Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2013 19:30 - Аз съм против провокиране на гражданско неподчинение!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 20507 Коментари: 44 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За мирен протест - да, но за провокиране на гражданско неподчинение - категорично не.

Виждам в нета доста призиви за протести, за гражданско неподчинение, дори за бунтове... Това не ми харесва... Ама изобщо не ми харесва...
Бясна съм на това, което направиха БСП, ДПС, ...ДС, ТВ7 и останалите, но искам да живея в правова държава, а не в такава, където решенията се взимат от улицата. Сигурна съм че истината ще излезе на яве, ще се види че ГЕРБ нямат вина и на следващите предсрочни избори, които ще бъдат съвсем скоро, ГЕРБ ще имат подкрепата на всички честни хора и пълно мнозинство! Законно, а не чрез метежи. Ние сме Граждани за Европейско Развитие на България, а не анархисти или някакви лумпени. Много трябва да се внимава с протестите. Някои хора, които искат хаос и безвластие, ще ги използват, за да съборят валутния борд, да обезценят кредитите си, да откраднат каквото могат, да прикрият следите от престъпленията си и кой знае още за какво... Не биха се спрели пред нищо, дори са готови да предизвикат гражданска война... 
Тези, които призовават към протести, дали биха се справили с провокаторите, които със сигурност ще бъдат внедрени в тях, а и със самите протестиращи, ако под влияние на провокациите те се превърнат в неуправляема тълпа? Едва ли.
Това е опасно... Много трябва да се внимава...
В Сирия вече има над 100 000 загинали цивилни, включително жени, деца и старци...
Аз не искам подобно нещо да се случи в България. Надявам се, че и вие не го искате.



Гласувай:
46



1. demograph - Не се страхувайте
19.05.2013 19:39
Няма да има нищо. Нищичко.
цитирай
2. kris0kris - Гражданското неподчинение
19.05.2013 21:46
не може да донесе нищо добро. Невъзможно е. Hо хората го разбират чак когато е твърде късно.
цитирай
3. tikoev - А мирните протести докъде довед...
20.05.2013 00:25
А мирните протести докъде доведоха? До нищо или по-точно "кучетата си лаят, а "политическия" керван си вървиии...вървииии...Или и ние сме на гърба на някоя камила и гражданските протести не ни устройват? Забележете: "граждански". Политиците не са граждани, те са божии наместници...Но както казва demograph с това овчедушие народно най-много да се напсуват на рода в кръчмата, да излезнат и да се изреват сред бетона (да им се чуе гласът!) и ехото да повтори: "Ехехе...хехееееее...Вашта мам...аааааа!" На "жени" не смеят да псуват...:)
цитирай
4. evrazol - Гражданско неподчинение трябва да има
20.05.2013 00:29
След толкова години гражданско преклонение едно хубаво неподчинение с няколко жертви ще спаси много потенциални самоубиици от самозапалване. Може би едно такова нещо ще даде някакъв минимален шанс на по-достойните българи да излязат от ъгъла в който са натикани. Смея да твърдя, че когато оторизираните не могат да вземат решение ще го вземе някой друг - олигархията или улицата. Аз лично предпочитам улицата.
цитирай
5. dobronameren - Моето мнение
20.05.2013 04:57
Гражданска война като в Сирия не може да ни се случи. Докато сме част от Обединена Европа! Но гражданско неподчинение е много вероятно. Какво значи гражданско неподчинение според апологетите му? (Наистина ги има много в нета!) Вижте какво казва tikoev и най-вече evrazol: "едно хубаво неподчинение с няколко жертви ще спаси много потенциални самоубиици от самозапалване" - Глупак! Но много опасен глупак. За да намалим самоубийците, дайте да избием несъгласните други. Казва и иска!
Късно се е родил този, и тези такива. Времето ги е изхвърлило от употреба. Че това боли, ами боли. Обаче, за да не ни заболи и нас, трябва да ги държим под око. Приветствам вашите усилия в това направление, marystaneva. И аз съм до вас.
цитирай
6. ka4ak - Maриана,Конституционния Съд,докара ДПС,което роди АТАКА!:(Две,ГИБЕЛНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПАРТИИ!!!:((((((
20.05.2013 09:26
Правовата Държава,продължава да е химера и миналия строй,ЗЛОВЕЩО напомня,че си е ТУК!!!:(((
19.05 11:35 - 6. karaiany - Качак, в хора като теб ми е надежд...Адриан,изключително точно-"ДУШЕВНОТО ЗДРАВЕ НА НАЦИЯТА"!!!:)))
karaiany написа:
Качак , в хора като теб ми е надеждата!
Дано този народ не оглупее безвъзвратно.
Най - голямата причина да напусна родината си през '86 та бе тоталното безхаберие . Баща ми плати най- голямата цена , коeто аз самият не пожелах да сторя , за добро или за зло.
Има неща , за които не може да се мълчи , защото касаят душевното здраве на нацията. До най- висока Императивност !
Браво ти и бъди здрав !

