Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2013 20:19 - Нека сега БСП, ДПС и Атака малко да ви поуправляват... Нали тях си избрахте?!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 31332 Коментари: 52 Гласове:
19

Последна промяна: 23.05.2013 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На някои може и да не им харесва, но ГЕРБ наистина печелят 11 поредни избори.

И са първите, които печелят доверие повторно след подадена оставка и недовършен мандат. Поне стана ясно че не народът ги свали. Народът ги избра! А "свалянето" беше постановка, режисирана от други... Подобен резултат би трябвало да ви накара да се замислите... Колкото до факта, че този път ГЕРБ спечелиха само с малко над 30% - да, не е много, но пък и никой друг не може да се похвали с по-голяма подкрепа. Факт!!! Vox pуpuli - vox Dйi...  Дали ще съставят правителство, ще научите скоро, както и аз. Това е много голяма отговорност и трябва добре да се обмисли. Лично аз смятам, че при подобен резултат е по-добре да останат в опозиция. И без това се подготвят нови протести - лумпени колкото искаш... За ГЕРБ властта никога не е била самоцел. Доказали са го. По-важен е мирът в страната. А БСП, ДПС и Атака такава коалиция ще ви спретнат, че само след няколко месеца сами ще се молите на Борисов да поеме управлението на държавата... Тъкмо дотогава ще е станало ясно какви бяха онези 350 000 бюлетини, кой ги е поръчал, как Мая Манолова разбра за тях тъкмо в деня за размисъл, кой накара Бареков и цялата опозиция по цял ден в събота и неделя да повтарят, че вината била на ГЕРБ..., кой е направил записите в Банкя, защо излизат само записи, вредящи на имиджа на ГЕРБ, дали Цветанов и Борисов не са мазохисти, та да подслушват сами себе си или подслушвачът е бил друг, а после тъкмо "крадецът" викаше "Дръжте крадеца!"... Май някой за пореден път направи хората на идиоти и в резултат на това поне 500 000 българи отказаха да отидат до урните... БСП видяха, че по никакъв начин не могат да повишат своя резултат, затова спретнаха един куп компромати на ГЕРБ - да понижат техния. Куче на сено виждали ли сте? И само не яде, и на другите не дава... Иначе ГЕРБ със сигурност щяха да имат пълно мнозинство! И ще го имат!

Но нека сега БСП, ДПС и Атака малко да ви поуправляват - нали тях си избрахте?! Утре да не кажете "Грешка беше..."? Че после нЕма каенье... ;)  А, щях да забравя... Оставката на др. Костов ми дойде като бонус... Надявам се да му я приемат. Хубава вечер! :) 




Гласувай:
32



1. travell - !?
14.05.2013 20:25
Кои сме Ние и кои сте Вие трябва да изясниш преди да са ти надули постинга. Лично аз не съм избрал нито една от изброените, а още по-малко пък ГЕРБ. Не е ли време да излезем, както Ние, така и Вие от тази матрица?
цитирай
2. sande - С БКП/БСП/ напред , с КГБ отзад.
14.05.2013 20:36
Как не разбрахте играта на Станишко?
цитирай
3. theeconomist - През това време
14.05.2013 20:51
някои в прокуратурата..............!
цитирай
4. penchoan - През следващите избори на есен ГЕРБ ...
14.05.2013 20:56
През следващите избори на есен ГЕРБ няма да минат 4% бариера. Трудно ще ни бъде да молим Борисов, защото дотогава може да е в пандиза. ГЕРБ попаднаха под лавината и вече няма видят бял ден!
цитирай
5. ok3223 - Мноогу Станева
14.05.2013 21:49
Ама много и наивно лъжеш ...
Защо за Цвъцко Ц. няма нито един компромат?
Каак, че ни го обясниш тоя факт ма КАКО.
Дали, защото той накупи подслушвачките, назначи екипите от подслушвачи и негов човек ги командари, а он е тамо НАЙ - ГЛАВНИО.
За сите има по нещо, само за ЦУЦКАТА 7-ко нищичко.
А он е главата, главната, на октоподо ГЕРБ, който вилнее 4 год. в България, и смуче пари народни и държавни явно и неявно, и краде като за последно.
Защо за Цвъцкото до сега не се появи нито ред в СРС - тата, како.
Да покажеш навреме престъпленията на ГЕРБ, истинските, действителните, не е компроматна война, а отваряне на очите на хората за това
какво е октопода ГЕРБ, каква е неговата същност и кои са главите на ЗВЯРА.
Па ако му аресва, да си го избира и после, да не се сърди на друг, а на себе си и акъло, доколкото го има.
КОМПРОМАТ е изнасяне неистини за даден човек, клевети, които го злепоставят.
Но да изснесеш необорими факти за престъпленията, за мръсотиите извършен от един човек с престъпни наклонности и прояви какъвто е Б.Б, не е компроматна война, оклеветяване на почтен човек, какъвто Бойкото никога не е бил...а отваряне на очите на хората, за моралното и политическо чудовище, което със своята простотия, нагла некомпетентност и самоуверена глупост,
и продажност, ще загроби българският народ и държава завинаги.
Затова и аз Станева, и всички истински български патриоти и родолюбци сме против октопода ГЕРБ и неговите създатели и крепители, като теб.
НИЩО ЛИЧНО.
цитирай
6. artstar - . . . Ние, Вие, Власт. . . . . . :))) Като ...
15.05.2013 00:17
...Ние, Вие, Власт......:))) Като извлечение от заучени реплики на Бойко Борисов е горе изписаното ......Не ме интересува кой е подслушвал, повръща ми се от коментарите на подслушваните...Повръща ми се от самовлюбените политици, от отношението им , изказа им...Не само че потъпкаха и се подиграха с бедността на тънещия в мизерия средно статистически българин а нагло ,загърнати в собствените си безчинства алармираха за чужда порочност....Борисов, Цветанов , Станишев , Костов и т.н. ...еднакви са ми, вперили поглед към властта не виждат , че са излишни....
цитирай
7. kbalenciaga - Печелят те...
15.05.2013 00:32

