Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2013 16:19 - НЕ ИСКАМ ОРЕШАРСКА ЗИМА!!! Затова протестирам!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 17969 Коментари: 27 Гласове:
35

Последна промяна: 18.08.2013 21:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НЕ ИСКАМ ОРЕШАРСКА ЗИМА!!!

През Лукановата зима останахме без храна,
през Виденовата зима - без пари,
през Станишевата зима - без газ...
НЕ ИСКАМ ОРЕШАРСКА ЗИМА!!!
/видяно на един плакат/

image
Купони за храна от Лукановата зима...












image
Виденовата зима - 10 януари 1997г.

image
Спирането на газа посред Станишевата зима









НЕ ИСКАМ ОРЕШАРСКА ЗИМА!!!
Затова протестирам!

Този протест е с една единствена цел - Незабавна ОСТАВКА на Правителството!
Българи, време е да обединим силите си! Идвайте пред Народното Събрание от цялата страна да им покажем че търпението ни беше до тук! Да не чакаме да дойде Орешарската зима! Който може - в 8.00 ч., който може - в 18.30 ч., който когато може! Важно е да сме там - пред парламента и пред Министерския съвет!

Всички образовани и интелигентни хора виждаме и разбираме какво се случва в момента в България – абсурдни министри и назначения, тотална политическа чистка, промяна на закони в полза на хора от техния кръг. Да не говорим по какъв начин взеха властта - чрез нарушаване на закона, манипулации, тайни договорки и подмяна на вота на хората. Тази безпринципна коалиция се очертава абсолютно пагубна за България и за това трябва час по скоро да си ходи ако не искаме да направят поразии които ще ни навредят за години напред! За това, като хора които ни е грижа за нашата хубава България, независимо кой какви политически убеждения има, нека отстояваме всеки ден нашата гражданска позиция, да показваме че не сме съгласни и сме против това което се случва и най-вече никога да не се примиряваме с тази несправедливост! Включете се активно, организирайте вашите познати идвайте на протестите, изразявайте вашата гражданска позиция и не свеждайте глави. Сега повече от всякога имаме нужда да се обединим и да сме единни. Само така ще може да се преборим с тези които се опитват отново да ни поробят, тези които никога не са мислили и не са работили в полза на България и на народа, а само в полза на себе си. Нека им покажем задружно че е време да си ходят!

18.08.2013 г.

Вече ни набутаха с един милиард. Ако ги оставим, още заеми ще вземат. Може да махнат и валутния борд, да не им пречи. После и заплатите ще вдигнат, и пенсиите, ама както през 97-ма... Моята заплата беше станала 227 992,00 лв… Но и цените растяха – с часове… Опазил ни Бог от такова увеличение! Ако не помните какви бяха цените, да ви ги припомня:


http://liternet.bg/publish13/s_parusheva/dnevnik.htm


https://www.facebook.com/events/180892685411359/183217685178859/?notif_t=event_mall_reply 

image




Гласувай:
48



1. tutankhamon661 - marystaneva
04.07.2013 16:32

Подкрепям всяка дума!

цитирай
2. marystaneva - Само "Левски"! :)
04.07.2013 19:40
Не ги кръщавам аз тези зими... ;)
Нищо лошо не съм казала за Виденов - човекът е свестен.
Проблемът е в БСП - колкото пъти управляваха, толкова кризи ни докараха... Стига вече.
А Станишев за какво е виновен, ще ти обясня друг път, когато имам повече време. И не само той... :)
цитирай
3. ok3223 - Ма Станева
04.07.2013 20:24
Герберастката, която организира спонтанните бунтове на герб сганта.
Да не те фане параграфче от НК и се срещнете са Цвъцко на килимо.
Хората не са тъпаци и на гробарите няма да се случи ... да яхнете БГ отново.
А ЗИМАТА С ОРЕШАРСКИ БЕЗ Тиквата и ГЕРБ ще е много по-лека.
Орешарски не е мутра пожарникар, а икономист от класа, и не е чел само Винету, и не завършил МВР школата в Симеоново.
цитирай
4. ok3223 - Говориш неистини ... СТАНЕВА.
04.07.2013 20:46
Не само при БСП.
При никои от досега билите на власт в БГ, от освобождението от турско робство до днес. Народът български не е докарван до такова мизерно и окаяно състояние, че в знак на протест и от отчаяние да се самозапалят и изгорят живи седмина българи.
Никога българи не са се само запалвали и горели живи, за да протестират по този страшеН начин срещу бедността и мизерията,
ДО КОЯТО ГИ ДОКАРА ПОЛИТИКАТА НА БОКО ТИКВАТА, НА ГЕРБ
Имало Е войни, катастрофи, бомби, купони, война, хляб по 300гр.на човек. ...Никога българина не губил надежда, не е изпадал до такава степен на отчаяние, ЧЕ ДА СЕ САМОЗАПАЛИ И ГОРИ ЖИВ.
ЗА 3.5 ГОД. ГЕРБ УСПЯ ДА ГО ДОКАРА ДО ТОВА СЪСТОЯНИЕ НА ОТЧАЯНИЕ
ДА СЕ САМО ЗПАЛВА И ИЗГАРЯ ЖИВ ...
И вие пак драпате за власт. С какви очи, с каква наглост ...
цитирай
5. valsodar - Някои хора, колкото повече одър...
04.07.2013 21:52
Някои хора, колкото повече одъртяват - толкова повече оглупяват!
Виден гербераст не искал орешарска зима - разбираемо е, взеха им кокала от устата, сега се фръцкат, правят на обидени и имитират гражданска съвест.
цитирай
6. alegatora - Ще го видите на някой плакат. Задължително!
05.07.2013 08:54
През Лукановата зима останахме без храна,
през Виденовата зима - без пари,
през Станишевата зима - без газ,
а убавеца Боко ни остави без гащи...
НЕ ИСКАМ ОРЕШАРСКА ЗИМА!!!
цитирай
7. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
05.07.2013 10:10

