхрачат в лицето на избирателите си и сключат коалиция с БСП, то останалите десет процента ще са разхвърляни между поне още две партии - ДПС и Атака. Което автоматически означава невъзможност за съставяне на правителство и парламентарна криза. Най-лошият сценарий (който е твърде вероятен) е банков срив и изкупуване на имотите на населението на смешни цени. Всъщност това е крайната цел на тези 23 години, без значение на цвета на управляващите.
Винаги съм бил оптимист, но в този момент усещам, че няма да бъде това, което трябва да бъде. Жалко за народа и май са прави ингилизите, дето се опасяват, че в началото на следващата година ще има вълна от емигранти - само дето този път няма да са само цигани, ами и оскотели бедни българи...
цитирай
8. demonwind - А, и да ви кажа коя партия ще спечели -
11.04.2013 09:39
Коалиция за Устойчиво Развитие и Европейски Ценности (КУРЕЦ) и тя ще влезе завинаги в нас ;)
цитирай
9. muerte - Верни са нещата, които си написала, но .....
11.04.2013 09:43
..... патетиката ми идва малко в повече.

ГЕРБ нямат алтернатива в момента, затова и ще спечелят, но важно е с какви хора ще се опитат да управляват. Защото ако нямат силен колектив зад себе си и господ да си, все ще се намери някой Юда. А у нас Юди много.

Не става да вкараш личния си лекар в парламента, както и повечето от колегите си (и децата им) - така не се прави успешна политика. Да, вярно е, че мат`ряла е слаб, но такива сме всички.

Поне според мен трябва този мандат да се акцентира повече върху социалната политика. Защото когато за 5 г. единственото, което не се променя е заплащането на хората нямаш шанс, колкото и да си добър и добронамерен. Естествено и обратното е вярно - не може да вдигаш безразборно заплати и пенсии, а масрафа да оставяш да се плаща след години (вижте Гърция). Въпреки, че колкото и да са зле, гърците пак са с пъти над нас.

Абе, темата е доста дълга, но за сметка на това сложна и комплицирана :-). Дано на 12.05. проявим малко повече разум, защото без него сме заникъде.
цитирай
10. alexs - Дръжте се за Волен той ще ви е спас...
11.04.2013 09:47
Дръжте се за Волен той ще ви е спасението за ГЕРБ.......
Ще накажете корумпираните костовисти
Имай предвид че след време умерените националисти ще диктуват дневния ред и тогава България ще си върне златодобива, а и защо да не започне отново уранодобива и тогава и за теб ще има работа полезна за България.....
„ Не си създавай кумири“-Библията
цитирай
11. vmir - Някой горе плаче държавата да му произвеждала храната.
11.04.2013 10:09
Може, за вносителите производители са държавите износителки, обаче той няма как да е вносител и трябва да научи разликата когато за държавата произвеждат собствените й производители, и когато държавата произвежда за собствените си производители. А тази незабележима за червените разлика е от земята до небето.
цитирай
12. vmir - Няма по-неграмотни и по-безотговорни от настоящите "националисти" тип атакисти.
11.04.2013 10:26
Тези нито знаят друго освен да се дръвчат, нито се опитват да научат нещо повече. Акълът им се простира до "Ще ви покажа аз, като стана министър" - когато камерите ги хванат в нарушение и им пратят акта с глобата. (Защото тяхното нарушение било нищо в сравнение с другите). Нито грам в повече разсъждение. А "мечтите" им за бъдещето се свеждат до личната им безнаказаност и нищо повече. Правят се на палячовци с единствената надежда да си избият заслужените подигравки с някакво докопване до власт, на всичкото отгоре са и продажници, които ще продадат България докато крещят безумно името й. Манталитет. Национализмът е най-хлъгавата политическа почва за изява и с него не се захващат хора с нормални човешки задръжки. Днес националистите реват за властта с единствената цел да си вдигнат процентчето за още някое местенце в повече, но ако им се даде цялата власт, само за две-три седмици ще запеят съвсем друга песен, защото те отлично знаят, че хората не са толкова глупави да им дадат всичко, което им искат.
цитирай
13. georgimet - Леле, колко заблудени хора!
11.04.2013 11:34
ГЕРБ е просто поредният вълк в овча кожа от глутницата на Държавна Сигурност. Други вълци са БСП, НДСВ, ДПС, АТАКА. ГЕРБ е най-бруталният, необразован и нагъл. Вижте данните на статистиката - дори държавната. Може и да ви просветне. В момента от всички чуждестранни инвестиции, евро-фондовете за 90%. В началото на мандата бяха 70%. Вижте общите суми, и ще видите, че чуждестранните инвеститори бягат. За фалиралите малки и средни фирми да не говорим. Или всички фалирали за вас са престъпници, които доказаният мафиот Бойко Борисов е наказал?
цитирай
14. анонимен - споделени мисли
11.04.2013 12:16
чета и си мисля-защо вечно чакаме някой да ни чуе? Не си ли спомняме приказката за неволята? Не разбираме ли, че докато чакаме някой да ни /извинявам се за израза/ оправи все ще сме в това положение. Толкова хора живеят и пътуват навън никой ли не се заинтересува как другите си управляват държавите, толкова ли е трудно да поискаме и да го направим и тук...:)
... до дядо Кольо- дано никой да не се вслуша в твоите думи- кой дядо Кольо ще преценява кой цветове да обрули-ами ако някой реши, че това трябва да са твоите деца или внуци...:( горските поляни затова са красиви защото на тях цъфтят различни цветя- на мен лично една градина само с един вид цветя/пък били те и най-красивите/ би ми била много скучна...лек ден на всички...:)
цитирай
15. vmir - 13. georgimet,
11.04.2013 12:50
Плачеш за инвестициите, но ти ще си вложиш ли парите в държава, където всеки реве срещу всеки, а освен това се реве и дирижирано, че държавата се управлява от мутри? Аз лично не бих си вложил там парите, ното бих ги вложил, където се реве за национализация, и толкова още глупости като тази, че всички са заблудени, и само викащите, плюещите и вайкащите се знаели какво става. Най-малко бих инвестирал там, където най-големите простаци и неграмотници нарочват управляващите за простаци и неграмотници, защото това значи, че същите няма да спрат, докато не си измислят причина за ми гепят парите. Не мисля, че е толкова трудно за разбиране, и никак не е трудно да се види, в сложни ситуации на най-големи разбирачи се правят онези, които най-малко разбират и не могат да проумеят, че между папагалствани констатации и работещи решения разстоянието може да е от небето до земята.
цитирай
16. marystaneva - Хубава дискусия се е заформила...
11.04.2013 13:29
Да кажа и аз нещо.

