Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2013 14:09 - Пука ли Ви за България? Ако Ви пука - излезте на протест!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 27431 Коментари: 44 Гласове:
17

Последна промяна: 06.08.2013 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"...и всякоя възраст, класа, пол, занятие,
взимаше участие в това предприятие.
...
И в няколко деня, тайно и полека,
народът порасте на няколко века." Иван Вазов 

СИЛНИ СМЕ САМО АКО СМЕ ЕДИННИ! САМО ТОГАВА МОЖЕМ ДА ПОБЕДИМ! /Добре е да прочетете и коментарите под публикацията - там също има доста интересна и полезна информация, включително и линкове./     Плъзнаха слухове, че ГЕРБ организират протестите... Не знам кой ги пуска и кой ги подклажда... Вероятно е някой, който би имал интерес от това... Но не е партия ГЕРБ.
    Аз съм на протеста в София всеки ден. И съм от ГЕРБ. Но не ГЕРБ организират протестите. Там съм като гражданин на тази държава. Има и други "гербери", но има и националисти, има и "сини", има дори и "червени", а вероятно има и либерали и консерватори... Там сме като граждани!!!
   Елате на протеста! Помните ли, че най-важна е България? Сега всички демократично настроени хора излизаме и протестираме, защото не искаме настоящето правителство. Не им вярваме!!! Кого искаме или не, след като ги свалим, ще се реши чрез демократични избори. А днес ни трябва ОБЕДИНЕНИЕ!
    Отново ще цитирам Огнян Минчев - един много умен човек- български демократ, политолог, доктор на социологическите науки: 
    "Обръщам се към всички съграждани с демократични убеждения с призив. Спрете да спорите за това кой е виновен. Ще имаме достатъчно време да се разделим отново в интерпретациите си за това кой е виновен и за какво... Днес мафията триумфално влезе начело на държавата. ОТИВА СИ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА! Ако не предотвратим ТОВА, тогава кой е ляв, десен, горен или долен няма да има НИКАКВО значение... Виждам как клакьорите и платените оперативни работници на мафията шестват из форумите и поставят само ТОЗИ въпрос: КОЙ Е ВИНОВЕН... Повтарям - днес имаме нужда от подкрепата на ВСЕКИ, който иска българската държава да продължи да съществува. Всичко останало е въпрос на утрешния ден - и то само ако успеем да си свършим работата ДНЕС!
    Вън мафията от институциите на държавата!!! ...Днес /на 14 юни/ в центъра на София излязоха 10 000 души. Утре трябва да излезем също. Но трябва да формулираме искания - не просто да стоим и протестираме. Основната цел на протеста е ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ! След скандалното назначение на Пеевски и потвърдения от тазвечершния съвет на Позитано избор на БСП в полза на Пеевски няма връщане назад. Коалицията Станишев - Доган/Местан - Сидеров трябва да падне от власт. Не може да има разрешаване на политическата криза без оставка на Орешарски. Нека излезем и да поискаме всички заедно оставката на Орешарски!" 

   
Аз ще добавя:
Силни сме само тогава, когато сме единни! Не го забравяйте! А после, като дойде време за избори, нека хората да гласуват за когото си искат. Има толкова много партии... Доста от тях биха могли да влязат в парламента, ако гласуват повече хора, а не само половината от избирателите. Така и тежестта на купените гласове рязко ще спадне. 


    Давам пример:
    Ако в едно населено място има 1000 избиратели и 20 от тях са продали гласа си и ще гласуват за партия, на която дори името и не сте го чували, ако гласуват само тези 20 човека, а останалите 980 си останат по домовете, това ще бъдат 100% гласували за тази партия. 100%!!!
    Но ако освен тези 20, гласуват и 480 други, процентът на гласувалите за съответната партия веднага пада на 4%.
    А ако гласуват всичките 1000 избиратели, тази партия с нейните 20 купени гласа ще има едва 2%. Разбирате ли защо е важно да се гласува?

Колкото е по-висока избирателната активност, толкова повече се обезценява стойността на купените гласове. Ето защо трябва да се гласува. Но е добре преди това да се запознаем и с програмите на различните партии...
 
    Когато дойде време за избори, аз ще гласувам за партията, на която аз симпатизирам, друг - за друга партия, на която той симпатизира, трети - за по-малкото зло... При всички положения това е по-добре, отколкото някоя никому неизвестна /или известна/, меркантилна и купуваща гласове партия да спечели...

   
Но днес не става дума за това. Днес става дума за единството ни като нация, като граждани, които са отговорни към това, което се случва в държавата. Граждани, на които им пука за България!

    На Вас пука ли Ви за България? Ако Ви пука, излезте на протест!





Гласувай:
22



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
16.06.2013 14:30

Споко, за всички е ясно, че никой не организира протестите. Твърдят го само няколко лумпенизирани комунисти и турци, които отдавна са компрометирани, защото лъжат и за много други неща. За тях е важно БСП да е на власт, па ако ще и гражданска война да има.

За щастие са малцинство!

цитирай
2. marystaneva - Не бива да ги подценяваме...
16.06.2013 15:17
Това е една огромна пропагандна машина... :(
цитирай
3. danailvdimitrov - ако ви пука - молете се !
16.06.2013 16:18
Идете в Църквата- не на площада!!!!!!

