Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2012 15:51 - Не ми "отваряйте очите", моля! Аз мога да чета!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 7139 Коментари: 15 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Така... Какво да кажа?

Въпреки че моите симпатии към ГЕРБ са публично известни, от известно време един блогър - ba6tata4  /или veselina stoanova/ ми изпраща на лични информация за това какъв лош човек и престъпник бил Бойко Борисов. На нея вече и отговорих, но ще публикувам отговора си и тук, за да стане ясно и на други като нея, че аз мога да чета, чета много и различни неща и изводите съм свикнала да си ги правя сама. Не е необходимо някой да ми "отваря очите", още повече хора, които поради възрастта си едва ли имат толкова богат жизнен опит като мен.


Ето и отговора ми:
Говори се, че... ЕДНА ЖЕНА КАЗАЛА.

            "Тагесцайтунг" е немски вестник с ляв уклон, на който т. нар. информация му се подава най-вероятно от България, за да може после да бъде цитирана като достоверна. Същото беше направено преди няколко години чрез ,Конгрешънъл Куотърли" в САЩ.

Казах Ви, няма нещо, което да не съм прочела. И няма нищо, в което да са посочени доказателства за "престъпното" минало на Борисов. Цялата информация я има в "Уикипедия" и е достъпна за всеки, който се интересува:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2

Чела съм и хрониките на Люба Манолова, и много други статии...
http://lubamanolova.info/

Уверявам Ви, че ако имаше каквото и да било доказателство за престъпление, извършено от Бойко Борисов, от БСП отдавна да са го извадили. Още повече, че до средата на 2009 г. цялата власт беше в техни ръце. Но няма. Има само обвинения от този или онзи, най-често от хора, на които едва ли може да им се има доверие и чиито думи няма кой да потвърди.

Утре някой може да го обвини и че яде новородени за закуска... Но трябва и да може да го докаже. Основен принцип на правото е че всеки е невинен до доказване на противното. Основен стълб на демокрацията пък е свободата на словото, с която /за съжаление/ някои злоупотребяват...

Известни са ми обвиненията, с които "тримата глупаци" поискаха от българския съд и от Специалната комисия за борба с организираната престъпност, корупцията и прането на пари към Европейския парламент Борисов да бъде разследван, защото някой бил казал нещо по негов адрес. Известни са ми и мотивите, с които Софийската градска прокуратура подробно и аргументирано отказа да образува досъдебно производство срещу Борисов, както и че Софийската апелативна прокуратура потвърди постановлението на градската. Можете да се запознаете с тези неща в любимия Ви сайт:

http://bivol.bg/prokuratura-bb-apelativna.html

Сега чакам да прочета какво решение ще вземе Специалната комисия за борба с организираната престъпност, корупцията и прането на пари към Европейския парламент. Не би било зле да потърпите и Вие. Според мен няма да е много по-различно от това, което беше взето у нас, защото и там хората искат да им бъдат представени доказателства, а не кой какво е казал, какви съмнения има или какво предполага... Едва ли ще се занимават изобщо с донос от сорта "говори се, че..." Говори се, че... ЕЖК. Несериозно е.

Ще Ви бъда благодарна, ако престанете да ме "осведомявате" за неща, свързани с "престъпното" минало на българския министър-председател. Има достатъчно медии, които го правят. За Ваше сведение, аз чета много и разнообразни публикации, така че няма опасност да остана неинформирана. Хубав ден!

Последният абзац се отнася до всички, които изгарят от желание да ме информират... Не е необходимо, благодаря.






Гласувай:
28



1. neprosvet - Тук всички сме мнооооого четящи...зависи кой какво чете...
29.08.2012 16:11
---------------------------
цитирай
2. tutankhamon661 - marystaneva
29.08.2012 16:11

Не се връзвай!

Ba6tata4 е трол, създаден да провокира. Тук е пълно с такива и дори ги толерират. На други места не могат да виреят, но blog.bg е последното им убежище.