7. demonwind,
Нали знаеш, че гласовете на негласувалите реално се разпределят между останалите партии? Ако гласуваш, поне ще знаеш за кого си гласувал, а ако не - просто няма да знаеш къде е отишъл гласа ти.

9. muerte,
Това за патетиката е вярно... :( Една дървена глава ме беше ядосала, та заради това реагирах толкова емоционално. Все пак и аз съм човек...

10. alexs,
Ти - това, сериозно ли го мислиш?! Та този човек е болен... Иска да го мислим за Левски, а прилича на Хитлер... Той не е националист, а национал-социалист. Ако такъв получи твърде много власт, ще стане страшно... Години ще са ни нужни /ако оцелеем/, за да върнем демокрацията в страната... :( Напълно подкрепям мнението на 12. vmir за атакистите. Може и да има някои изключения, но са пренебрежимо малко на общия им фон.

13. georgimet,
Това с фалитите е поредната манипулация. Сигурно има и фалирали, но болшинството от закритите фирми просто са заличени служебно като недействащи. Включително и моята /ЕТ/. А ги броят като фалирали, което най-малкото е некоректно.

14. анонимен,
анонимен написа:
... до дядо Кольо- дано никой да не се вслуша в твоите думи- кой дядо Кольо ще преценява кой цветове да обрули-ами ако някой реши, че това трябва да са твоите деца или внуци...:( горските поляни затова са красиви защото на тях цъфтят различни цветя- на мен лично една градина само с един вид цветя/пък били те и най-красивите/ би ми била много скучна...


Едва ли diadokolio е имал предвид такова "брулене", за каквото говориш... По-скоро става дума за листите с кандидатите за депутати. Не само излишните или ялови цветове трябва да се брулят, а и изсъхналите или загнили плодове, та да имат повече сила здравите и да не се заразят и те. За съжаление, у нас май това не се получава... :(
цитирай
17. marystaneva - Относно инвестициите:
11.04.2013 13:35
Не е вярно, че няма инвестиции при управлението на ГЕРБ. Дори няма да ги изброявам. Просто напишете в "Google": "България нов завод" и ще видите колко много нови предприятия /основно малки и средни/ са открити по време на управлението на ГЕРБ! А предишните само рушаха или се хвалеха с инвестициите в строителния бранш - "балон", който накрая се спука... Днес много ясно се вижда, че има инвестиции не само инфраструктурата, но и в предприятия, не само във временна или сезонна заетост, а в трайни работни места. Но е много трудно - и заради кризата, а и защото 20 години преди това само е разграбвано... Трудно е само за няколко години да се възстанови икономиката на страната и да се увеличи производството, но хората от ГЕРБ показаха че имат воля и че могат да градят. И вярвам че ще продължат да го правят! :)


https://www.google.bg/search?q=завод+откри&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla%3Abg%3Aofficial&client=firefox-a#hl=bg&client=firefox-a&hs=Jym&rls=org.mozilla:bg%3Aofficial&sclient=psy-ab&q=българия+нов+завод&oq=българия+нов+завод&gs_l=serp.3...6166.11957.0.12279.20.19.1.0.0.0.624.3180.5j11j0j1j0j2.19.0.ernk_timepromotiona..0.0...1.1.8.psy-ab.M7VZwfgdUSk&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.44770516,d.Yms&fp=a55f15df1a8c34a7&biw=1024&bih=601
цитирай
18. sande - Един трезв глас, почтен, благороден, сериозен, отговорен, реалистичен ...
11.04.2013 13:57
Благодаря Ви, госпожо!

Ще чуем още много думи на омраза, на презрение към всичко, на неуважение към нищо, на безпътица и жалки ругателства.

Споделям изразените от Вас мисли и оценки.

Докато има разум, трезвост, добронамереност, споделеност, желание за участие , надежда и вяра - нищо не е загубено.

Поздравления!
цитирай
19. tutankhamon661 - 13. georgimet - Леле, колко заблудени хора!
11.04.2013 13:58
georgimet написа:
ГЕРБ е просто поредният вълк в овча кожа от глутницата на Държавна Сигурност. Други вълци са БСП, НДСВ, ДПС, АТАКА. ГЕРБ е най-бруталният, необразован и нагъл. Вижте данните на статистиката - дори държавната. Може и да ви просветне. В момента от всички чуждестранни инвестиции, евро-фондовете за 90%. В началото на мандата бяха 70%. Вижте общите суми, и ще видите, че чуждестранните инвеститори бягат. За фалиралите малки и средни фирми да не говорим. Или всички фалирали за вас са престъпници, които доказаният мафиот Бойко Борисов е наказал?



Ехеее ..... любимото!

Подхвърля някой из Интернет "Борисов е виновен за вълненията в Корея" и това моментално става "доказателство", че е мафиот.

В същото време Mаргините били "репресирани" и нямало доказателства срещу тях/!!!!!!/.

Добре си, добре сиииии ....

Ма, нали знаеш - Борисов е виновен. Така е най-лесно.