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/06/15/za-svedenie-na-protestirashtite-protokoli-2-i-3-na-cionskite.1120641
цитирай
4. marystaneva - И на църква ходим, Симов. Понякога.
16.06.2013 17:37
Когато наистина чувстваме нужда да го направим...
цитирай
5. danailvdimitrov - "понякога" (т.е. от дъжд на вятър) и държавата ни ще е наред...
16.06.2013 18:10
за съжаление,едното е функция на другото -Данаил Димитров
цитирай
6. penchoan - ГЕРБ са пратили 18 автобуса с хора от ...
16.06.2013 22:48
ГЕРБ са пратили 18 автобуса с хора от Перник в петък. Успяха да разлаят кучетата и готвят гражданска война.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Венци съм ако излезна анонимен
16.06.2013 23:01
Уважаема Станева . ГЕРБ вероятно са и против протеста. Когато Борисов подкрепяше протестиращите имаше кръв по улиците. Сега когато не го подкрепя протича спокойно протеста. ОК-народа имаправо дори на Бунт според янките/ в конституцията им е записано/ и това е хубаво. Само ,че Вие Станева кажете спонтанно на спонтанно протестиращите да не блокират Орлов мост. Парламент, МС, Позитано, Офиса на ДПС, Аака...Малко ли са тези опорни точки. От "Чамкория" до Цариградско днес стигнах зя час и 20 мин. От ИПК Родина/собственост на пеевски между впрочем/ до Лозенец пак за толкова. Сваляйте Орешарски и Станишев/ те без това са "самосвали"/, но пощадете старите ми "червени " кокали:) Бъдете здрава
цитирай
8. vencivaleri1951 - Не ми се вярва
16.06.2013 23:08
penchoan написа:
ГЕРБ са пратили 18 автобуса с хора от Перник в петък. Успяха да разлаят кучетата и готвят гражданска война.


Те у Перник само с "Голф" се движат В автобуси се не качват Пък и защо да ги карат ...те тук си бачкат. Впрочем има малко истина. В петък тръгвах за провинцията и минавам край Семенарията. Там влокалното презцърквата кадрите на "Титан" събличаха униформите и ги товареха в някакъв бус. После пременени тръгваха надолу къмрадиото и от там към Орлов мост на протест. Държеха някакви знамена и табели.
цитирай
9. evrazol - Ако ГЕРБ можеха да организират т...
16.06.2013 23:14
Ако ГЕРБ можеха да организират такъв протест, сега щяха да имат 150 депутатски места.

Подкрепям основната идея на поста. Този парламент е изчерпан и колкото по-бързо си отиде - толкова по-добре, и за нас и за него. Иначе не е ясно до къде ще стигнат в безумието си.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - Пука ми и за това гласувах, но си м...
16.06.2013 23:15
Пука ми и за това гласувах, но си мисля че и на следващите избори ще има пак същата активност, че може и по-зле да е. Сега ние гласувалите ще трябва да оправяме бакиите, които негласувалите и продалите гласовете си забъркакаха. За това казвам, че е настанало време разделно и всеки трябва да се определи на чия страна е.
цитирай
11. ende - ВНИМАНИЕ!
16.06.2013 23:18
Утре от 12 часа пред сградата на Инвестор ще има протестен митинг шествие, организирано от Т., П, Й, Ф. и Ь.
Ще се протестира срещу нечуваната проява на терор от страна на модерацията.
Свалили са от първа страница кака тана!
И с това са нанесли незаличима травма на тоя велик българин, който с чудеса от храброст ни радва катадневно от първа, понеже да стои на първа е смисъл на живота му и го вдъхновява. Затова и на рождения си ден, когато всички нормални хора си празнуват вкъщи, той пак беше цъфнал тук, за да стои на първа. А то?

Комитет Кака Тана вечно на първа
Очаквамме всички недоволни българи на протест срещу потъпкването на правата на кака тана!!!!
цитирай
12. kamasutra - подводни
17.06.2013 00:08
има логика в това, което казваш, но само донякъде
Така. Абсолютно същата позиция като авторката застъпвам и аз, но с едно уточнение.
Самият факт, че тя е известна като член на ГЕРБ, олекотява силата на внушенията й. Трябва да призовават към протести абсолютно безпартийни хора, защото е ясно на всички, че и режимът на ГЕРБ беше също такъв антинародден.
Подводни, много грешиш, че резултатите от нови избори ще са същите.
Видя че след протестите срещу ГЕРБ на изборите загубиха ..колко бяха проценти не помня, но доста.

Слушай е хубаво.
При едни нови избори до два месеца Атака няма да има в парламента
ще влязат малки партийки
комунистите рязко ще се смъкнат
ще има парламент в който комунисти и турци няма да са 120, а най много 90.

И що за глупости дрънкаш, че били страхливи протестиращите?
Тук са истинските, честните българи, и само комунистическите манипулатори реват, че били организирани. А л...то Сидеров дори обижда хората, наричайки ги криминогенни елементи, и когато и да го пребият, все ще е късно.
И така, в понеделник пак на протест.
До оставката!
цитирай
13. vencivvg - Оставка
17.06.2013 01:02
Нека си пожелаем успех !
Искането на протеста е много ясно - Оставка на кабинета Орешарски, разпускане на Парламента и Нови Избори !
цитирай
14. ok3223 - Говориш наистина ... СТАНЕВА.
17.06.2013 08:24
Преди седмица публикуваш тук, да тук, указание, кога вашите хора да излязат на протести. Като посочваш градовете и час в който да излязат СПОНТАННО ДА ПРОТЕСТИРАТ. Правиш го не защото ти е хрумнало на теб и е твоя хрумка, а по нареждане на кризисното щабче ръководено от Цвъцко,яйцеглевия 2-ри човек в ГЕРБ, които организира тези "СПОНТАННИ ПРОТЕСТИ".
И ти като примерен и активен функционер на ГЕРБ
ПУБЛИКУВА ТУК, ДА ТУК,
ТОВА НАРЕЖДАНЕ И УКАЗАНИЕ КЪМ
ГЕРБЕРИТЕ В СТРАНАТА.
И продължаваш да говориш за някаква спонтанност на протестите.
че не били ораганизирани от ЦВЪЦКО и ГЕРБ, от вашите активисти в НЕТА и страната по места.
Ама хората имат памет и помнят какво си писала преди седмица.
ЦВЪЦКО, каквото и да прави, няма да отърве осъждане, ако се установи вина.
Да се готви следващия, за когото е събран мноогу съдебен материалец, с много противозаконни постъпки и престъпления.
Та те са в основата на този цирк, който се разиграва днес у нас.
Но-о, нумеро няма да мине.
НИПОН ... охранителната фирма на ББ с 2,000 действащи охранители не е София, още по малко е България;
цитирай
15. alegatora - Боже, Боже, колко мъка има по света!
17.06.2013 08:51
Като протестиреме против комунистите, да не мислиш, Марианче, че плачем за тъпото боянско въздухче ?!!!


