Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2013 23:25 - Знаят, че си отиват и крадат като за последно!!! А Станишев се прави на луд… Или ни правят на луди нас?!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 19706 Коментари: 23 Гласове:
27

Последна промяна: 27.06.2013 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Я ВИЖ ТИ КЪДЕ БИЛИ ОФШОРКИТЕ??? ;)

А Станишев се прави на луд… Или ни правят на луди нас?!

Публикацията е от 13.04.2012, 12:42, намерена е в един форум… Благодаря на автора, че я е запазил! :)

PRESSMEDIA

/Оригиналната статия по странен начин е изчезнала някъде…?!/

Но чичко Гугъл помни… ;)

Бизнес за милиони върти половинката на бившия премиер Сергей Станишев!
Падането от власт на правителството на Тройната коалиция очевидно въобще не се е отразило на Моника Йосифова, която продължава да жъне богата финансова реколта. При предишните правителства фирмата й „Актив груп“ печелеше едни от най-големите обществени поръчки за пиар кампани и обслужване на министерства и държавни ведомства. Йосифова, която бе близка и с президента Георги Първанов, а след това и с премиера Сергей Станишев, успя да осребри връзките си с властта и за кратко време от обикновена репортерка във в. „24 часа“ се превърна в милионерка.

С идването на власт на правителството на ГЕРБ нейната фирма бе изхвърлена от министерствата и бизнес дамата, която роди дъщеря на Сергей Станишев, трябваше да се адаптира към новите условия. По тази причина в момента тя е замразила дейността на „Актив груп“, тъй като в медийните среди продължава да бъде считана за синоним на корупцията в отношенията между властта и медиите. Пиарката никога не е крила своето странно разбиране за същината на професията си, която се свеждала до най-елементарното - разнасяне на пари между институции и медии за решаване на „комуникационните проблеми“. Това е и причината след падането от власт на Станишев дълго хранените от нея медии с изненада да установят какви давалери и гигантски разхищения са вършили министрите от БСП, НДСВ и ДПС.

Сега младата майка е насочила цялата си енергия към двете си нови пиар фирми – това са „Медия Хъб“ АД и „Креативни и комуникационни маркетингови решения“ ЕООД, твърдят запознати. Те са неизвестни за медии и политици. Чрез тях тя тихомълком си възвръща позициите в пиар бранша. Оказа се, че клиенти на Моника Йосифова са едни от най-големите български и чужди компании и банки. Сред тях са „Виваком“, „Рила спорт“, „Телелинк“, „Астра Зенека“, „Актавис“, „Зара“, „Булгартабак - Благоевград“, „Лъки Банско“, телевизия ББТ, „Шкода Алианс“, „Винпром Пещера“, „Его“, „Солвей“, „Дженерали“, „Суперхостинг“ „Бет фейр“, „Нестле България“, „Кай груп“, финансовата група „Кампан“, „Ти Би Ай”, „Кай груп“, белгийците KBC, които притежават ДЗИ, СИБанк и др. Пиар специалисти са убедени, че без политически протекции от най-високо ниво е невъзможно такива могъщи компании да й доверят изграждането на публичния си имидж.

Освен за корпоративните комуникации, Йосифова се грижи и за имиджа на БСП като външен консултант. Въпреки твърденията на Станишев, че само партийният пресцентър общува с четвъртата власт, факт е че атаките срещу него и брат му Георгий неочаквано спряха. Сред журналистите се твърди, че Моника Йосифова се е срещала с шефове на издания и е предложила пари под формата на реклама, за да не се рови около тях. Така Станишев бе оставен на спокойствие, а медиите се втурнаха да се занимават с Георги Първанов и определени червени министри.