цитирай
20. georgimet - гласувайте за когото си поискате
11.04.2013 14:04
Не съм и очаквал, че ще се съгласят с мен хора, харесващи управлението на ГЕРБ. Подобни хора въздишат по режима на Тодор Живков. С хора като тях просто не се спори, защото те вярват на ГЕРБ. Сигурно е манипулация изсечената гора, назначаването на мафиоти в ДАНС, беззаконието в банковата система, насърчавано от властта. Вярата ви в ГЕРБ е по-силна от разума. Да сте живи и здрави, в спора се ражда истината.
цитирай
21. georgimet - другарю...
11.04.2013 14:11
tutankhamon661 написа:

Подхвърля някой из Интернет "Борисов е виновен за вълненията в Корея" и това моментално става "доказателство", че е мафиот.
В същото време Mаргините били "репресирани" и нямало доказателства срещу тях/!!!!!!/.
Добре си, добре сиииии ....
Ма, нали знаеш - Борисов е виновен. Така е най-лесно.

Доказателства, че Борисов е мафиот има. Ако ги оспорвате - ваше право. Не знам що ми приписваш някакви Северни Кореи... За Маргините - не съм компетентен, ти явно си. Борисов е виновен за много неща, както и Костов, Станишев и т.н. Имам конкретни данни, не плюя срещу хората случайно. Определено съм добре, защото чета различни източници и си съставям сам мнение. Дано и вие правите същото, ама надали :) Гласувайте за ГЕРБ и си харесвайте простака Бойко, щом вярвате, че по-добър политик не сте в състояние да издигнете. Това говори за вас повече от достатъчно :)
цитирай
22. marystaneva - Трябва ни вяра, надежда и воля! И различни мнения - също! :)
11.04.2013 14:13
20. georgimet,
Няма нищо по-важно от свободата да имаш различно мнение и да можеш да го споделяш без страх. Това и харесвам на демокрацията! Нищо че и тя, също като асфалта, не става за ядене... ;)

sande написа:

Ще чуем още много думи на омраза, на презрение към всичко, на неуважение към нищо, на безпътица и жалки ругателства...
...Докато има разум, трезвост, добронамереност, споделеност, желание за участие , надежда и вяра - нищо не е загубено.

18. sande,
Ако нямаме разум, трезвост, добронамереност, споделеност, желание за участие , надежда и вяра, що за живот би било това? :)
цитирай
23. tutankhamon661 - 20. georgimet - гласувайте за когото си поискате
11.04.2013 14:23
georgimet написа:
Не съм и очаквал, че ще се съгласят с мен хора, харесващи управлението на ГЕРБ. Подобни хора въздишат по режима на Тодор Живков. С хора като тях просто не се спори, защото те вярват на ГЕРБ. Сигурно е манипулация изсечената гора, назначаването на мафиоти в ДАНС, беззаконието в банковата система, насърчавано от властта. Вярата ви в ГЕРБ е по-силна от разума. Да сте живи и здрави, в спора се ражда истината.



За банковата сфера съм съгласен - действително има безброй случаи на променени договори. Само не разбрах защо и за това Борисов да е виновен?

Много лесно определяш хората като "мафиоти" - само по платени драсканици из Нета. В същото време оправдавате Галеви, от които е пропищял цял регион! Не забелязваш ли двойния аршин?

А един от най-големите, но устойчиви абсурди е свързването на Борисов с Тодор Живков - САМО И ЕДИНСТВЕНО понеже му е бил охрана. Tова е толкова трагикомично, че просто няма смисъл да се коментира. По същата логика нищо не пречи да изкараш и Костов комунист - още преди 1989г работата му е била свързана с политика, идеологии и т.н. Tова определено го прави по-голям комунист от Борисов.

цитирай
24. demonwind - 16. marystaneva
11.04.2013 14:29
Предполагам знаеш, че не моя, твоя и на другите глас определят нещата, а едни 300 000 мъртви души (може вече и да са повече)... ;)
цитирай
25. rakurs - Да не забравите да гласувате,
11.04.2013 14:35
кой да легитимира партииите на червените кхмери или военната хунта.
цитирай
26. georgimet - до tutankhamon661 и подобните му
11.04.2013 14:54
tutankhamon661 написа:

За банковата сфера съм съгласен - действително има безброй случаи на променени договори. Само не разбрах защо и за това Борисов да е виновен?

Защото от ГЕРБ зависеше кой е шеф на Българска Народна Банка (БНБ). Тя има задължението да контролира всички банки в страната да спазват закона, има право при констатирани нарушения да поеме управлението на всяка банка чрез квестори. Променените договори са само един от проблемите. В договорите по начало има клаузи, противоречащи на български и ЕС закони. В момента съдя една банка, та знам. Бойко се заканваше да махне и разследва шефа на БНБ Иван Искров. Нищо не направи.

tutankhamon661 написа:

Много лесно определяш хората като "мафиоти" - само по платени драсканици из Нета. В същото време оправдавате Галеви, от които е пропищял цял регион! Не забелязваш ли двойния аршин?


Как разбра какво чета и че оправдавам Галеви? Знам, че са мафиоти.

tutankhamon661 написа:

...е свързването на Борисов с Тодор Живков - САМО И ЕДИНСТВЕНО понеже му е бил охрана.

Не ги свързвам заради това. И двамата са неуки и прости, и имат еднакви схващания и похвати в управлението. Искат ред и дисциплина на избирателите, но не и сред "елита" на партията. Не забравяй, че ГЕРБ си има шеф на ГДБОП, който откровено казва, че иска да се върне режима на Тодор Живков: http://www.youtube.com/watch?v=1AxfWZubKAc
Един от малкото ценни моменти на bTV :)
цитирай
27. marystaneva - Проф. М. Константинов: "Ако не гласувате, гетото ще решава!"
11.04.2013 14:58
Ако всички българи гласуват, ще решават те! Няма как да решават нито гетото, нито дори 300 000 "мъртви души". Ние сме много повече и тъкмо заради това нашите гласове са много по-важни!
цитирай
28. tutankhamon661 - georgimet
11.04.2013 15:31

Хубаво викаш да махне Искров, но нали помниш какво се случва при такива опити?
Ако го махне, е диктатор. Ако не го махне, е "с тях". Винаги има някой против. Това му връзва ръцете.

Както казах, нарушенията на банките са факт. А ти се замисли колко много неща включва словосъчетанието "зависеше кой да е шеф"! Не може да се говори еднозначно. Tова е държава, а не събрание на вход или квартална градинка с трима души на кръст.