Я виж какво мислят и другите активно пртестиращи(http://mglishev.blog.bg/politika/2013/06/17/ne-zabraviaite-da-vikate-sreshtu-gerb.1120984):

Новата тройна коалиция е гнусна, но не е тройна. Четворна е. Това е ламя с четири глави и последната е ГЕРБ.

Пеевски е гнусен, но и Цецо Цветанов е гнусен. Орешарски (Станишев) е мръсник, но и Бойко Тиквата не е цвете за мирисане.

Да не забравяме Цецка, Фидоска, Дянков, Руми Желева, Мишо Бирата, Вежди Рашидов... Всички те са престъпници, точно като Станишев, Овчаров и Главата!

ДПС и АТАКА (и Бареков) имат своите моменти на отвратително съглашателство не само с БСП, но и с ГЕРБ.

Цветан Василев, Цеко Минев и Цветелина Бориславова (и тимаджиите) са добре преплетени и с ГЕРБ.

Комунистите са зло, но и мутрите са синове на комунисти.

Когато с право протестирате срещу сегашното правителство, не забваяйте 2012 и февруари 2013. С право се протестираше и срещу ГЕРБ!

Не сме се събрали срещу БСП, ДПС и АТАКА, само за да върнем презрения урод Борисов отново на власт. Това няма да го бъде!

ГЕРБ=БСП.

Долу ГЕРБ!

Долу БСП!

Долу АТАКА!

Долу ДПС!

Да живее България!

цитирай
16. penchoan - Лумпените на ГЕРБ изпълзяха от д...
17.06.2013 09:07
Лумпените на ГЕРБ изпълзяха от дупките си. Има и много заблудени демократично мислещи хора. С този избирателен кодекс падането на правителството е единствено в интерес на ГЕРБ. Трябва да има натиск за промяна, като се изчистят списъците от мъртви души, да се забрани на български граждани, живели над 10 години в чужбина да гласуват, да отпадне имунитетът, да се намали броя на депутатите наполовина, да отпаднат партийните субсидии и др.
цитирай
17. christof - Питаш кой пуска слуховете, че ГЕРБ ...
17.06.2013 11:30
Питаш кой пуска слуховете, че ГЕРБ яхват протестите ли? Пусни си запис на която и да е "новинарска емисия" на ТВ7 от петък насам и ще ти стане напълно ясно кой ги пуска.
цитирай
18. christof - penchoan
17.06.2013 11:34
След като направи на пух и прах физиката и астрономията, сега гледам и в политическото поприще дерзаеш.
Заеби ти политиката, ами я кажи къде отиде Нибиру, както и прозрачната планета, която се роди от Слънцето? Мисля, че за към края на 2012 година беше направил изчисленията си, а пък нещо не ти се сбъднаха прогнозите.
Кажи сега защо се провали като предсказател - ние всички много искаме да знаем.
:))
цитирай
19. christof - alegatora
17.06.2013 11:35
По всичко си личи, че ти си един много прост човек.
цитирай
20. varg1 - С радост
17.06.2013 13:30
на протест срещу герб винаги.
цитирай
21. galin56 - ....
17.06.2013 13:39
Моето мнение е, че само протести не решават а задълбочават проблемите. Пример е Гърция. Протестират, протестират и така всеки ден от 2-3 години насам. По-добре ли са. Не. Държавата продължава да им затъва в нови и нови дългове. Проблема ни е че хората не знаем какво искаме. За това се запазва статуквото. Не може някой си да иска промяна на конституцията и като го питат какво иска да се промени в нея - отговора е: ами не знам, а пък и никога не съм я чел. Трябва да се изградят граждански позиции и предложения по всеки един ресор и да излезнем пред парламента и да ги защитаваме. А сега какво - оставка,оставка - нови избори. Е та то от предните избори няма и месец. Значи решението не са избори. Ти като казваш че ти пука за тая държава и т.н. и за това си излезнала на протест. Кажи какво точно предлагаш да се промени. 1-во, 2-ро и т.н. Оставка, оставка е деструктивно и безмислено поведение. Кажи ти зад кои идеи си застанала като излезна на "протести".
цитирай
22. marystaneva - Аз говоря за обединение...
17.06.2013 14:07
Навсякъде има и свестни хора. Добре е тези - свестните, независимо от политическите си пристрастия, поне веднъж да се обединят в името на България. И да спрем да се мерим кой е по-по-най...

6. penchoan: "ГЕРБ са пратили 18 автобуса с хора от Перник в петък. Успяха да разлаят кучетата и готвят гражданска война." - По-голяма глупост отдавна не бях чувала. А да коментирам глупости не си струва.

7. vencivaleri1951: "...Пощадете старите ми "червени " кокали:) Бъдете здрава!" - Благодаря, Венци. За съжаление, не зависи от мен... Аз съм просто един гражданин, който участва в протеста, за да покаже своето несъгласие с начина, по който някои искат да управляват държавата. Доколкото знам, протестите са обявени че ще са до 20 ч. Аз съм човек, който спазва правилата. Присъединявам се към протестиращите около 18:30 при Министерския съвет и вървя заедно с всички до Орлов мост. Оттам се прибирам с метрото.

9. evrazol: "Ако ГЕРБ можеха да организират такъв протест, сега щяха да имат 150 депутатски места. Подкрепям основната идея на поста." - Благодаря - за мнението и за подкрепата! :)

