Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2009 23:02 - ГЕРБ не трябва да загуби!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 8209 Коментари: 28 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Оспорени избори са страшният сценарий

Понеделник, 25-и Май 2009, автор: Юри Велев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=141080

 

Интервю с Иван Кръстев,  политолог.

- Г-н Кръстев, в предишно интервю за "24 часа" прогнозирахте: може да се окаже, че парламентарните избори е по-страшно да бъдат спечелени, отколкото изгубени. Защо тогава всички играчи оставят впечатление, че страшно много искат да ги спечелят?

- Защото ГЕРБ няма право да загуби, ако иска да е партия с бъдеще, а БСП и ДПС се страхуват да загубят. При това страхът на управляващите не е абстрактен: в състоянието, в което се намира икономиката и при наличието на силни антиелитни настроения в обществото вероятността за търсене на отговорност от министри в това правителство е по-реална отвсякога.

А и Европа иска да види поне един корумпиран министър с реална присъда, за да повярва, че нещо се променя у нас. Или с други думи, има само едно нещо, по-лошо от това да си на власт през тази есен и то е да си току-що паднал от власт. Затова БСП и ДПС са решили или да спечелят с цената на всичко, «или, ако не могат да спечелят, да създадат ситуация, при която опозицията да не може да управлява.

- Промяната на избирателния закон в последния момент в тази графа ли попада?

- Да. И антикризисният щаб за боклука е в тази графа. Проблемите с регистрацията на СДС са в тази графа. Спешните назначения на ръководства на държавни агенции и въобще истеричното окопаване в институциите, което наблюдаваме през последните дни, също са в тази графа. Скандалните назначения в съдебната система - също. Изкупуването на медии от среди, близки до правителството - също.

Неприличната сделка за сградата на НАП - също. И въобще днешната стратегия Станишев-Доган поразително напомня на стратегията на Луканов от 1990 г. - да се окопаят във властта, за да не може никой да управлява без тях независимо от изборните резултати. Така че не трябва да се учудваме защо ЕС замрази много от фондовете за България. Брюксел не се притеснява просто от факта, че в България се краде и се краде много и се краде на най-високо ниво.

Това, което притеснява Брюксел е, че източените от държавата пари се връщат в политиката. Или с други думи, след като откраднат парите на гражданите, политиците инвестират същите тези пари в медии и черен пиар. А това нарушава най-важния принцип на демокрацията - мнозинството да може без насилие да смени всяко правителство, което не харесва.

- Накъде ни води това?

- Вън от ЕС или в най-добрия случай в покрайнините на ЕС. Днес в България наблюдаваме края на един политически цикъл. Предстоящитеизбори са референдум върху модела на управление, който се наложи през последните осем години.

Модел, който прие формата на безпринципни коалиции, мирно съвместно съществуване на различни корупционни клиентели, системно разрушаване на държавната администрация, заличаване на границата между бизнес и политика. Този модел превърна България в страната с най-неефективни публични инвестиции в Европа и в страна с отвратителна инфраструктура.

- Но защо последствията от този модел да са чак толкова негативни? Все пак през всичките тези години България имаше икономически растеж.

- Глобалната финансова криза унищожи икономическата конюнктура, която направи възможен модела на икономически растеж през последните 10 г. Това означава, че когато кризата свърши, ние не ще можем да се върнем там, където бяхме, преди тя да започне. Времето на лесните чужди инвестиции и евтините кредити свърши. Бумът на недвижимите имоти също свърши. Това, което остава, е една неработеща съдебна система, раздута и неефикасна администрация и общество, проядено от правен нихилизъм и недоверие към институциите. Ако политиците не го разберат, страната е обречена на вечна изостаналост.

- Но българите като че ли не са особено развълнувани от тази криза?

