Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2013 12:13 - Писна ми от глупост, злоба и лъжи, от омраза и дребнаво заяждане...
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 17463 Коментари: 23 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Наистина ми писна!


Омръзна ми да чувам че Борисов, подавайки оставка, бил „избягал” от отговорност. Омръзна ми разни знайни и незнайни хора да обясняват наляво и надясно, че резултат от 39,72% гласували през 2009 г. за партия ГЕРБ бил нищо. Особено като се има предвид, че следващият резултат беше едва 17,7% и то за коалиция /КБ/… А за партия /ДПС/ беше едва 14,45%… Сигурно сто пъти са ми задавали едни и същи въпроси… Нямам нито време, нито желание да отговарям на всеки поотделно, а те дори да не четат това, което съм им отговорила. Писна ми от глупост, злоба и лъжи, от омраза и дребнаво заяждане… Затова ще им отговоря тук и вече просто ще им копирам отговора си.

След провокациите срещу полицията, които се очакваше да продължат и да се засилят, Борисов беше длъжен да подаде оставка. Като го направи, той постъпи отговорно. Така постъпват истинските държавници. Това се случи след като предната вечер по улиците в София вече имаше ранени и арестувани, полицията за първи път беше използвала сила, а протестиращите обещаваха протестът да продължи... Имаше и очаквания  за подготвяни за следващата вечер палежи, както и за планувана атака срещу Синода на Българската Православна Църква - заради съмнения в избора на нов Патриарх. Очакваше се протестът да се превърне в метеж... А от метежа до гражданската война има само една крачка…
Но преди да подаде оставка, Борисов каза нещо, което ще остане в историята:

„Все още на мен държавата ми е по-мила от партията.”

Запомнете тези думи! Защото са верни…

Той каза още:
„Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа.”

С подаването на оставка Борисов доказа, че не желае власт на всяка цена. Постъпи достойно. Поиска прошка от нас за грешките и пропуските си. И после пак поиска доверието ни. В зала "Арена Армеец" той каза:

"Не искам да обещавам неща, които не мога да изпълня, но мога да ви обещая финансово стабилна държава, европейски инвестиции и развиване на икономиката. Другото е работа, работа, работа."

Сега, както знаем, Борисов - начело на партия ГЕРБ, се явява на избори и по този начин иска вот на доверие от всички хора, а не само от тези, които бяха на улицата. На улицата бяха около 1% от населението. Нека да са били дори 2%. Ако се твърди, че близо 40% от избирателите, гласували за ГЕРБ през 2009 г. са малко, колко ли трябва да е тежестта на тези 2%?!
Като подаде оставка, Борисов постъпи разумно, отговорно и мъдро. Показа че за него властта не е самоцел. И много хора го разбраха. Заради това все още ГЕРБ е водещата политическа сила, дори според изследванията на "червените" социологически агенции.

Вижте сами как го посрещат хората при срещите им по време на предизборната кампания на ГЕРБ! Това не е сценарий, това е истинското – искрено и неподправено отношение на обикновените хора към Бойко Борисов и ГЕРБ! Независимо кой какво говори или пише, не можеш да платиш на толкова хора, не можеш да ги докараш насила на площадите, не можеш да ги накараш насила да чакат за автограф или за снимка с Бойко Борисов... Тези хора ще гласуват за ГЕРБ. Те ще го направят, защото са убедени, че това е вярното решение.

И ще гласуват с № 15. За ГЕРБ!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563189617049159.1073741826.122688431099282&type=1




Гласувай:
28



1. forest - ВМЕСТО МНЕНИЕ
03.05.2013 12:57
ЗА УЛЕСНЕНИЕ--С МОЛБА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОСЛЕДНИТЕ МИ ПОСТИНГИ. А ИНАЧЕ--В БЪЛГАРИЯ ОТСКОРО И ДОБРО НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ , БЕЗ ДА ТЕ ОПЛЮЯТ.--СПОМНЕТЕ СИ КАК ОПЛЮХА ГЕРБ , ЧЕ ДАРИЛИ ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА НА С.БИСЕР. А ТЕ ДОСЕГА СА ДАРИЛИ БЛИЗО 4 МИЛИОНА..А КОМУНИСТИ И КОСТОВИСТИ СИ ХАРЧАТ ПАРИТЕ ЗА БЕЗБРОЙ КОНГРЕСИ , ПЛЕНУМИ , ЗНАМЕНА... НЕ СЕ ДРАЗНЕТЕ..А СИ СПОМНЕТЕ КАКВО Е КАЗАЛ ПОЕТА--НЕ , НЕ СМЕ НАРОД А......НО----ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ....
цитирай
2. tutankhamon661 - marystaneva
03.05.2013 13:48

Това, че е "избягал", е типична интригантска глупост, изсмукана от пръстите. Постоянно виждам подобни примери. Искат нещо, искат, а като го получат, питат защо не са получили ..... обратното /!!!!!!/.