Омразата не може да бъде двигател за растеж и притежава огромна РАЗРУШИТЕЛНА СИЛА!!!:(((
Погазването на основния закон на Републиката,ще продължи да ражда ИЗРОДИ!!!:(((
Виж какво съм добавил под отвореното ми писмо,където искам желаещия да постъпи на държавна работа,да пише собственоръчно и клетвата на Дякона на Свободата:

.........Компютри,пишещи устройства и други,неръкописни молби,да не се допускат!
18.02.2012г. София С уважение:Владимир Качаклиев


"страшно ли е това:СМЪРТ,СМЪРТ И ПАК,СМЪРТ?
За мен,а смятам,че и за всеки здравомислещ човек,това са принципи,които държавния служител не трябва да нарушава,защото са гибелни,за България!
а и тези ли негови,завети:
"Всички народи ще живеят в нея под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът. И за турчинът, и за евреинът и за пр., за всички еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българина. Така ще е в наше Българско..."

” Братя, възобновлението на нашата славна преди държава, отърванието ни от проклети агаряни, за да си добие първата чест и слава нашето мило отечество Българско, най-после да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили. като е тъй вам, вам надлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение.”

“За отечеството работим, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!”

«Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност.»
няма да разберем?!!!”
Постинг: Приятели!Извинявам се предварително,че го пускам,отново,но трябва ,като на децата,да обясня,какво съм Ви казал!!!:(
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
7. penchoan - Докато съществува ГЕРБ, винаги ще ...
20.05.2013 09:38
Докато съществува ГЕРБ, винаги ще има опасност от проливане на кръв. Сега пак те готвят протести за нови избори. Само след като Цветанов и Борисов отидат в затвора, страната може да се нормализира!
цитирай
8. morko - В момента единствените, които п...
20.05.2013 09:47
В момента единствените ,които провокират и си мечтаят за бунтове са само и единствено ГЕРБ.А причината за резултатите от изборите са пак те-направиха всичко възможно да разбият СДС и ДСБ,направиха и невъзможното да спрат Кунева,подиграха се в предишния парламент с Атака и Волен Сидеров.И бяха абсолютно сигурни ,че РЗС с клоуна Яне ще са им достатъчни да си направят мнозинство.Стана лека засечка обаче с ония бюлетинки в Костиброд и така уж спечелиха ,а всъщност загубиха защото се загубиха ония 5-6% за ГЕРБ според твоя любимец и РЗС събраха малко над 1%..И сега вместо да спазват демократичните процедури врачуват след колко месеца ще има избори и ни обясняват колко различни били другите три партии.Може и да са различни но ги обединява нещо много важно.А то е просто-никога повече ГЕРБ на власт.
цитирай
9. tikoev - Какво означава гражданско непо...
20.05.2013 09:58
Какво означава гражданско неподчинение и колко форми има? Вземете един пример: гражданско неподчинение спрямо установените закони в страната. И последния човек знае, че законите започват да се погазват още в ковачницата, в парламента. Трябва ли да смятаме този факт за гражданско неподчинение? И защо за едни сфери е нормално, а за други абсолютно забранено? Е ли е така или не? - да възкликна ренесансово. Много скоро, буквално след няколко дена ще разберете, че с пословичната си дългогодишна апатия ("Тихо, за да не събудим българите!") "гражданите" всъщност обслужват много успешно организираната престъпност по върховете. И когато започнат да говорят за България, че е най-бедната страна и в нея живеят най-нещастните хора - не казвайте "те са виновни". Ние сме си виновни...Ние...От приспивни песни нямаме нужда - и без това спим дълбоко и нездравословно....
цитирай
10. alegatora - Гражданското неподчинение е последната, дадена от Бога ни възможност, за да се защитим от властта!!!
20.05.2013 10:12
Ай, ай, чак вай!

Мило ми, Марианче
и ти тутан тъпоне - аман от мъдолизането на ББ,
което усърдно ни предлагате!!!

Не разбрахте ли, че това лице ББ повече никога няма да бъде в политиката?

Да не мислите, че някой ще тръгне да се бие за да остане на власт ББ с пълната си олигофпения около себе си?