- Истина е, че обикновеният човек, за разлика от бизнеса, не изглежда прекалено притеснен. Първо, защото през последните 20 г. хората непрестанно живеят с усещане за криза. За нас кризата се е превърнала във всекидневие и затова паниката, обхванала света, не ни заразява.

Второ, почти 60% от населението е извън финансовата система - не взема кредити и няма спестявания. И трето, предизборното наливане на средства забавя част от социалния ефект на кризата. Но пренебрегването на кризата не може да продължи безкрайно. През октомври голямото мнозинство от българите ще я усетят в цялата й дълбочина.

Кризата вече удари строителния сектор, но наред е енергийният. Ще има повече безработица, повече престъпност, по-малко автобуси до Испания, защото днес безработицата там е над 17%. Ще намалеят парите, които работещите зад граница изпращат на възрастните си родители. И въобще, когато правителството твърди, че кризата ни е подминала, това просто не е истина.

- Какви са сценариите тогава?

- Различни, но нито един не е истински добър, а някои са много лоши. Най-лошият сценарий са оспорени избори - загубилите партии да откажат да признаят изборните резултати. Този сценарий връща България обратно в 1990 г., може би без студентски стачки, без хора на улицата, но в ситуация на тотална неуправляемост. Когато най-много има нужда от работещо правителство, България може да се окаже без каквото и да е правителство. Желанието на БСП и ДПС да запазят на всяка цена присъствие във властта прави този сценарий все по-вероятен. И затова правителството трябва да направи всичко необходимо да ни убеди, че изборите ще са честни.

- Не е ли най-добре тогава да се тръгне на експертно или програмно правителство?

- Най-добре за кого? Това е най-добрият вариант за икономическите кръгове около правителството. Кабинет, съставен от БСП и ДПС няма да има легитимност да управлява. Станишев и Доган го знаят и затова изведнъж всички заговориха за програмно правителство. Истината е, че страната има нужда не от нова тройна или четворна коалиция, а от политически кабинет с ясен облик и ясен мандат. Интересът на ГЕРБ или Синята коалиция да участва в подобно програмно правителство е точно толкова голям, колкото интересът на мишката да покани котката на обяд.

Но този вариант е още по-лош за политическата система. Когато страната е поляризирана между комунизъм и антикомунизъм, както през 1990 г., програмното правителство може и да е добра идея, но когато поляризацията е между избраните и техните избиратели, програмните правителства са лоша идея. Достатъчно е да погледнем "успехите" на голямата коалиция, която управлява Румъния, за да си дадем сметка, че поредното размиване на отговорността само ще задълбочи кризата.

- Казвате, че програмно правителство или голяма коалиция между БСП и ГЕРБ не е добър вариант. Но Ахмед Доган твърди, че ГЕРБ няма да спечели изборите и освен това няма управленски потенциал.

- Всички социологически проучвания, които познавам, са категорични, че ГЕРБ ще спечели изборите. Нещо повече, ГЕРБ увеличава преднината си пред БСП. Може би всички социолози грешат и г-н Доган е прав, но ако искате да разберете коя партия ще изгуби изборите, има няколко "бабешки" начина да се ориентирате. Когато лидерите на една партия обявят, че социологическите проучвания са грешни или тотално манипулирани - тази партия обикновено губи изборите. Когато лидерът на една партия истерично иска телевизионни дебати - тази партия обикновено губи изборите. И когато видите едно правителство спешно да назначава свои хора преди избори на всички възможни позиции - това правителство знае, че е загубило изборите. Толкова за г-н Доган и социологията.

Що се отнася до управленския потенциал на ГЕРБ, не само Доган, но и всички ние си задаваме този въпрос. ГЕРБ продължава да е силен в критиката си и слаб във визията си. Но за разлика от 2001 г. днес никой не очаква чудо. Днес голямото противопоставяне не е между "леви" и "десни", а между "стари" и "нови". Хората гласуват за ГЕРБ, защото искат някаква промяна.

- Но ще има ли подготвени хора, за да управлява?