То е ясно, че предварително са се подготвили да говорят наопаки. По този въпрос нищо не може да се направи, защото са решили просто да бъдат недоволни - тяхната "гражданска позиция".

цитирай
3. marystaneva - Здравейте!
03.05.2013 14:12
1. forest,
Благодаря за поканата! Прочетох някои неща в блога ти. Споделям казаното от теб, но моля те, пиши с нормални букви, по-добре е.

2. tutankhamon661,
Помниш ли изслушването за избор на Главен прокурор? То продължи няколко часа. След това, когато трябваше да дебатират и да обсъждат кандидатурите, Съдията Калин Калпакчиев - член на ВСС, извади предварително написан текст и зачете от него. Това възмути дори собствените му колеги... Нямаше никакво значение кой от кандидатите какво е казал, по какъв начин е изложил концепцията си и как се е представил. Текстът беше написан предварително и беше в защита на една определена кандидатура, за която после се оказа че изобщо не е била достойна да заеме такава отговорна длъжност.
цитирай
4. tutankhamon661 - marystaneva
03.05.2013 22:43

Доста българи говорят за честност и обективност, а всъщност това им е последната грижа.
За съжаление!

цитирай
5. hopfen - Знаете ли, колежке
04.05.2013 00:35
с лека неприязън пиша този коментар, не към, Вас разбира се, а към засегнатата тема...Всеки има право на личен избор, тъй както собствената му ценностна система му диктува, така както е разбрал, и анализирал нещата по своему...
Чета написаното, и ако черпех информацията си само от него, може би щях да се съглася на около 50-60% с публикацията, но...едни въпроси се забиват в главата ми, едни други факти ме тласкат съвсем в страни от споделеното от вас.
Ето само една малка част от тях:
- Полицията на чие правителство "изцапа" "Орлов мост"...или тя се управлява автономно в нашата държава...
-Управлението или по-точно безхаберието на кое правителство изкара хората на улицата...
"На улицата бяха около 1% от населението. Нека да са били дори 2%."
- да и според вас същия процент ли са хората в държавата които живеят зле, на ръба на оцеляването..
- "Като подаде оставка, Борисов постъпи разумно, отговорно и мъдро." и следва... защо не постъпи, разумно, отговорно и мъдро за да не се стига до протестите въобще....
Пак ще повторя, че пиша това с досада, просто защото не съм в състояние да видя все още хора достойни, които да извадят страната ни от този глух коловоз...
Аз лично ще се радвам, ако не се окажа прав в преценката относно правителството на ГЕРБ...но и не мога същевременно да бъда толкова наивен...
цитирай
6. sande - Хареса ми толерантния тон на коментара на г-жа Станева...
04.05.2013 07:23
Правителството на Борисов бе работещо, отговорно. За почтения и обективен човек
това е ясно и извън всяко съмнение.

Замърсената политическа и медийна среда до крайност затрудни нормалнта му дейност. Непонятната и враждебна пропаганда срещу него доведе до нажежаване на страстите като на футболен мач.

Много грозен е фактът, че даже в Брюксел бъгарски политици говореха срещу него, оклеветяваха го и по този начин - и България.