10. kasnaprolet9999: "Пука ми и затова гласувах, но си мисля че и на следващите избори ще има пак същата активност, че може и по-зле да е." - Ами нека да се обединим поне около идеята да я направим по-голяма. Да обясняваме, да убеждаваме хората да гласуват... Не непременно за партията, на която симпатизираме ние, но да гласуват! Защото наистина е важно. Иначе резултатът ще бъде подобен и просто ще се повтаря, а от това никой нормален човек няма полза. Още по-малко - държавата.
цитирай
23. marystaneva - 12. анонимен - Подводни:
17.06.2013 14:27
"...Нови парламентарни избори!? Демократични!?
Мога още от сега да кажа какъв ще бъде резултата - БСП+ДПС - 120 депутата, ГЕРБ+Атака - 120 депутата. Мога да ти кажа какви ще бъдат резултатите и от по-следващите предсрочни парламентарни избори!" - Явно не си прочел колко е важна високата избирателна активност И защо. Прочети го, дала съм и пример! Виж и отговора ми на коментара на 10. kasnaprolet9999. - "Любопитно ми е къде е бъдат протестиращите от 9 до 18 часа? ...Защото идат сметки за ток, данъци, вноски по кредити. Трябва да се плащат, няма начин. ...Протестите не са цивилизовани. Те са страхливи и протестиращите са жалки страхливци." - Разбира се, че ще бъдат на работа! Да, тъкмо поради тези причини. Това са нормални хора, а не лумпени. Заради това и протестите се провеждат предимно в извънработно време - цивилизовано и мирно. В 21-ви век има и мирни начини хората да постигнат желаното. Това е еволюция, а ти говориш за революция и хаос. - "...Къде бяха "демократично мислещите" хора когато се избра новият шеф на ДКЕВР? ...А някой знае ли от кои бизнес среди произлиза? ...Защото никой не го каза в суратя, пък и никой не организира протест. Никой не Ви каза и не знаете." - АнжелаТонева се казва и доколкото знам, досега е била служител в същата тази ДКЕВР. Не можем да знаем всичко, но може би, ако беше споделил ти какво знаеш... Не е късно да го направиш, а ние - да преценим.
http://www.bnews.bg/article-78309

13. kamasutra: "Самият факт, че тя /авторката/ е известна като член на ГЕРБ, олекотява силата на внушенията й. Трябва да призовават към протести абсолютно безпартийни хора, защото е ясно на всички, че и режимът на ГЕРБ беше също такъв антинароден." - Да, така е по-трудно... Но и не е редно да ме дискриминирате само защото съм редови член на ГЕРБ. Никога не съм го крила. Да си член на партия не е нещо срамно, стига да си свестен човек. А аз съм. Много по-лесно щеше да ми е да си направя един фалшив и "безпартиен" профил, но нямаше да е честно. Нали?
цитирай
24. marystaneva - Това че съм от ГЕРБ, не ме прави по-малко гражданин от всеки друг!
17.06.2013 14:53
15. ok3223,
Да, публикувах информацията, намерена в нета. За това говориш, нали?
http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/06/01/svoboda-na-slovoto-a-ne-ste-poznali.1116028

И пак ще го направя! ГЕРБ нямат абсолютно нищо общо. Това че съм от ГЕРБ, не ме прави по-малко гражданин от всеки друг.

Това е официалната страница на протеста:
https://www.ostavkaoresharski.com/

А това - страницата във "Фейсбук":
https://www.facebook.com/events/515265125212955/

Хората трябва да знаят! А дали ще излязат, ще си решат те.

16. alegatora: "Като протестираме против комунистите, да не мислиш, Мариянче, че плачем за тъпото боянско въздухче?!!!" - Ти нямаш име, не те познавам, не знам дори дали наистина си протестирал и срещу какво или за какво... При това положение нямам и какво да обсъждам с теб. Ти си никой.

17. penchoan: - "Лумпените на ГЕРБ изпълзяха от дупките си. ...Трябва да има натиск за промяна, като се изчистят списъците от мъртви души, да се забрани на български граждани, живели над 10 години в чужбина да гласуват, да отпадне имунитетът, да се намали броя на депутатите наполовина, да отпаднат партийните субсидии и др." - Много неща трябва да се направят, така е. Може да стане с протести и с конкретни искания за всяко едно от тях. Еколозите го доказаха /при управлението на ГЕРБ/ - може да стане! С постоянни искания за оставки наистина нищо не става. Виждаш че от ГЕРБ преглътнаха гордостта си и останаха в опозиция. Но днес проблемът не е че ГЕРБ са в опозиция, а че хората нямат доверие на сегашното правителство. Тези хора не протестират "ЗА" ГЕРБ, а "ПРОТИВ" правителството на Орешарски, което успя за изключително кратко време да изгуби получения кредит на доверие. При подобни мирни протести не знам кого наричаш "лумпени"... Надявам се, не мен.

18. christof,
Въпросът е не кой пуска слуховете, а кой нарежда да бъдат пускани и защо. Винаги се питам едно: Кой има интерес?

цитирай
25. marystaneva - 22. galin56, Така е.
17.06.2013 15:22
Ето ти няколко неща, които бих подкрепила:
- Промяна на Избирателния кодекс - Пропорционална избирателна система за парламентарни избори, но с преференции с нисък праг; намиране на подходящ начин за отзоваване на избраниците ни /тук прагът трябва да е достатъчно висок/;
- Подкрепа за икономиката - Пример: Аз съм безработна, но получавам по около 400 лв месечно от борсата. Имам завършен технически колеж, едногодишен курс по бизнес-администрация и съм съвестен работник. Но съм на 53 и не мога да си намеря подходяща работа. Ако предложат на бизнеса да ме наеме на минимална заплата /310 лв/, като държавата ми доплаща и три четвърти от парите, които получавам сега /около 300 лв/ и ми поеме осигуровките за срок от 1 година, бихме могли всички да бъдем доволни. Аз - защото ще получавам повече от сега и ще имам работа, която ще се старая да запазя, държавата - защото ще си спести 25% от парите, които ми плаща като обезщетение и ще получава данъци от мен, изчислени върху дохода ми, а работодателят - защото ще има един добър работник на ниска цена. Струва си дори да ме обучи на нещата, които не знам. Нека да има право и да ме освободи /например след 3 месеца/, ако не се справям, а аз да имам право да се върна на борсата за остатъка от срока, за който имам право на обезщетение. Когато изтече тази 1 година, ако е бил доволен от работата ми, можем да преговаряме и за по-високо заплащане. И нека това да бъде възможност за бизнеса, а не задължение, но да им бъде разяснено добре. Мисля че си струва. И още - всеки инвеститор, който инвестира в производство и разкрива нови работни места, да има данъчни облекчения поне за 1 година.
- За детските - Тук съм за семейното подоходно облагане. Който внася данъци, той да има право на данъчни облекчения. Останалите - на социални помощи. Но подобен идиотизъм като 120 лв месечно за всяко дете, неходещо на градина не бих подкрепила по никакъв начин. По-добре с тези пари да се строят детски градини.

