Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2013 12:05 - Как (НЕ) могат да се фалшифицират избори?
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 34040 Коментари: 55 Гласове:
36

Последна промяна: 14.06.2013 13:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Как (НЕ)могат да се фалшифицират избори?

Прочетох нещо, публикувано от някой си Стоян Боричев във ”Фейсбук”. Един пример: „Учудвам се как разни "специалисти" по парламентарни избори на базата на участието си в някаква избирателна комисия в София, са твърдо убедени, че това или онова не било възможно да се случи където и да било в България по време на изборния процес. Точно обратното - там където е имало предварителна организация за подмяна на вота всички тези неща са се случили реално, като се почне от внасяне на бюлетини отвън, неизпълнение на разпореждането за маркиране /нараняване/ на печатите в секциите, допускане наличието на повече изборни бюлетини в урните от реалния брой гласували лица, разминаване на информацията в изборните протоколи, допускане членовете на избирателната комисия да са само от една политическа сила и какви ли не други нарушения. В подкрепа на това ще дам пример с избирателна секция в малко населено място с около 150 избиратели в списъка, от които са гласували 76. Цялата комисия е съставена от една политическа сила, циганите от селото не са гласували, чакайки до последния момент някой да им предложи пари. Крайният изборен резултат не е важен, но цялото село знае кой за кого е гласувал, при това не на базата на предположения или споделяния, а на информация от избирателната секция. Паралелно преброяване не е имало, но селският екзитпул е работил безупречно. Извод: В България по време на избори всичко е възможно.”

В подобно малко населено място може би е възможно... При местни избори също би могъл да се постигне ефект. Но при парламентарни избори е много по-трудно, дори невъзможно. На тези избори средната тежест на един мандат беше над 11 хил. гласа. Но има и мандат, спечелен едва с 474 гласа. Погледнете в кои райони са спечелили ГЕРБ и в кои - ДПС и БСП. Вижте каква е плътността на населението, какъв е броят на избирателите и сами ще се уверите, че подобни манипулации биха свършили работа само в по-обезлюдените райони. В градовете, особено в големите градове, където мандатът е достатъчно "скъп", това просто няма как да стане. Там членовете на секционните комисии наистина са от различни партии, както и застъпниците и пълномощниците, да не говорим за наблюдателите от различните граждански и международни организации… Дори някой да се изкуши да го направи в някоя по-малка секция, няма да има никакъв ефект при високата „цена” на мандата. Ето кой къде спечели:
 
  image
http://btvnews.bg/bulgaria/politika/parlamentarni-izbori-2013-101.html
 
Ето и каква е била „цената” на един мандат:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1988584 А тук можете да видите каква е плътността на населението и да я сравните с резултатите, получени от партиите. Изводите си ги направете сами...
http://censusresults.nsi.bg/Census/ Аз като имам повече време, също ще ги сравня, макар че съм почти сигурна какъв ще бъде резултатът.



Гласувай:
48



1. tutankhamon661 - marystaneva
17.05.2013 12:13
Точно в такава нажежена обстановка никой не може да манипулира.
Най-малко ГЕРБ.

Как ще го направят, като всеки ги гледа в ръцете?

Няма такова нещо. Tова са лъжите на платени интриганти, които нямат мозък за две стотинки, и понеже не могат да мислят, повтарят като в транс какво са им набили в празните кратуни от жълтите медии.

Мръсни, безчестни хора - при тях има алчност и нищо друго. Hапълно липсва ценностна система.

цитирай
2. chen - Единствено се надявам на местните ...
17.05.2013 12:40
Единствено се надявам на местните избори сега да няма подмяна на вота. Чувам, че Марешки се готвел за голяма бомба.
цитирай
3. zaw12929 - Ако сте, а и не е нужно ударена в гл...
17.05.2013 13:16
Ако сте, а и не е нужно ударена в главата- трудно е да ви се обясни
цитирай
4. marystaneva - zaw12929,
17.05.2013 13:36
На мен не е необходимо да ми се обяснява, а ако понякога се наложи, аз слушам внимателно и осмислям наученото. За сметка на това на човек, който нито умее да слуша, нито иска да мисли, а единственият му аргумент са обидите, няма смисъл изобщо да му се обяснява... Би било напразно загубено време.
цитирай
5. tutankhamon661 - marystaneva
17.05.2013 13:42

Мариянке, виж двата постинга на Drugi.
Също и коментара на Yotovava на първия линк.
На пух и прах направиха всички конспирации.
Комунистическите лъжи нямат край.


http://drugi.blog.bg/politika/2013/05/16/prigotvenite-za-ekspedirane-biuletini.1111058

http://drugi.blog.bg/politika/2013/05/11/trudnostite-pred-falshifikaciia-na-izborite.1109337




цитирай
6. georgimet - Отново...
17.05.2013 14:19
и отново наивност.

Как стигна до извода, че в големите градове мандатът е достатъчно "скъп"? С цифри и конкретна информация ми обясни, ако може. Само преди това се замисли, ако може, колко печели организацията (или партията) под чиито контрол е контрабандата на цигари. В интернет има доста данни за това, вкл. официални от държавата. А има и много други контрабандни стоки... Та, колко според теб струва твърде скъп мандат, за да не може примерно ГЕРБ или БСП да си го позволи?

А относно твоята вяра в наблюдателите от различните граждански и международни организации… Не си информирана, но отново вярваш. Ето ти един разказ със снимки на наблюдател от Районната избирателна комисия (РИК), в самата столица София, зала Универсиада.

http://komitata.blogspot.co.uk/2013/05/blog-post_14.html
цитирай
7. marystaneva - Фараоне,
17.05.2013 14:19
Ти ми напълни душата... :)
цитирай
8. kbalenciaga - Изборите се фалшифицират основно в РИК и ЦИК
17.05.2013 14:22
Този цирк, с тези 350 000 бюлетини, беше направен за отвличане на вниманието!


В България всичко се прави по сценарий, ръководен от Червените олигарси.
Техни марионетки са Иван Костов, Гоце, Станишев, Боко Тиквата, Яне Янев, Алексей Петров, Лютви. Те всички заедно работят за Червените олигарси срещу интересите на Българския народ!
Но разбира се такива слуги на Червените олигарси са и големите медии, политолозите, социолозите, съд, прокуратура и ДАНС.
Без "Агенция" и "Национална" какво остава?
Ами разбира се ДС-Държавна Сигурност!
Има ли някой, който да не е наясно че ДАНС е приемника на ДС?
И така, точно по сценарий в деня за размисъл "откриха" тези 350 000 бюлетини.
Така отвлякоха вниманието на българите!
А за това, какво се случва в ЦИК никой не мисли?
Какво се случва с протоколите?!

