Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2013 11:58 - Здравият разум, справедливостта, закона и конституционните съдии...
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 10856 Коментари: 15 Гласове:
34

Последна промяна: 28.05.2013 11:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Относно касирането на изборите, закона, здравия разум и справедливостта... 

Наскоро националният омбудсман Константин Пенчев каза:

  "Безумно е обяснението, че законът за изборите е безумен. 
...И най-глупавият закон може да се прилага със здрав разум." 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2006048

Навремето тогавашният омбудсман Гиньо Ганев изказа сходно мнение: 

"Законът не трябва да се прилага буквално, а творчески, като се открива справедливостта." 

http://www.ombudsman.bg/news/202?page=27 

Остава да се надяваме единствено на здравия разум на конституционните съдии, за да получим справедливост...



Гласувай:
37



1. tutankhamon661 - marystaneva
28.05.2013 12:49

Има обаче голям проблем: здравият разум е една от най-дефицитните "стоки"

цитирай
2. marystaneva - Така ми се ще този път да не си прав... :(
28.05.2013 13:27
tutankhamon661 написа:

Има обаче голям проблем: здравият разум е една от най-дефицитните "стоки"


цитирай
3. vencivaleri1951 - Най жестокото в желанията ни понякога,
28.05.2013 17:07
е че се изпълняват.Това Вие двамата ще го разберете на следващите избори-когато и да са те.
цитирай
4. tutankhamon661 - 3. vencivaleri1951 - Най жестокото в желанията ни понякога,
28.05.2013 17:30
vencivaleri1951 написа:
е че се изпълняват.Това Вие двамата ще го разберете на следващите избори-когато и да са те.



Важно е банички да има! Нали, Венци?

Щом стигнахме дотам вицовете да представяме като "факти", значи има още много да потъваме. И не е по вина на Борисов.



цитирай
5. vencivaleri1951 - Виж фараоне,
28.05.2013 19:45
tutankhamon661 написа:
vencivaleri1951 написа:
.





Вицовете стават популярни когато са в целта. Те са синтез от усещания на големи групи хора за даден човек, група, ситуация...
Ето аз съм с комунистически убежденият, но съм се смял на вицове и за Маркс, и за Ленин, и за Димитров...За Живков да не говорим. Ти скачаш против виц за Борисов който шества вече три години. То е защото си издигнал Борисов на пиедестал и сякаш с него започва и свършва светът. С него започва и свършва само ГЕРБ фараоне и колкото по бързо протече този процес толкова по добре. Ще ти го обясня диалектически:)

Парламентарната демокрация с всичките и кусури дава възможност партиите да защитават своите проекти, програми и проче. Всяка според идеологията си сключва обществен договор с избралите я./друг е въпросът какво изпълнява отн договора./ Тоест към властта се стремят идеологически структури. Тоест първотто е идеологията, второто е властта. При ГЕРБ е точно обратното. Структурата тук е властова и взела властта тя започва да нагажда към себе си идеология. Борисов ако си го следил от рано след НДСВ /също властова структура и също за това изчезна бързо/опита при Мозер, /въпросния дядо се оказа освен убит политически и земеделец/, но тетката го шкартира и не му даде съюза. След това създаде движение към Европа/сякаш България не е най старата държава на континента/ След това реши да става консерватор и понеже ЕНП е "всеядна" го приеха и на улица "Консервна":) Парадокса тук е, че всички властови длъжности Спикер, президент, премиер са бивши членове на БКП, парламентарната група е основно от бивши комунисти и ченгета. Нищо лошо, но посочи ми един човек от групата на ГЕРБ който ред да е написал в областта на консерватизъма? Убеден съм,
че силните хора в ГЕРБ не са прочели дори ред от творчеството на адептите на идеологията към която се присламчват. Ако БСП през 2009 бе в положението на СДС ББ щеше да е социалист:) Ей Богу...постарах се. Дано си разбрал вица:)






цитирай
6. tutankhamon661 - vencivaleri1951
28.05.2013 21:00

По принцип, да - когато се в целта. Hо ако става дума за Бойко Борисов, имаме нещо уникално - невиждано и необуздано фантазиране от клюкарски тип.

1. Невиждано, защото за никой друг не е измисляно толкова целенасочено, дирижирано и злонамерено.

2. Необуздано, защото абсолютно никой не е потърсил сметка за убийствените измишльотини.

Гледам, че се правите на герои, ама то е понеже никой не слухти. Само че вече се чуват призиви 'Май трябва да млъкваме, че милиционерите взеха властта!" Тръгнат ли наистина агенти, всички форумни "смелчаги" ще се изпокрият по миши дупки. Hе отричай - все пак говорим за народ, мълчал половин век, та знаем колко струват съвременните "герои".

Пример за измишльотина ли искаш?