Печелят:
С всяване на страх!
С измами!
С манипулации!
И най вече с "преброяването" на бюлетините в ЦИК!
цитирай
8. dekost - Държавата и преди не беше цъфнала, а сега още по-зле. Заминава:(
15.05.2013 00:42
цитирай
9. coffeen - бсп ли?!
15.05.2013 02:16
Не е за вярване, че се намериха над един милион българи, които отново да гласуват за тези, на чиято съвест лежат самозапалилите се, самоубилите се в знак на отчаяние и безизходица.

На съвестта на ГЕРБ лежи краха на държавата, изпразването на хазната и унищожаването на работещите предприятия.

На съвестта на ГЕРБ лежат задлъжнелите държавни предприятия с над 7 милиарда.

На съвестта на ГЕРБ лежат неизлекуваните вече мъртви българи, напусналите родината в търсене на препитание в чужбина.

На съвестта на ГЕРБ лежат неразплатените дългове в стотици милиони към държавни фирми.

На съвестта на ГЕРБ лежи опозоряването на страната ни пред Европейския съюз.
цитирай
10. svilen75 - Нали ГЕРБ са спечелили, защо ще ни ...
15.05.2013 03:17
Нали ГЕРБ са спечелили, защо ще ни управляват БСП, ДПС и Атака? ;)
цитирай
11. svilen75 - "Поне стана ясно че не народът ...
15.05.2013 03:20
"Поне стана ясно че не народът ги свали. Народът ги избра!"
Като не ги свали народа защо Тиквоча подаде оставка?
30% от гласовете при 51% избирателна активност - това успех ли го наричаш?
Ще отговориш ли поне на един въпрос, Щерева?
цитирай
12. apostapostoloff - В момента ГЕРБ и Атака
15.05.2013 03:50
съставят новото правителство на България. То ще е готово до дни. Стига вече с тези глупости, които ни внушават няколко неокомунистически медии.
цитирай
13. rustocks - Боже, колко мъка има по този свят!
15.05.2013 07:06
Марианче, по какво се различава ББ от СС?
Или Герб от Бсп?