Колкото повече обикалям по форумите, толкова повече се замислям дали трябва всички да гласуват или определена група хора. Класирани не по образование, защото повече от половината дипломи на висшисти всъщност са купени и не отговарят на знанията - личи по неграмотността и каруцарските изказвания. Значи трябва по друг признак.


А може би поне някои да отпаднат? Например форумните простаци. Hе може да обиждаш непозната жена в нейния блог и в същото време да претендираш, че си "по-достоен" от останалите при гласуването. Щом не умееш да се държиш нормално сред хора, значи си неадекватен и за всичко останало. Липсва ли ти култура, няма начин да ме убедиш, че дипломата ти е подплатена със знания, т.е. не заслужаваш да гласуваш вместо останалите.

Ако си известен със злобния си характер, а в същото време говориш, че се стремиш да бъдеш добър - сигурно доказателство за липса на правилна самооценка. Щом не познаваш себе си, къде си тръгнал да решаваш съдбите на другите? Аре малко по-скромно - освен самочувствие трябва и покритие, а то явно липсва.

Hе виждам с какво крадлив, злобен и неграмотен висшист е по-важен от който и да било друг.
цитирай
8. marystaneva - Това е революция! Но е културна революция!
05.07.2013 11:22
ok3223,
Не, не ги организирам аз протестите - спонтанни са! Има няколко групи във "Фейсбук",чрез които хората се организират /не само в София и не само в България/, а на площада просто се обединяваме и сме заедно!
"На кафе пред парламента", "На кафе в 8 и 30 - пред ВСС! Да премахнем чадъра на мафията над съдебната система", "НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ЗА НЕЗАБАВНА ОСТАВКА! ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА! #ostavka", "ОСТАВКА на Кабинета “Орешарски'' и на Областния управител на Пловдив - Каймаканов!", "ЖИВО ХОРО ОКОЛО ПАРЛАМЕНТА, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И ПРАВИТЕЛСТВОТО!", "Дупница против правителството на Орешарски!", "НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ: ОСТАВКА на Кабинета “Орешарски” #ostavka", "Национален протест #mostДАНСwithme на "Орлов мост" откъм "Цариградско шосе"", "#ДАНСwithme в подкрепа на нашите сънародници"...
Това са само част от групите!
Това е революция! Но е културна революция! Не революция за хляба, а революция, в която ще победи духовността!

А Орешарски - Орешарски е политически труп. Сам си е виновен.

Колкото до самозапалванията... Просто в света има криза. Който има сили, се бори и оцелява, който не е научен да се бори, бяга. Дори по този мъчителен начин... Винаги е имало самоубийци, но нямахме тази информация, която сега ни дава интернет. Дали ще се обесиш, самозапалиш или ще се хвърлиш от висока сграда или мост, дали ще го направиш заради несподелена любов или от недоимък - все тая. Сега са "на мода" самозапалванията. Казвам го с горест, но не го оправдавам. Аз съм християнка. Скърбя за тях и съчувствам на близките им, но не очаквай от мен да оправдая хора, които се самоубиват по какъвто и да било начин. Това са слаби хора, лабилни, търсещи спасение в бягството... Скърбя за тях, но грехът си е техен. Не тях ще давам за пример на децата и внуците си. Силните не бягат, не се самоубиват, а се борят и отстояват правата си! И умеят да го правят и по мирен начин!
цитирай
9. marystaneva - Каква изненада?!
05.07.2013 11:54
6. valsodar,
Не съм "виден гербераст" - щеше да ме познаваш, ако е така. Никому неизвестен редови член на ГЕРБ съм. Но преди това съм достоен човек, демократ, българка, майка на три деца и щастлива баба на още две! От октомври /ГЕРБ бяха на власт/ съм без работа, но имам над 37 години трудов стаж и не се отчайвам, а се боря! А ти кой си?!