И други идеи имам... Но никой не ме пита. :(
цитирай
26. alegatora - А ти като имаш име, да не си хванала Боко за футболната му калевра?
17.06.2013 15:40
Мариаянче, мама, палачиш ли за Боко въздухаря?
цитирай
27. marystaneva - Аз - не.
17.06.2013 15:56
alegatora написа:
А ти като имаш име, да не си хванала Боко за футболната му калевра? Мариаянче, мама, палачиш ли за Боко въздухаря?


Хвани го ти! ;) Кеф ти за футболната му калевра, кеф ти за нещо друго...
цитирай
28. christof - alegatora
17.06.2013 16:19
Съществува голяма вероятност да си дудукчия и ибрикчия на Доган-Местан-Станишко-Болен.
Как мислиш - прав ли съм в съжденията си?
цитирай
29. galin56 - идеи
17.06.2013 17:12
Ето, явно се разбираме с теб. Начинът е градивни искания. Лошото е че няма граждански движения и събрания където да ги обсъждаме тези неща. Примерно аз мога да дам мнение по твоите идеи. По първата идея нямам какво да кажа защото не разбрах какво точно предлагаш различно от сегашното. По втората ти идея - ами то и сега ги има тези програми. Първо ти не може да си вечно на борсата а само до една година и после ако си без работа ти и всички от семейството ти минаваш на социални. Така, че държавата не може да ти поема половината заплата и да те квалифицира. Заплатата си е задължение на работодателя ти, а аквалификацията на теб. Но истинския проблем е че кадрите са много повече от работните места. Само в една или две области има недостиг на кадри - програмисти, лекари. В останалите има малко работни места и много кандидати и няма интерес нито бизнеса нито държавата да инвестира в обучения и преквалификации защото има пренасищане на кадри. А за лекар се сещаш че не могат да те обучат на борсата - това си е повече от 10г. колеж. За детските - защо казваш на детските данъчни облекчения? Тъй като има демографска криза детските трябва да са приоритет на всяко правителство.
Аз пък имам идеи за болниците - да се махне АД от болниците и ЕТ от лекарите. Всички болници да станат 100% държавни(да няма общински а да са грижа на министерството) и под шапката на министерството за да може да се изгради една държавна политика за здравеопазване. Да се махнат "потребителските такси", болниците да разполагат с бюджет, независещ от здравната каса, диагностицирането да е безплатно и да се покрива от болниците(един рентген примерно това му е работата да снима, и снима безплатно, пари искат мошенниците) а лекарствата само да се покриват(или процент) от здравната каса. Имам и още много идеи но както казваш никой не ме пита. Трябва да се събираме, обсъждаме идеи и да отидем с готови искания. Такива лозунги който му пука за държавата да иде и да скача пред парламента за мен са несериозни.
цитирай
30. morko - Бравооооо, какви хубави идеи и за ...
18.06.2013 10:50
Бравооооо,какви хубави идеи и за избори и за икономика ,че и за децата.Само едно мъничко въпросче-защо като бяхте на власт не направихте нищо от изброеното.Така говорите все едно този избирателен кодекс не го приеха твоите любимци преди има няма няколко месеца.Аз пък искам това ,което предлагат от БСП-машинно гласуване-няма печатане и надпечатване на бюлетини ,няма купуване на гласове и комисии
цитирай
31. penchoan - christof
18.06.2013 17:03
christof написа:
След като направи на пух и прах физиката и астрономията, сега гледам и в политическото поприще дерзаеш.
Заеби ти политиката, ами я кажи къде отиде Нибиру, както и прозрачната планета, която се роди от Слънцето? Мисля, че за към края на 2012 година беше направил изчисленията си, а пък нещо не ти се сбъднаха прогнозите.
Кажи сега защо се провали като предсказател - ние всички много искаме да знаем.
:))

Бъркаш ме с някого. Никъде не съм твърдял, че през 2012 г. ще стане нещо, обратно, писал съм че нищо няма да се случи. Най-вероятно през тази година ще премине Нибиру. Но относно събитията - всички лумпени в България са мобилизирани в София. На безработни дори се плаща по 40 лева на вечер, само да падне правителството и мафията на ГЕРБ да остане.
цитирай
32. marystaneva - ВЪПРОС НА ЧЕСТ Е ДА СМE НА УЛИЦАТА!!!
19.06.2013 11:32
Фани Давидова, юрист в правния екип на ПРОГРАМА ДОСТЪП до ИНФОРМАЦИЯ, в своята статия казва:

"Въпрос на чест е да съм на улицата. Премината е личната ми зона, в която съм съгласна да уважавам избраните на демократични избори и да се съгласявам с техните решения. Назначаването на Делян Пеевски е венецът на една акция, която е дотолкова брутална и агресивна, че мълчаливото ми съгласие с подобно нещо би ме превърнало или в мекотело или в дървен философ тип "ами те всички са такива".
Ако се съглася с подобно нещо, лично за мен смисълът на държавността е напълно изгубен и анархията е по-приемливият вариант – поне няма да плащам данъци. Затова съм на улицата.
Брутален и абсурден е аргументът "Назначаваме мутра, за да се справи с другите мутри" - това е официална абдикация от държавност, с която категорично не съм съгласна. Затова съм на улицата."