И едните да нехранимайковци и руски ибрици и другите - при това с общо комунистическо минало!
цитирай
14. marystaneva - Я колко много хора са коментирали, преди да са ми "надули" постинга! Добре дошли!
15.05.2013 08:38
1. travell,
Теб кой те прати да ми "надуваш" посещенията?! ;) Като не могла да стигне гроздето, лисицата казала, че е кисело...
Обръщението ми е към тези, които повярваха на мръсните манипулации, тиражирани от някои медии. А "ние" сме тези, които не им повярвахме и подкрепихме ГЕРБ. Сега стана ли ти по-ясно?
2. sande,
Някои разбрахме, други - не, но ще го усетим всички... :(
3. theeconomist,
От прокуратурата вече започна да "изтича" информация, но нека изчакаме и официалното становище.
4. penchoan,
Какви под 4% сънуваш?! Да не говориш за някой друг? Или си настинал...? ;)
5. ok3223,
Не е вярно че за Цветанов не е имало компромати. Малко ли го плюха и него за апартаментите, четири от които са наследствени панелки? Но като не можаха да го очернят, решиха да вбият клин между него и Борисов... Пак няма да им се получи, да знаеш!
6. artstar,
Съчувствам на нежната ти и наранена душа... Животът е суров, но трябва да се живее. За предпочитане - достойно. Ако повръщането ти помага, повръщай. На мен не ми помага. Аз съм реалист.
7. kbalenciaga,
Проблем с преброяването явно няма, след като и австрийската компания изкара сходни резултати. По-открити избори никога не са правени! Още вчера всички секционни протоколи бяха качени и в сайта на ЦИК. Ти продължавай да го повтаряш, ако така се чувстваш по-добре, но едва ли ще ти се "върже" някой...
8. dekost,
За съжаление е така... :(
9. coffeen,
ГЕРБ управляваха 3,5 години. Преди това бяхме едни такива богати, щастливи и спокойни... ;) Да, ГЕРБ допуснаха и грешки. Една от тях беше, че първата година забавиха разплащането с предприятията. Гонеха твърде нисък дефицит при заварен /2009 г./ и вече опоскан /предизборно/ бюджет... Другото просто не е вярно и не смятам да го коментирам.
цитирай
15. bumerang - ...
15.05.2013 09:06
Обичам да гледам политически цирк. Сега чакам следващия номер - Лютвито и Волен да плеснат с ръце и да се прегърнат, че да се състави кабинета, за които пишеш.. :-))) номерът ще се нарича "На върха на жаждата за власт по пътя на политическото лицемерие".
цитирай
16. marystaneva - 10. и 11. svilen75,
15.05.2013 09:16
Цели 2 коментара?! Ето кой ми "надува" постинга! Веднага ще те обадя на travell!!! ;)
Казах че това /за оставането в опозиция/ е лично мое мнение, а не на ГЕРБ. ГЕРБ има готовност да състави правителство. В ръководството на ГЕРБ има достатъчно отговорни хора, но те няма да допуснат страната да бъде вкарана в гражданска война, каквато ще се опитат да предизвикат някои, ако ГЕРБ поеме управлението. Парламент, в който си малцинство, едва ли ще работи добре, но поне ще стане ясно кой-кой е... При нова тройна коалиция между БСП, ДПС и Атака парламентът също няма да работи добре, но това няма как да го променим.
Не знам коя е Щерева, но не съм аз. Объркал си се. И не смятам да отговарям по два пъти на едни и същи въпроси. Цитирам, защото явно те мързи дори да четеш: "Колкото до факта, че този път ГЕРБ спечелиха само с малко над 30% - да, не е много, но пък и никой друг не може да се похвали с по-голяма подкрепа." И да, успех е, поне на фона на резултатите на останалите участници. Разбира се, не е достатъчно, но така са решили избирателите, а резултатът трябва да се приема с достойнство.
12. apostapostoloff,
Явно имаш информация, с каквато аз не разполагам. Ще поживеем, ще видим.
13. rustocks,
Нехранимайковци има навсякъде, за съжаление... Въпросът е къде са по-малко и къде по-малко биват толерирани. А разликата между ГЕРБ и БСП е тази, че ГЕРБ върна загубеното доверие на Европа към страната ни:
http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/05/09/ne-slushaite-opoziciiata-slushaite-syrceto-si.1108417
Предприе и други важни стъпки: отказа строителството на петролопровода "Бургас-Александруполис" и на АЕЦ "Белене", започна да диверсифицира газовите връзки, премахна посредниците при доставката на руски газ... Това не можаха да им простят на ГЕРБ както руснаците, така и нашите родни комисионери от БСП...
Само виж заглавието във в. "Известия":
"http://www.blitz.bg/news/article/183596
Между другото, аз съм русофил, но преди всичко съм патриот и България ми е най-важна.
Хубав ден!
цитирай
17. marystaneva - 15. bumerang,
15.05.2013 09:31
Всички го гледаме "цирка"... Но когато артистите не струват, удоволствието от представлението се губи... :(
цитирай
18. vencivaleri1951 - И понеже сте русофил
15.05.2013 10:25
ще направя светотатство перевразирайки Александър Сергеевич:

"Колеги , да крия нямам сили вече аз
обичам Бойко- от интелегентноста му
доведена съм до екстаз"
Или както е казал поетът "Любви все возрасти покорни"