Проверка в съдебно-правните регистри показа, че Моника Любомирова Йосифова е собственик или съдружник в 5 фирми. Еднолично нейно притежание е най-известната сред тях - „Актив груп“. Само през 2010 г. нейните приходи са били в размер на 2 166 000 лв. показва финансовият й отчет. „Креативни маркетингови и комуникационни решения“ пък се води собственост на кипърската офшорка „Валеджо Консултантс лимитид“. Тук тя се явява неин „пълномощник“ в България. Йосифова е и мажоритарен собственик и на „Лоте“ ООД, където неин бизнес партньор е Валентин Цанев. Според финансовия й отчет, през 2010-а г. „Лоте“ ООД е спечелила 576 000 лв. Половинката на Станишев си дели собствеността в „Медия хъб“ АД с Момчил Олегов Миков и Десислава Кутинчева. Безспорно най-интересно е нейното участие във инвестиционния фонд „Експат Бета“ АДСИЦ. Тук тя е в компанията на трикратния бивш министър Николай Василев и неговата заместничка в Министерство на държавната администрация Мария Дивизиева. Тримата се дори се опитаха да купят Българо-американска кредитна банка…
Въпреки многобройните си клиенти, приходите на фирмите на Йосифова не могат да се сравнят с милионите, които тя прибираше, когато НДСВ и БСП бяха на власт. През 2009 г. „Актив груп“ спечели проект за 1, 4 млн. лв. за популяризиране на Оперативните програми и представяне на България в положителна светлина по отношение на усвояването на парите от Европа. Проектът бе възложен на консорциум „Прозрачност за еврофондовете“, в който влизат фирмата на Йосифова, агенция „Икономика“ на Центъра за икономическо развитие на Георги Прохаски и „ПроМедия Продакшън“ на медийния консултант Петко Георгиев. Две години по–рано консорциумът „За диалог с администрацията”, в който участва фирмата на Йосифова, получава поръчка по ОПАК за 1,2 млн лева. Предметът бе „Информиране на широката общественост, потенциалните бенефициенти и бенефициентите на оперативна програма „Административен капацитет“ (ОПАК) за целите на програмата, възможностите за финансиране и ползите от изпълнението й за гражданите и бизнеса, свързани с ефективното управление на държавната администрация“, показа проверка в регистрите на финансовото министерство. През 2008 г. фирмата на Йосифова „Актив груп“, печели поръчка от икономическото министерство за популяризиране на стратегическите му цели за 300 000 лв. Медийната кампания на НДСВ за евроизборите бе възложена също на Йосифова. Тя работи и за преизбирането на президента Георги Първанов, за имиджа на няколко жълти и червени министри, включително на премиера Сергей Станишев. Междувременно тя „печелеше“ огромни поръчки по кампании за еврофондовете. За изпълнение на проекта за информационен сайт за позитивен имидж на България пред ЕС /аферата Хохегер/ през 2006 г. пак беше ангажирана една от рекламните агенции на Моника Йосифова…

ВАЖНО!!!!!

Изгледайте видеото от предаването "Неудобните" на Маргарита Михнева от "Канал 3". Гост беше разследващият журналист Антон Тодоров, който направи уникални разкрития за задкулисието, за Станишев, за Орешарски, за Петко Сертов, за тези, които разпродадоха България, за кражбите и далаверите им... За страшно много пари става дума!!! Дано да се опази този човек /журналиста/. Гледайте го! Защото със сигурност и в момента крадат. Парламентът може и да не работи - там Мая Манолова и Мишо Миков се правят на възмутени и ни замазват очите, докато "баницата" се разпределя в Министерския съвет! Ето защо не си подават оставката! Знаят, че си отиват и крадат като за последно! 

Ето го и линка към видеото: 