- Въпросът е дали това, че ГЕРБ залага изцяло на нови лица, няма да й попречи да управлява. Това е реален въпрос. Но аз съм по-малко притеснен за управленския потенциал на ГЕРБ от г-н Доган. Първо, защото мнението ми за управленския потенциал на тройната коалиция навярно не е толкова високо, колкото неговото.

За мен има значение дали една партия е успяла да създаде ефикасна система за източване на държавата, или за управление на държавата. Второ, според социологическите проучвания за ГЕРБ гласува в голямата си част градската средна класа, така че партията има ресурс за излъчване на управленски елит. Естествено, ако иска това. Трето, позицията на тройната коалиция, че никой освен тях не може да управлява, ми се струва обидна за интелекта на българина.

- Все пак не виждате ли постижения на кабинета?

- В началото на своя мандат правителството на Станишев даде надежди за това, че иска да води една модерна и модернизираща политика. Дори в това правителство има успешни министри като Даниел Вълчев, който започна реални стъпки за промяна на нашето образование.

Но това, което наблюдаваме през последните две години и особено през последните месеци, е класически пример на провалено управление - смес от арогантност и партизанщина. И ако България не е способна да излъчи по-компетентно от правителството на г-н Станишев - по-добре да закрием страната.

- Вие развивате сценарии. И премиерът Станишев има сценарии, един от които разкри пред Николай Бареков - Костов иска да превърне парламента в генератор на политика при слаб кабинет, а Борисов няма да се жертва за министър-председател. Това изглежда ли ви логично?

- Мога ли да допусна, че премиерът на България говори нелогични неща? Може би г-н Станишев има информация, която ние, простосмъртните анализатори, нямаме. Може би има информация, събрана със специални разузнавателни средства. Или пък генерализира личния си опит, който сочи, че в една коалиция малката партия - ДПС, може да управлява голямата - БСП.

- А прогнозата за Костов?

- Голяма част от българското общество продължава да е разочарована от управлението на ОДС. БСП се опитва да използва тези настроения и в това няма нищо странно. Но стратезите на управляващите навярно са забравили защо хората се обърнаха срещу Костов - без съмнение една от най-силните фигури в българската политика.

Това, което хората не харесваха в управлението на СДС, беше корупцията. Но хората оценяват правителството на тройната коалиция като много корумпирано, нещо повече - като по-корумпирано от това на Костов. Хората не приеха опита на Костов да остане на власт на всяка цена. Това правителство прави същата грешка. Хората не харесваха обкръжението на г-н Костов. Бисеров и компания днес са обкръжението на г-н Доган и са част от това управление. Или с други думи, Станишев е заблуден, ако вярва, че в очите на хората "заменките" на неговото правителство са по-приемливи от партийната приватизация по времето на Костов.

-Понеже стана дума за черен пиар, виждате ли проблем в този клип с Костов и Борисов?

- Не. Негативната кампания в рамките на закона е част от арсенала на политическите партии. Истински ме притеснява не негативната кампания, а фактът, че съветникът на г-н Станишев Азер Меликов, който е регистрирал скандалния сайт и който видимо е ключова фигура в "черния пиар" на правителството, е шеф на борда на фирмата "Информационно обслужване" АД.

Тази фирма щи брои бюлетините на изборите. Това е истински притеснително. Дотолкова притеснително, че е редно премиерът тутакси да помоли своя съветник да напусне борда на фирмата. Дори ако някой е убедил премиера, че това, което има значение по време на избори, е не как гражданите гласуват, а чий съветник брои бюлетините.




Тагове:   общество,


Гласувай:
0



1. monarchism - Герб губи постоянно - с разрешен...
27.05.2009 16:35
Герб губи постоянно - с разрешението за провеждане на гей прайд в София, с построяването на нови джамии, с нежеланието за лустрация на комунягите, с последната си комунистическа приумица - искането да бъде отменено решението за именуване на улица "Богдан Филов".