Само така мога да си обясня отрицанието Ви на очевидното. Впрочем психоанализата отдвана е обяснила доброволното самообезличаване на множество хора в полза на груби, жестоки и не особено интелегентни властници. При това правят го до голяма степен интелегентни и интелектуални натури. Можем да си припомним личните дневници на Пастърнак, Пикасо, Коральов, самата Елена Бондар по отношение на Сталин например. Хитлер е бил боготворен в голяма степен от немския интелектуален елит, подкрепяла го е до голяма степен англииската аристокрация, включително абдикиралия Едуард и съпругата му. Последната дори, нямайки възможност да се докосне до фюрера си позволява непочтителна близост с неговия пропагандатор зад пределите на Германия-Рибентроп. Да не забравяме хилядите жени готови и реализирали подобна близост с Мусолини...
Вконтекст на горенаписаното драга Станева имам усещането, че Вие не сте изживяли на времето си интимния синдром на отличничката-да се прехласва по гамена в класа или квортала.
Иначе как да се обясни, че една интелегентна дама/личи въпреки захласа Ви/ има толкова силни симпатии към едни толкова груб, недодялан и невъзпитан мъж-с очевидна близост към престъпния свят, а и подобни практики.
Накрая, но не на последно място-Народът не избра ГЕРБ-една шеста от гласоподавателите гласуваха за това формирование, почти толкова и за БСП, почти два пъти повече за други партии, а половината въобще не гласуваха. Тоест хората не избраха никого-дори една коалиция не е достатъчно легитимна /ако не е четворна/ за да управлява. То и за това никой освен Борисов не иска партийно управление, а експертно, програмно правителство което за определен срок да направи няколко задължителни реформи.
цитирай
19. marcototev128 - Политическа плява и слвоблудство...
15.05.2013 11:11
Това прочетох, това видях по ТВ. Каквито са ни политиците, такива са ни и (водещите) журналисти, такива са ни форумите, блоговете. Пряко отражение на интелектуалния потенциал на нацията.
Преди половин век, когато нямаше такива "полета" за изява, подобен клозетен стенопис се виждаше по стените на обществените тоалетни. Вчера прочетох подобен текст на ... "песен" от един наш изтъкнат чалга изпълнител.
Защо се чудим на резултатите от изборите и всички други наши неблагополучия?! Ние сами си го правим...
цитирай
20. tutankhamon661 - marystaneva
15.05.2013 12:09

Хората гласуват за дадена партия, но поради някакви проценти ще управляват /макар и временно/ такива, които никой не иска.

Мръсно, но факт!

Само идиот като Станишев може да го намира за правилно.

цитирай
21. marystaneva - 18. vencivaleri1951,
15.05.2013 12:22
Относно нахалството, с което продължавате да обсъждате мен, а не тезата ми, не смятам да влизам в подобна полемика. По-скоро и аз ще Ви отговоря с цитат от Пушкин:
"Хвалу и клевету приемли равнодушно. И не оспаривай глупца."

Смятам да го послушам...

19. marcototev128,
Ами гласувайте масово, за да е ясно кой искате да управлява държавата! Не ходете за гъби... Никой не може да накара насила някого да участва в дадено състезание. А победител се избира само сред участвалите.
******************************************************************
В момента Главният прокурор Сотир Цацаров дава пресконференция във връзка с намерените в Костинброд бюлетини. Не е зле да го гледате...

цитирай
22. kbalenciaga - Е нали точно за това и ползват австрийската компания, да прикрият по добре измамата?
15.05.2013 12:37
"Проблем с преброяването явно няма, след като и австрийската компания изкара сходни резултати."

Толкова ли ви е трудно да разберете, че голямата измама се прави в ЦИК?
И винаги там се е правила.
И в блога си писах. Как може да повярвате на ДАНС("бившите" ДС), че честно и почтено, и то точно в деня за размисъл открили тези 350 000 бюлетини?

цитирай
23. alexs - Браво на главния прокурор. . . има ...
15.05.2013 12:41
Браво на главния прокурор ...има надежда за България!
Изборите са фалщифицирани в полза на ГЕРБ! Изборите са нелигитмни! Необходимо е касиране! Цяла една партия пострада от тези фалшификациите това е НФСБ тя трябваше да влезе в парламента ! Бяха вкарани фалшиви бюлетини в обръщение...
цитирай
24. анонимен - Вие нямате теза драга Станева
15.05.2013 12:50
marystaneva написа:
Относно нахалството, с което продължавате да обсъждате мен, а не тезата ми, не смятам да влизам в подобна полемика. По-скоро и аз ще Ви отговоря с цитат от Пушкин:
"Хвалу и клевету приемли равнодушно. И не оспаривай глупца."

Смятам да го послушам...

19. marcototev128,
Ами гласувайте масово, за да е ясно кой искате да управлява държавата! Не ходете за гъби... Никой не може да накара насила някого да участва в дадено състезание. А победител се избира само сред участвалите.
******************************************************************
В момента Главният прокурор Сотир Цацаров дава пресконференция във връзка с намерените в Костинброд бюлетини. Не е зле да го гледате...



Вие приемате на готово чужда теза/изключително познаваема чия е:)/ и точно за това коментирам доброволното обезличаване в полза на някого.

