Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2009 01:05 - Остава въпросът: И сега какво?
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 9846 Коментари: 23 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Гледах дебатите в парламента. Цял ден. Слушах. И съм бясна!

БСП и ДПС отново се подиграха с всички нас. Нагло, нахално, надменно и самоуверено. Както винаги.

Слушах и новините. И четох новини. Ето една от тях:

Мотивите на съда за отказа да регистрира ръководството на СДС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/04/13/704462_motivite_na_suda_za_otkaza_da_registrira_rukovodstvoto/

И знаете ли коя е съдийката, позволила си да го направи? Тази, която реши, че тайното гласуване не било демократично. Димана Йосифова. С някакви странни аргументи. Същата, която беше разследвана преди време за корупция:

http://www.malkiobyavi.com/pro/pic-news/news.php?newsid=5355

Не беше толкова отдавна. А Филчев може и да не е толкова луд, колкото го изкарват. Така че, нищо ново под слънцето.

Остава въпросът: И сега какво?

Ето малко математика:

http://www.ekipnews.com/?p=10399

Но има и друг вариант:

Ако СДС-ДСБ не успеят да влязат в парламента, това ще е добре за БСП и ДПС. Целта им ще бъде постигната.

Но има едно АКО, за което те не са помислили, разчитайки на разединението на десните партии. Ако всички демократично мислещи хора се обединят и застанат зад ГЕРБ, можем да ги бием, въпреки всичко!

Да го направим! Заедно!



Тагове:   общество,


Гласувай:
0



1. andi2 - Знаете ли,
14.04.2009 01:22
Всичко е игри , договорки. Нещя от рода аз на тебе , ти на мене . Ако Първанов не го блокира закона и десните ако не проявят и грам разум , то в следващия парламент ще имаме --- ГЕРБ , БСП , ДПС , АТАКА +евентуално Яне ЯНЕВ ( той пък не се знае с кой играе) . Никой няма да може да управлява самостоятелно ----->>>> евентуална коалиция ГЕРБ +БСП+ДПС . А ако все пак десните влязат , малко ще се поразместят нещата . Но големите играчи , които управляват сега , ще управляват и тогава.
цитирай
2. marystaneva - За да няма "аз на тебе - ти на мене"!
14.04.2009 01:43
Бойко Борисов не е Симеон. И ГЕРБ няма да направи коалиция с БСП и ДПС. Коалиция с Атака или РЗС също е малко вероятна. Ако гласовете не стигнат, най-вероятно ГЕРБ ще остане в опозиция, ЕС няма да пусне спрените пари, народът ще започне да вие от глад и наесен ще има предсрочни избори. Няма смисъл да стигаме дотам. ГЕРБ все още има време и шанс да спечели достатъчно гласове, за да управлява самостоятелно и да покаже как, когато не се краде, парите ще стигат и за магистрали, и за детски градини, и за пенсии, и за още много неща. ГЕРБ доказа, че е партия, която не се занимава с игри и договорки и хората го виждат. Значи, има шанс за демокрацията!
цитирай
3. andi2 - Ако ГЕРБ, остане в опозиция БСП + ДПС ...
14.04.2009 02:03
Ако ГЕРБ , остане в опозиция БСП + ДПС няма да имат такова мнозинство , че да могат да управляват "спокойно". Ще трябва да" крадат" чужди депутати .Сега мисля нито една партия не може да повтори "успеха " на НДСВ от 2001 година .Ако не се лъжа тогава май един депутат не им стигна да имат "50%+1" места в Парламента.Като се има на впредвид ,че поне 30% няма да гласуват.А и да не забравяме факта ,че вече "ще трябва да се съобразяваме с и "желанието" на европейските ни "партньори" Но едно не може да му се отрече на Доган ----- десните бяха заплаха за него и той е на път да ги изхвърли от борда. Но сега е момента да си проличи на кой колко му пука за БГ, или ще бъдем свидетели на поредното "шоу". За съжаление.
цитирай
4. marystaneva - GOOGLE знае всичко!
14.04.2009 10:30
БСП+ДПС не могат сами, но могат заедно с АТАКА. Така, както се обединиха на местните избори в Раковски. Там за втория тур се съюзиха БСП, ДПС, Атака, Напред и Рома. Срещу ГЕРБ. И загубиха!
http://lambo.blog.bg/viewpost.php?id=297688
http://nationalistbg.com/readarticle.php?id=834
http://www.plovdiv-online.com/region/rotfront-w-rakowski-sreshtu-iwan-antonow-ot-gsrb.html