Григор Лилов разкри шокиращи факти, в предаването "Часът на Милен Цветков"!
2500 протокола, които не отговаряли по стандартите на австрийската компания SОРА!
Такова чудо те не са видели, в никоя друга европейска страна.
А знаете ли, че имало над 1000 подвижни избирателни секции?! Само за София те са били над 100!
2/3 от тези 2500 фалшифицирани протокола, идвали от тези подвижни избирателни секции!

Познайте дали тази информация ще я чуете по новините на Нова тв, БТВ, Барека тв ???
цитирай
9. bigbro - Като знаете толкова много да питам ...
17.05.2013 16:39
Като знаете толкова много да питам нещо:
За президентските избори 2011 се искаше второ преброяване на всички бюлетини, но ГЕРБ не се съгласи, т.е. съгласи се само за Смолян /или някъде там/ и след повторното броене загуби доста гласове..значи можело да се лъже при броенето
цитирай
10. анонимен - Добре де,
17.05.2013 16:47
знаем че си курва.
цитирай
11. carmen - чумата герб е на път да се пръждоса от ...
17.05.2013 18:05
чумата герб е на път да се пръждоса от българското и европейското обществено пространство, не става лесно, защото се се просмукали на всички нива точно като тим във Варна, чучелото цветанов не си мръдна пръста срещу тази толкова близка до сърцата им престъпна групировка. Трудно ще е, но процесът на пречистване започна, чумата е страшна болест бавно ще е възстановяването, силен е вируса, плъховете са много:)
цитирай
12. marystaneva - Не всичко е пари, приятелю...
17.05.2013 19:21
6. georgimet,
ОчевАдно е, че не си ме разбрал. Под "цена" нямам предвид пари, а брой гласове, необходими за един мандат /достатъчни да вкарат един депутат в парламента/. Искаш цифри - ето ти методиката на ЦИК за разпределение на мандатите:
http://results.cik.bg/pi2013/metodika.html
По същата логика можеш да изчислиш секция по секция къде какво се е случило.
Не знам коя е "организацията (или партията) под чиито контрол е контрабандата на цигари", но те съветвам ако имаш достоверни сведения за извършване на контрабанда или друго престъпление, да подадеш сигнал до Прокуратурата, ДАНС и МВР. Ако не до тях - до Мая Манолова и Бареков, а те ще свършат останалото. Дерзай!

8. kbalenciaga,
Няма държава без служби за сигурност. По-важно е с какво всъщност се занимават те.
Григор Лилов умее да говори много убедително и пише добре - това продава книгите му. Подвижни секции се създават, но се ползват само ако има заявка от хора с увреждания, които нямат възможност сами да отидат до секцията. Ако въобще е имало такива, това са единични бройки гласове, които по никакъв начин не могат да повлияят на резултатите. Но няма такова нещо като фалшифицирани протоколи. Има сканирани протоколи, на които личат и поправките /в бързината стават и грешки/, но до поправките има подписи на членове от секционната комисия. Можеш и да сравниш данните от сканираните протоколи с актуализираните /електронните/. Цялата тази информация е публична:
http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/index.html
Кликни на съответния избирателен район и най-отдолу на страницата ще видиш данните за протоколите. ГЕРБ винаги са били за открито и честно управление! Радвам се че и президентът, и назначеното от него служебно правителство се постараха да направят изборите колкото може по-прозрачни.

9. bigbro,
Това не зависи от ГЕРБ или от някоя друга партия, а единствено от Конституционния съд. Каквото реши той, това се прави. Без решение на съда никой няма право да отваря чувалите с бюлетините.
цитирай
13. marystaneva - Ох, тези анонимните най-много ги "обичам"...
17.05.2013 19:36
10. анонимен,
Не е имало подобни скандали като сега, защото:
Първо - БСП и ДС никога не биха допуснали да изтече подобна информация. При тях има "омерта"...;
Второ - Защото никой от опозицията не знаеше как се правят подобни машинации;
Трето - Част от опозицията е създадена от самите тях - БСП и ДС и като техни отрочета, знаеха кое как става;
Четвърто - БСП и сега щеше да загуби катастрофално, ако хората бяха гласували масово. Затова направиха всичко възможно да ги откажат от гласуване... И т. н.

Колкото до Бареков, той не е мой проблем. Да си носи позора. Хора - всякакви... А кадровата политика на БСП не ме интересува. Как Станишев си "купува" тези, които му искат оставката, като ги прави свои заместници, си е техен проблем.
А относно сънищата ми - спя спокойно с чиста съвест и не сънувам. И както много пъти съм казвала, обидите не са аргументи.
Заради последните реплики - без уважение.

11. carmen,
Това заклинание ли беше? Не се занимавам със заклинания. А Варна все пак избра ГЕРБ! И то със сериозна преднина пред БСП! Поздравления за варненци! :)

ГЕРБ - 34.65%;
КБ (БСП) - 22.97%.

http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/03.html
цитирай
14. georgimet - :)
17.05.2013 19:39
marystaneva написа:
6. georgimet,
ОчевАдно е, че не си ме разбрал. Под "цена" нямам предвид пари, а брой гласове, необходими за един мандат /достатъчни да вкарат един депутат в парламента/. Искаш цифри - ето ти методиката на ЦИК за разпределение на мандатите:
http://results.cik.bg/pi2013/metodika.html
По същата логика можеш да изчислиш секция по секция къде какво се е случило.
Не знам коя е "организацията (или партията) под чиито контрол е контрабандата на цигари", но те съветвам ако имаш достоверни сведения за извършване на контрабанда или друго престъпление, да подадеш сигнал до Прокуратурата, ДАНС и МВР. Ако не до тях - до Мая Манолова и Бареков, а те ще свършат останалото. Дерзай!


Разбрал съм, спокойно - парите имат връзка с брой гласове, и то каква! Особено на някои места. Знам сайта на ЦИК и методиката :) Ако твърдиш, че ГЕРБ не са купували гласове - прокуратурата и по такива сигнали работи, аз данни имам. Дали ти би признала че е възможно, е друга тема :) Относно контрола над контрабандата - ами който контролира МВР, ДАНС, митниците, НАП... - той контролира контрабандата и печели от нея. ГЕРБ от над 3 години имат пълна власт над всички тези служби. Благодаря за съвета. Вярата ти в Прокуратурата, ДАНС и МВР е завидна. Иронията също :)
цитирай
15. kbalenciaga - marystaneva, не виждаш ли къде са измамите?
17.05.2013 19:57

Над 1000 подвижни секции?!
Над 100 само за София?!
Това са автомобили, с които ходят по определените им райони.
Нормално ли е според тебе да са толкова много?

А относно Григор Лилов. Е тя информацията не е само от него, но и от самата австрийска организация СОРА! Ама защо не четете???
Чакате някой друг да направи това вместо вас ли?

"Австрийските преброители се натъкнаха и на други скандални факти.