Аз например съм потомствен привърженик на лявото /поне 4то поколение/,но ако погледнете мои постинги ще видите доста язвителна ирония към Станишев, или други членове на ръководството .
Вие публично определяте Борисов като сериозен държавник дори след мизерията на изказ, възпитание , законоуважение излязъл на яве след подслушания разговор
вБанкя. Как дане си помисля , че сте обсебена от този човек след като Вашата теза е същата като неговата- Тоест акцентира се върху законността на подслушването/то е видно че не е законно, но кой е длъжен да охранява премиера включително и отподслушване/ а не върху смисъла ,а и формата на казаното. Лично аз ,не виждам нищо държавническо втози разговор-Напротив в него липсва всякаква държавност, елементарна култура, елемевтарно възпитание...
Иначе туше с цитата от Пушкин:) Поздрави!
цитирай
25. marystaneva - Как така гледаме и четем едно и също, а го възприемаме и възпроизвеждаме по различен начин?!
15.05.2013 13:26
22. kbalenciagaq
ГЕРБ не участват в групата партии, ползващи услугите на австрийската компания. А всички протоколи още вчера бяха сканирани и качени в сайта на ЦИК. Смятайте!

23. alexs,
Изключително внимателно гледах и слушах цялата пресконференция. Аз твърдение че изборите са фалшифицирани в полза на ГЕРБ или че въобще ГЕРБ имат нещо общо с подготвяната измама, не чух. Чух че длъжностни лица от държавната администрация не са упражнили необходимия контрол и са разследвани за това. А относно касирането на изборите и обявяването им за нелегитимни заради политическото говорене в деня за размисъл, това ще го реши Конституционният съд.

24. анонимен /vencivaleri1951/,
Аз пък нямам партийци в рода си... Аз съм първата.
Дали имам или нямам теза - споделила съм своето мнение. Мислете каквото искате... Както казах по-горе, няма да споря с Вас.
Толкова ли е трудно да разберете, че след като подкрепям партия ГЕРБ и Борисов, най-вероятно с членовете и ръководителите на тази партия споделяме едни и същи европейски ценности? И това как изглежда Борисов е последното, което ме интересува. Интересува ме какво прави за България. А той за три години и половина направи повече, отколкото останалите да предишните двадесет.
цитирай
26. alexs - Тази 30 процента са с фалшификации и ...
15.05.2013 13:29
Тази 30 процента са с фалшификации и манипулации от 5 до 10 процента спечелихте гербаджиите с лъжа! Купени цигански гласове фалшиви бюлетини подменяна на протоколи....изборите са нелигитимни!
цитирай
27. tutankhamon661 - marystaneva
15.05.2013 13:48

Отдавна им е навик да се позовават на някой, a той изобщо не е казал онова, което твърдят.

И го наричат "доказателства"!!!!!!!!!!!!!!!!!

цитирай
28. deathmetalverses - С МУТРЕСИ, СКЪПА,
15.05.2013 13:54
не споря; Всичко най-добро, малката!
цитирай
29. kbalenciaga - marystaneva
15.05.2013 14:14
ГЕРБ като всички останали са просто едни палячовци, на които Червените олигарси им плащат да участват в този цирк!
Това не ти ли е ясно?

Не ти ли е ясно, че щом като всичко това е цирк, то и "преброяването" на бюлетините в ЦИК е част от този цирк?

Вижда се, че тук в блог.бг(а и в останалите блогове, форуми) има много платени писачи.
Едни играят като гербаджии, други играят като бесепари.
И така настройват българите едни срещу други!

А изобщо не си дават сметка, че един ден хората ще ги разберат какви са, и последствията за тях хич няма да са хубави!


цитирай
30. tutankhamon661 - 13. rustocks - Боже, колко мъка има по този свят!
15.05.2013 14:39
rustocks написа:
Марианче, по какво се различава ББ от СС?
Или Герб от Бсп?

И едните да нехранимайковци и руски ибрици и другите - при това с общо комунистическо минало!



Аз пък искам да ми кажеш по какво ГЕРБ приличат на БСП, след като комунистите най-ожесточено плюят точно срещу тях?

Hе минава чий охранител е бил Борисов , защото е повече от абсурдно.

цитирай
31. kass - айде пак заплахи :)....
15.05.2013 14:55
Хак ни било да ни управлява еди кой си... Чунким ГЕРБ се справиха с корупцията, бюрокрацията, престъпността, безработицата, кризата, сивата икономика, чунким оправиха здравеопазването, образованието и т.н. и т.н.... нищо от това... Все едно ни казваш с поста си, че като не искате чернокосия палач, на ви сега русокосия...
Боже, пази българите, че те сами не могат да се опазят....
цитирай
32. zzz65 - . . . Ние, Вие, Власт. . . . . . :))) Като ...
15.05.2013 15:57
artstar написа:
...Ние, Вие, Власт......:))) Като извлечение от заучени реплики на Бойко Борисов е горе изписаното ......Не ме интересува кой е подслушвал, повръща ми се от коментарите на подслушваните...Повръща ми се от самовлюбените политици, от отношението им , изказа им...Не само че потъпкаха и се подиграха с бедността на тънещия в мизерия средно статистически българин а нагло ,загърнати в собствените си безчинства алармираха за чужда порочност....Борисов, Цветанов , Станишев , Костов и т.н. ...еднакви са ми, вперили поглед към властта не виждат , че са излишни....

