Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2013 13:18 - Да ни напълнят купичката, та да си траем... Това ли искаме?
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 7796 Коментари: 15 Гласове:
37

Последна промяна: 08.02.2013 15:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                Какво всъщност искаме?  За нас – ясно – да ни напълнят купичката, та да си траем… Това ли е най-важното? Такова ли бъдеще искаме и за децата си? Ами за България? Що за гражданско общество сме, ако само това ни тревожи?

                Спомнете си как беше при Тройната коалиция. Баницата – разпределена, всички си плащахме на някого и оставаха трохи и за нас… Ама било корупция, било унизително… Голяма работа… Всеки го правеше. Мнозина продължават да го правят и сега. Манталитет… Мафията си имаше държава, народът спеше, медиите мълчаха, а самата държава – парче по парче потъваше в нечии джобове… И всички бяха доволни. Или поне си траеха. То и да не си траеха, нямаше кой да ги чуе…

                А сега, дори и да има проблеми, правителството се вслушва в гласовете на хората и стига да има възможност, се съобразява с техните искания. Макар и бавно, вратичките в законите една по една се затварят, спират се кранчетата, през които се наливаха предизборно пари в разни партии, развалят се схемите, чрез които се източваше държавата… Много е трудно, съпротивата е огромна… Разсекретяват се документите, показващи как точно е ставало това. Става дума за стотици милиони, с които е ощетена държавата, тоест – всеки един от нас… Някой да е чул някоя медия да говори за кражбите и комисионите във връзка с АЕЦ „Белене”? Не? И аз не съм. Заглушиха информацията с досието „Буда”… А при него дори не става дума за нещо, което да е било насочено против държавата – напротив.

                Все по-често се чудя толкова ли сме елементарни и глупави? Знам, че не сме. Защо тогава толкова лесно позволяваме да бъдем манипулирани? Защо така лесно вярваме на „жълтото”, на скандалното, а не се замислим кой има интерес от него? Ами примерът, който даваме на децата си? И тях ли ще научим да не мислят?

                Да, бедни сме, вярно е. Че кога сме били богати? Когато държавата заборчваше, без ние да знаем, за да ни запушат устата с по някой лев ли? Да, за известно време сме се чувствали по-добре, но това чувство беше измамно. Богат не се става с борчове. Твърде скоро идва времето, когато тези заеми трябва да се връщат. И то с лихвите… Е, щяло да ги връща някое друго правителство – то ще обере негативите, нали? Не ги интересуваше, че независимо кое правителство е на власт, народът си е един и същ и в крайна сметка ние ги връщаме борчовете… На предишните не им пукаше. Те нали се нагушиха… На нас – майната ни… Какво им остава на сегашните? Най-лесно е да се изтегли нов заем и да ни успокоят, да ни успят… Особено сега, преди изборите… Така се правеше преди. Само че истински отговорните хора не постъпват така, защото това би закопало окончателно държавата. Отговорните държавници трябва да стабилизират страната, да изчистят задълженията ѝ и тогава всички заедно да можем продължим напред. Това се прави. Но то поражда и недоволство…

                Изобщо няма да говоря за магистралите, детските градини, културата, археологията, новата инфраструктура и всичко останало, което се строи. То се вижда от всеки. Дано и да се оценява…

                Но идват избори. Важни избори, на които ще се решава кой и как да управлява държавата през следващите четири години. Сегашният президент е почтен човек. Главният прокурор не изглежда като манекен, но заработи веднага. Онези усетиха, че вече не могат да контролират прокуратурата, където им замазваха следите… И кукловодите на прехода, чувствайки се все по-застрашени, се размърдаха. Дори в началото да са смятали Борисов за своя марионетка, разбраха, че са се излъгали. Марионетката се оказа непослушна - скъса конците и тръгна сама. Първоначално не много уверено, но с всяка крачка стъпваше все по-сигурно. И все по-често ги настъпваше… Докато се надяваха, че няма да успее да се справи в кризата и ще се провали с гръм и трясък, кукловодите и техните марионетки си мълчаха. Но ГЕРБ удържаха една, две, три… Четвърта година! И според всички социологически агенции продължават да бъдат първа политическа сила. Ако Борисов спечели втори мандат, това ще погребе окончателно властта на кукловодите! Не могат да го допуснат… Поне не доброволно. Затова, след като не можаха нито да го купят, нито да го уплашат, а да го очистят не смеят, решиха да насъскат кучетата срещу него. Тепърва ще се нагледаме на компромати, подобни на „Буда”, на взривове и саботажи... Сещам се за една партия - нищо не могат да съградят, но са царе на атентатите и саботажите...

