Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2009 10:50 - Който много носи на бой, много бие!!!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 1507 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.03.2009 11:01


http://www.ekipnews.com/?p=8737 Колко държи на бой Бойко Борисов Предизборната кампания вече започна и това личи даже не толкова от изстраданата прегръдка между СДС и ДСБ. Докато десните мъчително се обединяваха, БСП се разпредели на лъчове и започна да обикаля държавата, а социалната министърка Емилия Масларова рапортува, че социалистите са изпълнили всички предизборни обещания без едно. Ама не каза кое точно.
image 


Началото на предизборната кампания си личи и по това, че БСП не само се хвали наляво и надясно с постиженията на мандата, но и се фиксира върху това да сваля от рейтинга на главния си конкурент – Бойко Борисов. Че има нужда от  такава операция, се вижда и от последните данни на социологическите агенции. Според проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение личният рейтинг на Борисов е почти три пъти по-висок от този на Станишев – 61:24. При партиите съотношението е по-благоприятно за социалистите – БСП изостава спрямо ГЕРБ на около 10 процента: 26:16. Ако тези разлики и тенденции се запазят, ГЕРБ е близо до абсолютното мнозинство и от само себе си разбира, че БСП няма да стои диван чапраз и да гледа как Бойко взема властта.

В този контекст като по поръчка в столицата се разрази кризата с боклука, която дава на социалистите нагледен материал за агитация. Демек, ето така ще изглежда България, ако гласувате за Бойко. И се показват снимките.

За разлика от предишни избори в едни по-далечни времена, където все пак вотът на избирателите имаше някакво значение – например в началото на 90-те години, тази кампания ще бъде последна дума на технологията. Тя е разделена на две части – в първата се провеждат активни мероприятия за омаломощаване на противника, което включва кризи като тази с боклука, създаване на партии и партийки, които отклоняват гласове от конкурентите, приготвяне на клопки в избирателните закони, избор на време, в което да се проведат избори, и други номера от арсенала на модерната (пост)съветска политтехнология.

Във втората част става дума предимно за комбинаторика – т.е., да се извлече максималното от следизборната ситуация. За да има предпоставки за това, е нужно да е омешано – т.е., да няма ясен победител, да има достатъчно марионетни партии и депутати в парламента, които могат да се ползват по предназначение и ако може – всичко да зависи от Първанов, както беше преди 4 години. Пък той вече си знае работата.

Поради тези особености на кампанията оттук до изборите Бойко Борисов ще яде бой сутрин, обед и вечер. Ако издържи, може и да стане министър-председател. Ако не, Станишев като нищо ще повтори мандата.

Тъкмо няма да му се налага да си търси работа, че не е свикнал.

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

*************************************************************************************************

Той, Бойко, ще издържи, яко момче е! Пък след изборите ще видим другите колко могат да носят "на бой"!



Тагове:   Много,   бой,   бие,   носи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2661709
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849