Колкото до видеото, виж го пак! Забрави подвеждащото заглавие, което съдържа една гнусна лъжа. Никой не казва, че "мечтае". Tова, което твърди, е признато от абсолютно всеки средноинтелигентен и среднообразован човек - диктатурата най-успешно се бори с престъпността. Неоспорим факт! Не защото е най-добра, а защото връзките в силовите структури са най-здрави и звената работят. Именно в МВР - нали е диктатура.

Погледни пак видеото!

http://www.youtube.com/watch?v=1AxfWZubKAc

Това е гнусна манипулация - никой не казва, че "мечтае".




цитирай
29. vmir - Фараоне, с едновременно елементарен и в същото време неподозиращ, че очите на другите не виждат единствено онова, което виждат неговите,
11.04.2013 16:09
няма как да се разбереш. Горе е написал, че одобряващите управлението на ГЕРБ въздишали за режима на Т. Живков. Всичко нататък следва от същата вяра на тези прости хорица, и след като се поддават на такива елементарни лъжи, няма как да очакваш разум от тях. Къде по-лесно за простия е да нарече умните прости, вместо да се захване да поразвие и той своя ум.
цитирай
30. ok3223 - Станева, станева ...
11.04.2013 17:13
Каак можа да напишеш горните лъжи ...
Колкото и да се стараеш, и последния наивник разбра какво е полицейска хунта.
Да бяха добри полицаи бе късмет за българите. За добър полицай се иска много ум и знания, каквито на Тиквата и ординареца Цуци липсват.
Единият е мафиот и дефектен по начало, а другият без скруполна и амбициозна 0.
За 4 год. доказаха категорично, че за нищо не стават, за управници - хептен.
За айдуци, да. Цуци заработи 6 апартамента, а сухото през мандата тепърва ще се покаже. Следите остават.
Метресата на Тиквата Бориславова, настрои фотоволтаични комплекси през мандата на ГЕРБ и се надява, следващите 20 год. да издои от българите със скъпия ток изкупен от тях, нови стотици милиони, и ги прибави към спечелените 250 с неговата безкористна помощ.
Такива са фактите ...днешни.
Не можеш да чакаш от върба грозде, и от Боко Тиквата и ГЕРБ, от полицейска хунта да направи нещо полезно за българския народ и държава.
цитирай
31. ok3223 - В мирчо, бабин ...
11.04.2013 17:32
Със мозъка на пекенез
лъжи все сричащ.
Защо бе злобен пес
ти хората наричаш.
Простаци, прости.
Тук, всички до един
посочени от тебе,
са много по-добри
от теб ...
мошеника пореден.
цитирай
32. georgimet - Тутанкамонееееее, Тутанкамоне...
11.04.2013 17:44
tutankhamon661 написа:

Хубаво викаш да махне Искров, но нали помниш какво се случва при такива опити?
Ако го махне, е диктатор. Ако не го махне, е "с тях". Винаги има някой против. Това му връзва ръцете.
...
Погледни пак видеото!
Това е гнусна манипулация - никой не казва, че "мечтае".

Доколкото помня, Борисов доста хора уволни изведнъж, без да се притеснява от обвинения в диктатура.
tutankhamon661, щом вярваш, че Борисов и ГЕРБ са направили всичко възможно, спирам. С верващи не се спори, те чуват само каквото искат да чуват, и после знаят само нещата, които са чули.
цитирай
33. marystaneva - 30. ok3223,
11.04.2013 18:06
Пусна ли вече фабриката за кал? Добре че си ти да ни кажеш кой какъв е... Ама иди да им кажеш и на тези от Интерпол, от Европол, от другите партньорски служби, които непрекъснато твърдят, че работят отлично с Борисов и Цветанов и въобще с българските служби! И да не забравиш да информираш неинформираните от ЕНП:

Марио Давид, зам.-председател на Европейската народна партия:
"Изключително много вярваме във вашия успех на изборите на 12 май! ...За вашите опоненти мога да кажа, че колкото по-силно викат, толкова по-ясно е как се изнервят преди предстоящите избори. ...Трябва да ви похваля за борбата срещу корупцията, допълни евродепутатът. Парите, които ЕС е готов да даде по структурните фондове в България, са толкова много, защото ЕС вярва, че в България тези пари могат да бъдат употребени по правилния начин..."

Джоузеф Дол, председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент:
"Стабилността в България днес минава през нов мандат на ГЕРБ! ...Видях метрото, видях километрите магистрали в строеж. Браво на ГЕРБ! ...Асфалтът, както и големите инфраструктурни проекти, дават храна на работниците, които работят по тези проекти. Това дава храна на над 5000 души. Когато виждам неславното състояние на някои пътища в страната, които още не са рехабилитирани, се питам дали наистина някои вместо да действат, не са яли асфалт в продължение на години”? ...Днес България заедно с Германия е призната като първенец в управление на бюджета. Финансовото управление е залог за доверие. А който казва „доверие”, казва „инвестиции”!

Джонатан Алън, британският посланик:
http://www.blitz.bg/news/article/193307

"Инвеститорите се хвалят, че тук вече не им искат подкупи! България се развива със скорост, двойно по-голяма от скоростта в общата тенденция на ЕС."

