Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 13:42 - Властта като отговорност
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 3156 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 01.11.2010 13:43


http://frognews.bg/news_28303/B_Borisov_Zavijdat_ni_Parvanov_shte_prikotka_DPS_v_proekta_si/
image




Бойко Борисов: "Който се страхува от мечки, не ходи в гората!"

Премиерът категорично отрече връзката ГЕРБ-ДПС. Бойко Борисов пренебрегна знаците на Костов и заяви, че атаките на БСП идват от завист. Министър-председателят ще търси начин да промени закона и да позволи на президента да стане лидер на партията си, която щяла да си партнира с ДПС.

"Повече съм се тревожил за другите отколкото за себе си." Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "На четири очи" по повод думите му от лятото, че се тревожи за живота на Цветан Цветанов около ареста на "Килърите". "Благодаря на съдебните състави, които освободиха прведи това част от групата, защото амбицираха МВР и прокуратурата да работят по-съвестно", заяви министър-председателят. Борисов припомни, че все пак работата на Цветан Цветанов е изключително опасна като вътрешен министър и има по-голям риск за живота от останалите. Премиерът изтъкна, че МВР под ръководството на вицепремиера за една година е станало най-уважаваната институция от всички - от ЕС и от народа.

Той обаче отказа да коментира думите на Едвин Сугарев от тази седмица, че ако Цветанов и Борисов не се справят с Алексей Петров - Трактора, трябва да внимават за живота си. "Аз ще правя ред, сигурност, инфраструктура и най-добрата пенсионна реформа", подчерта министър-председателят. "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Затова хора като нас ходят с НСО, не ми се говори за темата Алексей Петров, тече съдебен процес. Колкото повече ни атакуват, толкова е по-здравословно за ГЕРБ, идеално, значи сме на верния път. Бях уморен и унил в предишното ми гостуване при вас, защото нямах противници. Сега съм радостен", каза още премиерът.

По повод атаките срещу шефа на СОС Андрей Иванов, Борисов призова след отпуската му да излезе и да обясни от къде са му имотите, както е направил Цветан Цветанов.

Според лидера на ГЕРБ в много от медиите няма свобода на словото. "Те са свързани с икономически интереси, правителството не може да повлияе на свободата на словото, но шефовете им са свързани с политически формации, на чиито лидери ние не даваме заменки. Точно затова ни атакуват.", каза още премиерът.

По повод задържането на репортер на "Галерия" около къшата на Цветанов в село Шума, Бойко Борисов е убеден, че ако вицепремиерът е знаел, че става дума за журналисти, е нямало да бъдат арестувани. "За какво да жертвам Цветанов? Взел е къщата на баща си и я е ремонтирал. Ако допусне грешка в интерес на страната, ще си отиде, както и аз, ако направя подобен грешен ход. Нормално е да има атаки срещу нас, защото ни завиждат. Иска им се да познават шефовете на Европол, иска им се да получават похвали от ЕС", допълни още премиерът. Той призова всички журналисти да си изчистят къщичката, както самите те призовават ГЕРБ. По думите му партията му няма нито една медия – нито електронна, нито печатна.

Бойко Борисов пренебрегна предупрежденията на Иван Костов, че в момента същите хора, които са свалили СДС от власт работят и срещу ГЕРБ. "Костов е опитен човек, през първите 2 години от управлението му нямаше никакви кръгове, които да го нападат, но след започналата приватизацията, за която и аз съм го критикувал, се появиха тези структури", коментира Бойко Борисов.

Премиерът подчерта, че не се страхува от Георги Първанов и от бъдещия му проект. "Президентът ще доразцепи БСП, но съжалявам, че той не може да е партиен лидер, както аз преди време като кмет на София нямах право. Ще опитаме да променим това, ако е в нашите правомощия", добави Борисов. Той се пошегува, че държавният глава е раздал толкова много ордени "Стара планина", че за следващия президент нямало да останат хора. Министър-председателят потвърди думите си, че всички, които сега са спрягани за съмишленици в бъдещия президентски проект преди това са му искали постове. Премиерът квалифицира като измишльотини твърденията на Янаки Стоилов, че ГЕРБ и Първанов ще правят бъдеша коалиция.