Днес нали видя в блога на Али - част от таксата за всеки вдигнат автомобил отивала при Борисов /!!!!!/ Тя явно вярва. Аз обаче питам теб: честно, ти вярваш ли в тази очевадна лъжа?!

Твърдя, че няма начин да истина. За да стане, Борисов трябва да е истински диктатор, но ако беше такъв, по форумите нямаше да се чува лоша дума за него. Щом го плюят постоянно, значи не е диктатор, от което пък следва, че няма възможност да прибира част от таксата за автомобилите.

цитирай
7. zarenkow - Здравия разум ни казва
28.05.2013 21:25
да не се надяваме на здрав разум. Такъв липсва. Здравия разум ни казва и справедливост да не очакваме, защото и тя липсва. Здравия разум ни казва да воюваме за справедливостта и достойнството си, защото те даром не се дават.
цитирай
8. marystaneva - vencivaleri1951,
28.05.2013 23:01
Уважавам убежденията ти. Ако утопията, наречена комунизъм, можеше да се осъществи, вероятно и много от нас биха били комунисти. Само че аз отдавна съм се убедила, че това е утопия, умело използвана от мързеливи хитреци, за да се ползват от благата, създавани от работливи наивници... В името на "равенството", което аз наричам уравниловка...
Колкото до вицовете, има и вицове за Борисов, на които искрено съм се смяла. Не знам за кой точно виц говорите с Фараона, но за да се ядоса, сигурно е не бил много смешен...

ГЕРБ имат идеология, имат и програма. Петте приоритета на управленската програма на ГЕРБ от 2009 г. бяха:

1. Възстановяване и гарантиране на справедливостта в българското общество. - Опитаха се, но въпреки част от успешните акции срещу организираната престъпност и въпреки увеличената в пъти прозрачност на управлението, не успяха, защото не направиха реформата в съдебната система.
2. Превръщане на България в основен фактор на стабилност в региона и света, уважаван член на Европейския съюз. - България стана пример за политическа и финансова стабилност и успя да стане уважаван член на ЕС, особено след като си възвърнахме доверието на нашите европейски партньори.
3. Благоденствие и просперитет за българските граждани и българската икономика. - Не, не успяха. Но и в Гърция, Кипър, Испания, Италия, Португалия и Исландия също не успяха. А там не управляваха ГЕРБ. Просто има криза. "Наследство" от ТК беше "бонус", който не очакваха и за който не бяха подготвени.
4. Подобряване на социалната сигурност. Създаване на благоприятна и здравословна среда на живот. - Подцениха първото. Второто изпълниха донякъде - средата стана по-благоприятна в инфраструктурно отношение и по-здравословна със забраната на тютюнопушенето.
5. Развитие на човешкия капитал на нацията за по-високо национално самочувствие. - Трудно се постига, когато си най-беден в Европа. Още по-трудно е, когато от опозицията непрекъснато /и често - незаслужено/ плюят по теб, по партията ти и по държавата си.
цитирай
9. kamasutra - Няма нужда от конституционен съд. ...
28.05.2013 23:03
Няма нужда от конституционен съд. Много лесно може да се отървем от тоя идиотски парламент. Утре депутатите на Атака не се регистрират, няма кворум и сапуненият мехур на едно мафиотско правителство се спуква.
Всичко е в ръцете на Атака, и ако те позволят мазните станишевски и орешарски муцуни да се зверят пред медиите, значи са боклуци.

Но нещо ми подсказва, че утре ще има голямо шоу в парламента.
А и току що говорех с депутdт от атака.
Очакват ни интересни неща;)))))))))))))
цитирай
10. vencivaleri1951 - :))))
28.05.2013 23:17
[quote=tutankhamon661]




Пак Борисов ...Ти за ГЕРБ ли си или ...:). Влез в блога ми и ще видиш материали и срещу Станишев, и срещу Първанов.. Хората изначално сме грешни и това е в основата на християнството. Бог е безгрешен, а според теб Борисов:)
В поста на Али мисля, че написах, че не знам доколко е верна статията върху която развива поста си. Пък тя се занимава в случая с дребнотемие. Искаш доказателства за укорни действия на Борисов. Добре -ето ти всеизвестни факти:)