http://blog.aip-bg.org/publications/783/comment-page-1#comment-2904
цитирай
33. marystaneva - 30. galin56,
19.06.2013 11:58
По първата идея - в момента няма преференции, освен при избори за евродепутати. Няма и вариант за отзоваване. Добре би било да се свали и този 4-процентов праг, както и да се помисли върху необходимостта и размера на депозита, който се внася за участие в избори.
По втората - Не, точно тези програми ги няма. Има подобни, но дори и те не се използват пълноценно. Аз давам предложение тъкмо за тази първа година, когато човек все още не е загубил трудовите си навици. Не говоря държавата да ме квалифицира - говоря за хора като мен, които имат необходимото образование и квалификация и може би ще се нуждаят единствено от съвсем кратък срок и обучение на място, колкото да навлязат в новата работа. По програмите обучават хора с основно образование да работят на компютър, какъвто те обикновено нямат, а ако имат, най-много да се научат как да влизат в интернет... :( Слава Богу, при мен няма опасност да остана на социални помощи... А и аз говоря не за европейски програми, а за собствена политика на държавата, за която средствата са налични /изплащат се и в момента/, а ако се приложи, дори би се спестило от тях...
Относно детските и демографската криза... Не смятам че ще си решим демографската криза като раздаваме пари "на калпак" за всяко родено дете. Освен количество, е необходимо и качество... Ако се подпомогне икономиката, ако младите семейства имат работа и живеят по-добре, ако има достатъчно детски градини, те сами ще искат да имат повече деца. И е добре да има и семейно подоходно облагане - това са данъчните облекчения. Имаше ги за кратко по време на управлението на НДСВ. Ако се гледа само броя на родените деца, само количеството, просто се създават утрешните неграмотни безработни.
С "На всички по равно" не съм съгласна. А за връщането на здравеопазването в ръцете на държавата, питай лекарите - няма да искат. Не махането на две буквички /АД, ЕТ и т. н./ ще реши проблемите там, а контролът. Но няма кой да го приложи. Може би като повечето услуги станат електронни...
цитирай
34. marystaneva - Гласуването трябва да е задължително!
19.06.2013 12:05
31. morko,
Все ми е едно какъв ще е начинът на гласуване, стига да е честно. И още една идея - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!

Аз на власт не съм била. А моите "любимци" явно си мислеха, че имат мнооого време пред себе си. Е, разбраха че нямат. И си взеха бележка.

32. penchoan,
Много глупости говориш... Аз го знам, защото съм безработна и съм на протестите. Не сме платени! Мразим ги безплатно! :) И ще продължим да протестираме!

http://paper.standartnews.com/images/leading_pics/leading_4102_bg.jpg

А след протестите ще е добре и да гласуваме, ако не искаме да се чувстваме непредставени и в следващия парламент. А и не само заради това. Но е добре преди това да се запознаем и с програмите на различните партии...

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/06/19/.1120790
цитирай
35. marystaneva - Това е безобразие!!!
20.06.2013 12:52
Адвокат Емил Василев:
"ЕС винаги ни е критикувал заради липсата на борба с корупцията и слабата такава с организираната престъпност. Какво направи по тези въпроси досега етно-комунистическата ни управляваща заедно с психопата Сидеров коалиция?
1.Закри ГДБОП - службата за борба с баш-мафиотите.
2.Пробва да назначи про-турска калинка с размерите на свиня за шеф на националната сигурност.
3.Тури психично болния наркоман Сидеров за шеф на антикорупционната комисия в НС...
Тия нормални ли са?! Какви знаци дават на ЕК, какви знаци дават на народа си?!"

Като гражданин на Република България съм изключително притеснена и възмутена от поведението на Волен Сидеров - лидера на партия ЮРУШ. Това, което направи днес в началото на консултативния съвет по национална сигурност е безобразие, което дестабилизира още повече страната и намирисва дори на държавен преврат... Не разбирам какво още очакват да се случи съответните институции, за да реагират...

Ето и какво съобщение получих преди малко:
"...Моля ти се намери начин да предупредиш всички досегашни участници в протестите тези дни, че се готви голяма провокация днес с организираното мероприятие на партията на телевизия СКАТ, която ще доведе с автобуси платени хора от цялата страна. ПАРТИЯТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ Е ВТОРИ ЕШЕЛОН НА ПРОВАЛИЛАТА СЕ "АТАКА", ТЕ СЪЩО СА ФИНАНСИРАНИ ОТ РУСКАТА МАФИЯ. ЦЕЛТА Е ДА СЕ ВБИЕ КЛИН МЕЖДУ ЧЕСТНИТЕ ХОРА, ДА СЕ СЪЗДАДЕ ОБЪРКВАНЕ, ДА СЕ ЯХНЕ ПРОТЕСТА, А Е ВЪЗМОЖНО И С ПРОВОКАЦИИ ДА СЕ ПРЕДИЗВИКАТ СБЛЪСКВАНИЯ, ПРОЛИВАНЕ НА КРЪВ И КОМПРОМЕТИРАНЕ ПРЕД БЪЛГАРСКАТА И ПРЕД МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ НА МИРНИТЕ СПРАВЕДЛИВИ НАРОДНИ ПРОТЕСТИ!
С Уважение:...."
цитирай
36. marystaneva - В каква държава живеем вече, за Бога?
20.06.2013 12:57
Ако прибавим към това информацията за гей-парада на 22 юни и за контрашествието против него, ми се струва че нещата могат да станат много по-лоши... Сценарият, от който се страхувам, е предизвикване на достатъчно големи безредици, дори на гражданска война, за да може да бъде съборен валутният борд, да се предизвика хиперинфлация и на някои хора да им се обезценят кредитите /най-малко/... А този филм сме го гледали вече...
Нещата ще стават все по-зле... Ако това правителство не подаде оставка, аз нямам представа докъде може да ескалира напрежението. Да не стане така че и тези, които най-много викаха против Борисов, да кажат "Ела "зло", че без теб е по-лошо..."?! Борисов бил мутра, бил престъпник... Доказателства? Бил се познавал с такива хора... Поне не ги назначаваше. А вижте само какви са им назначенията на тия - след скандалната кандидатура на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, вчера си назначиха шеф от СИК, който от 2012 г. е бил и председател на общинския съвет на БСП в Шумен - за заместник-министър на вътрешните работи... Слава Богу, че се разчу и бързо го уволниха. Ами ако не се беше разчуло?!
В каква държава живеем вече, за Бога?