И още:
3600 организирани престъпни банди действат на територията на Европа, българите сред тях са рязко намалели в сравнение с преди 4 години. Това съобщи в Брюксел вчера евродепутатът от ЕНП Вероник Матийо, която е член на специалната комисия по организирана престъпност, корупция и изпирането на пари в ЕП. Тя се срещна с бившия вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1911166
цитирай
34. vmir - Старшинка, човекът го раздава антикомунист, а ти го мислиш за много по-прост,
11.04.2013 20:08
щом пещерен болшевик като теб, дето неведнъж напиняш да се колят всички антикомунсти, му се пишеш защитник. Я ни разкажи колко си умен, когато в името на революцията го играеш защитник на “гадовете”, дето само куршум ги оправял. Що не му обясниш колко велико нещо са убийствата на такива като него? Недей да скромничиш, де, намерил си си кой да ти вярва, кажи му и цялата истина, дай му шанс да се съгласи с теб, вместо да си мечтаеш тайно кога и на него ще му дойде реда да му теглиш куршума? Не е хубаво да се лъжат хората, дори и зад стихоплетства, лъжата си остава лъжа и измама.
цитирай
35. ok3223 - Говориш наистина простотии... СТАНЕВА.
11.04.2013 20:37
Тези лекета, политици от ЕНП,(по нашенски народняците), е толкова народна, колкото аз съм комунист.
Ги интересува само едно. Техен човек, от тяхната партия, па бил и мафиот от класа, като тиквата, да е начело на държавица от ЕС. Това им дава един глас в повече в съвета на министрите на ЕС, който в определен момент може да се окаже решаващ при изгодни за тях решения. Само това ги интересува, затова го крепят и хвалят.
А това, че е вагабонтин и абсолютно негоден за поста който заема, на тях им е през онази работа. Щом го изберем и е послушен, винаги съгласен с тях, това ги интересува. Другото е наш проблем.
Че сме последни по всички показатели, че от глад и мизерия се самозапалиха 6-ма бедняци българи, в резултат от до разсипването на икономиката от полицейската хунта ГЕРБ.
Хич и не ги засяга, не ги боли.
Такъв е подходът към на нас и нашите проблеми и на САЩ и ЦРУ. Хич им не дреме за теб и мен.
Само да могат и последната стотинка ще ни вземат без да им мигне окото.
Виж американските ТЕЦ - ове ... Мариците 1 и 3.
Договорите подписани с Ив. Костов от тях. Как с вложени 2-3 милиарда те са се подготвили да измъкнат цели 30 милиарда от опроселия български народ, с прескъпия ток, който държавата по договори, е задължена да купува от тях цели 30 години.
КАК ТИ СЕ СТРУВА ТАЗИ РАБОТА, А?
Тези ни продадоха и продават за рушвети и лични услуги и приятелства.
Костов Мариците, а Тиквата сега готви и БДЖ .
В тези негодници няма нищо българско и родно.
ТОВА СА БЪЛГАРОУБИЦИТЕ, ГРОБОКОПАЧИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
Ако си честен човек, за каквато претендираш, сама ще видиш и признаеш това.
Ако си честен човек и българофилка ...
цитирай
36. staler - простете че ви се включвам в парт...
11.04.2013 20:52
простете че ви се включвам в партииното събрание но веднага ще споделя оптимизма ви--боико ще е .тои е правилния човек,в него е инвестирано много и е добре проучен също така.има и още много какво да даде ,наи малкото да си дораследват атентата.--що народ чака тия резултати..и непременно да включи никито младенов--като вицепремиер защото трябва да има приемственост---дянков си отива за вашингтон ,никиту идва от тел авиф.между другото един въпрос г-жа станева---десният борисов каза че няма как ,ще завие малко наляво...в течение ли сте да ли е оттренирал тоя пирует или няма страшно --така ли иначе това правителство беше я ерусалим,я в анкара,я в вашингтон и не му остана време да се занимава с ни с лява ни с дясна политика?.чул ли е десния борисов че преди да дига миним. заплати,трябва да събере данъци/включит. и от златев и бориславова/,а за да събере данъци,трябва да култивира работеща МЕСТНА икономика?"култивира"--станева,виж колко просто звучи,пък зад нея се крият тонове КОНПЕТЕНТНА,ЧЕСТНА правителствено-институционална работа....от която борисов хабер си нема. както разбира се и всички предишни управлявали....както за съжаление и следващите дето са ги проектирали да ни управляват...може би греша,герб и борисов имат план-програма?конкретна,по отрасли,пера,структури и нива с цели и срокове?с ресурсно и кадрово обезпечение?......що ли се съмнявам---трябваше хора да изгорят,че политиците ни вкупом да видят некои нередности с ерп-тата/по точно казано--последиците от престъпната си политика?.
цитирай
37. vmir - 36. ok3223,
11.04.2013 20:57
Старшинка, не лъжи като дърт циганин. Лично съм ти забранявал да коментираш в блога ми заради болшевишки призиви. И не се прави, че не разбираш, че инвеститорите, които твоят кумир Р.овч. обещава за АЕЦ Белене, ще построят тук АЕЦ без да имат гарантиран с договор пазар и печалба и от кого щяха да бъдат измъкнати 200 - те милиарда, обещавани от Станишев. Разбирам ти злобата, но това е живота, пък ако не можеш да живееш без кражби, измами и клевети, никой не ти е виновен.
цитирай
38. ok3223 - Бе нищожество
12.04.2013 06:19
В мирчо-о
Какво ти разбира кифлата от морал и политика. Та ти до вчера закриваше БАН с Дянков.
Белене ще бъде построена, защото след 5 год. АЕЦ" Козлодуй", поради изчерпан ресурс ще бъде спряна, и остават фотоволтаиците на Бориславова и Златев, и американските ТЕЦ-ове, Мариците 1 и 3.
А тока произведен в тях е много скъп.
Това ще постави на колене българската икономика и народ.
Произведеното с тази скъпа ел.енергия ще е скъпо и не конкурентно способно.
А народът ще студува, защото не може да плати за скъпия ток.
И бунтовете, защо не и революцията се случват ...
Само от АЕЦ тока е най-евтин и екологично най-чист, за сега по евтин няма. За това се строят нови стотици АЕЦ по света.
Това, което е добро за Германия и Австрия, не е добро и не може да си го позволи България, дааже САЩ и Китай.
Вятърни генератори и фотоволтаици... масово.
Затова таам са много малко.
цитирай
39. vmir - Старшинка, хубаво са те подковали в пенсионерския клуб на БСП, ама са прпуснали да ти кажат:
12.04.2013 07:41
1. Че, в “евтиния ток” от Козлодуй не са включени амортизацонните му отчисления, които на киловатчас произведен от АЕЦ са рекордни за всички видове производства на ел. енергия, и ако заради пропагандата не бяха ликвидирани правилата на нормалното счетоводство, Козлодуй щеше да си е възстановил капиталовложенията и нямаше да съществува въпросът “за или против АЕЦ” и какво ще правим след него, защото щеше да си е осигурил отдавна парите не само за следващото поколение реактори, но и за поне още една АЕЦ.