                Покрай спорта и покрай "ИПОН" Борисов със сигурност е контактувал с "оперативно интересни лица" - нещо, което всички знаем и което той никога не е отричал. Т.е. общувал е с айдуци и те са го приемали за свой. Дали е донасял за тях на МВР или не - не е доказано. Ако го е правил - поздравления! Без вътрешни хора /информатори/ МВР не би могло да работи срещу престъпността. В целия свят е така. Въпросът е дали тези, които тиражират подобни неща по медиите, си дават сметка, как биха реагирали бандитите, ако решат, че Борисов наистина е бил информатор на полицията? Че не е бил толкова "свой", за колкото са го смятали? В тези среди подобни неща не се прощават. Дали няма да го гръмнат? Или може би тъкмо това е целта на кукловодите? Защото те самите не биха посмели да го направят... Те са свикнали да действат подмолно… А така ще могат да си измият ръцете, че става дума не за политическо убийство, а за разчистване на стари сметки между бандити... Подобна развръзка ще им бъде твърде удобна. Но дали ще бъде добре за нас? Ами за България? Ако подобно нещо се случи и ние го приемем, ще значи че Славейков е бил прав, че не сме народ, а мърша... Това ще е и краят ни като държава...

                Това ли искаме? Аз – не. А вие?

image


Впрягане на биволъ в каруцата с изпражненията под бурните овации на простолюдието.
http://www.facebook.com/SNIMAYKOMUNE




Гласувай:
40



1. tutankhamon661 - ". . . Дали е донасял за тях на ...
08.02.2013 13:31

"... Дали е донасял за тях на МВР или не - не е доказано. Ако го е правил - поздравления! ..."


Точно така - поздравления, ако го е правил!

Всеки ден ми минава през главата какво ще се случи, ако бандитите разберат, че не е толкова "техен". За такава дейност се иска кураж, какъвто малко мъже притежават.

Тук обаче разсекретяват ли разсекретяват, защото хората не правят разлика между донос за невинни, цивилни граждани и донос за престъпници.

По същия начин от други държави се върнаха агенти в ковчези - зор да разкриват всичко наред. Обикновено го правят хора, които изобщо не са в центъра на събитията, а са просто книжни плъхове - за тях всичко са листове и химикалки. На други места обаче гърмят пистолети.





цитирай
2. muerte - Мисля, че има по-важни неща относно ББ.
08.02.2013 14:09
Целия този фарс е "Мижи да те лажем" - стари комунистически номера в стил "Аз да кажа, че ББ е мафиот, мутра, комунист, тиква, милиционер и пожарникар, а ти върви, доказвай квото си искаш!".

Кое е по-важното, поне за мен.
1. Как се управлява държавата ми (колкото и егоцентрично да звучи приемам държавата първо като своя, а после като на някой друг).
2. Къде и за какво отиват данъците ми.
3. Защитава ли се моят интерес и този на децата ми.
4. Търсят ли се начини за позитивно развитие на повечето (на всички е много трудно) обществени аспекти, определящи как живеем.
5. И не на последно място - когато се сбърка някъде, поправят ли се грешките.

Моят отговор на нелимитирано изброените по-горе - Да, има още много какво да се желае, но за ПЪРВИ ПЪТ някой се опитва да тръгне в правилната посока. Дали е лесно - надали. Но както е казал един мъдър народ - "Всеки поход от 1000 мили има своята първа крачка.
цитирай
3. marystaneva - Ген. Кирил Радев: Борисов никога не е бил сътрудник на ЦСБОП!
08.02.2013 14:57
http://tv7.bg/dobro-utro/news/9626052.html
цитирай
4. kostadin - Ген. Радев е собственик на "...
08.02.2013 16:17
Ген. Радев е собственик на "Крон Секюрити", която охранява конференцията на ДПС, на която беше нападнат Ахед Доган. В ефира на TV7 той заяви, че фирмата му не носи вина за инцидента. Той обаче чувства персонална вина, че не се е намесил в организацията на охраната на НСО, която по думите му е имала слабости.

