Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2013 00:49 - Само в изправено положение можеш да живееш в света на човеците. Защото само човеците ходят изправени.
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 12653 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.07.2013 00:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Само в изправено положение можеш да живееш в света на човеците. Защото само човеците ходят изправени.


/от Евгений Дайнов/

...В България си имаме идеология, според която всеки, който стои изправен, е подпиран от някакви други хора. Защото явно е, че никой никога не може да стои изправен самостоятелно. И, следователно, легитимният начин на живот е да живееш на колене – защото си нямал късмета да дойдат „големците” и да те вдигнат и държат в изправено положение.

...Когато заживееш в свят, изтъкан от собствените ти измислици, не изкарваш дълго във властта. Защото рано или късно действителността ще се изправи срещу теб като бетонна стена, а ти ще се врежеш в нея като стъклена чаша.

Именно по тази причина правителството на Орешарски ще падне много по-бързо, отколкото изобщо може да си представи. Защото с всеки изминал ден потъва все по-дълбоко в измислиците си. Заедно с него ще потъне, макар по-бавно, цялата свързана с него медийно-интелектуална периферия, споделяща неговите измислици.

Никаква оставка обаче няма да реши основния проблем: България е страна, в която всички, от тракториста до философа, от милиционера до премиера са склонни да вярват, че човек може да стои прав единствено, ако изправен го държат някакви „големци” и ако „играе парата”.

...Красотата на протеста вбесява онези, които отказват да приемат идеята, че човек може – и следователно трябва – да стои изправен сам. Но пак тази красота, като всяка красота, привлича. Убеждава все повече българи, че е възможно – и добро – да стоиш изправен. Че е унизително, докато си стоиш на коленете, да развиваш конспиративни теории, според които всяка изправеност е илюзия.

В крайна сметка, само в изправено положение можеш да живееш в света на човеците. Защото само човеците ходят изправени. 

Цялата статия - на следния линк:

http://offnews.bg/index.php/225404/evgenij-dajnov-vsepriizhdashtata-konspiratsiya






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2657165
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849