Между 15 и 20 % от СИК-овете са предали протоколи с несъответстващи данни,

стана ясно още от изявлението на представителите на австрийската-фирма преброител. Много от комисиите не са предоставили протоколите, макар че по закон трябва да го направят

Претенцията за добра организация на Райков е абсолютно несъстоятелна, категорично трябва реформа при начина на гласуване

обявиха от СОРА."

Даваш ли си сметка какво значи това, 15-20% от СИК-овете да са предали протоколи с несъответстващи данни???

Разбра ли сега защо отвлякоха вниманието с тези 350 000 бюлетини???
И защо само за тях говорят по медии, в интернет?

И после като в "Къртицата", 120 депутата за ГЕРБ и АТАКА, срещу 120 депутата на БСП и ДПС!

"От фирмата са получили и сканирали 8990 изборни протоколи, 6500 от протоколите са преминали контрола на качеството, но 2440 протокола не са преминали контрола по качеството.

Около половината от тези 2440 съдържат невалидна информация или в тях липсва информация.

Някои от тях, обаче, СИК е коригирала без от СОРА да имат яснота защо и как."

ТОГАВА ЗА КАКВИ ИЗБОРИ ГОВОРИМ ИЗОБЩО!!!

цитирай
16. carmen - това беше описание на реалната с...
17.05.2013 20:03
това беше описание на реалната ситуация с леко намигане към бъдещето с тенденция за последваща реализация
а колкото до изборите във Варна, герб ги фалшифицира и сега вече върнаха Бозов на поста му, наистина са елементарни и ако не беше кризисно, щеше да е забавно:)
цитирай
17. marystaneva - 14. georgimet, Благодаря за признанието. Без вяра сме за никъде. Без ирония и самоирония - също.
17.05.2013 20:36
Явно ти си по-запознат доколко парите имат връзка с брой гласове. От личен опит може би? ;) Аз твърдя, че ГЕРБ като партия не са купували гласове и са категорично против подобни методи. Не мога да твърдя, че някъде някой от желание да се натегне пред някого не го е правил. Знам че аз и приятелите ми от ГЕРБ-Връбница не сме. Ако някой си го е позволил, да си носи отговорността. Не съм съгласна заради единични случаи /А може би и провокации?/ да се лепва петно върху цялата партия ГЕРБ. Няма такова нещо като "необходим негодник" или "хитрец и мошеник, но наш". Има ли данни за престъпление, който го е извършил, да си носи отговорността. Категорично сме против над когото и да било да се разпъва партиен чадър.
Относно приходите от митниците - те непрекъснато се увеличават и то по време на криза. А когато числата говорят... :)

В млн лв:
2010 г. – ДДС от внос - 2 903,9; акцизи - 3 568,0; мита - 119,2.
Общо изпълнение - 6 596,6.
2011 г. - ДДС от внос - 3 370,8; акцизи - 3 860,1; мита - 131,3.
При планирани приходи от 6 880,0 изпълнението е 7 369,8.
2012 г. - ДДС от внос - 3 738,7; акцизи - 4 047,8; мита - 117,7.
Изпълнението е 7 908,9.
Най-долу може да видите и задържаните количества цигари за последните три години. Преди изобщо нямаше такава статистика.:
http://www.customs.bg/bg/page/302

Освен това много хора /като мен/ отказаха цигарите - това сигурно също се отразява по някакъв начин на икономиката /но и на здравеопазването/, но за бившите заклети пушачи няма статистика... :)
цитирай
18. tutankhamon661 - marystaneva
17.05.2013 21:07

Нали виждаш с какви хора говориш - трябва да им обясняваш дума по дума, запетая по запетая. Обикновен текст не разбират, а после защо ги водят за носа. Да не говорим, че някои са с подчертано престъпен нрав.

цитирай
19. tutankhamon661 - georgimet
17.05.2013 21:11

Ха-хаааа ....!!!!!!!!!!

Комитата!!! Сега остава да споменеш Нервната Акула и клоунада ще стане пълна.

Това са двамата най-големи смешници в Нета. Няма други толкова претенциозни, а в същото време без никакво покритие.

Особено Акулата е такъв тиквеник, че направо се чудя дали е нормален. Само веднъж пуснах коментар при него, та си забрави репликите - чак ми дожаля. Повече не си направих труда да нарушавам измисления му свят.


цитирай
20. marystaneva - 15. kbalenciaga, Аз давам линкове.
17.05.2013 21:14
Аз давам линкове към данни, които са официални и всеки може да ги провери и сам да си направи изводите. Ти ми цитираш вестникарски твърдения. Несериозно е. Още преди 3 дни от SORA обявиха сходни резултати с ЦИК. Според тях ГЕРБ може да получи 96 места, Коалиция за България - 84, ДПС - 36, Атака - 24. Разликата беше с по 1 мандат (ГЕРБ имат 97, а Атака - 23), тъй като още не бяха получили всичките протоколи от чужбина.
http://www.mediapool.bg/sora-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D1%81-%D1%86%D0%B8%D0%BA-%D0%B8-14-000-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D1%8E%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8-news206353.html
Не знам Григор Лилов откъде черпи сведенията си. Ако дадеш линк, аз също ще го проверя. Знам че броят на подвижните избирателни секции се определя предварително на основа на постъпили заявления, като за създаване на 1 ПИС са необходими минимум 10 заявления, подадени в определен срок доста преди изборния ден. Броят им е различен за всеки избирателен район, например в област Пловдив - 7, в Софийска област - 5, във Видинска - 6, в Тервел - 2 и т. н. Нямам време да търся данни колко точно са били, но на общия брой секции те са пренебрежимо малко и от тях няма как да зависят резултатите.

16. carmen,
Ако говориш за парламентарните избори, надявам се че имаш доказателства за твърденията си? А местните във Варна тепърва предстоят. Какъв Бозов, какви други избори?!
цитирай
21. kbalenciaga - marystaneva, е точно от там, от където и ти даваш линкове има информация за измамите
17.05.2013 21:33

Както пише и Григор Лилов.

Не виждаш ли, не четеш ли???

Ето ли линк:

http://www.mediapool.bg/sora-обяви-сходни-резултати-с-цик-и-14-000-недействителни-бюлетини-news206353.html


"Преброителите са получили и сканирали 8990 изборни протоколи, 6500 от протоколите са преминали контрола на качеството, но 2440 протокола или точно 27% не са преминали контрола по качеството.

Около половината от тези 2440 книжа съдържат невалидна информация или в тях липсва информация."

"От SORA се оплакаха, че няма достатъчно яснота и прозрачност по отношение на корекциите в протоколите, няма как да се види колко протоколи са били коригирани, кога и как."

Сега виждаш ли тази информация???

Това ли ти е сериозното отношение?!