съгласен съм с теб.
цитирай
33. marystaneva - travell, пак ми "надуват" постинга... ;)
15.05.2013 17:33
26. alexs,
Бързо забрави, че всички социологически проучвания даваха подобни резултати като разлика между ГЕРБ и БСП. Включително и "червените" социолози...
27. tutankhamon661,
Аз смятам че който и да е виновен, независимо на каква позиция или от коя партия е, трябва да си понесе отговорността. Но искам да знам със сигурност кой е виновника. А това може да го кажат само прокуратурата и съдът.
28. deathmetalverses,
Не съм те канила. А "малката" е на почти 54.
29. kbalenciaga,
Подобно повтаряне че "всички са маскари" снижава избирателната активност, а това е лошо както за малките партии, така и за легитимността на самия вот.
31. kass,
Не плаша никого. Но е казано: "Внимавай какво си пожелаваш..." ;)
Трудно се оправя за един мандат нещо, обърквано 20 години преди това. Ако някой все още вярва във вълшебници, това си е негов проблем...
32. zzz65,
Отговорът по-горе /14./ е за artstar, но в случая важи и за теб. Мога единствено да добавя, че живо ме интересува кой е подслушвал незаконно, защото утре би могло да се случи на всеки от нас. А отвращението и повръщането няма да ни помогнат. Ще си помогнем ако сме активни граждани, ако гласуваме масово и ако контролираме по-добре това, което вършат политиците ни.
цитирай
34. georgimet - забава! :)
15.05.2013 18:31
Ако за теб ГЕРБ са достойни за възхищение, значи си много, много зле информирана, в най-добрият случай. Според мен си една наивна лелка, която отказва да повярва, че възлюбените и Бойко, Цецо и т.н. са нищо повече от мафиоти. Ако наистина им се възхищаваш и мислиш, че по-достойни политици от тях няма, това е доста обидно за българския народ :) Ние сме твърде търпеливи и пасивни, тва е вярно, но да се прехласваш по ГЕРБ, значи не си добре с главата...
цитирай
35. kbalenciaga - marystaneva, не четеш какво ти пиша?
15.05.2013 18:38

Не, всички са маскари.
Такива маскари е имало по времето на Алеко Константинов.
Днес всички които са поставени от Червените олигарси да управляват България са смешници, клоуни, палячовци.
Такива смешници са Гоце, Боко Тиквата, Станишев, Костов, Лютви, Сидеров, Яне Янев.
Никой нормален, честен и почтен човек, не би се оставил да е на тяхното място!
цитирай
36. lubara - Единадесет гербера...
15.05.2013 19:36
И какво, като някои се бият в гърдите, че имат единадесет поредни победи. Безработица, слаби доходи, объркана здравна система, корупция на общинско и държавно ниво, презастрояване и унищожаване на природните ни богатства, чалгализиране на всички телевизионни програми без изключение, липса на всякакви морални и естетични ценности, не само в подрастващите...уморих се да изброявам. Не БСП изгуби изборите, при тази избирателна активност е ясно, че на хората им е писнало и още по-лошо, дори безразлично. Хората изгубиха НАДЕЖДАТА, това е най-страшното!
цитирай
37. marystaneva - Твърде много емоции и недостатъчно здрав разум...
15.05.2013 19:43
34. georgimet,
Не обсъждаме мен, а тезата ми. Както казах и по-горе, смятам да се вслушам в думите на Александър Сергеевич, който е казал:
"Хвалу и клевету приемли равнодушно. И не оспаривай глупца."

35. kbalenciaga,
Ако никой "нормален, честен и почтен човек не иска да се занимава с политика, кой очаквате да управлява държавата? Ако не издигате достойни хора и ако не гласувате, никога няма да сте доволни... А и няма как всички да сме доволни. Който и да управлява, ако на някого не му е добре, той ще смята това управление за лошо...

Прочетете това /не е мое, но е мъдро/:
http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/05/03/tolkova-prosto-i-tolkova-mydro.1106580
цитирай
38. kbalenciaga - "marystaneva - Твърде много емоции и недостатъчно здрав разум..."
15.05.2013 19:54

Така ли изглеждате, погледната от страни?

marystaneva, пак не четете какво пиша, а интерпретирате, върху свои фантазии?
Има нормални, честни и почтени хора, които искат да се занимават с политика.
Но Червените олигарси и техните слуги не ги допускат!