7. анонимен - vv1951,
Психоанализа ли ще ми правите?! Благодаря, няма нужда... Там пише: "видяно на един плакат". Аз не желая неуспех на българското правителство, аз просто не искам това българско правителство! Имам своите основания. И не само аз.
Щом смятате Орешарски за "много висока топка", посъветвайте го да иде да "подскача" някъде другаде. Тук не го искаме! Бил "десен премиер"? Глупости! Може би някъде дълбоко вътре в себе си?! Но начело на този сговор между БСП, ДПС и партия "Юруш" прави каквото му кажат - раздава "на калпак" несъбрани все още пари, иска да финансира социална политика чрез заеми... Това ли са "десни" мерки? Има и друго - не харесваме предателите, а зависимите хора без достойнство - още по-малко... Той и д-р Менгеле може би е бил гениален професионалист, но това не го прави любимец на човечеството, нали?
И не съм чиновник - грешите. Едва около три-четири години от целия ми стаж са били "на бюро". Но това не означава, е не мога да пиша и да чета. Каква изненада, а?! Някой без потекло, без подходящите "връзки" и заемани постов, без власт, без пари и подкрепа, успял да се образова и се научил да мисли?! Как го допуснахте?! Голяма грешка... ;) И да ви кажа една "новина" - не съм само аз, много сме!

8. alegatora,
На колко години си, та си останал "без гащи"? Я върви да работиш! Работа има за целия китайски народ... И още - има световна криза. Не Борисов е управлявал в Гърция, Испания, Италия, Кипър, Перу, Бразилия и т. н., а и там има криза. Не ме гледай мен! Аз не работя не защото няма работа, а защото пробирам - твърде квалифицирана съм... Имам и съпруг, който изкарва добри пари. Ти мъж имаш ли си?! ;)
цитирай
10. marystaneva - Hе виждам с какво крадлив, злобен и неграмотен висшист е по-важен от който и да било друг!
05.07.2013 12:06
tutankhamon661,
Напълно споделям казаното от теб! И благодаря! :)
цитирай
11. marystaneva - shaf и axelaxel !!!
05.07.2013 12:18
Имитирате shaffi и axlaxl и това не ми харесва! В блога на iantarmen също не може да се влезе. Може би защото просто сте фалшиви? Фалшиви блогъри, фалшиви хора... Като сте такива, коментирайте като анонимни! Не понасям лъжата! Трия ви!
цитирай
12. jelezov - Мария Станева казва: "Това е ...
05.07.2013 12:41
Мария Станева казва: "Това е революция! Но е културна революция! Не революция за хляба, а революция, в която ще победи духовността!"
Само човек със съмнителни интелектуални възможности и абсолютно безнравствен може да произнася подобни слова на фона на ужасяващата бедност в най-бедната страна от ЕС. Зная, тя и подобните й ще обвинят "комунягите" за това незавидно дередже на народа, с което отново ще засвидетелстват интелектуалната си мизерия.

"А Орешарски - Орешарски е политически труп. Сам си е виновен."
Не съм фен на г-н Орешарски, но не смятам, че е "политически труп." Тук пак се сблъскваме с приемането на желаното за действително. Начин на мислене характерен за буржоазната менталност.

"Просто в света има криза."
Госпожо, Тази криза не е природно бедствие. Или се страхувате да признаете това, или сте неспособна да проумеете, че това е СИСТЕМНА КРИЗА НА КАПИТАЛИЗМА, който вие така настървено и некомпетентно защитавате.

"Който има сили, се бори и оцелява, който не е научен да се бори, бяга."
Това е възможно най-краткия израз на кредо-то на завършения егоист.

цитирай
13. vencivaleri1951 - ВВ1951
05.07.2013 13:22
Ех Станева...Нахранил Ви е съпрлугът Ви, облякъл, но капаците е забравил да свали.
Този протест може и да свали Орешарски ако се радикализира, но той не е "труп" както казвате. Този протест изхвърли от играта преди всичко "кварталния гамен" който на два пъти от шубе "сви зад ъгъла" щом стана напечено./то това е и в стила на уличните гамени/