Комунистическата подлога на ген. Гоцев - другаря Бойко Мутров след 4 години ще бъде на мястото на Костов - политически труп с нулево политическо влияние. :)
цитирай
2. marystaneva - Ще поживеем, ще видим...
27.05.2009 16:44
"Ако изборите за български представители в Европейския парламент бяха към 19 май, за ГЕРБ биха гласували 32,4 на сто от хората, които ще вземат участие във вота, показва национално представително проучване на НЦИОМ, направено от 16 до 19 май сред 1000 души. Данните са на база 35 процента избирателна активност."

http://news.pressclub.bg/euparl-2009/2009/05/26/article.8520.html
цитирай
3. monarchism - Можем да се хванем на бас, че ГЕРБ ...
27.05.2009 16:51
Можем да се хванем на бас, че другарите от ГЕРБ няма да вземат такъв процент. ;)
цитирай
4. marystaneva - monarchism,
27.05.2009 21:24
Спи ми се... Не се заяждай...
Ще поживеем, ще видим.
цитирай
5. ok3223 - Манипулации
28.05.2009 04:28
Ако, ако. Какво очаквате от некадърен пожарникар-полицай и още по-некадърен пожарникар-полицай и мутра кмет. Та той освен мускули и тлъстини няма нито интелект и квалификация за обществена работа, нито морално право, като бивша мутра да претендира за такива постове.
Той е катастрофален нон-сенс и политическо недоразумение.
Манипулират и зомбират народа с всичките тези купени и платени "проучвания". Стари номера изтъркани от употреба.
цитирай
6. monarchism - Поправка - некадърен поражникар - ...
28.05.2009 08:58
Поправка - некадърен поражникар - милиционер. ;)

Не го възпроизвеждай в чин "полицай". ;)
цитирай
7. marystaneva - ok3223, чети повече и говори по-малко!
28.05.2009 09:10
Така и рискът да говориш глупости и да се излагаш ще бъде по-малък. :)

Т. нар. от теб "пожарникар-полицай и мутра" има чин генерал-лейтенант, научна степен - доктор , седми дан по карате и е избиран два пъти от софиянци за кмет на столицата на България. Качествата и заслугите му като главен секретар на МВР са признати от всички западни служби.

http://sofia.bg/bborisov.asp

Като лидер на ПП ГЕРБ е подкрепян от световноизвестни политици и държавници като президентът на ЕНП Вилфред Мартенс, Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, бившият премиер на Бавария и министър с най-дълъг мандат в МВР в Европа - Гюнтер Бекщайн, германският канцлер Ангела Меркел, Фондация Конрад Аденауер, Министър-председателят на Италия Силвио Берлускони, Председателят на ЕК Жозе Мануел Дурао Барозу, лидерът на групата на десните в ЕП Жозеф Дол, Председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и Цялата европейската десница - хора, на които ти само си чувал имената.
Едва ли тези хора и служби са по-неосведомени от теб за това кой и какъв е Бойко Борисов. Или може би ти си по-умен от тях?!

Кой познава Сашо от София? Какво си допринесъл ти за България и с какво право раздаваш оценки на хора, с биографията на които дори не си си направил труда да се запознаеш? Като повтаряш чужди думи и се опитваш да принизиш някого до собственото си ниво, това не те прави по-велик, а по-жалък. Какво си постигнал ти в живота си?
цитирай
8. marystaneva - monarchism,
28.05.2009 09:19
Оправи си правописа! Пише се пожарникар, а не поражникар. В Перник не ви ли учат на правопис? И вземи да отслабнеш малко, че така ти самият приличаш на мутра - не е хубаво, млад човек си...
цитирай
9. monarchism - Грешката е породена от бързане, не ...
28.05.2009 11:10
Грешката е породена от бързане, не от неграмотност. :))

Имам добър ген, а и се занимавам с бокс и със силови спортове от много години. В страхотна форма съм. ;))

А, че приличам на мутра - вярно е, но все пак - с Румен Пашата и Маджо не деля пари от наркоканалите в България. ;)
цитирай
10. marystaneva - Добре че ми каза!
28.05.2009 14:03
Ама дано го прочетат и западните служби и държавници, които го уважават, че те, милите, нали са тъпи и неопитни... Добре че си ти да ги "светнеш"!