2. Че, “евтиния ток” от Козлодуй не са включени капиталовложенията за електропреносната мрежа, които са повишени от дългия път до потребителите заради разполагането на Козлодуй на границата, с което разстоянието до потребителите му се увеличава 2 пъти, и пак с толкова са увеличени и капиталовите инвестиции за мрежата. Не е трудно да се сети човек, стига да не слуша далавераджиите в БСП.

3. Че, в “евтиния ток” от Козлодуй не са включени нито разходите от загуби по ел. преносната мрежа, нито разходите за поддръжката и експлоатацията й, които също са двайно по-високи заради граничното разположение на Козлодуй.

4. Разполагането на АЕЦ Белене ОТНОВО на границата и само на стотина километра от АЕЦ Козлодуй увеличава не 2 пъти капиталовложенията и разходите за пренос на егергията от нея, а над 3 пъти, защото ще трябва да предава ел. енергия оттатък покритите от АЕЦ Козлодуй площи. С отчитане на тези укривани от БСП глупашки преразходи, цената на доставената от Мариците “скъпа” ел.енергия до потребителите е почти двойно по-ниска от тази на Козлодуй и недай Боже Белене.

5. Цената на ВЕИ непрекъснато пада, след години със сигурност ще е с пъти по-ниска от другата, а за рядко населени и отдалечени райони още сега е по-евтина, защото се произвежда на място и без нуждата от километрични електроснабдителни мрежи и поддържащите ги служби.

6. Всички прогнози за енергопотребление на глава от населението сочат спад в бъдеще, а отсега в България се произвежда над два пъти повече от необходимата ел. енергия дори при краткотрайното екстремно енергопотребление.

7. Делът на ВЕИ в общото енергопотребление ще се увеличава със закономерното спадане на цените й и повишаване цените на енергията от АЕЦ поради изчерпване на плутония и качване цените за съхранение и преработка на ядрените отпадъци.

Не очаквам благодарност за ограмотяването ти, защото нищо човешко не ви е познато на вас болшевиците, вие сте по-лоши и калпави от диви зверове, а без лъжи, клевети и измами, ще измрете от глад до един. Злобни сте, защото по татово прост старшинка-партиен натегач като теб получаваше в пъти повече от учител, лекар и инженер, но злобата ви и отмъстителните ви интриги няма да върнат комунизма, дори да не оставят камък върху камък или читав човек у нас. Радвам се, че има справедливост, жалко само, че и децата си учите да бъдат същите простаци като вас, но доброто е, че все повече от тях се извръщат с отвращение от подлостите ви.
цитирай
40. marystaneva - Vmir е прав.
12.04.2013 08:30
Цената на електроенергията от ВЕИ непрекъснато пада и ще продължава да пада. Сега произвеждаме не 2, а 3-4 пъти повече електроенергия, отколкото потребяваме. След прилагане на мерките за енергийна ефективност ще потребяваме още по-малко. А технологиите непрекъснато се развиват и след 5 години може да има много по-нови и ефективни начини за производство на електроенергия.

36. staler,
ГЕРБ не е чисто дясна, а народна партия от типа център-дясно, така че би могла да си позволи и някои по-леви мерки като увеличение на пенсии или МРЗ например. Какво е програмата? Един изписан лист хартия... Всяка партия го има и какво от това? ГЕРБ показаха как могат да работят. Разсекретяване на всички договори, за да види обществото кой как го е крал, контрол - за да се запушат течовете и да се увеличат приходите в хазната и създаване на благоприятни условия за инвестиции и развитие на инвеститорите и производителите от "белия" сектор, за да достигнем онова ниво на икономически растеж, при който единствено може да се създадат работни места в производството, а не в администрацията /както се канят да го направят някои други, за да отчетат изпълнена бройка/.
Или както каза г-н Борисов:
"Не искам да обещавам неща, които не мога да изпълня, но мога да ви обещая финансово стабилна държава, европейски инвестиции и развиване на икономиката. Другото е работа, работа, работа."
цитирай
41. staler - това което сме видели от борисов са ...
12.04.2013 10:02
това което сме видели от борисов са приказки,приказки,приказки за магистрали и резане на лентички,лентички,лентички на обекти строени с мащаби не по различни от тези на крадливите предишни правителства.финансовата стабилност я имаме от въвеждането на вал.борт и тя не е вътрешно постижение--международните кредитори ни я наложиха/и с право разбира се/за да са спокоини за плащанията по дълга.разсекретяването се случва сега-след протестите и оставката.ако за вас една партиина програма за управление е лист хартия,в норм.държави тя е обществен договор на политиците с гражданите.сделка--даите ни властта а ние ви даваме това и това.кои крал ,кои не,никои няма осъден.........чакаите ги вие инвеститорите в производството,тя америката се е напънала с целия си управленски потенциал,финансови,индустриални,политически и пр.възможности да върне инвеститорите ,па среща трудности,а вие дето и лист хартия нямате нарисуван ще го постигнете.
цитирай
42. ok3223 - Не ми се се влиза в подробности с дилетанти, вмирчо.
12.04.2013 10:12
Които "минават" за учени. Всяка жаба в нейния гьол. Ами вмирчо, я си представи, че съм мноого по учено от теб. Което е чиста истина.
Наскоро академика, председател на БАН, супер специалист в тази област каза." Че, ако 3 и 4 блок не Козлодуй не бяха спрени, тока от тях, понеже отдавна са се изплатили, е щял да струва по 5 ст. на кил/час."
Същото се отнася и за работещите блокове, които отдавна са се изплатили и надплатили.
Кой ти каза, че амортизационни отчисления не се правят в АЕЦ" Козлодуй".
Тогава, с какво се е изплатила?
Пишеш глупости. Ще снесеш още малко глупостта, че ТЕЦ Мариците 1 и 3 не са ламя, която изяжда доходите на българина с високи сметки за ток, а истинско щастие. Защото дава възможност на САЩ бизнес-акули, да заграбят от българите цели 30 милиарда.
Благодарение на престъпен договор, с престъпни и неизгодни за България клаузи, сключен от рушветчията Иван Костов, с американска компания.
Тока от ВЕИ ще поевтинява, и след и по прогнози след няколко стотици години ще се "изравни" с цената но тока от АЦ.
Гладна кокошка просо сънува. Един съвет.
Сядай си на отънелия задник и не се опитвай да го мериш със слонове.
СТАВАШ ДОСАДЕН И СМЕШЕН ...
цитирай
43. ok3223 - Написал го е умен мъж.
12.04.2013 10:24
staler написа:
това което сме видели от борисов са приказки,приказки,приказки за магистрали и резане на лентички,лентички,лентички на обекти строени с мащаби не по различни от тези на крадливите предишни правителства.финансовата стабилност я имаме от въвеждането на вал.борт и тя не е вътрешно постижение--международните кредитори ни я наложиха/и с право разбира се/за да са спокоини за плащанията по дълга.разсекретяването се случва сега-след протестите и оставката.ако за вас една партиина програма за управление е лист хартия,в норм.държави тя е обществен договор на политиците с гражданите.сделка--даите ни властта а ние ви даваме това и това.кои крал ,кои не,никои няма осъден.........чакаите ги вие инвеститорите в производството,тя америката се е напънала с целия си управленски потенциал,финансови,индустриални,политически и пр.възможности да върне инвеститорите ,па среща трудности,а вие дето и лист хартия нямате нарисуван ще го постигнете.


