Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2013 11:51 - Кой всъщност управлява държавата? ДПС? Мафията? Мафията и ДПС? Защото определено не управлява нито Орешарски, нито БСП...
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 37450 Коментари: 50 Гласове:
38

Последна промяна: 05.09.2013 19:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ТРЯБВА ДА ПОДАДЕ КОЛКОТО СИ МОЖЕ ПО-БЪРЗО ОСТАВКА?
/Оригиналната статия е от "Дойче Веле", а списъкът със скандалните назначения (по-долу) непрекъснато се актуализира./
http://dw.de/p/193bC

Неотдавна Станишев заяви, че кабинетът "Орешарски" щял да докаже "с дела", че е независим от олигарсите. Нека да видим тогава с какви "дела" се занимава управлението, докато се е вкопчило във властта.

Протестите в България навлязоха в петата си седмица - с едно основно искане: оставка. Отговорът на управляващите може да се обобщи с казаното от лидера на социалистите: „правителството се вслушва в хората и техните искания”, но „би било напълно безотговорно сега да се провеждат предсрочни избори”. „Хората” всъщност искали „работещо правителство, което да решава социалните и икономическите проблеми”. „С дела” то щяло да докаже, че е независимо от олигарсите. Председателят на парламента пък призовава всички към "отговорно поведение". На фона на тези изказвания е редно да се запитаме: с какви "дела" се занимава управлението, докато "отговорно" се е вкопчило във властта? Какво всъщност работи "работещото" правителство?

И закипя безсмислен труд...

Управляващите не искат и да чуят за оставка и нови избори, но веднага старателно се "вслушаха" в гласовете за промяна в Изборния кодекс. Причината е проста - в темата за изборните правила, по която сред протестиращите няма единодушие, те съзряха идеална възможност за отлагане на самите избори.

Изборният кодекс наистина се нуждае от промени, свързани с повишаване на доверието в изборния процес, повече гаранции срещу манипулации и осигуряване на равнопоставеност на участниците. Тези промени обаче могат да бъдат подготвени и приети сравнително бързо и при висока степен на съгласие в обществото. Което не устройва управляващите.

Затова те се опитаха да докажат, че е крайно наложително да се приеме изцяло нов Изборен кодекс. После тласнаха дебата в "глуха линия", като за пореден път го върнаха към изначалния въпрос за избирателните системи и разшириха до безкрайност кръга на участниците в него. И закипя усилен и безсмислен труд. Така, имитирайки диалогичност и отвореност към обществото, управляващите всъщност се опитват да печелят време.

Какво работи "работещото" правителство?

Заедно с това се стараят по всякакъв начин да доказват, че вършат нещо. Затова всеки ден обсебват програмите на БНТ и БНР с преки предавания на парламентарните заседания. “Излъчваме пряко, за да види обществото, че работим. Трябва да се покаже, че властта ни трябва, за да решаваме конкретни проблеми и се трудим в интерес на гражданите”, признава чистосърдечно депутат от управляващото трипартийно мнозинство. (Работи не правителството, работи пропагандата...)

Списъкът с "делата" на правителството

Трудът „в интерес на гражданите” се изразява предимно в поредица откровено популистки решения - купуване на благосклонност чрез дребни подаяния (и обещания - често неизпълними), които не решават, а създават нови едри проблеми.

Най-добрият пример е прехваленото (до?!) 5-процентно намаление на цената на тока. Приетите набързо законови промени може да спестят по лев-два от сметките сега. Понеже обаче блокират либерализацията и връщат назад реформите на енергийния пазар, те в не много далечно бъдеще ще ни излязат "през носа” - заради задълбочаването на енергийния колапс, заради превръщането на днешния излишък в недостиг на ток и заради новия рязък скок на цените (който неминуемо ще настъпи, независимо в какво ни уверяват сега).

Подобен ще е ефектът и в друга жизненоважна сфера, която се нуждае от болезнена, но неизбежна радикална реформа, а не от връщане назад. Именно това обаче правят днешните управляващи, канейки се да отменят една от малкото смислени стъпки на предшествениците си - постепенното повишаване на възрастта за пенсиониране. Намерението им да отворят нови вратички за ранно пенсиониране в краткосрочен план ще издълбае нова многомилионна дупка в бюджета, а в дългосрочен - ще задълбочи още повече кризата в пенсионната система (Раздават се пари, които ги няма в бюджета, раздават се "на зелено". Икономиката не работи, няма откъде да се вземат парите за тези пенсии!!! Ще се наложи да се взимат кредити - няма друг начин, които следващите поколения - нашите деца и внуци, ще трябва да връщат. И ще закопаят за пореден път държавата. Този път може и да е окончателно...)

В същата катастрофално порочна посока е и отказът от реформи и наливането на публични средства в закъсали държавни фирми - днес ВМЗ, утре БДЖ... Това не е „спасяване”, а поддържане на изкуствено дишане преди неизбежния край. (Така "спасяваха" и МК "Кремиковци" и знаем какво стана накрая. Подобни предприятия се нуждаят от компетентно и незабавно преструктуриране, (ако не е късно), а не от удължаване на агонията преди края им...)

Така нареченият „социален пакет” на правителството пък, който можеше и да има известен смисъл, ако беше съпътстван от смислени икономически реформи, предстои да бъде допълнен с поредно увеличение на минималната работна заплата по никое време - от първи октомври. (Засега временно се било отлагало за към Нова година… Това ще натовари допълнително малкия и средния бизнес, на които се крепи едва дишащата ни икономика. Никой не ги попита тях за подобно решение...) Единственият ефект от което ще бъде ново нарастване на фалитите и безработицата.

Есенция на тази политика е актуализацията на бюджета. Понеже не е логически аргументирана с някакви видими икономически причини, може да се допусне, че тя цели най-напред да внуши, че положението е тежко и затова правителството не бива да подава оставка. А след това - да осигури средства за купуване на още време чрез нови популистки „подаръци”. Само че раздуването на разходите, повишаването на дефицита и на държавния дълг ще задълбочат кризата още повече. А и самата идея за актуализация на бюджета е лош знак към пазарите и инвеститорите. (Няма начин да не се вдигнат и лихвите по кредитите на българските граждани... Включително - и лихвите по кредитите, които ще се наложи да взима държавата. А инвеститорите ще ни заобикалят отдалеч още дълго време...)

Бездействие, бъркотия, безпомощност

Впрочем, доскоро самият премиер (Пламен Орешарски) и излъчилата го партия (БСП) твърдяха обратното - че бюджетът е подценен и че обещават да го напълнят, като пресекат контрабандата. (Нали от митниците щяха да вкарат в бюджета поне един милиард?! Нещо не ги виждаме тези пари...) Днес по този въпрос цари пълно мълчание, а повече от месец управляващите не могат да намерят кой да оглави митниците. През това време контрабандните потоци едва ли са спрели. (Заради политическата нестабилност и смяната на ръководството на Агенцията по-скоро са се увеличили...)

Затова пък заради изкуственото разделяне на регионалното министерство на две (Кому беше нужно???) е спряла работата по големи инфраструктурни проекти и е блокиран инвестиционният процес. (Няма кой да положи по един подпис за да тръгнат, защото преди това е необходимо да се направят промени в наименованието на самото министерство (и не само) в над 70 закона...) Повече от месец не е ясно какво и как точно ще работи мистичното ново Министерство на инвестиционното проектиране. Цялата работа прилича на добре организирана бъркотия с цел да се задоволят безкрайните апетити на по-малкия коалиционен партньор (и на по-големия, разбира се), като му се осигури удобно място край големите финансови потоци.

Подобен хаос цари практически във всяка сфера на управлението. Заради своя трагикомизъм един от най-ярките примери е от правосъдието. Комично е назначението на заместник-министър, който час по-късно казва, че не е давал съгласието си. Един анекдот в тази връзка, - знаете ли каква е най-новата електронна услуга, предлагана от Министерството на правосъдието - „Проверете дали не сте заместник – министър?”, попълвали се само три имена и единен граждански номер... (Би било смешно, ако не беше тъжно...)

Трагично е, когато в правителство, определящо себе си на първо място като експертно, в сфера, в която трябва да се прави най-важната и най-тежка реформа и при наличието на сериозен експертен потенциал, за заместник-министри да се назначават един консул и един бивш полицай и охранител с инженерно образование. Което не е упрек към самите зам.-министри, а свидетелство за безпомощността на управляващите. Цената на тяхното „отговорно поведение” ще е доста по-висока от цената на „безотговорните” предсрочни избори. (И тази цена ще я платим всички! Не си мислете че ще ни се размине... И децата ни ще плащат заради нашето безхаберие, заради нашата наивност и нерешителност.)