Протестите и свалянето на правителството на Борисов бяха организирани от БСП. Опасен прецедент за бъдещото развитие на страната. Използван бе съмнителен ресурс. Това се вижда от поечето разумно мислещи българи.
цитирай
7. batogo - !!!:)))
04.05.2013 07:26
На опаки хора не можеш да угодиш - все ще си им виновен. Но не си и струва да им угаждаш, защото те просто искат да си плюят... Поздрав за постинга и позицията!
цитирай
8. diadokolio - Не се ядосвайте!
04.05.2013 07:37
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за обективния поглед!
Той познава мъдростта на Изтока!
Основното е, че трябва да се остави инерцията на противника, от която сам пада.
Оставката е възможност за размисъл на тръгналите, за да се откроят подбудителите !
Трудно им беше на ГЕРБ, защото имаше много мини, които подминаха.
Сега ще са по- внимателни и ще преглеждат- "Кой, кой е?".
Не, не съм член.
Клисар съм, бия камбаната, почиствам двора и храма, но се радвам на ГЕРБ, че говорят за градеж.
Приятни празнични дни!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
9. sestra - Не се ядосвайте :)
04.05.2013 10:56
Абсолютно права сте. Нещото, което се случва и хората с болни амбиции в държавата ни не могат да понасят грам, е че Бойко Борисов се превърна в държавник. Нещо, което въобще не допусках, когато го избраха на предните избори. Браво от мен. Време му беше да се отърве и от популизма - ето, стана. А във връзка с това кой бил изкарал хората на улицата, първо: нормална практика си е хора на протести по улиците и второ: яхна ги големият брат, той не пропуска и трето: всеки да си говори каквото мисли - така трябва. Не е лошо.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Госпожо Станева,
04.05.2013 10:57
Толкова много страсти на "Разпети петък", че да се замисли човек дали и Борисов по подобие на Месията не е разпнат от завистници и други лоши хора. То по думите Ви човек може да се замисли и друго-Дали Исус не е разпнат по подобие на Борисов:)
Иначе за39те процента сте права-Не са малко, но ще Ви припомня, че и Луканов, и Виденов, и Костов, а и ракетатат носител на Борисов-Симеон имаха далеч повече симпатии на вота, а никой не ще и да си спомня за тях...почти никой. Ще Ви припомня , че първите си избори съвсем честно и с народна любов печелят и Хитлер, и Сталин, и Мусолини пак със резултат по стабилен от този на Борисов
И понеже сме на прага на Великден ще ви припомня още, че от -Осана до -Разпни го времето често не е далеч.

Сега за Борисов:
За мен той е еманция на цялата пошлост и арогантност на прехода придружена от абсолютно безхаберие и липса на чувствителност. Вие говорите за саможертва при положение че на фона на горящите хора Борисов публично и пред камери тушираше известни колебания на кръвното си налягане. На предишните избори по същия начин ни показваше контузения си по време на мачле крак. Питам се какво лищяхме да глесаме ако беше контузил тазобедрието си:)
Накрая Цацаров бил виновен и лош избор като забравяме удобно кой го предложи, а и помогна за избора му. Според Вас какво трябваше да направи един прокурор разбирайки по недвусмислен начин, че масово се правят незаконни подслушвания
по устни разпореждания на Цветанов/признания на обвинените шефове на служби/, Какво трябваше да направи един прокурор когато трима овластени да пазят законите на страната най нагло и безцеремонно се договарят и съветват как да нарушат тези закони. Да не говорим, че изказът на Борисов в този разговор е толкова циничен и брутален, че е несъвместим като речетатив дори на дребен чиновник камо ли на първи в страната. Ако сте обръгнали от нашите медии прочетете чуждите. Лично аз , независимо от неприязанта си към Борисов много се огорчих от "Либерасион" преди три дни
цитирай
11. ok3223 - Не си струва
04.05.2013 11:06
да пише тук човек.
Герберка, по всичко изглежда на служба, пак хленчи, че Бочко не става за ангел, за какъвто се опитва да ни го представи.
Не ства и не става БОЧКОТО за ангел, не става.
Каак се става от мафиот почтен човек.
Тепърва ще му излизат тъмните и престъпни дела и сметки на светло, и прокуратурата ще има много работа, като се порови в неговато не богу угодна дейност, през последните 20год.
Ако отърве панделата, ще черпи.
цитирай
12. pantaleev - Е и на мен ми писна
04.05.2013 11:19
Писна ми да чета глупави гербери и герберки, ама какво да се прави!
цитирай
13. batogo - !!!:)))
04.05.2013 12:59
...У нас умните считат за луди... - е казал още Ботев. И от тогава е все така... А тъпаците винаги плюят, защото за друго не им стига ума...:))))))))))))))))
цитирай
14. анонимен - Подводни
04.05.2013 13:15
Борисов и ГЕРБ наистина управляваха много добре! Толкова добре, че чак когато бяха изритани от властта разбараха една проста истина която цялото общество им натякваше в продължение на 2 и повече години - Асфалтът не става за ядене!
Но скоро ще се разбере още една истина - И парите не стават за ядене.
Тази истина ще се разбере, независимо кой спечели настоящите и есените предсрочни избори.
цитирай
15. анонимен - Ботев е писал и друго
04.05.2013 15:01
batogo написа:
...У нас умните считат за луди... - е казал още Ботев. И от тогава е все така... А тъпаците винаги плюят, защото за друго не им стига ума...:))))))))))))))))


"...Патриоте , душа дава..."