"Доган не е виновен за „Цанков камък”, БСП са виновни. Спомнете си как Румен Овчаров искаше да си кръсти тунелче на името на дъщеря си. Съдът допусна грешка, аз не съм оневинявал Ахмед Доган. Съдът призна, че е справедлив договор между мандатоносител и контрагент. Така и аз, и Цветанов можем да си сключим договори за 10-20-50 млн. лева", каза още Борисов. "Тези мишоци от БСП се крият зад ДПС", допълни премиерът.

Той отрече, че има намерения да влиза в коалиция с ДПС за предстоящите президентски избори догодина, но призна, че според него партията на Ахмед Доган ще бъде включена в предстоящия проект на Георги Първанов АБВ. Министър-председателят не пропусна да направи забележка на водещата Цветанка Ризова, която по думите му задавала въпросите си за връзката ДПС-ГЕРБ в услуга на други хора. Тя контрира, че пита с най-чисто сърце какви ще са бъдещите взаимоотношения между двете партии.

Струва си да се изгледа цялото видео, което можете да видите тук:

http://play.novatv.bg/play/235778/




Гласувай:
2



1. minchomin - Снощи гледах интервюто на Цветанка Ризова с Бойко Борисов, в качеството му на Премиер Министър!
01.11.2010 14:31
От това, което чух и видях, а то е всяка вечер по телевизионните канали, излиза, че България, като държава, е страна на престъпността, корупцията, лъжите, измамите, убийствата и в тази среда някой трябва да се прави на "герой" за да се справя с всичката тази каша и да "работи" за хората. Изглежда, че специалността на Цветанка Ризова е криминалистика, това тя го показва с всяко интервю. Явно подобна тематика се харесва на властващите и те с охота се развихрят в обяснение. Да, има нужда и от подобен род информация но водещата и Премиерът навярно не знаят, че докато има пари, ще има и корупция и престъпност. Т.е. действието на Правителството срещу престъпността е все едно котката да си гони опашката. Крайно време е властта, и по точно тези, които я упражняват, да разберат, че всичко се върти в един омагьосан кръг и вместо прогрес на обществото има регрес, не поради нещо друго, а затова, че най-малко се работи от властта за усъвършенстването на личността и повишаване на нейното съзнание. А повишаване на съзнанието ще стане само с повишаване на духовната култура на хората. Това за сега е табу за всеки "ДЪРЖАВНИК". Паричните отношения са взели връх над всичко. Те са най-примитивното ниво на взаимоотношения между хората. Поради тази причина и престъпността е на челно място във всяко предаване, защото се търси шоу, пари и влияние от всичко и на всякъде. Телевизията умее това.
цитирай
2. ok3223 - ОПАААА
08.11.2010 06:26
Значи и Доган не е от виновните за този "Цанков камък."
БСП БИЛИ ВИНОВНИ...
ТОЗИ НЕ ПОМНИ(НЕ СЕ И ОПИТВА) КАКВО Е ДУМАЛ ПРЕДИ МИНУТА
Женски хрумки. И ... абстрактни(дали само) любови.
Кой да го знае, а и не е важно.
Заела си се с трудна задача. Да правиш от чучело Български Робин Худ.
Законо е нагласен така, че никой да не е виновен...
Няма съвест и морал, а нагласени закони...
цитирай
3. анонимен - mvzTOlQJhHx
08.06.2011 03:59
Good point. I hadn't thoghut about it quite that way. :)
цитирай
4. анонимен - gDdvRlcaoCtOUi
08.06.2011 10:21
aTSL9Y <a href="http://grbtagdfdnmi.com/">grbtagdfdnmi</a>
цитирай
5. анонимен - ttkiqFDdioSYszNAVZ
08.06.2011 14:29
qPj1PL , [url=http://yepupvbhqyav.com/]yepupvbhqyav[/url], [link=http://kwuciayclbsv.com/]kwuciayclbsv[/link], http://vrxhtthekfyk.com/
цитирай
6. анонимен - kMAjIdMAIEfScGJBT
10.06.2011 12:16
QRExN7 <a href="http://smeodyrpwisr.com/">smeodyrpwisr</a>
цитирай
7. анонимен - hRQMYBhIPoGx
10.06.2011 19:11
yWnrlx , [url=http://kakeelvuvbis.com/]kakeelvuvbis[/url], [link=http://xansllgsgwnk.com/]xansllgsgwnk[/link], http://phucyegcsrec.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2656788
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849