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/19/2085700_novi_petima_zam-ministri_v_mvr_-_shef_na_sik-shumen/
цитирай
37. marystaneva - НОВА ГРУПА ВЪВ ФЕЙСБУК: ОКУПИРАЙ НДК! СВАЛИ СТАНИШЕВ!
20.06.2013 13:16
НОВА ГРУПА ВЪВ ФЕЙСБУК: ОКУПИРАЙ НДК! СВАЛИ СТАНИШЕВ!

http://www.svobodennarod.com/component/k2/741-nova-grupa-vav-feisbuk-ostavka-na-oresharski-do-petak-ako-ne-okupirai-ndk-s-pes.html

Надявам се че целта е да окупираме НДК, а не да нахлуваме вътре. Говорим за демокрация, а не за анархия, нали? Ако е така, в събота аз също ще присъствам, но ще отида между 16:30 и 17:00 ч. Всички трябва да се включим в националните протести! И да се пазим от провокатори...
цитирай
38. forest - Едно уточнение
20.06.2013 13:17
Станишев , Лютви , Олигарски се извиняват , че виждате ли --Направихме грешка с Пеевски---НО , НО --дали е грешка..Не , това е престъпление....Грешка се допуска неволно , а това бе организирано много старателно....В това участва и фашиста Сидеров....ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ....А ЦАЦАРОВ СЕ ЗАНИМАВА С ЩУРОТИИ...
цитирай
39. marystaneva - И за Иван Иванов - сикаджията ли се извиниха или за него - по-късно?!
20.06.2013 14:49
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/06/19/2085712_oresharski_izbra_sikadjiia_za_zam-ministur_na/
цитирай
40. marystaneva - А как ни излъгаха с онези бюлетини в Костинброд помните ли?
03.07.2013 12:40
А как ни излъгаха с онези бюлетини в Костинброд помните ли?

Нидал Алгафари на стената си във "Фейсбук" е споделил:
"Станишев си призна, че скандалът "Мултипринт" е измислица и сценарий на ДПС-БСП!"

http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-07-02_05.html

Направо не ми се вярваше, затова проверих на стената на Алгафари - наистина го е казал!
Аз бях сигурна, че става дума за активно мероприятие. Още тогава казах: "Ядосайте се, хора! И ги накажете!"

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/05/11/iadosaite-se-hora-i-gi-nakajete-mislete-komu-e-bilo-nujno-da.1109248

Подробно и ясно обясних и "Как (НЕ) могат да се фалшифицират избори" и защо.

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/05/17/kak-ne-mogat-da-se-falshificirat-izbori.1111196

Ако тогава - гласувайки или негласувайки, не ги наказахме, днес можем да поправим тази грешка!
цитирай
41. jelezov - БЕЗНРАВСТВЕНО И БЕЗОТГОВОРНО!
04.07.2013 12:00
Бабо Мариянке,


На тази възраст жените обикновено оглупяват. Вашият постинг е свиделство за това.
Апелирате за ЕДИНСТВО. Единство на кои и срещу кого? Нима не разбирате, че такова не може да има между бедни и богати, защото то автоматично ще направи богатите по-богати, а бедните - по-бедни, осигурявайки безметежна власт за богатите (олигархичната буржоазия).
Бил Гейтс – един от най-богатите хора на света, но с все още непокварено чувство за социалност казва: „Капитализмът създаде чудовищно несправедлив ред. Трябва да се създаде друго общество, в което печалбите и богатството да бъдат обявени за пороци”.
Единствено нравствено възвисена цел може да бъде именно това „друго общество”. Но вие не желаете това. Вие желаете ГЕРБ вместо БСП, а те и двете - са за съществуващото общество. Различават се по това на кои класи, прослойки и кланове интересите изразяват и защитават.
„Елате на протеста! Помните ли, че най-важна е България? Сега всички демократично настроени хора излизаме и протестираме, защото не искаме настоящето правителство. Не им вярваме!!! Кого искаме или не, след като ги свалим, ще се реши чрез демократични избори. А днес ни трябваЕДИНСТВО!”
Бабо Марийке,
Помислете добре върху смисъла на всяко изречение! И ако ви е останала грам самокритичност ще констатирате, че написаното, освен че е БЕЗНРАВСТВЕНО, (10-15 хиляди чиновници, новобогаташи, реститути и платени клакьори не искат и не вярват на законно избран Парламент и Правителство и затова те трябва да си отидат) то е и БЕЗОТГОВОРНО („Кого искаме или не, след като ги свалим, ще се реши чрез демократични избори.”) Нима последните избори не бяха демократични и защо смятате че следващите извънредни ще бъдат по-демократични? Особено като се знае, че ще бъдат проведени от Служебно правителство, назначено от Президент – олигарх като Пеевски и протеже на ББ.
С уважение: дядо Желю
цитирай
42. marystaneva - 42. jelezov,
04.07.2013 15:01
Много си зле... А и обиждаш?! Да си богат не е престъпление, стига да си станал такъв с почтени средства. Ако оставим на такива като теб, пак ще национализирате всичко, ще го изядете и изс...те, а след това предприемчивите отново ще трябва да започнат от нулата... Живяла съм в такова "равенство" - всички бяхме еднакво бедни...
Хората могат да се обединяват не само около софрата или паницата, а и около идеи! Но това такива промити червени мозъци като теб няма как да го разберат...
Между другото, не съм нито чиновник, нито новобогаташ, нито реститутка или платен клакьор. На 14 години и половина останах без баща, от 15-годишна работя, имам над 37 г. трудов стаж като работник - работех и учех, родих и отгледах 3 деца... А в момента съм безработна и съм на борсата. Но всяка свободна вечер съм на протеста!
Колкото до последните избори - бяха демократични, но не бяха почтени. А това също е важно!
Първо - изборите бяха опорочени в деня за размисъл.
Второ - БСП е втора, а ДПС - трета политическа сила.
За "Атака" да не говорим...
Трето - успяха за изключително кратко време да натворят толкова глупости и вреди, че просто от инстинкт за самосъхранение не бива да ги оставяме да продължат да го правят!
И четвърто: Една огромна част от хората изобщо не се чувстват представени, а други се чувстват излъгани... В същото време дали изобщо ще работи НС зависи от кефа на Сидеров, а ДПС командва БСП и де факто управлява... А това за всеки нормален човек е неприемливо. Затова протестираме!
цитирай
43. marystaneva - НЕ ИСКАМ ОРЕШАРСКА ЗИМА!!! Затова протестирам!
04.07.2013 16:16
През Лукановата зима останахме без храна,
през Виденовата зима - без пари,
през Станишевата зима - без газ...
НЕ ИСКАМ ОРЕШАРСКА ЗИМА!!!

