Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2013 13:23 - Да подкрепим протестите, в които децата ни участват с децата си!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 13857 Коментари: 23 Гласове:
41

Последна промяна: 19.07.2013 12:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "...и всякоя възраст, класа, пол, занятие,
взимаше участие в това предприятие.
...
И в няколко деня, тайно и полека,
народът порасте на няколко века."
Иван Вазов

ОСТАВКА!!!

Хора, българи, граждани на тази страна! Не допускайте да ви купят или да ви залъжат с обещания! Не се продавайте нито преди, нито след избори! Правителството на Орешарски не заслужава нашето доверие!

Били раздали по някой и друг лев на най-бедните... Не че нямаше нужда. Знаем че в последните четири години се разрази световната криза, която ни удари и нас, много лошо ни удари… Много хора се нуждаят от помощ.

Но нима за вас е без значение кой ги раздава тези пари? Бихте ли приели пари от хора без чест и морал, от убийци, измамници, СИК-аджии, ВИС-аджии, мафиоти… От престъпници?! Да не говорим за ченгетата от бившата Държавна сигурност, съсипали десетки човешки съдби… Погледнете назначенията на това правителство, погледнете членовете на самото правителство! (Списъкът се актуализизира с всяко ново назначение, за което разбера.)

http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/07/17/.1129986

Нима сте готови срещу няколко жалки левчета да продадете душите си, достойнството и честта си, бъдещето на децата си? Някои може би го могат, но не и целият народ… Не го вярвам…

Нашият народ е горд народ, ние сме граждани, европейци, ние сме достойни хора, ние сме и родители, които трябва да възпитат децата си като достойни и почтени хора, а не като безгръбначни… А най-добре се възпитава с личен пример!

Ние не се продаваме, нас не могат да ни купят! Нека им го докажем! Нека покажем, че не се продаваме за някой подхвърлен лев или срещу обещания за „светло бъдеще”. Нека подкрепим протестите, в които децата ни участват с децата си! Те са бъдещето на държавата! А след това – гласувайки масово на изборите, да изберем да ни управляват хора, на които имаме доверие!

Аз вярвам във вас! Повярвайте в силите си! Можем да го направим. Заедно! За да я има България и след нас. И за да не се срамуват един ден от нас децата ни…

https://www.facebook.com/events/144676945735036/

На 18 юли, от 8 ч. сутринта - вземете си отпуска, болнични или всеки да дойде когато може - започва блокада на парламента – до ОСТАВКАТА на това вредно за България правителство!

       Който може, нека помогне и за тази подписка, подготвена от една дама от "Фейсбук" - български патриот - Таня Иванова. Това е нейният призив: 


Tanya Ivanova

 

 ‪#‎окупирайпарламента‬  ПОМОЩ ОТ ВСЕКИ КОЙТО ИСКА И МОЖЕ 
Трябва да съберем над милион за няколко дни
тия от контрапротеста са събрали 181 хил за 20 дни
/Ативизирайки местните партийни организации на ДПС, Атака и партиите, включени в състава на Коалиция за България.../
Това е подписка за оставка на правителството на Орешарски и за провеждане на предсрочни Парламентарни избори през месец септември!
МОЛЯ РАЗПЕЧАТВАЙТЕ И СЪБИРАЙТЕ ПОДПИСИ!
На 18.07.2013 г. събраните подписи при възможност може да се донесат пред парламента, а ако не подадат оставка, събирането на подписи ще продължи.
Можете да изпратите оригинално попълнените бланки по пощата на адрес:
Камелия Динова
1000 София
ПК 65
или да ги предадете утре 18.07. около Парламента - палатковия лагер.
Моля съберете максимален брой подписи!
Поздрави! :)

http://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fattachments%2Fdoc_preview.php%3Fmid%3Dmid.1373971916854%253A9604c93a829a9ffa76%26id%3D9e17d330a876bf819b3c864699e5ceb3%26metadata&access_token=100000563452199%3AAQA5utOyl4GFtsXf&title=podpiska 




Гласувай:
44



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
17.07.2013 14:06

Не разбрах какво имат предвид Станишев и Местан с думите, че "някой трябвало да се съобрази с желанието на народа"?!

