Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2009 10:16 - Новина е онова, което някой някъде не желае да види отпечатано!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 3828 Коментари: 5 Гласове:
0




Фондация Медийна Демокрация www.fmd.bg/


Кой кой е в политическата игра – легитимация на неясни субекти и на шамански практики

Двадесет години след демократичните промени, можем само със съжаление да констатираме, че подобен вид журнализъм така и не се появи в нашето медийно пространство. Затова едва ли е изненада, че в навечерието на изборите сме свидетели на поредния медиен продукт в лицето на лидера на партия РЗС Яне Янев. Изследването на Маркет Линкс на обществено-политическите нагласи е повече от красноречиво: доверие към него през септември 2008 изразяват 20,6% от анкетираните; през март 2009 то се покачва на 36,9%, през април е 41,8%. Яне Янев обещава, ако стане премиер веднага да вкара в арестите 20 олигарси, 20 политици и 20 висши чиновници: „Ще се кача на бронетранспортьор, но милост няма да има. Ако сега режем глави със скалпел, то с вашата подкрепа след изборите ще режем с резачка.” Очевидно тази реторика се харесва и одобрява от електората, защото само 4,4% през април са хората, които се възмущават от неговото поведение. „Феноменът” Яне Янев е опасен и поражда редица въпроси, чиито отговори засега само хипотетично можем да предполагаме:
  • Кой качи на политическата сцена в навечерието на изборите преди четири години Волен Сидеров и „Атака”, а днес ги замести с РЗС и Яне Янев?
  • Кой разпорежда или плаща на медиите за това всекидневно присъствие и каква е целта?
  • Защо днес престана да бъде интересен на медиите Волен Сидеров – може би вече е изпълнил задачата си, за която гражданите така и няма да научат.
  • Откъде Яне Янев получава информация и защо именно той я получава? За тези, които следят политическите процеси в страната прави впечатление, че това, което по различни поводи се казва в парламента от различни депутати от други опозиционни фармации, твърде често се припокрива с гръмките изявления на Янев – тези изказвания обаче по правило не се радват на подобно шумно медийно отразяване.
  • Кой, от къде, как и защо определя коя личност да бъде във фокуса на медиите?
  • До каква степен медиите са свободни – и въобще свободни ли са – сами да решават какви образи и послания да лансират и да налагат.
*********************************************************************************************
Кой разполага с такива пари, за да може да плаща за всичко това? Сидеров ги няма. И Яне ги няма - значи някой друг ги дава. За да плаща, значи има интерес и достатъчно много пари. И аз се питам: Кой има интерес?


Тагове:   Волен Сидеров,   атака,


Гласувай:
0



1. veninski - Поздравления! Много силен мате...
29.05.2009 14:26
Поздравления! Много силен материал. Споделям изцяло мнението ти.
цитирай
2. boristodorov56 - http://ljube. com/imgs/2008/...
29.05.2009 20:47
http://ljube.com/imgs/2008/01/interviewwithgodbg1.swf
цитирай
3. ivoimv - войводат каза
04.06.2009 11:51
Първо не на всеки се даво този вид информация !вТОРО няма нищо случайно това едобре планиран пиар за гласове
Обещанията със синете шутове сме ги слушали не вярвам че ще има дори шутове
Пари при пари отеват и гарван гарвана око не вади!!
цитирай
4. sabydise - Офффф
22.06.2009 19:17
Казва нещо умно Волен Сидеров и вие тъпите навлеци го използвате с целия си акъл срещу него...


Такамм...Вие умните не сте ли забелязали кога чак АТАКА си пускат рекламите -чак много малко преди изборите,а РЗС ги пусна още от нз кога...и те вървят постоянно...Извинявайте много ама АТАКА е много по-голяма партия от РЗС-то и е нормално АТАКА да имат повече пари...А то какво?Онез дет ся излезоха ми се разтакават с половин-часови реклами и моля ти се обвинявате АТАКА за тая работа...ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ???????

Волен го каза това поне 100 пъти (че РЗС имат "нереални" пари..) и вие ся го повтаряте като некфи папагали...



КОй качи на сцената АТАКА?
А ти знаеш ли колко време Волен си работи като репортер,водещ в политически предавания...Той просто казваще(и казва) истината на хората право в очите и ги спечели..Освен това идеята която е против турция е реална ,защото вие всички сега сте много умни ,ама след някоя и друга година като се усетите че част от България бавно и уж "мирно" е преминала в турските граници?

САМО мрънкате всичките и нищо не правите,СЪБУДЕТЕ СЕ и се борете за БЪЛГАРИЯ!!!
цитирай
5. marystaneva - sabydise,
24.06.2009 00:03
Ето ти два линка, свързани с миналото и настоящето на Волен Сидеров:

http://ibox.bg/users/M%E0ster+Li/blog/view/1378/

http://www.podlupa.bg/ShowPage.aspx?id=3038

Съветвам те да ги прочетеш внимателно и да помислиш дали трябва да вярваш сляпо на думите му... Лесно е да се говорят неща, които хората искат да чуят, но дали думите се припокриват с делата?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2657737
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849