Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2013 13:23 - Не се поддавайте на провокации, не се отказвайте!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 8798 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 07.09.2013 16:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИ, НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!!! "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!"
Протестите не бяха ли за свалянето на сегашното управление?!  Защо тогава гражданите да се отказват само защото на протестите има и симпатизиращи на ГЕРБ? Герберите в момента искат същото, каквото и останалите протестиращи - оставка на сегашното правителство, разпускане на парламента и предсрочни избори. Никой не може да знае кой ще спечели изборите и кой ще управлява след това. Не се опитвайте да ни внушавате, че свалянето на сегашните означава непременно връщането на ГЕРБ. Но е кристално ясно, че само ако сме единни и продължим с протестите, имаме някакъв шанс да свалим сегашните. Откажем ли се, откажете ли се - независимо поради какви причини - те остават. Нима предпочитате тях??? Хубаво си помислете на какво обричаме страната си, ако тези останат на власт. :(
Неотдавна и Огнян Минчев призова:  "Обръщам се към всички съграждани с демократични убеждения с призив. Спрете да спорите за това кой е виновен. Ще имаме достатъчно време да се разделим отново в интерпретациите си за това кой е виновен и за какво... Днес мафията триумфално влезе начело на държавата. ОТИВА СИ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА! Ако не предотвратим ТОВА, тогава кой е ляв, десен, горен или долен няма да има НИКАКВО значение... Виждам как клакьорите и платените оперативни работници на мафията шестват из форумите и поставят само ТОЗИ въпрос: КОЙ Е ВИНОВЕН... Повтарям - днес имаме нужда от подкрепата на ВСЕКИ, който иска българската държава да продължи да съществува. Всичко останало е въпрос на утрешния ден - и то само ако успеем да си свършим работата ДНЕС!"
Александър Йорданов също каза:  "...Засега единствените на които от БСП и ДПС не искат да предадат „щафетата“ на властта е партията ГЕРБ. Но пък част от протестиращите категорично не приемат ГЕРБ като опозиция. И така косвено наливат вода в мелницата на БСП.  Ако бяхме нормална страна и съществуваше демократична култура, още днес партиите, които се определят като опозиция на сегашното правителство биха седнали и подписали обща декларация за оставката на правителството. Те биха упълномощили парламентарната опозиция ГЕРБ да внесе в парламента искане за оставка на правителството. Биха призовали не поотделно, а заедно, гражданите към единство и обединение, без политически разделения, за постигането на главната политическа цел – оставката на правителството. Биха гарантирали с подписите на своите лидери, че след нови избори, независимо как ще се явяват на тях днешните опозиционни партии, в бъдещия парламент те няма да допуснат ново правителство на БСП и няма да станат „задкулисно“ част от мераците на „другарите“ за „национално съгласие“, а ще реализират волята на протестиращите граждани - за честно, прозрачно, принципно управление. Но така биха постъпили в нормалните държави. Как ще бъде у нас ли? По балкански – юнашко перчене, блъскане и ръгане, с много пара в свирката, с използване на гражданския протест за легитимиране на партийно опозиционно поведение. И с политическа мъгла. Българска есенна политическа мъгла..." 
И не са само Александър Йорданов и Огнян Минчев. Едвин Сугарев, Евгений Михайлов, Христо Бойчев, Калин Янакиев... Един куп интелектуалци - почтени, разумни, доказани демократи призоваха за същото - за всеобщо обединение в името на свалянето на комунистите от власт. Наистина ли няма кой да чуе гласа на разума? Нима високомерието и омразата могат да ни заслепят до такава степен, че да предпочетем сегашното управление? За Бога... Не е възможно в България да са се свършили нормално мислещите хора. Ако греша, значи ще се върнем четвърт век назад... Жалко за нас, жалко и за България... :( 



Гласувай:
5



1. ssvetozar - Много точна мисъл на Александър Йорданов
06.09.2013 18:09
И много тъжно осъзнаване на нашите реалности . :(
цитирай
2. milady - Многоо добре сте го казали, Г-жо !!
06.09.2013 21:05
Ноо, на тази Публика тук, ли го казвате.Не си губете времето и Енергията.Поздрави.Ю
цитирай
3. vencivaleri1951 - Привет Мари!
07.09.2013 01:46
Какво толкова лошо да се върнем 25 тодини назад-някъде близо до 30те години? Аз бих се радвал например, пък ако ще Живков, Чаушеско и Бойко борисов да ни управляват в триумвират.
Иначе сте трогателна в своята емоционална отдаденост и ако не знаех, че сте щастливо омъжена бих си пофантазирал за среща:)
цитирай
4. marystaneva - Хората сме различни, но въпреки всичко днес ни е нужно единство. Иначе нямаме шанс. :(
07.09.2013 16:36
1. ssvetozar,
Да мечтаем е хубаво, дори задължително, но колкото по-скоро осъзнаем каква е реалността, толкова по-верни решения бихме могли да взимаме.

2. milady,
Да, на тази "публика"... Струва ми се че тук има доста демократично мислещи хора и много ми се ще да разберат, че не ГЕРБ е най-голямото зло за България, а БСП, особено както са готови на коалиция с всеки в името на властта...

3. vencivaleri1951,
За среща забрави. Зле си с математиката... Виж, с фантастиката си по-добре, но пък тя е далеч ат реалността. Машина на времето най-вероятно нямаш, но иначе си трогателен в мечтите си желаното да изглежда действително... Утопия, както и комунистическата идеология, която изповядваш. Аз съм свикнала да живея в реалността и да гледам напред, но не към онова "светло бъдеще", с което ни промиваха мозъците навремето, а към това, което можем да си създадем сами.

***
Ще споделя и какво мисля за тези открити писма, които се тиражират напоследък из виртуалното пространство.
Според мен първите отворени писма (на Асен Генов, на Самуил, на Полина) бяха съвършено умишлени публикации, а не спонтанен изблик на публична откровеност. Някои се страхуват от подкрепата за ГЕРБ. Не че в ГЕРБ са безгрешни, но са единствената алтернатива на сегашната противоестествена коалиция между БСП, ДПС и "Атака". Сега започнаха да пишат, а преди ни разхождаха из половин София. Мъчат се да забавят нещата, за да дадат време на някоя новоизмислена или реанимирана партия да привлече гласовете на хората, ама май трудно ще им се получи.
Като гледам, колкото повече време минава, толкова повече десни хора подкрепят ГЕРБ, защото виждат, че в момента само те са в състояние да победят БСП на избори. Ако от РБ продължават да отблъскват протегнатата за N-ти път ръка на Бойко Борисов, ще губят все повече от симпатизантите си. Така си мисля. Нито една от новосформираните партии не може да се похвали с такъв харизматичен лидер като Борисов. Хубав, лош... При всичките му кусури - рядко се раждат такива...
цитирай
5. demograph - Съгласен съм с теб Мери
20.11.2013 20:11
Опитвам от лани да убедя някои хора, че Врагът на моя враг ми е приятел, но те не желаят да вдянат..Започвам да си мисля, че играят по гайдата на ЛАМЯТА. Поздрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2650068
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849