цитирай
11. anonimen65 - ehhhhh mujkoto mislene na obiknovenia balgarin
20.05.2013 10:27
za tova sme na tozi hal,zashtoto samo podtikvame kum nasheto razbirane na golemite politicheski dela.kazal levski,no zalojil sobstvenia jivot I naistina napravil taka.i do den dneshen ne se znae koi go predade?kade e groba mu,no se spriaga iz ustata na polititsite.bila avtorkata za HERB a kritikuvashtite za kakvo sa za tezi,koito napraviha balgarina ovtsa.vav vsiako stado ima I marsha ama nas samo marshi ni upravliavat,koito si imat za ovchari ne balgari I misliat samo za goliamoto si papkane na tuchnite livadi bez da im se nalaga da imat prehodi za dobra pasha.napalno sam saglasna s dobronamereno I mary ako naistina sme drevni I s malko razum triabva da sme razbrali,che razdeliai I vladei e tsaruvalo nad balgaria.,no neka ne zabraviame da poglednem I v gornata klasa bojiite namestnitsi te se razdeliat za pred nas no sa vatresho obedineni I taka sa ustroili neshtata v parvite godini sled prevrata che koito I ne slushkasht da sedne na trona shte go srinat.kakvo sega da spasim samozapalvashtite se a kakvo shte kajete ako te sa ot petata kolona na kgb?niama znachenie do kade sa stignali v sotsialno otnoshenie v bg usloviata .moje pak I do tam da gi vodiat,che kato im spusnat zadachata ami kato niamash izhod ot tejkite uslovia napravi go s miren svetlinen protest.?niama normalni ili nepritisnati hora da pribegnat do samoubiistvo.vseki do poslednia si duh se nadiava,che ima oshte dni na taz zemia I se bori za tiah kakto moje I kakto si razbira.Zashto edin pat se kazva che gerb sa porachali buletinite a drug pat se kazva zashto se zashtitavat kato nikoi ne gi e obvinil. mrasna igra svarzana s predvaritelnite proslediavania.ne uspiali do poslednia den narushiha zakona s buletinite I pokushenieto v kostovia dom..za kakva natsionalnost govori volencho a sedmitsi predi izborite otide na sreshta s PUTIN.za kakvo nie tova belene.kakvo za nas tezi koito podtikvat kam grajdansko nepodchinenie. komunistite kazvaha tselta upravliava sredstvata I edin za vsichki I vsichki za ed
цитирай
12. zadobroto - Протест трябва да има
20.05.2013 10:27
Мотото да бъде " Не на посегателството върху демокрацията , върху държавността . Не на срастване на организираната престъпност , медии и комунистическо -фашистката олигархия. Не на готвения комунистическо -фашистки преврат ". Протеста трябва да е мирен , всеки да носи по няколко увехнали рози , които да стъпчем и хвърлим пред Позитано-20 , заедно със развалени яйца.Нека разберат какво заслужиха.
цитирай
13. anonimen65 - alegatore
20.05.2013 10:35
ne izpolzvai Boga,zashtoto ne znaem kakvo toi nie e dal.nie ne jiveem po negovite zakoni.ne jiveem dori I po tezi napisani v bibliiata.hristos e kazal kesarovto kesaria bojieto bogu.znachi ne bunt a promiana vatreshna v mislene I urejdane na jivota v nas I ottam v darjavata.a kak sme uredili jivota si v nas da pre*bem drugarcheto e ami I polititsite ni pre*bavat,zashtoto sa edni ot nas,z ne bojestveni namestnitsi.
цитирай
14. minevv - da
20.05.2013 10:46
махатма ганди победи империя с 'ненасилие'.... умно и смело и достойно
цитирай
15. tutankhamon661 - alegatora
20.05.2013 11:47

Здравей, Олигофрен Иванов!

Точно такива като теб и "халката" ще си дадат срещу пари.

Ама ти си говори - нали си олигофрен.

цитирай
16. georgimet - ти сериозно ли?
20.05.2013 12:47
"ГЕРБ ще имат подкрепата на всички честни хора и пълно мнозинство!"

Е сега вече ми се изясни напълно :) Ти вярваш, че честните хора гласуват за ГЕРБ. Вярваш, че честните хора са мнозинство. Следователно, според теб всички несъгласни с ГЕРБ не са честни хора, и всичките неуспехи и данни за злопотреби на ГЕРБ са плод на усилията на лошите, несъгласни с ГЕРБ.

Блажени сте вярващите! :)
цитирай
17. mikino - Когато разберем истинското зна...
20.05.2013 14:57
Когато разберем истинското значение на думата демокрация, тогава можем да говорим за мирни протести... Малко повече по въпроса и моето мнение ще разберете в последните ми постинги...
цитирай
18. alegatora - 13. anonimen65 - можеш да пре*баваш другарчето си, колкото пъти си поискаш - твой си проблем!
20.05.2013 15:00
Аmon men - Бог не е на страната на властниците, най-малко на безбожния вагабинтин ББ за да внушаваш, че Той би имал нещо против правото на хората да защитят свободата си, която той изначално им е осигурил!
цитирай
19. alegatora - 15. tutankhamon661
20.05.2013 15:04
Туптан тъпон 166 - преценяваш хората през собствената си представа за света - затова всичко ти се вижда продажно, дребен мизернико и бойком мъдолизецо!
Упорствай - оркестъра от свиркаджии постепенно ще намалява, щото ямата свърши!

Справка тел. 166!
цитирай
20. alegatora - 17. mikino
20.05.2013 15:06
Мокинче, малко мискинче - кой финансира експедицията до вечните ледове?
Сигурна ли си, че разбираш смисъла и значението на понятието "демокрация", ако ББ не е сложил санкция?
цитирай
21. alegatora - Впрочем, всички отвратително м...
20.05.2013 15:08
Впрочем,
всички отвратително миризливи гербеджии, как ще обясните факта, че след властването на банкския ви пастир, властта ще отиде със 100% сигурност при бившите комунисти?
цитирай
22. demonwind - Сирия
20.05.2013 15:15
е прелюдията към Третата Световна, това е предсказано много преди ГЕРБ да се пръкнат на белия свят. Така че там няма да се бъркаме.
Що се касае до ГЕРБ - да, ще спечелят със сигурност, ако народа бъде докаран напълно до просешка тояга и си продаде масово гласа за по 100 лева на калпак. Как става ли? Напълно легално, забравих да го спомена в предишния ти пост. Още през 2005 г. НДСВ разработиха перфектно схемата - тогава мизата беше 50 кинта + още 50 ако докараш 10 нови рибки. Пред един от техните клубове имаше ОПАШКИ от по 100 - 200 човека БЪЛГАРИ, които чинно чакаха да продадат гласа си за заветните 50 лева. Имаше и цели семейства. Хората бяха назначавани за застъпници и така напълно законно прибираха мизата си. На по-закъсалите плащаха парно, ток, телефони...
Та не казвай, че гласове не се купуват. Апропо, в предния пост викаш че австрийците няма да се компрометират. А знаеш ли кои са тези австрийци? Аз не знам, но знам, че и Щрабаг бяха австрийци, пък покрива на летището падна и до ден днешен като кацне що годе грамотен чужденец на нашето "европейско" летище, се хили под мустак на туй що бай Ганя е сътворил с помощта на "австрийците". Виж, ако на едни следващи избори дойдат от Лапландия или Гренландия наблюдатели и преброители, ще съм по-съгласен с обективността...
цитирай
23. mikino - Мокинче, малко мискинче - кой фи...
20.05.2013 15:50
alegatora написа:
Мокинче, малко мискинче - кой финансира експедицията до вечните ледове?
Сигурна ли си, че разбираш смисъла и значението на понятието "демокрация", ако ББ не е сложил санкция?

