Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02 18:58 - Има ли Западът ресурс да воюва срещу Русия?
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 682 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 24.02 19:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ширят се някакви митове и легенди, предимно сред мераклиите, силно верующи в  западния материален свят, и това, че той ще им даде нещо и на тях. Митовете и легендите се състоят в това, колко десетки пъти, или стотици, или дори хиляди, западът е по-богат от Русия. С тая техническа мощ на страната на запада, Русия е умряла още в началото на момента, когато само си е помислила, че може да се противопостави на тоя запад. 

Това е толкова очевидно, за въпросните баламурници, че те винаги кога ги разправят тия глупости, при това гръмогласно, не пропускат да спамят собствените си умнотии с "ха-ха-ха". 

И всъщност, дори разни, дето се имат за експерти, по телевизията и т.н. ги говорят същите неща. Но защо Украйна в такъв случай, не получи оръжието, от което имаше нужда, и... замина и Авдеевка. Ха ха ха. 

А беше така добре укрепена. 

Ето и сега, примерно по телевизия Скат. Някакъв военен ескперт разсъждава колко е БВП на САЩ и ЕС и колко е на Русия. От среща, водещият го репликира "Ама чакай малко, това БВП е малко подвеждащо, защото може да си има БВП, ама ако няма заводите за оръжие..." 
И експертът отговаря - всичко има, ама въпросът опира до политическа воля. 

Сега да ви обясня, уважаеми експерти, отново и с думи прости (като за прости хора, т.е. като и за евро-атлантически ескперти). 

ЗАПАДЪТ НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ, ЗАЩОТО НЯМА РЕСУРС. 

Това е простата истина, и аз сега, ще ви обяснявам, защо няма ресрус. Както бе обяснено достатъчно подробно в поста ми ЗАЩО ЗАПАДЪТ АГРЕСИРА СРЕЩУ РУСИЯ?, според ОСНОВНАТА АКСИОМА, която дефинирах, именно базовите природни ресурси са скъпи и стават все по-скъпи,  в ситуация при която населението на света нараства. Това е особено валидно за западното "потребителско общество", т.е. именно САЩ и ЕС, което предствлява по-малко от 10% от населението на света, но потребява 50% от световнто производство. 

Тука имаме и едни други динамически ситуации, които сега ще ви обясня. В самият център, т.е. ЕС и САЩ имаме, както се вижда постоянен приток от останалия свят на реални стоки, които поддържат високия стандарт на живота. На втори етап, към центъра, т.е. към потреблението на стоките в центъра прииждат хора от цял свят. Това означава, че потребителите в центъра нарастват. За да им бъде задоволено необичайно високото търсене, е нужно да нараства количеството на стоките към тоя център. 
Т.е. това означава, че от една страна, най-базовата природа не притежава достатъчно ресурси, за да задоволи това юнашко потребление. От друга страна, потребителските общества нарастват и искат все повече. Де факто, това е един постоянен и нарастващ дефицит. 

И тука уважаемите експерти на нас ни вадят БВП. Но не ни вадят дефицитите, търговски, финансови. И особено най-важният - тоя който аз вадя. В ситуация при която БВП не ти покрива текущите разходи в нормални времена, да се натовариш и с производство на оръжие, е непосилна задача. Именно поради това, разбирайки това (защото тия които управляват, разбират все пак нещо от тия работи), управляващите западният свят, както каза и уважаемият експерт по телевизия Скат, нямат политическа воля. 

Той е прав, че нямат политическа воля, но е напълно неглиже по въпроса, че тези нямат и възможности. Физически, производствени всякакви. Те не могат. Т.е. върховете, евро-атлантическитв върхове, световните върхове не могат. Да управляват по друг начин. 

Те не могат да създадат още една планета Земя. И като не могат да създадат нова планета Земя, поне могат да разберат, че трябва да се обърнат не срещу Русия, за да помогнат на потребителските общества да стигнат до ресурсите й; а разбират, че трябва да се обърнат срещу  самите потребителски общества. 