Точно този трол не съм го проучвал, но със сигурност има друг профил, от който говори различно.

Да ти пише на лични съобщения е изтъркан номер. Не си свикнала, защото рядко влизаш.

цитирай
3. marystaneva - Благодаря, Фараоне!
29.08.2012 16:28
Имаш едно поздравче от понеделник от мен във фейса... ;)
Цъкни му едно харесване, да разбера, че си го видял! :)
цитирай
4. tutankhamon661 - marystaneva
29.08.2012 16:32
Готово.
цитирай
5. анонимен - :)
29.08.2012 17:51
Така, така, само така:)))
Най-тежкият ни проблем "Б.Борисов" не е в неговото минало, а е в неговото настояще, по-точно в неспособността му да управлява!!! Защото свързаностите - едно на ръка, ама покрай тях има толкова още неща, които ......работа чакат!














цитирай
6. анонимен - M?
29.08.2012 20:10
герб или гроб?
цитирай
7. vmir - 5. анонимен,
30.08.2012 08:51
анонимен написа:
Така, така, само така:)))
Най-тежкият ни проблем "Б.Борисов" не е в неговото минало, а е в неговото настояще, по-точно в неспособността му да управлява!!! Защото свързаностите - едно на ръка, ама покрай тях има толкова още неща, които ......работа чакат!


Ако Борисов не можеше да управлява, нямаше как да му приписват минало. Заслепените от страх за далаверите си негодяи може и наистина да не виждат това.
цитирай
8. staler - от б. б. би излезнал един доста сн...
02.09.2012 19:00
от б.б. би излезнал един доста сносен министър на строителството.за министър-председател няма акъл,характер,идеи,позиции.разбира се, не пиша това сравняваики го с предходните мин.председатели,а от гл.т.това от което спешно се нуждае бг.толкова сме потънали икономически,социално и пр. че трябват още 20години да се оправим и то ако тръгнем в правилната посока още днес.
цитирай
9. marystaneva - 8. staler,
03.09.2012 12:58
Не разбрах някой да предлага по-добра алтернатива. А и според мен посоката е правилна. Ако не беше кризата, вероятно и скоростта щеше да е по-висока.
цитирай
10. анонимен - До маристанева
05.09.2012 10:56
Не може да си българка и политиката на ББ да ти харесва.
Защото:
1)Държавните ни земи се продават на чужденци
2)Икономиката ни е на дъното
3)Правят се проекти за турски магистрали и язовири в България
4)Безработицата е голяма
5)Пенсиите са малки и пенсионерите едва преживяват
6)Образованието и спорта са на печално ниво
7)Заплатите са печално малки
8)Няма никаква наказуемост за тези, които не заплатят на работниците си
9)Нямаме никаква външна независимост
10)Българското общество живее в несправедливост, разликата между бедните и богатите нараства все повече.
11)Държавата почти не съществува, всеки си позволява да ни се меси в работите.

...

Да продължавам ли?

Кажи какво да му харесваме на ББ?
Освен да си влюбена, не виждам какво!

