Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2013 18:28 - Гордея се че има хора като това момиче! Дай Боже да са повече!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 11064 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 06.09.2013 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Гордея се че има хора като това момиче!

 image
Вера Петрова

Два дни се чудих дали и как точно да излея мислите и чувствата си. Мога да пиша още, но това май е основното!

64 дни на всекидневно протестиране! За мен са повече, защото протестирам от 02.06.2013 и защото почти не съм пропускала сутрешен протест! Приемах броените дни на отсъствие от София, респективно, от протестите, като предателство, чувствах се гузна и водех епични битки във ФБ до среднощ като компенсация! Така съм и до днес, независимо в София ли съм, или - не! Както и да е!

За това време се случиха 3 основни събития: на 18.07., на 23.07./24.07. и на 16.08. И в трите бяхме силово и тактически надвити! И в трите стана ясно, че полицията е срещу нас, дори и да не използва сила! И в трите стана ясно, че много хора се силят здраво, но в ключовия момент страхът надделява и се дърпат! И тогава оставаме малко и сме слаби!

И на 18.07. плаках, и на 23.07. плаках - от безсилие! Вчера, след като стана ясно, че ветото е преодоляно, крещях, крещях, крещях и "блъсках" неистово барабана си с гняв, дори със злоба, пак от безсилие!
Безсилие срещу комунизма! Безсилие срещу тройната диктатура! Безсилие срещу мракобесието, в което растнахме родителите ни и ние и в каквото не мога да позволя да растат моите три деца!
Вечерта, след като останах сама със себе си, сложих на ръката си една гривничка, която ми подари едно младо момче от барабанистите. Каза ми, че е низал гривни до 2 часа през нощта, за да ги подарява на готините хора от протеста! Какво значи "готини", според мен, а може би и според него? Това са хора, с които е всеки ден от два месеца насам, с които има обща кауза и еднакви или много близки разбирания, които помежду си вече се наричат приятели и на които има доверие, защото знае, че са истински и протестират от сърце и душа!
И тогава се разплаках! Безутешно и безспирно! Продължих да плача и днес, когато видях, че краката ми са целите в синини от вчерашните сблъсъци с полицията на ул. "Московска". Синините са ми от барабана, който се врязваше в бедрата ми, когато полицаите ни блъскаха, за да не преминем кордона! Тъжното е, че тръгнахме 3 жени, или по-точно 2 жени и едно момиче и само 2-3 -ма мъже! Другите се сетиха едва след това! Та, синините не са ми проблем, болят, ама ще минат! Наранена ми е душата, защото полицаите бяха ожесточени и решителни срещу нас, а протестиращите се страхуват в по-голямата си част!
Така ... връщам се към онова, което видях във ФБ по време на епичните битки, които споменах по-горе, а именно: разделението! И в което неусетно се включих! Участвах активно, изказвайки мнението си и спорейки с други хора, които обвинявах в разделение! Омагьосан кръг, нали?
Това е другата болка в душата ми! На протестите и във ФБ групите има твърде много млади хора до 30-35-годишна възраст, което е хубаво, но е и "нож с две остриета", защото те не познават реално комунизма, тъй като не са го изпитвали на гърба си! Те не знаят какво е да живееш в тотална изолация от света, не знаят какво е да не можеш да пътуваш, не знаят какво е да живееш безцветно и в страх, манипулации и безперспективност, не познават хора, които са били в лагери или които не могат да се задържат някъде на работа заради някое измислено клеймо върху семейството им, не знаят какво е да чакаш с години за да си купиш кола, не знаят какво е да имаш 2 ТВ канала - един български и един руски, и още, и още!
Такива млади хора, че и някои на моята възраст и над нея, непрекъснато правят разделение - основно говорейки срещу ГЕРБ! Нямам нищо против инскомислието им, защото аз съм гласоподавател на ГЕРБ, а не неин привърженик или член! Аз съм просто от хардлайнерите антикомунисти, които гласуват "на сигурно" срещу комунизма! И срещу ДПС! И пак така ще постъпя на следващите избори! Защо ли? Защото Бойко Борисов ми е по-лесна мишена! Той го доказа като подаде оставка на 5-ия ден от февруарските протести! Ще свалим и него, ако не чува площада! От него можем да искаме и да получим, от тези гадове - никога. А ако е заедно с Реформаторския блок, може и към тях да поомекна! Но всичко това е после, след оставка!
Та, моля всички разумни и истински антикомунисти - протестиращи, подкрепящи протестите, пишещи във ФБ, организатори на събития, администратори на групи и др. само за три неща:

1. Да не се делим и броим сега;

2. Да не падаме духом и да продължаваме с всякакви средства до пълната победа: ОСТАВКА на най-безумното, продажно и диктаторско управление в т.нар. период на прехода!

3. Да кажем дружно всички: 

"НЕ на страха!"

Защото "Съединението прави силата!"

И за да имаме право да ходим с високо и гордо вдигнати глави пред идните поколения!

 






Гласувай:
8



1. marystaneva - 1. ok3223, Ти си гнусен червен боклук!
18.08.2013 22:10
Коментар на Сашо Иванов от София, с леви убеждения, подвизаващ се в блог.бг като ok3223:

Щоом си с тупан ...
си на двойна надница.
Шмекер и мошеник едновременно,
гробарка и презряна гад.
ЖЕНИЦА, С ТОН НАХАЛСТВО БРЕМЕННА,
КОЯТО, НЕ ЩЕ ДА МРЕ ОТ ГЛАД.
*************************************************************
Ето на такива им викаме "ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ"!
цитирай
2. blondinkas4uk09 - ок3223, коментарът ти е изключително грозен,
19.08.2013 15:03
ако си зададеш въпрос: "Кой съм аз?", какъв ще бъде отговорът: "Торба с нечистотии, които бълвам през устата си..." Пожелавам ти да изживееш катарзис, най-вече заради самия теб... да ти олекне малко. На нас околните, не ни пречиш много, хем си смешен, хем те съжаляваме.
цитирай
3. marystaneva - Това беше. Край!
19.08.2013 20:13
Всички коментари на ok3223 ще бъдат изтривани заради простащината, която си позволява да проявява в моя блог. Оставям само първия, който съм цитирала, за да е ясно за какво става дума.
цитирай
4. marystaneva - Вчера, на протеста, се запознах с Вера!
05.09.2013 19:44
Страхотна, усмихната, открита... И силна! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649927
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849