И тука е момента, да подчертая, как и нашите мераклии, които са изтерясали от русофобия, без да знаят и те самите защо, могат също така да си зададат въпроса:

"А защо, тия които управляват запада, да подкрепят продължаващото и нарастващо разточителство на тая паплач, дето е наводнила западния свят? Абе да не са комунисти, та искат да дадат на всекиго според потребностите, предполагайки, че способностите на хората, животните и космоса са безгранични?"

Вие, верующите в западната партия- майка закрилница, вие бесните русофоби, не можете да разберете едно просто нещо. Западът е прецакан от тия които го управляват и него. 
Или дето се вика - няма политическа воля. Аз сега само ви казах за пореден път, защо няма политическа воля. Защото няма и материал - е за това. И си дрънкайте за някакъв космически БВП. Дрънкате си, защото не можете да смятате. 

А тия на които вярвате - те отдавна се преместиха на страната на Русия. Но, разбира се, не ви го казват по телевизията. По телевизията ви говорят едни експерти. Следвайки напътствията на тия експерти, вие почвате да се метката от шестия етаж надолу с главата. 



Гласувай:
4



1. kvg55 - blog13,
24.02 21:30
Не само материален ресурс няма. Няма воля и желание. Няма и убеденост, че са направилната страна на Историята.
цитирай
2. sekirata - Америка пак ще се измъкне
25.02 04:55
оглозгва малките и слабите държавици, някои тотално унищожава

и все още съществува!

Значи Дяволът на Земятя върлува.

все още
цитирай
3. rara - оглозгва малките и слабите държ...
25.02 08:36
sekirata написа:
оглозгва малките и слабите държавици, някои тотално унищожава

и все още съществува!

Значи Дяволът на Земятя върлува.

все още


А Украйна кой я унищожава?

цитирай
4. rara - Не пишеш нищо за насилиенто над у...
25.02 08:40
Не пишеш нищо за насилиенто над украинското население. Може би ти харесва това и то си е твой избор. Но Украйна е над 40 милиона. За да унищожите Украйна, трябва да ги избиете всички и други да прогоните от територията. Наясно ли си как ще стане тая работа?
цитирай
5. blog13 - Не само материален ресурс няма. ...
25.02 11:29
kvg55 написа:
Не само материален ресурс няма. Няма воля и желание. Няма и убеденост, че са направилната страна на Историята.


Материален ресурс - т.е. база. Воля, желание, убеденост - т.е. съзнание, надстройка.

Т.е. ти ни казваш, че не само битието определя съзнанието, но и съзнанието определя битието.

Т.е. с това не е съгласен Маркс. Той казва, че надстройката е продукт на базата и битието определя съзнанието, но не и обратното.

За разлика от Левски. Той казва - Времето нас ни обръща, но и ние него.

Аз, бидейки на левскарски позиции, съм съгласен, че имаме нисходящо йерархическо движенив и възходящо йерархическо движение. Теза и антитеза. Действие и противодействие. Т.е. и Исак Нютон също е прав. Но откъде се е взела първоначалната енергия? Тя иде на планетата от Слънцето. Т.е. центърът на слънчевата система. Имперският връх, така да се каже.

Движението надолу по йерархията е аналогично на разделението на труда. Т.е. експлозия. Същото е и с движението на кръвта от сърцето към тялото - имаме ясна нисходяща йерархическа система.

В слънчевата система, търсим обаче, обратното на това - когато енергията противодействайки на действието на слънцето, се връща обратно към него и вероятно го презарежда, за да излъчва отново. Т.е. имплозия. Кръвта се връща към сърцето, през обратна, намаляваща йерархическа система.

...

Добре. Няма да ровчиме чак толкова сложна космическа физика.

Да се върнем на Земята, че имаме по-близък проблем. Тука имаме действие и противодействие. От гледна точка на системата "човешко общество - базова природа", сега сме все още в един период на действието на надстройката, т.е. човешкото общество над базовата природа. Защото човешкото общество продължава да нараства. Но ние сме в края на тоя период. Който според Дейвид Атънбъроу е започнал преди 10 000 години.

