Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2013 21:33 - Огнян Минчев... Както обикновено - до болка откровено и истинско.
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 14881 Коментари: 13 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Огнян Минчев:   ...Казано е - "Оставете мъртвите да погребват своите мъртъвци" (Мат. 8:21, 22), затова бих предпочел
Дърева да дебатира на страниците на "Дума",
а аз да живея обикновен граждански живот от второто десетилетие на 21 век. Но не би... Ругаят ме и ме назидават негодници и комплексари - неудачници за това, че не съм станал един от тях. Затова, че съм оползотворил възможностите да упражнявам професията си открито, чрез прозрачни процедури и в полза на каузи, в които вярвам. Няма да си обършете засраните биографии с "експертите на прехода" господа. Нито пък вие, "леви" интелектуалци, ще избегнете ада на собствената си съвест, че останахте малодушни по средата в битката за бъдещето на България. Аз съм грешен - колегите ми "експерти на прехода" са грешни, допуснахме много грешки, пропуснахме много възможности. Но съм благодарен на Бог за това, че имах възможността да правя това, в което вярвам в разделното време когато България трябваше да поеме или към Брюксел и Европа, или към Беларус и Туркменистан... Поехме натам накъдето трябва. А вие погребвайте своите мъртви - и с по-малко арогантен шум, ако е възможно...
http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/11070-nametnata-s-levski-prisluzhnitza-na-oligarhiyata-brani-chervenata-bezsramnitza.html

Огнян Минчев... Както обикновено - до болка откровено и истинско. Дай Боже да имаме повече интелектуалци като него.
Напълно споделям цитираното по-горе.Гласувай:
211. apostapostoloff - Е да, ама не!
23.07.2013 05:35
Огнян Минчев е на ясла при ЦРУ и оттам насетне коментарите са напълно излишни.
цитирай
2. dobronameren - Отдавна следя "експертите на прехода"
23.07.2013 05:48
Те се мъчат да направляват нашите усилия в посока - и тук идва Големият въпрос: В каква посока? "Към Брюксел и Европа, или към Беларус и Туркменистан"? Определено твърдя, че Огнян Минчев е тарикат. Изчаква, така да го кажа по-меко! Чета внимателно за пореден път това негово мнение и не ми става ясно пак коя е "правилната посока" според НЕГО. Прилича ми на "катарзис", на симулиран катарзис. Ако е така, какво като е истина казаното?
цитирай
3. danailvdimitrov - Огнян Минчев...до болка платено и истинско.
23.07.2013 08:39
Сорос добре плаща на своите "псевдо-интелектуалци"за да "подкарват" остатъка от България в духовното гробище на Брюксел.

А В.Дърева е просто една объркана жена.Да се "мериш" с нея е некоректно .
цитирай
4. batogo - !!!:)))
23.07.2013 10:11
Натрапчивото малоумие е много досадно, господа коментиращи. Като не ви раждат главите, поне сменяйте плочата от време на време. :)))))))))))))))))))))))
цитирай
5. sande - Апостолофф, ти си циник!
23.07.2013 14:04
apostapostoloff написа:
Огнян Минчев е на ясла при ЦРУ и оттам насетне коментарите са напълно излишни.


***

Огнян Минчев е талантлив, умен и честен българин!

Огннени са думите му.

И верни.


цитирай
6. marystaneva - 5. анонимен - vv1951,
23.07.2013 14:38
Аз не трия инакомислещите. Само невъзпитаните. Ако ме четеше редовно, щеше да знаеш какво е отношението ми към Иво Инджев:

http://marystaneva.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/08/12/ivo-indjev-i-negovoto-razbirane-za-svobodata-na-slovoto.800411

Колкото до ДСБ, познавам и свестни хора, членове на тази партия. Такива има и в БСП, и в ГЕРБ, и в СДС, и във ВМРО... Предполагам че и във всяка една друга партия, гражданска организация и въобще - навсякъде. Не оценявам хората нито по политическите им убеждения, нито по финансовото им състояние, нито по вероизповеданието, етноса или цвета на кожата им. Отнасям се с уважение към споделените мисли и към мнението на човека, на гражданина Огнян Минчев и това няма нищо общо нито с професията му, нито с политическите му пристрастия. Когато някой казва нещо разумно, е добре да се вслушваме в казаното, да го осмислим, вместо да бързаме да го отричаме само защото сме предубедени към самия човек.
Не се сещам кои са РП и ЦЧ, но и няма значение. Може и да си прав донякъде, но нали си чувал израза: “Който на 20 години не е комунист, той няма сърце, но който на 40 е все още е комунист, няма ум."? Да ти напомням ли, че у нас имаше само една партия? А как още от детска възраст ни промиваха мозъците? Е, някои пораснахме и се научихме да мислим самостоятелно. Лично аз - благодарение на покойния ми баща - безпартиен идеалист и демократ с леко леви убеждения, изключително добър и честен човек. Само че неговите леви убеждения нямаха нищо общо с деянията на "левите" от БСП, нито демократичния му и свободолюбив дух - с "демокрацията" на Костов. Сложна личност съм аз, не е толкова лесно да ме анализираш или разбереш...

4. batogo,
Добре казано. Но няма да те разберат.

3. danailvdimitrov,
О, едва ли Дърева е такъв фактор, че някой някому да плаща заради нея. И Огнян Минчев е грешен, както и всеки от нас. Но той има доблестта да го признае публично, докато някои продължават да се смятат за безгрешни.