цитирай
22. kbalenciaga - Още от интервюто на Григор Лилов в предаването "Часът на Милен Цветков"
17.05.2013 22:05
Линк за видеото:http://play.novatv.bg/play/310845/

Имало и 500 протокола без печати!
Пътуващите избирателни секции са били 1030!
Там нямало видео наблюдение, няма охрана.
Тези 1030 пътуващи избирателни секции са толкова по решение на ЦИК!

А в интернет пише, че общо за България те били 84?!
Тука се извършва някаква огромна измама и манипулация!
Иначе защо не го обвиниха Григор Лилов, че лъже?
1030 според него, 84 според медии в интернет!!!
цитирай
23. penchoan - Действителните избирателни се...
17.05.2013 22:31
Действителните избирателни секции са били около 11500, а заявените печати и протоколи са били за 13500. Съществували са 2000 секции само на книга, за които са подготвяни чували с бюлетини и фалшиви протоколи. Използувана е база данни на 1,3 милиона души, които не живеят в България. Две хиляди секции по 500 броя дават 1 милион фалшиви гласа, разпределени между 4 партии!
цитирай
24. tutankhamon661 - penchoan
17.05.2013 22:57

Друго казаха ли извънземните?
Например числата от тотото?

цитирай
25. sariko - аре,тути,лека ти нощ!
18.05.2013 00:00
бодро кликане!:Р:Р:Р
цитирай
26. vencivaleri1951 - Госпожо Станева,
18.05.2013 01:48
marystaneva написа:
Явно ти си по-запознат доколко парите имат връзка с брой гласове. От личен опит може би? ;) Аз твърдя, че ГЕРБ като партия не са купували гласове и са категорично против подобни методи. Не мога да твърдя, че някъде някой от желание да се натегне пред някого не го е правил. Знам че аз и приятелите ми от ГЕРБ-Връбница не сме. Ако някой си го е позволил, да си носи отговорността. Не съм съгласна заради единични случаи /А може би и провокации?/ да се лепва петно върху цялата партия ГЕРБ. Няма такова нещо като "необходим негодник" или "хитрец и мошеник, но наш". Има ли данни за престъпление, койтоОтносно приходите от митниците - те непрекъснато се увеличават и то по време на криза. А когато числата говорят... :)

В млн лв:
2010 г. – ДДС от внос - 2 903,9; акцизи - 3 568,0; мита - 119,2.
Общо изпълнение - 6 596,6.
2011 г. - ДДС от внос - 3 370,8; акцизи - 3 860,1; мита - 131,3.
При планирани приходи от 6 880,0 изпълнението е 7 369,8.
2012 г. - ДДС от внос - 3 738,7; акцизи - 4 047,8; мита - 117,7.
Изпълнението е 7 908,9.
Най-долу може да видите и задържаните количества цигари за последните три години. Преди изобщо нямаше такава статистика.:
http://www.customs.bg/bg/page/302

Освен това много хора /като мен/ отказаха цигарите - това сигурно също се отразява по някакъв начин на икономиката /но и на здравеопазването/, но за бившите заклети пушачи няма статистика... :)


Не помагате на ГЕРБ-вервайте ми:) Увеличението на акциза е в пъти, а приходите от него в проценти . Къде е останалото?
ДДС е преди всичко производна и увеличаването му от внос не говори добре да търговския баланс. Повече внос, по малко собствено производство:( Приходите от мита не могат да бъдат показател без да се сравни структурата на вноса . Когато внасяме извън ЕС се плаща мита с ЕС сме на безмитен режим. С две думи събирате баба със жаби. Нито бабите, нито жабите ще Ви се вържат Поздрави на пролетарска и борческа Връбница:)
цитирай
27. rustocks - И цъфнахме та вързахме! За това ...
18.05.2013 05:55
И цъфнахме та вързахме!

За това ли хората бяха на улицата?
цитирай
28. alegatora - Имало Марианчето
18.05.2013 06:05
Марианче, селска даскалице - героя ти Бойко плазмодия се осра до до ушите!

Тези дето го създадоха - те го унищожават.

Само ти ли не си на ясно?
цитирай
29. marystaneva - Защо да вярвам на някого, а не на очите си?!
18.05.2013 08:30
21. и 22. kbalenciaga,
Протоколите са СКАНИРАНИи качени в сайта на ЦИК. Възможно е да има някои, в които да има пропуснати или записани на грешен ред данни, но това не променя крайния резултат. Обикновено се правят грешки с вида и броя на невалидните, недействителните или сгрешени бюлетини, а не с действителните. Възможно е и да не е бил поставен печат на някои протоколи /от бързане/, но нали още в секцията са сканирани копия от всеки протокол и са раздадени на всички партии? Всеки би могъл веднага да погледне данните, публикувани в ЦИК и да ги сравни със своето копие. Ако има разминаване, би се видяло веднага. Но явно няма. Такива грешки се коригират още в РИК, като се изготвя и съответния протокол, подписан от членовете на СИК, които са занесли книжата - поне трима, задължително от различни партии. Винаги е имало подобни пропуски и грешки и винаги са били коригирани при предаването на протоколите. Пак повтарям - това не променя крайния резултат! Но върши работа, ако се търси скандал... А защо не са обвинили Григор Лилов, че лъже? Вероятно защото сериозните хора нямат време да се занимават с глупости... Човекът си търси сензации, канят го по разни студия... Или го пращат?! Между другото снощи го гледах по ТВ СКАТ - долната лява част на лицето му изглеждаше подпухнала, а носът и горната му устна сякаш бяха доста по-напудрени от останалата част на лицето му... Намерете записа и го изгледате. Да не го е бил някой? Дано да греша...
Между другото, в Приложение 1 /в долния край на страницата/ са извадени всички сгрешени протоколи - каква е грешката, на кой ред и т. н. Всеки може да види че става дума за технически грешки или пропуски, като най-често става дума за разминаване при попълването на редовете или за неизчислени контроли. Разгледайте ги - публикувани са тук:
http://www.cik.bg/reshenie/?no=2622

цитирай
30. marystaneva - И аз искам числата от тотото!!! ;)
18.05.2013 09:08
23. penchoan,
Би ли споделил откъде я имаш тази информация? Много бих искала и аз да се запозная с нея, но в оригинал... А числата от тотото, за които говори tutankhamon661, ги искам и аз! ;)

26. vencivaleri1951,
Не искам да помагам на никого, просто цитирам данни. Между другото, подобни данни /и не само за митниците/ за първи път станаха достъпни именно при управлението на ГЕРБ. Никога преди това никое правителство не ни е давало достъп до тях! Колкото до вноса и износа, въпреки че балансът все още е отрицателен, износът продължава да се увеличава и това е добре.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/03/12/2020644_iznosut_se_e_uvelichil_s_pochti_24_prez_ianuari/

Износ /в лв/ според НСИ - по време на управлението на ГЕРБ и въпреки кризата:

2009 г. - 22 881 652 090
2010 г. - 30 435 009 876
2011 г. - 39 633 570 321
2012 г. - 40 667 693 024

Другите данни да ги сравняват икономистите. Аз няма как да разбирам от всичко... :) А "Връбница" отдавна не е пролетарски квартал, но си е останал борчески. :)

27. rustocks,
Къде са ти сега хората от улицата? Токът ли им поевтиня, цените ли паднаха, работа ли си намериха или им вдигнаха заплатите и пенсиите?! Къде са тези хора, защо ги няма? Да не би вече да са цъфнали и вързали?! Или целта беше друга и вече е постигната - правителството на ГЕРБ да подаде оставка...?! Е, тази цел е постигната. И какво? Сега дали ще цъфнем и ще вържем? Съмнявам се... И на децата им е ясно, че протестите бяха провокирани, а хората, понеже наистина живеят трудно, просто бяха използвани. За пореден път... :( Виж заглавието във в. "Известия" - ето защо всъщност падна правителството на Борисов:
http://www.blitz.bg/news/article/183596

28. alegatora,
Майка ти с какво ли се е занимавала, та не и е останало време да те възпита?! Явно е била доста заета с други неща...
цитирай
31. marystaneva - Кой създаде и кой иска да унищожи Борисов? И защо? А ние на чия страна сме?
18.05.2013 09:14
Едва ли има човек, на когото да не му е ясно това. Въпросът е защо, след като го създадоха, сега искат да го унищожат? И на чия страна ще застанем ние - на тяхната ли? Или на правилната?

Писала съм за това още през февруари:

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/02/08/da-ni-napylniat-kupichkata-ta-da-si-traem-tova-li-iskame.1051100

"Кукловодите на прехода, чувствайки се все по-застрашени, се размърдаха. Дори в началото да са смятали Борисов за своя марионетка, разбраха, че са се излъгали. Марионетката се оказа непослушна - скъса конците и тръгна сама. Първоначално не много уверено, но с всяка крачка стъпваше все по-сигурно. И все по-често ги настъпваше… Докато се надяваха, че няма да успее да се справи в кризата и ще се провали с гръм и трясък, кукловодите и техните марионетки си мълчаха. Но ГЕРБ удържаха една, две, три… Четвърта година! И според всички социологически агенции продължават да бъдат първа политическа сила. Ако Борисов спечели втори мандат, това ще погребе окончателно властта на кукловодите! Не могат да го допуснат… Поне не доброволно. Затова, след като не можаха нито да го купят, нито да го уплашат, а да го очистят не смеят, решиха да насъскат кучетата срещу него. Тепърва ще се нагледаме на компромати, подобни на „Буда”, на взривове и саботажи... Сещам се за една партия - нищо не могат да съградят, но са царе на атентатите и саботажите..."

цитирай
32. kbalenciaga - marystaneva, ти си виждали всички протоколи, които са виждали представителите на СОРА?!
18.05.2013 11:47

"Кукловодите на прехода, чувствайки се все по-застрашени, се размърдаха. Дори в началото да са смятали Борисов за своя марионетка, разбраха, че са се излъгали. Марионетката се оказа непослушна - скъса конците и тръгна сама."
ХА-ХА-ХА-

Няма такъв цирк просто, няма!

И аз съм тръгнал на такава, да и давам официални данни!
И да очаквам тя да да разбере!
цитирай
33. sande - Кампанията срещу Бойко Борисов - срам за България!
18.05.2013 11:50
За всеки нормално мислещ българин е ясно, че срещу Бойко Борисов се водеше скрита и явна компроматна война, война за очерняне, компроментиране, сатанизиране,сваляне от поста, даже ако може - и физическо унищожение.

Това е ясно като бел ден.

В голяма степен заговорниците успяха. Може да се "гордеят" Станишев, Мая Манолова и Николай Бареков.

Но трябва да знаят библейската мъдрост: Който сее ветрове, жъне бури!

Радвам се на този постинг и на коментарите, които подкрепят високия морал на авторката и неподкупното и слово.
цитирай
34. strannica - ...
18.05.2013 12:26
Прочетох нещо, публикувано от някоя си Мариянка Станева и реших да й покажа например това:

http://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE

цитирай
35. ok3223 - Каак ти плащат, на час, или ПОСТИНГ?
18.05.2013 12:35
marystaneva написа:
Едва ли има човек, на когото да не му е ясно това. Въпросът е защо, след като го създадоха, сега искат да го унищожат? И на чия страна ще застанем ние - на тяхната ли? Или на правилната?

Писала съм за това още през февруари:

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/02/08/da-ni-napylniat-kupichkata-ta-da-si-traem-tova-li-iskame.1051100

"Кукловодите на прехода, чувствайки се все по-застрашени, се размърдаха. Дори в началото да са смятали Борисов за своя марионетка, разбраха, че са се излъгали. Марионетката се оказа непослушна - скъса конците и тръгна сама. Първоначално не много уверено, но с всяка крачка стъпваше все по-сигурно. И все по-често ги настъпваше… Докато се надяваха, че няма да успее да се справи в кризата и ще се провали с гръм и трясък, кукловодите и техните марионетки си мълчаха. Но ГЕРБ удържаха една, две, три… Четвърта година! И според всички социологически агенции продължават да бъдат първа политическа сила. Ако Борисов спечели втори мандат, това ще погребе окончателно властта на кукловодите! Не могат да го допуснат… Поне не доброволно. Затова, след като не можаха нито да го купят, нито да го уплашат, а да го очистят не смеят, решиха да насъскат кучетата срещу него. Тепърва ще се нагледаме на компромати, подобни на „Буда”, на взривове и саботажи... Сещам се за една партия - нищо не могат да съградят, но са царе на атентатите и саботажите..."


Разсмиваш.Не бил купен.Не е нужно,той и ЦЦ са агенти не само на САЩ.Когато спечели през 2009 отърча в Израел.С турците и тях дупе и гащи.Бургас беше предупреждение.Ако я караме с този Гамен,може да се случи нещо ужасно.Когато беше в МВР,бяха разстреляни123,не разкри 1 килър,а го направиха генерал.За какво.За 4год.опоска БГ с неговата банда.7 самозапалили се от отчаяна бедност.Само за това да е линчуван.Народа докара до просия,а милионерите нараснаха с 50% за 4 год.Мишо Бирата и жена му затрити.12 год.15-20 души го пазят денонощно,като за това са похарчени над 20 милиона.Защо?
цитирай
36. alegatora - 31. marystaneva, Марианчето, милата, не разбира за какво иде реч...
18.05.2013 17:46
Де ти е шапката с перцето?
цитирай
37. ok3223 - sade,sando,sandokan4o ...
18.05.2013 19:31
sande написа:
За всеки нормално мислещ българин е ясно, че срещу Бойко Борисов се водеше скрита и явна компроматна война, война за очерняне, компроментиране, сатанизиране,сваляне от поста, даже ако може - и физическо унищожение.