Е, с теб не може да се спори. "Аз ще кажа, че сестра ти е к...а, а ти доказвай после, че изобщо нямаш сестра."

Що не пробваш да мислиш самостоятелно? Не боли!
цитирай
11. monarchism - Че какво ги интересуват европей...
28.05.2009 14:18
Че какво ги интересуват европейските политици връзките на Бойко Мутров с подземния свят и старите болшевишки генерали от ДС? Защо си мислиш, че всички имат желание да се месят във вътрешната политика на България, ако нямат интерес? :))

Бойко Мутров е спряган за най-популярната политическа личност и партийката му, според всички социологически агенции, е на първо място по одобрение. Европейският елит работи с това, което му предложи българина. Както сама виждаш, от ЕС работят и със Станишев и БСП. :)))

Е, намери се един жуналист - Юрген Рот, който каза истината, че българите ще си изберат Ал Капоне за премиер, но кой да го чуе.

А аз не се водя от глупостта на мнозинството, ако го правех най-вероятно щях да съм "гербер". :))
цитирай
12. bulgarianation - АТАКА
28.05.2009 14:56
ако сме българи-АТАКА.
цитирай
13. monarchism - Аз съм българин, не комунист-ст...
28.05.2009 15:32
Аз съм българин, не комунист-сталинист, затова "Атака" няма да получи моя вот.
цитирай
14. lyudmilstefanov - Благодарности,
28.05.2009 16:56
че си публикувала това интервю - да изплакнем очите с текст от интелигентен човек! Че нещо напоследък това все по-рядко ни се случва.
цитирай
15. marystaneva - lyudmilstefanov,
28.05.2009 17:35
И на мен ми хареса, затова го публикувах. Има върху какво да се замисли човек. Аз съм умерен оптимист, а не някакъв лумпен. Обичам страната си и не ми е безразлично какво ще стане с нея. Защото всеки от нас може би ще се справи някак си със своя живот, независимо кой е на власт, но е важно и каква държава ще оставим на децата си.
цитирай
16. анонимен - зомбита
28.05.2009 21:36
Все тая,меристанева...все тая.
Зомбирването продължава...
Сега аз ще ти кажа какво ще се случи.
Имам дарби да предвиждам.Първо ще изберат великия
генерал /полицай.После след малко време ще го убият с камъни,и ти същата ще искаш отново промяна с друг герой.
Естествено ще се намери и друг,те никога не свършват...а живота си тече... и немотията става все по/тежка.
Казах вече „НА МЕН НЕ МИ ПУКА!
Обаче на теб ако ти пука за децата ти смени кочината,с няакоя европейска друга така поне децата ти ще ти кажат един ден БЛАГОДАРЯ!
цитирай
17. ok3223 - E, тази marystaneva
29.05.2009 11:21
Маристанева ми напълни душата.
Бива бива, ама чак толкова.
Мафиота кмет...
Пожарникар, д-р .на пожарникарски науки,каратист,не участвувал в нито едно състезание, парт.секретар на на БКП в пожарникорския ф-т
в МВР школата и инструктор по карате до 1989 г. Е и... След 1989год.,
Откриво собствена частна охранителна фирма с около 2000 охранители, и сам става елитен охранител. Неговата фирма и той охраняват срещу заплащане почти всички видни мутри и босове от подземния свят.С много от тях е приятел и има съвместен бизнес, като е натрупал досега за над 22 милиона лично богатство, и е построил замък обграден с 3 м стени и окичен като коледна елха с охранителни камери. Защо?
Охранява безплатно до самата му смърт Тодор Живков и при негово появаване даже лично.
Охранява Симо(Симеон) Кобурготски при всяко негово идване в страната ЛИЧНО. Това е показано на много снимки с "величеството".