Затова протестирам!
Този протест е с една единствена цел - Незабавна ОСТАВКА на Правителството!
Българи, време е да обединим силите си! Идвайте пред Народното Събрание от цялата страна да им покажем че търпението ни беше до тук! Да не чакаме да дойде Орешарската зима! Който може - в 8.00 ч., който може - в 18.30 ч., който когато може! Важно е да сме там - пред парламента и пред Министерския съвет!

Всички образовани и интелигентни хора виждаме и разбираме какво се случва в момента в България – абсурдни министри и назначения, тотална политическа чистка, промяна на закони в полза на хора от техния кръг. Да не говорим по какъв начин взеха властта - чрез нарушаване на закона, манипулации, тайни договорки и подмяна на вота на хората. Тази безпринципна коалиция се очертава абсолютно пагубна за България и за това трябва час по скоро да си ходи ако не искаме да направят поразии които ще ни навредят за години напред! За това, като хора които ни е грижа за нашата хубава България, независимо кой какви политически убеждения има, нека отстояваме всеки ден нашата гражданска позиция, да показваме че не сме съгласни и сме против това което се случва и най-вече никога да не се примиряваме с тази несправедливост! Включете се активно, организирайте вашите познати идвайте на протестите, изразявайте вашата гражданска позиция и не свеждайте глави. Сега повече от всякога имаме нужда да се обединим и да сме единни. Само така ще може да се преборим с тези които се опитват отново да ни поробят, тези които никога не са мислили и не са работили в полза на България и на народа, а само в полза на себе си. Нека им покажем задружно че е време да си ходят!

https://www.facebook.com/events/180892685411359/183217685178859/?notif_t=event_mall_reply
цитирай
44. jelezov - Госпожо Станева, Действително съм ...
04.07.2013 21:28
Госпожо Станева,
Действително съм много зле. На всеки нормален човек му призлява, когато наблюдава вакханалията, която разиграва тълпата в центъра на София. Тълпа, състава на която определих и вие не оспорвате. Обиждам, защото и мен обижда тълпата с хулиганските си изстъпления. Моята обида към вас би била реципрочна, око ви нарека например "син боклук". Освен това, връзката между посочената възраст и интелектуалните възможности на жените е корелативна, т. е. такава, че допуска възможността всяка отделна жена да бъде дори гениална. Но вие не сте дори и умна, което се вижда както от съдържанието на постинга ви, така и от двата коментара-отговори. Сега ще ви обидя още веднаж, като ви нарека лъжкиня. Легендата, че сте клето отрудено сираче, в момента безработно (вероятно поради политиката на "тройната коалиция") е лъжа. Вероятно ще се намерят блогъри, които ви познават и ще потвърдят моята констатация. Издават ви най-малко две неща: първо, словесните клишета, с които защитавате една незащитима логически и нравствено кауза. Второ, баналната истина: "Да си богат не е престъпление, стига да си станал такъв с почтени средства." може да бъде изречена само от буржоа: реститут или новобогаташ, или пък от лумпен - разорен от процеса на концентрация на капитала дребен буржоа. С тази баналност се опитвате да оспорвате и мисълта на Бил Гейтс. Но не само той мисли така. Споделят я милиони протестиращи срещу недъзите на капитализма в стотици градове по целия свят. А България удивлява човечеството с поредния парадокс: по улиците и площадите дефилира "демократичната" буржоазия, заплашваща народа-суверен с противоконституционен метеж.
цитирай
45. marystaneva - 45. jelezov, Вие сте жалък... Малко дребнаво нищожно човече, зло, алчно и завистливо...
27.07.2013 16:29
Съжалявам за закъснелия отговор... Чаках да се намери някой, който да каже, че лъжа, въпреки че бях наясно, че това няма как да стане. Защото не лъжа!
Гледам - пак обиди... Само това ли умеете? Можете да ме наречете и зелен марсианец - все тая. Няма да се обидя, защото не съм нито зелен марсианец, нито син боклук. Човек обикновено се обижда тогава, когато някой му каже истината в очите. Поради тази причина тези хора с леви идеи, които са свестни, не би трябвало да се обиждат, защото онова "червени боклуци" не се отнася за тях. И те го знаят, повярвайте ми.
Баща ми наистина е починал отдавна - бях само на 14 и бяхме доста бедни. Първият ми постинг тук беше в негова памет:
http://marystaneva.blog.bg/lichni-dnevnici/2007/09/26/obichaite-stranata-si.114125
На 15 започнах работа (с разрешение от синдикатите и от майка ми). За разлика от това, което смятате Вие, човек може да стане богат (или поне заможен) и да остане почтен. Просто става по-бавно, освен ако не спечели от тотото. Нямах нищо, а в момента имаме 4-стаен апартамент. С ипотека, разбира се... Но моите деца ще имат база, върху която да надграждат. И вече го правят. Синът ми работи в Германия, но има и двустайно жилище в "Обеля" (завещано от баба му), семейството на голямата ми дъщеря си построи двуетажна къща в "Надежда" (със заеми, които изплащат), а малката ми дъщеря е отличничка - догодина ще бъде абитуриентка, ще кандидатства на запад и ще си търси късмета. И аз, и съпругът ми, и децата ми сме умни и работливи. Работим и не чакаме някой да ни даде. Аз в момента не работя, но имам над 30 г. трудов стаж. Обезщетението ми от борсата свършва наесен. Дотогава все ще намеря нещо. А и съпругът ми работи, така че не ме мислете мен.
Можете спокойно да продължавате да обиждате, да злобеете и да злословите, щом така се чувствате по-добре. Ще се удавите в собствената си злоба и алчност... Не ми пука! Постигнала съм нещо в живота си. Сама. Хората, на чието мнение държа, ме уважават, близките ми ме обичат. Това ми стига.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650009
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849