Написал е и "Символ верую" с което по недвусмислен начин е подсказал какви са политическите му предпочитания

Така че не пипай Ботев...Има Карл Май-Винету:))))
цитирай
16. marystaneva - Благодаря за коментарите! А на въпросите на hopfen ще се опитам да отговоря.
04.05.2013 15:13
[quote=hopfen]
- Полицията на чие правителство "изцапа" "Орлов мост"...или тя се управлява автономно в нашата държава...
-Управлението или по-точно безхаберието на кое правителство изкара хората на улицата...
- да и според вас същия процент ли са хората в държавата които живеят зле, на ръба на оцеляването..
- "Като подаде оставка, Борисов постъпи разумно, отговорно и мъдро." и следва... защо не постъпи, разумно, отговорно и мъдро за да не се стига до протестите въобще.quote]

- Полицията беше провокирана многократно. А хвърлените предмети /течно бяло вещество, пиратки, камъни, бутилки, бомбички.../ бяха опасни не само за полицаите, а и за всички граждани наоколо. Позволявам си да вметна, че тогава не се знаеше дали това бялото е боя или нещо друго.
- Управлението на ГЕРБ имаше своите грешки и пропуски, но протестите бяха организирани от други. Това че към тях се присъединиха и нормални хора, които наистина живеят трудно, е друго. Всъщност точно на това разчитаха организаторите, за да ги легализират. Тези - нормалите, протестираха мирно и не хулиганстваха. Искам да добавя само, че от БСП не спряха да обикалят едва ли не като апостоли 3,5 години и да се мъчат да бунят народа. На Корнелия Нинова медал трябва да и дадат... Накрая успяха. Но кукловодите бяха други. И причината беше друга.
http://razuznavane.com/?p=14478
- Процентът на хората, които живеят зле, не е малък... Но да не би някога да сме били богати?! Не съм разбрала... ГЕРБ поеха управлението на държавата в криза и неподготвени за това, което им бяха заложили. В Гърция, Кипър, Испания, Исландия, Португалия, Италия и т.н. не управляват ГЕРБ, а и там има криза, бедност и безработица... Лошото е че бедните държави - като нас, я усещат много по-болезнено...
- Не знам защо Борисов не постъпи разумно по-навреме. Лоши съветници, липса на опит, подценяване на способностите на БСП и ДСБ, надценяване на търпението на хората... Но искрено се надявам да се е поучил от грешките си.
цитирай
17. vencivaleri1951 - И още нещо г-жо
04.05.2013 17:06
Погледнах профила Ви, прочетох и презентацията .
Там Вие/и съвсем правилно/ пишете, че ще триете нецензурни коментари.
Както казах правилна е подобна политика в блога, но някак не се връзва това решение със "симпатията" /нека така наречем отношевието Ви/ която блика у Вас към Борисов. От изказа му биха се засрамили и хамалите от топливо. Той се опита дасе "измъкне" от резила с дебелашки шеги за тоалетна репресия и, че това било съвсемобикновен мъжки разговор. Не ми се иска да споделяте подобно становище/за обикновен мъжки разговор/ защото тогава ще е необходимо даВи посъчувствам за мъжете които харесвате. Бъдете здрава и обичана! Весели празници!
цитирай
18. batogo - !!!:)))
04.05.2013 17:06
Ако Ботев беше видял какви са представите на анонимните червенушки за неговото верую, щеше още тогава да се откаже от него.., анонимен дупедавецо! :))))))))))))
цитирай
19. marystaneva - vencivaleri1951,
04.05.2013 19:02
Грешите. Симпатията ме е не към мъжа Борисов, който си позволява, макар и у дома си, да използва подобен уличен език, а към държавника Борисов, за когото просперитетът на България е кауза.

Колкото до г-н Цацаров, той просто си върши работата. Чуйте много внимателно какво всъщност казват прокурорите, а не това, което ни се преразказва от медиите и политиците:

http://www.dnevnik.bg/video/2013/04/15/2041708_prokuraturata_otkri_narusheniia_v_mvr_pozvoliavashti/

Обвиненията към съответните служители не са, че е било осъществено някакво незаконно подслушване, а че поради липса на ясен регламент е била създадена възможност това да се случи, което е довело до уронване престижа на МВР.
А обвиненията към Цветанов... Да осъзнаваш, че нещо нередно се извършва от твой подчинен и съзнателно да го допуснеш е едно, а ти лично системно да въздействаш върху своя подчинен, карайки го да извършва нещо нередно, е съвсем различно. Между другото, и в двата случая трябва да се докаже, че Цветанов е знаел. Да не забравяме че последните записи от къщата на Борисов са от април, когато ГЕРБ отдавна не бяха на власт... Трагикомично е да се вярва на анонимен сигнал от "служител", че е действал по нареждане на Цветанов, който вече два месеца не е министър. Този анонимен "служител" всъщност и не го твърди. Твърди че шефът му - Сергей Кацаров /ченче от бившата ДС/ му бил казал така... Кое колко е вярно, предстои да разберем.