По въпроса с експедициите мога само да ти кажа, че разчитаме на спонсори. Държавната помощ е твърде малко, а сме задължени по договор да поддържаме базата, защото ще я загубим... Държавата преди години е дала съгласието си да има такива експедиции, участвайки и включвайки се в системата на Антрактическия договор. В момента на никой не му дреме за там, защото никой не е оценил усилията на хората, които мръзнат по корабите всяка година, само и само да имаме база!!! А това неоценяване идва от факта, че от 97ма няма национална програма, която да е публична и да информира обществото, какво се случва там и за колко пари... Интервютата по телевизиите не дават ясна представа, защото са твърде кратки.
А колкото до думата демокрация - мога да ти кажа, че ако си попрочел малбко повече в блога ми, може и да си отговориш на този въпрос... Аз демокрация знам какво означава и виждам, че такова животно нЕма у нас... Има го само на думи!
цитирай
24. marystaneva - 1. demograph, Дано аз да греша, а не ти...
20.05.2013 17:12
2. kris0kris,
Така е, затова се опитвам да предупредя сега, преди да е станало твърде късно...

3. tikoev,
Все още не мога да кажа докъде са довели мирните протести. Като за начало - има още по-силен граждански контрол над работата на институциите. Доведоха и до предсрочни избори... Повече резултати можем да очакваме едва след сформирането на новите парламент и правителство. Според мен постигнатото чрез граждански натиск и преговори наистина става по-бавно, но със сигурност е много по-трайно от постигнатото чрез революция, насилие или анархия. И няма жертви.

4. evrazol,
Направо не мога да повярвам, че един интелигентен човек може да се радикализира до такава степен... Какво означава "няколко жертви"?! Та тези жертви биха били нечии деца, родители, близки... Ами ако сред тях е сина ти? Дали ще те "сгрее" после фактът, че ти е паднала сметката за тока? А и тя я падне, я не...
Никакви потенциални самоубиици няма да бъдат спасени от самозапалване. Който не умее да се бори с трудностите, които ни поднася животът или има суицидни наклонности, ако не се самозапали, ще се обеси, удави, отрови, ще скочи от мост или нещо друго. Ако не заради недостиг на средства, то заради нещастна любов, неразбиране от околните и т. н. Никога не съм оправдавала самоубийството. Има един куп хора, които се борят с проблемите си, с институциите, с неразбирането на околните, с гадното си ежедневие, но не си слагат край на живота...

5. dobronameren,
Благодаря за подкрепата! :“

6. ka4ak,
Прав си че омразата не може да бъде двигател за растеж. Нито за развитие, нито за какъвто и да било напредък или просперитет... Нейната сила е разрушителна, а не градивна. Ако бяхме малко по-мъдри, бихме могли да обединим тази енергия, с която мразим, за да можем ”най-после да бъдем равни с другите европейски народи"... Трябва да бъдем разумни и отговорни, ако искаме наистина да постигнем целите си. За доброто на България и на всички хора, живеещи тук, независимо от етноса им.
цитирай
25. marystaneva - 7. penchoan, Грешиш. Не ГЕРБ призовават за протести.
20.05.2013 17:49
А и за какво? Та ГЕРБ са първа политическа сила! Други са тези, които разчитат на тях, за да влязат /евентуално/ в парламента или поне да се докопат до заветния 1%, необходим за получаване на държавна субсидия... При ГЕРБ всеки, които решеше, протестираше. И не само че не е имало насилие от страна на властта, но имаше чуваемост и то на най-високо ниво. Имаше диалог, имаше и резултати. Може би не за всичко, за много неща. Колко бързо се забравя... Нима забрави как мирни протестиращи преди управлението на ГЕРБ биваха гонени и бити по Цариградското и в Борисовата градина?! Или така ти изнася?
И още - Цветанов и Борисов няма да отидат в затвора, защото няма за какво. Може и много да ти се ще собственоръчно да се разправиш с тях /не че ти стиска/, но в 21-ви век не е достатъчно ти лично да мразиш някого, за да го унищожиш... Както dobronameren каза по-горе, късно си се родил. Времената са други. Ако се докаже, че някой е извършил престъпление, ще си понесе отговорността. Само тогава! А не защото ти не го харесваш...