Тези дни депутатът от новата Тройна коалиция Йордан Цонев (от ДПС), печално известен като „Данчо Ментата” казал неофициално: „Ще направим каквото поискате. Само не и оставка”.

*** И го правят.
      Но не каквото искаме ние, защото ние им искаме оставката. Правят престъпни и безпринципни назначения, най-вероятно с точно определена цел.

Като за начало – шуробаджанащината в семейния кабинет "Орешарски":

http://megafon.blog.bg/politika/2013/05/30/istinata-za-semeiniiat-kabinet-quot-oresharski-quot-shurobad.1115218

Оттам като набраха скорост и като започнаха едни назначения…:

- на Делян Пеевски, кандидатура на ДПС, за шеф на ДАНС – човек без необходимата квалификация, но с необходимите контакти и пари, за когото дори собственият му баща казва, че е мафиот - отчетено като грешка;

http://vbox7.com/play:6ace85e1e4

- на уредилия разграбването на терените край морето Калин Тихолов - кандидатура на ДПС, който парцелира Южното Черноморие и Странджа - отчетено като грешка;

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/27/2069527_koi_e_kalin_tiholov_-_predlojen_za_ministur_na/

- на приятелчето на Калин Тихолов - Иван Данов (на когото Орешарски дори бъркаше името), кандидатура на ДПС,  за когото се доказа, че чрез измама е източил с 15 000 евро френската социална система (щял да ги връща…);

https://www.bivol.bg/ivan-danov-france-bezraboten.html

- на Искра Михайлова – кандидатура на ДПС, министър на околната среда и водите, съпруга на Станислав Копаров, бивш шеф на Държавния резерв, уволнен и все още разследван за източването му. (Сигурно защото при тези обстоятелства няма как да назначат мъжа и... Но познайте кой всъщност ще взима решенията в това министерство!?);

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/27/2069593_koia_e_iskra_mihailova_-_predlojena_za_ministur_na/

- на СИК-аджията Иванов – за зам.-министър на МВР, кандидатура на Сергей Станишев (БСП) и Камен Костадинов (ДПС) - отчетено като грешка;

http://www.pernik1.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D1%8A%D0%B3%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB.html

- на Бюрхан Абазов (земеделие), Чавдар Георгиев (екология), Анна Янева (енергетика)…,

- на областните управители на Пловдив - Венцислав Каймаканов - от ДПС, замогнал се твърде бързо и необяснимо,

http://skandalno.net/%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BB%D1%83%D0%BF%D0%B0/%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0-126810

- на областния управител на Варна – Иван Великов (съден за корупция и оправдан от друг съдебен състав),

http://www.svobodnoslovo.eu/2013/07/12/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE/

- на областния управител на Благоевград -  Муса Палев - от ДПС,

http://www.mediapool.bg/oresharski-se-chudi-kakvo-da-pravi-s-oblastnite-na-plovdiv-i-blagoevgrad-news207701.html

- на зам.-областния управител на Смолян Бейхан Дуранкриминално проявен (наръгал с нож шофьор, защото му отнел предимството на пътя)…

http://www.standartnews.com/regionalni/noviyat_zamoblasten_na_smolyan_e_kriminalno_proyaven_-196225.html

Не просто безпринципни, а скандални назначения на един куп министри, областни управители и техни заместници с меко казано неприемлива за обществото биография…

http://www.dw.de/%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B8/a-16886689

Поредното скандално назначение – на ВИС-аджията  Емил Иванов, кандидатура на ДПС, за областен управител на Софийска област…

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/07/14/2103149_upravliavashtite_bez_plan_za_ostavka_i_s_novo/

Този същият бил и с фалшива диплома на всичко отгоре...

http://flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/50583/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD- %D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%9F%D1%8A%D1%82%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BA%D1%8A%D1%81-%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B5

     На негово място като депутат влиза Александър Методиев-Сали - известен със скандали за купуване на гласове, мошеничество, уреждане на побои и сплашвания. Доживяхме и такъв депутат... Господ да ни пази...
http://www.flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/50760/%D0%94%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D1%8F%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82---%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D1%82-%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D1%83-%D0%B1%D0%BB%D1%8F%D1%81%D1%8A%D0%BA
     
Наскоро разследване на Нова телевизия уличи Бат’ Сали като “шеф на частното енерго” в ромската “Седма махала” в Самоков. Сега обаче той ще има депутатски имунитет...

http://offnews.bg/index.php/221185/emil-ivanov-osvobodi-deputatskoto-si-myasto-za-bat-sali

         И за капак - не Пламен Орешарски, а Йордан Цонев определя дали това правителство ще подаде оставка…

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1115308

Направо да се чуди човек кой всъщност управлява държавата?! ДПС? Мафията? Мафията и ДПС? С неоценимата (но вероятно добре оценена) подкрепа за кворума, осигурена им от АТАКА. Защото определено не управлява нито Орешарски, нито БСП…

 

Само че на хората вече им писна!!! И протестиращите искат само едно – ОСТАВКА!!!

???!
Ама те продължават, по дяволите! Е, и аз ще продължавам да допълвам списъка:


- Боян Чуков - дясната ръка на Алексей Петров - Трактора, бивш зам.-началник на отделение в Първо главно управление на ДС и върл защитник на идеята за Евразийския съюз на Путин - назначен за съветник на Пламен Орешарски по външнополитическите въпроси. Очаква се да оглави и съвета по Сигурността. (Как ли ще подейства това на партньорите на България от НАТО и от Европейския съюз? Като студен душ може би...)

 www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/07/15/2103760_plevneliev_reagira_ostro_sreshtu_ideiata_boian_chukov/

Славчо Мутафчийски - изключително близък с Братя Галеви започва работа в ДАНС. Сегашният зам.-шеф на Икономическа полиция е предложен от емисари на ДПС и БСП за кадрово попълнение на ДАНС. Той ли ще се занимава с икономическите престъпления в страната и ще гони олигарсите?! Кандидатурата му е поставена на бюрото на временния шеф на ДАНС Владимир Писанчев по предложение на политическото ръководство на БСП в Кюстендил.


http://viaranews.com/2013/07/14/%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD/


Новият шеф на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Георги Христозов (за малко да го пропусна) - лице, осъждано за валутни престъпления (и реабилитирано), което няма право на какъвто и да е достъп до класифицирана информация:

http://fakti.bg/bulgaria/70255-prokuraturata-poiska-otstranavaneto-na-georgi-hristozov-ot-beh

А ето това видео по-долу говори за един безотговорен законопроект, внесен от новата тройна коалиция (БСП, ДПС и ЮРУШ), който всъщност допуска да има държава в държавата, дори няколко държави в нашата държава... Това не е ли равносилно на държавна измяна? Или е най-обикновена глупост? 

http://youtu.be/F0Jn9yQfEFI 

Те продължават...
Късно в петък, в края на работния ден и началото на отпуските, за зам.-министър на икономиката и енергетиката бе назначен Юнал Тасим. В качеството си на депутат от Тройната коалиция той бе обвинен в корупция от тогавашния вицепремиер на БСП Меглена Плугчиева, която подаде сигнал срещу него в парламентарната комисия за борба с корупцията.

offnews.bg/index.php/227585/vlastta-pred-nov-katarzis-izbra-si-zam-ministar-kogoto-bsp-obvini-v-koruptsiya 

И няма да спрат, ако не ги спрем ние...
Човекът, опитал да затрие парк “Странджа”, стана шеф на горите в Царево. Петко Арнаудов, кадър на БСП и бивш агент на ДС с псевдоним “Иванов”, е назначен за директор на Държавното горско стопанство в Царево.

http://offnews.bg/index.php/228852/chovekat-opital-da-zatrie-park-strandzha-stana-shef-na-gorite-v-tsarevo  

Другарче на наркодилъри поема митниците...
Нов катарзис: Другар на наркодилъри поема временно митниците
Николай Попов, който е с отнет допуск за информация заради срещите си с наркодилъри, поема ръководството на митниците...

http://offnews.bg/index.php/234927/nov-katarzis-drugar-na-narkodilari-poema-vremenno-mitnitsite

 

ОСТАНАЛИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ - НАЙ-ДОЛУ, В КОМЕНТАРИТЕ...
МАКАР ЧЕ И ТЕЗИ СА НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ...