Чий представител е настоящото правителство? Hа шепа комунисти и турци. Нито спечелиха най-много гласове на изборите, нито им вярва някой. Hе виждам с какви очи изобщо се обясняват.
цитирай
2. marystaneva - Че те очи имат ли?!
17.07.2013 16:39
Това са едни нагли и безочливи хора, каквито не бива да бъдат допускани никога повече да управляват държавата! Ако искаме изобщо да имаме държава...
цитирай
3. krassko - Всичко това е много добре казано и напълно те подкрепям :)
17.07.2013 17:57
Ноо, да не забравяме и "отличниците" в управлението:

Цветан Цветанов, Искра Фидосова и те да се гушнат с Орешарски, Местан и Бойко да им носи знамето отпред :)))))))))
цитирай
4. valsodar - Какво стана, да не би на ГЕРБ да им се ...
17.07.2013 19:16
Какво стана, да не би на ГЕРБ да им се изчерпа вече бюджета за протеста?
цитирай
5. vmir - Красиво е старите да подкрепят младите,
17.07.2013 19:45
неестествено е старци да налагат на младите на кого да се подчиняват. Позор за старци, които го правят, позор и за онези, които използват старческото оглупяване, за да прогонват младите в чужбина.
цитирай
6. pezz - Това нагло правителство лесно няма ...
17.07.2013 22:40
Това нагло правителство лесно няма да се даде.Те комунягите толкова драпаха да вземат властта,че направо се оакаха.Сега ще се борят със зъби и нокти за кокала.
цитирай
7. zaw12929 - Преписан е този постинг от някой лумпен- изтриите го:
17.07.2013 23:15
1. КАЗАНОТО: „ Всъщност правителството на Орешарски- "Оставка" АКО НЕ Е ШЕГА- ВИЕ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ?! А ИЗТРИЙТЕ ТЪПИЯТ СИ ПОСТИНГ
2. Тройната коалиция? Няма такава- невежо е такова твърдение- АТАКА не подкрепя Правителството. Заслужава да разберете нещо важно и да поумнеете:

Днес глупаци съдят "Атака" за нормално нещо, което върши - ходи на работа в парламента. Но не съдят ГЕРБ, които не ходят на работа в парламента. Смешен и лицемерен е плачът на ЕНП. Борисов управляваше ли официално с "Атака"? Управляваше. Благодареше ли напоително на Сидеров за поредната подкрепа на поредния вот на недоверие? Благодареше. ЕНП мълчеше ли съучастнически? Мълчеше. ЕНП мълча така и по времето на Костов, който управляваше с Българския демократичен форум (официалните приемници на легионите на Иван Дочев), зам.-председателят на БДФ Муравей Радев беше вицепремиер на Костов, председателят на БДФ Дянко Марков обяви от парламентарната трибуна, че антиеврейските закони са върхът на справедливостта и човеколюбието,
А "експертите", тез вездесъщи, мастити "експерти на прехода", приветстваха "Атака" и казаха, че това е нещо нормално, суперевропейско и даже cool, че благодарение на "Атака" ние най-сетне се вчисляваме в европейската нормалност, следователно - който е против "Атака", е неевропеец и ненормалник някакъв! И сега искат „Атака” да не ходи в парламента, за да не може да работи- а той има задължение пред 300 хиляди избиратели гласували за „Атака”

3. Защо трябва правителството да подаде „Оставка”, като е избрано за 4 години. Да има сериозна причина Правителството на Пламен Орешарски започна щателна проверка по всички министерства,за наследството оставено от управлението(грабежа)на ГЕРБ и престъпника Мутрата Борисов,който грабеж се оказа с колосални размери. Уплашен от разкритията на Правителството и комисиите в НС, Мутрата Борисов организира платени протести от лумпенизирани елементи и псевдо интелигенти, които усетили келепира се нахвърлиха като лешояди, върху законно избраното НС и Правителство
цитирай
8. zaw12929 - Това нагло правителство лесно няма ...
17.07.2013 23:16
pezz написа:
Това нагло правителство лесно няма да се даде.Те комунягите толкова драпаха да вземат властта,че направо се оакаха.Сега ще се борят със зъби и нокти за кокала.

