Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2009 09:22 - Това е "материалът", с който разполагаме за изборите
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 3576 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2009 09:23


До тези, които отказват да гласуват: Не ви ли е идвало наум, че ние сами трябва да се опитаме да променим държавата си, а не да чакаме някой друг да ни "оправи"? В нормалните общества това става с избори /някога е ставало с революции/. И на тях нещата едва ли са им се получили от първия път. У нас повечето хора искат "от всичко по много и ако може, веднага". Съжалявам. Не става толкова лесно. Трябва да се потрудим поне да отидем до урните! Най-лесно е да кажем: "Виновни са ТЕ, понякога - НИЕ, но никога - АЗ." Типично по нашенски... Да, ама не! Ако не правиш нищо, няма как да промениш нещо! Нас все някой друг ни "освобождава", все някой друг ни "оправя", все някой друг ни "дарява" свободата, затова и не я ценим. Тези, които не гласуват, също чакат някой друг да им свърши работата. Дали чрез революция или чрез избори - все тая. Не можем да си "внесем" друг народ. Това ни е народът, това са ни политиците, това е "материалът", с който разполагаме за изборите - нека поне да изберем най-доброто от наличния "материал". Може и да сгрешим отново, но може и да успеем. Щом имаме право на избор, имаме и шанс! Не бива да се отказваме от нито едно свое право! Правото на избор е и отговорност. Ако сгрешим, ще си понесем последствията и отговорността, ще си извадим поука и ще опитаме отново. Докато се получи! Важно е да не спираме да опитваме! Сами трябва да си оправим държавата. Няма кой друг да ни свърши работата. И колкото по-скоро го осъзнаем, толкова по-добре.




Гласувай:
0



1. анонимен - Trqbva ni general Pinochet! Togava ...
29.05.2009 09:27
Trqbva ni general Pinochet! Togava da vidish dali nqma da se opravim.
цитирай
2. allbi - да ...
29.05.2009 09:28
в нормалните общества, но не и тук ...
и 20 години все грешим като гледам до къде сме...
до парламентарните кюфтета и празната зала, до депутатския имунитет за престъпници...
и си се надявахме, но уви...
пак ли ???
цитирай
3. flyco - кошарата
29.05.2009 09:34
Една кошара, в нея овце - много, с наведени глави, търсят там нещо по земята - вероятно своята си истина или нещо за хапване. От топката вълна тук там се подава някоя рунтава глава прозряла "истината" или пък за да глътне по-лесно намерената храница. Хоризонтът е до оградата, зад нея трудно се вижда, това пък което е там изглежда страшно и непознато. Е, интересно е, ама какво пък, ако няма храница там, ко ша прайм, я тука чинно, в кюпа.
По едно време отварят една врата, лаят едни кучета, ръгат ни с едни геги - подкарват ни и тръгваме. Накъде ли, след опашката на този отпред, той след опашката на по-предния и така. Ама на къде бе аджеба? Всъщност няма значение, щом всички са в тази посока какво толкова, уютно е, храна има, ако пък свърши ще свърши за всички.
По едно време всичко някак изведнъж свършва, обикновено по Гергьовден или по време на избори...
цитирай
4. marystaneva - Свободата, Санчо...
29.05.2009 09:56
№ 1,
Съжалявам, но си нямаме генерал Пиночет. За момента разполагаме само с генерал Борисов...

allbi,
Не грешим ние, грешат тези, които не гласуват. Ако приемем, че при гласували 2 милиона души, Доган получава 30% от гласовете, ако гласуват 6 милиона избиратели, той ще получи само 15%. Всъщност тези, които не гласуват, определят съдбата на всички останали. Там е проблемът.

flyco, "там" може и да няма "храница" наготово, но има СВОБОДА! Свободата сам да търсиш и да намериш препитанието си. Ако си кадърен, ще успееш, ако си "овца", ще се върнеш в кошарата...
цитирай
5. ivoimv - Един българин ама от старите българи
29.05.2009 23:29
Не гласуването е един вид протест , ако сте участвали в избори поне два пъти щяхте да знаета как се лъже при преброяването и какви трикове се прилагат за това така че само граждански обединения и всеобща стачка декомунизация и смяна на столицата!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2661350
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849