Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2018 09:52 - ВЕЧЕ НЯКОЛКО ДНИ БЪЛГАРСКИТЕ „СЛУГИНСКИ” МЕДИИ СЕ ПИТАТ: КОИ СМЕ НИЕ, КОИТО СЕ ПРОБУДИХМЕ НА 11.11.2018 Г.И КОЯ Е „ФОРМАЦИЯТА”, СТОЯЩА ЗАД ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ И ЗА
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2512 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ВЕЧЕ НЯКОЛКО ДНИ БЪЛГАРСКИТЕ „СЛУГИНСКИ” МЕДИИ СЕ ПИТАТ: КОИ СМЕ НИЕ, КОИТО СЕ ПРОБУДИХМЕ НА 11.11.2018 Г.И КОЯ Е „ФОРМАЦИЯТА”, СТОЯЩА ЗАД ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ И ЗАД БЛОКАДАТА НА ЦЯЛАТА СТРАНА..?! НЕКА ЧУЯТ- МОЯТ, „НЕОТОРИЗИРАН” ОТГОВОР..!

През 1876 г. едни „прости и неуки чобани”, главно от центъра, на поробената България, тогава, се събраха на Полето в „Оборище”- за „Учредително събрание”. Въпреки фалшификациите на миналото ни- трябва да осъзнаем,че тези 200, 300 или 400 души(според различните спомени и източници), неоторизирано се събраха и учредиха новата Българска държава. Те и техните преки потомци и съратници, вдигнаха отчаяното Априлско въстание, което, пък с ужасите на потушаването си, стана  косвена причина за освобождаване на страната ни, от Османската империя и 500-годишното иго. После, пак те станаха-„Строителите на съвременна България” и делото им, въпреки чуждите окупации, създаде- една свободна, модерна и равноправна Европейска нация, тук, на врящите Балканите. Не тръгнахме към това, от празното и от голото поле, за днешното ни Европейско обединение-нашето съжителство с останалите  ни Евро-братя -е от хилядолетия, още в Мала Азия и Източна Европа, където водехме първите си: Вавилонски и Троянски войни, от древността. После, пак, заедно създадохме-Римската империя, във всичките й разновидности и осъвременявани измерения, водехме романтичните си Средновековни Кръстоносни походи, а след оглавихме Хуманизма, Реформацията и Възраждането. След кървавите, Първа и Втора Световни войни- пак ние, оформихме Европейския конгломерат и поставихме началото на новата ни- единна Европейска нация, оцеляла, дори през разделенията на Студената война.Погледнато през мащаба,на днешното ни континентално единство- заличихме своите дребни „мегали идеи” и„балканизиращите” нрави, като се променихме и подготвихме, за новата ни „Мисия за Европа” и за повика на новата ни държавност. На България, Балканите и Европа са необходими,вече-учредителност и Движение-„от долу”, защото досега ни обединяваха –твърде нескопосано и предпазливо- само нашите Елити, за да ни владеят и използват, по-лесно, всеки в своя си ареал.

„Полето на Оборище”и на„не- оторизиранотомУчредителство” е отново необходимо, но вече, не само за „чобаните и недодяланиците” от Софийско, а и на „тези”- от Талин, Вашава, Виена, Берлин, Париж, Мадрид. Ние започваме нашия „Поход” от една малка страна на Балканите, но за да събудим-цялата останала част от Европа. Ревът на „Козичките на Баба Дора от Странджа” трябва да предупредят и спасят „Рим” и Брюксел. Тряба да пре-учредим- не само себе си, собствениата си територия и държавите си, но и цялата ни ,„обща Евро-държавност”, като й дадем, валидиращата санкция-на „от долу-то”, защото трябва да станем по- единни, силни и убедени в нашето превъзходство, заради хилядолетните ни ценности и човешки поуки. Другите цивилизации и материци, постоянно ни критикуват и ни се подиграват, но истината е, че те ни завиждат и всички се стремят да бъдат като нас! Нашата „Стара Европа” е най-доброто място за живеене на планетата и трябва да я предпазим от предизвикатекствата, да я пре- учредим, защитим и да я направим- „Велика- ..отново”!

Това е началото на „Поход за Нова България и за Нова Европа”, които започнахме с Блокадата и Похода си,от 11.11.2018 в цялата страна. Не сме нито червени, нито сини, сбогувахме се с тези заблуди и измами на Прехода. Нито ни интересуват- прегрупиранията на „плашилата” от трансформиращата се комунистическа Номенклатура в България,в някаква си-тяхна, измислена Олигархия. Борисовци, Домусчиевци или Пеевскита са завзели с одеозните си туловища, целия национален ефир, но какво струват те- ако се замислим и минем, през Европейския мащаб - като малките, проклети лилипути са, подскачащи, край ръста на големия Гъливер! Остракират ги на всяка голяма среща, на всеки Световен форум, където те се натискат да ги путупат и да им кажат– снисходително: „конграчулейшънс, Борисов”. Лилипути винаги ще има, идиоти, като Валери Балевски, Бойкикиевци, Коце- Костадиновци, Слави-Трифоновци,  Каракачанки и Джамбазкита, не могат да ни спрат, нито да подменят нашата „Мисия за създаването на Нова България и на Нова Европа”. Не конституционност, вехти регламенти и старите правила, а нова „Учредителност” ни е необходима- затова трябва да се борим! Не сме „Евро- фашисти”, „либерасти- Соросоиди” или „комунисти- лумпени”, както се опитват да ни брандират контролираните медии на Властта в София. Ние сме- „АлтернативатаЗаБългария” и за спасение на нашата заплашена Европа, с която се гордеем и искаме да направим: по-единна, въоръжена и по-силна. „@ЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ”!! Господ с нас!

Николай Гацев   „Добродетелната дружина’, осн. 1853 г.  София, 13.11.2018 г.



Тагове:   1853,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. oia - Когато българите са се изправяли ...
16.11.2018 17:03
Когато българите са се изправяли срещу поробителите си-----Бог винаги е бил на тяхна,---сиреч на наша страна. И този път е така. Когато българите отърсват някой от гърба си---това има глобално значение, не е само регионално. Достатъчно всякаква политическа измет се разхождаше по гърба на българския народ--и се мъчеха да му вменяват, че е лош материал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3758826
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031