Този човек не може и една охранителна операция да проведе или пък са действували съгласувано за да ни демонстрира ДПС театъра превърнал Доган в светец за членовете и последователите й.
Твоятотговор го е слушал баща ми ,на който са казвали ,че строи бъдещето си На мене са го казвали ,че строя бъдещето на децата и внуците ни Сега и на тебе са го втълпили.
Кажи ми кой големец след 89 год. не е бил партиец или агент?
Даже лежалите в Белене депутати от ВНС бяха подписвали съглашения да работят за БКП.А те бяха много и все знакови фигури.Ще ми кажеш ,че са запазили по този начин живота си ,но агента си е агент и никой не знае дали не е предавал бившите си съидейници след напускането на Белене.ПРи соца се казваже В началото има трудности ,а след това растеж на трудностите.
Германия се възроди след войната за 10 години ,а ние не минахме ли 1000 крачки бе човече.
Прави са младите ,които искат да приватизират парламента ,защото в тази пазарна икономика той нищо не е подобрил за последните 24 години.Това се отнася и до другите власти.
цитирай
5. dekost - Няма с какво да се напълни купичката.
09.02.2013 09:56
:(
цитирай
6. dobronameren - И аз мисля като вас, marystaneva.
09.02.2013 10:00
Не искам партията на атентатите и саботажите БСП да се връща във властта.
Колкото до възможността ТЕ да убият ББ, си мисля, че с нищо това няма да им помогне. Ще разстрелят един физически носител на демокрацията, е и? Напънала се "планината" и родила "мишка". Остава другите, остава ГЕРБ, остава нероденото все още СДС, оставаме НИЕ, оставате вие, оставам аз, остават децата ни... Не е по силите на никой да спре положителното развитие на нещата, така наречената еволюция.
цитирай
7. morko - Препращането с линкче към ген. К...
09.02.2013 10:29
Препращането с линкче към ген.Кирил Радев в случая е супер неуместно.какво друго да каже ,като в момента лиценза на охранителната му фирми зависи от Бойко и Цецо.Сигурно не знаете ,че точно неговата фирма охранява НДК където стана атентата срещу Доган и сега се разследва.Ако напишете в гугъла -поръчкови убийства 2001-2005г ще излезе едно списъче с около 150 човека убити и взривени.Главен секретар на МВР тогава предполагам ,че знаете кой беше,а също така предполагам ,че знаете колко от тях бяха разкрити-николко
цитирай
8. tutankhamon661 - 7. morko
09.02.2013 11:02
morko написа:
Препращането с линкче към ген.Кирил Радев в случая е супер неуместно.какво друго да каже ,като в момента лиценза на охранителната му фирми зависи от Бойко и Цецо.Сигурно не знаете ,че точно неговата фирма охранява НДК където стана атентата срещу Доган и сега се разследва.Ако напишете в гугъла -поръчкови убийства 2001-2005г ще излезе едно списъче с около 150 човека убити и взривени.Главен секретар на МВР тогава предполагам ,че знаете кой беше,а също така предполагам ,че знаете колко от тях бяха разкрити-николко




Споко!

Сетихме се, че който казва добра дума, значи има интерес.
А онези, които бълват помия, то е от честност - не защото също имат интерес и не защото им е платено.

Егати хората!

цитирай
9. kostadin - Препращането с линкче към ген. К...
09.02.2013 12:03
tutankhamon661 написа:
morko написа:
Препращането с линкче към ген.Кирил Радев в случая е супер неуместно.какво друго да каже ,като в момента лиценза на охранителната му фирми зависи от Бойко и Цецо.Сигурно не знаете ,че точно неговата фирма охранява НДК където стана атентата срещу Доган и сега се разследва.Ако напишете в гугъла -поръчкови убийства 2001-2005г ще излезе едно списъче с около 150 човека убити и взривени.Главен секретар на МВР тогава предполагам ,че знаете кой беше,а също така предполагам ,че знаете колко от тях бяха разкрити-николко




Споко!

Сетихме се, че който казва добра дума, значи има интерес.
А онези, които бълват помия, то е от честност - не защото също имат интерес и не защото им е платено.

Егати хората!


---------------------------------------------------------------
Всички са прави в рамките на биологичното разноообразие.За растенията кислорода е отпадък За хората е чист въздух.
Всеки се бори според силите си за жизненопространство.Капитализмът е най- прекрасният обществен строй ,защото позволява в него да поникват всякакви идей(вкл. и социалистически) ,независимо от коя историческа епоха произлизат.
При него всеки може да прави каквото душата му поиска .Ако си силен ще живееш .Да му мислят слабите.
Днес България е мощна и прекрасно развиваща се държава и това е благодарение на 4% помощ (изчислена спрямо собствените ни национални възможности)Това е прекрасно защото само от тези пари могат да се взимат комисионни с които примерно за една година у нас са се появили 100 милионера.Въпрос само на време е да станем всички милионери .Можеме да разчитаме и на ускореното измиране на нацията и се надявам ,че времето необходимо за да станем всички милионери ще бъде съкратено многократно.
цитирай
10. marystaneva - Добре е да има различни мнения... :)
09.02.2013 13:26
7. morko,
Чети повече, за да не Главният секретар е вид координатор. Има много информация, но няма нито оперативни, нито разследващи функции. И остави Кирил Радев - чуй какво казва Методи Андреев!