Т.е. 10 000 години действие на надстройката върху базата. Надстройката расте, изяждайки базата. Базата намалява. Тя свършва.
Маркс твърди, че базата определя надстройката.

По-точно - надстройката е продукт на базата. Но принципно сме имали винаги база и надстройка, но по-проста. От тоя предстадии се развива по-сложна система - нараства надстройката и това означава, поява и на човешкото общество.

Появата му обаче не е поява на база и надстройка по принцип.

И така, това което ограничава растежа на надстройката е базата. Човешкото общество расте, базата свършва.

Но същото важи и за надстройката в човешкото общество - потребителските общества растат, потреблението им расте - останалите народи, не могат да ги издържат.

Най-високите йерархически нива, тия които управляват както западното потребителско общество, така и целият свят разбират че това е така.

Следва това което казваш - те нямат волята, нямат желанието и разбират, че са на неправилната страна на историята.

Т.е. те все пак разбират истоирческите тенденции. Те виждат, че въпреки, тяхното управление, има непреодолими сили които действат - това са фундаментални процеси. В човешкото общество те са два основни вида. Първият е резултат от нисходящото йерархическо движение (разделението на труда, което е и управление на йерархията от надстройката - въздействието на надсройката върху базовото общество). Резултатът от него е т.нар. от Маркс "Процес на производството на капитала".

Т.е. това е движение на базовите ресурси към върха на йерархията.

Те. резултатът от нисходящото (дясно) йерархическо движение е прехвърляне на базови ресурси към върха на йерархията.

Противодействието на това е процесът на урбанизация. Т.е. миграцията към върха на йерархията. Което означава към основният връх на планетата, но и към подцентровете му. От където произтича и възможността за заблуда, че урбанизацията е движение към големите градове. Но ако това беше така, защо в Западна Европа имаме движение от големит градове към селата и на там се движат точно богатите?

И така, лявото противодействие, което обаче е стихийно, неорганизирано в правилна йерархия, произвежда емиграция към йерархическия връх.

Но най-високият йерархически връх, елитът на власт, който трупа и вековен управленски опит, се изнася още по-високо. В историята това изместване на върха е винаги на запад. До тоя момент, то е било в условията на растеж на йерархията. Т.е. огромният обществен организъм расте. Нараства върху базовата планета Земя, като нараства неговият връх, подобно на растение. От корена (обществената база) смуче сокове, които се движат нагоре (производство на каитал), следват маси от хора, които се движат също така нагоре. Това е разстежът.

В точката на върха, имаме изобилие. Или потребителско общество. В точката на края на системата имаме депопулация - т.е. азиатската част на Русия е 13 милиона квадратни километра. Гъстотата на населението там парадоксално намалява. В момента е под 2 човека на квадратен километър, може вече да е станала и 1. Имперският връх прави така, че тая територия да бъде пазена от съседния район на Югоизточна Азия, където на една относително малка територия живее половината от населението на Земята - 4 милиарда.

Всичкото това нещо трябва да бъде унищожено. Това не съм го решил аз. Това е очевидно. А за тия, които управляват, е още по-очевидно - те знаят, имат експертиза много подробна.

Или как беше - Волята, Желанието, Убедеността за правилната страна на историята.

Именно тези неща, съзнанието на световното общество, знае, че натрупалият се пролетариат в йерархическия връх на географията има мисия - да намали пренаселението там. Повтарям - в ЕС и САЩ.

Украйна е предстадии. Тя не е 50 милиона, каквато беше 90та година. Нито е 44 милиона, каквато беше 2014 година. Украйна в момента е между 20 милиона и 26. Според различни оценки.

Да бъде унищожена Украйна е лесно. Предстои най-трудното - да бъде унищожено потребителското общество. Както и това в Югоизточна Азия. Както и доста други народи. За България не ми се говори. Господ да ни е на помощ - без друго ние на него само разчитаме.