8. morko,
Това, което знам със сигурност, е че зад призивите за тези протести не стоят ГЕРБ. Според мен по-скоро са онези от НФСБ на тв СКАТ, ГОРД на Слави Бинев и Трактора и разни подобни...
Колкото до дясното... СДС го разцепиха Софиянски, създавайки ССД и Костов, създавайки ДСБ. Особено Костов... ГЕРБ нямат нищо общо. В ГЕРБ дойдоха тези сини, на които вече им се гадеше от вечните разправии вдясно, много безпартийни, както и разочарованите от НДСВ... Най-приближените на Костов отидоха при Кунева, а не при Борисов. Не си търси виновник другаде, а се огледай...
Какво ще те сгрее теб, ако никога повече ГЕРБ не са на власт? Преди, като ги нямаше ГЕРБ, да не би да беше богат и щастлив?! Или може пак да те крадат, да си разпределят "баницата", да те тъпчат, стига само ГЕРБ да не са на власт?! Ама че глупаво изказване...
цитирай
26. ok3223 - В това е истината ...
20.05.2013 18:19
penchoan написа:
Докато съществува ГЕРБ, винаги ще има опасност от проливане на кръв. Сега пак те готвят протести за нови избори. Само след като Цветанов и Борисов отидат в затвора, страната може да се нормализира!


В това е истината. Теези двамата в затвора, за позора и бедствията, които донесоха на България, като докараха хорра, българи, бащи на семейства да се самозапалват от отчаяна бедност и мизерия.
Значи ГРОБ готви бунтове и протести, като организира платените футболни хулиганчета и футболни маниячета, и елитната гвардия от 2000 охранители на фирмата ИПОН, собственост на Боко Тиквата.
Ето го ядрото на готвените и организирани от Бандата ГРОБ "спонтанни" "народни" протести, подкрепени и от организираната софийска наркомафия.
Когато герб активисти на ГРОБ като СТАНЕВА и Тутан Мутанта говорят за нещо, което уж не бива да става разбирай, по логиката на ЯЙЦЕГЛАВИЯ и боко тиквата, че вече са се подготвили и ни готвят, ще ни сервират ужким спонтанни протести и бунтове, каквито ни сервираха преди 5 години.
ДААже, както тогава, ще се опитат да превземат
НЕПОСЛУШНИЯ ПАРЛАМЕНТ,
КОЙТО ОТКАЗВА ДА
ВЪЗЦАРИ БОКО ТИКВАТА
ОТНОВО.
Има поговорка, "КОЙТО ВАДИ НОЖ, ОТ НОЖ УМИРА".
Гладни кокошки просо сънуват, а гробарите отново да властват ...
цитирай
27. marystaneva - За сетен път се убеждавам, че на "материала" не му пука за държавата и усърдно продължава "да реже клона, на който седи".
20.05.2013 18:20
http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/02/26/koito-se-okaje-quot-na-rulia-quot-toi-shte-go-otnese.1058169

9. tikoev,
Аз не съм против протестите, напротив! Но като се прави протест, трябва да е ясно за какво е, а не като онези протести от зимата, където накрая всеки си имаше някакви свои си искания... В демократичните държави хората също протестират. Има си начини. Но анархията не е сред тях. Не става дума за апатия, а за разум. На всички ни е писнало да сме бедни, но забравяме колко по-бедни от нас има... Нормално е да искаме да се равняваме по по-богатите, но е нужно е време, за да станем като тях. Като онези - западняците. Или като американците - все тая. Само че техните демокрации са на по 100-200 години, а нашата е на 20... Това е реалността. И на мен ми се иска да ги настигнем по-бързо, но няма да стане ако сега за пореден път сами си сринем държавата. После и да се разкайваме, ще бъде късно...

10. alegatora,
Докато хора с подобен изказ и отношение към различно от собственото им мнение не харесват Борисов, аз със сигурност ще продължавам да го подкрепям.

11. и 13. anonimen65,
Нямаш ли Кирилица? Ползвай този "преводач":
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Измъчи ме с тази шльоковица... Но в подкрепа на казаното от теб ще добавя, че ако искаме да променим света, първо трябва да променим себе си... Думите, поместени по-долу, са гравирани върху надгробната плоча на един англикански епископ в Криптата на Уестминстърското абатство. И са много поучителни...:
http://www.pozitivnoto.info/2009/06/zapochni-ot-sebe-si.html

12. zadobroto,
Мислиш ли че някой би протестирал за обратното? На думи всички сме за тези неща, но това са само думи, общи приказки... Протестът трябва да има ясно формулирани и законни искания. Това, за което говориш, би било нещо като манифестация, а не протест.

14. minevv,
"Да, Махатма Ганди победи империя с ненасилие.... Умно и смело и достойно."
По-добре не бих могла да го кажа! Поздравления! :
цитирай
28. danailvdimitrov - лумпени хъшлаци и революционери у нас е имало винаги
20.05.2013 18:27
Както и такива които умело ги ръководят.
За съжаление демокрацията е управление на лумпените чрез натиска на улицата.

Така е замислена и така функционира - от Великата Френска революция та до днес.