http://kanal3.bg/?v=12543





Гласувай:
31



1. alienza - http://www. svobodata. com/page. ...
27.06.2013 06:28
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11282&rid=154&archive=
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11287&rid=154&archive=
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11300&rid=20
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11321&rid=154&archive=
цитирай
2. zabavnata - ЛюбOF и интереси!
27.06.2013 06:57
Българските политици обожават журналистическата гилдия и често я чукат, но какво да се прави - всяка професия иска жертви. Примери много и то не само с Моника.
За народа остават - ЗРЕЛИЩА, защото хлябът свърши.
Лявата идея се изроди и опорочи, на практика УМРЯ.
цитирай
3. morko - Уважаема увяхнала герберке-сл...
27.06.2013 08:37
Уважаема увяхнала герберке-случайно да помниш април 2012г кое правителство управляваше.Като е вярно това ,което е публикувано тогава защо нищо не е направено по въпроса.Като знам каква "обич и симпатия " изпитват един към друг Борисов и Станишев едва ли бившия Премиер щеше да пропусне да натика Станишев в ъгъла.Две вероятности-в написаното няма нищо престъпно или Бойко и Сергей играят заедно Кое от двете ти харесва повече
цитирай
4. zlotokuche - За разлика от някои пристрастни
27.06.2013 09:12
аз смятам, че и предишното, и сегашното правителство са еднакво бандитски и вредни.
Точно затова и сегашното трябва веднага да се маха, незабавно.
цитирай
5. tutankhamon661 - marystaneva
27.06.2013 09:38

Ммда, ама се прави на луд - чуждата паница гледа, за да не се види неговата.

Станишев е една карикатура, но опасна.


цитирай
6. tutankhamon661 - 3. morko
27.06.2013 09:44
morko написа:
Уважаема увяхнала герберке-случайно да помниш април 2012г кое правителство управляваше.Като е вярно това ,което е публикувано тогава защо нищо не е направено по въпроса.Като знам каква "обич и симпатия " изпитват един към друг Борисов и Станишев едва ли бившия Премиер щеше да пропусне да натика Станишев в ъгъла.Две вероятности-в написаното няма нищо престъпно или Бойко и Сергей играят заедно Кое от двете ти харесва повече



Страшно "логични" заключения!

Всеки опит да се направи нещо предизвиква вой. Станишев нямаше да плачука толкова, ако никой не го е закачал - него и приятелите му.

Номерът е изтъркан: саботаж, саботаж, саботаж .... и като мине време, нагло задаваш въпроса "Защо нищо не е направено?" Ами защото ти си попречил.

Нищо не е забравено. Нищооооо ...


цитирай
7. alegatora - милата ми Марианка,
27.06.2013 09:52
според теб Вола си държи парите в Първа Частна банка ли?

Ех, Марианче, Марианче - че тй цървуля Цецко не ги държи там!

Със сигурност и Федосова не!

Ти кво ще кажеш по този въпрос, а?

Нема разлика между ББ и СС - видно е за всички, само ти май не го разбираш.

Кога ще се обидинявате БСП и ГЕБР в ГЕРБСП?
цитирай
8. tutankhamon661 - alegatora
27.06.2013 10:35

Абе, теб кой те излъга, че си десен?

По-ляв си от Станишев.

цитирай
9. georgimet - Прости въпроси
27.06.2013 12:47
Казваш, "разпродадоха България". Визираш явно всички, освен ГЕРБ. Замисляла ли си се например колко излиза цената на километър магистрала в България, в сравнение с Хърватско, Сърбия, Германия? А защо ли в България целите магистрали се дават за строеж на фирми, всичките собственост на 1-2 човека, вместо да се дадат на по-малки части на фирми с различни собственици, за да може хем строежа да върви по-бързо, хем от конкуренцията да паднат цените и да е по-изгодно? Така правят в тия държави дето изброих. Тук обаче не, и ГЕРБ не са изключение.