Това е ясно като бел ден.

В голяма степен заговорниците успяха. Може да се "гордеят" Станишев, Мая Манолова и Николай Бареков.

Но трябва да знаят библейската мъдрост: Който сее ветрове, жъне бури!

Радвам се на този постинг и на коментарите, които подкрепят високия морал на авторката и неподкупното и слово.


АЛО,НОРМАЛНО МИСЛЕЩИЯ.
Ако някоя гад се кандидатира за обществена длъжност и ти знаеш,че той наистина е гад и премълчиш от страх и интерес,не ставаш ли престъпник пред собствената си съвест поне.
Компромата е нещо невярно,очернящо честен човек,а ББ честен човек ли е.
Всичко изнесено се оказва вярно.
И разговора с Т.Цолов за Мишо бирата,и че е стара мутра и охранител на мутри.И че е "Буда" с изпразнена папка,и че заради неговата политика от бедност и отчаяние се самозапалиха 7 бащи на семейства.
Разговора в Банкя,за който изгоря прокурор.Че поради некадърност разори държавата и днес е пред фалит
Къде са днес Мишо и жена му.
Намерени са 350,000 бюлетини,готови за транспорт.Оказаха се надпечатани общо над милион бюлетини над бройката поръчана от МС,при допустими 10%.Комплектите печати със 17% в повече от нормата.
Вместо необходимите 11,628,колкото са секциите,са подготвен 13,500
И още десетки факти изнесени в пресата.
За какво говорим.За фалшифицирани избори или за нещо друго.
Пресата е пълна с факти за злоупотреби,за които тепЪрва ще се търси сметка на извършителите.
Прошка няма да има за никого.
Иде Видов ден и с факти ще се покаже и докаже,кой, кой е.
И БЪЛГАРСКИЯТ СЪД ЩЕ ИМА ДУМАТА.
А ти си, меко казано, сърбоманин и българофоб.
Добре знаеш,че е така.
цитирай
38. marystaneva - Не ми се ще да повтарям едно и също...
19.05.2013 17:01
32. kbalenciaga,
Навъпроса ти - сканираните протоколи са качени в сайта на ЦИК. Всеки може да ги види в долния край на страницата, където пише: "Сканирани протоколи на РИК и СИК." Вляво са съответните избирателни райони.
http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/01.html

На останалото ще ти отговоря по следния начин - с поздрав:

http://www.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuI

33. sande,
Напълно съм съгласна с теб и ти благодаря за оценката! :)

34. strannica,
Нима мислиш че има нещо, свързано с ГЕРБ, за което да не съм чула? Не съм присъствала на подобно събитие, но мога да го коментирам така: Няма да твърдя, че това е нещо, тенденциозно извадено от контекста, за да звучи точно по този начин, или че е провокация, макар че и това е възможно... Колкото и да не ми харесва, най-вероятно е от глупост и пренатягане. Натегачи има навсякъде. Ако се докаже, че законът е нарушен, който го е нарушил, да си носи отговорността. Не смятам да оправдавам или да защитавам някого. Останалото е работа на прокуратурата.

35. и 37. ok3223,
Учудваш ме... Какво лошо има да се разбираме и с Израел, и с Щатите, и с Европа, а защо не и с Русия? Каквото и да му приписвате, факт е че болшинството от хората, които упражниха своето право на избор, отново избраха ГЕРБ - над един милион!!! А не стотина хиляди, които бяха на протестите. Не че и те на са важни, но при демокрацията проблемите трябва да се решават чрез диалог или в парламента, а не на улицата.
Не знам кой е Т.Цолов... Явно от нерви вече бъркаш и имената. Или грешно ти диктуват?!
Не знам колко е честен Бойко Борисов, но е човек с кауза, която аз подкрепям. Не твърдя че в ГЕРБ всички сме ангели. Така, както във всяка партия има свестни хора, така има и други. "Във всяко стадо има и мърша..." Но е много важно какви са хората в ръководството. Нашите са свестни!
Безочливо е да ми говориш за подслушването в Банкя, при положение че то е било незаконно. Не Борисов е подслушвал някого, а е подслушван дома на Борисов...
цитирай
39. marystaneva - ok3223, Да изчакаме Видов ден, а? Не бързай да съдиш ти, че може и да грешиш...
19.05.2013 17:25
При разговора в Банкя "изгоряха" тези, които имаха вина. Всички сме слушали записите. Борисов нито ги е канил, нито им е обещавал закрила или постове. Само питаше. Всеки има право да пита, а дали ще му бъде отговорено, решава питаният.
Не може да обвиняваш ГЕРБ за това че някои хора имат суицидно поведение. Съжалявам, но е по-добре да се лекуват, вместо да се самоубиват, независимо по какъв начин го правят. Дане би на мен да ми е лесно?! Но не се паля, а се боря с живота. Относно последния скандал - с бюлетините... Ако някой е нарушил закона, да си понесе отговорността. Не е трудно да се докаже кой и защо е поръчал толкова бюлетини, дали са брак или надтираж, ако е второто - кой е решил да напечати толкова много... Не забравяй че никой от магистратите не е обвинил ГЕРБ. Предлагам да изчакаме прокуратурата и съдът да се произнесат и въз основа на фактите да се види кой е виновен, а не да се доверяваме сляпо на вестникарските и медийните публикации, независимо от количеството им. Все пак нека не забравяме чии са тези медии... Една лъжа, дори и повторена хиляда пъти, не става истина, независимо от това какво е твърдял Гьобелс. Искрено се надявам че този път Прокуратурата ще стигне до края и всички ние ще научим истината. Някои може и да останат неприятно изненадани...
А и елементарната логика доказва че няма как толкова бюлетини да бъдат използвани. Просто физически не е възможно... Те стават единствено за медийна "бомба" и за нищо друго. Въпросът е кой има интерес... И защо такива като теб отказват да видят очевидните факти само защото не им харесват? Стига да не те мързи да мислиш и да умееш да анализираш, сметката е толкова проста, че няма къде повече:

http://drugi.blog.bg/politika/2013/05/11/trudnostite-pred-falshifikaciia-na-izborite.1109337

36. alegatora,
Шапки имам, перца - не. :) Прекрасно разбирам за какво иде реч, но за разлика от някои други, аз чета, осмислям и проверявам и критичните публикации, а не само това, което ми харесва...