В нея разумните и нормалнитие хора са наричани ретроградни и консервативни.
цитирай
29. morko - Глупави изказвания правят глупави ...
20.05.2013 18:35
Глупави изказвания правят глупави хора ,а аз се смятам по-скоро за умен.Поне така казват хората около мен.Не Ви ли минава през ума ,че преди ГЕРБ да вземат властта съм живял по-добре както между впрочем и много други хора.Само едно примерче-нашата фирма при Тройната коалиция беше 120 човека ,сега в края на супер успешното управление на ГЕРБ сме 70 човека.Можеш да си сигурна ,че тия 50,които съкратихме гласуваха срещу ГЕРБ и никакви локуми за световна криза не ги интересуват.И Бойко Борисов много се надяваше ,че като подаде оставка десетки хиляди обичащи го и подкрепящи го хора ще залеят София.Но като излезе от Народното събрание вън го чакаха стотина човека и няколко прасета.
цитирай
30. kristofor52 - овчедушие
20.05.2013 18:53
сгига не разбрахте ли че с мира никои не дава нищо от турско я караме така стига лично мен ме лъжат по този начин 60 години или още да почакам ,,,,, А,,,,,,
цитирай
31. tutankhamon661 - 19. alegatora - 15. tutankhamon661
20.05.2013 19:01
alegatora написа:
Туптан тъпон 166 - преценяваш хората през собствената си представа за света - затова всичко ти се вижда продажно, дребен мизернико и бойком мъдолизецо!
Упорствай - оркестъра от свиркаджии постепенно ще намалява, щото ямата свърши!

Справка тел. 166!


Как е да водиш живот на пияна свиня, а? Или си на хероин?
Не, за хероин нямаш пари.

Омръзнала ти е царкировката, затова плюеш по Борисов - мислиш, че мизерник като теб заслужава "нещо по-добро".

Не. Лош Mатериал като теб има право да стигне само до кофата за боклук.

И пак не - не всички хора заслужават еднакво. Работливите имат право на всичко, а на мързеливите пияндурници като теб е позволено само да плачат. Висша справедливост!
цитирай
32. alegatora - 27. marystaneva
20.05.2013 19:36
Да се чуди човек на кой свят живеете и как разсъждавате - вие "материалистите" бойкови.
Никой нема право да критикува ББ, ако не го хвали, нали?
Ай, вай, вай - задминахте тодорживковските подмазвачи!!!
Дори не си давате сметка калко сте смешни, но дерзайте - явно дъното е далеч!
цитирай
33. dimitarf - ако никога не поискаш, това което желаеш - никога няма да го получиш, т.е. не го желаеш
20.05.2013 19:38
http://www.youtube.com/watch?v=dpjBWw5w444
цитирай
34. alegatora - 31. tutankhamon661
20.05.2013 19:39
Туптан тъпон 166 - пак си оставил баба си без хапчета.
Имаш опит в това май - щото виждам си наясно с борсовите цени на дрогата.

Тупане, тупай тъпана тъпегоьозки - тиквата се търколи по тъча!
цитирай
35. tutankhamon661 - 34. alegatora - 31. tutankhamon661
20.05.2013 20:12
alegatora написа:
Туптан тъпон 166 - пак си оставил баба си без хапчета.
Имаш опит в това май - щото виждам си наясно с борсовите цени на дрогата.

Тупане, тупай тъпана тъпегоьозки - тиквата се търколи по тъча!



О, и Mikino нападаш!
Ееее, тук всички видяха, че си изпаднал прошляк. Tя не е с ГЕРБ, но теб това не те интересува, защото мразиш нормалните. Ще ги мразиш, много ясно, след като самият ти си куку.

Демокрация!?
Въшльо! Много ти разбира кратуната от демокрация. C тази думa описваш желанието си да мързелуваш и някой друг да работи вместо теб. Tи не можеш и да си полезен, защото си некадърник.

Все други са му виновни! Аре марш към кофата! Отпадък крадлив!



цитирай
36. alchemist - Мощната и събирателна наука история е документирала
20.05.2013 20:23
много от подвизите на западните народи с/у управляващите(сеньори, крале и папи). Затова те сега живеят добър живот - робуват им източноевропейци, получават добри заплати и др. благини. Те са се борили през вековете, за този добър живот, за койти ние мечтаем.
Сега един цитат от св. Августин: „Безкрайно задължени на Христос са богаташите, защото той поддържа добрия ред в техните домове и стопанства. Христос превръща лошите роби в добри.“
Сега, ще кажа няколко думи за гражданското неподчинение, ама няма да апелирам, към каквото и да е било. Защото някои другари с болни мозъци ще ме разберат погрешно. И така - България намалява средногодишно с около 40000-45000 човека; причините - емиграция и смъртност(самозапалвания, естествена или изкуствена смърт). За 23 години около 1.5 милиона напуснали(отишли в по-добрия свят(отвъден или задграничен)) България. Та гледайки положението в Сирия, ми мина мисълта, че се води истинска война срещу населението на България. Макар и в скрита форма.
цитирай
37. marystaneva - Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят...
20.05.2013 20:50
16. georgimet,
"Блажени сте вярващите!"?!
Е, точно такова блаженство няма... Ама карай... ;)
http://forums.pravoslavie.bg/viewtopic.php?p=33200