Сега ще дам прогноза:
д-р професор Орешарски няма да подаде оставака поне до късната есен. Най малкото защото трябва да корегира Бюджета, да разчисти "калинките" и да помогне на правоораздавателните органи да си свършат работата.
Борисов в следващият парламент ще бъде в абсолютна изолация отново, а и групата му ще бъде значително по малка. Тоест по скоро "ще литнат прасетата" отколкото премиер да бъде отново ББ.
Поздрави за грижовния съпруг!
цитирай
14. iantarmen - Как да не може да се влезе в блога ми
05.07.2013 13:43
Писах, че е типично за герберите в блога да си надписват фалшиви прочити от тути и фалшиви гласове от клонингите на тути.
Всички твои постинги, както и постингите на другите гербери кака тана и вмир СА НАПОМПАНИ.
Така ли се призовава за честност и почтеност - с манипулации и помпане?
цитирай
15. bumerang - към вв 1951
05.07.2013 14:02
"Не бутай моля те Виденов . Джентълмен в политиката като него дълго ще търсим."
Ами като сте го намерили, защо го низвергнахте?
цитирай
16. marystaneva - Поне ми научете името... Баба ми беше Мария, но аз не съм.
05.07.2013 14:05
14. jelezov,
Може да не го разбираш, но има хора, за които достойнството и свободата са по-важни от хляба. Няма да говоря за себе си, но поне познавам такива. А ти?
Орешарски след края на това правителство, ще бъде политически труп - също като Сидеров, но поради различни причини. Може би още не го знае... Или прекрасно го знае и заради това не подава оставка?
Като не харесвате капитализма с неговите циклични кризи, идете в Северна Корея - там подобни неща няма. И не съм егоист - егоистите си стоят у дома пред компютъра или пред телевизора и чакат някой друг да им оправи държавата. Аз участвам! И не го правя за себе си - аз моя живот съм си го подредила. Правя го за младите, правя го за България - за да я има и след като мен вече няма да ме има. Не очаквам да ме разберат хора, които цял живот чакат държавата да им даде, защото смятат че им е длъжна... На мен никой нищо не ми е дал и никой не ми е бил длъжен. Аз се боря с този живот от 15 годишна. А съм на 53.

vencivaleri1951,
Има някой с "капаци", но не съм аз... Няма да споря.
Да, гледа си ме съпругът ми! Благодаря! Прекрасен човек е! Но и той не ми е длъжен. Аз бях достатъчно самостоятелна и постигнала някои неща много преди да го срещна. Благодарна съм на покойните му вече родители - вечна им памет, че са го възпитали като почтен и достоен човек. Така, както са направили и моите. Ако нямахме едни и същи ценности, нямаше да се разбираме толкова добре... Но пълната паничка /която също е важна/, е на последно място сред тях. :)
Съжалявам за заблудите Ви относно г-н Орешарски... Той ще направи само това, което му наредят. Проблемът е че не знаем кой точно нарежда... :(
А прогнози не давам, не съм врачка. Явно някои се смятат за такива?! ;)
Колкото до това кой ще управлява България при следващото правителство, това ще се реши на изборите. Ще се реши от тези, които гласуват. Дай Боже да са повече! И дано да управлява по-добре, с професионализъм, но и с достойнство и чест, иначе хората отново ще излязат.
цитирай
17. marystaneva - Сега вече може... :)
05.07.2013 14:11
iantarmen написа:
Писах, че е типично за герберите в блога да си надписват фалшиви прочити от тути и фалшиви гласове от клонингите на тути.
Всички твои постинги, както и постингите на другите гербери кака тана и вмир СА НАПОМПАНИ.
Така ли се призовава за честност и почтеност - с манипулации и помпане?


Съвсем пресничък и празен профил, току-що създаден може би?! ;) Я стига!
http://iantarmen.blog.bg/

Не може да ме обвинявате в манипулации. Не се занимавам с това. А и многократно съм обяснявала, че не ме интересува дали ще бъда "на първа". Има толкова много неща, които са ми по-важни! Но предполагам, че всяко едно влизане в блога ми го "помпа". Вие също влизате... Не съм Ви накарала насила, нали? Колкото съм накарала Вас, толкова - и останалите. Не смятам да се оправдавам за нещо, за което нямам и грам вина.
цитирай
18. marystaneva - За Виденов нищо лошо не мога да кажа.
05.07.2013 14:16
bumerang написа:
"Не бутай моля те Виденов . Джентълмен в политиката като него дълго ще търсим."
Ами като сте го намерили, защо го низвергнахте?


Защото са си такива... Там при тях честните не виреят... Виденов беше неопитен, но се изправи и понесе вината за нещо, за което други бяха виновни. Слава Богу, че го осъзна.
цитирай
19. ok3223 - Станева, Станева ...
05.07.2013 14:17
jelezov написа:
Мария Станева казва: "Това е революция! Но е културна революция! Не революция за хляба, а революция, в която ще победи духовността!"
Само човек със съмнителни интелектуални възможности и абсолютно безнравствен може да произнася подобни слова на фона на ужасяващата бедност в най-бедната страна от ЕС. Зная, тя и подобните й ще обвинят "комунягите" за това незавидно дередже на народа, с което отново ще засвидетелстват интелектуалната си мизерия.

"А Орешарски - Орешарски е политически труп. Сам си е виновен."

"Просто в света има криза."
Госпожо, Тази криза не е природно бедствие. Или се страхувате да признаете това, или сте неспособна да проумеете, че това е СИСТЕМНА КРИЗА НА КАПИТАЛИЗМА, който вие така настървено и некомпетентно защитавате.
"Който има сили, се бори и оцелява, който не е научен да се бори, бяга."
Това е възможно най-краткия израз на кредо-то на завършения егоист.