Вашето е приказки на провалени ченгета, опитващи се да минат за политици.
цитирай
44. анонимен - http://www.erepublik.com/en/referrer/kinovar
12.04.2013 11:18
Здравейте всички!
Започнах да играя една онлайн игра, която ме обзе целия.
Става въпрос за играта еРепублик, може би позната за част от вас.Във нея всеки играч може да подпомогне развитието на нашата еСтрана.Във нея, както във реалният живот има Президент, правителство, парламент, армия, частна войска и какво ли още не!
Всеки играч индивидуално може да направи своя кариера като търговец, политик, журналист, армеец, посланик, а защо не и като президент!!!
Играта е наистина завладяваща, а във момента, нашата еРодина има огромна нужда от нови попълнения. България е прилично силна държава, но сега е подхванала борба със много силен противник, ако не най-силният, затова, че всяка помощ ще бъде от полза. Ако проявявате интерес към играта може да цъкнета на следващия линк:
http://www.erepublik.com/en/referrer/kinovar
цитирай
45. vmir - 42. ok3223,
12.04.2013 11:42
Абе старшинка, питай някой що е логистика, бре. Няма и това да ти обяснявам. Колко разбираш от амортизационни отчисления, си личи по това, че пробутваш оперативните разходи за себестойност. Така правеше Политбюро, същия трик използате и от БСП, а Мариците си начисляват в себестойността и амортизацията. За другото няма да се повтарям, не съм длъжен да ви ограмомотявам. Вместо да дрънкаш глупости, спомняй си с умиление как си вземал няколко учителски заплати за мерака да трепеш враговете на Партията. Глупак.
цитирай
46. kostadin - ГЕРБ е най великата сила в БГ -област ...
12.04.2013 14:21
ГЕРБ е най великата сила в БГ -област от ЕС!При тяхните избори населението рязко се покачва и броят на имащите право на глас надхвърля до 1 000 000 души имащите право на глас при избори през околните 15 години.Това ,че сме нация с отрицателен прираст е подла лъжа тиражирана по цял свят от комунистите...Е ,то и в ГЕРБ повечето са такива,но поне казват ,че ги мразят.
цитирай
47. vmir - 44. kucheto2 - http://www.erepublik.com/en/referrer/kinovar
12.04.2013 14:35
Тези симулации са много полезни, но аз вече съм ангажиран сериозно в няколко. Направих си регистрация (правилата са дълги и нямах време да ги прочета) и се оказа, че трябва да освобождавам родния си град от чуждестранна окупация. Сега обаче нямам време за целта, ще оставя освобождението за нататък.
цитирай
48. morko - Интересно, защо Доган ви кара да се ...
16.04.2013 14:11
Интересно,защо Доган ви кара да се възмущавате ,че "разпределя порциите",а Борисов не ви дразни с това "Построих ,дадох ,купих"-не става ли въпрос за едно и също.Който управлява ,той казва къде ще строи ,къде и какво ще се купува и всичко разбира се с парите на всички ни .И предишните и особено ГЕРБ наблегнаха много на строителството .Но само наивник може да смята ,че го правиха за хората-просто от строителството спокойно се отклоняват около 60% от парите и отиват при правилните хора.Ако се вдигнат пенсиите обаче просто трябва да се плащат без да може да се открадне и една стотинка.А пък какви са ги вършили Цветанов и Борисов и как са управлявали и се канят отново до управляват чух много ясно на вчерашната пресконференция на Главния Прокурор
цитирай
49. marystaneva - 48. morko,
17.04.2013 12:51
Не е така. Доган "разпределяше порциите", тоест той еднолично решаваше кой колко да лапа, а Борисов /не лично, разбира се/ строи и отпуска средства за неща, необходими за цялото общество. Какво построи Доган - хотелите си и прословутия "Цанков камък"?! С парите на всички ни, нали така?! На колко болници е дарена или са отпуснати пари за закупуване на специализирана апаратура по време на мандата на ДПС с премиер Сергей Станишев? Имаше бум на строителството, но се строяха предимно частни офис сгради и молове. А при ГЕРБ се строи предимно инфраструктура и обекти - публична собственост, които са за обществено ползване. Построеното стриктно се наблюдава от няколко нива контролни органи, включително и от Европейския съюз и досега няма забележки и спрени пари, което е показателно за управлението на ГЕРБ.
За да има повече пари за пенсии, трябва за има заетост и производство, но при криза те не са на ниво... А криза има не само у нас, а и в Гърция, Кипър, Испания, Португалия, Италия и т.н. - все страни, в които не управляват ГЕРБ. Просто винаги сме си били бедни, а по-бедните държави кризата ги удря по-силно... :(
Остави хората да си кажат думата на 12 май.
цитирай
50. morko - Благодаря за лекцията. Почувствах ...
17.04.2013 14:40
Благодаря за лекцията.Почувствах се като на събрание на активисти на ГЕРБ.Странно е ,че Доган лапа ,а Борисов отпуска за цялото общество.Всъщност ако се тегли чертата ще се окаже ,че при Тройната коалиция са построени повече магистрали и е направена подготовка и осигурено финансирането за още повече.Справка АМ "Тракия".Не разбирам каква е връзката със строежите на частни офис сгради и молове със Станишев-на него ли са или някакви частници и чуждестранни фирими са си ги строили.Между другото защо ГЕРБ не си изпълниха обещанието и не вкараха Доган в затвора ,а му бутнаха едно барбекю.Явно наистина си вярвате на това ,което пишете и сте от от низшите нива или редови член на ГЕРБ.Питай някой ,който строи тези обществено угодни сгради и пътища колко от парите са "отклонени".Казвам така ,защото ГЕРБ не крадат и честни -е там една близка фирма строи метрото ,една жена с фамилия Бориславова ,се занимава с винетките но там става въпрос само за някакви си 50 млн. А иначе се надявам хората да гласуват масово и гласовете им да бъдат отчетени честно ,а не като на последните избори.И ако ГЕРБ получат достатъчно гласове -нека си управляват ,макар ,че ми е странно защо сега не управляват ,а се скриха
цитирай
51. kostadin - Не е така. Доган "разпреде...
17.04.2013 19:29
marystaneva написа:
Не е така. Доган "разпределяше порциите", тоест той еднолично решаваше кой колко да лапа, а Борисов /не лично, разбира се/ строи и отпуска средства за неща, необходими за цялото общество. Какво построи Доган - хотелите си и прословутия "Цанков камък"?! С парите на всички ни, нали така?! На колко болници е дарена или са отпуснати пари за закупуване на специализирана апаратура по време на мандата на ДПС с премиер Сергей Станишев? Имаше бум на строителството, но се строяха предимно частни офис сгради и молове. А при ГЕРБ се строи предимно инфраструктура и обекти - публична собственост, които са за обществено ползване. Построеното стриктно се наблюдава от няколко нива контролни органи, включително и от Европейския съюз и досега няма забележки и спрени пари, което е показателно за управлението на ГЕРБ.
За да има повече пари за пенсии, трябва за има заетост и производство, но при криза те не са на ниво... А криза има не само у нас, а и в Гърция, Кипър, Испания, Португалия, Италия и т.н. - все страни, в които не управляват ГЕРБ. Просто винаги сме си били бедни, а по-бедните държави кризата ги удря по-силно... :(
Остави хората да си кажат думата на 12 май.