Защо трябва правителството да подаде „Оставка”, като е избрано за 4 години. Да има сериозна причина Правителството на Пламен Орешарски започна щателна проверка по всички министерства,за наследството оставено от управлението(грабежа)на ГЕРБ и престъпника Мутрата Борисов,който грабеж се оказа с колосални размери. Уплашен от разкритията на Правителството и комисиите в НС, Мутрата Борисов организира платени протести от лумпенизирани елементи и псевдо интелигенти, които усетили келепира се нахвърлиха като лешояди, върху законно избраното НС и Правителство.
цитирай
9. vencivaleri1951 - vv1951 фараоне,
18.07.2013 03:38
tutankhamon661 написа:




никак не е лошо човек да бъде възпитан в изказа си дори когато е анонимен/пък и не е чак толкова анонимен/ Какво значи, че зад правителството видите ли стояли " комунисти и турци" Добре, аз стоя също зад това правителство. Стоя и знам защо.
Мога да защитя позицията си с цифри и факти. За разлика от теб драги приятелю аз мога да разбера професионално финансовите притеснения на професор Орешарски, както и опитите му завъздействие върху неблагопрятната финансова среда в която се намираме. Това е най подготвеният премиер който сме имали след промените, а и преди това. Човек интелегентен,престижен, заможен и най-вече отговорен. Най лесното е да си тръгне под аплаузите на "красивите и интелегентните" Него го чакат студентите му, книгите му, академичната среда у нас и в чужбина, а не Сретич и Цацаров. На него не са му нужни бронирани аудита и кавалкада от пазванти. Около него можеш да забележиш далеч по приятни за окото неща -симпатични докторантки и асистентки./Дай Боже всеки му/:)Един учен и професор няма никакъв проблем извън властта...Напротив властта понякога е далеч по проблемна.
И нещо важно фараоне. От каква позиция говориш така пренебрежително за турците. Кого имаш предвид -бъргарските турци които построиха половината ни страна и продължават да строят или съседите ни турци които развиха икономика надхвърляще вече регионалния им статус на лидер. Понеже приятелката ти Мари повтаря често в каква криза е управлявал ГЕРБ, ще спомена само, че в същата криза "тъпите" турци правят години наред ръст от и над 10% и почти 4 пъти увеличиха доходите си при Ердоган. Така че по скромно и възпитано .Всеки има право на мнение, симпатия, Бог и проче.
А за избори не се безпокой-ще има. Ще се оптимизира администрацията, ще се корегира бюджета, ще се приемат някои закони и ще се договорят за избори и служебно правителство. Боя се обаче, черезултатите от вота няма да харесатни на теб, ни на авторката на постинга. Бъди здрав!
цитирай
10. ko642 - ". . . . СИК-аджии, ВИС-аджии, ...
18.07.2013 05:33
" .... СИК-аджии, ВИС-аджии, мафиоти ....", ми това е бизнеса който стои зад ГЕРБ бе скъпа.
цитирай
11. liliyanaandreeva - Подкрепям и давам каузата за спр...
18.07.2013 08:08
Подкрепям и давам каузата за справедливо човечно битие в календарни градове, които се наричат "България":
БУЛГАРЬІ

БУЛГАРЬІ = Б . УЛГА . РьІ = 4 региона . 1 348 кв.км . 441 града = 5 392 кв.км . 441 града = 5 392 кв.км . 21 града . 21 околии = 113 232 кв.км . 21 околии = 2 377 872 кв.км – това е площта на държава с екологични градове с календарен кадастър. Тази територия се равнява на територията на Балканите и Апенините, взети заедно.

Б = 4 = Берил – хим.ел. №4
У = 1 = Уно – на италиански език
Л = 3 = Литий – хим.ел. №3
Г = 4 = Куатро – на италиански език
А = 8 = Ахт – на немски език
Рь = 44 = Рутений – хим.ел. №44
І = 1 = Идрогено – хим.ел. №1

Градът – държава е по подобие на атинската демократична система – самоуправление, всеобщо изборно право и плебисцит за важни държавни дела. Той има площ от 1 348 кв.км. Към него се причисляват резервати с площ три пъти по-голяма от града или 3 . 1 348 кв.км = 4 044 кв.км. Общата площ на града и резерватите е 4 . 1 348 кв.км = 5 392 кв.км.

Малката България има 21 календарни града по 5 392 кв.км.

Малка България = 21 . 5 392 кв.км = 113 232 кв.км – това приблизително е площта на съвременна сегашна България.

21 града . 213 840 жители = 4 490 640 души – това е броят на населението, който може да се изхрани от район с територия 113 232 кв.км, без да се предизвиква еко-катастрофа от човешката дейност при условие, че хората живеят в календарни градове. Територията е малко по-голяма от площта на днешна България.

Голяма България = 21 околии . 21 града . 5 392 кв.км = 441 града . 5 392 кв.км = 2 377 872 кв.км – площ колкото 21 днешни Българии.