цитирай
39. kostadin - Не смяташ правилно, ама това си е ...
15.05.2013 20:02
Не смяташ правилно ,ама това си е Герберска черта-всеки изор е уникален сам по себе си ,така че пресмятай спечелените избори по населените места Така ще се радваш повече на светлото минало за Боко
цитирай
40. marystaneva - 36. lubara,
15.05.2013 20:02
Прав си за сегашното състояние, но това е резултат не от последните 3-4 години, а от онези 20 преди тях. Ние преди да не би да бяхме богати, безгрижни и щастливи? Откакто ГЕРБ дойдоха на власт, започна да има някакъв контрол както върху изсичането на горите, така и спрямо презастрояването. Не можеш да го отречеш. Нещата едно по едно започваха да се оправят. Просто времето не стигна, а и опитът не беше достатъчен. А кризата беше нещо като бонус... :(
цитирай
41. forest - До автора на поста
15.05.2013 20:23
ГЕРБ задължително да останат в опозиция....И се стягат за нови избори , когато ще влезнат нови десни партии....През това време ще излезнат истините за енергомафията на Р.Овч. и омразният на всички Костов , най--големият виновник за разпада на СДС и връщането на сцената на Станишевци....От мен...привет...
цитирай
42. lubara - Поздрави!
15.05.2013 20:26
Разбира се, че разсипията е отдавна. Но ако предишното правителство водеше политиката, която искаха обикновените хора, сега нямаше да е това, което е. Противопоставянето едни други не ще ни доведе до по-добри времена, никога няма да напиша такъв постинг!
цитирай
43. alexs - ГЕРБ масово използваха схемата ...
15.05.2013 21:00
ГЕРБ масово използваха схемата индианска нишка с Циганите за опрочаване на изборите!
цитирай
44. bojil - Оказа се, че г-н Борисов е узнал от ...
16.05.2013 08:43
Оказа се,че г-н Борисов е узнал от г-жа Манолова за тези бюлетини: кой ги е поръчал за отпечатване и съхранение тогава? Ако това беше дело на ГЕРБ,
хомонистите никога нямаше да научат за него- никога ви казвам! Не е никак трудно да се прецени колко може да се вярва на партия,в която има милиардери които никога не са били милионери! Те ще платят като стой та гледай на първата случайна печатница,за да ги произведе и съхранява до деня на "разкритието",
който съвсем не е случайно избран,разбира се! А официалното обявяване на списъка с имената на наши милионери,загубили пари от банковата криза в Кипър,не позволиха да излезе преди изборите,за да не лъснат в него имената и "голите" им задници,на същите тези червени сбабичосани олигарси,които никога не са служили в армията и нямат нито един ден трудов стаж зад гърба си!
цитирай
45. penchoan - Първо Борисов е платил нелегалните ...
16.05.2013 08:59
Първо Борисов е платил нелегалните бюлетини, после научил от Мая Манолова за какво е платил! МВР наистина е плод-зеленчук!
цитирай
46. alexs - Някои спечелиха много пари от Цирка ...
16.05.2013 09:39
Някои спечелиха много пари от Цирка /проекта/ ГЕРБ ....На други им остана вярата в божеството Борисов, а сега голяма мъка за вярващите това божество, което остави след себе си разорение за българския народ.....хубавата българска земя е превърната в пустиня от 23 години грабеж .... през последните 4 години е опоскана до шушка от герберските скакалци!
Дойде време Балона ГЕРБ да се спука....
Трагедията е още поголяма че Столетницата е прогнила...доката не се изчисти България от паразитите скрили се и в другите партии няма се оправи
цитирай
47. kostadin - Двама светци си отиват Боко, който ...
16.05.2013 22:55
Двама светци си отиват Боко ,който ще се изправи срещу своите депутати искайки касиране на изборите и възхитително прекланящият се пред Боко Цецо.И двамата ги гони параноята.
цитирай
48. marystaneva - 41. forest, Тук общо взето сме на едно мнение.
17.05.2013 10:34
42. lubara,
Може би ти просто си по-добър от мен... Аз понякога се ядосвам... Да сме обединени вместо разединени безспорно е по-добре, но смятам че не трябва да се прави обединение с всеки и на всяка цена... Целта не винаги може да оправдае средствата...

43. alexs,
Това са глупости... Едно време други партии масово са го правили, но сега не става. Забравяте за двата печата на бюлетината, за всички застъпници и наблюдатели, които присъстват и следят какво се случва не само в секциите, но и извън сградата... Просто не може да стане. Освен ако всички не са купени. Не че не е възможно на теория, но ми се струва малко вероятно.