Гласувай:
42



1. ok3223 - Многу си тендециозно неточна,како.
15.07.2013 13:29
По т.1.
Ако либерализира цените на тока сега, когото ВЕИ-тата на Цв.Бориславова и американската ТЕЦ"Марица 2" не са още озаптени, а те надуват цените яко и имат 20 год.договори, държавата да им изкупува СКЪПИЯ ток.
Цената на тока ще скочи 2-но, като резултат от либерализацията НА ЦЕНИТЕ.
ТОВА ЛИ ИСКАШ?
по 2.Увеличаване на възрастта за пенсиониране! На колко, на 100год.При нашата ниска продължителност на живота.Товара да понесе народа,а твоите приятели олигарси да спечелят.
Това би увеличила силно безработицата сред младежта, която и сега е над 50%.
В съседна Турция, пенсионират принудително при навършване стаж и възраст 50 год. и по-малко.
За да се освободят нови работни места за младежта.Безработица там няма.
Такава мярка се обмисля и в Германия.
по 3.Актуализацията. Герб и Тиквата профукаха всички резерви.Къде са 8 - те милиарда от резерва,милиарда от НОИ,парите от Сребърния фонд,2-ТА МИЛИАРДА,КОИТО БОКО ВЗЕ ОТ СБ.Профукани,обрани.Ето защо може и да се наложи актуализация.
по т.4.НИЕ,ВИЕ,ТЕ.Гробарите, ядро и организатори на манифестациите.Аутсайдерите от 70-те партии на послед избори, и малка част от белите якички,40,000 чиновници от стотиците ведомства,министерства,институти и институции,с хилядите сладки службички искате оставка на правителството.
Кои сте вие,елит?!Партиен,административен,културен!Много се съмнявам.
Никога чиновници не са били елит на БГ.Не са и днес.И сте нищожно малко, като количество и ниски като качество.
Зад един народ.представител стоят 30,000 избиратели,които са го посочили и гласували за него.
ЗАД НС,ЗАД 240 ДЕПУТАТИ СТОЯТ 7 МИЛИОНА БЪЛГАРИ, КОИТО СА ГИ ПОСОЧИЛИ И ИЗБРАЛИ.
Какво сте вие пред тях.Пресечени 0.
ТАКА ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТЕ ЦЕЛИ 4 ГОД., МИРНО И ТИХО.
И АКО ИГРАЕТЕ ПО ПРАВИЛАТА, НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ЗАКАЧА.РАЗХОДКИТЕ СА ПОЛЕЗНИ ЗА ЗДРАВЕТО.
НО АКО ... ВИЕ, ГРОБАРИТЕ, и вашите ударни групи и агитки ЩЕ СИ ПРИПОМНИТЕ 2008 ГОД.
Каак бягахте само, как бягахте.
АКО НЕ СТЕ СИ ИЗВЛЕКЛИ ПОУКИ тогава ...
цитирай
2. tutankhamon661 - marystaneva
15.07.2013 14:14

Интересна публикация.

цитирай
3. vencivvg - Браво,
15.07.2013 14:53
Браво, страхотен анализ на действията на правителството.
Събрани са накуп всичките отвратителни назначение - все червени бандити - няма празно - бандит до бандита, олигарх до олигарха.
цитирай
4. demograph - Хич не е тенденциозна. Даже е неточна-изтървала е назначенията на" КАКА"Батко, чичо леля..
15.07.2013 17:40
ok3223 написа:
По т.1.
Ако либерализира цените на тока сега, когото ВЕИ-тата на Цв.Бориславова и американската ТЕЦ"Марица 2" не е са озаптени, а те надуват цените яко и имат 20 год.договори, държавата да им изкупува СКЪПИЯ ток.
Цената на тока ще скочи 2-но, като резултат от либерализацията НА ЦЕНИТЕ.
ТОВА ЛИ ИСКАШ?
по 2.Увеличаване на възрастта за пенсиониране! На колко, на 100год.При нашата ниска продължителност на живота.Товара да понесе народа,а твоите приятели олигарси да печелят.
Това би увеличила силно безработицата сред младежта, която и сега е над 50%.
В съседна Турция пенсионират принудително при навършване стаж и възраст 50 год. и по-малко.
За да се освободят нови работни места за младежта.Безработица там няма.
Такава мярка се обмисля и в Германия..........
Зад един народ.представител стоят 30,000 избиратели,които са го посочили и гласували за него....
ЗАД НС,ЗАД 240 ДЕПУТАТИ СТОЯТ 7 МИЛИОНА БЪЛГАРИ, КОИТО СА ГИ ПОСОЧИЛИ И ИЗБРАЛИ.
Какво сте вие пред тях.Пресечени 0.
ТАКА ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТЕ ЦЕЛИ 4 ГОД., МИРНО И ТИХО.
И АКО ИГРАЕТЕ ПО ПРАВИЛАТА, НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ЗАКАЧА.
А АКО ... ВИЕ, ГРОБАРИТЕ, и вашите ударни групи и агитки ЩЕ СИ ПРИПОМНИТЕ 2008 ГОД.
Каак бягахте само, как бягахте.
АКО НЕ СТЕ СИ ИЗВЛЕКЛИ ПОУКИ тогава ...

А ти..ти си просто прост платен рукач. Поздрави за постинга.
Да ти подскажа Марийче - считам за признак на политическа надменност, надценяване, липса на мъдрост и за слабост,отказа на реформаторския блок да работи дори и неофициално с ГЕРБ.Така се постига сплотяване на олигархо-мафията /доколкото те поставят и ГЕРБ в нея/ срещу гражданите. Откъсването на ГЕРБ от мафията е много важно! За това лозунга "Всички са мафия и няма да разговаряме с тях" е губеща кауза. Трима уплашени мафиоти се побеждават много по-лесно от четирима/до колкото и ГЕРБ бива поставян там/ сплотени такива.Забележете - основната манипулация сега е "Ама ТЕ са срещу всички нас, не са само срещу БСП..." следователно ние/мафията трябва да се обединим"...Е?!..
цитирай
5. injir - Управляват я крадци и разбойници.
15.07.2013 19:20
Управляват я крадци и разбойници.
цитирай
6. tera - Ало, Марианке, звучиш точно като партиен секретар от времето на соца!
15.07.2013 21:35
Я си признай тука честно - била ли си сред комсомолците-активисти и после сред партийните членове на БКП?

Точно такива като тебе бяха много запалени по соца, само и само да се докопат до кокъла! И като кажеха "Партията така е наредила", все едно цитираха библия някаква!
Тъпи, некадърни и с единственото желание да се сложат на Властта. Тогава беше БКП, после други. Ти сега си се вързала на ГЕРБ и пускаш някакви смешни и патетични постове, Тутана ти ги помпи и айде - все си на Първа с простотиите си.

Само да уточня, защото предполагам, че ще ме оплюят за този коментар, ако не го изтриеш. - Никога не съм била член на която и да е партия. На първите "демократични избори" гласувах за Александър Джеров, който тогава беше от СДС. Но мисля, че той беше един от малкото читави хора, които изобщо са били в Парламента.

Какво толкова защитаваш един престъпник като ББ, ако беше в друга държава отдавна да е зад решетките с престъпното си минало!
цитирай
7. marystaneva - Да, интересна публикация...
15.07.2013 22:18
tutankhamon661 написа:

Интересна публикация.



Изпрати ми я един приятел. Мисля че е от "Дойче веле", но не знам кой е авторът. Вметките в скобите са мои, както и втората част, след трите звездички, с линковете. Самата статия не е.
Но е добра!
Днес успях да си купя първите две книги на Антон Тодоров от поредицата "Задкулисието на прехода". От издателство "Хеликон". Да се похваля, де... ;)
цитирай
8. marystaneva - Никой не може да ми нарежда, дори мъжа ми! Особено пък какво да говоря или какво да мисля. Много съм свободолюбива! Но всеки съди за другите по себе си...
15.07.2013 22:35
1. ok3223,
Не ме харесваш, но ме четеш... Странна работа. Аз не те харесвам и не те чета. На въпросите ти ще отговоря, но тъй като трудно схващаш, ще ми трябва повече време, така че няма да е сега. Внуците ми вече спят и няма да им тропам с клавишите...