-Борисов в съдружие с Алексей Петров, Михалев/Маджо/ и Пашата/забравих му името/
-По време на имбаргото е взривен джипа му, но пострада Бориславова която го е карала вместо Борисов. Оцелява по чудо след множество операции. Основни съмнения за взрива са срещу Алексей Петров, но не се доказва. / Съвпадение ли е яроста на Борисов срещу Петров?/
-В Бургаско е закрита фабрика за цигари зарад нелегално производство и контрабанад. В управата са Борисов, Цветелина, Пашата
-Първата обществена поръчка/винетките/ след като Борисов е на власт се печели от Бориславова и дъщерна охранителна фирма на ИПОН. Нито имат опит, нито имат продажни пунктове и всеки който кара помни какъв кошмар беше първите месеци с винетките. На опозицията беше отговорено , че няма конфликт на инетреси тъй като двамата нямат официален брак, а и Боририсов вече не е в управителния съвет на ИПОН.
За винетките скочи и Божков и заплаши, че ще отиде до Страсбург. Е не отиде, но пък взе лотове от Магистралите.
- АЕЦ Белене- Борисов бе твърдо за построяването и. Има негови изказвания по въпроса от рода, че е най сериозния европейски проект, че след 20 година ще внасяме ток ако не се построи и тока ще скочи/неща верни между впрочем. Изведнъж се дръпна на 180 градуса. Защо?
Съвпадение ли е че се вкарват в експлоатация през мандата му възнобновяеми мощности 1000 мегавата и още по голямо съвпадение че около 600от тях са на Бориславова?
Фараоне всичко това е известно, а и повечето ще прочетеш във фирменото отделени на съда.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Госпожо станева,
29.05.2013 05:00
Комунистическата държава не е утопия. Втората икономика в света днес е на комунистическа държава и тенденцията да стане първа до десетилетие не буди съмнение . Банкрутиралите държави които изредихте за да подчертаете стабилността на бълг икономика/би било смешно ако не бяхте толкова убедена в думите си/ никога не са били комунистически както и десетки други тънещи в мизерия.
За идеологията на ГЕРБ: Ама Вие сериозно ли??? Ще цитирам по памет:
-"...Учил съм се от Тодор Живков и царА..."
-"...И Хитлер и Сталин са големи държавници..."
-"...България обяви война на СССР/има предвид ВСВ..."
-"...Добре че Цвети ми "отвори очите", а то сега щях да лежа в някоя канафка...Бях прочел до тогава/до към 35 годишна възраст/ само Винету..."
-
Тези цитати знаете на кого принадлежат. Възможно ли е "господарят" на тези думи да е идеологически ерудит. Възможно ли е партия в която всички ходят като зомибита около този "ерудит" да има идеология.
ГЕРБ има програма:
-"Ще смъкнем ДДС ".../след посещение в Израел/
-"Говорих с Дянков-няма да пипаме ДДС"
-" Ще "завъртим" Резерва в трговските банки. Не е изгодно 7, 8 млрд да стоят в БНБ без лихва"
-"...Никой няма да пипа резерва. Няма да си играем с огъня, все пак съм бил пожарникар..."
-"АЕЦ Белене е един гьол"
-"АЕЦ Белене е най големия проект днес в ЕС...Разбира се , че ще го строим защото след 20 година ще останем без ток..."
-" Ако АЕЦ беше добър проект Станишев щеше да го подпише. Благодаря му, че не го подписа"
Можем ли след подобно шизофренно поведение да говорим за програма госпожо Станева?
ГЕРБ имал международно уважение:
-Публикациите в чуждата преса за Борисов са убийствени. Не е нужно да ги повтарям-знаят се
-ГЕРБ не можа да прокара външния си министър за комисар/длъжност полагаща ни се по право/
-ГЕРБ не можа да защити свой прадставител в ръководните органи на ЕНП/също полагащ се по право/
-провал с Шенген
Пример за интеграция и легитимност в межд структури:)
-Бокова шеф на ЮНЕСКО
-Станишев на ПЕС
цитирай
12. tutankhamon661 - vencivaleri1951
29.05.2013 08:51
Коментарите ти показват онова, с които са известни комунистите - много, много приказки и най-вече извъртане, представящо нещата в удобна светлина.

Още в началото питаш за ГЕРБ ли си или за Борисов. Никой не е отрекъл значението на Борисов за партията. И аз съм признавал - без него няма да е същото.

Съдружия? Tова никой не е отрекъл. И Борисов не е. Абсолютно всеки човек, занимавал се с бизнес, е имал пресечни точки с престъпни елементи. Tова означава ли, че и той е престъпник?

Самото поведение на Борисов е коренно различно от мутренското - знае го всеки, който има съответните наблюдения. Отричат само черпещите информация единствено от медиите, т.е. "гледат" през чужди очи.

...Учил съм се от Тодор Живков и царА...

Доста хора са се учили от Тодор Живков - естествено, не на физика или химия, а на дипломация. Това е нещо, за което трябва дарба. Други са му кусурите на Живков.

"...И Хитлер и Сталин са големи държавници..."

Сигурно не е така, а? Това е разновидност на темата "Едно и също ли е глупак и престъпник?" Tи ми кажи: може ли глупаци да оставят такава ярка следа в световната история?