1. apostapostoloff,
ЕЖК?! Или имаш доказателства?
цитирай
7. marystaneva - 6. sande,
23.07.2013 14:39
Не си струва... Няма да те разбере. За някои хора всичко е пари...
цитирай
8. ok3223 - Санде, Сандее ...
23.07.2013 16:32
sande написа:
apostapostoloff написа:
Огнян Минчев е на ясла при ЦРУ и оттам насетне коментарите са напълно излишни.


***

Огнян Минчев е талантлив, умен и честен българин!

Огннени са думите му.

И верни.
Сандо, Сандооо, да не сте братя по "съдба", та така жалебно съчувстваш на една от най-големите свини на прехода.
Ти като легационен "работник по чужбинските легации преди 1989, а ОН, като преподавател по комунизъм и маркс-ленинизъм.
И тоя пумпал дебел, че ни казва и учи кое е бяло и черно, и кое добро за българите и България.
Бил се реализирал? Като какъв и срещу какво?
На такава паплач и такива като Костов, Инджев, Коритаров, и стотоиците безгръбначни на прехода са днес олигарси, с претенции, като Боко тиквата и този бивол, да ни учат, каак и на каква цена от нищо се стая Нящо.
И тоя се сравнява С Дърева, един честен човек, и блестящ публицист и писател.
И в библията е написано още във врема ОНО.
ЧОВЕК СЕ ЦЕНИ НЕ ПО ДУМИТЕ, А ПО ДЕЛАТА.А делата им са кални.
Този, и сега е СОРОСОВ агент и слугува за пари на чужди интереси, нямащи нищо общо с българските.
цитирай
9. zaw12929 - При управление ма левите , а не на партии от ЕНП
23.07.2013 17:57
"България трябваше да поеме или към Брюксел и Европа, или към Беларус и Туркменистан... Поехме натам накъдето трябва. "

А ПРИ ГЕРБ СРИНАХМЕ ДЪРЖАВАТА- КАТО ОБРАН БУСТАН... ЕТО ТОВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ И БЛАТОТО НА ПОДДРЪЖНИЦИ, КААТО ВАС
цитирай
10. zaw12929 - ДЕЛАТА ВИ В БЛОГА МИРИШАТ НА БЛАТО
23.07.2013 17:59
ДЕЛАТА ВИ В БЛОГА МИРИШАТ НА БЛАТО
цитирай
11. marystaneva - И с по-малко арогантен шум!
24.07.2013 11:49
9. анонимен - vv1951,
Не смятам да обсъждам подобни "изсмукани от пръстите дисциплини" - най-малкото защото никога не ми се е налагало да ги уча. Твърде рано останах без баща и се наложи да започна работа, поради което завърших както средното, така и висшето си образование след 1989 г. Това че Минчев живее в дом в южните райони, а Дърева в блок в Дружба, не означава че богатите по принцип са лоши. Може би просто са били по-предприемчиви? Тук става дума за всички онези псевдо-интелектуалци, негодници, комплексари и обикновени неудачници, които си позволяват да ругаят, да назидават и да раздават присъди като от последна инстанция... Казано е: "Който от вас е без грях, нека първи хвърли камък!"

http://marystaneva.blog.bg/politika/2012/09/05/kakvo-vsyshtnost-e-napisal-gospod-v-prahta-predi-da-kaje-quo.996870

10. ok3223,
"Делата им са кални?!" Ти толкова кал изля само в този коментар, че не е зле да се засрамиш...
Човекът казва: "Аз съм грешен - колегите ми "експерти на прехода" са грешни, допуснахме много грешки, пропуснахме много възможности. Но съм благодарен на Бог за това, че имах възможността да правя това, в което вярвам в разделното време когато България трябваше да поеме или към Брюксел и Европа, или към Беларус и Туркменистан... Поехме натам накъдето трябва. А вие погребвайте своите мъртви - и с по-малко арогантен шум, ако е възможно..."
А ти го плюеш...

11. zaw12929,
Преди да изказваш мнение, добре би било да се научиш да пишеш правилно. Чукни в "Гугъл": "правопис бУстан" и ще научиш нещо. И още нещо - недей да крещиш в блога ми, чувам прекрасно. Писането само с главни букви в мрежата се приема за крещене. Дошъл си " в дома ми", дръж се прилично. Ако не ти харесва как "мирише" в блога ми, не го посещавай. Нито съм те канила, нито ще ми липсваш.

Не разбрахте ли и тримата? Вашето време свърши. Дошло е време да слезете от сцената. И с по-малко арогантен шум, ако е възможно...
цитирай
12. apostapostoloff - Сандето е глуповат и
25.07.2013 17:53
не разбира, че цереушниците купуват мозъци, а не празноглавци. Затова Минчев е успял да се продаде така добре. Но това не променя факта, че е продажник и бръщолеви само това, което му наредят.
цитирай
13. marystaneva - "Аз знам че нищо не знам, но има такива които и това не знаят..."
28.07.2013 01:38
Сандето бил глуповат, а?! А ти - apostapostoloff, си умен, така ли? И кой го казва?!

Това че някой е оценен подобаващо, не означава че са е продал, а че има мозък. Но това нещо безмозъчните завистливи и недооценени (само според самите тях) неудачници няма как да го осъзнаят...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2556000
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849