цитирай
40. demograph - В България без фраждани всичко е възможно
19.05.2013 19:42
Жалко, но е така.
цитирай
41. georgimet - добре,
20.05.2013 13:03
marystaneva написа:
Явно ти си по-запознат доколко парите имат връзка с брой гласове. От личен опит може би? ;) Аз твърдя, че ГЕРБ като партия не са купували гласове и са категорично против подобни методи. Не мога да твърдя, че някъде някой от желание да се натегне пред някого не го е правил. Знам че аз и приятелите ми от ГЕРБ-Връбница не сме. Ако някой си го е позволил, да си носи отговорността. Не съм съгласна заради единични случаи /А може би и провокации?/ да се лепва петно върху цялата партия ГЕРБ. Няма такова нещо като "необходим негодник" или "хитрец и мошеник, но наш". Има ли данни за престъпление, който го е извършил, да си носи отговорността. Категорично сме против над когото и да било да се разпъва партиен чадър.
Относно приходите от митниците - те непрекъснато се увеличават и то по време на криза. А когато числата говорят... :)

В млн лв:
2010 г. – ДДС от внос - 2 903,9; акцизи - 3 568,0; мита - 119,2.
Общо изпълнение - 6 596,6.
2011 г. - ДДС от внос - 3 370,8; акцизи - 3 860,1; мита - 131,3.
При планирани приходи от 6 880,0 изпълнението е 7 369,8.
2012 г. - ДДС от внос - 3 738,7; акцизи - 4 047,8; мита - 117,7.
Изпълнението е 7 908,9.
Най-долу може да видите и задържаните количества цигари за последните три години. Преди изобщо нямаше такава статистика.:
http://www.customs.bg/bg/page/302

Освен това много хора /като мен/ отказаха цигарите - това сигурно също се отразява по някакъв начин на икономиката /но и на здравеопазването/, но за бившите заклети пушачи няма статистика... :)

цитирай
42. georgimet - добре
20.05.2013 13:05
Няма повече да си губя времето. С вярващи не се спори, с идиоти също е безполезно.
цитирай
43. demonwind - 1. tutankhamon661
20.05.2013 15:17
Фараоне, всичко е възможно, когато играят пари. Казвам ти го, защото знам. Механизмите са така добре смазани и работещи безотказно, че ако разбереш за какво става дума, ще ти се изправи косата...

Апропо, крайно време е да пием по бира, времето просто подканва ;)

Поздрави!
цитирай
44. demonwind - До авторката на постинга:
20.05.2013 15:20
вчера гледах "Операция Шменти капели". Там още в началото си е казано за какво иде реч. В България има само една партия и всички знаем коя е тя...
цитирай
45. marystaneva - demonwind, I have a dream...
21.05.2013 12:12
Съгласна съм, че тази партия е пуснала пипала навсякъде... Какво предлагаш? Да се примирим ли? С това не съм съгласна. Ако всички хора, които не са част от "голямата далавера" и не искат да бъдат, вложат енергия и положат усилия това да се промени, то рано или късно ще се промени. Ако всеки от нас се старае да живее почтено, възпитава така децата си и не се страхува да изисква това от политиците, които избира, можем да го променим. Да, няма да стане бързо и самите ние може и да не го дочакаме, но друг начин няма. И Мартин Лутър Кинг не е дочакал сбъдването на мечтата си, но тя се сбъдна, нали?

http://vbox7.com/play:08ae573f

georgimet,
Не виждам кое е полезното в това да обиждаш опонентите си, само защото нямаш достатъчно силни аргументи, с които да ги убедиш...
"Тъмнината не може да прогони тъмнина; само светлината може да го направи. Омразата не може да прогони омраза; само любовта може да го направи." - Мартин Лутър Кинг.
Мъдър човек е бил...
http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%9B%D1%83%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%9A%D0%B8%D0%BD%D0%B3

цитирай
46. marystaneva - Още едно мнение - на Евгени Михайлов...
23.05.2013 12:34
Хронология на подготовката и изпълнението на операция "Фалшификатори" - през погледа на един демократ...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2005173
цитирай
47. marystaneva - Чрез ГЕРБ-Априлци - Без коментар...
23.05.2013 12:36
Резултати в някои по-специални секции...

София, Факултета:
секция 4611059 гласували 186, Коалиция за България 109, ГЕРБ 47;.
секция 4611060 гласували 227, КБ 111, ГЕРБ 63;.
секция 4611061 гласували 241, КБ 189, ГЕРБ 18;.
секция 4611062 гласували 216, КБ 172, ГЕРБ 22;.
секция 4611063 гласували 217, КБ 133, ГЕРБ 40;.
секция 4611064 гласували 212, КБ 175, ГЕРБ 20;.
секция 4611065 гласували 188, КБ 154, ГЕРБ 12;.
секция 4611066 гласували 210, КБ 179, ГЕРБ 12;.
секция 4611067 гласували 212, КБ 111, ГЕРБ 43;.
София, Филиповци:
секция 4619071 гласували 347, КБ 257, ГЕРБ 28;.
секция 4611072 гласували 292, КБ 218, ГЕРБ 18;.
Пловдив, Столипиново:
секция 2202040 гласували 246, КБ 146, ГЕРБ 14;.
секция 2202041 гласували 213, КБ 72, ГЕРБ 7;.
секция 2202042 гласували 280, КБ 101, ГЕРБ 6...