Както казва г-н Железов, приемате желаното за ментална действителност.
ПОЛRТИЧЕСКИ ТРУП ВИНАГИ БИЛ, Е, И ЩЕ ОСТАНЕ Д-Р Бойко Б.
По причини, които знаете по-добре от мен.
Не може доказан мафио и не изобличен,по субективни причини криминален престъпник,и дефектен по ум и психика субект,да е начело на държавица,па била тя България.
Това е правов и морален нон-сенс и парадокс, рядкост в световната история,а в ЕС е абсурд.
Не е случайност,че при управлението на ГЕРБ се самозапалиха, и живи изгоряха в знак на протест 7-на българи.
Като резултат от Кризата фалираха държави,съседна Гърция и др.Останаха милиони на улицата,без работа и в мизерия.
Никой не се запали жив.
Само ГЕРБ успя,със своята кална политика да накара българи да се палят от отчаяние.
В 1300 ГОД.ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ САМОЗАПАЛВАНЕ НА БЪЛГАРИ НЕ Е ИМАЛО.
България е преживяла много тежки моменти.2 робства,византийско и турско,загубени войни,глад и мизерия,но НАДЕЖДАТА ГО Е КРЕПИЛА,била е ЖИВА,И НИКОЙ НЕ СЕ САМОЗАПАЛИ.
ПРИ ГЕРБ загуби НАДЕЖДАТА...и затова се самозапалваха.
цитирай
20. bumerang - ...
05.07.2013 14:22
Онова, което ми направи впечатление, в този блог е смешното мислене на някои, че който не е за БСП, значи е за ГЕРБ. Те не допускат, че има хора, които са просто ЗА управляващи, които ще управляват както трябва - почтено, отговорно и компетентно. Явно за тях друг противостоящ освен ГЕРБ няма.
цитирай
21. vencivaleri1951 - не питай мен
05.07.2013 16:04
bumerang написа:
"Не бутай моля те Виденов . Джентълмен в политиката като него дълго ще търсим."
Ами като сте го намерили, защо го низвергнахте?

Не съм аз адресатът
Все си мисля/надявам се/ , че ще дойде ден и за такива като него.
цитирай
22. chernavoda - Седя си. Мирен и тих, на тролейбусна седалка. До мен седна каратист. Ни едър като тиква, ни дребен като картоф. И започна да се гневи: ДОЛУ ГЕРБ И БОЙКО! ДОЛУ Б
05.07.2013 16:43
И започна да се гневи: ДОЛУ ГЕРБ И БОЙКО! ДОЛУ БСП И ГЕЙКО! ДОЛУ ДПС И ДОГАН! ДОЛУ Гнусни говеда! ДОЛУ ОМАЗАНИ Наркокартелни говеда! ВСИЧКИ ЧЕСТНИ НЕГОВЕЖДИ БЪЛГАРИ НА БУНТ!
ГОВЕДА ГНУСНИ, ОТКЪДЕ ИМАТЕ ПАРИЧКИ, ДА СТРОИТЕ СТАДИОНИ, ЩОТО МУЧИТЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НА ГЕРБ, БСП И ДПС НЕ ВИ ФИНАНСИРАТ?
С каквА МАФИОТСКА ДИРЕКТИВНА СХЕМА вие кални подуенски ЕВРОИДИОТИ сте заслужили правото на МРЪСНИТЕ ГОВЕЖДИ СПОНСОРИ? Вие ГОВЕДА ПОДУЕНСКИ не заслужавате нищо друго, освен РАДИКАЛНА ОМРАЗА И РАДИКАЛНО ОТНОШЕНИЕ, КЪМ ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ВАС И ВАШИТЕ ГОВЕЖДИ БФС, ГОВЕЖДИ СЪДИИ, ГОВЕЖДИ СПОНСОРИ, ГОВЕЖДА ДИРЕКТИВА леФски-маФия.
цитирай
23. alegatora - Мари Анке, страдаш от комплексите на вождя си!
05.07.2013 17:09
Съвети ми даваш, брей!
Мислиш, че съм безработен,
без гащи
и жена?


Аууууууу!

Дори Банкския Винету не би направил такъв удар в празното пространство!

Ето ти малко за домашно да четеш - имаш бол време:

"Пламен Орешарски е наясно, че е похарчен и прецакан, заедно със силния си икономически екип, от „троицата”, която с привидно безумни ходове, прави единствено възможното – връща Бойко Борисов във Властта. Инструментите са подстрекаваните протести на „интелигентните” от Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, маргиналните, нафталинени „десни” десебисти, седесари и гербаджии. Вторият най-яко изпържен с две кила олио в тигана – Делян Пеевски, също е наясно, че точно „Троицата” не му е дала умишлено и ден възможност в ДАНС, за да разчисти гербаджийската държавна организирана престъпност. Никой в ДПС не е бил наясно, нито е бил уведомен както за избора на вътрешния министър Цветлин Йовчев, когото болшинството категорично приемат като пробит, нито са знаели за предстоящото „изпържване” на Делян Пеевски. Решенията за силовия министър и шефове на служби са били взети директно от Доган и кръгове, свързани с потайните сделки с Бойко Борисов. Цветлин Йовчев, предвид „меката си китка”, е бил най-изгодният вариант, а всички Драшкови „кадри”, напъплили в ДАНС и МВР, са били перфектно изчислени като първо – некадърни, за да свършат онова, което се очаква от тях – разбиване на държавната организирана престъпност на ГЕРБ, Борисов и Цветанов, второ – като зависими, хванати за топките – пробити с амфетамини, цирконий и продажност към чужди служби, и трето – свикнали да си подават оставките и да бъдат лашкани ту тук, ту там, където трябва да се манкира някаква „дейност”. Ходът с Делян Пеевски не е бил съгласуван вътре в ДПС и болшинството от парламентарната група и ръководството на ДПС е било смаяно от оповестяването на кандидатурата. Тъпотиите на Станишев, които ръсеше за кандидатурата на Пеевски, покриха истината, че това е било ход на „Режисьорите” не за да дадат шанс Пеевски да разкости компанията на Борисов и Цветанов, а за да го изпържат умишлено с две кила олио в тигава – първо, за да обезсмислят оттук нататък ВСЯКА КАНДИДАТУРА, КОЯТО БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ДОСТАТЪЧНО РЕШИМА, ЗА ДА РАЗСЛЕДВА И РАЗКРИЕ ДОКРАЙ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ГЕРБ, и второ – за да предизвикат обяснимите протести, прекрасно изчислявайки какъв ще бъде ефекта от оповестяването на Пеевски. След публичното политическо, умишлено нагнетяване, че точно Пеевски е смятал да разбие Борисово-цветановите бакии, всяка следваща кандидатура и всеки следващ вече ще се е посрал при переспективата да си помисли, че може да атакува Борисов и Цветанов. Защото улицата винаги може да бъде манипулирана в полза на „Режисьорите”. всички пропуснаха много важната скрита подробност от публичното пространство, че банката на Цветан Василев преди изборите привлече 5 милиарда от вложения от Оман, които я поставиха в позиция на независимост, която не се харесва нито на Борисов, нито на Станишев, нито на Първанов, та даже и на Доган. Както е известно и на въшливите бездомни кучета в столицата, кръга около Първанов, кръга около Борисов и кръга около Доган винаги са били свързани с Иван Драшков, така респективно вътрешният министър бе избран точно в лицето на Цветлин Йовчев, за да … няма изненади. Нито в контрабандата. Нито в чадъра над взаимната СИМБИОЗА. Колкото и сатанизиран да е Делян Пеевски, той е бил единственият, на когото не му е пукало да ЗАСТАНЕ НА БОРИСОВ И КОМПАНИЯ, поради дългогодишните унижения, на които е бил подложен от тях. Това е било брилянтно изчислено от „Режисьорите” и той е трябвало да бъде елиминиран публично, за да не бъде дадена възможност Борисов да бъде с надянати белезници. Както е видно досега сценарият върви по план – единствената боксова круша, дадена „курбан” е Цветан Цветанов. Пеевски е напълно наясно, че е похарчен точно от „Своите”, които са го изиграли, но е дал да се разбере, че няма да прости и ще даде „ресто”. В същото време преплетените като свински черва Станишев /Моника/, Борисов /Котараци и вси останали „светии” и „апостоли”/, Първанов и кръга му, както и Доган вече са похарчили за голямо съжаление и читавия икономически екип на премиера Пламен Орешарски. Орешарски е напълно наясно с това. Всички икономически ефекти от програмата му се торпилират от задкулисните мръсни интриги на „къртицата” Цветлин Йовчев и хората му в ДАНС. Веднага бяха инспирирани и протестите на „интелигентните”, зад които прозират свързаните със същите кръгове Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев. Както АФЕРА пише още от две години Цветелина Бориславова сън не спи да влезе във властта, а Прокопиев е фиксиран в целта да управлява. Цялата тази компания изцяло обслужва Бойко Борисов, който по никакъв начин не се е разделил с мечтата да стане президент. В момента никой не е готов за предсрочни избори освен ГЕРБ, които разполагат с огромни пари. ДПС са винаги готови, както е известно и на сценаристите на „Листопад”. Нов политически проект на хоризонта от граждански сдружения не се задава, а нафталинените „сини” и „десни” се надяват на пачки от Борисов, за да участват в изборите. Те и сега са купувани на ангро. Изненадата – на по-дълга писта – ще бъде нов проект, който ще стъпи на гражданска основа, с мощна медийна подкрепа отзад и който ще удари шамар на ДПС. Орешарски ще бъде похарчен. Първановистите ще овладеят БСП и това няма да има никакво значение, защото и Станишев, и Първанов са еднакво близо до Борисов. Прокопиевците и цветелино-бориславовците ще играят „на зелено”, пазейки гърба на Борисов. Волен Сидеров, който изобщо не е за подценяване, е наясно с мръсната игра и играе ролята, мъчейки се да спаси Орешарски за да не върне Борисов на бял кон. А „простите” и „интелигентните” ще бъдат оставени да си мислят, че правят някаква „революция”. Докато Борисов отново не бъде поднесен на тепсия от „Режисьорите” във Властта. Защото ТЕ всички са съакционери в едно акционерно дружество. "
цитирай
24. marystaneva - НАДЕЖДАТА е на площада! Излез и ще я видиш! :)
06.07.2013 13:05
21. ok3223,
Все си мисля, че Вие би трябвало да защитавате Станишев, а не Орешарски, Сидеров или някой друг. Или греша? Аз например съм "ЗА" Станишев и не подкрепям онези, които му искат оставката като председател на БСП... ;) А кой е и кой не е политически труп, ще се види на изборите. Колкото до самозапалванията, първо няма как да знаеш дали ги е имало в някоя от останалите държави и второ - станаха "на мода" сравнително отскоро, откакто започна Арабската пролет. Допълнителна вина имат и медиите, които направиха от тези лабилни хора едва ли не герои.