Да, аз вярвам, че ако не всички, една голяма част от честните хора гласуват за ГЕРБ. Аз съм честен човек, моите приятели - също. И гласуваме за ГЕРБ. Също така вярвам, че честните хора сме мнозинство. Обратното би говорило много лошо за нацията ни. Прави ми впечатление, че по странен начин правиш обобщенията си... Изобщо не следва, че всички несъгласни с ГЕРБ не са честни хора. Хората имат различни желания, различни политически пристрастия, различни ценности и интереси, мислят по различен начин, възприемат света по различен начин, а болшинството вероятно са аполитични... Но се надявам, поне докато няма достатъчно добра алтернатива, честните хора, независимо от различията си, да продължат да подкрепят ГЕРБ.
Колкото до определени управленски неуспехи и грешки, никой не е застрахован от подобни неща, още повече когато става дума за съвсем млада партия, без опит в управлението, каквато беше партия ГЕРБ. А относно каквито и да било данни за злопотреби или престъпления, там отговорността е лична. Подобни неща се извършват не от партия, а от отделни хора и тези хора трябва да си понесат отговорността. Ако някой от ГЕРБ е "сгазил лука", той е бил оставен на разследващите органи и на правосъдието - или да изчисти името си, или да си понесе последиците.

17. mikino,
Няма сега да търся точното определение на думата демокрация...Ще ти кажа как аз я разбирам. За мен демокрацията е сбор от ясни правила, задължителни за всички, комплекс от права и задължения...Това е правото ни на свободна воля и избор, собствената ни свобода на действие, която обаче се простира само дотам, докъдето не накърнява чуждата. Това е правото на човек да има собствено мнение и да може да го изразява свободно... Това е за мен демокрацията.

18. alegatora,
Нито ти, нито аз, нито който и да е друг би могъл да знае Бог на чия страна е и на чия не е...
цитирай
38. tikoev - Мери Станева, хайде да направим ...
20.05.2013 20:53
Мери Станева, хайде да направим един анализ на демокрацията. Посочи ми една ако щеш западна, ако щеш източна демокрация...да я разнищим брънка по брънка и тогава (предупреждавам - ще докажа, че понятието "демокрация" не съществува и като такова се отъждествява като "страх"). Само за да те предпазя от погрешни разсъждения - ако няма народ кое му е "демо"кратичното? А нещата отиват натам - демоса да го няма. Тогава това абсурдно понятие "демокрация" изглежда е по-валидно в онзи тоталитарен строй, който толкова плюеха, включително и аз...Не съм нито комунист, нито социалист, просто фактите са такива...И какво друго да ти кажа освен: "Бог да пази България от чедата и!"
цитирай
39. marystaneva - 10., 18., 19., 20., 21., 32., 34... alegatora, Ето кой ми напомпва постинга, а после обвиняват други... ;)
20.05.2013 21:29
Добре е някои хора да си овладеят нервите и да спрат да обиждат останалите участници в дискусията... Освен че е грозно, е крайно неубедително като аргументация...

22. demonwind,
Няма да коментирам какви машинации са правили при предишни избори от другите партии. Ако се върнем във времето на цветните бюлетини - тогава пък какво ли чудо е било... Няма и да се повтарям. Ето тук /включително и в коментарите/ много ясно съм обяснила защо при днешната система на гласуване не си струва да се купуват гласове, а ако някой го прави, просто се набутва с парите:
http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/05/17/kak-mogat-da-se-falshificirat-izbori.1111196

23. mikino,
За съжаление наистина у нас все още "такова животно нЕма"... :(

26. ok3223,
Толкова лъжи на едно място отдавна не бях виждала... Според теб ГЕРБ сами са си организирали протестите и са се свалили от власт - власт, заради която твърдиш че са били готови и кръв да проливат?! Самоподслушват се, самосвалят се от власт... Утре Борисов и Цветанов ще се самовкарат и в затвора, за да ти направят кефа на теб... Чакам само да кажеш по кой член от НК да се самоосъдят... Иди се прегледай! Може и нищо да ти няма...

28. danailvdimitrov,
За съжаление у нас, а и не само у нас, много хора разбират деимокрацията като анархия, протестът като революция, а свободата като свободия... :(

29. morko,
А не ти ли е идвало на ума, че преди 2009 г. не само ти, а и много други хора - в Гърция, Кипър, Италия, Испания, Португалия и т. н. също са живели по-добре, а сега им е твърде тежко... Да се чуди човек защо, след като там не са управлявали ГЕРБ...?! Или си повярвал на Станишев като ни разправяше как нас кризата щяла ни прескочи?!

30. kristofor52,
Ако от целия разговор досега нищо не си разбрал, аз се отказвам да обяснявам повече...

Tutankhamon661,
Не си струва... Има хора, с които просто не си струва да си губи човек времето...

цитирай
40. marystaneva - 33. dimitarf, Много е важно човек не само да знае какво иска, а и да е наясно как може да го постигне...
20.05.2013 21:40
36. alchemist,
Донякъде е така... И тъкмо там е работата, че някои другари с болни мозъци ще те разберат погрешно... Това е още една причина да не искам насилие по улиците.