Всеки сам може да си направи изводите кой е купувал гласове в тези квартали...
цитирай
48. marystaneva - От "Фейсбук" чрез Ицо Василев - коментар на Valentin Bakalov:
23.05.2013 13:18
"...Явно нямаш понятие от полиграфия, и процеса на печатане. За да си поръчаш и да ти пусна 100 листа за печат, технологичният разход за напасване на цветовете /пасери/, плътност на печат, напасване на разстоянията на печатаемия елемент в/у хартията и др., обикновено отиват 200 листа. Тоест, ако ти си поръчаш 100 листа за печат, аз ще изхабя общо 300 листа. За това и малките поръчки са по-скъпи от големите тиражи. Отделно, при самия процес на печатане, често се получава избледняване или с по-голяма плътност печат от желания ефект. Затова печатарят търчи като кон около машината и проверява постоянно плътността на печата, коригира количеството подавано мастило и следи за други дефекти, като по-бледите или много плътно отпечатани листи се отделят като технологичен брак.
При по-големи тиражи често се налага спиране за измиване на зацапани валци и гума или за отстраняване на чужди тела или прашинки попаднали в процеса на печат, така наречените шмуцове. Листите със шмуц също се отделят, както и тези които още не са добили необходимата плътност при тръгването на машината отново. Сбръчкан лист, подбити ъгълчета, петно от шмуц, или по-блед печат - всичко това се отделя и води технологичен брак /макалатури/. Друго, на лист с формат да речем 50/70 см. примерно са отпечатани 6 бюлетини, ако едната е дефектна се маха целият лист, независимо че останалите са качествени. Няма кой да си играе и да ти ги реже с ножичка един по един. Готовите отпечатани листи, които се форматират на ножа, трябва да са 100% качествени, режат се около 1000 листа на веднъж и се получават 6 хиляди бюлетини. Представи си кой ще се наеме да ги премята една по една за да търси евентуален брак. Не дай си боже, при форматирането на готовата продукция, при грешка на печатаря, разликата във формата на изделието също се води брак.
Както разбрах, бюлетините този път са направени на кочани. Тоест, за да се откъсват лесно и правилно, със сигурност са перфорирани... /продължава по-долу/...
цитирай
49. marystaneva - Продължение на коментара с обяснението от Valentin Bakalov:
23.05.2013 13:23
...За да се откъсват лесно и правилно, със сигурност са перфорирани, с картонени подложки и туткалени, а там също е възможен брак. Отделно от това, при всяка една поръчка, независимо за какво иде реч, винаги се пускат известно количество горница в тиража поради капризи на клиента, сигнални бройки, мостри или екстремни ситуации. Клиентът може да реши да не плаща горницата и допълнителните бройки си остават при нас, а цялото това количество, барабар с технологичния брак /макалатури/, след определен срок се нарязва, унищожава и заминава за вторични суровини. Тъй като често /да не кажа винаги/ се работи с посредници, всичко се пази, докато крайният получател не изкаже окончателното си одобрение на поръчката и не преведе парите за същата по банков път.
Примерно миналата седмица имахме поръчка за 300 книги на българска цигуларка, живееща в Испания. Дойде, получи си поръчката и си плати за 300 книжлета. В момента имаме около 70 бройки от горница, или макалатури. Как мислиш, дали сме фалирали и сме закрили вече фирмата?!...
Колкото до политическия аспект на темата, няма да го коментирам, поради това че всеки си го тълкува според партийните си нагласи или умствени възможности. Но изборният процес в това си днешно естество не предполага и не предлага възможности за тайно или каквото и да е гласуване с фалшиви бюлетини по мазета, балкони, сокаци и др. Единственият вариант за подмяна на гласовете ни е пълна и тотална държавна и управленска намеса за това. Нещо, което си беше практика назад във времето - да се надяваме че няма да се случва сега или занапред..."
***********************************************************
С благодарност към автора за изчерпателния и професионален коментар!
цитирай
50. marystaneva - За Бога, писна ми от некомпетентност...
15.06.2013 13:18
Продължавам да слушам как с костинбродските бюлетини щяла да се прави "индианска нишка"... Чуваме го дори от прокурори... Тези хора наистина ли са толкова некомпетентни или просто са мързеливи и глупави? Не се учудвам че осъдителните присъди са малко. При такава некомпетентна и зле работеща прокуратура е цяло чудо, че въобще има осъдени...

А обяснението е толкова просто... За т. нар. "индианска нишка" не са необходими стотици хиляди неподпечатени бюлетини, а само една - изнесена с предварително положен първи печат и един корумпиран член на секционната комисия. Толкова.
цитирай
51. marystaneva - Отгоре на всичко се оказа, че в наказателния ни кодекс няма член, по който да се потърси вина за откритите в печатницата в Костинброд бюлетини...
15.06.2013 13:24
Е, Оти ги ручАхме жабЕтата тогава?!

http://btvnews.bg/bulgaria/nyama-chlen-ot-nk-po-koito-da-se-tarsi-otgovornost-za-byuletinite-v-kostinbrod.html
цитирай
52. marystaneva - Още едно мнение:
15.06.2013 16:58
Очевидно е пълен абсурд това огромно количество бюлетини да бъде използвано за подмяна на изборните резултати в секционните комисии. Дори в тях да участват само представители на БСП и ГЕРБ. А хилядите представители на другите партии? И те ли всички се продадоха?

Е, ясно ли е, че сме наблюдавали “триста и петдесетхилядна” манипулация в деня за размисъл, когато според данни на социолозите 11% от избирателите са променили своя вот?

http://www.svobodata.com/page.php?pid=11491&rid=20
цитирай
53. marystaneva - Още малко информация:
22.06.2013 08:59
От Svetoslav Iliev, от "Фейсбук":

ХОРА, ПО КАЗУСА КОСТИНБРОД --- МОИ ЛИЧНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ФАКТИ

Чета списание "Авто Билд" от много години, защото е много хубаво списание за автоманиаци като мен. Едва преди 1 месец обаче покрай скандала с бюлетините ми направи впечатление къде се печата. Познахте нали - Multiprint ООД Костинброд. А онзи ден, когато излезна пълният списък с медийната империя на г-н мафиота Пеевски се оказа, че любимото ми списание е част от нея. Във вчерашния брой на списанието ВЕЧЕ ГО НЯМА ИМЕТО НА ПЕЧАТНИЦАТА НА СТРАНИЦАТА С РЕДАКТОРИТЕ, КАКТО БЕШЕ ПО-РАНО. Вие си правете изводите, но дали мафиот и олигарх, който притежава 70-80 процента от печатните издания в страната, няма да е пръв приятел със собственика на дадената печатница и няма да имат своите собствени уговорки, цени и далавери? И разбира се, пчеличката Мая Манолова получава анонимния сигнал, понеже нали е много честна и доблестна... За да може г-н Бареков, които по това време изобличен вече от Господари на Ефира, че се среща с провокатори от протеста - членове на младежкото БСП, да ВЛЕЗНЕ през ОТВОРЕНАТА врата на склада, където се готви една от най-големите фалшификации на съвременната история. Хора, имате мозъци, моля ви раздвижете ги!
цитирай
54. marystaneva - Нидал Алгафари: Станишев си призна, че скандалът "Мултипринт" е измислица и сценарий на ДПС-БСП!
03.07.2013 12:17
Вижте за какво става дума относно тези прословути "фалшиви" бюлетини в Костинброд:

http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-07-02_05.html

Направо не ми се вярваше, затова проверих на стената на Алгафари - наистина го е казал!!! Което означава, че и Станишев наистина го е казал.
цитирай
55. marystaneva - Ето и интервюто с Георги Боздуганов, бивш съветник по националната сигурност в правителството на Филип Димитров 1991-92 година.
03.07.2013 23:10
За да разберем случващото се в момента, трябва да се върнем назад. Безобразията, които се случват, не започнаха с назначаването на Делян Пеевски. Всъщност те започнаха месец по-рано, на 11 май, в деня за размисъл. Тогава беше извършена една гигантска манипулация на българските гласоподаватели. Това каза в предаването „Под лупа” на телевизия „Европа” Георги Боздуганов, който е бил съветник по националната сигурност в правителството на Филип Димитров 1991-92 година. При съществуващите изборни правила подмяната на вота, за която се твърди, е невъзможна. Поради абсурдността на предложения сценарий не се дават никакви обяснения, допълни Боздуганов.

http://www.tvevropa.com/bg/news/interviews/view/88466
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649869
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849