Ако от изборите зависеше нещо отдавна да биха ги забранили!Съжалявам за заблудите ти ,но демокрацията е измислена в робовладелска Гърция.
В BG ишма около 300 000 паразита и около 800 000 души ,техни слуги.Всичко друго е приказки за камуфлаж.България е обезлюдена ,а в природата не се търпят празни пространства.
цитирай
52. marystaneva - 50. morko,
18.04.2013 19:38
Нормално е да се чувстваш така - аз никога не съм крила, че съм активист на ГЕРБ. Лошо е когато някой има нереални очаквания... Изпълнителната власт не съди, нали знаеш? Може да сигнализира, но съдът има последната дума. А иначе аз също се надявам хората да гласуват масово и гласовете им да бъдат отчетени честно, както на всички досегашни избори. Все пак откакто се явяват на избори, ГЕРБ 10 пъти "бият" БСП... ;) Нали няма да твърдиш, че и 10-те пъти изборите не са били честни?! Защото от БСП като загубят и този път, най-вероятно ще кажат точно това. Също като лисицата, която казала, че гроздето е кисело, защото не успяла да го достигне...
цитирай
53. marystaneva - 51. kostadin,
18.04.2013 19:39
Ако от изборите не зависеше нищо, нямаше да се харчат толкова пари за тях...
цитирай
54. georgimet - всеки, който харесва поне малко Бойко Борисов, трябва да прочете това
22.04.2013 13:00
http://e-vestnik.bg/17426

Дали ако това не беше вярно, Бойко нямаше да защити честта си? Авторът е известен, лесно може да бъде осъден.

Ако откажете да прочетете информация за Бойко Борисов, която не ви харесва, коментар за вас е излишен :)
цитирай
55. marystaneva - 54. georgimet,
24.04.2013 20:46
Прочетох статията. Всеки има право на мнение. Но се чудя дали Инджев е присъствал на разговорите между Борисов и Плевнелиев, та така убедително твърди, че знае точно за какво са си говорили? Едва ли... Не вярвам и някой от тях да е споделил с него нещо повече от това, което знаем всички ние. Само че това не му пречи да ни убеждава, че неговата хипотеза е едва ли не единствено вярната... Добре че има и мислещи хора в тази страна, а не само манипулирани...

Ще цитирам един от коментарите под статията:

"Борисов е толкова нагъл според Инджев... Представяте ли си - отказал да защити американски интерес??? Какъв предател на запада! А, моля ви се, наглеца спрял наркотици от Турция - това за Инджев е недостойно... Прав е Иво - местните индианци безропотно трябва да приемат “инвестиции” от САЩ и да не се борят против опиатите от Ориента... Иво -премиер! Ако навремето агент Ивайло е писал такива доноси, щеше да получи орден Стара планина..."

Почти бях забравила за принадлежността на Инджев към ДС... Но пък си спомних как той - възпитаният "демократ" и "борец за свободата на словото", не търпи чуждо мнение:

http://marystaneva.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/08/12/ivo-indjev-i-negovoto-razbirane-za-svobodata-na-slovoto.800411

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2648255
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849