Волята желанието и убедеността са на правилната страна на историята. Те са в освободената база - те са зад Русия. Извършва се сложна блокада на Западна Европа. Която отрязана от корена си, ще умре много бързо. САЩ имат някаква природна база, но никой няма да им позволи да потребяват като до сега, и тъй като вече няма да бъдат имперски център, те моментално ще се превърнат в колония и също така ще бъдат унищожени.

Битието определя съзнанието. До сега, битието беше растеж на населението на света. Именно поради тая причина, съзнанието на Маркс беше, че вечно ще има растеж на населението и никога няма да свърши. Тоя човек, така и не можа да проумее най-важното и най-сигурното. Вероятно лъжеше. И със сигруност, прогнозите му може да се сбъднат, чак след като населението на света се срине драстично. Тогава, изобилието от базови природни ресурси, както и натрупаните вече производителни сили, ще дадат възможност - на всекиго според потребностите.

Т.е. чак след като търсенето се свие драстично. Т.е. спрямо съществуащата база.
цитирай
6. blog13 - Не пишеш нищо за насилиенто над у...
25.02 12:30
rara написа:
Не пишеш нищо за насилиенто над украинското население. Може би ти харесва това и то си е твой избор. Но Украйна е над 40 милиона. За да унищожите Украйна, трябва да ги избиете всички и други да прогоните от територията. Наясно ли си как ще стане тая работа?


Май че съм наясно. Ако не се лъжа точно това ти обяснявам. Конкретно за Украйна, съм се изкавал и друг път.

В един момент, Украйна ще се обърне срещу запада. Русия играе ролята на НКВД. Украйна и украинците, се превръщат в НКВД от по-ниска йерархическа позиция по отношение на ЕС. Евентуално следващата фронтова държава е Полша. Т.е. фронтът е вече между Полша и Украйна, а Русия изостава назад и бута Украйна. Но и останалите съседни на Украйна държави са под въпрос. В ЕС, се развива прогресивна мизерия. Там има и емигранти от войните в близкия изток. Всичките тези хора са въоръжени. Примерно със Стингери. Срещу изтребители работа тия неща работа не вършат. Но срещу пътнически самолети са перфектни.

Представи си сега, как всичките пътнически самолети спират, поради десетина примерно свалени самолета!

Мизерията в ЕС продължава да нараства. Изведнъж някой започва да въоръжава разни бандити. Тези имайки оръжие, започват да ограбват останалите за намаляващите ресурси (говорим за храна, дрехи, и някои други жизненоважни неща). Украинците вече са озлобени срещу европейците, за дето са ги излъгали. За дето са съсипали държавата им. Тия които са в ЕС, тероризират европейците отвътре. Украинската държава и населението дето е останало там, произвеждат военен натиск по линията на фронта (линията на блокадата на крепостта ЕС).

В един момент, ЕС се сеща, че САЩ ги вкараха в тая афера. След това някой почва да въоръжава ЕС с достатъчно мощни оръжия, с които да могат да атакуват САЩ. Започва войната между ЕС и САЩ.

Междувременно някак си трябва да почне и войната между САЩ и Югоизточна Азия.

Но всичкото това нещо, едва ли ще е достатъчно, за да бъдат изтебени, миниуму 7 милиарда народ. Това означава, че биологичното оръжие, задължително ще се появи.

Ковид 19 не беше такова нещо. Беше "строй се, преброй се" - т.е. светът се строи за предстоящата война, по заповед на "волята и желанието", световната върхушка. Която провери, дали системата на организация работи добре.

Сега кои иска може да им развали именно главното оръжие с което работят от векове - нисходящата йерархическа система.

За целта е необходимо да бъде внедрена правилната избирателна система. Т.е. която базира на правилна обратна йерархия задължително.