Борисов винаги гледа да обясни точно и с подробности, затова има много материал за преиначаване на думите му.
цитирай
13. alegatora - Мари, мама - мама, мари!
29.05.2013 08:53
Къде, скъпа ми Станева, намираш кусура на:
Здравият разум, справедливостта, закона и конституционните съдии... ?

Вероятно ще се окаже прав СС, че е крайно наложително да се приеме закон за вечно премиерстване на ББ - поне вие феновете му да се кротнете.

И сега ще кажа нещо, което май само вие не разбирате - другарката ББ никога повече няма да бъде теслимена на висш държавнически пост, амо щом ви е готино - мозохистирайте мечтите си.

Мари, мама - мама, мари!
цитирай
14. vencivaleri1951 - Фараоне,
29.05.2013 12:00
Вероятно знаеш много за този на когото си взел името за ник. Все пак ще ти разкажа нещо за него. Когато измислили папируса/при бащата на твоя човек/ започнало масово изсичане на тръстиката около Нил и след време започнала реката да се разлива и унищожава реколтата. Настъпва глад. Тогава фараонът събира жреците и други учени люде като им поставя задача да търсят изход. В поставения срок всички натоварени с тази задача представят в двора на фараона купища книги обясняващи екологичната катастрофа с рязането на тръстиката. Естествено книгите били на папирус от изсечена тръстика. Тогава фараонът изрекъл една от култовите си реплики:
- И лошо време настана ...Всеки пише, никой не чете...
Не четеш и ти фараоне
Аз не отричам популярността на Сталин и Хитлер. Популярен е и тиранът на Сиракуза/древен колкото теб:)/ и то защогто е продал в робство Платон Ако беше прочел тази група от цитати щеше да видиш че те са в подраздел идеология и бе реплика към станева, че ГЕРБ е идеологически проект, а не властови както казвам.
Та няма как лидера на идеологически проект да почва да чете след 35тата си годишнина/по негови думи/, да не знае че България никога не е обявявала война на СССР, а напротив-имала е дипломатически отношения със Съюза през целия период на ВСВ. Не може един идеологически грамогттен човек да се учи от тирани като Сталин и Хитлер . Кяакво да научи от тях? Да си чул да спомене адептите консерватизма и пазара Смит, кейнс, Фридман? Или стоящи в дясно /условно е/ мислители и теоретици на управлението-Аристотел, Монтен, Макиавели. Вярваш ли че е прочел поне един от тях? Аз не. Той и хората му са безпомощни извън властта и това пролича още днес в парламента. Хората от днес ще го гледат /ако не се скрие/ с беден и бавен речник, не знаещ как да се изрази и куп "калинки" около него.
Колкото до съдружията.
Не всеки го взривяват и не всеки участва в съдружия за контрабанда на цигари. Това е доказано и го има в съдебните регистри
цитирай
15. vencivaleri1951 - Фараоне,
29.05.2013 12:01
Вероятно знаеш много за този на когото си взел името за ник. Все пак ще ти разкажа нещо за него. Когато измислили папируса/при бащата на твоя човек/ започнало масово изсичане на тръстиката около Нил и след време започнала реката да се разлива и унищожава реколтата. Настъпва глад. Тогава фараонът събира жреците и други учени люде като им поставя задача да търсят изход. В поставения срок всички натоварени с тази задача представят в двора на фараона купища книги обясняващи екологичната катастрофа с рязането на тръстиката. Естествено книгите били на папирус от изсечена тръстика. Тогава фараонът изрекъл една от култовите си реплики:
- И лошо време настана ...Всеки пише, никой не чете...
Не четеш и ти фараоне
Аз не отричам популярността на Сталин и Хитлер. Популярен е и тиранът на Сиракуза/древен колкото теб:)/ и то защогто е продал в робство Платон Ако беше прочел тази група от цитати щеше да видиш че те са в подраздел идеология и бе реплика към станева, че ГЕРБ е идеологически проект, а не властови както казвам.
Та няма как лидера на идеологически проект да почва да чете след 35тата си годишнина/по негови думи/, да не знае че България никога не е обявявала война на СССР, а напротив-имала е дипломатически отношения със Съюза през целия период на ВСВ. Не може един идеологически грамогттен човек да се учи от тирани като Сталин и Хитлер . Кяакво да научи от тях? Да си чул да спомене адептите консерватизма и пазара Смит, кейнс, Фридман? Или стоящи в дясно /условно е/ мислители и теоретици на управлението-Аристотел, Монтен, Макиавели. Вярваш ли че е прочел поне един от тях? Аз не. Той и хората му са безпомощни извън властта и това пролича още днес в парламента. Хората от днес ще го гледат /ако не се скрие/ с беден и бавен речник, не знаещ как да се изрази и куп "калинки" около него.
Колкото до съдружията.
Не всеки го взривяват и не всеки участва в съдружия за контрабанда на цигари. Това е доказано и го има в съдебните регистри
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649942
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849