Друга мисъл... Какво ще кажеш за тази статия?
http://e-vestnik.bg/17837/v-balgariya-dizelat-e-po-skap-ot-8-evropeyski-strani-nyama-li-koy-da-spre-reketa-na-lukoyl/
Знаем кой е шефа на Лукойл в България, чии син е, и в какви отношения е с Бойко Борисов и Георги Първанов, примерно.
цитирай
10. oara - Протестиращите не отчитат един ...
27.06.2013 13:21
Протестиращите не отчитат един простичък факт -
те си нямат работа с нормални партии, а с мафиотски структури, за които понятия като морал, легитимност и достойнство не съществуват. Те са готови на всичко, за да останат на власт, досега се видя, че няма как да се отървеш от тях, защото ужасът от едни нови избори и безкрайната лакомия обединяват комунисти, турци и фашизоиди.
Може да си вървят до Коледа шествията, тая паплач няма да се трогне и е време да се помисли за друг начин за сваляне на правителството. По-логично е ГЕРБ да внесе искане за вот на недоверие, това ще катализира още повече недоволството и ще се стигне до по-голяма радикализация.
Иначе на управляващата сган й е през оная работа дали я мразят хората . тя по-скоро ще окървави протестите, отколкото да сдаде властта.
цитирай
11. morko - Тутанкамоне, гледа ли пресконф...
27.06.2013 13:53
Тутанкамоне,гледа ли пресконференцията на Прокуратурата.351 000 от намерените 480 000 "фалшиви " бюлетини след ръчно преглеждане на всяка се оказаха съвсем годни.Какво ще кажеш гербер увяхнал-за какво са били приготвени
цитирай
12. tutankhamon661 - 11. morko
27.06.2013 14:16
morko написа:
Тутанкамоне,гледа ли пресконференцията на Прокуратурата.351 000 от намерените 480 000 "фалшиви " бюлетини след ръчно преглеждане на всяка се оказаха съвсем годни.Какво ще кажеш гербер увяхнал-за какво са били приготвени


Питай Мая Манолова за какво са й трябвали!

Цацаров вече обясни 100 пъти:

Няма доказателства, че е подготвяна смяна на вота, и тези бюлетини не могат да бъдат свързани с абсолютно никоя партия.

Даже се ядоса, че журналисти и форумни интриганти му приписват такива думи, па и чакат да ги признае/!!!!!!/.

Хора, работили в печатницa, милион пъти обясниха: винаги се прави повече от необходимото.

Имало надписи, нямало надписи с имена на градове - дори това не се знае дали е така.

Бяха 350хил, станаха 480хил, после паднаха на 120хил...


И още много много противоречия.

Tа, попитай Мая Манолова - тя е подозрителният човек. Ако не хапва ..... яйца, ха-ха!


цитирай
13. vencivaleri1951 - Уважаема госпожо Станева
27.06.2013 15:44
Да имаш офшорна сметка, да правиш сериозен бизнес не е престъпление. Дори и в кралството с най подредена финансова система има подобни зони./Имам предвид британското/

Вие побликувате в момента данни взети от публичните регистри. Тоест фирмите на госпожа Йосифова или където е съдружник са публични и с публикуван одит. Вие казвате , че тя е съпруга едва ли не на мафиот/който за Ваше сведение доста години живя под наем с бившата си приятелка на пряка от дома в който живея/, но нея често /а и мафиота / можете да срещнете в парка с децата си. През миналото лято я срещнах в компанията на мафиота в манастира на Драгалевци. Без видима охрана. Това е типична мафиотска характеристика- декларира публично движението и резултата на бизнеса си и спокойно се движи без видима защита както в града, така и в планината-придружавана от съпруга си -който по Ваши думи е "капо ди тути" на мафията в България. Малко и за мафиота: Който следи живота на този мафиот знае, че дори и като премиер на се беше отказал от хобитата си -мотоциклети и гмуркане. Тоест спортове типични за мафиоти и съвсем лесни за обезопасяване от НСО:) А и компанията ву съвсем мафиотска-финансисти, журналисти, архитекти

Честните хора /понеже са богоязливи:)/ ходят обикновено с автомобилна кавалкада от охранители, а при нужда за поредното мачле се придвижват и по въздуха. Честните хора обикновено са в съдружие с "оперативно известни лица" защото нямат информация кой , кой е и поради наивността си всеки може да се сдружи с тях. На честните хора им взривяват дамите /вместо тях/ защото им завиждат за коректните отношения и бизнес. Честният човек разбере ли случайно /ама съвсем случайно/ че съдружникът е престъпил закона и още по лошо, че се е радвал на половинката му тутакси го заклеймява като "Трактор" и го затваря в гаража...пардон в ареста.
Впрочем можете да познаете мафиотката и по друго. Тя е красива не се крие и е публична. Честна дама няма да се покаже/ да не съблазни ближния/ и вника си дори е анонимна
цитирай
14. tutankhamon661 - vencivaleri1951
27.06.2013 16:47

Какво ще кажеш за варианта:

Станишев ходи без охрана, защото е приятел на мафиотите и просто няма враг, който да го застреля?