441 града . 213 840 жители = 94 303 440 души – това е броят на една човешка популация, която природата може да изхрани от територия с площ 2 377 872 кв.км

Инж. Лиляна Благоева Андреева
15 . 10 . 2012 г.
гр. Хасково
цитирай
12. vmir - 12. анонимен - Извинявайте, госпожи и господа, но не разбирам нищо!
18.07.2013 09:47
Искането е съвсем просто и очевидно - когато управляващите изгубят доверието на управляваните, да бъдат така добри да си тръгнат като нормални хора, без значение откога управляват и колко смятат, че имат право да грешат още. България не им е опитно мишле, че да искат шанс, щото не се били науправлявали.

Ако принципът да управляват само онези, които се ползват с необходимото за целта обществено доверие бъде игнориран, агентите на чуждите държави ще продължават да плюят по съюзниците ни и съюзните ни ангажименти, за да ни злепоставят пред цивилизования свят и да ни откъснат от него, а това е сигурен път към гражданска война не само за нас, но и за всяка държава, в която правителство на малцинство се държи на власт с помощта на чужди агенти, които правят възможното да я откъснат от избраната посока на развитие.

Толкова ли е трудно за разбиране?
цитирай
13. batogo - !!!:)))
18.07.2013 10:44
Ако не си тръгнат доброволно, тези наглеци трябва да бъдат изритани за да запомнят, че не могат да се подиграват с народа си!
цитирай
14. theeconomist - !
18.07.2013 11:09
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
цитирай
15. vmir - 16. ok3223,
18.07.2013 11:47
Лъжеш като дърт циганин, бре старши! Имай поне малко човешка почтеност пред тези деца, които ти заработват пенсията! Не ти ли стига, че си плюскал цял живот заради готовност да хвърлиш бащите им в огъня, безсрамен алчен хрантутнико, че сега и децата ще мамиш с лъжите на Кремъл, наглецо безочлив?

Колко пъти още да те питам и защо не кажеш каква беше доктрината на БНА по времето на комунизма, а? И днес с насраните си гащи бълнуваш за тази доктрина, а не ни я казваш, защо, подлецо?
цитирай
16. sande - Бой последен е този! И последният ще бъде пръв!
18.07.2013 12:00
Тази сутрин железният комунист - болшевик - ленинец Кольо Колев сравни протестиращите с куче, което гони и лае по камион. Кога, казва, ще го стигне?

А, бре, мамин Кольо, не се ли наяде, не се ли напи в тоя живот? Неналъга ли се?