Като взе властта, за благодарност, Симеон го награди с поста главен секретар на на МВР и от майор-пожарникар го произведе светкавичнно в полицейски полковник.
През гл. му секретрстване бяха извършени над 130 показни убииства, като нито едно не бе разкрито. Отчиташе дейност по раркотрафика само.
Симеон, като м-р председател през това време заграби държавни имоти за стотици милиони, като Бойкото, като негов доверен човек, му памага и пази сянка и завет. За нова благодарност Царо Симо за две години гонаправи ген.-лейтенант от полицията. За да го награди за огромните му заслугите лично към него и семейството. Такива са фактите.
След това идва нещастното му днешно софийско кметуване, през което доказа категорично на всички, че не става за управник, че е само некадърен нахалник и виртуозен демагог, на които все някой му пречи да свърши някаква работа, навреме и както трябва.
Та това е бивш мафиот и сегашен милионер, не разбира от икономика и с ниска култура, кметуването му го доказа, редък нахалник и демагог, като умствения му багаж, за съъжаление е ограничен и малък.
Бил се познавал този и онзи от западните величия. Ами те народняците, преставителите на народните партии в ЕС, ГЕРБ се пише такава, се събират на конференции я в Берлин, я в Брюксел, и БеБе-то, като учстник преставляващ гербарите се среща с тях.
КАТО С ТЕХЕН СЪИДЕЙНИКИ СЪПАРТИЕЦ ТЕ СЕ РЪКУВАТ, РАЗГОВАРЯТ С НЕГО (четат нотации, учат и дават акъл) И ГО ПОДКРЕПЯТ НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО. Нали са от един дол дренки и с БЕРЛУСКОНИ.
А за лужбите. Той е от тях с тях, негови хора работят там. Та те са най-коромпираната държ.структура, наситена с предатели, и не случайно гръбнака на неговата партия, самия той и председателя на партията са бивши и настоящи полицай. Това си е полицейска партия сляла се тотално със сенчестия бизнес и мутрите, която чрез него, ако вземат властта се канят да доразграбят България.
В ПРОГРАМАТА ИМ Е ЗАИСАНО---
да приватизират(продадът за стотинки, както се е правило досега) всичко останало неприватизирано до днес:
БДЖ, ТЕЦ, ЗДОК, Пенс. фонд, болници, пъътища, пристанища и тн, всичко, всичко, на сегашните му спонсори. За помощта, която му оказват сега, както навремето направи Иванчо КОСТОВ.
СЕГАШНИЯ НЕГОВ ТАЕН СЪВЕТНИК И ИНТИМЕН ПРИЯТЕЛ.
цитирай
18. ok3223 - Айде попе
29.05.2009 11:46
Този Ванчо Кръстев, маститото политоложче, за пар и е пяло до сега какви ли не песнички. И за Симо Кобурготски, и за Ванчи Костов, за кого ли не е пяло като поп у черква, или алилуя или разпни го, стига да му се плати навреме и много в долари, приема и еврота, не гнуслив.
Може да" предскаже и докаже" всичко, ама всичко, особено когато му замирише на голяма и още по-големи и бъдещи БЛАГОДАРНОСТИ.
Глей човеко да не изпусне последния влак.
Железния костовист предан до смърт на Иванчо Костов и Каузата на ДСБ излиза от бърлогата и вещае ,предвещава...
Вече 20 год го тледаме в тази роля.
цитирай
19. marystaneva - ok3223, чети повече и говори по-малко!
29.05.2009 11:59
Ако не словоблудстваш толкова много, хората може и да не разберат колко си глупав!
Аз мисля да се вслушам в думите на Пушкин:
"Хвалу и клевету приемли равнодушно, и не оспоривай глупца ..."
цитирай
20. monarchism - ok3223, не знам защо си губиш вре...
29.05.2009 15:48
ok3223,

