Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2013 15:57 - Срам и позор за управляващите!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 5395 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 17.08.2013 02:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 (Коментарите в скобите са от мен.)


БСП и ДПС хвърлиха турци и цигани срещу протестиращите в 64-ия ден пред парламента

(Срам и позор за управляващите!)

http://www.livenews.bg/dyrzhavata-obqvi-grazhdanska-vojna-43101.html
Петър Петров

Спокойствието на лятна София свърши! Докараните от БСП и ДПС няколко хиляди души от провинцията (в голямата си част възрастни хора) нахлуха в центъра и напрежението започна да витае във въздуха. Видимо отрудените и простовати хора, които най-вероятно не са съвсем наясно за какво са в столицата, ще бъдат хвърлени срещу другите протестиращи - тези, които от 63 дни искат оставката на Орешарски и се борят за своята кауза. (Добре че вторите - основно млади и образовани хора, са достатъчно интелигентни, за да не се поддадат на подобна провокация...)

Логичните въпроси, които изникват са няколко – кой и защо тласка България към гражданска война?(Олигархията, която няма цвят или партийна принадлежност - за да изпере парите си и да открадне още колкото може... Най-добре се лови риба в мътна вода...) Защо кметицата Йорданка Фандъкова разреши на десетките автобуси да паркират на централните столични булеварди? (Според мен нито някой я е питал, нито я е уведомил… А и какво би могла да направи без съдействието на МВР? А МВР явно отказва да и съдейства...) Защо полицията допуска двете групи да бъдат буквално на метри една от друга? (За да създаде възможност да бъде провокиран сблъсък, разбира се...) Кому бе нужна цялата организация по извозването на хората от малцинствата в София? (Уместен въпрос... И кой има капацитета да организира подобна "екскурзия"?) Защо държавата в лицето на МВР на практика обяви началото на гражданска война??? (Този път, благодарение на здравия разум, не успяха. А следващия? А по-следващия? Нали не си мислите, че търпението на умните и интелигентни хора, мирно протестиращи вече над два месеца, е безкрайно?)

Все въпроси, чийто отговор вероятно се крие в цялото поведение на новата Тройна коалиция. БСП, ДПС и „Атака“ са готови на всичко, за да запазят властта си. (Последните си имат ново име - партия ЮРУШ... Повече им отива.) Те (тези три партии) не биха се спрели пред нищо, само и само статуквото в парламента да не се пипа.

Всъщност разумен човек едва ли би намерил аргументи за решението на БСП и ДПС да извозят до София своите привърженици точно в деня, когато се приема актуализираният бюджет. Това е или пълна глупост (Не е!), или нечувана наглост. Всъщност по-скоро е второто.(Наглост до безобразие!) Защото ако човек чуе какви ги говори Мая Манолова, направо ще бъде хвърлен в потрес. Тази застаряващата кюстендилска депутатка обяви, че хората в автобусите били организирани от ГЕРБ?!(Пълни глупости... На слепи ли ни прави или на луди?)

И всичко това, след като телевизионните камери показаха ясно автобусите от Кърджали и други региони, където има само един политически исполин – ДПС. Лицата на „спонтанно“ (Спонтанно?! Друг път...) подкрепящите кабинета „Орешарски“ показваха, че това (в голямата си част) са хора от малцинствата, които срещу дребни суми са дошли в София... (Или възрастни хора, на които целият им съзнателен живот е минал "под крилото на партията-майка"... Сред хората от контрапротеста видяхме и групи с еднакви тениски и шапки, множество еднакви и големи знамена, които се раздаваха и събираха организирано, плакати, изработени в един и същи стил, цял топ плат с цветовете на българския трибагреник… Видяхме и раздаването на пликчетата с храна и вода… Знаем и за автобусите. Всичко това струва много, ама наистина много пари и някой плаща за него. Дали е безкористно?! Не го вярвам... Чак такива филантропи у нас няма. Следва логичният въпрос: Кой има интерес? Със сигурност не ГЕРБ или който и да било друг от протестиращите срещу правителството и политиката на кабинета на Орешарски. Тогава кой? И защо?)

Някой дава ли си сметка, че тези хорица (често самите те свестни и почтени, но недостатъчно добре образовани, безработни и неразбиращи случващото се в държавата) са също толкова ощетени от икономическата и политическата ситуация в страната, колкото и тези (образованите и работещи бедни), които протестират срещу Орешарски? И всъщност разбират ли каква е целта от тяхното пътуване до столицата? (Дали го разбират докараните с автобусите? Силно се съмнявам...) Отговорите може би ги знаят само ограничен кръг от хора. Тези, които от 23 (по-скоро над 25) години стоят в задкулисието и дърпат конците на политиката. И вероятно пак са замислили нещо... Но трябва ли да има гражданска война, за да може за пореден път да осъществят плановете си...?! (Не, не трябва, но някой се опитва да направи точно това... И ако продължи, може и да се случи... Ничие търпение не е безкрайно... А някой си играе с нашето…)

image

Контрапротестът от първо лице - кеф ти пенсионер, кеф ти ром...
 
(Вижте видеото!)


https://www.facebook.com/photo.php?v=4690993372576 




Гласувай:
3



1. demograph - Организирането на тълпите стари номенклатури беше толкова явно в провинцията,
16.08.2013 16:27
, че не смятаха за нужно и да се крият. Събраха се на обичайните си места, натовариха ги на разни бусове и бусчета, раздадоха им пликове и пликчета, фанелки и шапчици за циганите и заминаха...да смачкат тия които се борят за тяхното добро. Глупостта е чумата ни. Поздрав Марианче. ГЕРБ нямат място в Парламата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2661733
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849