Което обаче няма да отмени предстоящото съкращение на населението, защото това е невъзможно. Но поне, ще елиминира привилегиите на елита на власт, с които тия ще изтрепят другите, бидейки на безопасно разстояние.
цитирай
7. rara - Това, че сравняваш процесите, о...
27.02 11:19
Това, че сравняваш процесите, определящи физиката на слънцето с политическите процеси е занимателно, но твърде тъпичко и ми напомня разсъжденията на Радостина Ласа. Очевидно хората от вашата черга имат склонността да омешват природните дадености с политика и философия и няма да се учудя, ако някой ден Путин се окаже новият месия на планетата. Само ми е чудно защо не прилагате собствените си философски постановки на собствен гръб, а непременно искате да натопите всички в кюпа. Ами след като толкова ви харесва социалистическата действителност /също и Путиновата действителност/, действайте - никой не ви пречи, ама ползвайте преимуществата само за собствени нужди; оставете другите на мира. Така ми приличате на онези с меките китки, които непрекъснато пищят за повече права и искат да направят всички като себе си. Аман от знайни и незнайни политически гейове!
цитирай
8. blog13 - Това, че сравняваш процесите, о...
27.02 12:02
rara написа:
Това, че сравняваш процесите, определящи физиката на слънцето с политическите процеси е занимателно, но твърде тъпичко и ми напомня разсъжденията на Радостина Ласа. Очевидно хората от вашата черга имат склонността да омешват природните дадености с политика и философия и няма да се учудя, ако някой ден Путин се окаже новият месия на планетата. Само ми е чудно защо не прилагате собствените си философски постановки на собствен гръб, а непременно искате да натопите всички в кюпа. Ами след като толкова ви харесва социалистическата действителност /също и Путиновата действителност/, действайте - никой не ви пречи, ама ползвайте преимуществата само за собствени нужди; оставете другите на мира. Така ми приличате на онези с меките китки, които непрекъснато пищят за повече права и искат да направят всички като себе си. Аман от знайни и незнайни политически гейове!


Аз, как да ти го обясня, не правя нищо. Само наблюдавам, какво се случва. И ти го обяснявам. Сега, как да не отчитам, че както е казал и един евреин, пет лева са много, ако трябва да ги дадеш, но ги нямаш?

Аналогично, как да не отчитам, че ако базовите ресурси на планетата земя, намаляват, при това упорито и злокачествено от три хиляди години, това е непреодолим фактор, който предопределя всичко, което се случва?
Тука Путин няма никакво значение. Ако умре, следващият пак ще прави същото. Нито пък американския президент има някакво значение. Нито пък самата Америка, която е хегемон временно, точно така, както американският, руският или който и да е друг президент, или дори цар е временно.

Нямат значение и разсъжденията на Радостина Ласа. Нито пък твоите. И дори моите. Имаш реалност, която няма нищо общо с никой. Тя си се развива. Хората се опитват да я наблюдават. Кой е сгрешил си е за негова сметка. Ако съм сгрешил аз, проблемът си е мой. Ако ти мислиш, че е твой, значи си в още по-голяма грешка.

Ако обаче, аз съм разсъдил правилно, и ти ме облайваш, това е още по-глупаво. По ли ще ти добре, ураганът да иде и никой да не ти каже, като ти обясни, ясно и разбираемо.

Гледам, начинът ти на мислене е доста хаотичен. Кой те обърка така - аз ли? Цялата медийна и дори научна среда е такава, че слабите мозъци биват объркани. Не ги изваждат от тресавището на и без друго сложните процеси, а ги набутват и направо ги давят.

Сега, особено, покрай Навални, който не е първия прецедент, вече е редно, ако някой ти е направил нещо лошо, да обвиняваш Путин. Но в твоя случай, може и да не виновен Путин. Може би е Бойко Борисов. А така също и Николай Денков, Кирчо и Кокорчо. Не съм аз - аз даже не съм управлявал.

Можеш да пратиш сигнал до прокуратурата. Тя няма да ти помогне, щото е с тях. Но сигнал можеш да й пратиш. Обвини я и нея.

Според мне, формулирай обвинението си, като настояваш, че си жертва на идеологическата репресия, както и на цялата система, която те е разчеловечила още от малък и по тоя начин е съсипала бъдещето ти безвъзвратно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 635263
Постинги: 573
Коментари: 1710
Гласове: 838
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930