Интересно защо някои от старите линкове за тази новина вече не се отварят?! На някои от Атака явно не им се иска хората да знаят как говорят едно, а вършат друго...
цитирай
5. andi2 - Да и на мен, в Раковски ми се видя м...
14.04.2009 15:11
Да и на мен , в Раковски ми се видя малко странно. Но явно пак трябва да прибегна до онази поговорка " Интереса клати феса" . Все повече започвам да си мисля , че ДПС и АТАКА имат едни и същи "родители".
цитирай
6. анонимен - И все пак...
14.04.2009 15:52
Трябва да се направи всичко възможно за участието на ДСБ и СДС в Парламента,всички останали са непредвидими и слаби да обърнат нещата в България към по-добро
цитирай
7. анонимен - все тая
14.04.2009 15:54
БКП-БСП-ГЕРБ ...... разлика никаква. Поредните поставени лица на ДС
цитирай
8. анонимен - как да гласуваме?........
14.04.2009 16:27
Как да отидем и да гласуваме,като комунистите,заедно с техните приятели от ДПС ни отнеха тази възможност.Решиха изборите да бъдат в най-неподходящото време-през лятото,когато половината България се изнася към морето на работа или в чужбина на почивка.....И в градовете и селата остават нашите майки и бащи,които обаче не са достатъчни....Аз няма да се разкарам на 350 км,колкото и да ми се иска,само и само да пусна една бюлетина.Изборите са опорочени....вече.....за съжаление.....
цитирай
9. анонимен - Доста коварно
14.04.2009 16:28
Стар номер, ползван от НДСВ, от Атака, а сега и от ГЕРБ: Малко неоспорима истина, за да се направи подвеждащо внушение- действията на БСП и ДПС са напълно некоректни, но да се агитира откровено за ГЕРБ е неморално- те са поредната метаморфоза на същите тези партии. Нека не забравяме една истина, която е показателна: В местната власт чрез ГЕРБ влязоха повече партиини активисти и бивши служители на МВР, отколкото има в която и да е друга партия. Така, че не - благодаря- не искам ГЕРБ. Не мога да бъда подведен така елементарно.
цитирай
10. анонимен - Поредният лозунг
14.04.2009 17:02
Следващият път зад кой герб ще застанете г-жа Станева
цитирай
11. анонимен - ГЕРБ=ДС
14.04.2009 17:07
За съжаление "алтернативта" ГЕРБ не е такава... Повече от явно е, че и тази партия/движение е поредният коз на ДС. Нима мислите, че човек (ББ) може да има в България през 90те години охранителна фирма и да не е с ченгетата. Фактът, че беше грижливо скрит от медиини изяви като мутра тогава,само показва, че е добре пазена фигура за "черни дни". Не случайно е бил охрана на Тодор Живков (малка грешка на ДС, защото е прекалено очевидна връзката му с тази структура - явно още не му е била отредена ролята на бъдещ "демократ", борец за свобода и благоденствие на народа...). И как така изведнъж стана секретар на МВР?!?!? Има и още много много факти (дори и документални), свързващи го с мафията (дирижирана от бившето ДС) и показващи уклона му на "полицайче под чехъл", който няма нищо общо с демократичните идеи и средства за действие, но не са за по форумите...

За мен само промитите мозъци или лично облагодетелстваните го подкрепят....