44. bojil,
Списъкът излезе още на 25 април. Ето го:
http://www.newsline.bg/news/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/item/1295-%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82-%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE-%D0%B2-%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8

45. penchoan,
Не четеш внимателно. Министър-председателят /но не Борисов, а Райков/ много ясно обясни кой е поръчал и платил бюлетините:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1977212
А Мая Манолова сама си каза по телевизията, че тя е подала сигнала. И аз от нея го разбрах.

46. alexs,
Ние преди да не би да бяхме богати, безгрижни и щастливи? Ами кризата? Нали в Гърция, Кипър, Испания, Исландия, Португалия, Италия и т.н. не управляват ГЕРБ? Защо и там има криза? За съжаление винаги сме си били бедни, а в бедните държави просто кризата се усеща по-силно... Или може би ние я усещам по-силно нашата криза, а те - тяхната. Само че тя е световна и започна още през 2008 год.

цитирай
49. marystaneva - Параноята ги гони други - тези, които истерясаха още преди изборите...
17.05.2013 10:43
47. kostadin,
Никой никъде не отива... ;) А параноята ги гони други - тези, които истерясаха преди изборите...
Цветанов много ясно каза, че е невинен. Готов е да го арестуват, но да се извърши разследване, за да изчисти името си. Защото когато се твърди, че има извършено престъпление, а няма разследване, нещата стават малко съмнителни, нали?
Според мен изборите няма да бъдат касирани и ГЕРБ ще останат известно време в опозиция. През тези месеци очаквам Прокуратурата и съдът да работят бързо и качествено, за да има резултат от разследванията. Едва тогава, когато разберем кой е виновен както за подслушванията, така и за бюлетините, ще можем да вземем обективно решение и евентуално да накажем тези, които са ни лъгали. Но да вярвам на голи обвинения без доказателства не е в стила ми.
цитирай
50. alexs - Не съм му фен на Бойко но искането за ...
17.05.2013 11:11
Не съм му фен на Бойко но искането за касиране на изборите е правилно най-малкото защото има цяла партия за която има сънмение за фалшификации съвсем малко не и достигна а застъпниците на АТАКА фалшифицираха протколи за да не влязат това е НФСБ!
защо социалистите не искат касиране ? Нали те говорят най-много за фалшификации?
цитирай
51. kostadin - 47. kostadin, Никой никъде не от...
18.05.2013 01:00
marystaneva написа:
47. kostadin,
Никой никъде не отива... ;) А параноята ги гони други - тези, които истерясаха преди изборите...
Цветанов много ясно каза, че е невинен. Готов е да го арестуват, но да се извърши разследване, за да изчисти името си. Защото когато се твърди, че има извършено престъпление, а няма разследване, нещата стават малко съмнителни, нали?
Според мен изборите няма да бъдат касирани и ГЕРБ ще останат известно време в опозиция. През тези месеци очаквам Прокуратурата и съдът да работят бързо и качествено, за да има резултат от разследванията. Едва тогава, когато разберем кой е виновен както за подслушванията, така и за бюлетините, ще можем да вземем обективно решение и евентуално да накажем тези, които са ни лъгали. Но да вярвам на голи обвинения без доказателства не е в стила ми.


Склонен съм да ти кажа ,че и аз тайно се надявам поне някои елементи от задкулисните игри на политиците да бъдат разкрити от прокуратурата.
Но направо двамката са параноици.Боко тиквата бил най- добрият експерт в управлението на страната- становище изказано в лични негови изявления.По голяма простотия казана от човек повярвал си ,че е политик-не съм чувал.
Ако е експерт трябва да премине на страната на суверена в тази държава ,да бъде толкова велик колкото е суверена н тази държава и да гласува в следващите след 4 години избори.Още повече ,че по негови признания е превлякъл по добрата част от българите....Пожелавам му успешно представяне на избраният от него кабинет ,но какво ще се гласува в парламента си е закон защото сме парламентарна република все още .
Боко и Цоко -картинка.Само си помисли ,че в избирателните списъци фигурират над 800 000 мъртви души ,благодарение на точно тези двама ангели.Не забравяй ,че и Сатанаил е бил ангел-но паднал.Приятни денонощия!
цитирай
52. marystaneva - 51. kostadin,
18.05.2013 09:22
Учудвам се че все още има хора, които не разбират иронията и хумора на Борисов...
Един премиер не е нужно да е експерт. Министрите - също. Те трябва да провеждат политика и да изпълняват програмата на партията, която ги е издигнала. За да го направят, трябва да умеят да подбират добри експерти, а не самите те да са такива.
А гласовете на тези 800 000 "мъртви души" няма как да се преброят, тъй като те не гласуват. Нали?
Тук има една дълга дискусия как могат или не могат да се фалшифицират избори:
http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/05/17/kak-mogat-da-se-falshificirat-izbori.1111196#last_comment
Хубав ден! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649856
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849