8. tutankhamon661,
Така ще стане и на изборите - ако ГЕРБ загубят, значи са били честни, ако не - значи са били купени... Още отрано се застраховат...

9. kostadin,
Интересна гледна точка... ;) ;) ;)
цитирай
11. kostadin - Горкият секретар на МВР. Синекурна ...
09.02.2013 13:42
Горкият секретар на МВР.Синекурна длъжност за генерали или бъдещи генерали.По тази ли причина ходеше с журналистка и фотоекип при всяко убийство?
цитирай
12. forest - Кратко и ясно -моето откровенно мнение
09.02.2013 14:25
Откровенното ми мнение----Досега в България не имало по добър политик от Борисов---смел , работлив , принципен , с много добро сърце , достъпен ,много умен--нека го критикуват. С добронамерените си шеги си създава проблеми , но ..кой е идеален..Станишев-студен като змия , хитрец,Първанов--говорилня, но става само за това ,Лютви и Доган--тъмни сенки , разиграват предишните..Костов--напълно провалил се ...Но...здраве да е..
цитирай
13. marystaneva - 11. kostadin,
09.02.2013 14:28
Е, сега не е на "синекурна длъжност", нали?

Но аз се питам дават ли си хората сметка, ако го няма Бойко Борисов, кои ще се върнат на власт - изгладнели и озверели... Това ли искаме? Аз - не.
Вижте какво казва един убеден демократ - Едвин Сугарев:

"Очаквам още компромати. Просто сега партиите до властта са отстранени. Става въпрос за ДПС и БСП. Два пъти подред да загубят ще им дойде много. Те могат за живеят само черпейки от ресурсите на държавата. Геополитически България е една от малкото страни, в която доктрините на Путин не могат да пробият. Има много хора, които искат да се върнем на курса към Москва, обясни още Сугарев и вметна, че след изборите може да се очаква ново развитие по знакови дела у нас. - Казват, че дори “Наглите”, осъдени за убийства и отвличания, вече се поздравявали с възгласа: “Огън – още пет месеца!” Още пет месеца какво? Търкане на затворническия нар – след което ще бъдат пуснати по живо и по здраво от дошлите на власт техни покровители, които бяха калесали Пешо Сумиста за съветник на спортната комисия в НС. Той имаше карта за парламента, като съветник на БСП.”

http://tv7.bg/faktorat-koshlukov/NewsDetails&id=9628782
цитирай
14. kostadin - Чети ме правилно. Секретар на МВР не ...
09.02.2013 23:25
Чети ме правилно.Секретар на МВР не е синекурна длъжност.Това е нещо ,както секретаря на болш. партия др.Сталин.
Едвин може да е демократ ,но не е честенТой говори половината истина.
И СДС и БСП и ГеРб и който и да поискаш от управляваните ни партии са с партиина комунистическа закваска.
Ами най пресният виц е ,че социалната мрежа внасяла анархия в държавата -авт. Цветанов.
Щом ги пускат на свобода -значи са болшевики .Но това е стар еврейски номер -още от френската революция.Мегежи ,преврати или революции се правят с много пари.Тогава и лозунгите стават годни за употреба
Предполагам ,че нормалните хора разбират ,че нещата няма да се променят с нещо съществено.Единственото ,което се е променяло в годините след преврата е изземване на правата ,които сме имали преди 24 години ,снижаване на жизн. стандарт ,измирането на милиони българи разбиване на семействата исмъртоносния демографски проблем за България.
Емигрантите им харесват най- много ,защото тук остават старци ,майки сневръстни деца и няма кой да им скокне.Но това вече е на привършване.Расте поколение ,което не страда от предрасъдъците на по- старите поколения.

Нима смяташ ,че Путин иска наистина да пробие у нас?
Соц. страните с ниският си жизнен стандарт и днес са буфер за руснаците.Нашите бедняци напират на запад .Просто се отърваха от такива хрантутняци като нас.Ще дойдат ако се подобриме.
цитирай
15. forest - Към костадин
10.02.2013 14:50
Колега , ти мечтаеш за соца. Само за сравнение-Северна Корея-1 800долара на човек Южна-демократична Корея-22 000долара.Кои измират според теб. Сравни Трабанта с Мерцедеса--също.Не че тоя строй е без недостатъци , но вижте една Швеция---много неща са решени .Но са умни , работливи , принципни.Там Първановци ,Станишев ,Костов или Доган--не виреят.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649972
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849