Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2013 13:23 - Я да видим сега кой беше "ЗА" АЕЦ "Белене"?! ;)))
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 4366 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДА, ама НЕ!!! ;)))
Я да видим сега кой беше "ЗА" АЕЦ "Белене"?! ;)))


...Хан Телериг отдавна се досещал, че и най-скритите му намерения скоро ставали известни на византийския император - било повече от ясно, че в дворците на Плиска василевсът имал доверени хора, които редовно го осведомявали за всичко. Затова Телериг намислил да подведе императора с лъжливата вест, че е готов да се постави изцяло в негова власт. Писмото гласяло: „Възнамерявам да избягам и да дойда при теб. Но изпрати ми обещание, че няма да пострадам, и ми съобщи кои приятели имаш тук, за да им се доверя и да ми помогнат." Константин V лекомислено се поддал на съблазнителното предложение и съобщил на Телериг имената на Своите агенти. Той имал основания да подозира хана в притворство - за него този случай бил само епизод от дългата поредица от преврати и заговори в българския владетелски двор. Само че този път Константин V бил излъган, и то с онази простота, с която обикновено се мамят хора, които си въобразяват, че по притворство и изобретателност нямат равни на себе си. След като получил имената на византийските агенти, Телериг изтребил всичките...

/http://www.kaminata.net/768-777-t21627.html/ Борисов:
"На референдума гласувайте с НЕ!"

image
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5417851



Гласувай:
4



1. marystaneva - Цялата пара е в свирката...
07.01.2013 11:39
ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

Приемане или отхвърляне на предложението - предмет на референдума

Чл. 23. (1) Предложението, предмет на рефендума, е прието, ако в гласуването са участвали не по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума избиратели.
(2) Ако предложението, предмет на референдума, не е прието, национален референдум по същия въпрос може да бъде иницииран не по-рано от две години от датата на произвеждането на референдума.
(3) Когато в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, се внася в Народното събрание и се разглежда по реда на чл. 52.
...
Чл. 52. (1) Органите, до които е отправена подписката за национална гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в тримесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и мерките за неговото изпълнение на своите интернет страници, в един национален ежедневник и по обществените електронни медии.
(2) Общинският съвет, кметът или органите на изпълнителната власт, до които е отправена местната гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в едномесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и предприетите мерки в интернет страницата на общината и в един регионален вестник.
(3) Органите по ал. 1 и 2 са длъжни в срока по ал. 1 писмено да уведомят инициативния комитет за своето решение и за мерките за неговото изпълнение.

Законът е приет от 40-то Народно събрание /тройната коалиция/ на 29 май 2009 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

цитирай
2. marystaneva - Цялата пара е в свирката... А файда няма.
07.01.2013 11:41
От резултата от референдума всъщност не произтичат никакви последици. Законът не задължава властта нито с реални действия, нито с реални срокове. А мерките, дори при резултат "ЗА" ще си останат същите - ако има частен инвеститор, който е съгласен да работи без държавни гаранции - ОК, ако няма - няма. Същото е и сега. Тройната коалиция прие неработещ закон и сега е добре да си понесе последиците от собствената си хитрост. За съжаление, на цената от над 10 милиона, която ще трябва всички ние да платим...
Цялата пара е в свирката...
цитирай
3. marystaneva - Как с 1 глас "НЕ" референдумът може да стане валиден?!
07.01.2013 12:20
Кое всъщност е важното? Ето това:

"Когато в гласуването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, се внася в Народното събрание и се разглежда по реда на чл. 52."
Дори 20% от гражданите с избирателни права да гласуват с "ДА", референдумът няма да бъде валиден. Достатъчно е освен тях само 1 човек да гласува с "НЕ", за да станат над 20% и тогава ще бъде валиден.

Гражданите с избирателни права вече са под 7 милиона, а участвалите в последните парламентарни избори са 4 345 450. Който може, да смята.

http://pi2009.cik.bg/results/proportional/rik_00.html

Ето защо аз няма да гласувам. Не защото съм против референдумите, а защото съм против точно този референдум, проведен по такъв начин и по силата на такъв калпав закон.
цитирай
4. marystaneva - Толкова много обяснявах, ама някои като не слушат... :(
30.01.2013 12:43
Сега от БСП ще имат още една възможност да продължат да промиват нечии мозъци като се изявяват в НС и ги дават по телевизора... :(

*****
Централна избирателна комисия

РЕШЕНИЕ
№ 148-НР
София, 29.01.2013

ОТНОСНО: обявяване на резултатите от гласуването от произведения на 27 януари 2013 г. национален референдум

...
3. Броят на участвалите в гласуването в националния референдум на 27 януари 2013 г. граждани според броя на намерените в урните пликове е 1 405 463 и е по-малък от броя на участвалите в последните избори за народни представители на 5 юли 2009 г. гласоподаватели, който е 4 345 450, но в националния референдум са гласували 1 405 463 граждани, представляващи 20.22 на сто от гражданите с избирателни права, от които с отговор „да" са гласували 851 757 граждани, което е повече от половината от броя на участвалите в националния референдум.
Налице е хипотезата на чл. 23, ал. 3 от ЗПУГДВМС.
Решението следва да се изпрати на Народното събрание на Република България след влизането му в сила.

*****
Не ме послушаха... :(
цитирай
5. morko - В крайна сметка референдума пос...
30.01.2013 17:44
В крайна сметка референдума постигна целта си-въпроса с Белене се връща в Парламента.Ясно е какво ще реши сегашното мнозинство,обаче следващото ще рестартира проекта ,защото това е желанието на над 60 % от хората.За твое съжаление такова е и мнението на около 30% от привържениците на ГЕРБ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649953
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849