Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2013 12:45 - Толкова просто и толкова мъдро...
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 3837 Коментари: 6 Гласове:
22

Последна промяна: 28.07.2013 02:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От "Фейсбук":

Чрез Stephan E. Nikolov:
  ПРИКАЗКА ЗА НЕДОВОЛНИТЕ
Попаднал един човек в Рая. Гледа – всички са радостни, щастливи, открити, доброжелателни. А наоколо всичко е както в живота на Земята. Повървял, поразходил се – харесало му. И казал на архангела: - А може ли да видя как е в ада? Ей така, да надникна просто! - Може, да вървим да ти покажа! Слизат в ада. Гледа човекът – всичко си е същото като в Рая. Само че хората зли, обидени, ядосани, мърморещи. Пита тогава човекът архангела: - Но тук е като в Рая! Защо всички са толкова недоволни тогава? - Защото мислят, че в Рая е по-хубаво.      image  
И пак от "Фейсбук", качено от 
Dimitrina G. Angelova в групата "РЕФОРМИТЕ НА ГЕРБ" - библейският вариант...

Няма тема "Общество", затова ще ги оставя в "Политика".

Толкова е простичко, а е толкова мъдро... :)

"Вие искате за пример да знаете колко светът е добър или лош. То е най-лесната работа. Светът е толкоз добър, доколкото вие сте добър. И светът е толкоз лош, доколкото вие сте лош. Някой път вие казвате: „Светът е много лош.” Но в какво седи лошавината на света? Когато един вълк изяжда една овца, става цял въпрос в селото: „Вълкът изял кравата на Иван Пенджурски... изял една овца...” И когато в селото през целия ден те са изяли десет крави, за това въпрос и не става. Защо именно вълкът, като изяде една крава, е лош, а пък човек не е?

Питам сега, и вие трябва да се запитате: на какво се дължи това състояние? Ние казваме, че като дойде Христос, ще оправи света. Това е много материалистично разбиране. Не по тоя начин ще оправи Той света, както ние мислим. Когато слънцето изгрее, не оправя ли света? Като дойде Христос, ще има две неща да станат. Той казва, че едни ще ги тури от дясната си страна, а други ще ги тури от лявата си страна, едни ще прати в рая, а пък други ще прати в ада. Питам сега, ако някои от вас попаднат от лявата страна, за вас ще се оправи ли светът? Вие казвате, че като дойде Христос, ще се оправи светът, но ако се случите от лявата Му страна, ще кажете, че светът не е оправен. И всички вие, които още мислите, че светът не е оправен, така е. Вие чакате светът да се оправи, нали така, и мислите: не е оправен. Тогаз сте отляво. Това са заключения сега. Вие казвате: „Не е оправен светът.” Всички ония хора, които мислят, че светът не е оправен, са отляво, а всички, които мислят, че светът е оправен, са отдясно."
 Осемнадесета лекция на Общия окултен клас
  30 януари 1935 г., сряда, 5 часа



Гласувай:
22



1. marystaneva - Ляво или дясно?
03.05.2013 13:03
Така и така съм го сложила в "Политика"... ;)
Прави ли ви впечатление, че дори тук отляво са тези, които ще бъдат пратени в Ада, а отдясно - тези, които ще отидат в Рая... Кое тогава е по-добро - лявото или дясното? Аз съм за дясното... А вие? ;) ;) ;)
цитирай
2. tutankhamon661 - marystaneva
03.05.2013 13:49

Благодаря за постинга!

цитирай
3. marystaneva - :)
03.05.2013 14:00

цитирай
4. born - Щом е в "политика" и г...
04.05.2013 00:24
Щом е в "политика" и говорите за ляво и дясно ми се налага да Ви изясня, че в политически аспект разлика няма. Сигурно Ви е ясно, че демагогията е верую както на едните, така и на другите. Да не пропусна и третите - центъра. Както се казваше във вица : " И на тях да им ... майката ! " С извинение !
цитирай
5. batogo - !!!:)))
04.05.2013 07:33
Кратко, мъдро,ясно... Който има ум и сърце, да разбира... Благодаря ти за това послание и хубав ден!
цитирай
6. sestra - Ляво - дясно е малко
04.05.2013 11:02
сложно да се изясни от гледна точка на там, където си, а и динамиката на съществуването не търпи застояване на едно място. Затова ако говорим за политическа позиция, приемане на фактите е за мен, либерализъм, воинско поведение без воюване, това е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650036
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849