цитирай
15. tutankhamon661 - 16. анонимен
27.06.2013 17:43

Тази шефка на ЮНЕСКО съвсем "случайно" е убийца, чието място е в затвора, но благодарение на "честната си" комунистическа фамилия и още "по-честното й" обкръжение е избегнала правосъдието. Дали щеше да е шеф на ЮНЕСКО, ако бе получила заслуженото наказание?

Та така за ..... миналото.


цитирай
16. vencivaleri1951 - Впрочем този въпрос не и беше спестен при презентацията и и препитването в ООН
27.06.2013 19:02
[quote=tutan

ако си следил внимателно по тв представянето и. Тя и има присъда по делото, но и недвусмислени доказателства, че е с предимство. По тогавашните закони в НРБ можеш и да лежи в затвора, но тя получи минималното-условна присъда и кръвнина. Виж драги фараоне...Това е некоректно. В България загиват стотици всяка година на пътя. В много от случаите водачите са вневъзможност да реагират. Тези хора не са убийци. Разликата в леталните изходи при Бокова и при "Джангъра" е огромна. Да ти припомня ли , че и барда на демокрацията Маричков, а и покойния Калоянчев имат подобно преживяване. Виж Сталийски извърши престъпление и независимо от очарованието което витаеше околонего, от титлата му забългария трябваше да лежи в затвора.. Бокова не е същият случай. Истината обаче е, че наистина при соц законите имаше ли летален изход при катастрофа независимо , че не синарушил правилата, независимо , ческоростта ти е била допустива имаше и уловка/несъобразена скорост със ситуацията на пътя/ и в повечето случаи те вкарваха в общешитията в кремиковци. Аз също имам условна присъда-работник загина на строеж, а аз отговарях за строежа. Никаква вина според днешното законодателство-загиналият беше заспал под един бетоновоз,но се тръгна че бетоновозът не трябвало да стои там, а вгаража . Тоест създадена е предпоставка за подобно развитие и аз и техническият ръководител бяхме осъдени. Той впрочем ефестивно. Та и аз можех да влезна вътре, и Ира също...Възможно е да ни се е разминало наистина зарад родители. Лично аз за себе си съм питал. Отричат да са търсели ходотайство, но пък и съдии, прокурори четат житието на обвиняемия. Ето в моя случай абсолютно репресиран. Мен ме подведоха защото бях комсомолски секретар на комбината. Строежът беше комсомолски обект/става дума заразширението на Министерство на земеделието. Сега е Банка там/ и като такъв бе под мое наблюдение. Тоест нямам никакви тех функции, но ме осъдиха Днес такова дело не би се гледало.
"Се ла ви":(




[/quote]
цитирай
17. injir - Истината е, сигурно, че са, , раб...
27.06.2013 19:15
Истината е , сигурно, че са ,,работили,, честно и почтено и със заплатите си са си направили офшорка... Теб защо те мързи, та досега не си си направила и ти офшорка, а...:)
цитирай
18. demograph - Я да попитам и аз
27.06.2013 21:08
Защо не казахте че да имаш пари или да оперираш в и с офшорка НЕ Е НЕЗКОННО, когато Сидеров се издръвчи на Президента? Защо този честен Станишко мълчеше там като пукел, след като е много почтен? Сега хленчи на Плевнелиев - не ни бутай, не разделяй нацията...Който гроб копае другиму - сам пада в него.
цитирай
19. vencivaleri1951 - просто сте далеч от материята
27.06.2013 21:31
demograph написа:
Защо не казахте че да имаш пари или да оперираш в и с офшорка НЕ Е НЕЗКОННО, когато Сидеров се издръвчи на Президента? Защо този честен Станишко мълчеше там като пукел, след като е много почтен? Сега хленчи на Плевнелиев - не ни бутай, не разделяй нацията...Който гроб копае другиму - сам пада в него.