Всеки има право на мнение и позиция, но моля Ви, гласувайки за такива чучела, недейте се оплаква после...Носете си отговорността...
цитирай
12. анонимен - ГЕРБ
14.04.2009 17:15
Дано повече хора се вслушат в съвета ти
цитирай
13. анонимен - за какво плачите
14.04.2009 17:32
Не разбрах за какво плачите. За Б.Б, за ГЕРБ, за И.К., за ДСБ, за М.Д. за СДС ..................... че те сами са си виновни. И като ви чета, Б.Б. нямало да се коалира с БСП ..........а то ГЕРБ посмъртно няма да спечели гласове за самостоятелно управление ......и предсрочни избори, на кого са нужни ...... да става все по голям батака, да става водата мътна, че в мътна вода далавераджиите и престъпниците по лесно да си развяват байряка ................ и да правят простотии (като например да протекционират Сретен Йосич) .......и после да твърдят че ни лук са яли ни лук мирисали. Между другото то в тази държава единствено БСП и ДСБ знаят как да управляват, но в момента на бате Ваньо (ДСБ) не му стига вътъка. ................така че какво остава........помислете си сами. не плачете за Б.Б. .........той и да спечели сега някой и друг глас..........точно след 5...6 години никой няма да си спомня за него.................е това е!
цитирай
14. анонимен - Господи Опази!
14.04.2009 18:21
И как по дяволите стигнахме до изводи че десните в България трябва да гласуваме за Б.Б. вместо за наистина десните!?
Що за простотия!?!?!??!
Вие въобще чували ли сте платформата на Б.Б.
Чували ли сте как говори този човек !?!?!!?!?
Та това ще е срам - един нискоинтелигентен борец да ни бъде премиер! Все едно гледам Бай Ганъо!
Това ли наричаме ДЕСЕН!!?!?!??!
НЕ БЛАГОДАРЯ!
Не на комунистите НЕ и на Марионетката Б.Б.!