6. tera,
Личи си че ги разбираш тези работи... Сто пъти съм отговаряла - не, не съм била нито комсомолец-активист, нито партиен член. Първата партия, на която съм член, е ГЕРБ.
А "кокал" няма и не се боря за такъв. Безработна съм. И не ми пука дали съм на първа - както виждаш, нямам реклами или нещо друго в блога си. Но имам страшно много виртуални (и няколко реални) приятели във "Фейсбук", където споделям написаното, а те ме четат. Без причина обвиняваш Фараона.
Колкото до Борисов, докато беше на власт - добре, не са смеели, но сега? Кой им пречи на управляващите, ако наистина има нещо толкова престъпно в миналото му, да го "закопчаят" и да го осъдят? Какво им пречи? Може би липсата на доказателства, които да подкрепят слуховете, дето "една жена ги разправя в метрото" (или на пазара)?! ЕЖК не е доказателство за нищо, нали знаеш?
цитирай
9. marystaneva - Това, ако стане истина, ще го преместя горе при другите назначения...
15.07.2013 22:41
Дясната ръка на Братя Галеви Славчо Мутафчийски започва работа в ДАНС. Сегашният зам.-шеф на Икономическа полиция е предложен от емисари на ДПС и БСП за кадрово попълнение на ДАНС. Той ще се занимава с икономическите престъпления в страната и ще гони олигарсите. Кандидатурата му е поставена на бюрото на временния шеф на ДАНС Владимир Писанчев по предложение на политическото ръководство на управляващата партия в Кюстендил.

http://viaranews.com/2013/07/14/%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD/
цитирай
10. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
15.07.2013 23:53
tera написа:
Точно такива като тебе бяха много запалени по соца, само и само да се докопат до кокъла! И като кажеха "Партията така е наредила", все едно цитираха библия някаква!



Мариянке,

изобщо не слушай Tera!

На няколко пъти я засичах, после ми дожаля и спрях. Hяма друга такава тъжна картинка. Уж била щастлива, приятели, това-онова, а виси тук постоянно и представи си, бистри въпроса "Защо онзи е на Първа страница"! Представяш ли си, това бил човек с пълноценен живот!!!!!

Ходи и се жалва насам-натам, кани хората да погледнат блога й, пък после развива бисери на тема "Hека ви е яд, мен пък си ме четат". Болна тема й е дали я забелязват.

Била е шеф на отдел, доколкото знам, и се фука с това /ако е станало преди 1989г, такива до един са били партийни членове/. А всъщност тя е една от причините да се смея, когато някой говори за висше образование. То е хубаво, стига дипломата да не е куха. Как ли е при Tera? Виж я само - кокЪла вместо кокАлa. Повече не е необходимо да обяснявам. Трагедия! То бива претенции, надувки, самоизтъкване ..... ама все пак "всяка жаба да си знае гьола"!


цитирай
11. tutankhamon661 - 9. marystaneva - Това, ако стане истина, ще го преместя горе при другите назначения...
16.07.2013 00:18
marystaneva написа:
Дясната ръка на Братя Галеви Славчо Мутафчийски започва работа в ДАНС. Сегашният зам.-шеф на Икономическа полиция е предложен от емисари на ДПС и БСП за кадрово попълнение на ДАНС. Той ще се занимава с икономическите престъпления в страната и ще гони олигарсите. Кандидатурата му е поставена на бюрото на временния шеф на ДАНС Владимир Писанчев по предложение на политическото ръководство на управляващата партия в Кюстендил.

http://viaranews.com/2013/07/14/%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD/



Ето, назначения за "чудо и приказ"!

Забелязваш ли, че отворковците не смеят да мъцнат? Лесно е да бълват срещу някой, защото има "неподходящи приятели от юношеството си", ама стане ли дума за истинската мафия, млъкват.

Сега разбираш защо ми се драйфа като гледам какъв отпадък има по форумите. Ще се обиждат "на лош материал"! Е к'во, да не са нещо по-различно?!

Ще бъхтя, ще плащам - по техните правила, т.е. едни работят, а други клатят крака, - пък после ще квичат за пенсии от моите пари! Не става!

цитирай
12. vencivaleri1951 - vv1951 Двоен аршин г-жо Станева
16.07.2013 02:49
Внушавате че Славчо Не знам кой си е престъпник /може и да е/ и дясна ръка на "Галеви", а щом стане въпрос за Борисов -презумция за невиновност.
Защо се възмущавате, че обвиняват двете водещи фигури в партията в която членувате за първи път в престъпления преди съд да се е произнесъл като подобна риторика бе ежедневие за Борисов и Цветанов. Защо аз не си спомням да сте репликирали поне едно от многобройните осъдителни изказвания на двамата по различни казуси срещу различни опоненти.

И още нещо след като споменавате Галеви.
Срещу Галеви бе започнато наказателно преследване по времето на тройната коалиция. Избягаха зад граница обаче при управлението на Борисов. Дори статия излезе в много -тиражен вестник, че Галеви са напуснали страната ползвайки сомолетът на властта.
цитирай
13. ok3223 - Станева, ама
16.07.2013 05:12
ТИ СИ БИЛА КАДРОВИЧКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.
А казваш, че си безработна.
Писането по по форумите и фейса, кадровите оценки, партийната работа в широк мащаб, която провеждаш тук с дирижирането на "спонтанните протести.
Та това е работа на крупен партиен работник ГЕРБЕР, каквато си в действителност.
БИЛА БЕЗРАБОТНА!
А както знаем, безплатни обеди няма, и че всичко е с пари, и за пари.
цитирай
14. karaiany - Поздрави за поста !Имало и сми...
16.07.2013 05:32
Поздрави за поста !
Имало и смислени анализи на ситуацията в тази страна, както личи . Не само голите факти , нo и аргументацията са на ниво !
цитирай
15. marystaneva - Ама те продължават, по дяволите! Е, и аз ще продължавам да допълвам горния списък.
16.07.2013 07:17
Ще ги добавям и тук - за тези, които вече са прочели статията:

Боян Чуков - дясната ръка на Алексей Петров - Трактора, бивш изпълнителен директор на "Лев Инс", бивш зам.-началник на отделение в Първо главно управление на ДС и върл защитник на идеята за Евразийския съюз на Путин - назначен за съветник на Пламен Орешарски по външнополитическите въпроси. Очаква се да оглави и съвета по Сигурността.

www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/07/15/2103760_plevneliev_reagira_ostro_sreshtu_ideiata_
цитирай
16. marystaneva - 14. karaiany, Благодаря за оценката! :)
16.07.2013 07:30
12. vencivaleri1951,
Няма двоен аршин. Фараона го каза по-горе - едно е да си се познавал с някого преди четвърт век, друго са сегашните назначения. За Славчо Мутафчийски нищо не внушавам - отвори линка, има и снимки, виж сам. Това за "сОмолетът на властта" ще го приема за неуместна шега...

13. ok3223,
Да, аз съм изключително ценен "крупен партиен работник ГЕРБЕР", само че моите от ГЕРБ не го знаят... Колкото и да ти е странно, не всичко се прави за пари. Понякога човек просто излага възгледи или защитава убежденията си. Само че ти едва ли ще го разбереш...
цитирай
17. larryone - Чудесен пост! Има само една, да го ...
16.07.2013 07:35
Чудесен пост! Има само една, да го нарека "неточност" - допуска, че в главата на комунист може да има някакво подобие на здрав разум. За жалост, историята ни учи, че това е невъзможно !
цитирай
18. zaw12929 - ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА?
16.07.2013 07:48
по полека, ГЕРБ се разпада- там си насочи усилията
1. всяко управление идва с програма и си слага хората, които ще я ипълняват, а не КАЛИНКИТЕ НА ГЕРБ

2. НЯМА ПО УРОДЛИВО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ТОВА НА ГЕРБ И НЯМА НИЩО ЛОШО УРУНГЕРИ ДА ГО ЗАЩИТАВАТ. БРАВО, ПРОДЪЛЖАВАЙ

3. ПРОЧЕТИ КОНСТИТУЦИЯТА, ЗА ДА РАЗБЕРАТ И ТИКВИТЕ, ДЕТО ТЕ АПЛОДИРАТ, ЧЕ ВИКАНЕТО НА ОСТАВКА, НЕ Е НИКАКЪВ ПРОТЕСТ- А ПОЛИТИЧЕСКО ИСКАНЕ, МЕТЕЖ ЗА СВАЛЯНЕ ЗАКОННО ИЗБРАНО ПРАВИТЕЛСТВО

ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ПИШЕШ, ЗА РАДОСТ И ПОДКРЕПА НА МАРШЕРУВАЩИ ГЛУПАЦИ- ПЛАТЕНИ ДА ЗАБЛУЖДАВАТ ЧЕСТНИ , ИСКАЩИ ДА ВЪЗСТАНОВАТ СИНЬОТО ДВИЖЕНИЕ СДС
И ХИТЛЕРИСТИТЕ МАРШЕРУВАХА СРЕЩУ МОСКВА , КАТО АСЛАНИ И СЕ ВЪРНАХА НАСРАНИ. ТОВА ГИ ЧАКА, ВСИЧКИ , КОИТО НАРУШАВАТ ЧОВЕЧНОСТТА И ЗАКОНИТЕ. ДАНО ПОНЕ ИМ ПЛАТЯТ ДОБРЕ...

БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА ДА БЪДЕ ОБСЛУШВАЩ ПЕРСОНАЛ НА ЧУЖДИ КУКЛЛОВОДИ И СИ ИЗБРА ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО
цитирай
19. marystaneva - 18. zaw12929, Ще ги накараме да се махнат! Правили сме го вече! И ако не се разберат с добро, ще го направим пак!
16.07.2013 08:50
Нима ще приравните сегашните престъпни назначения с това, че при предишните е бил назначен някой с фалшива диплома или без образование, който не е бил проверен?! Не може това "за да не се върнат предишните", което чувам напоследък, да бъде аргумент за оставането на сегашните. Кои ще бъдат следващите управляващи, ще се реши на избори от тези, които гласуват. Дай Боже, този път изборите да не бъдат опорочени... Както каза и Президентът, не може да плашите хората с избори!
Честно казано, в името на демокрацията аз и управлението на сегашните бих "преглътнала", ако те бяха спечелили изборите честно, тоест ако не бяха направили онова активно мероприятие на 11 май и ако се опитваха да управляват държавата наистина чрез експерти, а не да я подаряват на мафията. Само че те не не играха честно. Въпреки това, след като бях на първия протест на 2 юни (странно защо никой не го брои...), аз изразих отношението си към новосъздаденото правителство и спрях. Дадох им шанс да работят. Всички го направихме. А те какво направиха?! Назначиха Пеевски. И един куп мафиоти... И продължават! При това положение няма как да им дадем онези 100 дни, нали се сещате?!
Бъдещето на България е на карта! А сегашните можем да ги свалим само ако сме достатъчно много и ако сме единни. После пак можем да се делим на повече или по-малко сини, червени или някакви други...

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/06/16/puka-li-vi-za-bylgariia-ako-vi-puka-izlezte-na-protest.1120790
цитирай
20. sande - Авторката е права и не е "кака"! Тук се политиканства и грубиянства, точно като в сегашната политика ...
16.07.2013 09:28
Провалън на прехода, който е смърт за България, не тревожи ли някои хора?

Кои и кои управляват България? Това не е ли фатално важно?

Кои стои най-високо в Парламента и ни направлява?

Михаил Миков - твърдолинеен бесепар,лишен и най-семплата харизма. Мая Манолова - креслива, услужлива, банална, превратаджийка за всякакви мръсни поръчки. Като Костинброд, например. Христо Бисеров - думите бледнеят!
Това маловажно ли е?

Кой състави това правителство? Доган от Сараите. Това маловажно ли е ?

Кой се напъва да управлява съдбните на народа? Станишко - нагъл, високомерен, властолюбив, измислен човек, съмнителен субект във всяко отношение.
Това нищо ли е?

А протестите нищо ли са? За тези нищо не означават. Те не са истински българи.
цитирай
21. marystaneva - 20. sande,
16.07.2013 10:37
Явно не им е важно това... И България не им е важна... Най-важна е собствената им фанатична омраза към Борисов и ГЕРБ, към мен и към другите, които мислят различно от тях. Ще им се всички да мислим еднакво...
Аз просто имам мнение, различно от тяхното. И си го защитавам - с аргументи и факти. Много е простичко. Остава и да го приемат... Това е демокрация. Но те изобщо не допускат, че е възможно да грешат... А в крайна сметка, ако болшинството от хората мислят по един начин, би следвало малцинството да се съобрази с тяхното мнение, дори и ако го смята за грешно. Кои са мнозинство и кои - малцинство, се вижда най-добре на избори. Ако все пак са убедени в правотата си така, както аз вярвам в своята, нека да убедят хората с аргументи, а не да ги обиждат и да им налагат мнението си насила. Обикновено идва ред на обидите тогава, когато свършат аргументите... Но нито обидите, нито фанатичната омраза към някого могат да бъдат достатъчно убедителни аргументи.

Волтер е казал: "Аз може и да не съм съгласен с това което казваш, но бих дал и живота си, защитавайки правото ти да можеш да го казваш."
цитирай
22. marystaneva - vv1951,
16.07.2013 14:50
Ще говоря хипотетично. Едно е да имаш лош имидж заради хората, с които си контактувал преди години, друго е да си бил на реална служба в ДС. Колкото и велик експерт да си, тук става дума за принципи. Как така до 1989 г. ще разузнаваш в полза на Съветска Русия, а после ще станеш "приятел" със САЩ? Що за имидж би било това за натовските ни партньори? Дали ще ни се доверяват при такъв имидж, как мислиш? А с Борисов всички западни служби работеха с удоволствие. Въпреки "лошия" му имидж. Сигурно не го правят от глупост, нали? Най-вероятно са преценили, че имат достатъчно причини да му се доверят. Няма как човек да не го признае. Ако е обективен, де...
Едно е да си се познавал с хора от ъндърграунда, да си седял на една маса или да си тренирал в една зала с тях /преди 20 години/, дори да си се движил "по ръба" на закона и да си бил на косъм да преминеш от другата му страна, но да не си го направил, а съвсем друго е да прекрачиш тази граница и самият ти да станеш престъпник. Няма как да ги сравнявам Борисов и Петров. Макар че все още няма присъда, за Трактора има поне 200 тома обвинения. Чети:

http://deloto.info/obvinitelen-akt/

При нашето "бързо" правораздаване до присъда може и да не се стигне... Няма да е за първи път. Но поне чухме свидетелите.
Колкото до давността, дори като правна възможност да има такава и човек да не може да бъде осъден, поне тези, на които е навредил с престъпното си поведение, можеха да излязат и да разкажат за това. Аз подобно нещо не съм чула, а Борисов е публична фигура не от вчера. Ако се появят свидетели /но не като Васил Кеца/, които да кажат, че Бойко Борисов ги е рекетирал и/или ако прокуратурата събере срещу Борисов достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, първа ще си "посипя главата с пепел". А дотогава не е зле да помислим хубаво дали трябва да се възмущаваме от нечий "лош имидж" от преди четвърт век или е по-добре да се възмутим от сегашните срамни /да не кажа престъпни/ назначения... Всеки сам прави избора си.
цитирай
23. marystaneva - 18 юли може да се окаже един добър ден за българската демокрация... :)
16.07.2013 15:26
18 юли - годишнината от рождението на Апостола на свободата... Каква по-добра дата да ги изметем от властта?!

https://www.facebook.com/events/144676945735036/
цитирай
24. marystaneva - Новият областен на Софийска област бил и с фалшива диплома на всичко отгоре...
16.07.2013 17:41
http://flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/50583/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD-%D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%9F%D1%8A%D1%82%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BA%D1%8A%D1%81-%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B5
цитирай
25. marystaneva - Кой става депутат на мястото на ВИС-аджията Емил Иванов?
17.07.2013 17:34
На негово място в парламента влиза Александър Методиев-Сали. Бат’ Сали е известен със скандали за купуване на гласове, мошеничество, уреждане на побои и сплашвания. Наскоро разследване на Нова телевизия го уличи като “шеф на частното енерго” в ромската “Седма махала” в Самоков. Сега обаче ще има депутатски имунитет... Вижте му само снимката! Доживяхме и такъв депутат... :( Господ да ни пази...

http://www.flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/50760/%D0%94%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D1%8F%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82---%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D1%82-%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D1%83-%D0%B1%D0%BB%D1%8F%D1%81%D1%8A%D0%BA
цитирай
26. marystaneva - Поредното "Извинете, грешка беше..."
17.07.2013 18:01
Скандалният Боян Чуков, свързан са Алексей Петров - Трактора няма да бъде назначен за председател на Съвета по сигурността на Министерския съвет.