Нека ББ прояви смелост, знания и размах като истински държавник, нека слезе от пиедестала си и отиде при народа, но сам, без посредниците си и види какво става.
Нека не вярва толкова на статистиките, които са натъкмени за ди новорят колко българите били богати и колко много пари в банките имали.
Но кои българи? И колко от тях са наистина българи.
цитирай
11. анонимен - До маристанева
05.09.2012 11:00
Защо ББ иска да продава държавни земи?
Сигурно е притиснат най-вероятно от тъмното си минало
цитирай
12. анонимен - Ха сега, кажи ни защо го харесваш...
05.09.2012 11:02
Ха сега, кажи ни защо го харесваш?
Недей само да го оправдаваш.
цитирай
13. marystaneva - Хора, анонимници, четете повече, за да не повтаряте чуждите лъжи!
10.09.2012 12:58
Само пустеещите държавни земи ще се продават. Засега - не на чужденци, а срещу компенсаторки. дори да се продадат на някой чужденец, той едва ли ще си ги занесе в своята страна, нали? Най-вероятно ще ги обработва тук. Не ми харесва, че пустеят толкова години.
Икономиката ни беше на дъното, но постепенно се съвзема. Оттук-нататък ще става все по-конкурентоспособна.
http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2012/09/05/1901275_bulgariia_se_izkachi_s_12_mesta_napred_po/?ref=rss
Това за турските магистрали и язовири е глупост. Щом са на територията на България, са български.
За безработицата е вярно. Но не е само у нас. Има държави, в които е около два пъти по-висока, както има и такива, в които е два пъти по-ниска. А у нас тепърва ще намалява.
http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/08/31/1899155_bezraboticata_zamruzna_na_visoki_niva_v_es_evrozonata/
И за пенсиите и заплатите е вярно, но никой няма вълшебна пръчка. Въпреки кризата имаше известни увеличения. МРЗ се вдигна от 240 на 290 лв. Проблемът е, че само каквото събере държавата, само това може да преразпределя. От тази година събираемостта е много по-добра и от догодина пенсиите ще започнат да се увеличават.
http://dnes.dir.bg/temite/news/pensii-zaplati-dohodi-kt-podkrepa-simeon-djankov-sporat-zaplatite-11679903?tag_id=109832
Образованието и спортът били на печално ниво?! Каква учебна и спортна база завари ГЕРБ? А това, което се построи и обнови за три години и продължава да се прави и в момента, ще даде резултат след време. Не става от днес за утре.
Някои заплати са печално малки, но други не са. Минималните заплати и осигурителни прагове също ще продължават да се увеличават. не може да стане изведнъж.
Не е вярно, че няма наказуемост. За първи път ГЕРБ въведе и налага строги санкции за неспазване на КТ.
Разлика между богати и бедни има в целия свят. Несправедливо е и работливия и мързеливия да получават поравно.
Имаме си независимост, но е добре и да ни контролират, защото без контрол сме като разпасана команда.
цитирай
14. demograph - Всеки български министър-председател, който само е помислил за Българите
09.03.2013 01:50
на момента е свалян по незаконен начин от руската пета колона и нейните активиращи се за всеки подобен случай, "спящи клетки". Като тези на Червения Ал Кайдист Ангел Славчев, мутрите на ТИМ и "СИЛИТЕ" на Трактора. Борисов бе свален с държавен преврат, но няма прокурор, който да се заеме да разследва....Причините са - промяната на съотношението мафия/държавност в съдебната власт; посягането на руско-българската енергийна мафия; парите от ЕС и НАЙ-ВЕЧЕ това, че Борисов си позволи ДА ЧУВА българите! И да строи по нещо, вместо да открадва всичко.
цитирай
15. marystaneva - 14. demograph,
09.03.2013 08:16
Радвам се че има хора, които разбират за какво става дума. Ненапразно често цитирам един твой страхотно добър коментар... /Виж линка по-долу./ :)
За съжаление, една голяма част от хората не осъзнават, че са манипулирани.
А онези знаят как за го правят... :(

"Някой се опитва да дръпне пердетата и отвътре се озъбват чакалите на "прехода", които не обичат светлото. Някой дръпва кокала им и те захапват ръката Му. Някой вдига тоягата и те Го заграждат в ръмжащ кръг. Ние в това време плюем по Тоя с тоягата, че не му е гладко дървото, че му е къса палката, че му се виждат раните от зъбите на псетата. Вместо да грабнем и ние тоягите и да ги блъскаме заедно с него. ...Но ние си плюем и псуваме на воля, а руската мъгла нежно ни обгръща."

http://marystaneva.blog.bg/politika/2009/10/30/no-ruskata-mygla-nejno-ni-obgryshta.425353
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649804
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849