Ти си кучето, което тича подир заминаващия влак на историята. Оставаш си в миналото.
цитирай
17. vmir - 19. ok3223,
18.07.2013 14:23
Абе, старши, нали ти казах да не се напъваш, щото бъркаш мисленето с облекчителната дейност в двете нули, които пак са се оказали далеч от теб. Споко, бе! Да ти припомня ли доктрината на БНА, (която ужасяваше читавите воененни, и вдъхновявяше угоени фатмаци като теб)?
цитирай
18. vmir - 21. ok3223,
18.07.2013 15:03
Старши, ама ти не си ли чул, че любимото ви: "Крадъцът вика дръжте крадеца" вече е демоде, бре? А като те знам какво си ми приписвал на мен, как мислиш, ще ти повярвам ли за другите, а? Или си превключил на: "Кой ми ака в гащите?", а? Я се дръж прилично, бе посерко!
цитирай
19. demograph - Робът си е роб. Дори и да го отвържеш той си се връща в обора
18.07.2013 16:45
Марийче, права си мила. Който трябва ще те разбере. Далеч съм, но идвам на протеста.Какво значат днес 100 лева, когато утре и със 100 000 няма да върна децата си от чужбина...Обединени за достойно бъдеще! Ако ще и да умрем, но няма да се предадем.
цитирай
20. marystaneva - Вчера ме нямаше. Протестирах.
19.07.2013 07:24
3. krassko,
И.Ф., Ц.Ц. и Б.Б. не са част от сегашното управление. А за своите грешки си понесоха отговорността с подаването на оставката на правителството на ГЕРБ. Надявам се и да са се поучили от тях.
4. valsodar,
В ГЕРБ нямаме навик да плащаме нито за огромни билбордове, нито за протести.
7., 8. zaw12929,
Когато Атака подкрепяше правителството на Борисов, не си позволяваше да прави "граждански арести" по улиците на София нито да окупира други телевизии. В момента, в който започна да предизвиква размирици около джамията, ГЕРБ ясно се разграничиха от подобни действия. А днес БСП и ДПС само се подсмиват, но не се разграничават. И не ми говори глупости от сорта, че Атака не подкрепя сегашното правителство, защото били гласували "против". Това са приказки за наивници. Сидеров им го крепи на Местан и Станишев (кворума). Ако не ги подкрепят, е достатъчно просто три дни да не се регистрират. Знаеш го.
Питаш защо да подават оставка?! Ти линка отвори ли го, назначенията им видя ли ги? Извинявай, но "мутрата" Борисов не назначаваше СИК-аджии, ВИС-аджии и криминално проявени лица. Имаше някои неудачни назначения, но не назначаваше доказани престъпници. Ти явно днешните ги одобряваш... А за какъв "грабеж с колосални размери" говориш, не знам. Аз подобно твърдение не съм чула нито от Орешарски, нито от Станишев.
9. vencivaleri1951,
Прекрасно знаеш че казвайки "турци", Фараона има предвид ДПС, а не турците като етнос. Същото е и когато говори за "комунисти" - визира върхушката на БСП, а не обикновените хора с леви убеждения. Относно големия "специалист" Орешарски - спомням си, че той оглавяваше Управление „Държавно съкровище и дълг“ в периода 1993-1997 г. Какво се случи с държавното съкровище знаем всички. И е цар на задлъжняването! Със заеми всеки може да управлява, да си купува подкрепа и да се прави на добър. Тежко им на тези, които ще трябва да ги връщат...
10. ko642,
Говориш глупости. И ти не си отворил линка (първия)... При това положение няма какво да обсъждам с теб.
цитирай
21. marystaneva - Пак трябва да обяснявам за разликата между свободата и салама...
19.07.2013 08:00
анонимен написа:
...не разбирам какво ще стане след "оставката". Какво всъщност искате?... ...и кой ще влезе...? Нали пак ще са същите... Пряка демокрация? Другото име на това "постмодерно" понятие е АНАРХИЯ... И какво предлагате? ...чувам, че в протестите пак се месели "структури" ... Ерго - правителството на Орешарски някак им е трън в очите, щом са тръгнали да го свалят! Това, от своя страна, ме кара да мисля, че точно правителството на Орешарски е по-доброто за България в момента. ..."Простотата и преувеличението на чувствата на тълпите ги предпазват от съмнение и несигурност. Подобно на жените, те веднага отиват до крайности. Изразеното подозрение тутакси се превръща в безспорна очевидност. Зараждащи се антипатии или неодобрение, които не биха се изострили у отделния човек, но бързо прерастват в дива омраза у човека в тълпата...."!


Не знам къде видя "дива омраза в тълпата" или призиви за анархия?! Повече от месец протестираме по-най-възпитания, демократичен и кротък начин. Правителството на Орешарски е трън в очите на всички свободолюбиви и демократично мислещи хора. Други предпочитат да си стоят във "Фермата" на Оруел, стига да им е сипано нещо в паничката... Жалко за тях... Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.
Какво предлагаме? Предлагаме правителството, в което премиерът е кукла на конци и не е ясно кой прави назначенията в държавата (Доган?!), да подаде оставка. Парламентът спешно да приеме предложените от ГЕРБ и съгласувани с доста граждански организации изменения в ИК (надявам се че сте се запознали с тях) и да се саморазпусне. Дори не е необходимо да се назначава ново служебно правителство - сегашното, работейки в оставка, спокойно може да подготви и да проведе нови избори, а дали следващите "пак ще са същите" зависи от всички нас. Аз съм убедена, че след приемане на измененията в ИК ще имаме избрани по-качествени хора за народни представители. Ще гласуват много повече граждани и резултатите със сигурност ще бъдат различни.
цитирай
22. marystaneva - Следните коментари ще бъдат изтрити! Оk3223 е предупреждаван нееднократно да се въздържа в изказа си.
19.07.2013 08:15
16. ok3223, 19. ok3223, 21. ok3223
Коментарите ще бъдат изтрити заради крещене, заплахи и използване на думи и изрази като: ГЪЗОЛИЗЕЦ, ГРОБАРКА, подлога, вмирисано говедо, задник, нищожества малоумни, вмирисаното вонящо прасе, двукраки свини, говедо, п...заспала, двукрак пес, лиже задника, насраха, САНТРАПОП (сандък,трап и поп).

Мразя да ми цапат блога.
цитирай
23. marystaneva - А това е мнението на "Дойче Веле" за случващото се в България!
19.07.2013 12:28
http://www.dw.de/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0/a-16961806
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650078
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849