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/10895-sled-kadrovi-gaf-oresharski-pak-bi-otboi.html
цитирай
27. morko - Хайде сега като ги разбираш и знаеш ...
18.07.2013 17:10
Хайде сега като ги разбираш и знаеш много да ни светнеш за ония неща ,които излязоха от тефтерчето на едно герберче.И. Ф. според теб най -вероятно означава Ирина Флорин ,а не Искра Фидосова.За Ц.Ц и Б.Б. няма да питам .Ясно е ,че не са Цветан Цветанов и Бойко Борисов-те са много хубави и честни хора.Или и това е ЕЖК.Има ли значение дали някой е работил в "Ипон" ,а не във ВИС или СИК според теб .Явно има -едните са наши ,другите ваши
цитирай
28. marystaneva - morko, Чети повече! И мисли! Не става дума за "наши" и "ваши", а за факти и принципи.
19.07.2013 08:45
От Wikipedia:
"След напускането на системата на МВР, на 13 септември 1991 година Борисов основава фирмата „Ипон-1“ ООД, която осигурява охраната на видни личности като Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски и президента на Международния Олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч (политици, а не някои местни мутри). „Ипон-1“ е сред най-големите охранителни фирми в страната, членува в Световната организация на охранителите IAPPA, а Бойко Борисов е персонален член на организацията.
...През 90-те години той има участие и в редица други търговски дружества с различен предмет на дейност, в някои от които е съдружник с личности от сенчестия бизнес (преди 20 години - с хора, никой от които и до днес не е осъден). В тази връзка е определян от периодичния печат!? и от някои автори на криминални романи (художествена литература) като „висш служител от средите на СИК“. (Забележи - от периодичния печат, не от някоя наша или чужда институция.) След назначаването му на държавен пост през 2001 г. се оттегля от бизнеса си."
За доброто му сътрудничество с всички полицейски служби (едва ли са по-зле информирани от теб за миналото му) говорят наградите и отличията му, които всъщност са международното признание за работата му в борбата с престъпността:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2#.D0.9D.D0.B0.D0.B3.D1.80.D0.B0.D0.B4.D0.B8_.D0.B8_.D0.BE.D1.82.D0.BB.D0.B8.D1.87.D0.B8.D1.8F

Дай ми пример за подобно признание на някоя мутра от ВИС или СИК и тогава ще ги сравняваме.
Колкото до тефтерчето с буквичките, този, който има вина, който е злоупотребил с дадената му власт и доверие, подаде оставка и тя моментално беше приета. Никой не е врачка, та да знае всичко. Важното е, че когато се разбере, че някой е направил нещо нередно, той не бива прикриван, а му се търси отговорност. ГЕРБ е единствената партия, в която няма политически чадъри. Всеки си понася отговорността.
цитирай
29. morko - Дали да се смея или просто да се из...
19.07.2013 09:15
Дали да се смея или просто да се изхиля.За И.Ф. -разбрахме-Борисов и е поискал оставката ,тя си е подала и Борисов я е приел.Интересно.И.Ф . според теб е злоупотребила,в тефтерчето тя е свързана с Б.Б. който и приема оставката.Някаква друга смешка ,можеш ли да съчиниш.Значи Бойко Борисов е бил нещо свързан ,но натъртваш ,че това е станало преди 20 год ,т.е ,далечна работа ,защото той е нашия лидер.Обаче щом някой е ДПС или БСП нищо ,че е бил също преди 20 г и то не собственик на застрохователна фирма ,а обикновен служител в нея,тогава ореваваме света.А какви награди са му дали някакви служби и за какво хич не ме интересува-за мен е факт ,че той беше направен направо Генерал от лейтенант(понеже не си била в армията да ти обясня ,че лейтенант е най-ниското офицерско звание ,а генерал е е цели пет степени по-високо) от Ахмед Доган и по времето когато беше Главен Секретар на МВР станаха около 150 поръчкови убийства -нито едно разкрито.
цитирай
30. marystaneva - Още един добавих, че за малко да го пропусна...
19.07.2013 10:10
Новият шеф на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Георги Христозов - лице, осъждано за валутни престъпления (и реабилитирано), което няма право на какъвто и да е достъп до класифицирана информация:

http://fakti.bg/bulgaria/70255-prokuraturata-poiska-otstranavaneto-na-georgi-hristozov-ot-beh
цитирай
31. marystaneva - 30. morko,
19.07.2013 10:21
Като ти е смешно, хили се. Да си съдружник с някого, дори ако той е престъпник, не е престъпление. А и не си длъжен да знаеш че той е престъпник - нито му го пише на челото, нито се предава по въздушно-капков път. Разбираш че се занимава и с други - незаконни неща и излизаш от съдружието. Просто е.
И.Ф., както и всеки друг, ако е "сгазил лука", да си носи отговорността. Това че някой някъде е споменал някого, а друг си е отбелязал в тефтера инициалите Б.Б., не означава че Борисов има нещо общо, а по-скоро че някой е злоупотребил с името му. Може би тъкмо заради това оставката беше приета веднага.

Щеше ми се да дам пример с твоите инициали... Но се оказа, че ти си просто един празен профил?!

Блогът на morko RSS емисия на morko.blog.bg
Моят блог в Blog.bg
Автор: morko Категория: Политика
Прочетен: 3274 Постинги: 0 Коментари: 0
Постинги в блога
Само постингите от този месец
В блога няма постинги

Странно как точно си бил "прочетен" 3274 пъти?!

Я марш от блога ми, платен трол нещастен! И аз съм седнала да си губя времето с теб... Ако те мерна още веднъж, директно ще те блокирам.
цитирай
32. marystaneva - Защо не подават оставка? В България не остана много за крадене...
19.07.2013 11:11
Защо не подават оставка?
В България не остана много за крадене...
Знаем защо! Битката е за европейските пари… Затова не подават оставка.
Бяха договорени (от ГЕРБ) над 15000000000 евро (петнадесет милиарда евро)! Настоящите управляващи не можаха да защитят парите за селското ни стопанство и ни намалиха средствата за него с 530000000 евро (над един милиард лева), но пак има много за крадене. Такъв "кокал" не е за изпускане... Бъдете сигурни, че ако останат на власт сегашните, почти нищо няма да построят (освен "на хартия"), а ще ги окрадат. Няма да им е за първи път... Да си спомняте нещо построено от тях през последния четвърт век? Ненапразно назначават на изключително отговорни държавни длъжности криминално проявени и осъждани лица, бивши СИК-аджии, ВИС-аджии, измамници и други престъпници... Списъкът в статията по-горе непрекъснато се актуализира... И за съжаление, броят на тези престъпни назначения се увеличава... :(
цитирай
33. morko - Само това, че сте от женски пол(не ...
19.07.2013 15:12
Само това ,че сте от женски пол(не казвам дама ,защото израза " я марш от блога ми трол нещастен" ,някак си не ми се връзва с това понятие)ме възпира да кажа нещо от което ще се срамувам .Наистина си направих блог защото мислех да пиша туй онуй ,но се отказах-а прочетен просто означава ,че толкова хора са любопитствали кой съм .А само за да покажа как мериш всичко с герберски аршин ще те светна какво е "Валутното престъпление " на въпросния нов шеф на БЕХ-заловен преди 1989г ,отивайки в командировка да носи в себе си 300(ТРИСТА) долара ,вместо 300 валутни лева(тогава имаше такива левчета,знаеш защото си почти на моята възраст).А уж си бивша "синя "демократка ,а сега още по-голяма виолетова демократка от ГЕРБ пък се държиш като тъмночервен комунист.И пак ще се хиля-последния четвърт век никой нищо не е построил освен ГЕРБ-наистина ли уважаема.Това ли ви говорят на вечеринките партийни.Ето оня ден пуснаха вече цялата магистрала-за сведение на увяхналите гербери Лот Чирпан-Ст.Загора и Лот Карнобат -Бургас са построени от Станишев.
цитирай
34. marystaneva - Г-н milko moraliev (morko),
20.07.2013 13:19
Един куп хора ме познават и знаят че никога не съм била нито "синя", нито "червена", а още по-малко - "лилава". Но винаги съм била демократ. И винаги съм спазвала законите. А престъплението си е престъпление и означава престъпване на закона. Няма значение дали става дума за 5 лв, за 5 млн лв или за 300 долара. Не може да има двоен аршин, не може да се твърди, че еди кой си е по-малко престъпник от някой друг. Има извършено престъпление, за което съдът се е произнесъл. Законът - добър или лош, трябва да се спазва от всички. Ако някой го смята за лош, може да се опита да го промени, а не да го нарушава или заобикаля. Към останалите назначения явно нямаш забележки...
Аз имам смелостта да поддържам блог и от години пиша в него. Затова се прави - за да изрази човек собственото си виждане за нещата, да защити позицията си, да сподели мислите си... Други се регистрират, за да критикуват чуждите мнения, но се страхуват да споделят своите. Имаше една приказка: "Който не става за писател, става критик..."
Колкото до пътищата и магистралите, признато е, че общо като километри пътища тройната коалиция са построили повече от ГЕРБ (тогава имаше световен подем в строителството, а не криза). Но не е така при магистралите. За съжаление данните, с които разполагам, са към края на 2010 г., а ГЕРБ управляваха и строиха още две години след това. Сметни си ги сам - все пак си инженер... Но сметни и по колко км средно се падат на година управление. Най-лесно е да погледнеш стр. 26 от презентацията (добави и 5-те км на Станишев до в нищото от АМ "Люлин"):