цитирай
15. анонимен - Димана Йосифова
14.04.2009 18:23
Въпросната съдийка е кандидат за поста председател на Софийски апелативен съд, така, че ще трябва да си заслужи избирането с нещо и ето с какво е.
цитирай
16. mamkamu - Защо точно зад Герб? Бойко никак ...
15.04.2009 11:52
Защо точно зад Герб?
Бойко никак не ми е идеала за десен политик! По скоро ще гласувам за комунистите, отколкото за нискоинтелигентен бивш полицай!
цитирай
17. marystaneva - Защо ще гласувам за ГЕРБ
15.04.2009 17:01
9. анонимен,
Няма нищо некоректно в това да агитирам за ГЕРБ, тъй като това е партията, чиито идеи съвпадат с моите. Ти, ако симпатизираш на някой друг, агитирай за него. Истината се ражда в спора.
10. анонимен,
По себе си ли съдиш? Защото за мен грешиш. Това е първата партия, в която членувам и последната, ако се разочаровам.
7. анонимен; 11. анонимен; 14. анонимен -
Това го писах в друг блог, но го копирам и за вас.
За Бойко Борисов:
Да, бил е „ченге”. Добро ченге. Професия, за която е мечтал и която е достойна за уважение. Признат за такъв от един куп служби и държави, в чиято информираност едва ли трябва да се съмняваме. Ето ти справка от биографията му:
http://www.sofia.bg/bborisov.asp
Охранявал е Тодор Живков. Вярно е. Такава му беше работата. Избрали са го защото беше добър професионалист. А и Живков тогава беше под домашен арест – самотен, болен и безопасен. Справка – в края на статията:
http://www.blitz.bg/article/7638
По времето на царя стана главен секретар на МВР. Вярно е. Може би някой си бяха направили криво сметката. Грешката си е тяхна. Той преди всичко е професионалист. Работохолик. И не е управлявал – беше в изпълнителната власт. Справка – биографията му.
Показните убийства започнаха много преди това. Справка – следващия линк. Прекрасно знаеш как някои си лягаха със 100 лв в джоба и се събуждаха като милионери с червените пари, откраднати от България.
http://www.capital.bg/show.php?storyid=206009
Кредитните милионери станаха такива по времето на БСП. Кредитите /в долари/ не се обслужваха. Банките фалираха. Хората загубиха парите си. Някои не го преживяха. При Костов се прие закон, който задължи тези кредитополучатели да върнат парите ПО КУРСА НА ДОЛАРА КЪМ МОМЕНТА НА ПОЛУЧАВАНЕТО НА КРЕДИТА?! Нали можеш да смяташ? А как е смятал икономиста Костов? И защо?
Пак по времето на Костов се смени пенсионната система – попитай пенсионерите, чиито пенсии паднаха наполовина, какво мислят по въпроса? И как живеят?
БСП не се плаши от коалицията СДС-ДСБ, а от евентуалния им съюз с ГЕРБ.
"Станишев благослови обединението на СДС и ДСБ
СДС и ДСБ подписаха вчера коалиционно споразумение, с което на практика десният предизборен съюз стана факт.
Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев вчера благослови споразумението, защото без псевдоопозицията на сините "се явяват партии, които се обявяват за десни или пък за леви, нямат нито конкретни идеи, нито съдържание на политиката. Те са популистски по своето същество и могат днес да правят едно, утре друго, което е опасно". "Виждаме, че когато няма достатъчно стабилно дясно, с ясни принципи, политици, предложения за управление, тогава се появява огромно поле за популизъм", посочи той.”"
Не са „започнали” да нападат Борисов – те просто не са спирали. Не ги чувам да нападат Костов? Защо ли?
За 8-процентната бариера – отговорът е същия. Не го решава ГЕРБ. Решават го досегашните управляващи. Следизборна коалиция между ГЕРБ и другите десни партии би била убийствена за БСП и ДПС. И тъй като за ГЕРБ е ясно, че ще влезе в следващия парламент, се опитват да попречат на останалите десни партии, които са ни потенциални партньори и които, ако не влязат, поне ще разпилеят доста десни гласове. Уверявам те, че ГЕРБ няма интерес от промените в избирателния закон. Това може да ни принуди да останем в опозиция, ако не спечелим пълно мнозинство. Което най-вероятно ще доведе до нови, предсрочни избори наесен.
Защо Симеон се е върнал точно тогава? Не знам. Може би трябва да попиташ тези, които са го поканили. Аз нито съм го канила, нито съм гласувала за него.
И последно:
Предлагам ти да спрем да говорим едни срещу други - от това нито ГЕРБ, нито ДСБ имат полза. Само наливаме вода в мелницата на БСП и ДПС. Все пак, въпреки 8-процентната бариера все още имаме шанс да работим съвместно след изборите, за доброто на България. Успех! И дано повече хора излязат и отидат да гласуват за дясно и демократично управление!
13. анонимен,
Аз пък не разбрах ти какво точно се опитваш да кажеш?
mamkamu,
По-надолу те цитирам:
"...сега можем да видим резултатите от подготвеността им –спрени Европейски фондове, мониторинг от страна на ЕС и непрекъснати критики от страна на различни европейски институции за престъпността, корупцията, правосъдието, МВР..."
Това са твои думи. Е, ако все пак предпочиташ да гласуваш за тях, отколкото за дясна, народна партия, бъди жив и здрав! Аз ще гласувам за ГЕРБ най-малкото защото дори когато поради някакви причини не успее да изпълни обещаното в срок, Борисов обяснява защо, а не ни лъже. Единственото, в което могат да го упрекнат, е че не е спазил обещаните срокове. Да, не можа да превърне София във Виена толкова бързо, колкото искаше. Но не е спирал да работи в тази посока, въпреки наследството, което завари от Софиянски и въпреки пречките, които от БСП непрекъснато му създават. И заменките се спряха, и доста хора се предадоха на прокуратурата, и "Новера" се изгони... И улици се ремонтират, и детски градини се строят, и паркове се залесяват, и завод за боклука ще има...