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=137&t=22231

ГЕРБ също имат вина - Бог да го прости Пламен Горанов, но онзи ден на траур беше грешка. Още тогава съм си казала мнението:

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/03/06/onazi-bylgariia-veche-ia-niama-podade-ostavka-niakoi-sys-sig.1061221

А НАДЕЖДАТА - НАДЕЖДАТА е на площада! :)

22. bumerang,
Така е. Не всеки, който е против БСП, е за ГЕРБ. Но на този етап само ГЕРБ категорично отказва всякакви договорки с БСП и може да ги бие на избори. И те го знаят! Затова ги е страх. Аз например излязох още на първия протест - на 2 юни, за да покажа, че не подкрепям новото правителство. След това се прибрах и реших въпреки всичко да им дам шанс да свършат нещо добро за страната. Но какво направиха те?! Назначиха Тихолов, Пеевски, Иванов..., искаха да връщат на работа посланиците с досиета от ДС... Дотам беше с доверието! Те проиграха шанса, който им дадохме ние, гражданите. Сега се опитват да си купят подкрепа, загробвайки държавата с дългове, които да плащат и внуците ни. Няма да стане!
цитирай
25. marystaneva - Някои е добре да се прегледат... Може и нищо да им няма, но все пак... ;)
06.07.2013 13:16
24. chernavoda,
Това твои думи ли са или цитираш някого? Ако са твои или ако ги споделяш, моля те, смени си доктора или го помоли да ти смени хапчетата... Тези не ти се отразяват добре. И ти личи! ;) Утре ще вземеш и ти да се самозапалиш и после - Бойко и ГЕРБ ще са виновни?! А, щях да забравя - и Левски... Или "Левски"?

цитирай
26. marystaneva - Оставка!
06.07.2013 13:19
25. alegatora,
Орешарски като е наясно, че е похарчен и прецакан, да подаде оставка. Конституцията дава право да бъде излъчено и друго правителство. Според Конституцията:
Чл. 99.
(1) Президентът след консултации с парламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.
(2) Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател.
(3) Ако и в този случай не бъде предложен състав на Министерския съвет, президентът в срока по предходната алинея възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател.
(4) Когато проучвателният мандат е приключил успешно, президентът предлага на Народното събрание да избере кандидата за министър-председател.
(5) Ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът назначава служебно правителство, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в срока по чл. 64, ал. 3. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание.
(6) Редът за съставяне на правителство по предходните алинеи се прилага и в случаите на чл. 111, ал. 1.
Чл. 111.
(1) Правомощията на Министерския съвет се прекратяват:
1. с гласуване на недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя;
2. с приемане на оставката на Министерския съвет или на министър-председателя;
3. при смърт на министър-председателя.
(2) Министерският съвет подава оставка пред новоизбраното Народно събрание.
(3) В случаите по предходните алинеи Министерският съвет изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет.

