Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2010 01:34 - Реформи в държавната администрация. Най-после!!!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 2316 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От стенограмата на правителственото заседание на 27 септември, 2010 г. :


В Съединените американски щати се удивих на чудесии, примерно на Министерството на външните работи. В Ню Джърси навремето Петър Младенов, като е ходил по една-две седмици да стои, имаме имот, който не можете да си го представите – резиденция в най-скъпия квартал, с басейни. Понеже кварталът е най-скъп, през ден се коси трева.

Ако не се коси – глоба, глоба, имаме към 30 милиона долара глоби. Но тази резиденция стои десетки години. Кой нормален истински стопанин от вас, ако е частна тази вила, ще остави да протече водата, да дойдат да ни глобят от общината, да се съсипе десетилетия наред, да й плащаш и да не получаваш лев от нея?! Блокове с апартаменти – собственост на държавата, консулски служби – собственост на държавата, посолства – собственост на държавата. Отделно пари се плащат за наеми по 5-6 хиляди долара на месец.

Абсолютно е прав Дянков да реже здраво там. Ако не ви нареже, вие няма да си направите всичко това. Защото аз видях с очите си. Нашият генерален консул им каза на Министерството на външните работи – ако ми дадете за 4 месеца наем, наемът му е 5 хиляди долара за жилище, аз с тези 20 хиляди долара ще направя ремонт на консулството и ще заделя стая с баня, където ще живея.

Те му казват - иди си плати наема по 5 хиляди долара, за това имаме пари, но не можем да ти дадем 20 хиляди долара да си го направиш и да ни спестиш 40 хиляди долара. И това е някоя Минка, Цецка или там, която е във Външно, която абсолютно не я интересува, че нашите глави са на дръвника всеки ден, защото всеки от нас, като няма пари, излиза и почва да вдига рамене.

В Швейцария имаме замък, но пак никой – 20 години. Уволнявайте този, който го е допуснал - махайте го и пишете отгоре с големи букви мотива - за безстопанствено отношение, за нанасяне щети на държавата. И това е точно този средният ешелон, където са ги набутали през годините, който абсолютно не го интересува, че ние се мъчим да изцедим всеки лев само и само да мине кризата.
И затова тактиката на Дянков е права.
Режеш и оставаш. Вие тогава ще стигнете до моя извод. Като вече няма и за вас заплати, ще кажете – чакай, дай да видим, и ще огледате тези отдолу, които са направили поразиите и правят поразии.
Повече не искам да слушам, съсредоточавате се, режете и действате.
Премиерът Бойко Борисов




Гласувай:
6



1. marystaneva - Най-после!
04.10.2010 01:41
Крайно време беше! Защото болшинството от простотиите в държавата се правят именно от разни бездушни чиновници, които са назначени незнайно от кого, кога и защо, но са се окопали добре и изобщо нямат намерение да се разделят със статуквото и с топлите си местенца.
цитирай
2. veselaj - Откъм приказки го докарва. Но откъм ...
04.10.2010 09:02
Откъм приказки го докарва. Но откъм действия? Все пак не стана ясно защо Дянков ходи в Китай с любовницата си и кой плати за това. Нито какво стана с фирмата на съпруга на Борисова-промениха ли правилата заради нея или не. А на приказки отдавна не вярваме. Включително на приказки за октоподи и дупета, за които не е ясно колко сме платили досега и колко още ще платим, когато осъдят държавата в Страсбург.
цитирай
3. kapito - Браво! Когато у нас почнат да н...
04.10.2010 09:13
Браво!
Когато у нас почнат да наказват за безстопанственост, безразличие и равнодушие, може би ще видим светлинка в тунела.
цитирай
4. didslpole - Всички вън!
04.10.2010 11:08
И преназначаване с конкурс, защото е бъкано с хора на този и онзи шуробажанашки истории и т.н. Авгиеви обори. Който минал през властта срал и назначавал некъдърници.
цитирай
5. анонимен - Gluposti
04.10.2010 22:51
Nikoi sluzhitel NYAMA prawn da pishe, deistwashe, rezone I prochie bez odobrenieto I reshenieto na director, zam. ministara I minister! Te kade sa bill??? Kade sa sega?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650072
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849