Та затова ще гласувам за ГЕРБ, нищо че Бойко не умее да говори като дипломат. За мен е по-важно какво върши. И това, което е свършил досега, ми харесва.
Чудя се защо повечето от вас са анонимни? От какво се страхувате? Или така е по-лесно да оклеветите без доказателства или да обидите някого? Не мисля, че ви прави чест.
цитирай
18. анонимен - Широкополата шапка
18.04.2009 16:35
Станева, от години върлуваш по блоговете, бистриш политиката, раздаваш мнения "от последна инстанция", разнасяш раболепието си по един бивш полицай и пожарникар, чието евентуално достигане до върха на управлението в хубавата ни страна вещае само превръщането й в полицейска държава и връщането и в шейсетте години на миналия век.
Сменила си онова мото за падането с ново, но все така си паднала по бойко, че няма изправяне.
Твоите доводи се изчерпват с примитивното "бойко все пак прави нещо." Бойко прави много по-малко от онова, което се изисква от един компетентен кмет, за което той има финансови и други ресурси, власт и политическа подкрепа. Но за да изглежда повече направеното, цепи например улиците на пресечки за да станат ремонтираните 100. Вместо да вади разни диаграми пред бареков за други дейности, да покаже диаграма как са се увеличавали за 4-те години негово кметуване местата в детските градини в София. Има ли по-важен въпрос днес, след първия лъч на надежда - статистиката обяви, че за пръв път от много години имаме превес на раждаемостта (при това раждаемостта сред ромското население е спаднала два пъти).
Защо е този рев срещу макар и плахото въвеждане на някакъв мажоритарен елемент - все пак това е ход в правилната посока въпреки масираната съпротива. Гласовете на избирателите от различните райони щели да тежат различно, но пък гласът на всеки район в НС ще тежи еднакво! Бащите на американската демокрация са създали двукамерния Конгрес - в едната камера конгресмените представляват еднакъв брой избиратели, но в Сената всеки щат, независимо от размера си, се представлява от двама сенатори.
Калин
цитирай
19. marystaneva - 18. анонимен,
20.04.2009 14:08
Не виждам смисъл да споря с теб. Правили сме го и друг път. Колкото до квази-мажоритарния елемент, при който изборът е в един тур, пиши по-малко и чети повече. Няма смисъл да говоря за политика с човек, който не прави разлика между камера и камара. И да не забравя - като не ме харесваш, не ме чети - не си спомням да съм те канила в блога си.
цитирай
20. анонимен - блог за самозадоволяване
20.04.2009 23:51
Ти не спориш и не можеш да спориш защото просто нямаш доводи, а повтаряш щампите на бойко – като л.иванов и мнозинството гербери. Аз не споря с телевизори. То не само е безсмислено, то е невъзможно - както да обуеш гащи през главата. (Ще се въздържа да ползвам една по-образна метафора от живия ни разговорен език.) И друг път при дефицит на мисъл си се хващала за правописа, като в оня виц: „..а вие защо гоните негрите?”. Забелязах го и се възползвах. „Правописните” грешки в текста ми са повече, но ти прескочи другите и се хвана на последните. „Грешките” са израз на отношение, а не на незнание. Виждам, че това често се ползва от блогерите. Сигурно знам какво е камера (ако щеш дори само от книгата на Гришам) и правя разлика между кАмара и камАра. Според мен блоговете не са за харесване и нехаресване, но щом искаш твоят да е за самохаресване, няма да ти досаждам. И бойко се самохаресва от сутрин до вечер по разни ТV блокчета. Пиши си с него.
В текста старателно избягвах квалификации и се задоволих само с констатации. Затова беше по-добре и ти да се въздържиш от образователни съвети. По въпроса за четенето съветвай идола си. И да не забравя: „бойко все пак прави нещо”. Той е като краставицата (метафората не е моя) – 2 % работа и 98 % вода.
Калин.
цитирай
21. marystaneva - Пушкин го е казал отдавна:
21.04.2009 10:49
"Хвалу и клевету приемли равнодушно. И не оспаривай глупца."

И аз мисля да последвам съвета му.
цитирай
22. анонимен - Спори със себе си
25.04.2009 11:43
Съкрушителен аргумент. И бойко не би измислил по-силен (при вас прилагателното „по-умен” не подхожда). В блог за самозадоволяване няма как да се самооспорваш. Да цитираш Александър Сергеевич в този случай е просто скудоумие. (Да не забравя - същото е и когато пишеш в блогове за кого ще гласуваш.)
Да оценят мястото си в съзнанието и паметта на хората са си позволили Квинт Хораций Флак („Exegi monumentum aere perennius ….”, преводи на М.В.Ломоносов, А.А.Фет, В.Я.Брюсов и др.), Державин, Пушкин, Вазов ... Те наистина са имали право за това.
Последвай съвета на Пушкин, но без да мислиш.
калин.
цитирай
23. marystaneva - 22. анонимен,
25.04.2009 14:44
Пак си спрял хапчетата... Ония, розовите, нали помниш? Пий ги, човече, пий си ги редовно и няма да имаш проблеми!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649899
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849