http://www.mrrb.government.bg/?controller=articles&id=3422

Няма смисъл да говоря за построените (и в строеж) спорни зали, игрища, детски градини, музеи, за ремонтираните театри, училища, стадиони, и т.н. Щом сам не искаш да ги видиш, няма да ги видиш... Както не виждаш и какви хора се назначават в държавата. Тук не става дума за мен - аз съм просто една от многото безработни българки. Не става дума и за ГЕРБ. Става дума за България.
цитирай
35. morko - Къде съм твърдял, че при управле...
21.07.2013 12:27
Къде съм твърдял ,че при управлението на ГЕРБ не се е строяло и нищо не е направено.Напротив ,Вие твърдите ,че освен тях никой нищо не е направил.По принцип съм съгласен ,че законите добри или лоши трябва да се спазват,но определено има голяма разлика от това да отидеш в командировка по онова време и да се опиташ да пренесеш 300 долара ,за да не се връщаш с празни ръце-(тогава имахме право само на обмяна на 30 лв),от това по един или друг начин да присвоиш 5 милиона.А като се говори за закон е коректно да се спомене ,че човека си е изтърпял наказанието и е реабилитиран.Колкото до това кой е писател и кой не трябва да кажа ,че няяма никакъв смисъл Вие " писателите " да творите ,ако няма читатели и критикари като мен.А ние с теб спорим още от времето когато ГЕРБ спечелиха изборите и аз твърдях ,че направиха гигантски измами ,ти твърдеше обратното.Ако си спомняш ,аз тогава ти казах ,че ако ГЕРБ направят така ,че децата ни да не бягат в чужбина на следващите избори ще гласувам за тях.Ами и на тези не гласувах за тях -причините ги знаеш.А за двоен аршин да говорят точно от ГЕРБ просто е смешно.
цитирай
36. marystaneva - 36. morko,
22.07.2013 10:24
Лично аз не съм много съгласна да приема, че ако някой е откраднал например 500 лв, това не е кой знае какво... Толкова е имал възможност да открадне, толкова е откраднал. Ако утре има възможност да открадне 5 милиона, ще го направи.
Добре, да приемем че Георги Христозов е реабилитиран. Това дава ли му достъп до съответното ниво информация? Не. Как ще си върши работата при това положение? И защо говорим само за него? А останалите? Или тях "удобно" не ги виждаш?
цитирай
37. marystaneva - Това правителство наистина върши държавна измяна.
22.07.2013 13:18
Ето поредния безотговорен законопроект на новата тройна коалиция, който всъщност допуска да има държава в държавата, дори няколко държави в нашата държава... Това не е ли равносилно на държавна измяна?
Или е най-обикновена глупост?!

http://youtu.be/F0Jn9yQfEFI

Е нЕма такава държава...
цитирай
38. morko - Лично мен не ме интересува житието и ...
22.07.2013 13:39
Лично мен не ме интересува житието и битието на хората ,които се назначават някъде ,а как и какво ще работят .Иначе вие както се напъвате и ровите какво е правил някой преди 30 год няма да може да се назначи никой на държавна служба.А иначе човека ,за който говориш беше директор на ТЕЦ-2 и преди ГЕРБ и през 4 -те години управление на твоите хора.Та нали не искаш да кажеш ,че вчера се е разбрало за великото валутно престъпление .Аха за вашата партия е характерно да се правите ,че не знаете неща ,които не ви харесват.Виж как Б.Б. си изми ръцете с И.Ф. и каза ,че нищичко не знае.Ние сме на диаметрално противоположни позиции и на мен не ми харесва начина на говорене на ГЕРБ -виж сега как го казвате и представяте ВИЕ. Цитирам те "Добави и 5-те км на Станишев до в нищото от АМ "Люлин".Сега да ти го обясня като инженер -за да се стигне до построяването на първите 5км в нищото ,няколко години преди това са правени проучвания ,отчуждавания ,проектиране и осигуряване на финансирането.Та така ,редно е да се признават тези неща иначе е смешно.Такава беше и ситуацията в АМ "Тракия"-ако си спомняш ,нямаше и месец след като ГЕРБ дойдоха на власт и се проведоха търговете за избор на изпълнители на лотовете ,които се построиха.Да ти обяснявам ли колко години труд и колко работа трябва да се свърши докато се стигне до въпросните търгове.Провеждането на търг означава готови проекти и осигурено финансиране.И аз лично не виждам нито едно действие на това Правителство в услуга на олигарсите ,напротив .
цитирай
39. marystaneva - Стига...
22.07.2013 14:24
Проектите за АМ "Тракия" не бяха ли готови още по времето на царя? А може би са били направени още по тодорживково време? И до днес можеше да си стои като проект... Колкото до онзи човек, не ставай смешен... Има разлика дали е шеф на ТЕЦ или шеф на БЕХ.
Добре е да започне да те интересува житието и битието на хората ,които се назначават някъде. Ами ако утре назначат за директор на училището, в което учат децата ти довчерашен дилър на дрога, който "се е поправил" и чудесно се справя с работата?! Трябва да има и морал в тези неща... Не казвам че в ГЕРБ са ангели, но спрямо сегашните... Изобщо и дума не може да става за сравнение!
цитирай
40. morko - В случая с онзи човек ти ставаш см...
22.07.2013 14:42
В случая с онзи човек ти ставаш смешна ,защото той беше дълги години директор на ТЕЦ-2,това е единствения останал държавен ТЕЦ и е с по-голяма печалба дори и от АЕЦ-а.Та да ти обясня защо си смешна-моите работници само за да ги допуснат да правят ремонти там минават проверка от НСС и там не допускат дори такива ,които са осъдени примерно хванати да карат пили.Та как тогава един толкова "опасен "престъпник дълги години е директор на обект със стратегическо значение ,пък сега не можело да има достъп до информация.А за да разбереш какъв директор е бил опасния престъпник ,да ти кажа ,че чистачките там получават по 900 лв заплата.И сега със спора го докарахме до там-ти се мъчиш да ме убедиш че едно кафяво лайно завито в целофан(разбирай ГЕРБ) е много ,ама много по-вкусно от едно черно лайно без целофан(разбирай БСП, ДПС и Атака).
цитирай
41. marystaneva - За този ще изчакам потвърждение... В сайта на МВР все още няма информация за него, че е назначен.
22.07.2013 17:45
В тайна се държи и официално не се оповестява назначението за зам.-министър на МВР спряганият първоначално за шеф на ДАНС Васил Маринов, известен в ДАНС с прякора „П…. Маринкин”. Станал за присмех с докладването преди години, че „заловил три полски резидентури”.
Докато е в ДАНС Васил Маринов е изпратен от септември 2009 г. до март 2012 г. като пълномощен министър в посолството на България в Брюксел и офицер за връзка с разузнавателните и контраразузнавателните служби на Белгия, Люксембург, Германия и Франция и структурите за сигурност на НАТО и ЕС. Преди да замине за Брюксел Васил Маринов подписва декларация във Външно министерство, в която декларира, че децата му към онзи момент са под 18 годишна възраст. Според изискванията, когато децата са под 18 години, на изпратеното в чужбина дипломатично лице се изплащат финансови добавки, които се полагат в такива случаи.
Едва когато Васил Маринов се връща от Брюксел обаче – през 2012 година – се разбира, че той е излъгал и че децата му изобщо не са били под 18 години, както е написал, за да усвои парите. За да бъде потулен грандиозният скандал Васил Маринов връща около 15 000 евро.

http://www.plovdivmedia.com/70029.html
цитирай
42. marystaneva - 41. morko, Дали не ти е стара информацията?
22.07.2013 18:23
ТЕЦ “Марица Изток” 2 излиза на загуба от 15.4 млн. лв. след 12.5 млн. лева печалба. Централата отчита спад на приходите през първото тримесечие с 16%.

http://economix.bg/%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B0%D1%85%D0%B0/
цитирай
43. marystaneva - Те продължават...
06.08.2013 15:46
Късно в петък, в края на работния ден и началото на отпуските, за зам.-министър на икономиката и енергетиката бе назначен Юнал Тасим. В качеството си на депутат от Тройната коалиция той бе обвинен в корупция от тогавашния вицепремиер на БСП Меглена Плугчиева, която подаде сигнал срещу него в парламентарната комисия за борба с корупцията.

offnews.bg/index.php/227585/vlastta-pred-nov-katarzis-izbra-si-zam-ministar-kogoto-bsp-obvini-v-koruptsiya
цитирай
44. marystaneva - И няма да спрат, ако не ги спрем ние...
06.08.2013 16:01
Човекът, опитал да затрие парк “Странджа”, стана шеф на горите в Царево. Петко Арнаудов, кадър на БСП и бивш агент на ДС с псевдоним “Иванов”, е назначен за директор на Държавното горско стопанство в Царево.

http://offnews.bg/index.php/228852/chovekat-opital-da-zatrie-park-strandzha-stana-shef-na-gorite-v-tsarevo
цитирай
45. marystaneva - Другарче на наркодилъри поема митниците...
28.08.2013 17:08
Нов катарзис: Другар на наркодилъри поема временно митниците
Николай Попов, който е с отнет допуск за информация заради срещите си с наркодилъри, поема ръководството на митниците...