38. tikoev,
Страх? Да, но не страх да изкажеш мнението си, а страх от санкции, ако не спазваш правилата или ако пречиш на другите да се ползват от същите права, каквито имаш ти.. Друг път ще и правим по-подробен анализ на демокрацията... Сега внуците ме "гонят" от компютъра... ;)

Лека вечер на всички! :)
цитирай
41. marystaneva - Да ни покажат по телевизора?! Не, благодаря...
24.05.2013 12:10
Напоследък твърде често чета призиви за разни протести. Явно са на мода... Какъвто и протест да се организира, трябва да бъде спазен редът и законът. Уведомление до общината, осигурена охрана... Не е толкова просто. Иначе съществува много голям риск протестът да бъде опорочен и вместо да "изпишете вежди", да "извадите очи". Много е лесно едно множество от възмутени граждани да се превърне в неуправляема тълпа. Достатъчни са само няколко провокатори... Бъдете сигурни, че ще се намери кой да ги внедри... Тогава всички негативи ще отидат при тези, които всъщност защитавате... Подобно отношение е безотговорно както към каузата, която се защитава, така и към хората, които биват призовавани да участват.
Ако протестът е политически, най-малкото е добре да се съгласува поне с политическата сила, заради която се прави... Ако целта е просто да покажат някого по телевизора, тогава е друго... Но пак повтарям, че е безотговорно.
цитирай
42. marystaneva - Получих лично съобщение във "Фейсбук".
25.05.2013 13:45
Естествено, няма да назовавам автора, но ето какво ми пишеше:

"Здравейте , Мариянка. Защо спирате ентусиазма на хората, да защитят позицията си? Нали виждате, че в Бг няма работеща институция, която да го направи. Всички участват в големия заговор. Новите управляващи дори си назначават удобно за тях гражданско общество. Нима мислите, че недоволството в интернет-пространството има някаква тежест?! Мисля че би трябвало да подкрепяте възникването на истинско гражданско общество, което да се бори за правата си и за принципите на демокрацията, които бяха грубо потъпкани. И което да принуди институциите да го правят. По този начин ще се помогне на ГЕРБ, които са притиснати от всички страни напоследък. Подкрепата от страна на народа ще им прелее ентусиазъм и решителност, защото имам усещането, че вече я губят... Не мисля че послушните овце имат някакъв шанс в тази вълча обстановка. Дано преосмислите призивите си и подкрепите един истински народен протест. Иначе Бг няма шанс при създалата се ситуация. Желая ви здраве и късмет!

Ето и моят отговор. Реших да го споделя, защото се надявам позицията ми да бъде разбрана по-добре:

"Здравейте и Вие!
Винаги съм предпочитала разума пред ентусиазма. Голият ентусиазъм и емоциите не са добър съветник и по-скоро могат да навредят, отколкото да помогнат.
Странно ми е как решихте, че едни протести ще накарат институциите да заработят? Или ще сътворят нови институции?! Институциите не бива да бъдат принуждавани да правят нещо, те трябва да спазват законите. А законите не винаги са съвършени... Бих подкрепила всяка разумна инициатива за промяна в даден закон, чрез която институциите да заработят по-добре. И как така сте сигурни, че тези, които подклаждат протестите, не са част именно от този "голям заговор"?
...
/продължава по-долу/
цитирай
43. marystaneva - Продължението...
25.05.2013 13:46
Видяхме как едни протести, уж случайно възникнали и успели да накарат много хора - обикновени почтени граждани да се включат в тях, вместо да постигнат обявената си цел - намаляване на цената на тока, се изродиха и доведоха до падането на законно избраното правителство на ГЕРБ и разпускане на парламента - нещо, от което нито протестиращите, нито държавата имаха някаква полза. Но някои други хора имаха...
Истинското гражданско общество може да възникне чрез демократични методи, чрез избори, чрез преговори и чрез диалог, а не чрез революция. Чрез революции възникват само тоталитарни управления или от сорта "да махнем тези, та да се наместим ние".
Колкото до това какво ще помогне на ГЕРБ и какво ще им навреди, нека изчакаме от ГЕРБ сами да го кажат. Друг носи отговорността за партията ГЕРБ, не ние. И не е редно ние да решаваме какво е добро или не за тази партия. Аз просто ги подкрепям.
И не ми харесва начинът, по който определяте хората, които не подкрепят подобни улични протести като "послушни овце". Който не е с вас, е "послушна овца", така ли? А може би просто сме по-умерени, по-разумни и предпочитаме да постигаме целите си чрез демократични методи?
Поради всички тези причини съм против подобни "всенародни протести". Твърде много ми приличат на революции... А аз не харесвам революциите. Особено в 21-ви век. И не смятам да преосмислям отношението си към тях. Дори смятам да споделя нашия разговор с хората, за разберат по-добре аргументите ми /без да споменавам името Ви, разбира се/.
Желая Ви всичко добро! И повече разум...
цитирай
44. marystaneva - Този път и мен ме ядосаха... До такава степен, че и аз ще отида да протестирам!
01.06.2013 22:05
Само за две седмици успяха да ме вбесят... А иначе съм такъв пацифист...

Демокрация, свобода на словото, на протестите... Свърши тая! Да ви е честито новото управление!!! Вие си го избрахте...

2 юни: Национален протест „Оставка на кабинета „Орешарски“

НОВО: Тъй като сайтът blognews.bg + страниците във Фейсбук изчезнаха преди малко, цитирам информацията за протеста от кеша на Гугъл (линковете не работят)...

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/06/01/svoboda-na-slovoto-a-ne-ste-poznali.1116028
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649940
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849