не знам защо си губиш времето да обясняваш на Мери Станева всеизвестни и очевидни неща? :))
цитирай
21. ok3223 - Уважаемата... Мери Станева
30.05.2009 01:36
ме интересува като ланшния сняг. От патка лебед не става.А КОКОШАТА СЛЕПОТА и интересът клати фесът, е разпространено заболяване сред нежния пол,особено между тези, които си опитват зъбките в политиката. За тях не е важно дали техния любим...политик има нещо под козирката(и главата), а дали е як у кръста, убав, и декламира(кукурига)бомбастични фрази като селски петел на бунище. Има и умни жени, но като че ли са в малцинство. А ако сте и монархистка, както е модно за някои жени, сте безнадежден случай.
Направи ми впечатлени нахалната ви арогантност при дискусията Ви с другите, че не знаете и не искате да знаете очевадни факти, а залъгвате и заблуждавате и другите.
Исках и аз да СВЕТНА С ФАКТИ, СИТНИ И ДРЕБНИ КАТО КАМИЛЧЕТА, онези разумни читатели на това сайтче, които случайно биха попаднали на тази дискусия.
Нали цел на всяка дискусия е да търси и открие истината.
цитирай
22. анонимен - В деня на траур властта си вихри к...
30.05.2009 02:36
В деня на траур властта си вихри купон със сръбско - http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2190131
цитирай
23. haralanov - Здравейте!
30.05.2009 15:07
СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ЩЕ Е ТРЕТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА!Особенно след днешното решение на Съда!Поздрави!
цитирай
24. анонимен - Поздрав(кол) и от мен за сините
30.05.2009 22:53
Ще поживеем и ще видим Командира с дъртото Наде кво ще направят....
цитирай
25. marystaneva - Разни хора, разни идеали...
30.05.2009 23:46
Някои ще трябва само да се разберат кой ще е цар и кой - поданик?!

monarchism,
ok3223 е чул нещо, но не е прочел нищо - там му е проблемът. Твоят - също.

ok3223,
За монархистките питай монархиста. Аз съм демократ.

22. анонимен,
Не знам кой си, но ти благодаря за линка!!!

haralanov,
Дай Боже да си прав!

24. анонимен,
И ти си прав...

цитирай
26. ok3223 - На теб
31.05.2009 05:37
Прблема ти е в това, че си без проблемна. Не види, не знае,не чува. Демократка!!!...Й ...фафоризира мутра-мафиот и бутафорен генерал за управник. Който командва една мутрополицейска партийка, подкрепяна от бизнес мътилката милионерска, приватизирала(окрала)народа и държавата българска. Най-доверената подлога на супермошеника Симо Кобурготски. Демократка?...Айде бе.
Ни чела, ни чула, ни видяла, какво е то демокрацията.
Там, където генерали- мутри и полицай бивши и настоящи правят политика, и се месят в политиката няма и следа от ДЕМОКРАЦИЯ. ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ.
Я СИ РАЗМЪРДАЙ МОЗЪЧЕТО И ПРОЧЕТИ МАЛКО СЪВРЕМЕННА И СТАРА ИСТОРИЯ, И САМА ЩЕ СЕ УБЕДИШ В ТОВА. Примери от целия свят, колкото щеш.

цитирай
27. marystaneva - ok3223,
31.05.2009 09:26
Прочети отново № 19!!
цитирай
28. ok3223 - ОНО
01.06.2009 04:59
не мисли, не разбира,
оно не види от носо.
Цитира Пушкин, а умира
за...генерализирано лайно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650377
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849