http://offnews.bg/index.php/234927/nov-katarzis-drugar-na-narkodilari-poema-vremenno-mitnitsite
цитирай
46. marystaneva - Позорният списък с назначенията на кабинета „Орешарски” - по дати!
02.09.2013 15:57
27 май – Калин Тихолов – този, който стана министър заради ропота на еколозите, името замесено в „Дюнигейт” и проблемния устройствен план на Царево. ЕК наказа България заради него
5 юни – Светлозар Лазаров – Зетят на вицето на Румен Петков. Собственик на охранителна фирма и имоти в Испания
5 юни – рокадите във финансовата инспекция, където Гинка Драганинска зае мястото на натирената Теменужка Петкова
13 юни – 9 нови губернатори. Питайте Муса Пелев как започна първия му работен ден в Благоевград и защо не обичат Венцеслав Каймаканов в Пловдив
13 юни – Чавдар Георгиев – издънката в Царево е и негова, но пък човекът обича голф и стана зам.-министър на околната среда
13 юни – Бюрхан Абазов – Зам.-министър в трето правителство и враг №1 на защитниците на Странджа
14 юни – Делян Пеевски – маминото синче, което спечели от тотото
18 юни – Георги Христовоз – шефът на БЕХ някога е осъждан за валутна измама, но пък бил реабилитиран след глобата. В това министерство обичат момчетата с присъди
19 юни – Иван Иванов – Зам.-министър на МВР (!!!!) за 3 часа, който влезе в болница заради всенародния гняв срещу момчето, обвързано със СИК
29 юни – Иван Генов – Оглави АЕЦ-а, а някога е бил състудент на Р.Овч.
1 юли – Йордан Грамов – Прокурор в МВР, който е разследвал Брендо за пране на пари и наблюдавал делото за подслушвания
1 юли – Иван Айолов – Човек на Богомил Манчев стана зам.-министър енергетиката, въпреки участието в енергийни дружества
2 юли – Иван Йорданов – несретникът не искал да става зам.-министър и едва се откопчи от нежеланата държавна служба
3 юли – Боян Чуков –ДС, „Лев корпорация” и секретар по сигурността при Тройната коалиция – това трябва на всеки, който съветва премиера по външнополитическите въпроси
5 юли – Боян Спиридонов – Бърза смяна и в Агенцията по вписванията, неаргументирана с друго, освен със смяна на властта
...
цитирай
47. marystaneva - Позорният списък с назначенията на кабинета „Орешарски” - по дати - продължение!
02.09.2013 15:58
...
10 юли – Румяна Тодорова – За да си върнеш шефството на НЗОК трябва да се смени властта и…да си кака на евродепутат от управляващите
11 юли – Емил Иванов – Ако не е СИКаджия, ще е от ВИС, превърне Своге в „първия частен град” и направи място за Бат Сали в парламента
17 юли – Иво Атанасов – Професионалният червен депутат зае мястото си в СЕМ
19 юли – Владимир Писанчев – Назависимо от „отношението” му към делото „Галерия” се завърна триумфално в ДАНС, че и я оглави
22 юли – Информационно обслужване – Обезглавиха преброителя на изборите, за да сложат начело надеждни „другари” и коалиционни партньори
22 юли – Бранимир Ботев – Председателят на асоциацията на винопроизводителите ще оправя и бакиите в туризма
24 юли – МВР – Назначени са двама зам.министри в МВР, които използват професионалните врътки на на Йовчев
25 юли – Започнаха смени и в спортните фирми
29 юли – Марио Примджанов – Скандалният човек на Лучано, който подписа куп спорни сделки като шеф на НСБ и продаде „Универсиада” на приближени на Пеевски, днес отново е шеф на Национална спортна база.
1 юли – Ева Жечева – Тя беше уволнена от шефското място в „Комисията за закрила на детето”, за да й заеме мястото Калин Каменов. Правителството отмъсти за честта й, въпреки недоволството на хората.
2 август – Майдън Сакаджиев – Пое шефството в рибарския сектор, макар да има съмнения, че е „калинка”
2 август – Юнал Тасим – Инженер-химикът оправи земеделието, за да нагази в икономиката
5 август – Николай Попов – Шеф на митниците е без допуск до документи с класифицирана информация
6 август – Петко Арнаудов – Въпреки гигантската издънка с Царево и незаконното вилно селище, властта му повери и Държавното горско стопанство на региона
10 август – Григор Гогов – Още едно скандално „горско” назначение
...
цитирай
48. marystaneva - Позорният списък с назначенията на кабинета „Орешарски” - по дати - още едно продължение!
02.09.2013 16:00
18 август – Белчо Иванов – Обезглавиха Българския спортен тотализатор, за да назначат бившият гл.секретар на БОК за шеф на Олимпийско тото
19 август – Сотир Ушев – Военните имоти и медии пое надежден другар – наш човек, а някога управляваше НОИ (Тройната коалиция, ако сте забравили)
21 август – Лидия Йорданова – Биха й шута от НЦИОМ с подписа на Михаил Миков, за да бъде „преструктуриран” центъра
22 август – Борислав Борисов – Прескочилият трапа Вальо Танов беше освободен посред нощите – часове след излизане от болницата. Заместникът му излезе в отпуск три дена след назначението
23 август – Бойко Бойчев – чисто новият шеф на любимата зала на Бойко
27 август – Стефан Чайков – Магистралите на Бойко отидоха в ръцете на друг
28 август – Ваня Стефанова – дамата, която разследваше Миро Найденов беше наградена с пост – зам-председател на ДАНС
28 август – Иван Комитски – Новичкият шеф на Държавна агенция „Архиви” беше поета от човек с впечатляващо минало в ДС
28 август – Васил Грудев – Заместникът на досегашния шеф на фонд „Земеделия” изчака босът да хвърли остава и зае мястото му
2 септември – Кирил Желев – На голям ден понеделник беше назначен новият шеф на митниците – бившият началник на кабинета на Вигенин.

Източник: razkritia.com

Намерено тук: http://www.pernik1.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82.html
цитирай
49. marystaneva - 100 дни, 100 гафа. Дори повече...
09.09.2013 18:45
От новия брой на в. Протест:
"В началото на протестите срещу кабинета „Орешарски“ валяха един след друг упреци към хората, излезли на улицата, че не са дали на правителството доверието на „полагащите се сто дни“. Обвинявани бяха, че му пречат да работи и да изпълнява предизборните си обещания. Но стоте дни са факт. Причини за гласуване на доверие не са налични. За оставка обаче те са толкова на брой, колкото и дните, които навъртя новата Тройна коалиция на кормилото на властта. И вместо да намаляват, те се увеличават – продължават скандалните назначения, безумните законопроекти, хвърлянето на прах в очите на най-уязвимите граждани с обещания за по-високи социални добавки и още, и още…

На стотния ден на правителството – 6-и септември – се навършват 128 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Свидетели сме на нов опит на управляващите да разделят населението на България.

С долния списък аргументираме, че искането за оставка не е безпредметно, и заявяваме, че повече няма да толерираме безпринципността във властта. Ние сме будни и ще бдим."

Вижте списъка:

http://noresharski.com/100-dni-100-gafa/
цитирай
50. marystaneva - Нямат спиране... :( Лошо... А народът продължава да си трае... :(
22.10.2013 18:00
Конституционният съд върна Делян Пеевски и Иван Иванов в парламента като депутати... Позор!

В НЕК една мацка - Елена Бончева, била назначена като технически сътрудник с три хиляди лева заплата... Какво ли точно работи за толкова пари?!

http://www.varnautre.bg/2013/10/22/190806-nek_si_naznachi_pleyboyka_na_3_bona_zaplata

Твърди се, че това са нейни снимки:

http://hherra.data.bg/...

После - защо бил скъп токът... Ами скъп ще е! Някой трябва да плаща за тези "услуги"...

БСП пък назначи доказан крадец на вода за ръководител на ВиК – Банско. Новият началник на водното дружество Георги Костадинов Пидов е хванат да ползва вода без да плаща през 2011 г. За нарушението му е съставен констативен протокол, от който е видно, че Пидов е монтирал тръби за отклонение на водата, на което отклонение не е монтиран водомер и така безпроблемно в продължение на месеци е ползвал вода без да си плаща.

http://www.bulgariautre.bg/2013/10/22/190846-bsp_naznachi_kradets_na_voda_za_shef_na_vik_bansko

Сигурно има и други, но напоследък рядко успявам да се докопам до компютър... А и само тези да бяха, са предостатъчно... :(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649923
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849