А кой и дали ще се върне на власт, ще го реши народът, избирателите! И ако те решат, че искат това да е ГЕРБ, значи ще бъде така! Ако са били толкова лоши, не биха ги избрали, нали? И обратното... :)
цитирай
27. marystaneva - Не знам дали в ГЕРБ разполагат с огромни пари, но имат огромна подкрепа!
06.07.2013 14:01
25. alegatora,
На Пеевски олио не му трябва - той е достатъчно тлъст... :) :) :)
За първи път виждам човек, който подкрепя тази кандидатура... Честно казано, отвратена съм... Виж, за "режисьорите" съм съгласна. Тъкмо те инициираха онези протести през зимата. Ако Борисов беше техен човек, нямаше да го направят! Но той твърде много им обърка сметките. Все пак ги има /"режисьорите"/, но проблемът е че ние не знаем кои са. Виж, Станишко знае, ама не казва... Доган се е покрил и тайно раздава заповеди... Колко дълго смяташ, че може да изкара така - скрит? Ще го похарчат и него, вярвай ми. Съгласна съм, че Цветлин Йовчев беше „къртица”, но беше "къртица" в правителството на ГЕРБ и в екипа на президента, а не сега. По-добре стана, че се разкри. Цецо бил "боксова круша"?! :) :) :) Не го жали - който много носи на бой, и много бие... Шегувам се. ;)
Цветелина Бориславова си гледа бизнеса и не и пука за властта, а Иво Прокопиев дори на училище за премиери го бяха изпратили "режисьорите", но в крайна сметка собствената му телевизия RЕ:TV спря да излъчва именно по време на управлението на ГЕРБ - ноември 2009 г. Ако бяха в един отбор с Бойко, в ГЕРБ и телевизия щяхме да си имаме. А ние дори стенвестник си нямаме. ;)
"Протестите на интелигентните” не бяха инспирирани от никого, за разлика от тези през зимата, а започнаха след като бяха предизвикани от сегашните управляващи с назначението на Пеевски. И щяха да са приключили, ако онези не бяха продължили с безпринципните си назначения. Сега вече е късно! Ако едно правителство е загубило доверие, просто подава оставка. И отиват на избори, а там вече - каквото решат хората. В цивилизования свят така се прави.
А ако първановистите тръгнат да овладяват БСП, аз съм на страната на Станишко, нали знаеш? ;) Колкото до това кога Бойко Борисов ще стане президент - много е рано да го обсъждаме.
Между другото, да беше дал поне един линк към оригинала на този политически "анализ". Нали не очакваш да ти повярваме, че си го писал сам? ;)
цитирай
28. demograph - Подкрепям те
08.07.2013 10:22
ГЕРБ са нова партия и може да оцелее само ако разберат, че недоверието логично се пренася и върху тях, заради делата с които показаха родственост с останалите от Статуквото и заради лицата които ги представляват. Чиста и свята република може да се създаде само когато претендиращите да са водачи, разберат, че личност и партия са НИЩО пред Свободния и достоен живот на българите! Нахвърлянето на Бойко Борисов срещу опитът да се постигне Общ реформаторски фронт за чиста и свята република го запраща в лагера на мафията...Това той не го ли разбира? Или си е част от мафията. Политическата мъдрост е смирение пред народния гняв и търпеливо неегоистично подкрепяне на ОБЩИТЕ действия, независимо от болезненото поставяне на ГЕРБ в едно със Статуквото. Такова е времето. Успех.
цитирай
29. marystaneva - На никого не му пише на лицето какъв е... Но си проличават по делата.
08.07.2013 12:32
ГЕРБ беше /и все още е/ нова партия, без опит... Но се учим бързо. Поради тази причина част от тези, които бяха се намърдали в ГЕРБ поради користни подбуди, не бяха в листите при последните избори или бяха на неизбираеми места. И реакцията им не закъсня. Започнаха да се "отлюспват" - щели да си правят отделна партия. Това е добре!
Относно Борисов - той каза какво мисли /Или каквото знае?/. Това че на някого това не му се харесва, е отделен въпрос. Борисов публично заяви, че "новият десен политически проект се финансира от банкера Цветан Василев". Аз не знам дали е вярно или не. Ако не е вярно, защо не заведат дело и да го осъдят за клевета? Това е гражданско дело и там депутатският му имунитет не важи. Но те не го правят... Защо? За да не се раздухват нещата ли? Много обичам да си задавам въпроси...
Колкото до новия общ широк реформаторски блок, лично аз не им вярвам особено... Кой е нов там? Фанатизираният костовист Петър Москов или "зеленият" Андрей Ковачев?! Кунева и Надка пък бяха изпратили представители - Йонко Грозев и Христо Панчугов /на този вторият дори журналистите не му знаят името/, уж по-нови лица... Тези хора декларираха не толкова какво ще направят за България и по-важното - как, а че ги обединява негативното отношение /да не кажа омразата/ към Борисов и ГЕРБ. Не ги чух да споменават БСП и ДПС, но ГЕРБ не ги пропускат... Само Корман Исмаилов не знам какво правеше там, но това си е негова работа... Новият "лидер" на СДС Божидар Лукарски /и той незнайно откъде изпълзял/ изговори абсолютно същите думи, които каза и Радан Кънев, когато пое поста на председател на ДСБ - сякаш един и същи човек им е писал текста... :( Аз дори си мисля, че се сещам за името на този човек... ;)
Оставката на правителството на Борисов беше политическа мъдрост и смирение пред народния гняв, а ненамесата в протестите и търпеливото и неегоистично подкрепяне на общите действия на протестиращите срещу сегашното правителство е признак на политическа далновидност. Така мисля.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649981
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849