Президент, премиер, министър председател, депутат , военни, и някои други позиции нямат право н да развиват частен бизнес поради опасност от конфликт на ивтереси и раздвояване на задълженията. Това е малкия въпрос. При Плевнелиев показаните факсимилета показваха по недвусмислен начин бягане от данъчни сборове в страната,и източване на немска фирма/Или кражаба от принципала или заедно германските собственици бягане от сборове за фиска. Разбира се ако копията не са менте. Досега обаче никой не ги опреворгал
цитирай
20. marystaneva - Горе, най-накрая, качих един линк. Изгледайте го!
28.06.2013 00:06
3. morko,
От 2012 г. е, но аз едва сега разбрах за него. А и доста трудно го намерих... За бюлетините Фараона е прав - питай Майчето.

9. georgimet,
Цените на магистралите у нас се проверяват от ЕС и досега не съм чула да са намерили нещо нередно, за разлика от времето на "Батко и Братко". А ти замислял ли си се колко ще ни струва спирането на строителството на "Марица" и "Струма"?

vencivaleri1951,
Никой не казва, че да имаш офшорка е незаконно, особено когато си се занимавал с бизнес. Но вероятно е неморално, поне когато си действащ политик. И още - нямам нищо против левите ти убеждения. Ти може би си от малкото честни... Признавам - има и такива, дори и в БСП. Жан Виденов е един от тях.
Колкото до изброените лица, те нямат право, но жените им имат, нали? Що за двуличие... Тя и Долорес Арсенова обясняваше, че фирмата била на мъжа и... Колкото до Плевнелиев, не съм чула немската фирма да има претенции към него - сигурно защото не четат жълтата българска преса...

А това го получих на лични:

"стига
тъпа си, путешки лъжи!! Гаднярко!!!
Изпратено: 27.06 11:33 От: zaw12929"

Е, докато подобни хора не харесват мен и ГЕРБ, значи и аз и ГЕРБ сме на прав път. Лека нощ! :)
цитирай
21. ok3223 - Гробарката пак е на линия ...
01.07.2013 18:29
Ама само вие, гробарите ли, можете да правите Бизнес.
Порови си в бизнесите на ВОЛА.
На неговата стара метреса Бориславова, която с негова помощ(оназ се е опитала само) е собственица от години на Българо американската банка.
Загрраби друга(СИБАНК) и направи милиони, когато беше глав.секретар на МВР Тиквата.
Сега е собственица на половината от настроените при ГЕРБ ВЕИ паркове, които оскъпява тока за обикновените потребители.
Грабели като за последно.
Не е нито първо, нито последно, и на ГЕРБ-октопода, който се опитва да заграби властта днес, няма да му се случи.
Колкото и да текат лиги на гробарите.
ЦВЪЦКО е на килимчето в прокуратурата.
Иде, и е на ред мутрата Б.Б.
Всичко и всеки по реда си.
Кой каквото е дробил, ще си го куса.
Затова е тази шетня и тез провокации напоследък.
Теези двамката, за да отърват панделата са способни да запалят България.
Мутрите се си мутри.
Да се надяваме, че няма да им се удаде.
цитирай
22. marystaneva - Да си богат не е престъпление!
02.07.2013 15:47
Особено ако много си работил и си рискувал, за да успееш. Но това вие, мързеливи и завистливи червени кратуни, няма как да го разберете... Бизнес? Какъв бизнес искате? Чуждия, наготово? Не става така, вече не става! Свикнали сте или да ви се дава или да си взимате, но не и да създадете нещо сами. Свърши се с това! Край! Никога повече!

А ако някой е забогатял чрез престъпления, дайте го на прокуратурата.
цитирай
23. marystaneva - Още по темата за офшорките...
10.07.2013 12:09

http://www.pernik1.com/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%84%D1%88%D0%BE%D1%80%D0%BA.html#comment-2662
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649769
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849