12. pantaleev,
Не съм те довела тук насила, нали? Нито съм те накарала насила да четеш споделените ми мисли...

11. ok3223,
Герберка - да, на служба - не.
цитирай
20. ok3223 - Разбира се, не си на Служба,
05.05.2013 13:43
а си от службите, или една от онези,или онази, с които се утешава, когато не рита на мачлета, или пред която се пъчи ... като супермен(сламен за всеки ...)
И той, като всеки нормален мъж, е имал, и има приятелки жени, които никак не са малко,похвали се сам, че се разбирал много с жени), да сте една от тях, което е разбираемо.
Разбира се, никой не ви упреква за това.
Натрапвате се чисто женското си отношение и симпатии към човек, несимпатичен на мнозина, заради манталитета на простак, арогантността, обидно ниска култура, на лакей и първеню готово на всичко, готово да продаде и продал близки, народ и държава на всеки(САЩ,евреи,турците и пр.негови дружки), които му помагат да се докопа до власт отново.
А тези неща и такова поведение не се прощава. А като знаем кой е, и откъде идва, и какво показа и ни доказа за 4 год.
Всеки нормално мислещ честен човек в БГ разбра категорично.
ЧЕ БОЧКО Б. Е, НАРОДОМРАЗЕЦ И ГРОБОКОПАЧ НА БЪЛГАРИЯ, И МЯСТОТО МУ НЕ Е НА ВОДЕЩ В БЪЛГ.ПОЛИТИКА.
Поради некадърност, непочтеност, продажност и проявени престъпни наклонности.
Нищо лично. Само факти и впечатления от този пишман човек и политик.
цитирай
21. marystaneva - 20. ok3223,
05.05.2013 16:48
Разсмя ме... :) :) :)
Страхотен психоанализ, няма що...! Дотам ли ти стигна въображението? Та аз съм на почти 54 години - щастливо омъжена многодетна майка и баба на две внучета...
Нямам лични впечатления от Борисов като от мъж, дори не се познаваме с него и не си пием кафето заедно. Отношението ми не е женско, а чисто човешко. Харесвам го не като политик, а като човек и като държавник. Ти имаш своето право да не го харесваш. При демокрацията най-нормалното нещо е да сме на различно мнение. Мисля че Волтер беше казал: “Не споделям това, което мислиш, но бих дал живота си да имаш възможността да го кажеш”.
Хубав ден!
Христос воскресе! :)
цитирай
22. анонимен - Гласувай: 28 положителни и 4 отрицателни гласа
06.05.2013 19:06
Това ми прилича на резултати от бъдещите избори. Хората се отвратиха от помията, която лискат комунистите. Ще се броим след 12 май! Но тогава следва втора част - Купиха, манипулираха изборите. Е, всяко чудо за 3 дни.
цитирай
23. marystaneva - Дано разумът да надделее...
07.05.2013 12:09
анонимен написа:
Това ми прилича на резултати от бъдещите избори. Хората се отвратиха от помията, която лискат комунистите. Ще се броим след 12 май! Но тогава следва втора част - Купиха, манипулираха изборите. Е, всяко чудо за 3 дни.


Никой не може да спечели с черен ПР... Така си мисля. Затова ГЕРБ винаги са водили и водят позитивна кампания. :)
цитирай
24. morko - Процентите от предишните избори са ...
10.05.2013 11:24
Процентите от предишните избори са верни и неуспорими като числа но много ,много спорни заради огромните фалшификации.ГЕРБ-40%, БСП и ДПС заедно 32%. И това когато ГЕРБ идваше с торбата с лъжите ,а тройната коалиция беше управлявала 4год.Сещам се за една мъничка лъжа-Европейски доходи,сега ни обещават пак нещо европейско -инвестиции.Освен една спортна зала-започната при Станишев и магистрали(предишните май направиха почти същите км ,но без толкова фукане),колкото и да се напъвам не мога да се сетя за нещо ,което ГЕРБ подобриха в сравнение с предишните.А и едно метро ,което се строи от преди 1989г,което като Борисов беше кмет се изтъкваше за най-големия му успех ,сега защо пак си го приписва на него не ми е ясно ,като го строеи общината
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650042
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849